Google Translate

miercuri, 21 mai 2025

UE... nu doarme/are grijă de noi!!!

 

UE... nu doarme/are grijă de noi!!! Comisia Europeană ar putea impune măsuri drastice: Limitarea cantităților de apă pentru populație. Europa se confruntă cu secetă

Europa se confruntă cu una dintre cele mai grave crize legate de apă din ultimele decenii. Comisia Europeană a emis un avertisment oficial privind seceta, semnalând un declin accentuat al resurselor de apă pe întreg continentul.
În acest context, autoritățile din mai multe țări europene au început să adopte măsuri restrictive drastice pentru a gestiona consumul de apă și a preveni o criză ecologică majoră, scrie capital.ro.
Restricții severe în Germania
În districtul Bodensee, aflat în sudul Germaniei, au fost impuse interdicții clare privind utilizarea apei din surse naturale. Extracția apei din râuri și pârâuri fără autorizație este interzisă, iar cei care udă grădini sau terenuri agricole fără permisiune riscă amenzi de până la 10.000 de euro.
Autoritățile locale au anunțat că controalele vor fi intensificate, însă există și câteva excepții: adăparea animalelor și colectarea apei în mod manual, cu găleți sau recipiente mici, rămân permise. Oficialii subliniază că scopul nu este doar sancționarea, ci și conștientizarea publicului cu privire la gravitatea situației.
Scăderea apelor subterane îngrijorează autoritățile europene
Potrivit experților, seceta este provocată în principal de schimbările climatice, care duc la perioade tot mai lungi de secetă și temperaturi extreme. În Austria, nivelul apelor subterane a scăzut drastic, iar organizația Greenpeace avertizează că 471 de localități ar putea rămâne fără apă până în 2050, dacă nu se adoptă măsuri urgente. Cea mai afectată este regiunea Austria Inferioară, considerată de autorități un punct critic.
Criza apei devine o realitate și în România
Fenomenul afectează și România, unde seceta prelungită și deșertificarea pun în pericol producțiile agricole, în special în vestul țării. Specialiștii avertizează că grâul este în pericol, fiind în plină perioadă de dezvoltare, iar lipsa apei din sol riscă să compromită recoltele.
În multe zone, lacurile de acumulare sunt aproape secate, iar sistemele de irigații sunt insuficiente sau inexistente. Fenomenul de aridizare avansează, extinzându-se din vest către sudul țării.
Soluțiile, tot mai urgente
Comisia Europeană și organizațiile de mediu cer restructurarea urgentă a modului în care este folosită apa, atât în agricultură, cât și în industrie și gospodării. Fără o strategie comună la nivel european, criza apei riscă să devină o realitate constantă, cu efecte economice și sociale profunde.
În acest context, adaptarea rapidă, investițiile în infrastructură de apă și educația privind consumul responsabil sunt esențiale pentru a evita un colaps ecologic la scară continentală.

marți, 6 mai 2025

Președintele Ilie Bolojan l-a desemnat pe Cătălin Predoiu ca premier interimar


Situația fără precedent din România: primii oameni din stat sunt interimari


Este criză fără precedent la vârful statului, după ce trei primii cei mai importanți oameni din stat ocupă funcțiile ca intrimari: președintele României, premierul și președintele Senatului. Mai mult, coaliția de guvernare s-a rupt.

Președintele Ilie Bolojan l-a desemnat pe Cătălin Predoiu ca premier interimar, în urmă cu scurt timp, după ce Marcel Ciolacu și-a depus mandatul. În plus, în PSD începe acum lupta internă pentru putere. În aceste moemnte fiecare tabără vrea să își impună favoriții în fruntea partidului. Deja, Ciolacu a anunțat că după alegeri va avea loc o discuție pentru schimbarea conducerii.

Pentru Executiv este o situație extrem de ciudată pentru că în momentul de față funcționează cu un premier interimar și cu miniștrii veniți dintr-un partid care nu mai face parte din coaliția din guvernare. Asta după ce PSD a anunțat că se va retrage de la guvernare, dar că miniștrii săi vor rămâne în Guvern.

Rămâne de văzut cum va funcționa Guvernul în perioada următoare, având în vedere că se anunță o perioadă extrem de dificilă, cu măsuri care trebuie luate cât mai curând. Este posibil ca acestea să fie amânate, având în vedere situația actuală.

Luni seară, Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia

Luni seara, Marcel Ciolacu și-a dat demisia din funcția de premier. El a mers ulterior la Palatul Cotroceni pentru a-l anunța oficial pe Ilie Bolojan de această decizie.

În condițiile actuale, Guvernul are atribuțiile restrânse, de exemplu nu poate emite ordonanțe de urgență sau simple, nu pot promova legi etc.

Tensiuni uriașe în interiorul PSD

În ceea ce privește situația din PSD, și aici sunt tensiuni foarte mari deoarece, începând de luni seară, toate taberele din partid încearcă să-și impună pe cineva la vârful formațiunii. Asta deoarece se anunță o demisie din partea conducerii, după ce s-au făcut presiuni din partea partidului pentru o demisie încă de ieri, însă s-a decis ca o hotărâre în acest sens să se după turul doi al prezidențialelor.

Atunci va avea loc o ședință în care se va face o analiză în partid și se va stabili cine trebuie să plece acasă, dar și cine îi va lua locul lui Marcel Ciolacu.

SURSA:  https://www.stiripesurse.ro/situatia-fara-precedent-din-romania-primii-oameni-din-stat-sunt-interimari_3672168.html

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri