Google Translate

miercuri, 30 octombrie 2024

Scandal... cât casa!

 

2024 Alegerile Prezidențiale. Wow... Traian Băsescu îl 'demolează' pe Mircea Geoană: atac dur din partea fostului președinte

Fostul președinte Traian Băsescu îl atacă pe Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale.
Băsescu spune că nu e consilierul lui Elena Lasconi (n.r.: așa cum insinua Geoană), însă îi dă câteva „sfaturi” șefei USR.
„Câteva sfaturi pentru doamna Lasconi
Drept la replica.
De la Geoană am aflat că aş fi consilierul doamnei Lasconi. Este o minciună.
Nu sunt consultantul doamnei Lasconi, dar dacă aş fi, i-aş da câteva sfaturi şi anume:
1. Nu candida pentru funcţia de preşedinte dacă ai primit ca şpagă ceasuri şi te-au chemat cu ele la DNA;
2. Nu candida la funcţia de preşedinte dacă în spaţiul public au apărut filmuleţe cu tine când primeai şpagă/bani ca să garantezi unei persoane un loc eligibil pe listele parlamentare;
3. Nu candida pentru funcţia de preşedinte dacă sunt oameni care au declarat şi continua să declare public direct şi prin soţii, că le-ai cerut şi ai primit personal de la ei sute de mii de Euro ca să-i faci miniştri;
4. Nu candida la funcţia de preşedinte dacă nu poţi explica, cum ai ajuns în primele zile din 1990 angajat în MAE, desi calificarea ta era de inginer;
5. Nu candida la funcţia de preşedinte dacă nu eşti pregătit să explicit legătura dintre cariera ta la externe şi generalul care la revoluţie a inventat teroriştii din subsolurile Bucureştiului – vezi declaraţia procurorului Dan Voinea (poate asta este explicaţia pentru punctul 4)
6. Nu candida la funcţia de preşedinte dacă eşti atât de limitat/prost încât să organizezi plagierea unui text rostit de nepoata lui Trump la Convenţia Republicanilor;
7. Nu candida la funcţia de preşedinte dacă pleci de la premsa că rezultatul poate fi falsificat în favoarea ta. S-a încercat în Romania prin 2009 cu “lucrători autohtoni” şi nu a mers.
Oricum, sfaturile consultanţilor nu sunt obligatorii aşa că, şi dacă aş fi cosultantul doamnei Lasconi aceasta este liberă să nu-mi urmeze sfaturile.
Singura problemă care ar rămâne ar fi aceea că în cazul unei victorii fie ea şi de o noapte, toate cele înscrise la punctele 1 la 7 ar fi pe prima pagină în toată presa din lume şi s-ar referi la NOUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI”, a spus Băsescu, pe Facebook.
Context
„Îmi era simpatică înainte doamna Lasconi, zău. Se vede că-l are pe Petrov (n.r.: cu referire la Traian Băsescu) consilier, mai nou. Sună prea mult a stilul vechi, pe stil vechi”, a fost prima reacție a lui Geoană, la Antena 3 CNN, după acuzațiile Elenei Lasconi că Geoană ar fi avut o înțelegere cu Tal Hanan (pe larg, aici).
 
SURSA 1:  https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu/posts/pfbid02DVWnRmCvjjvr6mQyPQ3G7kdJBDx5ZNDNpSEdh2b9HDENzcBbaH28jtMivLwZVGBYl
 
SURSA 2: https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-il-demoleaza-pe-mircea-geoana-atac-dur-din-partea-fostului-presedinte_3477987.html

luni, 28 octombrie 2024

Legea de actualizare a pensiilor militare va fi adoptată în regim de urgență în Camera Deputaților


Legea de actualizare a pensiilor militare va fi adoptată în regim de urgență în Camera Deputaților


Președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu (PSD), a declarat luni că proiectul de lege privind actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat va intra pentru dezbatere și vot în procedură de urgență și că deputații s-ar putea exprima pe marginea acestuia în ședința de plen de marți, acolo unde toți parlamentarii PSD vor vota 'pentru'.

„Nu ne-am opus niciodată acelui proiect vizavi de pensiile militarilor. Am primit și am înregistrat la Camera Deputaților punctul de vedere al Guvernului. Vom distribui proiectul în procedură de urgență, la comisiile de buget-finanțe și de apărare, până mâine dimineață termenul de depunere a amendamentelor, iar sper și chiar cred că cele două comisii mâine se vor reuni fie înainte de plen fie în paralel cu plenul astfel încât să avem mâine și la dezbateri dar și la sesiunea de vot final acel proiect de lege. Parlamentarii PSD vor vota, sunt convins, în unanimitate, acest proiect de lege”, a declarat Suciu.

Senatori şi deputaţi PNL au depus o propunere legislativă care prevede că actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat să fie raportată la media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie ”îndeplinite în lunile consecutive de activitate care fac parte din baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii”.

Iniţiatorii invocă faptul că numeroasele completării aduse legii încalcă mai multe principii, printre care cele ale unicităţii, imprescribilităţii, egalităţii, autonomiei, incesibilidărţii - prin care dreptul la pensie nu poate fi cedat total sau parţial, al recunoştinţei faţă de loialitiatea, sacrificiile şi privaţiunile suferit de militari şi poliţişti, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi de familiiile acestora, pe timpul carierei.

De asemenea, inițiatorii invocă şi numeroasele dosare aflate pe rolul instanţelor cu privire la tratamentul discriminatoriu aplicat militarilor pensionari.

Semne de întrebare

În legătură cu punctul de vedere al Guvernului la acest proiect, în care se ridica problema de constituţionalitate şi impactul bugetar mare, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a declarat recent punctul de vedere al Executivului este "consultativ".

"Guvernul României a dat un punct de vedere, nu înseamnă că noi, iniţiatorii, suntem de acord cu cele scrise în acest punct de vedere semnat de prim-ministru, dar, bineînţeles, sunt aspecte de care este bine să ţinem cont. Totuşi, punctul de vedere al Guvernului, aşa cum am mai spus şi altă dată, este un punct de vedere consultativ, nu împiedică dezbaterea şi adoptarea propunerii legislative. De aceea am făcut şi apel să deblocăm procedura pentru ca proiectul să poată fi pus în dezbatere", a spus Gabriel Andronache.

Este obligaţia Guvernului, în opinia sa, de a a furniza Parlamentului fişa financiară în care să fie arătate care sunt soluţiile pentru a susţine impactul bugetar.

Despre respingerea proiectului de către Curtea Constituţională, liderul deputaţilor PNL a răspuns că actul normativ nu are niciun fel de element de neconstituţionalitate, cel puţin în forma depusă.

El a mai spus că proiectul nu are un caracter discriminatoriu şi nu prevede o dublă recalculare.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat luni că avizul Guvernului asupra proiectului de lege privind pensiile militare nu a fost unul negativ, ci în document se spune că este "decizia Parlamentului".

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/legea-de-actualizare-a-pensiilor-militare-va-fi-adoptata-in-regim-de-urgenta-in-camera-deputatilor_3475635.html

duminică, 27 octombrie 2024

Asta, da iubire...!!!/Ce-or fi având cu ei, sa-i deranjeze după atâta amar de timp?!!

 

INCREDIBIL. Se întâmplă in România! Fraudă la MAE. O contabilă și-a plătit iubitul mai bine ca ministrul timp de 12 ani după care a dispărut fără urmă

O contabilă din Ministerul de Afaceri Externe este suspectată că vreme de 12 ani le-ar fi virat iubitului ei și fiului acestuia salarii lunare, deși cei doi nu au lucrat niciodată în diplomație. Fostul partener a câștigat mai mult ca ministrul. El primea de la 10 mii până la 15 mii de lei lunar, peste salariul demnitarului, din care, susține, că își păstra doar vreo trei mii de lei.
 
Angajată la Direcţia de Salarizare a Ministerului Afacerilor Externe, o contabilă este suspectată că din 2012 și până în primăvara acestui an ar fi transferat diverse sume de bani cu titlu de salariu în conturile unui fost subofițer de armată din Argeș, cu care a avut o relație mai bine de un deceniu. Dar și în contul fiului acestuia, la rândul său angajat al MApN. În unele luni acesta primea mai mulți bani decât ministrul de Externe.
 
Șefii MAE nu au avut nici cea mai mică idee despre această presupusă fraudă de proporții, iar lucrurile ar fi rămas la fel de necunoscute dacă acum câteva luni, angajata Ministerului nu s-ar fi certat cu partenerul ei și fiul acestuia. A fost momentul în care cei doi militari au decis să dea totul în vileag și au denunțat-o pe contabilă atât la MAE, cât și la procuratură. Iubitul contabilei susține că a aflat întâmplător că banii care îi intrau în cont erau ai Ministerului de Externe și nu contribuția femeii pentru casa pe care voiau să o ridice împreună.
 
Peste două milioane de lei ar fi încasat, vreme de 12 ani, fiecare dintre cei doi militari - tată și fiu - deși nu au fost niciodată angajați la Externe. Iar paguba înregistrată de MAE ar putea fi mult mai mare. Contabila și-ar fi virat şi în contul personal peste un milion și jumătate de lei, însă nu este clar dacă toți banii i s-ar fi cuvenit. Imediat după ce militarii au dat tot în vileag, contabila și-ar fi dat demisia şi ar fi dispărut fără urmă.
 
„În 2023, până în Paști, am văzut în extrasul de cont. Scria salariu Ministerul Afacerilor Externe. Tot timpul mi-a spus că îți virez din conturile personale, din contul tatălui meu, în urmă decesului mi-au rămas banii. Eu nu am semnat contract cu Ministerul", a spus plt. adj (r) Nicolae Bucșă. După ancheta internă, oficialii MAE au denunțat-o pe contabilă, iar dosarul a fost preluat de Secția Parchetelor Militare. Autorităţile fac cercetări pentru o presupusă delapidare cu consecințe deosebit de grave.
 
https://www.ziuanews.ro/stiri/frauda-la-mae-o-contabila-i-a-platit-iubitul-mai-bine-ca-ministrul-timp-de-12-ani-dupa-care-a-disparut-fara-urma-1585099

miercuri, 23 octombrie 2024

Secretarul general al ONU a ajuns în Rusia pentru a participa la summitul BRICS

 

Secretarul general al ONU a ajuns în Rusia pentru a participa la summitul BRICS. Cum a comentat Ucraina

23 octombrie 2024
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit miercuri dimineaţa în Rusia pentru a asista la summitul BRICS din Kazan, au anunţat miercuri autorităţile locale pe contul lor de Telegram, informează AFP și Agerpres.
Întâmpinat de Farid Muhametşin, preşedintele parlamentului republicii autonome Tatarstan, Antonio Guterres va discuta cu „un mare număr de lideri ce participă la summit”, a anunţat ONU marţi.
Kremlinul a anunţat la rândul său o întrevedere joi cu preşedintele Vladimir Putin, în timpul căreia se va discuta despre Ucraina. Această întrevedere va fi o premieră între cei doi după aprilie 2022, la două luni de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei.
Vladimir Putin îi spusese atunci că el crede într-un rezultat „pozitiv” al negocierilor cu Ucraina. De atunci, Moscova şi Kievul au întrerupt orice negocieri la nivel oficial.
În Kazan, „secretarul general va reafirma poziţiile sale binecunoscute asupra războiului în Ucraina şi condiţiile pentru o pace justă fondată pe carta şi rezoluţiile Naţiunilor Unite şi dreptul internaţional”, a subliniat marţi unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Farhan Haq.
Antonio Guterres, care s-a prezentat ca mediator disponibil, a subliniat în repetate rânduri că anexarea de teritorii ucrainene „nu îşi are locul în lumea modernă”.
„Războiul din Ucraina rămâne o rană deschisă în inima Europei”, a declarat el în februarie.
Ucraina a criticat decizia șefului ONU de a merge în Rusia pentru summitul Brics
Ministerul Afacerilor Externe ucrainean a subliniat luni seara că Guterres a făcut „o alegere proastă” acceptând să se deplaseze în Kazan.
„Aceasta nu face decât să prejudicieze reputaţia ONU”, a criticat ministerul pe platforma socială X.
Vladimir Putin intenţionează să demonstreze în timpul acestei reuniuni BRICS eşecul politicii occidentale a sancţiunilor şi izolării ţării sale.
El a avut deja întrevederi marţi cu mai mulţi înalţi reponsabili, printre care preşedintele chinez Xi Jinping şi premierul indian Narendra Modi.
Numărând patru membre (Brazilia, Rusia, India, China) la înfiinţarea sa în 2009 şi integrând Africa de Sud în 2010, blocul, denumit BRICS de la iniţialele statelor fondatoare, s-a extins anul acesta cu alte patru ţări (Etiopia, Iran, Egipt şi Emiratele Arabe Unite).
 
  • Pe același subiect: Putin spune că BRICS, şi nu Occidentul, va conduce creşterea economică globală
https://hotnews.ro/secretarul-general-al-onu-a-ajuns-in-rusia-pentru-a-participa-la-summitul-brics-cum-a-comentat-ucraina-1819240

duminică, 20 octombrie 2024

GARANTAT, trăim vremuri apocaliptice!

 

GARANTAT, trăim vremuri apocaliptice! Fenomenul therianilor a ajuns și în România: să nu ne mirăm dacă îi vom vedea pe străzi sau în parcuri - VIDEO

O persoană care se comportă și se identifică ca fiind un animal poartă denumirea de Therian. Acest fenomen a devenit tot mai popular pe TikTok, unde utilizatorii adoptă comportamente și înfățișări inspirate de diverse animale, precum pisici, lupi, urși sau câini.
Ei își completează look-ul cu elemente caracteristice acestor animale, adăugând cozi din blană, purtând măști și alte accesorii pentru a-și crea o transformare fizică și simbolică, scrie medium.com.
Puteți fi un therian dacă observați că vă schimbați (că aveți impulsuri de a vă comporta ca un animal non-uman) sau dacă vă amintiți o viață anterioară ca un anumit animal. Un therian este o persoană care se identifică cu un anumit animal non-uman.
 
Acest fenomen bizar a luat amploare pe rețele de socializare, unde au fost publicate videoclipuri cu adolescenți care se comportă ca pisicile sau câinii, merg în patru labe pe stradă sau în parcuri. Imagini cu adolescenți deghizați în animale au apărut și în România.
 
Un om care se definește, caracterizează ca fiind un anumit animal este denumit therian. Therianii se descriu pe ei înșiși ca acel animal din punct de vedere emoțional, intelectual și spiritual, dar nu au nicio asemănare fiziologică cu specia respectivă.
 
De exemplu, cineva al cărui teriotip (specia cu care se identifică) este o broască s-ar putea simți cel mai împlinit atunci când țopăie și croncăne, în timp ce cineva al cărui teriotip este un pinguin s-ar putea simți cel mai confortabil clătinându-se și adăpostindu-se de cei dragi pentru căldură.
 
Termenul therian este derivat din cuvântul zoologic Theria, care se referă la un grup mare de mamifere (inclusiv marsupiale precum koala și wombat, și placentare precum elefanți și balene)
Terienii care se identifică ca aparținând unei anumite specii, dar care seamănă cu alte animale, sunt numiți cladoceri.
 
Un therian se identifică în mod specific cu un anumit animal, cum ar fi o gorilă, adoptând trăsături, comportamente sau simboluri legate de acest animal. De exemplu, o persoană care se consideră therian s-ar simți conectată profund cu o gorilă și ar putea imita modul în care aceasta se comportă, se mișcă sau își exprimă emoțiile.
 
În schimb, un cladotherian ar avea o legătură mai generală, identificându-se nu doar cu gorila, ci și cu toate speciile înrudite din linia evolutivă a acestuia. Astfel, un cladotherian s-ar simți reprezentat nu doar de gorile, ci și de alți descendenți, cum ar fi maimuțele, cimpanzeii sau alte primate, exprimând o conexiune mai extinsă cu grupul acestor animale.
 
Grupul de theriani care se identifică cu creaturi dispărute, cum ar fi dinozaurii, sunt cunoscuți ca paleotheriani.
 
VIDEO: https://youtu.be/ilYeOSAs3xM
 
https://www.stiripesurse.ro/fenomenul-therianilor-a-ajuns-si-in-romania-sa-nu-ne-miram-daca-ii-vom-vedea-pe-strazi-sau-in-parcuri_3467711.html
---------------------------------------------------------
IN MEMORIAM




marți, 15 octombrie 2024

Excelent articol! / Sfârșitul dinaintea începutului

 

Excelent articol! / Sfârșitul dinaintea începutului

Citesc într-o carte de-ale lui Romain Gary (…), o idee care mă bântuie și pe mine de o vreme – amară confirmare și, totuși, liniștitoare ideea că mai gândesc și alții la fel: „o civilizație exclusiv utilitară va merge întotdeauna până la capăt, adică până la lagărele de muncă silnică”. De ce scriu despre asta într-un dosar dedicat începuturilor și sfârșiturilor? Fiindcă ăsta pare a fi scenariul sfârșitului civilizației noastre, de tip occidental. Dar cum istoria ne învață, un sfârșit lasă loc unui alt început.
În gimnaziu, când învățam despre căderea Imperiului Roman, îmi imaginam o prăbușire spectaculoasă, cu bubuitură, ca să zic așa. Mai târziu, am înțeles că lucrurile s-au petrecut lent, insidios și banal: romanii s-au îmbogățit, s-au burtăverzit, au început să nu își mai trimită copiii la armată, au evitat să își îndeplinească sarcinile publice pe care până atunci le făceau din simțul datoriei, neremunerat și cu interes pentru binele cetății.
 
Au angajat mercenari în armată, funcționari publici care să vegheze la binele comunității, administratori ai banului public. Aceștia erau mai puțin interesați, proveneau din medii mai umile și aveau, în general, un nivel de educație și morală mai redus, așa încât aceste munci au fost tot mai prost făcute.
 
Având nevoie de oameni care să muncească, chiar și prost, porțile cetății s-au deschis larg pentru „barbari”, străinii veniți în căutarea unei vieți mai bune. Străinii aceștia nu iubeau Roma și nu aveau respect pentru tradițiile ei. Își doreau bogăția romanilor, dar aduceau cu ei zeii lor și obiceiurile lor care erau, cel puțin parțial, responsabile de sărăcia în care trăiseră înainte de a pleca spre bogata Romă.
 
Ei nu au mai luptat cu aceeași dragoste de țară, căci erau niște dezrădăcinați, niște oameni fără țară, iar Roma era pentru ei doar locul în care își promiseseră îmbogățirea. Întâmplător sau nu, cetatea s-a aglomerat, igiena a decăzut și bolile contagioase au săpat și ele la temelia civilizației.
 
Vă sună oare cunoscut? Aș zice că le bifăm și noi, cu vârf și îndesat, pe toate. Și, suplimentar, ne omoară și utilitaritatea asta a prostiei. Nu mă refer la utilitarismul moral și altruist al lui Mills, ci la un concept relativ nou în societate și care poate fi rezumat simplu: mie asta nu îmi trebuie.
Și uite-așa nimănui nu-i mai trebuie limbile clasice, doar sunt moarte), istoria (nici măcar cea națională), geografia (doar avem GPS), ortografia și ortoepia (doar ne înțelegem între noi), matematica (avem telefoane pentru calcule), morala (că alții nu au), magia (că nu ne ține de foame).
 
În același „vesel” context mi-l amintesc pe fostul președinte Traian Băsescu declarând că medicii și profesorii sunt asistați social, că țara nicio șaibă din mâna lor n-a scos. Sau de reprezentantul medical obsedat de cât de repede pot da rezultatele, argumentând: „Eu, cât de bine le dați, nu am cum să cuantific, pot câștiga clienți doar dacă le dați mai repede ca alții”, vorbind aici, să nu uităm, de rezultate medicale care decid soarta și viața pacienților. […]
 
Ne îndreptăm spre sfârșitul civilizației noastre lăsând locul unui nou Ev Mediu? În clipa asta nu am dubii că e așa. Dacă am depășit deja punctul de la care nu ne mai putem întoarce nu aș ști să spun, dar nici nu cred ca e vreo miză acolo. Fiindcă sfârșitul acestei civilizații va aduce, fără îndoială, după o perioadă de întuneric de tip medieval, o nouă Renaștere. Pe când salvarea ei ar putea semăna cu învierea lui Lazăr, cel ce va fi trăit o vreme, după învierea sa, ca un mort printre vii, cu trupul deja descărnat de întoarcerea în țărână.
 
Singurul lucru care mă sperie, urmare a micimii minții mele, preocupate mai degrabă de existența fiilor mei decât de soarta civilizației, este viteza cu care degradarea ne cuprinde. Sigur, suntem un teritoriu aflat la periferia marii culturi și civilizații căreia îi aparținem și descompunerea este mai rapidă și mai ușor vizibilă aici. Cu toate astea, pe perioada vieții mele de adult, educația extra-școlară și școlară, de la cel mai simplu nivel până la studiile cele mai înalte a suferit o scădere a calității înfiorătoare. Și, pornind de aici, competența și forța societății au înregistrat o prăbușire bubuitoare, aș putea zice.
 
Acum doar 20 de ani, studenții la medicină făceau concurs de notițe clare, logice și organizate, luate în timp ce profesorul explica liber, fără a-și îngrădi sau încetini expozeul. În urmă cu vreo 10 ani, studenții au început să ceară să li se dicteze clar, rar și tare și chiar să se precizeze când începe și când se termină dictarea, delimitând astfel minimul pe care „trebuie” să îl învețe de restul explicațiilor și ideilor care „nu le trebuie” (mă tot întorc la civilizația utilitară). Anul ăsta, un student a pretins că nu își poate aduna ideile în timp ce își folosește concentrarea pentru a scrie, activitate cu care nu e prea obișnuit și care, desigur, nu îi „trebuie” la nimic.
 
Așa cum nimănui nu îi trebuie să citească prospectul unui medicament pe care îl ia sau îl dă copilului, că doar e la un click distanță pe internet (click de care sigur nu ai timp și minte în cazul unei urgențe). Și astea sunt doar exemple la întâmplare care îmi trec prin minte. Mă sperii fiindcă mie la școală mi-a plăcut. Și tot ce sunt azi se datorează școlii. De unde aș putea acum să le procur copiilor mei aceeași bucurie și plăcere?
 
Căci, chiar dacă civilizația va renaște din întunericul în care singură se prăbușește cu voluptate, e vai și-amar de cei părtași la prăbușire. Ce ar mai fi de adăugat? Ca și în matematică, la o demonstrație încheiată corect, nu se mai poate adăuga nimic.
 
[Textul aparține dr. Cristiana Popp, medic anatomopatolog la Spitalul Colentina, și a apărut în „Anthropos - revistă de filosofie, arte și umanitare” ]

miercuri, 9 octombrie 2024

Din nou... despe Pensiile militarilor rezerviști


Pensiile militarilor rezerviști
Domnul general Ciucă, cu "onoare, respect și predictibilitate" și-a adus aminte acum, în campania electorală, de pensiile militarilor rezerviști. Pensii care, în majoritatea lor, ca să spunem adevărul, sunt departe de a fi "nesimțite". Spune dl general că peneliștii au venit cu un proiect de lege de reparare a ceea ce este de reparat și că odioșii pesediști îl blochează, din răutate..
E interesant, pentru ca atâta timp cât a fost ministru al Apărării și, mai ales, Prim-ministru al României nu a făcut NIMIC pe tema asta. Doar i-a cântat în strună "comandantului" Werner. Și uite că s-a trezit acum, tocmai în campania electorală...
 
Haideți să vă spun cum stă treaba.
Doi șefi de (fostă) Coaliție, cu "onoare, demnitate și predictibilitate", adică Nicu și Marcel, au avut o discuție, presupusă între oameni serioși. Acum ceva vreme. Și s-au pus domniile lor de acord că e o temă serioasă, o discriminare ce trebuie eliminată și că vor veni ÎN COMUN cu un act normativ care să rezolve problema, dând și un semnal politic și guvernamental COMUN de susținere pentru soluționarea problemei. Cu o majoritate clară în Parlament.
Doar că domnul general nu am mai venit la muncă de ceva vreme. Nici la Coaliție, pe care înțeleg că a rupt-o cu demnitate, onoare și alte cele, și nici nu nu mai vorbește la telefon. Coaliție ruptă, dar cu peneliștii care vor să rămână pe fotolii, la butoane și la dividende. Așa că s-a amânat/ anulat inițiativa COMUNĂ.
 
Mai mult, peneliștii s-au gândit să recurgă la "fente" ( la țară la Dolj, la dl general, se spune: "să se țină de cioace"). Și au venit pe la spate, încălcând cu "onoare" înțelegerea, cu propriul lor proiect legislativ, cred domniile lor...ca să ia caimacul (folosesc termeni pe care aristocrația penelistă să îi poată întelege). Iar acum strigă ca din gură de șarpe nu doar "Șoșo, dragostea mea", ci și cât de odioși sunt pesediștii, care blochează.
Ce nu spune dl general este că proiectul peneliștilor este prost făcut, juridic și ca tehnică legislativă și că, în consecință, nu prea e aplicabil.
 
Așa că PSD va veni cu propriul (inițial discutatul) act normativ, care să poate fi adoptat și aplicat. PSD va vota eliminarea discriminărilor față de rezerviști militari și va regla la Parlament subiectul. Dacă vorbim între oameni serioși..
 
În rest, PNL se îndreaptă cu pas vioi spre statutul PNT-CD...Dă-le Doamne minte acestor oameni, chiar și în ceasul al 12-lea. Cum era chestiunea aia? Stabilitate, bună guvernare, luptăm cu rușii, onoare și predictibilitate?...Nu cred că PSD îi va mai salva pe peneliști a 4-a oară, sincer. Nu avem de ce...
 
P.S. Luni, personal și întreg Grupul senatorial PSD (vezi fișa de vot a senatorilor PSD anexată) am votat proiectul de lege al Guvernului României ( nu al Coaliției, care nu mai există, că așa vor peneliștii) prin care ridicăm plafonul neimpozabil de la 2000 la 3000 lei pentru pensiile militare de stat. Proiectul, aprobat la Senat, merge la vot final la Camera Deputaților. 
Noi 🌹🌹🌹 rămânem oameni serioși. Fără să clamăm pe toate canalele și panourile "onoarea, demnitatea, predictibilitatea" și toate cele
Hai România! 🇷🇴  
scrie

Titus Corlățean - https://www.facebook.com/tituscorlateanpolitics/posts/pfbid02ezKHNGXESWDDPWudmjt2Suyzao5gUyY25hsKVjm4Vcr3fhVGGWxbp32ADJ1ktG6zl

duminică, 6 octombrie 2024

ATENTIE la generalii care au luat-o razna.../ şi vor neapărat... RĂZBOI!


ATENTIE la generalii care au luat-o razna.../ şi vor neapărat... RĂZBOI! Șeful Statului Major al Forţelor armate poloneze anunță un război iminent: 'Suntem generaţia care va lua armele pentru a ne apăra ţara!'

Polonia va avea nevoie de o armată mult mai mare - lucru ce ar putea fi greu de realizat având în vedere populaţia sa în îmbătrânire - pentru a se apăra de ceea ce pare a fi un război cu care această generaţie se va confrunta inevitabil, a declarat un general polonez de rang înalt, citat de agenţia de presă PAP, scrie Reuters, potrivit Rador Radio România.
"Totul indică faptul că noi suntem generaţia care va lua armele pentru a ne apăra ţara. Iar nici eu şi nici oricare dintre voi nu intenţionăm să pierdem acest război", a declarat şeful Statului Major General al Forţelor armate, generalul Wieslaw Kukula, într-un discurs susţinut vineri la o academie militară - universitatea Forţelor Terestre - la Wroclav, potrivit PAP.
 
"Îl vom câştiga, ne vom întoarce şi vom continua să construim Polonia, însă ceva trebuie să se întâmple. Trebuie să construim forţe armate pregătite pentru acest tip de acţiune."
Kukula a subliniat că criza demografică va reduce ritmul recrutării
"Potenţialul adversarului este atât de mare încât trebuie să construim o armată mult mai mare, ceea ce înseamnă că trebuie să implementăm modelul serviciului general", a mai spus generalul polonez.
 
Serviciul general se referă la instruirea şi serviciul militar obligatorii, care nu sunt în vigoare în prezent.
Forţele armate ale Poloniei vor însuma peste 207.500 soldaţi până la finalul acestui an, ceea ce înseamnă că armata poloneză este a treia ca mărime din NATO, din punct de vedere al personalului, după Statele Unite şi Turcia, conform datelor Ministerului polonez al Apărării.
 
În iulie, Kukula a spus că Polonia trebuie să îşi pregătească forţele pentru un conflict la scară largă. Relaţiile Poloniei cu Rusia şi aliatul acesteia din urmă, Belarus, s-au deteriorat abrupt după ce Moscova a invadat Ucraina vecină, în februarie 2022.
 
https://www.stiripesurse.ro/eful-statului-major-al-fortelor-armate-poloneze-anunta-un-razboi-iminent-suntem-generatia-care-va_3453391.html

 

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri