Google Translate

miercuri, 22 februarie 2012

Halucinant. In Romania, Salariu de 1,5 miliarde lei pe lună. 29.000 € pe lună!


S-a bucurat de un salariu de 1,5 miliarde de lei pe lună, trăieşte în România şi are o funcţie importantă într-un partid aflat în coaliţia de guvernare. O cheamă Angela Toncescu şi este vicepreşedinte al UNPR. Dezvăluirea a fost făcută în ediţia de marţi seară a emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3, de către moderatorul TV Mihai Gâdea.

Toncescu a câştigat acest salariu în perioada 2006-2011.

Aceste informaţii apar într-un raport al Curţii de Conturi pentru 2010, care radiografiază neregulile managementului asigurat de Angela Toncescu, cu un salariu lunar de 29.000 de euro pe lună, la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Un calcul simplu arată că Angela Toncescu câştiga anual peste 300.000 de euro, iar în şase ani, cât a stat în funcţia respectivă, a încasat circa 2.000.000 de euro


Sursa:

====================


Raportul Curţii de Conturi pentru 2010 radiografiază neregulile managementului asigurat de Angela Toncescu, cu un salariu lunar de 29.000 de euro pe lună, la Supravegherea Asigurărilor. Trasă pe dreapta, ea este azi vicepreşedinte la UNPR.

Timp de cinci ani (2006-2011), cât a fost la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), a refuzat să-şi menţioneze salariul primit. ,,Adevărul" a arătat în exclusivitate, anul trecut, care era motivul:
salariul era imens - 29.000 de euro pe lună.

După expirarea mandatului, anul trecut, Angela Toncescu (58 de ani) a încercat să rămână în cărţi pentru încă un mandat. Nu a reuşit, mai ales din cauza deficitului de imagine pe care şi l-a creat prin nerespectarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate şi din cauza unor suspiciuni că ar favoriza anumiţi operatori de pe piaţa asigurărilor. A fost trasă pe dreapta şi propulsată pe funcţia de vice-preşedinte la UNPR.

La câteva luni de la încheierea mandatului său, Curtea de Conturi a prezentat în Raportul pentru anul 2010 rezultatele controlului la instituţia păstorită timp de cinci ani de Angela Toncescu. Concluzia: nu numai că Toncescu a luat o grămadă de bani, dar a creat şi haos în instituţie. Încercările reporterilor ,,Adevărul" de a o contacta pe Angela Toncescu, pentru ca aceasta să-şi exprime un punct de vedere legat de raportul Curţii de Conturi au rămas fără răspuns.


Manager sau vătaf?
Potrivit raportului Curţii de Conturi, în mandatul Angelei Toncescu, la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor au fost ignorate atât Legea Contabilităţii, cât şi cea a achiziţiilor publice.
,,În urma auditului financiar asupra contului de execuţie a bugetului CSA, pe anul 2010, au fost constatate abateri de la legalitate privind: organizarea şi conducerea contabilităţii; organizarea controlului intern; inventarierea patrimoniului; decontarea cheltuielilor aferente deplasărilor în străinătate; modul de gestionare, completare şi confirmare a foilor de parcurs; efectuarea operaţiunilor de încasări şi plăţi prin unităţile trezoreriei statului; achiziţiile publice",
este subliniat în raport.

Astfel, una dintre cele mai grave abateri constatate de auditori este aceea că CSA - autoritatea însărcinată cu controlul şi supravegherea pieţei asigurărilor - nu a avut un departament de control intern, aşa cum cerea legea, şi niciun departament de control financiar preventiv. Aşa se face că la CSA nu doar că nu a fost inventariat patrimoniul instituţiei aşa cum prevedea legea, dar nu a existat niciun inventar al datoriilor, al capitalurilor proprii şi al activelor în curs de execuţie.
,,S-a constatat că nu au fost inventariate şi nu au fost întocmite situaţii distincte pentru următoarele posturi care ar fi trebuit cuprinse în bilanţ: Decontări între unităţi şi subunităţi; Drepturi de personal; Alte datorii şi creanţe cu personalul; Furnizori; Decontări din operaţiuni în curs de clarificare; Creditori; Rezerve din reevaluare; Rezultatul reportat; Imobilizări corporale în curs de execuţie",
notează auditorii Curţii de Conturi.

Plasamente ,,umflate"
La CSA, legea a fost încălcată chiar şi în cazul plasamentelor financiare făcute de instituţie, valoarea obligaţiunilor bancare cumpărate de la anumite bănci fiind ,,umflată" cu sute de mii de euro. ,,În procesul-verbal de inventariere, încheiat la data de 31.12.2010, obligaţiunile achiziţionate de CSA, în luna octombrie 2010, de la Banca Transilvania, au fost înscrise la valoarea totală de achiziţie, 54.305.000 de lei, şi nu la valoarea actualizată, 51.579.000 de lei", este exemplificat în raportul Curţii de Conturi.

Practic, reprezentanţii CSA au ignorat deprecierea obligaţiunilor a căror valoare reală era mai mică cu peste 2,7 milioane de lei (aproximativ 630.000 de euro). În anul de criză 2010, Angela Toncescu a fost darnică cu subalternii săi şi când a venit vorba de deplasări în străinătate, deşi legea o obliga să reducă cheltuielile la acest capitol. Astfel, ,,s-a constatat acceptarea decontării unor cheltuieli de transport, pentru transport cu taxiul pe distanţa «aeroport - hotel» şi «hotel - aeroport», precum şi transport în interiorul localităţii, în valoare de 6.879,34 euro, contrar prevederilor legale", mai arată auditorii Curţii de Conturi. Mai mult, nu a existat un control nici în privinţa folosirii maşinilor de serviciu de către angajaţii CSA: foile de parcurs ale unor maşini nu au fost completate, iar evidenţa consumului de carburant era ţinută doar de şoferi.


Achiziţii publice după bunul plac
Auditorii Curţii de Conturi au sesizat şi Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, cerând sancţionarea CSA pentru încălcarea legii în cazul a două contracte. Astfel, potrivit raportului, CSA nu le-a comunicat firmelor înscrise la licitaţie şi celor care au depus oferte acceptabile, dar nu au fost declarate câştigătoare, o dată-limită până la care ar fi putut contesta licitaţia sau concursul de oferte. În plus, reprezentanţii CSA au uitat să completeze procesul-verbal de deschidere a ofertelor cu toate ofertele primate.

În cazul unui contract de servicii, subalternii Angelei Toncescu au încălcat flagrant Legea achiziţiilor publice, incluzând în preţul plătit firmei declarate câştigătoare 4.000 de euro (care ar fi reprezentat preţul unor asigurări medicale), deşi această sumă nu se regăsea în oferta depusă de societatea respectivă. ,,În aceste condiţii, valoarea totală a contractului este mai mare faţă de valoarea care a fost avută în vedere la întocmirea clasamentului privind stabilirea ofertei câştigătoare", concluzionează auditorii Curţii de Conturi.

7.000 de euro a cheltuit Angela Toncescu şi subordonaţii săi de la CSA în 2010 numai pe taxiuri.
Dezastru plătit cu salariu de vis: 29.000 € pe luna

========================


Angela Toncescu, faraoana Asigurarilor
June 27, 2011 • 06:43 ; Autor: Andrei Coman

Redactia “National” a primit sute de sesizari privind matrapazlacurile comise sub obladuirea Angelei Toncescu, cea care ar fi trebuit sa vegheze la legalitatea pietei asigurarilor

In urma articolelor referitoare la ingineriile financiare orchestrate de presedintele Omniasig, Constantin Toma, sub ochii si obladuirea sefei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, redactia ziarului “National” a primit sute de noi informatii privind activitatile celor doi.

Angela Toncescu pare ca a pus mai presus prietenia sa cu presedintele Omniasig, decat respectarea legislatiei

Fraude, deturnari de fonduri, retrageri ilegale din fondul de reasigurare, autorizari oferite pe ochi frumosi si probabil pe bani multi in totala contradictie cu normele legale. Sunt doar cateva din aspectele sesizate ziarului “National”, aspecte ce se afla in verificarile redactiei.

Angela Toncescu, datoare cu lamuriri

Dincolo de aranjamentele financiare marca Toma facute pe banii societatii austriece Vienna Insurance Group, ziarul “National” a descoperit faptul ca sefa CSA, Angela Toncescu, este responsabila pentru multe din ilegalitatile infaptuite pe piata asigurarilor. Cu rol de autorizare si supraveghere a societatilor de asigurare, CSA ar fi trebuit de mult sa inchida anumite companii ce rostogolesc banii incasati din emiterea de polite lasandu-i fara acoperire pe cei asigurati. Noroc cu Fondul de Garantare, o alta vaca buna de muls pentru sefa CSA.

Asa cum a comentat un cititor, “ar fi interesant de vazut ce se va descoperi la CSA, cate procese verbale au fost “negociate” de doamna Toncescu, cate nereguli au fost ignorate: a se vedea fuziunea Generali–Ardaf, mentinerea pe piata a companiei Euroins, doar datorita faptului ca dl Bucsa este finul doamnei Toncescu, numirea doamnei Diaconescu la conducerea Asirom, desi are probleme penale, Pool-ul de Asigurare Impotriva dezastrelor (PAID), cate si mai cate”. Pana cand la CSA se va schimba conducerea si toate aceste verificari vor fi posibile, pentru lamurirea unor aspecte, ziarul “National” lanseaza public cateva intrebari actualei sefe de la Supravegherea Asigurarilor.

- Ce sume s-au achitat din Fondul de Garantare catre societatile de asigurari intrate in faliment?
- Se cunosc, la nivelul CSA, societatile ce elibereaza polite RCA, desi incalca Ordinul 5/2010? Care au fost/sunt masurile dispuse?
- Conducerii CSA i s-a solicitat ridicarea autorizatiei si declansarea procedurilor de insolventa asupra unor companii de asigurari. Care au fost deciziile?
- Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a denuntat la CSA practicile abuzive ale Omniasig de impunere a unor contracte abuzive, anticoncurentiale service-urilor ce repara daunele auto. A derulat CSA o investigatie proprie avand in vedere ca afacerea Omniasig-Toma cu piesele auto afecteaza siguranta rutiera in Romania?
- Cunoaste presedintele CSA faptul ca Anabella Ruse — director Directia Generala Reglementari si Autorizari — este implicata in calitate de faptuitor intr-un dosar penal?
- Cum apreciaza presedintele CSA faptul ca Vasile Nemes, sotul Marinei Nemes — director juridic al CSA — a reprezentat in instantele de judecata atat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, cat si societati de asigurare?
- Ne puteti preciza numele societatii care a sponsorizat actiunea CSA de la Hotel Ramada?
- In ce mod s-a solutionat ancheta CSA privind politele Platinum vandute in sediile Omniasig si BCR Asigurari de catre personalul acestor doua companii?
- A fost CSA sesizata privind nerespectarea legislatiei de catre PAID? Care sunt rezultatele verificarilor?
Sursa: http://www.enational.ro/bombele-enational-ro/angela-toncescu-faraoana-asigurarilor-35824.html/#ixzz1n5WpFyCk
 enational.ro

Incredibil.
Timp de 5 ani, cu toate ca mass-media a mai "razbit"
cu unele matrapazlâcuri , nimeni (politicieni, Guvern ori alte Autoritati), nu au vazut, nu au auzit nimic!
Luna de luna, an de an, acest SALARIAT al STATULUI, a sfidat poporul roman! 
A incalcat Legea!
Si ce daca!
Admin

28 de comentarii:

  1. ,,Si-a vandut X5-ul catre "Interagro"

    Ca un amanunt interesant si deloc de neglijat, Angela Toncescu a avut, si ca persoana fizica, relatii de natura comerciala cu firmele din grupul ASIROM. Presedintele CSA mentioneaza in declaratia de avere ca a vandut societatii "Interagro" un autoturism BMW X5 contra sumei de 25.000 de euro. Tranzactia a fost facuta in 2007, iar autoturismul era fabricat in anul 2000. Insa, daca ne raportam la preturile pietei second-hand pentru un astfel de autoturism, pretul tranzactiei este susceptibil de a fi supraevaluat cu 5.000-7.000 de euro. ''

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,În noiembrie 2008, inspectorii ANI arătau că, în 2007, Angela Toncescu a vândut societăţii Interagro - patronată de omul de afaceri Ioan Niculae, fost partener de afaceri al şefei CSA - un autoturism BMW X5, cu 96.000 de euro. Cu toate acestea, şefa CSA a înscris în declaraţiile de avere şi în documentele rectificative că preţul tranzacţiei ar fi fost de numai 90.000 de euro.''

    http://www.adevarul.ro/actualitate/Regina-_asigurarilor-salariu_de_29-000_EUR-luna_0_548345507.html#

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar trebui sa-i adunam de pe net toate "magariile" semnalate in cursul timpului. Poate asa vom convinge pe cine trebuie ca "sesizarea din oficiu", NU A FOST scoasa din atributul unor autoritati! Cu cat taraboiul este mai mare, cu ata si AUTORITATILE se vor simti obligate sa actioneze! Nu am inteles de ce "prea-cuvioasa" ANI nu s-a autosesizat, mai ales ca IMPRICINATA a refuzat ostentativ sa-si treaca VENITURILE in declaratia de avere!

    RăspundețiȘtergere
  4. ,,Încă din 2006, de când a fost învestită în această poziţie de Parlament, la propunerea şi cu susţinerea PNL,
    Toncescu îşi ascunde veniturile sub sintagma ilegală „conform fişei fiscale".

    ..., Angela Toncescu câştigă un salariu net de peste 1,4 milioane de lei (348.245 de euro).(pe an)
    Şi asta, încă din 2008, .... Ea îşi aprobă singură salariul, fără să fie nevoită să dea socoteală nici măcar Parlamentului, căreia i se subordonează. Toncescu şi-a mărit salariu în 2008, cu 34.000 de euro, pentru că
    în 2007 nu a câştigat decât 314.000 de euro, adică avea un salariu lunar de „numai" 26.000 de euro pe lună.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/Regina-_asigurarilor-salariu_de_29-000_EUR-luna_0_548345507.html#

    RăspundețiȘtergere
  5. SE CAM ADUNA FUNIA LA PAR...

    http://www.youtube.com/watch?v=e_ts7FhGxIU

    RăspundețiȘtergere
  6. ,,Ar trebui sa-i adunam de pe net toate "magariile" semnalate in cursul timpului.''

    O parte dintre ,,realizarii''(ei ar zice ca ,,au performat'') :

    http://www.porcisme.ro/

    RăspundețiȘtergere
  7. Ia uitati ce scrie pe Armyia Cetzarushului:

    Stelica, a innebunit de tot,ideea e, ca nu pot sa-i raspund pe infomil,asa ca nu vreau sa fiu egoist si doar eu sa fiu in culmea extazului,il iau si pe Stelica pe post de prezervativ,va fi un menage a trois sau quatre!!!!(Menage in franceza are un accent,da va las pe voi sa-l depistati)
    Stelica,cum tu nu esti mit, doar carabina engleza e mit si nici in logomahia prezervativului nu vreau sa ma lansez ,glisez mai la deal si-ti dau un sfat:
    Sucul de rosii nu se asorteaza cu micii,eventual berea,vinul sau sucurile de fructe!Cum te-o fi suportat Cosanzeana ta, o existenta searbada si insignifianta ,in calculele tale,locul ei era pe post de bona,baby sitter,menajera!!!!!Banii de care s-a bucurat au fost un pret foarte mare ptr nefericirea de a fi doar un decor in viata ta!!!!!!
    I'M KIDDING,personajele sunt imaginare,nu-i asa ??????
    O ZI EXCEPTIONALA SI ,SA FITI IUBITI
    P.S. Stelica,lasa-i pe cei doi M & V,ca oricum sunt mai tineri decat tine si cred ca sunt in carti,sau ma rog fac fata oricaror provocari de orice natura,pe cand tu.....doar Contempli
    Sniper two

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TOP GUNELUSH
      Nu dispera, incearca in continuare. Dupa ce bocesti pe toate blogurile ai sa reusesti PRECIS sa-mi raspunzi si pe Info (am vorbit eu cu ei). Pina atunci vaicareste-te si la ONU, Consiliul de Securitate si in final la Spitalul 9.
      Ar mai fi o solutie dar necesita uriase eforturi intelectuale si nu cred ca le faci fata:
      - scuteste-ma de glumele tale.

      Ștergere
  8. TOP GUNELUSH
    Ideea era sa nu te enervez,iar daca ai facut-o inseamna ca am ghicit cine esti tu !!!!!!
    Cat despre glumele mele sunt infinit mai bune ca ale tale,tu esti de Spitalul 9,ai marturisit ca esti dependent de pshiatru,asa ca si amicii virtuali de pe bloguri te fac de doua parale,asa ca .....Atentie TU!!!!!
    Nu ma bucur ,ca soarta nu ti-a rezervat doar tort si sampanie,dar asta nu inseamna sa faci tu cum vrei si sa te crezi vreun mare destept, ca nu esti !!!!!!Serios,vorbeste cu psihiatrul tau si cere-i o evaluare,poate ne faci o SURPRIZA,mai stii ???????desi,sanse prea mari nu sunt!!!!!!
    VEZI CU DRAGOSTEA.........!!!!!DOAR EA MAI FACE MINUNI DE VITEJIE ,E SI ASTA O TERAPIE

    RăspundețiȘtergere
  9. TOP GUNELUSH
    Sthelica,
    Adevarul este ca tu in virtutea faptului ca te crezi cel mai tare din parcare,(evident cand e goala parcarea ,nu vreo Cosanzeana,) nu te astepti ca cineva ,recte ,eu sau vreun Merlin,sa-ti tulbure si sa-ti darame dominoul interior!!!!!
    Dar nu-ti poti cladi existenta pe niste repere false si complet anacronice!!!!!,asa ca, din cand ,fac eu o fapta buna si-ti mai zdruncin realitatea si ipocrizia ,asa ca fa tu eforturi uriase intelectuale si percuteaza ce am vrut sa zic eu aici,....castraveele e o planta dicotiledonata si contine 99%apa,asa la caterinca,sa fii iubit,macar acum in al 'nspelea ceas!!!!!!Baga firele in Minitehnicus-ul ala ....(SA NU TE CURENTEZI CA ESTI CAM PARALEL CU TEHNICA MODERNA)!Pa!REVINO-TI!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mei, mei, mei ...
    Dar pe Angelica de ce nu vreti voi s-o bagati in seama?
    Ar fi mult mai interesant si util sa aflam cum vedeti lucrurile!
    Eheee ....
    Ce mult as da sa vad de nea Nicu Vacaroiu si impotenta lui actuala Curte de Conturi chiar nimic nu aveti a spune?
    Dar de "prea-cinstita" ANI care in acest caz + alte mii si mii nu vede, nu aude si nimic nu are a zice? etc.etc.
    Mei, mei, mei ...
    P.S.: Cine va plateste sa deraiati pe aratura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angelica si sultanu,i-au furat lui Cezar banu!

      Ștergere
    2. Buna-i Angelica,
      Bun -i si Sultanul,
      Sanatos fie Imparatul,
      Duca-se dracului ..banul!!! Sniper one

      Ștergere
  11. Nu ne plateste nimei dar asa suntem noi de 2000 ani. Pur si simplu nu ne putem concentra pe problema. Ai vazut cumva oare de-a lungul timpului ca romanii sa fie uniti in jurul unui ideal? Rar, rar de tot. Nici cind veneau turcii si tatarii nu ne puteam aduna. Si-apoi vrem sa aflam sfirsitul povestii-daca Stelica a stat sau n-a stat la Top Gun, cu guma sau fara guma, cu sapun sau fara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde sa stea nana?
      Stelica la Top Gun??? Wowwww.....
      Cine a spus asta? In ce context?
      Baaa.... Voi spargeti "fameliile" oamenilor!
      E "gravissima" problema!

      Ștergere
    2. Pai uite ce spunea mai sus:
      "Stelica, a innebunit de tot,ideea e, ca nu pot sa-i raspund pe infomil,asa ca nu vreau sa fiu egoist si doar eu sa fiu in culmea extazului,il iau si pe Stelica pe post de prezervativ,va fi un menage a trois sau quatre!!!!"
      Oare ala al "trois"-lea o fi Cezar cumva?

      Ștergere
    3. Este evident ca TG (Tone Gunoi) a trecut Nilul si vorbeste pitigaiat!!!! Dar voi ce dracului aveti ? Parca stiu ca va controla peste tot la vizitele medicale!!Nikk

      Ștergere
    4. Nikk, nikk cel mik, scoate-ti degetul din nas un pik.

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. La multi, la foarte multi!
      La Asigurari, ca la Loto!
      Bani fara numar!

      Ștergere
    2. #

      Buna-i Angelica,
      Bun -i si Sultanul,
      Sanatos fie Imparatul,
      Duca-se dracului banul!!sniper one

      Ștergere
  13. Daca baba asta, Angelica era mai tinara...Asa, i-o lasam lui Czar Sniper uan. Sa se spele cu baba pe tartacutza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cu cele aproape 2.000.000 euro (doua milioane euro), incasate din banii publici (contribuabililor - ai mei, ai tai, ai lui...), ce facem? Cum este posibil ca un salariat al statului sa sfideze orice lege, morala, bun simt? De ce Guvernul BOC care "a taiat in stanga - in dreapta", cat a vazut cu ochii, despre asta nu a stiut nimic? In ce stat traim? Eheee....Si cati or mai fi ca asta!

      Ștergere
    2. Iau baba si ma spal cu ea pe ...cap,dar cu bani cu tot!!!Sniper one

      Ștergere
  14. "Cinci bombardiere strategice ale aviaţiei Federaţiei Ruse au alertat forţele aeriene din Turcia şi Bulgaria, după ce au zburat la limita spaţiului aerian al celor două ţări, zburând deasupra Mării Negre, relatează agenţia bulgară Novinite.
    .............................
    Când au fost întrebaţi de ce niciun avion de vânătoare bulgar nu s-a ridicat de la sol, oficialii de la Sofia au răspuns că este de competenţa NATO să decidă ale cui avioane sunt ridicate de la sol în asemenea situaţii"

    RăspundețiȘtergere
  15. Bai,tu esti cu capuletele defect ?
    Rusnacii nu au intrat in spatiul aerian al nici unui stat suveran,NATO ori nu.Poti sa-ti ridici in aer serviciul de lupta (aviatia de vinatoare),dar nu poti iesi din spatiul aerian national decit cu aceptul vecinilor. Spatiul aerian, ca si apele, pot fi si internationale !
    Rusnacii mai folosesc TU-22 ? Probabil au pus catalizatoare ,turbine de supraalimentare,4 supape si 4 bujii pe cilindru si le alimenteaza cu ulei de trandafir.

    RăspundețiȘtergere
  16. Un nou SCANDAL la orizont!
    BUBA este veche, vine din anii "guvernarii de-a-n boulea"/boc-basescu!
    =========================================================
    Saraca biata Romanie! Lasata de PDL pe un butoi de pulbere si un depozit de bombe, cu fitilul aprins! Se prefigureaza un scandal financiar urias!?! CSA-Piata asigurarilor versus FNI. Scandalul FNI? Un mic accident!
    =============================
    http://comentariipolitice.blogspot.ro/2012/10/saraca-biata-romanie-lasata-de-pdl-pe.html?showComment=1350460613167

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri