Google Translate

sâmbătă, 13 aprilie 2024

🔴2024 🔴ALEGERI EUROPARLAMENTARE. LISTELE COMPLETE ale partidelor

 


EUROPARLAMENTARELE intră în linie dreaptă / LISTELE COMPLETE ale partidelor / Toni GREBLĂ: Peste 10 zile vor rămâne definitive candidaturile


Biroul Electoral Central a primit listele cu semnături pentru candidații care vor un loc în Parlamentul European. Termenul limită a fost miercuri, 10 aprilie, la ora 23.59. Urmează perioada primirii și soluționării contestațiilor. Alianțele și partidele, mai mici și mai mari, au fost pe rând la BEC, cu tot cu semnături și candidații de seamă. Gândul îți prezintă listele complete ale partidelor și procedurile ce urmează. 

După ce candidații la alegerile europarlamentare și-au depus dosarele la Biroul Electoral Central, începe seria de proceduri până la tipărirea buletinelor de vot.

Joi, 11 parilie, BEC va comunica public listele de candidaţi şi candidaturile independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, dar și semnele electorale, lista denumirilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ale căror semne electorale au fost înregistrate la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Urmează câteva zile pentru formularea de contestații pentru alegerile europarlamentare și soluționarea acestora de către Tribunalul București, prin decizie definitivă.

Va fi o perioadă de 10 zile în care cei interesați pot depune contestații. Justiția are niște termene relativ scurte de 24-48 de ore în care trebuie să soluționeze contestațiile și peste 10 zile vor rămâne definitive candidaturile și atunci vom ști ce competitori politici, ce formațiuni, ce alianțe, ce candidați independenți vom avea pe buletinul de vot. Va urma o perioadă în care se vor trage la sorți locurile de pe buletinele de vot și vom da bun de tipar. Buletinele de vot fiind tipărite de Monitorul Oficial cu hârtie de la rezervele de stat, a declarat președintele AEP, Toni Greblă pentru Gândul.

Pe 29 aprilie, BEC constată lista definitivă a candidaturilor la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

A doua zi, pe 30 aprilie, BEC stabilește, prin tragere la sorți, numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi al candidaţilor independenţi, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.

Află tot calendarul electoral de aici. 

PSD și PNL s-au înscris primii

Prima alianță electorală care a făcut vizita la BEC a fost cea a coaliției de guvernare. PSD și PNL au transformat într-un eveniment de campanie formalitatea depunerii listelor la Birou.

Vineri dimineață, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și-au dat întâlnire la fostul sediu al USL, din Bulevardul Kiseleff. Acolo, s-au organizat, au ținut mici reuniuni, în aer liber și au semnat documentele în văzul camerelor de luat vederi. Apoi, s-au îmbarcat în două microbuze, împreună cu peste un milion de semnături.

Tandemul Mihai Tudose – Rareș Bogdan vrea primul loc

„Femeia independentă”, ieșită din schemă, a lăsat capul listei liber pentru Mihai Tudose, fost premier al României și actual europarlamentar. Tudose este secondat de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care mai vrea un mandat de europarlamentar. Apoi, distribuția continuă, într-o formulă de 1 la 1, până la poziția 5 și de 2 la 1, până la final, cu reprezentanți PSD și PNL.

Din acest moment este oficial, până acum am trecut de la ştiri pe surse, la breaking news. În acest moment este oficial, cele două partide au constituit o alianţă electorală. Cele două partide au constituit o alianță electorală. Am reușit împreună să depășim toate discuțiile interne. Am arătat că avem maturitatea de a lua o decizie pentru stabilitate și dezvoltare, a declarat Marcel Ciolacu, la conferința de presă.

La rândul său, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a exprimat încrederea că românii vor vedea lista comună a PSD și PNL ca un angajament.

Eu am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România

  1. TUDOSE MIHAI (BR) PSD
  2. BOGDAN RAREȘ (DIASPORA) PNL
  3. FIREA GABRIELA (B) PSD
  4. MOTREANU DAN (GR) PNL
  5. MANDA IULIAN CLAUDIU (DJ) PSD
  6. VĂLEAN ADINA (AG) PNL
  7. NEGRESCU VICTOR (AB) PSD
  8. DÎNCU VASILE (CJ) PSD
  9. BUDA DANIEL (CJ) PNL
  10. GRAPINI MARIA (TM) PSD
  11. CÂRCIU GHEORGHE (DIASPORA) PSD
  12. MUREȘAN SIEGFRIED (HD) PNL
  13. BENEA ADRIAN DRAGOȘ (BC) PSD
  14. HAVA MIRCEA (AB) PNL
  15. NICA DAN (GL) PSD
  16. FALCĂ GHEORGHE (AR) PNL
  17. MUȘOIU ȘTEFAN (IL) PSD
  18. MÎNZATU ROXANA (BV) PSD
  19. POPESCU VIRGIL (MH) PNL
  20. CRISTEA ANDI-LUCIAN (BZ) PSD
  21. MURARU ALEXANDRU (IS) PNL
  22. BICĂ ANDRA (VL) PSD
  23. MAREȘ MARA (BV) PNL
  24. IVANCIA MIHAELA (IS) PSD
  25. NICOLAE IRINELA (CT) PSD
  26. VOICU DORIN (AG) PNL
  27. EPURE ALEXANDRU CIPRIAN (VN) PNL
  28. BLĂNARI LARISA (SV) PSD
  29. SĂLĂGEANU FLORIAN VALERIU (MM) PSD
  30. OPREA OCTAVIAN (B – S6) PNL
  31. TOGĂNEL MARA CRISTINA (MS) PNL
  32. ȚAMBĂ ALIN-ADAM (HD) PSD
  33. CATANĂ DANIEL CLAUDIU (TR) PSD
  34. MURG ELENA IOANA (SM) PNL
  35. STAVARACHE VALENTIN CONSTANTIN (NT) PNL
  36. POPA DANIELA (B – S1) PSD
  37. CĂCIULĂ MĂDĂLIN-CLAUDIU (VS) PSD
  38. SURDU DANIEL (CS) PNL
  39. CAPLEA DORU (DJ) PNL
  40. ȘERBAN ȘTEFANIA-ROXANA (SB) PSD
  41. IORDACHE MONICA-MARIA (GL) PNL
  42. LAZĂR DORINA MĂDĂLINA (GR) PSD
  43. DEACONU ALEXANDRU ȘTEFAN (IF) PNL

43 de persoane, doar câteva alese. Și asta va fi decis după votul din 9 iunie. Pe culoarele PSD se vorbește că locurile eligibile s-ar opri în jurul poziției 20-21, la un scor de peste 45%. Asta înseamnă că s-ar putea vedea europarlamentar și Alexandru Muraru, liderul liberalilor din Iași.

Dreapta Unită intră în joc cu acuzații

A doua alianță care și-a înregistrat candidații la BEC a fost Dreapta Unită. USR-PMP-Forța Dreptei au dus cu ei la BEC, luni, 530 de mii de semnături și o listă de candidați condusă de fostul vicepremier Dan Barna.

Fostul lideru USR este urmat de un al fost, ministru, de data aceasta, al Sănătății, Vlad Voioculescu, anchetat de DNA, în Dosarul vaccinurilor. Eugen Tomac, de la PMP, este pe locul al treilea.

De la BEC, Dreapta Unită a lansat și acuzații, nu numai promisiuni.

Astăzi, cele trei partide care formează alianța Dreapta Unită – USR, PMP și Forța Dreptei – depun candidaturile cu multă încredere. Cu încrederea milioanelor de români care sunt în spatele nostru, care își doresc o schimbare a unei puteri abuzive, corupte și incompetente, a declarat președinte USR, Cătălin Drulă, la BEC.

Obiectivul alianței este nu doar să câștige alegerile europarlamentare, ci și să dea viitoarea guvernare.

Ne propunem să dăm guvernarea următoare, să câştigăm alegerile şi vrem ca în 2024, la final de an, România să aibă în sfârşit la Cotroceni un om cu păsare de ţară, cu gândul, sufletul şi muncă, în fiecare zi, pentru modernizarea acestei ţări, a completat Drulă.

Lista completă este următoarea:

1. Ilie Dan Barna (USR)
2. Vlad Vasile Voiculescu (USR) 3. Eugen Tomac (PMP) 4. Vlad Marius Botoş (USR) 5. Cristina Mădălina Prună (USR) 6. Violeta Alexandru (Forța Dreptei) 7. Radu Mihai Mihail (USR) 8. Corina Atanasiu (USR) 9. Adriana Cristian (USR) 10. Ionuț Simionca (PMP) 11. Ionel Dancă ((Forța Dreptei) 12. George Gima (USR) 13. Teodora Stoian (USR) 14. Cătălina Bozianu (PMP) 15. Claudiu Chira (Forța Dreptei) 16. Ramona Ioana Goga (USR) 17. Alina Roxana Gîrbea (USR) 18. Marian Andronache (PMP) 19. Leonid Boaghi (Forța Dreptei) 20. Geta Daniela Drăghici (USR) 21. Alina Totti (USR) 22. Radu Pescar (PMP) 23. Vasile Nagy (Forța Dreptei) 24. Nicolae Mihai Șvab (USR) 25. Emilia Mateescu (USR) 26. Adrian Todoran (PMP) 27. Petrișor Potec (Forța Dreptei) 28. Ion Belu (USR) 29. Gabriela Ferguson (USR) 30. Claudiu Iorga Palaz (PMP) 31. Ștefan Csordas (Forța Dreptei) 32. Ana Lucia Hang (USR) 33. Dan Adrian Pop (USR) 34. Ligia Dugulescu (PMP) 35. Ionel Pușcaș (Forța Dreptei) 36. Ștefan Lucian Judele (USR) 37. Raluca Mihaela Bercea (USR) 38. Nicolae Davițoiu (PMP) 39. Ion Ștefan (Forța Dreptei) 40. Ionuț Ciprian Alexandru (USR) 41. Andrei Chirica (USR) 42. Mihai Simionescu (PMP) 43. Ionuț Stoica (Forța Dreptei)

George Simion atacă europarlamentarele cu profesori și doctori

Tot luni au ajuns la BEC și reprezentanții AUR, cu un autocar inscripționat și cu aproape 700 de mii de semnături.  „Suntem înscriși în lupta electorală cu Partidul Comasat”, a transmis George Simion, după îndeplinirea formalităților.

Sperăm să-i blocăm, sperăm ca Europa, la nivelul instituțiilor sale, să aibă parte de alți conducători, pentru o Europă a națiunilor, nu pentru un suprastat federal, a completat liderul AUR.

George Simion și-a lansat candidații la europarlamentare de două ori. Prima lansare a fost la Arenele Romane, în iulie 2023. Atunci, liderul AUR spunea că se va clasa pe primul loc la alegerile europarlamentare.

Noi o să facem tot ce ține de noi ca să fim pe primul loc. Minim un procent în plus față de PSD, a spus Simion. 

Dacă anul trecut nu se întrevedea construirea unui bloc politic între PSD și PNL, conducerea AUR își seta ținta de primul loc și 12-14 europarlamentari. Viitorul nu a fost favorabil opoziției și acum răspunsul este altul: AUR ar fi câștigat alegerile în condițiile unor alegeri corecte, precizează Dan Tănasă, pentru Gândul.

În condiții legale, constituționale, în condițiile unor alegeri corecte, AUR ar fi câștigat alegerile europarlamentare la scor față de PSD și PNL. Dar, de teamă că vor pierde alegerile în fața AUR, cele două partide s-au comasat și au forțat localele cu europarlamentarele, modificându-se întregul context politic. În final, românii vor decide câți reprezentanți AUR vom avea în final în PE.

Lista completă a candidaților AUR:

  1. Cristian Terheș
  2. Claudiu Târziu
  3. Gheorghe Piperea
  4. Georgiana Teodorescu
  5. Adrian Axinia
  6. Sturza Ștefan Dimitrie
  7. Cristina Dumitrescu
  8. Laura Gherasim
  9. Nicolae Vlahu
  10. Mihail Neamțu
  11. Peter Costea
  12. Ioan – Aurelian Popa
  13. Dan Tănasă
  14. Silviu Gurlui
  15. Cristina Dascălu
  16. Daniel Biro
  17. Elena Năstăsoiu
  18. Monica Iagăr
  19. Nicușor – Cristian Mancaș
  20. Veronica Grosu
  21. Avram Fițiu
  22. Elena Doboș
  23. Radu Baltasiu
  24. Maria-Lăcărmioara Nicolescu
  25. Dragos Dragoman
  26. Tiberiu Foris
  27. Dumitrina Mitrea
  28. Paul-Cătălin Costea
  29. Cosmin Corendea
  30. Svetlana Gomboș
  31. Alin George Gheorghiu
  32. Oana-Maria-Cătălina Macarie
  33. Liviu-Adrian Natea
  34. Svetlana Gabriela Vîlcu
  35. Mirela Daniela Irindea
  36. Luminița Păucean Fernandes
  37. Ramona Lovin
  38. Sebastian Spînu
  39. Anronio Andrușceac
  40. Felicia Akkaya
  41. Ringo Dămureanu
  42. Fabian Cristian Radu
  43. Cosmin Teodor Iosub

Piedone vrea să treacă pragul electoral

Cristian Popescu Piedone a mers miercuri la BEC cu 310 mii de semnături.

Nu am venit să ne lăudăm cu milioane de semnături. Vom vedea milioanele de voturi, dacă se vor concretiza, la urna de vot, a declarat candidatul la Primăria Capitalei.

În ceea ce privește țintele asumate în partid, Piedone afirmă că primul lucru este trecerea pragului electoral.

Primul lucru e să trecem pragul electoral și să intrăm în Parlament. Specialiștii noștri și europarlamentarii de bază, care nu prea sunt virusați politic, cu siguranță vor ca România să fie reprezentat în adevăratul sens în Europa. Să nu ne ducem ca sus, să nu ne ducem să cerem, ci să ne impunem.

Lista completă a candidaților PUSL pentru alegerile europarlamentare 2024:

  1. General de brigadă (rz) Cristian BARBU
  2. Lia ARDELEAN
  3. Mugur CIUVICĂ
  4. Bogdan CIUCĂ
  5. Raluca BUGNAR
  6. Bogdan JELEA
  7. Eugenia ȘERBAN
  8. Daniel Ionașcu
  9. Ionel GAE
  10. Liviu Marian POP
  11. Amedeo- Laurențiu DULAMĂ
  12. Mariana VÂRGĂ
  13. Ciprian FARAON
  14. Gheorghe PINTEA
  15. MIHAI IACOB
  16. Mihaela PUNDICHE
  17. Ella PINTILEI
  18. DR. Adrian CURENIUC
  19. Dumitru MIROIU
  20. Constantin HARASIM
  21. Ioan SIMIONCA
  22. Gabriel BERCA
  23. Iancu ARMAS
  24. Valentin-Constantin BRETFELEAN
  25. Dan Cosmin BADEA
  26. Laura Mirela IUSEIN
  27. Alexandra CHIFOREANU
  28. Silviu- Teofil HĂDĂREANU
  29. Valentina BANU
  30. Claudiu- Traian COVACIU
  31. Ionuț GHERGA BARBU
  32. Sever HIRIȘCĂU
  33. Cătălin DAVIDESCU
  34. Victor TORCEA
  35. Dănuț BARCHIZEANU

Dacian Cioloș deschide lista REPER

Ultimii înscriși la BEC sunt candidații lui Dacian Cioloș, de la REPER. Dacian Cioloș deschide lista de candidați, urmat de europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru. Printre candidați se mai află deputații Andrei Lupu și Oana Cambera si cercetătorul Cristian Presură.

Fostul premier și-a exprimat îngrijorarea față de modificarea legilor electorale.

Pentru mine e îngrijorător să văd că cele două mari partide, care tradițional s-au confruntat în alegeri, acum merg împreună și par să aibă o teamă față de democrație și față de transparență, pentru că au modificat legile electorale pe ultima sută de metri, au modificat datele alegerilor în avantajele lor electorale și logica lor electorale, fără să vină cu argumente solide în fața alegătorilor.

1. Dacian Cioloș
2. Ramona Strugariu 3. Dragoș Pîslaru 4. Oana Cambera 5. Andrei Lupu 6. Andreea Leonte 7. Cristian Presură 8. Simina Tulbure. 9. Ciprian Mihali 10. Ana Maria Boghean

SURSA:https://www.gandul.ro/politica/europarlamentarele-intra-in-linie-dreapta-listele-complete-ale-partidelor-toni-grebla-peste-10-zile-vor-ramane-definitive-candidaturile-20182522?fbclid=IwAR22hZRYUAPgTN-EPhH5AILbqi0CTb6Jy7pqQ8AOAFS991htOxZTzZIYb88_aem_ATDfN0izhMQ89GYLeUHqgbXkzHeYaFJkbWF8MRW8ls-Bb_iLf-dnK9Eaxm8YEhnnCudv1GH9aMnraftVzNuH3Wad

196 de comentarii:

  1. https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-iranul-ar-fi-atacat-israelul-zeci-de-drone-au-fost-lansate_3290915.html

    Asta știre. Să -l văd pe Barbu lautaru ' pe o listă ca asta, îmi crează deranj la foale. Barbu = Măciucă= același caractere ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fwt in ele de alegeri! Cat timp sunt pe lista nu am ce alege

    RăspundețiȘtergere
  3. Zdreanță, oriunde ești, la ora două să ne-o înbelești!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-i rupe pool4 de listele lor electorale!

    RăspundețiȘtergere
  5. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/cine-pleaca-la-oaste-si-ce-sanse-ai-sa-lupti-in-prima-linie-daca-ne-pune-putin-gand-rau-si-se-suna-mobilizarea-generala-2753737?utm_medium=cross_exit&utm_source=adevarul.ro&utm_campaign=article

    Ifrime, dacă nu vrei pe tabel, poate vrei aciulea...PS. până la 63 de ani mai ai 😂

    RăspundețiȘtergere
  6. Am luat act cu ingrijorare de evenimentele în curs de ,desfășurare gen ploaia de stele!Apoi m-am întors pe partea cealaltă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iron Dome s-a săturat de lucru parazitii dorm!

    RăspundețiȘtergere
  8. aparut acum 2 ore.
    Intrebare: Cu cine va vota ciolacu in iulie cand se va decide noul sef al otan?
    😃😂🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da scuze:
      https://www.youtube.com/watch?v=23AOvyCM8g8

      Ștergere
    2. ma rog,impropriu spus "vot"
      "impropiu" in limbaj reddogan

      Ștergere
  9. https://www.stiripesurse.ro/doru-viorel-ursu_3291231.html

    A murit 🐻. Dumnezeu să -l ierte, cu bunele și mai ales cu relele lui!

    RăspundețiȘtergere
  10. Băi ăsta capu' lu' mafioții, Do'n Corleone ia zi Iron Dome-ul românesc făcea față la ploaia de stele ceva de genul Israel?Ori doar ne pregăteam de rugăciuni profunde?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ifreme
      ....de rugaciuni si nici d'alea n-aveam timp.Adica timp aveam da n-avem cu ce....."ca atata s-a putut"....doar nu cu hawk-urile alea inventate
      Pai nu vazusi cu dronili picate di pi sheriu sau bucati din ele? intodeanuna le descopera civilii si apoi armata "face anchete".....maaare kkt de ancheta!
      Auzi "concluzie": Dupa inscriptionare e ruseasca....De parca nu putea oricine sa scrie orice......

      Ștergere
  11. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9!

    Domnilor, am decalotat-o!
    La figurat, nu cum făcea Viurel în spatele hangarului 😁
    Cu tema pusă în discuție de dom' Bozile, iar m-a prins cu tema de casă nefăcută.
    Oricum, tema pusă în discuție văd că suscită dezbateri furtunoase 😁
    Singurul comentariu pe temă, pertinent și la obiect, este al domnului Ifrim:

    ifrim 14 aprilie 2024 la 01:11
    Mi-i rupe pool4 de listele lor electorale!


    Înainte de a purcede la disecția animalelor care populează listele electorale, trebuie să ne amintim pentru ce pula calului candidează patrupedele respective.

    Deci, în alegerile europarlamentare, cetățenii Uniunii Europene își aleg reprezentanții în calitate de membri ai Parlamentului European (europarlamentari).
    Ce e și ce vrea Parlamentului European ?

    https://european-union.europa.eu/institutions-law-budget/institutions-and-bodies/search-all-eu-institutions-and-bodies/european-parliament_ro

    Rol: organism legislativ al UE, ales în mod direct, cu responsabilități bugetare și de control
    Sedii: Strasbourg (Franța), Bruxelles (Belgia), Luxemburg
    Membri: 705 deputați
    - adoptă legislația UE, împreună cu Consiliul UE, pe baza propunerilor Comisiei Europene;
    - ia decizii cu privire la acordurile internaționale;
    - ia decizii cu privire la extinderea UE;
    - examinează programul de lucru al Comisiei și îi cere să propună acte legislative;
    - stabilește bugetul UE, împreună cu Consiliul;
    - aprobă bugetul pe termen lung al UE („cadrul financiar multianual”).

    Carevasăzică, trebuie să ajungă acolo cetățeni competenți și onești, de felul Eva Kaili sau Adrian Severin, șpăgari dovediți cu acte.

    (Va urma)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe huhurez.com, un fost militar trecut în rezervă fara drept de pensie (Nick) îl întreabă pe domnul Claudiu daca exista vreo simulare privind calculul pensiei militare pentru cei cu 14-15 ani vechime efectivă (cumulat sub 20) și care vor beneficia de pensie la împlinirea vârstei de 65 de ani.
    Răspunsul moderatorului este că ne vor saluta din mers pe noi ăștia pensionați înainte de 2010.
    Realitatea este că dacă nu se schimbă nimic pe noi ne vor saluta din mers și femeile de serviciu că foarte multe alte categorii deja ne-au depășit. Daca eu, akord 75, Ifrim și o mare parte a pensionarilor militari cu vechimi efective in jurul a 23-24 ani și cumulate peste 30 ani am fost catalogati de predecesorul său ca ,,neterminați"....oare pe ăștia micii care urmează să primească pensie militara pentru vechimi minuscule, cum i-ar fi definit Huhu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu dacă se vor actualiza cu IPC sau alfel elementele bazei de calcul conform Legii 282/2023 sau 223/2015, pentru cei aflați în situația respectivă, deoarece au avut grijă căcații de legiuitori să formuleze totul ambiguu și interpretabil, dar e clar că bătaia de joc la adresa actualilor pensionari militari va continua.
      Până când ?
      Nu știu!

      Singurul lucru sigur e că România este singura țară de pe Pământ unde se întâmplă ca statul să-și bată joc de militari, indiferent că sunt în activitate sau în rezervă/retragere.

      Catalogările de felul ,,neterminați" adresate unor militari de către alți militari eu consider că îi înjosește pe cei care le folosesc, din răutate, invidie, prostie sau pizdele mamelor lor mai știu din ce motive.

      Că ați amintit de huhurez.com, vă rog să observați răutatea care răzbate din unele comentarii referitoare la alți pensionari militari care s-au pensionat în alte condiții decât cele în care s-a pensionat cel care face comentariul.

      Cine s-a pensionat în conformitate cu legislația existentă în acel moment se numește pensionar. PUNCT!
      Dacă vine mâine un muist și zice că vârsta standard de pensionare este 110 ani și vechimea în serviciu necesară pentru pensionare este 90 ani, câți "neterminați" vor fi? Răspuns corect, toți pensionarii!

      Ștergere
  13. (Continuare 01 APV_rz 14 aprilie 2024 la 15:44)

    Dacă ar fi să analizăm toate bovinele din compunerea listelor electorale, cred că trec alegerile și nu terminăm 😁
    Pe cale de consecință, am să analizez doar primele trei exemplare furajate de pe fiecare listă.
    Vom începe cu listele furnizate de nea Bozile, în ordinea numerelor de pe tricoaie.

    01. TUDOSE MIHAI (BR) PSD
    Două imagini reprezentative pentru specimen:

    https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2017/10/20/carictura-tudose-3.jpg

    https://video-images.vice.com/_uncategorized/1498485083004-mihai-tudose-psd.jpeg

    Acest borhotist a ieșit în lumina reflectoarelor începând cu 2017.
    La vremea respectivă mai multe publicații i-au întocmit "fișa de cadre".
    Una dintre ele:

    https://www.vice.com/ro/article/newam7/cine-e-mihai-tudose-viitorul-premier-al-romaniei

    Corifeul pușcăriaș și fesenar Darius Vâlcov îl caracteriza pe Tudose ca având „zero realizări".
    Pentru aceste realizări a fost uns prim-ministru.
    În calitate de prim-ministru acest căcat cu ochi💩 a emis celebra OUG 59/2017 care i-a futut pe pensionarii militari începând cu 15.09.2017.
    Din 2019 căcatul cu ochi Tudose💩 este europarlamentar și singura lui realizare a fost să hărțuiască sexual o angajată:

    https://www.g4media.ro/update-europarlamentarul-despre-care-o-fosta-asistenta-a-dezvaluit-ca-ar-fi-hartuit-o-sexual-este-mihai-tudose-psd-fostul-premier-spune-ca-el-a-concediat-o-pe-asistenta-pentru-ca-nu-mai-are-incred.html

    Cu fața lui, Mihai Tudose e clar că n-avea șanse să fută nici măcar o prostituată.
    Cred că și baba Brenda l-ar fi refuzat.
    Tudose ăsta merită doar o flegmă cu muci între ochi.

    (Va urma)

    RăspundețiȘtergere
  14. anonim13:58
    Cezărel bourel, lui Viorel majurul să -i pupi curul și să îl săruți pe chel. Fosilo, putoare la cât ai belit tu poola în armată ar trebui să -ți taie din pensie.

    CEZAR14:37
    La 34 de ani eram COMANDANT DE BATALION..da-te drakului de imputit
    Cu Liceul Militar la baza si absolut toate functiile parcurse...comandant de pluton..comandant de companie.. loctiitor comandant de batalion..sef de stat major de batalion..COMANDANT DE BATALION !!
    Doua examene sustinute la Academie...dar fara sa cotizez picat cu aproape 7..
    Au fost..somitati care au intrat cu 5....in alti ani...
    Sa te aud pe tine..idiotenie ..cu staif ce esti!!!.
    ======================================================
    Până la urmă cineva l-a păcălit pe ciobârlan de-a deschis ușa la budă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-a mai suportat nici Cezar mirosul...

      Ștergere
    2. Daca interesează pe cineva, sau pur și simplu din camaraderie confirm cele susținute de Cezar în comentariul preluat de pe blogul lui.
      In vara anului 1991, la 34/35 ani, era comandant de batalion/ in structura unui regiment mecanizat.

      Ștergere
    3. @Nikk 14 aprilie 2024 la 18:48
      Eu nici nu mi-am pus problema că ce a scris Cezar nu ar fi real și faptul că a fost cdt. de batalion e un fapt care-l onorează și-l respect.
      Gluma cu "buda" o știți și dumneavoastră foarte bine.😁
      Din partea mea, cel puțin, nu este spusă cu răutate.

      Ștergere
  15. @ifrim14 aprilie 2024 la 15:16
    @Băi ăsta capu' lu' mafioții, Do'n Corleone ia zi Iron Dome-ul românesc făcea față la ploaia de stele ceva de genul Israel?Ori doar ne pregăteam de rugăciuni profunde?

    Pe lângă răspunsul lui Don Corleone, am să mă bag și eu în seamă, exact ca AZP-ul între buci.
    Cred că nu, apărarea noastră nu cred că ar fi făcut față, dar priveam situația cu multă preocupare și îngrijorare.

    Au început să apară detalii ale atacului iranian:
    Cabinetul de război al Israelului decide răspunsul IDF la primul atac iranian direct în Israel. Cine și ce a interceptat rachetele și dronele Iranului

    https://www.defenseromania.ro/cabinetul-de-razboi-al-israelului-decide-raspunsul-idf-la-primul-atac-iranian-direct-in-israel-cine-si-ce-a-interceptat-rachetele-si-dronele-iranului_627867.html

    Interesant este că, pentru doborârea dronelor au participat și avioane de luptă ale Iordaniei, țară care în tecut considera Israelul ca inamic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @apevereze
      "Interesant este că, pentru doborârea dronelor au participat și avioane de luptă ale Iordaniei, țară care în tecut considera Israelul ca inamic."

      Nu e nimic interesant aici. Iordanienii si-au protejat spatiul aerian ca orice tara care se respecta,indiferent din ce directie veneau si spre ce directie se indreptau dronel/rachetele si orice alte obiecte zburatoare.....chestie care si mie "mi-au mancat doaj de ani din veata"
      Indiferent de tara sau regimul politic "sistemul de aparare antiaeriana a teritoriului" este compus din aceleasi forte si mijloace si are aceleasi misiuni
      Miloacele difera de la caz la caz.....de la RdLc, rachete aa si aviatie sofisticate pana la sistemul romanesc in care strangi pumnul il indrepti spre cer si strigi ca cezar la boscheti: dum,dum,dum,dum,dumnezeii ma-ti baa !!!!
      Incercati si acasa sigur va iese figura!
      I incercat jiji24 si A3 sa iesplice ca intra iordanienii in democratie doaaar asa "sa bage strambe"
      Doar ca a venit comunicatul iordanian sec si la obiect fara sa lase loc de partipriuri.Adica ce va spusei mai sus.
      pesea: daca iordania zicea ca a vrut sa-i ajute pe itic si strul isi puneau in cap toata lumea araba.Asa ca au aplicat strict legea aeronavelor infractoare la regimul de zbor fara bla,bla si alea,alea. Toate au fost doborate in spatiul aerian al Iordaniei nici una cu un cm mai in afara
      restul? ....politica de curve

      Ștergere
    2. @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 18:22
      Nu știam de comunicatul Iordaniei.
      În afară de România, probabil că la fel cum au făcut iordanienii ar fi procedat orice țară.

      Ștergere
  16. (Continuare 02 APV_rz 14 aprilie 2024 la 15:44)

    02 BOGDAN RAREȘ (DIASPORA) PNL

    Rujatul ăsta a absolvit o facultate relativ decentă, Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul UBB Cluj-Napoca.
    A fost jurnalist bun de gură și din 2019 este europarlamentar.
    Activitatea lui ca europarlamentar este destul de firavă dar, e drept că e mai mult decât zero:
    - PROPUNERE COMUNĂ DE REZOLUȚIE referitoare la returnarea tezaurului național al României însușit ilegal de Rusia

    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/RC-9-2024-0169_RO.html

    O scurtă caracterizare i-o fac și cei de la recorder.ro:

    https://recorder.ro/cine-e-rares-bogdan-candidat/

    Referitor la pensiile militare, pe care politrucul le numește "pensii speciale", acesta declara în 2019: „În primele 30 de zile de la preluarea guvernării Partidul Național Liberal este obligat să anuleze pensiile speciale!”
    Pe tema asta, în 2019 au fost publicate mai multe articole. Unul dintre ele:

    https://gazetadebistrita.ro/declaratiile-iresponsabile-ale-lui-rares-bogdan-au-amorsat-bomba-privind-pensiile-rezervistilor-din-sistemul-national-de-aparare-eveniment-exploatat-de-site-ul-sputnik/

    Și ăsta merită doar o flegmă cu muci între ochi.
    (Va urma)

    RăspundețiȘtergere
  17. (Continuare 03 APV_rz 14 aprilie 2024 la 15:44)

    03. FIREA GABRIELA (B) PSD

    Tanti asta, pare chiar în regulă, comparând-o cu primele două specimene.
    Prin 2015, când au fost reintroduse în România pensiile militare de stat, după desființarea lor în 2010 de clanul mafiot Băsescu-Boc (***), tanti Gabriela s-a exprimat în mod favorabil referitor la pensionarii militari:

    https://www.dcnews.ro/gabriela-firea-pensiile-militare-de-stat-dreptate-pentru-cei-care-i-i-pun-via-a-in-slujba-noastra_479040.html

    -----
    (***)
    Fără legătură cu Gabriela Firea, vă rog să observați reacțiile "interesante" ale pensionarilor militari în 2010:

    https://mhblogonline.blogspot.com/2010/07/guvernul-boc-si-basescu-au-pus-cruce_02.html?showComment=1278319441830#c5105674737445479937

    -----
    În 2022, Gabriela Firea, în calitate de ministru, a reușit să-și convingă colegii din coaliție să înceapă negocierile la Bruxelles privind procentul din PIB care poate să fie alocat pensiilor:

    https://www.gandul.ro/stiri/gabriela-firea-a-vorbit-despre-banii-de-pensii-si-varsta-de-pensionare-i-am-convins-pe-colegi-sa-renunte-la-acea-idee-nastrusnica-19748804

    Din punctul meu de vedere, tanti Firea ar merita să fie votată, mai ales că se declară mare familistă și ar putea să contracareze cât de cât deciziile poponarilor din Parlamentul European.
    Problema e că, pe listă se află abia pe a treia poziție.

    (Poate, va urma 😁)

    P.S. În funcție de reacțiile hacademicienilor, voi continua sau nu analizarea "catindaților" cerșetori de voturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai io n-am nicio reactie si nici o erectie....da la Firea si la fituica gandul gandeste-te si "cine face plata mesei" Acu-i momentu' sa faca bani frumosi jurnalizdele si patronii lor.Ohhoooo pana-n toamna se imbuiba mai ceva ca Ciucalatii

      Ștergere
    2. Mulțumim pentru munca depusă, dar chiar crezi că e necesar? "Toți o apă și -un pământ"...

      Ștergere
    3. Ti-am mai zis chiar pe la inceput ca-mi bag pwla in ele de liste.....degeaba imi plac mie 1,2,sau 3 cand lista are fo treizeci si 25 intra sigur mai ales la p.c.r.
      inca de ieri
      Don Corleone13 aprilie 2024 la 23:58
      Fwt in ele de alegeri! Cat timp sunt pe lista nu am ce alege

      Ștergere
    4. @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 18:28
      Da, poate n-am ales cel mai bun site. Declarația doamnei Firea a apărut în acea perioadă în mai multe publicații.

      Ștergere
    5. @anonim 14 aprilie 2024 la 18:31
      @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 18:32

      😁
      Am înțeles!
      Mulțumesc pentru lămuriri!

      P.S. Articolul din 2010 de pe MH, inserat în caracterizarea Gabrielei Firea, fără a avea legătură cu ea, vi-l recomand să-l citiți (recitiți).

      Ștergere
  18. @anonim 14 aprilie 2024 la 18:31
    @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 18:32

    😁
    Am înțeles!
    Mulțumesc pentru lămuriri!

    P.S. Articolul de pe MH din 2010, din caracterizarea Gabrielei Firea, fără a avea legătură cu ea, vi-l recomand să-l citiți (recitiți)

    RăspundețiȘtergere
  19. @Nikk 14 aprilie 2024 la 18:48
    Eu nici nu mi-am pus problema că ce a scris Cezar nu ar fi real și faptul că a fost cdt. de batalion la 34 de ani e un fapt care-l onorează și-l respect.
    Gluma cu "buda" o știți și dumneavoastră foarte bine.😁
    Din partea mea, cel puțin, nu este spusă cu răutate.

    P.S. Comentez aici deoarece nefututul de robot al lui gugăl iar s-a apucat să șteargă din mesaje dacă sunt comentarii la alte comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ APV_rz. 19:00,
      Stai liniștit. E in regula! 👍
      Nu sunt ,,avocatul" lui Cezar dar cunoscandu-l de peste 40 de ani am simțit nevoia sa fac precizarile respective.

      Ștergere
  20. La 35 de ani, Țiuzăr ciobârlanul era comandant de batalion căpri Alpina Franceză, după care, datorită calităților excepționale a fost retrogradat mulgător țapi. Mare cioben, bun la transhumanță.😁

    RăspundețiȘtergere
  21. https://www.libertatea.ro/stiri/costul-urias-al-activarii-sistemelor-israeliene-de-aparare-4858436

    Oare noi avem bani pentru chestii de astea? Că dacă luptăm o săptămână am tocat bugetul armatei cât pentru un an...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @anonim 14 aprilie 2024 la 19:18
      Nu cred că mai e o noutate faptul că sunt foarte scumpe rachetele interceptoare, pentru că încorporează foarte multă tehnologie.
      De asta se agită englezoii cu laserul lor să-l testeze în Ucraina.

      Nu știu în ce fază au ajuns evreii de la Rafael cu o sculă asemănătoare, botezată "Iron Beam" și la care începuseră să lucreze de prin 2010:

      https://www.youtube.com/watch?v=RF6eHC4JBXA

      Costul unei "lovituri" cu o astfel de sculă este practic nesemnificativ în comparație cu sistemele care presupun folosirea rachetelor interceptoare.
      Raza operațională se estimează că este de vreo 7km.
      Problemele principale pentru "raza morții" o reprezintă "opacitatea" atmosferei dată de nori și fum și timpul cât trebuie să fie focalizată raza pe obiectiv pentru a-l distruge.

      Revenind la întrebarea "Oare noi avem bani pentru chestii de astea?", eu zic că nu, sau poate s-or găsi bani dar pentru puține sisteme, doar ca să se laude generalii.

      Ștergere
  22. Referitor la alegerile europarlamentare.
    Am un ,,respect" deosebit pentru politicienii români (indiferent de partidele din care fac parte) încât nu-mi pot permite sa absentez la vot. Mă voi duce să mă asigur că-i voi vota pe toți cei înscriși în cursa. Practic voi consuma tot tușul de pe stampila, aplicand-o in toate casetele buletinului de vot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tind să cred că nu veți fi singurul care va proceda așa.
      Partea proastă e că pe vitele de pe liste nu-i interesează de protestele oamenilor.

      Ștergere
  23. deja nu mai simt lipsa lu' reddoaga.
    vad listele si am un chef de mumu-mumuuuu....
    Bineinteles ca un jentâlmen perfect....doamnele si d-soarele au prioritate cu conditia prezentarii carnetului de partid..... moammaaaa oaileeee, voluntariuuuu....
    ca mi-adusei aminte
    https://www.youtube.com/shorts/AdIpyiBItdY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pemeteaua si alti "mitici" pot confirma sau nu

      Ștergere
    2. @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 20:47
      😁😁😁
      Demențial!

      Ștergere
    3. @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 20:47
      😁😁😁
      Videoclipul cu Firea este demențial!😁
      În rest, cu mumu-mumu, succes!

      Ștergere
    4. Super tare videoclipul cu Firea!😁

      Ștergere
  24. "mitica" de fiu-meu confirma cu varf si indesat
    pesea: de fapt postul de europarlamentar e ca un CO cu naveta ceva de genu' buhannis....o sinecura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 20:51
      Un fel de super-CO pe bani serioși, plus pensie "super-specială" de europarlamentar.
      Dezmierda-mi-ar mătărânga cu buzele!

      Varianta oficială:

      https://www.europarl.europa.eu/news/ro/faq/8/salariile-si-pensiile

      "Salariul lunar al unui deputat este de 10075,18 EUR brut și de 7853,89 EUR net.
      ===
      varianta reală:

      https://www.euronews.ro/articole/cat-castiga-un-europarlamentar-ce-alte-beneficii-mai-au-alesii-din-parlamentul-eu

      Și muiștii ăștia au tupeul să zică de pensiile militare că sunt "speciale".
      Futu-le Dumnezeii mamelor lor!

      Ștergere
  25. dureaza cam o ora ca sa va lamuriti ca orckraina e ca o gluma proasta

    https://www.youtube.com/watch?v=2DjH7IiO10g

    pese:asa procedeaza "o democratie cu adevarat democratica intr-o lume a democratilor celor mai adevarate democratii"
    pese2: pe une'o fi pemeteaua? L-o fi gasit pe redoaga? ....ca iar s-a dat la fund😃 nu spui care ca mi-i rusinii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Don Corleone 14 aprilie 2024 la 21:20
      Nu a existat și nu cred că va exista război "curat".
      În Ucraina nu este război. Se desfășoară o "operațiune specială".
      Nici în Afganistan, Cecenia, Georgia, Irak, Tibet nu au fost războaie. Au fost doar "operațiuni speciale", fiecare cu motivațiile ei, mai mult sau mai puțin credibile.

      Ștergere
  26. Mă retrag la coibar.
    Să aveți o noapte liniștită hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  27. https://www.national.ro/justitie/romania-pierde-procesul-intentat-comisiei-europene-ungaria-forteaza-autonomia-tinutului-secuiesc-825622.html/

    Bă leat și vreți să votez ratații/rahații ăștia?

    RăspundețiȘtergere
  28. https://www.national.ro/economie/mutare-soc-in-sectorul-de-aparare-se-vinde-tot-825623.html/

    Și voi credeați că se mișcă ceva în direcția bună? Bă, nici aerul pe care,-l vor respira românii nu va fi gratuit! Dacă nu explodează mămăliga, am belit -o.

    RăspundețiȘtergere
  29. Neața! Luaț un ceai cu bromură și lamuie să vă treacă greața!

    RăspundețiȘtergere
  30. https://m.monitorulsv.ro/Local/2024-04-15/Etnicii-romani-din-regiunea-Cernauti-acuza-autoritatile-ucrainene-ca-mobilizeaza-barbatii-fortat-si-in-conditii-umilitoare

    Care mai vrei să -i pupi în cur pe orckranieni?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai tare ii pupa Ciuzar dar cel mai ofticat la acest moment e tocmai Zdrele...Pai cum adica sa nu se mai bucure el de atentie dupa tevatura cu iranul si itic&strul?

      I-a d'aciulea apevereze cum gandeste moldoveanu hotarat. De vazut si filmuletul
      https://stiri.md/article/social/un-barbat-despre-ordinul-de-chemare-a-rezervistilor-ce-patrie-sa-apar/
      ......si ifrim la vanatoare de orckrainience probabile viitoare chiriase
      https://www.youtube.com/watch?v=JhpzmchjDc0

      Ștergere
    2. Lasă bă' să-i ia noi o să partikipăm la reconstrucție prin repopulare cu ajutorul natalității !

      Ștergere
  31. simt asa ca pemeteu ma calca pe nervi.....adica lipsa lui.Crecanatu' o fi pan orckraina face gogoloaie pa harti pentru caunter straic

    RăspundețiȘtergere
  32. L-am detectat pe reddoaga in excursie intr-una din democratiile autentice

    https://www.facebook.com/reel/745309911083437

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca sunteti interesati
    https://campaniamea.declic.ro/petitions/petitie-pentru-un-amendament-actualizarea-soldelor-de-grad-pentru-militarii-rezervisti?source=facebook-share-button&time=1713194207&utm_source=facebook&share=c39a5d01-c703-440a-955a-ab871925a860&fbclid=IwAR03aNnkXtdXoTa24TZZLlY7tj8ofMij6hhsfH-JHt8rNAOpvAMPFxzrmwM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că s-au mobilizat și structurile asociative ale militarilor în rezervă și retragere din SNAOPSN. Solicita ,,excelentelor lor" Ciuca și Simonis (președinții celor 2 camere ale Parlamentului) inițierea demersurilor pentru actualizarea soldei de grad din componenta bazei de calcul a pensiilor militare pentru toți beneficiarii indiferent de data trecerii în rezervă.
      Lăudabilă inițiativa dar nu știu de ce am vaga impresie că pe ,,excelentele lor" îi cam doare în kur, având cu totul alte priorități. N-ar fi rău să mă înșel dar avind în vedere că în ultimii 15 ani aceste asociații nu au făcut absolut nimic în beneficiul celor pe care susțin că îi reprezintă, eu unul sunt sceptic și nu cred că se va rezolva nimic.

      Ștergere
    2. Nikk,aveti perfecta dreptate, si fac o completare:
      dpdv militari ,animalul ala de simonis are o gandire si un comportament uzerizd(studiati-i declaratiile trecute),leit drula, trageala-as pe pwla si cu simonis doi sa-mi linga un ...tort
      De MaCiuca nici n-are rost sa mai zic.Stiti ce-i poate soriciul

      Ștergere
    3. @ akord 75 ora 21:40,
      👍 Corect!

      Ștergere
  34. Bună să aveți seara hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  35. Bă, citii pe Moș Kaliku și Cufureață, ca Mama Omida , visele unora cu actualizarea soldelor de grad.😂 Pe loc repaus și visați în continuare. Ăștia au deficit mai mult de jumate din PIB, iar voi visați "cai verzi pe pereți".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Speranța moare ultima. Îl va îngropa și pe Ion Iliescu😁

      Ștergere
    2. Apevilă, corect! Tutankamonul de Ilici sigur va trăi mai mult ca noi 😂

      Ștergere
  36. @Don Corleone 15 aprilie 2024 la 18:45
    Vă mulțumesc pentru link-ul cu petiția.
    Mi-am permis să-l public și la "ÎN CUIUL CĂTĂRII", "huhurez.com" și "cezar-armya".
    Am văzut că la Moș Alecu l-ați publicat dumneavoastră.

    RăspundețiȘtergere
  37. @Nikk 15 aprilie 2024 la 19:48
    @Don Corleone 15 aprilie 2024 la 21:40

    Da, aveți perfectă dreptate!
    Atât inițiativa de pe declic.ro inițiată de domnul Narciz Bejinariu cât și cea a organizațiilor asociative prezentată la huhurez.com seamănă cu implorarea călăului pentru iertare.

    https://www.huhurez.com/2024/04/structurile-asociative-ale.html

    Bestiile cărora le sunt adresate petițiile cunosc foarte bine care e situația rezerviștilor militari.
    Din păcate, în afară de astfel de inițiative pașnice, nu mai rămân decât variantele Bobâlna sau Ruginoasa😁, dar îmi vine greu să cred că ne-am aduna mai mult de un pluton😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Bestiile cărora le sunt adresate petițiile cunosc foarte bine care e situația rezerviștilor militari.
      Din păcate, în afară de astfel de inițiative pașnice, nu mai rămân decât variantele Bobâlna sau Ruginoasa😁, dar îmi vine greu să cred că ne-am aduna mai mult de un pluton😁"

      perfect de acord sau de akord 👍 in special cu prima fraza

      Ștergere
  38. @APV_rz 15 aprilie 2024 la 21:51>
    @Don Corleone 15 aprilie 2024 la 18:45>

    Link-ul cu petiția a fost publicat deja pe huhurez.com

    https://www.huhurez.com/2024/04/structurile-asociative-ale.html?showComment=1713206667617#c1700742652409145893

    și la Cuiul cătării:

    https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/15/decizia-pe-o-u-g-nr-59-2017-subterfugiul-ipocrit-20636#comment-73180

    Este posibil ca rezultatul să fie zero dar cel puțin s-a încercat ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apevereze
      Habar nu aveam,si nu sunt toata ziua "calare" pe www.cufureata.mc sau pe www.cuiulcacarii.mn
      Sunt sigur ca nu a fost un repros la adresa mea dar asa a sunat la prima citire.
      OK mai citesc o data 😁

      Ștergere
    2. eu am si semnat si apoi am dat si aici

      Ștergere
    3. @Don Corleone 15 aprilie 2024 la 22:38
      A fost o mulțumire (APV_rz 15 aprilie 2024 la 21:51)😁 și mi-am permis să trimit link-ul în cât mai multe locuri.

      Ștergere
    4. APV_rz
      Multumesc!
      puneti si pe FB ,macar ca mesaj pt interesati in cercul de prieteni, sau alte platforme pe care le mai aveti

      Ștergere
  39. Na ca ma revansez
    https://politicaapocalipsei.net/2024/04/15/microbiologia-romaneasca-are-drapel-de-lupta/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Don Corleone 15 aprilie 2024 la 22:42

      Da, și ce frumos stau aliniate bovinele în poză.
      Băga-i-aș în pizdoacele mamelor lor, că-mi vine să borăsc cu jet numai când îi văd.
      Despre Institutul Cantacuzino, apocalipticii îmi amintesc că mai publicaseră vreo 2 sau 3 articole.
      Îi doare pe spurcații ăia, care vremelnic se află la butoane, fix în ceea ce cândva s-au numit pule, despre Institutul Cantacuzino și în general de România, câtă vreme nu le iese lor de un profit.

      Îmi place finalul articolului:
      Urmează să primească "drapel de luptă" și biserica ridicată în incinta MApN. România este apărată de personalul sanitar, microbiologi și... oastea Domnului!
      Apocalipticii i-au uitat pe împingătorii de aer cu pieptul, lustragiii de clanțe și doctorii zdrobitori de scaune prin birouri.

      Ștergere
  40. Mă retrag la coibar.
    Să aveți o noapte liniștită hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  41. NB vouă iar Zdreanță oxiurul, oriunde ar fi să ne -o belească și sugă fix la ora doo

    RăspundețiȘtergere
  42. Nu prea avem sentinele,e liniște pe pajiște!

    RăspundețiȘtergere
  43. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  44. A publicat și domnul Cezar mesajul de popularizare a campaniei pentru petiția inițiată de domnul Bejinariu:

    https://cezar-armya.blogspot.com/2024/04/na-voine-kak-na-voine.html?showComment=1713206839908#c5056969756228464545

    Deocamdată s-au strâns "13.630 of 15.000 signatures"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Deocamdată s-au strâns "13.630 of 15.000 signatures"
      Ieri cand am vazut prima data erau un pic peste 10 000

      Ștergere
  45. Plm, l-ați izgonit pe camaradul de la arma penitenciare acu' n-avem altă variantă decât să ne-o tragem între noi gradații !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putem începe cu dumneavoastră 😁

      Ștergere
    2. @ Ifrim,
      Pai pentru d-voastră, domnu' Ifrim, nu-i nicio pierdere. Oricum nu i-o trăgeați, plus că aveți varianta chiriaselor.😁

      Ștergere
    3. Țin la tăvăleală camarade,nu sufăr de grandomanie,n-am ifose de 'telectual rasat,sunt ofițer ce plm!Dar știți cum e,apoi vin și replicile și de-alea crunte,numa' zic să nu ne-auzim vorbe!

      Ștergere
  46. O reacție oarecum ciudată la petiția domnului Bejinariu o are domnul Neacșu de la Cuiul cătării:

    neacsum
    15 aprilie 2024 - 22:12
    @Col. Hathi,
    Am vazut-o, nu semnez prostii, nu recomand scaderea pensiei cu 30%.


    https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/15/decizia-pe-o-u-g-nr-59-2017-subterfugiul-ipocrit-20636#comment-73182

    Prietenul Col Hathi i-a mai scris un mesaj în care-l roagă să detalieze cum s-ar putea produce "scaderea pensiei cu 30%" în cazul actualizării soldelor de grad în concordanță cu cele ale "activilor".
    Sunt curios ce răspuns va da.
    ===

    Referitor la Cuiul cătării, vă recomand să citiți articolul:
    Decizia pe O.U.G. nr. 59/ 2017 – subterfugiul ipocrit

    https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/15/decizia-pe-o-u-g-nr-59-2017-subterfugiul-ipocrit-20636

    Bipezii de la CCR au publicat motivarea deciziei de mumu-mumu pentru cei care au contestat constituționalitatea OUG 59/2017.
    Transformarea apei în vin este fix pula în comparație cu driblingul printre cuvinte al căcaților cu capoate vișinii.

    RăspundețiȘtergere
  47. Eu militez ca la alegeri voturile să fie imprăștiate,căci dacă au majoritate comfortabilă ,4 ani fac ce vor pool4 lor,dar la diferențe de 15-20 de voturi în parlament le țâțâie curul la fiecare moțiune de cenzură căci pierd majoritatea respectiv ciolanul.Deci vreau să stea sub stres cu socotitul voturilor,asiguratul prezenței,aduși bolnavii cu drenele prostatei în sală...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine cum gândiți.
      Problema e că duhoarea de căcat dospit răzbate foarte puternic din toate partidele.

      Ștergere
  48. @ APV_rz,
    Până la ora 10:50 erau 14480 de semnături pentru susținerea petiției promovată de declic.
    Am recitit-o și trebuie sa recunosc că nici eu n-am realizat cum ar putea să scadă cuantumul pensiilor militare in plata cu 30% prin actualizarea soldei de grad din baza de calcul, cum susține dl. Neacșu.
    Deși nu-mi pun mari speranțe trebuie sa recunosc că atât campania declic cât și sesizarea Parlamentului de către conducerea forumului structurilor asociative ar putea avea ceva efecte având în vedere că suntem in an electoral.

    RăspundețiȘtergere
  49. Acum s-a trezit și tovarășul Dogaru și începe să latre.
    Până ieri, era preocupat de plata cotizațiilor membrilor SCMD și de excursii.
    “ORI LEGE CIVILA, ORI DREPTURI MILITARE! ORI GRADE MILITARE ORI PUNCTE DE PENSIE!”

    https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/04/ori-lege-civila-ori-drepturi-militare.html?m=1

    Titlul articolului este dat de o declarație care aparține fostului ministru al Apărării, gl.***(r.) Corneliu Dobritoiu.
    Gălăgie, văd că face doar pe blogul SCMD, pentru că atunci când a fost invitat prin studiourile TV bătea câmpii și belea mătărânga la urs.

    RăspundețiȘtergere
  50. Dacă în acest an electoral nu se reușește actualizarea soldelor de grad(măcar) după închiderea urnelor:adio și-un praz verde,fuse, fuse și se duse,duios Anastasia trecea....

    RăspundețiȘtergere
  51. @ifrim16 aprilie 2024 la 13:49
    @Nikk16 aprilie 2024 la 13:53
    @All

    Stimați hacademicieni, ambele inițiative lăudabile, cea a structurilor asociative ale rezerviștilor și cea a domnului Narciz Bejinariu vor ajunge pentru rumegare călăilor pensiilor militare Măăă-Ciucă și Simonis-Căcat-Cu-Ochi, deci va fi o labă tristă.

    Conform principiului "fuți, nu fuți, vremea pulei trece", la fel cred că se va întâmpla și cu aceste demersuri, adică, petiționezi, nu petiționezi, pe decidenți nu-i interesează.
    Ce, mielul care e condamnat încă de la naștere, stă cuminte în fața călăului?
    Nu, se zbate și behăie și-i îngreunează măcar treaba cuțitarului.
    Așa și cu demersurile astea.
    Pe muiștii cu drept de decizie, îi doare în ceea ce cândva poate că s-au numit pule, de pensiile militarilor.
    Ei așteaptă dispariția pe cale naturală a "nesimțiților" care se încăpățânează să încaseze bani de la CPS-uri, bani care i-ar putea ei folosi în alte scopuri.

    Cei de la declic.ro nu permit "expresii licențioase" ca să-l parafrazez pe muistul din MApN care a dat răspunsul pentru ROMIL, că aș deschide și eu o petiție cu tema "Muie Măăă-Ciucă, muie Simonis, Muie Dulap" și aș fi curios câte semnături s-ar aduna😁

    RăspundețiȘtergere
  52. @Nikk 16 aprilie 2024 la 11:11
    S-a depășit cu mult ținta de 15000 de semnături💪👍.
    La huhurez.com, domnul Narciz Bejinariu spune că va trimite petiția în 25.04.2024:

    https://www.huhurez.com/2024/04/structurile-asociative-ale.html?showComment=1713264171333#c1844294342948281316

    Într-adevăr, singurul argument plauzibil pentru optimism ar fi faptul că urmează alegerile.

    RăspundețiȘtergere
  53. Un punct de vedere interesant al lui Moș Alecu:

    https://mosalecu.blogspot.com/2024/04/cind-nu-stii-legile-ii-inveti-pe-altii.html?showComment=1713270527578#c206054621931509708

    RăspundețiȘtergere
  54. Și când vă spuneam io acu o zi două că visați frumos, nu m-ați crezut. Pe loc repaus și visați în continuare! Problema pensiilor nu va putea fi rezolvată prin cârpeli, ci printr-o nouă lege și asta dacă se vrea. La cât de fomiști după bani sunt tâlharii care conduc și în an electoral, cu siguranță că pensia militară va fi mărită cum e sula mea belită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am impresia că nu știi cât durează traseul unei noi legi, juma' din noi vom mirosi florile de la rădăcină!

      Ștergere
    2. 'Țeles!
      Futere, non futere, laba necesarum est!😁

      P.S.
      Se povestește că expresia ar proveni din întâmplarea următoare:

      Caesar se duce la Cleopatra si-i spune:
      -Hai, să ne futem!
      -Nu am chef acuma ...
      a doua zi...
      -Hai, să ne futem!
      -Nici acuma, promit pentru mâine.
      a treia zi...
      -Gata, te fut!
      Cleopatra: Mi-a venit ciclul!

      Concluzia lui Caesar : futere, non futere, laba necesarum est!

      Ștergere
    3. @ifrim 16 aprilie 2024 la 17:11
      Păi tocmai ăsta-i șpilul, împuținarea candidaților😁
      P.S.
      Eu mi-aș dori cuptor cu lemn de brad, că miroase frumos😁

      Ștergere
    4. Dacă ăsta-i șpilul să-și footă mămițicile-n gură!

      Ștergere
  55. Majoritatea militarilor avem prin noptiere epoleți,trese cu gradele militare obținute dea lungul carierei.Dacă nu mai reprezintă nimic,n-au valoare pecuniară la ce ne mai folosesc?Ca o formă de protest propun denunțarea acestora trimițând-u-le pachet biroului OM din cadrul MApN!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ba ifrimeo, da ce dracu drojditi voi, pe acolo prin Dobrogea ?

      Ștergere
    2. Țuică din caviar!Scoatem okii la hamsii și-i vindem turiștilor pe post de icre negre.Ce nu se vinde facem țuică!

      Ștergere
  56. APV_rz16 aprilie 2024 la 15:14
    "Cei de la declic.ro nu permit "expresii licențioase" ca să-l parafrazez pe muistul din MApN care a dat răspunsul pentru ROMIL, că aș deschide și eu o petiție cu tema "Muie Măăă-Ciucă, muie Simonis, Muie Dulap" și aș fi curios câte semnături s-ar aduna😁"

    Daca astia comenteaza ceva da-le in cap cu asta:
    https://dexonline.ro/definitie/muie

    ......si o muie la propriu cretinoidului de la meapenea.De fapt lu' ala trebuie zis si facut in mod fizic: "sa te fwt in gura"(abia atunci ar avea motiv sa se planga) ca de "muia din dex" in nici un caz 😁

    RăspundețiȘtergere
  57. Oăi Ifrime, te pomenești că vrai să faci o acțiune de aia de a-ți arunca gradele și medaliile în fața Parlamentului, cum au făcut veteranii americani care au luptat în Vietnam prin anii 1970. 😁 Încearcă, poate reușești! 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va fi un protest ca cel al agricultorilor, cu un singur tractor😁
      Asta ca o bășcălie.
      Ideea domnului Ifrim nu-i rea dar va avea exact același efect ca petițiile.
      Limbricii ăia nu-nțeleg decât de frică.
      Și probabil frica lor cea mai mare e să fie detronați din posturile călduțe în care stau cuibăriți.
      Măăă-Ciucă mai povestea că-i este frică să moară neîmpărtășit.
      Ar fi o chestie super faină de știut când i se apropie gongul și luat la șuturi în cur popa care s-ar duce să-l împărtășească😁

      Ștergere
    2. Anonime dar poți face tu un protest mai de efect.Legat în lanțuri îți poți da foc în fața lu' meapeneaua.Cu diluant nitro și feștilă fac eu cinste nu ma uit la bani doar ce mi-a virat primăria c/v chiriei pentru surorile aflate la grea cumpănă.(Bine că beau toată ziua)

      Ștergere
  58. https://www.gandul.ro/politica/romania-trimite-militari-sa-lupte-cu-rebelii-houthi-klaus-iohannis-a-aprobat-decizia-20187443

    Ce -i mai fată mintea boncalăului de Joi Anus.. .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor patrula românii în Marea Roșie cu o barcă cu vâsle și vor fi înarmați cu praștii.
      Deja se cacă pe ei maimuțoii ăia numai la gândul că vor veni 8 români să-i fută😁
      Vai de pulele noastre ce conducători inteligenți avem!

      Ștergere
  59. O soluție simplă și ridă de actualizare a pensiilor militare ar fi reintroducerea in circuitul legislativ a Plx 199/2020 (actualizat). Are toate avizele mai puțin punctul de vedere al guvernului care s-ar putea rezolva rapid. Proiectul a rămas blocat la guvern din cauza ,,colegilor" noștri de la MI și a unor ,,camarazi" de bine, care în prima etapă de actualizare (cuantum minim garantat) nu ar fi avut nimic de câștigat sau ar fi câștigat mai puțin. Nu dezvolt. Cunoscătorii știu despre ce este vorba.
    Problema e că nu se vrea și nu au de gând să faca nicio actualizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erata...soluție simplă și rapidă...

      Ștergere
    2. Păi da Nikk, că apele ar fi trebuit de mult despărțite. Apeviștii cu legea lor, restul lumii, funcționari cu statut special, cu legea lor.
      Idioții ăștia care fac legile de ce le dau grade militare polițiștilor la trecerea în rezervă, dacă pe ăștia nu -i folosești pe front, ci tot polițiști la război?

      Ștergere
    3. @Nikk 16 aprilie 2024 la 18:22
      @reintroducerea in circuitul legislativ a Plx 199/2020 (actualizat)

      Aveți perfectă dreptate domnu' Nikk.
      Dacă căcații cu ochi💩 ar fi vrut să facă asta, din 2022 ar fi fost rezolvată problema.
      Din 2020 și până la sfârșitul lui 2021 (25.11.2021), a guvernat împuțitul Cîțu.
      Din 25.11.2021 până în 12.06.2023, mangalița Măăă-Ciucă, susținut de coițe de fesenarii covrigarului, a guvernat cum a vrut pula lui.
      De atunci și până azi, Ciolacu covrigarul, susținut de cireada lui Măăă-Ciucă se destrăbălează la guvernare.
      Din 2022 și până azi, dacă ar fi vrut, căcații cu ochi💩 n-au avut timp să rezolve problema pensiilor militare?
      Și să nu uităm că toată bătaia asta de joc la adresa pensionarilor militari s-a desfășurat sub directa supraveghere a celui mai iubit în gură fiu al poporului, Dulap.
      Păi, să le fut Dumnezeii mamelor lor de borâți, că și dacă scriau legea de la capăt, pe tăblițe de lut și tot era gata de multă vreme.

      @anonim 16 aprilie 2024 la 18:43
      @Apeviștii cu legea lor, restul lumii, funcționari cu statut special, cu legea lor

      Într-adevăr asta-i altă problemă, născută tot de cei ieșiți din pule strâmbe.
      Și acolo muia-i și mai mare.
      Ce faci cu pompierii și cu jandarmii? Că ăștia sunt chiar militari, doar că sunt în cadrul MAI.

      Au reușit căcații cu ochi💩 din 1990 încoace să încurce atât de bine lucrurile că nici nu știu cum ar mai putea fi descurcate.

      Ștergere
    4. @ anonim....18:43
      @ APV_rz.... 19:28
      Problema despărțirii apelor între militari și funcționarii publici cu statut special putea fi rezolvată foarte simplu. Direcția financiara a MI structurată pe 2 secții, una pentru militari (pompieri și jandarmi) și a doua pentru funcționarii publici cu statut special. La fel Casa de pensii sectorială a MI. Militarilor din MI sa li se aplice salarizarea și pensionarea în condiții identice militarilor din MApN. Funcționarilor publici cu statut special din MI sa li se aplice ce legislație vor mușchii lor.
      Asta daca vrei să menții cele două structuri militarizate. In nici-un stat din lumea civilizată (cu excepția Braziliei), pompierii nu sunt militari. Am tot respectul pentru profesia lor nobilă și deosebit de periculoasă dar în caz de razboi au aceleași atribuțiuni ca și civilii din serviciile voluntare de intervenție în cazul situațiilor de urgență. Referitor la Jandarmerie situația e un pic diferita dar și în cazul lor țările civilizate au găsit soluții de a diferenția militarii de cei cu atribuțiuni nespecifice ducerii acțiunilor de lupta. De exemplu în Franța, o parte a structurilor Jandarmeriei sunt in subordinea Ministerului Apărării, ceilalți in subordinea MI, în funcție de atribuțiunile pe care le au.

      Ștergere
    5. @ Nikk 16 aprilie 2024 la 20:22
      👍
      O variantă plauzibilă!

      Ștergere
  60. Stimați hacademicieni, poate domniile voastre înțelegeți ce a vrut să spună domnul Neacșu în răspunsul dat prietenului Hathi:

    https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/15/decizia-pe-o-u-g-nr-59-2017-subterfugiul-ipocrit-20636#comment-73185

    Eu recunosc că mi-am fărmat neuronul dar n-am înțeles ceva🤔
    Oricum, am să-l trimit pe Hathi la hibernare că bag de seamă că e inutilă discuția cu domnul Neacșu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. elefantii nu hiberneaza 😉

      Ștergere
    2. A se vedea ca am facut cu ochiul mai sus😁

      Ștergere
    3. Este un elefant special, cu pensie specială😁😁😁

      Ștergere
    4. @ APV_rz,
      Nici eu n-am înțeles nimic din răspunsul pe care vi l-a dat dl Neacsu dar nici nu-mi bat capul.

      Ștergere
  61. vi-l prezint pe col Hathi 🐘
    https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=colonel+hathi+in+jungle+book&mid=7F30B40F1EC043E30AF87F30B40F1EC043E30AF8&FORM=VIRE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁
      Da, exact de acolo s-a inspirat și prietenul "Hathi".

      Ștergere
  62. De vreo 2-3 zile lipsește pmt-ul.
    Știe careva ce-i cu el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate știe nea Bozile, că ei aveau o relație mai strânsă.
      Oricum, sper ca PMT să fie bine💪

      Ștergere
  63. Apocalipticii publică un articol referitor la sănătate:
    Sănătatea... care ne omoară

    https://politicaapocalipsei.net/2024/04/16/sanatatea-care-ne-omoara-2/

    Printre multele fapte expuse în articol mi-a atras atenția paragraful următor:

    „Acest spital nu este al Asociației «Dăruiește Viață», este al Spitalului «Marie Curie»”, a declarat Alexandru Rafila (PSD) cu nonșalanță la o emisiune în weekend despre spitalul pentru copiii bolnavi de cancer construit sută la sută din donații ale cetățenilor și ale unor companii private. De ce să ne ferim de cuvinte? Un nesimțit!

    Cu mai mulți ani în urmă copilul de 7 ani al unui coleg fusese dignosticat cu o boală pentru care în România nu exista posibilitate de tratament. Urma să sufere o intervenție medicală la un spital din Viena dar costul era de aproape 40000€, o sumă enormă pentru un simplu angajat în MApN. Foarte mulți colegi am donat, fiecare cât a putut, și a reușit să strângă suma necesară. Din fericire totul a decurs normal și copilul a devenit adult.

    Aflasem întâmplător acum câțiva ani de inițiativa celor de la Asociația "Dăruiește Viață" și am donat și eu atât cât am putut pentru construirea spitalului, amintindu-mi de situația disperată a fostului coleg.
    Și să vină acum căcatul cu ochi 💩 Rafila să spună că "este al Spitalului «Marie Curie»" ?
    Cum futu-ți morții mă-tii de porc poți să spui asta, când tu n-ai dat un bănuț să-l construiești?
    Căca-m-aș în pizdele mamelor voastre de fesenari ticăloși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Proprietarul terenului devine și proprietarul construcției.Terenul primează!Așa zice pravda chiar de nu-ți convine!

      Ștergere
  64. În sfârșit, a ajuns și la urechile presei situația "fericită" a pensionarilor militari:
    Solda de grad produce mai multă discordie între militari decât reușește să o facă propaganda rusă

    https://www.defenseromania.ro/solda-de-grad-produce-mai-multa-discordie-intre-militari-decat-reuseste-sa-o-faca-propaganda-rusa_627898.html

    Probabil abia acum le-a ajuns cuțitul la os celor din conducerile asociațiilor de militari rezerviști și au început să fie mai vocali.
    E un început, că până acum, doar melcul îi întrecea la cât de sprinteni erau.😁

    P.S.
    Pentru petiția domnului Narciz Bejinariu s-au strâns până acum 17.140 de semnături💪

    RăspundețiȘtergere
  65. Mă retrag la coibar.
    Să aveți o noapte liniștită hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  66. Paraziți sculați la treabă!Vă doare-n carici pe voi ca pe joareci în siloz!

    RăspundețiȘtergere
  67. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9!

    RăspundețiȘtergere
  68. @ifrim 16 aprilie 2024 la 22:52
    @Proprietarul terenului devine și proprietarul construcției.Terenul primează!Așa zice pravda chiar de nu-ți convine!

    Da, știam de povestea asta cu terenul, încă de la începutul proiectului.
    Dealtfel, cele două DOAMNE, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, inițiatoarele proiectului, au declarat de la început că spitalul va fi pus la dispoziția statului.
    Ceea ce m-a deranjat în declarația porcului fesenar Rafila a fost modul de exprimare, ca și cum el ar fi avut ceva contribuție la realizarea spitalului.
    Cu această ocazie, plusez cu o muie mare lui Rafila, limbricul fesenar🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar de încalci canoanele de la cășile domnulu' aprob pozitiv.rafila-i pizidist precum olguța mânca-mi-ar puța,precum bețivanul de tudose care sub domnia lor ne-au făcut franjuri L223 originala!Să le iau fălcile-n carici!

      Ștergere
    2. jos fesenarii derbedei

      Ștergere
  69. Ani la rând pe "progresiștii" europeni i-a durut în puțulici de sistemele de apărare ale țărilor lor.
    Una dintre consecințe:
    Belgienii nu mai pleacă spre Marea Roşie, pentru că au probleme cu fregata Louise-Marie. O rachetă RIM-7 Sea Sparrow a eşuat la lansare, în timpul simulării unui atac cu drone

    https://monitorulapararii.ro/belgienii-nu-mai-pleaca-spre-marea-rosie-pentru-ca-au-probleme-cu-fregata-louise-marie-o-racheta-rim-7-sea-sparrow-a-esuat-la-lansare-in-timpul-1-54594

    Site-ul marineschepen.nl, specializat în apărare, a scris că racheta RIM-7 Sea Sparrow a eşuat la lansare, în timpul simulării unui atac cu drone, rămânând blocată în tubul de lansare, în timp ce alte sisteme de apărare au eşuat, de asemenea, în doborârea dronei.

    Deci, nu doar racheta a avut probleme🤔
    Belgienii cel puțin n-au mai trimis nava "la luptă".
    Ai noștri, mai pizdoși fiind, când "patrioata" a refuzat să plece de pe rampă au declarat că e un succes💪😁
    Îmi este groază să mă gândesc că ar fi putut fi o situație de luptă reală.

    În nici un caz nu spun că echipamentele sunt prost proiectate sau că cei care le deservesc sunt slab instruiți.
    Nu.
    Părerea mea este că, exact ca în cazul Boeing, nu mai există oameni competenți pe liniile de producție și nici la verificările intermediare sau finale, dacă se mai fac😁
    Pe vremuri, ștampila CTC era "sfântă", pentru că ăla care o punea răspundea direct de calitatea produsului.
    Mi se pare ciudat că sunt probleme cu sisteme care costă sume fabuloase.
    Poate totuși se vor trezi la realitate idioții. Sau nu😁

    RăspundețiȘtergere
  70. Parcă suntem într-un film alături de Stan și Bran:
    Ministerul Apărării: Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului / Acestea erau probabil de tip comercial / A fost sesizat Parchetul Militar

    https://www.news.ro/eveniment/ministerul-apararii-drone-observate-de-militarii-bazei-aeriene-57-mihail-kogalniceanu-in-apropierea-aeroportului-acestea-erau-probabil-de-tip-comercial-a-fost-sesizat-parchetul-militar-1922401216002024041621560600

    Conform procedurilor, s-au luat toate măsurile de menţinere a siguranţei în spaţiul aerian, fiind informate cu celeritate organele civile de trafic aerian cu privire la această situaţie. De asemenea, au fost aplicate, în repetate rânduri, contramăsuri de tip război electronic, contactul radar şi vizual cu ultimele două sisteme fiind pierdut în jurul orei 00.30”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

    Așa cum ne-a învățat domnul Dulap, situația a fost privită cu preocupare și cu îngrijorare.
    Ăia spionau tilicarii cum se cacă la boscheți și cum fac laba după hangar.
    Băi pulelor, măcar cu praștia să fi tras după ele😁

    RăspundețiȘtergere
  71. Până unde poate ajunge ticăloșia:
    Raport. Nestlé adaugă zahăr și miere în laptele praf pentru sugari vândut în țările mai sărace din Asia, Africa și America de Sud, contrar indicațiilor OMS pentru lupta împotriva obezității în Europa.

    https://www.biziday.ro/281682-2/

    Atunci, pe ăștia să nu-i tragi pe roată ?
    Te fuți în ea democrație!

    RăspundețiȘtergere
  72. Se pare ca lucrurile incep sa se miste.
    https://umbrela-strategica.ro/soldele-de-grad-ale-rezervistilor-din-snaopsn-se-vor-actualiza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Nikk 17 aprilie 2024 la 16:46
      Rahații de politicieni m-au făcut să devin foarte sceptic și să-i bănuiesc tot timpul de intenții criminale.
      Poate de data asta să fie bine pentru toți.

      Ștergere
  73. plx 215/16.04
    amenament admis bla bla, pt modificarea legii 80 bla bla: partea din pensie corespunzatoare soldei de grad se actualizeaza cu valorile bla bla potrivit soldei de grad a caprelor in activitate
    ============================
    deci, ne-o baga. im eau bilet pentru cuala lumpur, ca sa-l caut pe dogy rosu, ca sa ne pupe in cur

    RăspundețiȘtergere
  74. Am vorbit cu Apeverezeaoa acu ;i mi-a zis sa va zic ca, deja, locreaza la un tabel-program de calcul a cuantomulu penziilor, potrivit noilor solde de grad
    URA !
    SLAVA fesenarii !
    DRUJBA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁
      Orice se poate!
      Până nu vedem ce dau pe goarnă la final puliticienii șed pe coadă😁
      M-au pus puțin pe gânduri domnii Neacșu și Mateiaș de la Cuiul Cătării:

      https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/15/decizia-pe-o-u-g-nr-59-2017-subterfugiul-ipocrit-20636#comment-73182

      Deși am zis că-l trimit "la hibernare" pe Hathi, dimineață acesta le-a adresat câteva întrebări celor doi domni și încă așteaptă răspuns.

      Ștergere
  75. Un interviu cu cele două DOAMNE, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu:
    Interviu cu fondatoarele ”Dăruiește Viață”, după ce primii pacienți au fost mutați în spital: Copiii ăștia trebuie să simtă că trăiesc, chiar dacă sunt tratați

    https://www.euronews.ro/articole/exclusiv-interviu-cu-fondatoarele-daruieste-viata-dupa-ce-primii-pacienti-au-fost

    Dacă aveți la dispoziție 35 de minute disponibile, vă recomand să urmăriți interviul.
    Cu această ocazie, plusez cu încă o muie mare lui Rafila, limbricul fesenar🖕

    RăspundețiȘtergere
  76. Bag sama ca singurii care mai emit comentarii normale, pe ici, pe colea, din care sa mai inteleaga si omul de rand cate ceva, is coilinelu Hatihi si Mos Koilicea, ast din urma fiind si cu supravegherea generala a CTC, pentru iecare comentariu in parte !
    Sa mor ucis din dragoste de viata daca sistemul asta nu a ost plin de tampiti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-a kikat tasta F, de la Fut

      Ștergere
    2. ma rog, asta o fo cuvantul care mi-o venit primul in minte. scuze pentru limbajul licentios

      Ștergere
    3. @pmt 17 aprilie 2024 la 17:14
      @mi-a kikat tasta F, de la Fut
      😂😂😂
      Bine c-ai găsit-o, că altfel nu mai puteai ...te🤣

      Ștergere
    4. am un leptop de pe timpuri, pe care am varsat si bere, am tusit cu muci sariti, am ejaculat, am mancat senvisuri cu margalina si palizer, m-am sters de mostar... cat sa mai mearga si el
      daca mi-o baga in mai, im eau unul nou, fff performant, am vazut pe emag, la resigilate, la 988 lei

      Ștergere
  77. Pe lângă răspunsurile domnilor Neacșu și Mateiaș (În cuiul cătării), a mai apărut un comentariu care mă pune pe gânduri în privința actualizării pensiilor militare pentru cei pensionați înainte de 15.09.2017 (OUG59/2017 a cuplului fesenar Tudose & Olguța = Muie PSD).
    Este vorva de comentariul domnului kostas:

    https://www.huhurez.com/2024/04/comisia-de-aparare-din-senat-primeste.html?showComment=1713359437583#c599601034893661642

    Cam asta bănuiesc că vor spune și domnii Neacșu și Mateiaș.
    Există pericolul pentru cei mai vechi pensionari s-o ia în mână prin scoaterea și a OMM-ului din baza de calcul, cam în același fel cum ne-au futut pe cei de după OUG59.
    Capacul cutiei Pandorei oricum a fost întredeschis.
    Rămâne de văzut ce va ieși din toată tărășenia asta.
    Sper totuși să nu fiu lapidat în piață pentru că am popularizat inițiativa de actualizare a soldei de grad, vorba aia, "nici o faptă bună nu trebuie să rămână nepedepsită".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și Moș Alecu zice ceva tot pe chestia cu petiția, dar, din păcate, nu detaliază cum ar trebui făcut:

      https://mosalecu.blogspot.com/2024/04/cind-nu-stii-legile-ii-inveti-pe-altii.html?showComment=1713365652836#c2627923142875722284

      Ștergere
    2. @ APV_rz
      La ora 18:00 erau 19000 de semnături la petiția promovată de declic.
      Termenul limita pentru dezbatere și vot final pe Plx 215/26.04 este pe 26.04. așa că nu avem prea mult de așteptat până ne vom lămuri în chestiunea actualizării soldei de grad pentru cei în rezervă și retragere.

      Ștergere
    3. Inclin să-i dau dreptate lui moș Alecu care în opinia mea e destul de explicit.
      Susține că amendamentul care vizează completarea statutului nu are nici-un efect fara modificarea L 223/2015.

      Ștergere
    4. te futz in ele semnaturi. se sterg fesenarii la cur cu ele.

      Ștergere
  78. Un coilinel care s-a penzionat in sectembre 2018, exact de pe aceeasi functie si cu aceeasi vekime, ca si mine, are penzia dubla. ma fut in omemeurile si alte sporuri de belit pula la urs , inventate de armata lu peste. ce specialisti de clasa or fo caratorii de mape si impingatorii de aer cu keptul pe holurile structurilor centrale, de erau toti clasa 1, indiferent de arma si specialitate. sistemul a fost viciat grav si, din pacate, responsabilii sunt in libertate. jde feluri de calcul, cu fel de fel sporuri, de confidentialitate, de lucrari de exceptie, de specialistii pulii, de antena cosmica si alea alea !
    Ce e aia confidentialitate ba, ce lucrari de exceptie la niste hartogari ? ce specialisti ba, prin cele structuri, de nici nu mai stiu sa incarce un pistol pe aliniamentul de tragere ? ce antena ba ?
    tu-va-n gura de rahati ! Grad, functie, vechime, comanda, dispozitiv si, eventual un spor unic, specific tilicarilor, pentru interdictiile impuse de sistem !
    Ce tot o futeti cu inainte de 2010, cu dupa 2015 si 2018, cu dupa 2023 si cu inainte de Hristos !
    Da ce sa ceri in Romunia lucrului bine futut !

    RăspundețiȘtergere
  79. Au timp fesenarii sa rezolve magaria pana la alegeri. Intra pe cardosan, imi iau baba si merg la urna. Ramane doar la nivel de Peleix, atunci sa si-l bage in cur !
    Este excelent momentul ales de Narcis Bajinaru, cu initiativa aia. Daca se incepe iarasi cu cacanareli ca degeaba se modifica nus ce lege, daca nu se modifica si alte legi, in cascada, atunci stem de rasul pulii. Ceea ce tind sa cred ca sunt in stare fesenarii. Ne arunca praf in oki iar noi ne aruncam ca rata la flegma, dupa fenta !
    Ca de unde bani, nu ? Indata incep contabilii: sa se lindice sursa veniturilor, sa se lindice impactul si alea alea ! Las ca stim noi !
    Acu vedem ce fac fesenarii. Nu chiar acu, ci ceva mai incolo, ca acu fesenarii sunt la cersit, in Dubai ! Ca, nu-i mai spune cerseala, ci atragere de investitori si fonduri, asta-i altceva ! Da tot cerseala e ! Cica le-a dus covrigarul de Buzau alora o paine, de i-a dat pe spate ! Sa moara aia imbracati in cearsafuri, cand or vazut pita romaneasca !

    RăspundețiȘtergere
  80. Ba, am lipsit fro 4 zile. Unde plm e Doaga Rosu ? Ca vad ca a disparut definitiv, de peste tot. S-a intamplat ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cam peste tot si-a luat șuturi in cur și nu mai avea acces decât aici și la Cezar până a introdus și ăla moderarea.
      Probabil odată cu întoarcerea ta din permisie sau unde oi fi fost apare și cățeaua cu coada intre picioare.

      Ștergere
  81. 😁 Am mai spus-o, " nu țin cu 🐻", ba chiar, la îndemnul lui Apevilă am semnat și io petițiunea aia, dar fără o nouă lege, chestia cu actualizarea gradului e fix o sulă. Moș Koiliku ot Dolhasca căca -i-am basca are dreptate. Am mai avut unul, pe numele lui Kișu Viurel scărpina -ne-ar la kel, care toată ziua ne informa cum vorbește el cu nea Vasile (Dâncu), iar problema PLX 199 e ca și rezolvată 😂. Au trecut anii și au înflorit castanii, iar peleixul zace prin sertarul bulibașei de Solomon. V-am recomandat ca înainte de culcare să vă rugați să fiți sănătoși și la actualizarea gradului frumos să visați. Iar ce visați, cu toții în brațe să luați 😁

    RăspundețiȘtergere
  82. Pe Reddoagă Zdreanță, l-au prins cureenii și l-au făcut saleam de Constanța te-i-am clanța.

    RăspundețiȘtergere
  83. Hai sa o lămurim cu petiția promovată pe declic.
    Inițiativa a apărut și a fost pusă în aplicare de către un colectiv desemnat de LADPM.
    Draftul petiției a fost întocmit de dl. Bejenariu.
    D-na. Col (r) Gheorghe s-a ocupat de punerea (ancorarea) pe coordonate legislative a materialului pus la dispoziție de dl. Bejenariu.
    Dl. Costea Cătălin a redactat textul petiției in forma in care este prezentat pe platforma.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lugu lugu, ciaka laka ! Era bine cum se stia, ca unul zis Bejanariu a facut o petitie, cu alea alea ! Acu ca ne-ai lamurit ca e un efort comun colosal al nu stiu carei ligi de belit pula la urs, e clara treaba !

      Ștergere
  84. Stimați hacademicieni, să-mi bag eu mătărânga-n toți făuritorii de legi OG-uri și OUG-uri.
    Păstrătorii evidenței legilor sunt rahații cu ochi💩 din Ministerul Justiției.
    Pe pagina căcaților ăstora, Legea 80/1995 se zice că a suferit 35 de "consolidări".
    În forma ultimă "consolidată" din 28.03.2024, la Articolul 11 apar 3 alineate, dintre care primele 2 alineate au fost mătrășite de oamenii chiorului bețiv în cârdășie cu fesenarii, în 2010, prin Legea 263/2010 și astfel biata lege arată așa:

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/280278

    Articolul 11
    (2) Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate*).

    Notă
    Conform literei r) a articolului 196, Capitolul X din LEGEA nr.263 din 16.12.2010 se abrogă prevederile referitoare la pensii cuprinse la art. 11 alin. 2 din Legea nr.80/1995

    =====
    Azi, 17.04.2024, Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților, la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.28/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare au elaborat documentul PLx215/2024:

    https://www.cdep.ro/comisii/aparare/pdf/2024/rm215.pdf

    Domnul deputat Laurențiu-Dan Leoreanu a introdus următorul amendament:

    Art.11 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
    (2)Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează cu valorile cunoscute la data intrării în vigoare a prezentului act normativ potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate.

    =====
    Mă fut în ei de juriști și-n exprimările lor.
    Păi dacă alineatul (2) a fost abrogat de Legea 263/2010 (anulat, desființat, suprimat) ce pula calului să mai modifice ?

    Trecând peste asta, e neclar cum se va face actualizarea, mai ales pentru cei cu pensii militare stabilite anterior datei de 15.09.2017.
    De asemenea, altă actualizare a soldei de grad pentru pensionarii militari se va face eventual printr-o altă OUG, nu cum era în varianta nefutută a Legii 80/1995 la fiecare actualizare a soldei de grad pentru activi, hop cu actualizarea și la crăcănații bășinoși.
    Varianta originală a articolului 11:
    (2)Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate.

    Știe pula ce și cum va fi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, in tara asta prost facuta, unde cacatii fut in loc sa puta, nici nu s-a iscat bine samanta reparatorie, ca s-a si umplut tot de cacat si suspiciuni !

      Ștergere
    2. Cum s-ar zice, pentru grosul pensionarilor, este neclar cum se va aplica actualizarea soldei de grad ! Nici nu a inceput dezbaterea, ca au si aparut fro 3 categorii de mosnegi: unii cu ele dajea actoalizate la penzionare, unii care spera si altii, pensionati anterior anului 2017 ( care se fac vinovati de aducerea ciumei in tara si destabilizarea economiei nationale) care vor beli pula !
      Nais !

      Ștergere
  85. "pmt17 aprilie 2024 la 18:26
    te futz in ele semnaturi. se sterg fesenarii la cur cu ele."
    Asa e ! dar pe de alta parte mai bine sa fie decat sa nu fie. Ca daca nu erau se punea "placa ailanta"........'va'n gura de crecanati dormiti in izmene ai ??
    ....ca oricum nu-i bine.
    Cu ecsceptea faptulu' ca toti am achiesat si implementat principiul de baza prin care se reface coeziunea armasii.O adevarata acsioma mai ceva ca a lu' Pitagora
    𝙈𝙪𝙞𝙚 𝙫𝙚𝙨𝙣𝙞𝙘𝙖 𝙍𝙚𝙙𝙙𝙤𝙜 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis ca e bine si ca momentul a fost ales eact cand trebuie.

      Ștergere
    2. si e vina mea ca nu am dat rifresh cam mult timp la pagina
      mea culpa; imi recunosc vina
      da lu' redoaga tot ii dau
      𝙈𝙪𝙞𝙚 𝙫𝙚𝙨𝙣𝙞𝙘𝙖 𝙍𝙚𝙙𝙙𝙤𝙜 !

      Ștergere
  86. "Să vedem, cum zise orbul", ce -o fi și ce n-o fi și cu așa zisa actualizare a gradului. Până una alta, rugați -vă să fiți sănătoși voi și -ai voștri.

    RăspundețiȘtergere
  87. @Nikk 17 aprilie 2024 la 18:24
    @Inclin să-i dau dreptate lui moș Alecu care în opinia mea e destul de explicit.
    @Susține că amendamentul care vizează completarea statutului nu are nici-un efect fara modificarea L 223/2015.

    Acum, după ce m-am documentat puțin în ceea ce privește siluirea Legii 80/1995 (am numărat 35 de modificări) și eu înclin să cred că soluția cea mai bună ar fi modificarea Legii 223/2015.
    Dar eu zic că ar trebui să fie modificată în așa fel încât să existe o formulă unică de calcul pentru toate pensiile militare.
    E clar, că acum, în "primă urgență" ar fi chestia cu actualizarea soldei de grad.
    Oricum, înainte de modificarea "din temelii" a Legii 223/2015 ar trebui creată o lege de salarizare numai pentru militari.
    Vise taică, vise!

    RăspundețiȘtergere
  88. Așa cum zicea și Don jenaral Mojiu, până nu se stabilește un numitor comun la calculul pensiei pentru toți apeviștii, indiferent de perioada când au activat, totul va fi un căcat. Păi îi convine unuia care a ieșit la pensie în 2023 și care are "n" sporuri în baza de calcul "să fie redus" doar la grad, funcție, vechime, IC și ID, cum era în Legea 164? Eu nu cred 😁. Fără supărare, ia zi -ne Apevilă, tu care ești mai biban ca pensionar, ai fi de acord să renunți la anumite sporuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. Și Legea 164 a avut bubele ei, dar ar fi fost mult mai ușor modificată prin introducerea unui articol care să -i permită împricinatului să -și aleagă o perioadă convenabilă de 6 luni -un an în baza căreia să i se calculeze pensia.

      Ștergere
  89. @anonim 17 aprilie 2024 la 19:23
    @😁 Am mai spus-o, "nu țin cu 🐻", ba chiar, la îndemnul lui Apevilă am semnat și io petițiunea aia, dar fără o nouă lege, chestia cu actualizarea gradului e fix o sulă.

    Dacă ar face-o omenește parlahoții și iese bine pentru toți crăcănații bășinoși => "Pupat toți Piața Independenței" => eventual mai pune nea Bozile la bătaie o cupă di kieli😁
    Dacă o fac românește, în stilul futai cu mătărânga-ndoită, măcar nu se lasă cu autor necunoscut la instigare și se știe cine-o va lua la buci în stil hacademic😁

    RăspundețiȘtergere
  90. pemetea la ora 20:17
    si e vina mea ca nu am dat "rifresh" cam mult timp la pagina
    mea culpa; imi recunosc vina
    da lu' redoaga tot ii dau
    𝙈𝙪𝙞𝙚 𝙫𝙚𝙨𝙣𝙞𝙘𝙖 𝙍𝙚𝙙𝙙𝙤𝙜 !

    RăspundețiȘtergere
  91. Na ca i se uda painea lu' coilacu in Dubai

    RăspundețiȘtergere
  92. Ultimul latrat al Zdrentei a fost pe data de 11. Nu a anuntat nimic. Probabil ca cantitatea de muie pe care a incasat-o i-a produs o crestere alarmant de brusca a colesterolului rau. Dupa data de 11, pana pe 13, am avut si eu fro cateva interventii si sugestii la adresa lui Doaga, nu chiar-chiar prietenoase, cum ar zice Putin. Daca s-a retras definitiv de aici dintr-un anumit motiv, la care am contribuit si eu, nu-i chiar in regula. Sau este in regula, insa nu si pentru mine.
    Nu stiu ce s-a intamplat Daca este plecat doar temporar, pe la vreo nunta, este bine. Daca l-am fugarit noi, zic ca nu e chiar in regula. Este un blog pe care proprietarul l-a lasat la liber, deci fiecare e cu pizda ma-si, cum s-ar zice.
    Cam asta este tendinta mea, vizavi de acest subiect. Fiecare cu varianta lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-au trecut bine nici macar 4 luni, de cand ne spargeam in figuri p-aciu cu variantele impozitarii progresive, care ne-a umplut de cacat, ca deja avem iar de lucru !
      Nu mai stiu cum se fac calculele, insa solda asta de grad conteaza din start la stabilirea celorlalte elemente costitutive ale pensiei: vekime, dispozitiv, comanda si ce pula mea o mai fi p-acoalea.
      La o actualizare a sg, de la 350 de lei la fro 2000 cat o fi acu, ies o gramada de marafet in plus la cuantumul pensiilor !!!
      Pe hartie e usor, insa bani pula !
      Ce vorbim noi ?

      Ștergere
  93. https://www.huhurez.com/2024/04/raportul-preliminar-al-comisiei-de.html?m=1

    Dacă ar fi așa, poate, poate ar fi ceva șanse și ar mai dilua 😁 din scepticismul lui Moș Kaliku ot Dolhasca căca -i-am cu toții basca și a lui Nea Cașu 😁

    RăspundețiȘtergere
  94. @Nikk17 aprilie 2024 la 19:55
    @Hai sa o lămurim cu petiția promovată pe declic.

    Mulțumesc tare mult pentru informare.
    Nu știam povestea.
    Singurul lucru care-l consider important e că, totuși, lumea s-a mobilizat, măcar cu semnarea acelei petiții.
    19.365 of 20.000 signatures (17.04.2024 21:07)💪
    E un semn pentru rahații cu ochi 💩 că "oamenii e fericiți" de situația actuală.

    RăspundețiȘtergere
  95. @anonim 17 aprilie 2024 la 20:33
    @Fără supărare, ia zi -ne Apevilă, tu care ești mai biban ca pensionar, ai fi de acord să renunți la anumite sporuri?
    @ & All

    Deci, fără supărare, dacă "aș renunța" la sporuri, aș avea opțiunile: la capătul podului cu mâna întinsă sau în fața bisericii cu mâna întinsă.

    Prin 2017 când a dat LOV Legea 153/2017 a trebuit să semnez că am luat la cunoștință despre faptul că mi s-a modificat coeficientul de irarhizare de la vreo 4,25 la 2,6😂
    Nu retrogradare în funcție, ci doar aplicarea legii😁
    Diferența aia au umplut-o cu tot felul de sporuri "de belit pula la 🐻".

    Un singur lucru mai am de spus înainte de a pune capul pe butuc: nu mi-am dat eu acele sporuri și nici pensia nu mi-am stabilit-o eu.
    Călău, fă-ți treaba!

    RăspundețiȘtergere
  96. @pmt 17 aprilie 2024 la 21:08
    @Nu mai stiu cum se fac calculele, insa solda asta de grad conteaza din start la stabilirea celorlalte elemente costitutive ale pensiei: vekime, dispozitiv, comanda si ce pula mea o mai fi p-acoalea.

    Și eu de unde pula calului în vârfu' dealului să știu?😁
    Calculatorul îi mai prost ca gardul, pulă bagi => pulă iese.
    Numai dacă nu mă duc de iobag pe moșie la Moș Alecu, că el cred că știe căcaturile astea de componente și subcomponente după ce algoritm se calculează.
    Dacă știi algoritmul, programul de calcul se scrie aproape singur dac-ai mai făcut așa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  97. @ anonim 17 aprilie 2024 la 21:09
    @ https://www.huhurez.com/2024/04/raportul-preliminar-al-comisiei-de.html?m=1
    @ Dacă ar fi așa, poate, poate ar fi ceva șanse și ar mai dilua 😁 din scepticismul lui Moș Kaliku ot Dolhasca căca -i-am cu toții basca și a lui Nea Cașu 😁

    Exact despre chestia asta scrisesem ceva mai devreme (APV_rz 17 aprilie 2024 la 20:03)
    Am scris acolo și câteva observații care-am considerat că sunt demne să fie luate în seamă.

    Domnul Moș Alecu chiar cred că are dreptate când afirmă:
    Sa zicem ca se va aproba!
    Cum se va face fara modificarea l.223/2015??


    https://mosalecu.blogspot.com/2024/04/cind-nu-stii-legile-ii-inveti-pe-altii.html?showComment=1713365652836#c2627923142875722284

    =====
    Și la CUIUL CĂTĂRII domnul Neacșu a publicat mesajele de azi ale lui Hathi, dar fără răspuns.
    Poate a luat în seamă sugestia de a face un articol separat în care să explice potențialele "pericole" ale actualizării soldei de grad pentru pensionarii militari.

    https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/15/decizia-pe-o-u-g-nr-59-2017-subterfugiul-ipocrit-20636#comment-73192

    Am început să devin foarte circumspect în legătură cu actualizarea soldei de grad pentru crăcănații bășinoși dar sper totuși să fie bine pentru toți.

    RăspundețiȘtergere
  98. 😁👍
    Tocmai s-a schimbat apa la peștișori!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri