Google Translate

marți, 8 mai 2012

PDL in degringoladă. Alesii PDL, nu sunt dispusi sa astepte noile alegeri. Prăbusirea PDL, precum guvernarea ... bezmetica!


Strategia PDL în atacul la Guvernul Ponta. Puncte cheie în discursul “greilor”. Consecintele sunt dramatice. PDL in dificultate, in rostogolire rapida spre
groapa de gunoi a istoriei

Intrarea în Opoziţie a schimbat discursul liderilor PDL, dar s-a păstrat aceeaşi normă: toată lumea atacă în aceleaşi puncte. Strategia de comunicare a democrat liberalilor, stabilită în laboratoarele partidului, încearcă să scoată în faţă trei puncte cheie care se regăsesc în toate declaraţiile publice ale “greilor” PDL. Discursul liderilor PDL se concentrează pe promisiunile pe care Ponta le-a făcut din momentul desemnării şi subliniază ideea că toate aceste obiective pot fi atinse doar din cauza eforturilor şi sacrificiilor politice ale PDL.


Vasile Blaga şi Emil Boc au avut practic acelaşi discurs, dar în locuri diferite. Blaga a vorbit în Parlament, în timp ce Boc a rostit un dicuss de la sediul PDL. Şi Elena Udrea este prinsă în schema gândită de strategii partidului în atacul la Guvernul Ponta.


1. Principalul punct de atac este traseismul politic şi metodele prin care USL a ajuns la Putere. “Aţi înfierat cu o furie fără egal traseismul politic, aţi aruncat cele mai grele vorbe asupra celora care îl practică şi v-aţi declarat gata să modificaţi legea electorală şi Constituţia pentru a interzice acest blamabil fenomen. Astăzi veniţi în faţa Parlamentului să cereţi un vot de încredere unei majorităţi născute în urma pactului semnat cu UNPR şi a primirii cu braţelor deschise a tututor celor dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic dincolo de morală”, declara Vasile Blaga.

Elena Udrea şi Emil Boc au ţinut să atace Guvernul Ponta pe aceeaşi temă, dar au precizat că actuala majoritate este ilegitimă. Liderii PDL au insistat pe situaţia politică din 2008, după alegeri, când PDL avea cu 3 parlamentari mai mult. Au înfierat traseismul politic şi au concluzionat că singurul partid legitim să guverneze este PDL, pentru că a primit votul oamenilor.

2. Mărirea salariilor a fost un alt punct de atac al liderilor PDL. S-a subliniat ideea că, situaţia de acum, în care există bani de măriri, se datorează exclusiv PDL şi l-au acuzat în cor pe Victor Ponta de demagogie. “Care este încrederea pe care cetăţenii României pot să o mai aibă între vorbele şi angamentele dvs este o întrebare la care trebuie să răspundeţi”, a criticat Vasile Blaga.

3. Discursul greilor PDL s-a focusat şi pe durata scurtă a mandatului Guvernului Ponta. Emil Boc sau Elena Udrea i-au transmis premirului că nu există minuni şi trebuie apelat la strategia PDL. “Mi-aş dori să trăiesc în acea ţară în care totul se poate face peste noapte, fără sacrificii. Din păcate, dumneavoastră ştiţi că aceasta este o iluzie şi ea se va risipi curând. V-aţi folosit de promisiuni deşarte pentru a ajunge la Putere”, a atacat Elena Udrea. La rândul său Emil Boc a transmis “Să nu credeţi că există miracole peste noapte”.
Sursa:
Strategia PDL în atacul la Guvernul Ponta. Puncte cheie în discursul “greilor”




Senatorul independent Cezar Măgureanu şi-a anunţat marţi, în şedinţa Senatului, înscrierea în Grupul Parlamentar al PSD. De asemenea, şi preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, Viorel Badea, şi-a anunţat demisia din PDL şi înscrierea în Grupul parlamentar al PNL.



Patru deputați din Partidul Democrat Liberal își anunță ooficial plecarea din partid, trei vor merge la PSD, iar unul își va continua activitatea ca independent.

Deputații democrat-liberali Daniel Bărbulescu, de la Olt, Andrei Valentin Sava, de la Prahova, și Gheorghe Coroamă, deputat de Suceava, vor pleca de la PSD, în timp ce deputatul Roman Gheorghe, fost deputat de Sibiu, va activa ca independent, a anunțat, marți, la începutul ședinței plenului Camerei, președintele Camerei Deputaților,
Roberta Anastase.


Nu mă bucur de răul nimănui,
dar PDL isi merită soarta!
Ne vom ingrozi de vom afla vreodata cum au guvernat,
ce-au facut cu banii publici, cum si cat au putut fura fiecare!
Până una-alta, vom plati, neam de neamul nostru,
 zeci de miliarde euro imprumutate!
Prin urmare, fuga de răspundere politică nu mă miră!
Oricum, pe hoti nu-i primeste nimeni!
Prevad ca se vor duce ... ca toporul la fund ...
Admin

85 de comentarii:

  1. Pe cand o schimbare de guvern si in SCMD?Din cate se vede pe blogurile sindicalistilor, e nevoie de anticipate.Sa cadă și guvernul lui Dogaru? Macar 6 luni, sa vedem ce fac ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In curand, veti citi si aici un punct de vedere [cu grad de excelenta], despre tot ce inseamna cd, scmd, etc. etc.!

      Ștergere
  2. Portocalii ăştia trebuie să iasă din istorie pentru batjocurirea militarilor de carieră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru asta, sunt alegeri!
      Problema ar fi sa nu uiti, sa mergi la vot cu tot neamul si toti prietenii tai. Mai spune si altora, sa faca acelasi lucru! Printre picaturi, pune pe bloguri "argumente solide", sa vada si cei care inca mai viseaza pdl-ei! Cele privind hotiile, cheltuirea fara discernamant a banului public, sunt interesante! Problemele militare sunt cunoscute de noi si cine trebuie! Nu cu astea trebuie sa iesim, sa enervam pe altii!

      Ștergere
  3. Unde esti tu D.C.? auzi ce zic raii astia??!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai n-ai auzit ce spunea crucisatorul, pardon, incrucisatorul czar maimutes ca sunt in ..Cuba ??Oare sunt CU BA sau E BA??

      Ștergere
    2. Pentru unii, nici CUBA nu este un loc sigur!

      Ștergere
    3. O sa-i cautam peste tot precum au facut-o turcii cu oltenii....

      Ștergere
  4. Asa zisii grei din pdl au in comun limba de lemn.Probabil ca discursurile lor sunt fabricate in acelasi laborator , de aceeasi indivizi.Iar asa zisii grei - videanu, berceanu, blaga, udrea, boc, - cat si umbrele lor vor piere pe limba lor pentru ca s-a adunat o imensa ura impotriva acestor personaje.Probabil vor avea soarta taranistilor si in noiembrie nu vor mai intra in Parlament.Daca romanii ar merge la vot in proportie de 60 la suta nu ar mai intra nici partidele nationaliste....

    RăspundețiȘtergere
  5. Unii au in comun limba de lemn, iar unii, vezi Harapul din Hurziceni de-si zice titirigri2, limbi pe cosor ca grivei dulaul. De Cezar maimuca ce sa mai zic ca cica el e liber limbist-scuze: profesionist. E lingator de sugiuc tocmai la dracu-n praznic la Miercurea Ciuc!

    RăspundețiȘtergere
  6. I-ar placea lui sa linga sugiuc...dar in M.Ciuc linge eventual nioaste paroase de unguroaice ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nioasca= reg., pruna, pasarica,fofoloanca,pzda.

      Ștergere
  7. Ba fratilor sa va zic una tare precum capul de lemn al Cezarushului maimucos! Asta, maimuca fuse coleg cu Dobritoiu si-acum e angajat scutier tocmai la minister! Cica in fiecare dimineata bea cite-un ceai de ALUPIGUS sa nu i se faca greatza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CApu la CZAR vreau!

      Ștergere
    2. Daca nu-si ia ceaiul intra in sevraj.A devenit dependent in timpul domniei lui huoprea, cel pe care il spala cu limba-ncur...si-a ajuns de nu-i mai intra limba-n gura si o culca langa .ula.

      Ștergere
  8. Ai dracului ..pamblegi ! O sa va zic eu lu colegu meu !! Sa va cheme un pic la mobilizare , ca ati uitat disciplina - ruginitilor!!!Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca suntem putin anchilozati datorita pozitiei ...dar mintea noastra, spre deosebire de a ta, a ramas sprintena iar limba sprintara...

      Ștergere
    2. Ce minte bai,ca aveti creerele uscat ca si TutanKamon (sic)

      Ștergere
    3. TitanKimion asta e tac-tu ?

      Ștergere
  9. Pensionarii vor primi in 16 transe banii CASS retinuti ilegal.
    =====================
    Banii CASS retinuti ilegal pensionarilor vor fi restituiti celor in drept in 16 transe, ca urmare a negocierilor pe care Guvernul le-a purtat cu FMI. Sumele au fost retinute - drept contributii de asigurari sociale de sanatate - persoanelor cu pensii de peste 740 de lei.

    Banii CASS retinuti ilegal pensionarilor vor fi inapoiati in 16 transe, corespunzator celor 16 luni anterioare, din perioada 2011-aprilie 2012, in care pensionarii au fost obligati sa verse la buget aceste sume.

    "Varianta discutata cu Fondul Monetar International este ca acesti bani sa nu fie restituiti cu totul deodata, ci corespunzator perioadei in care au fost achitati, respectiv in 16 transe", au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

    Banii CASS au fost retinuti persoanelor cu pensii de peste 740 de lei in baza unei ordonante de urgenta adoptate in 2010. Acest act normativ stabilea ca pensionarilor sa li se retina, de la 1 ianuarie 2011, o cota de 5,5% drept contributii de sanatate.

    Imediat dupa intrarea in vigoare a acestei ordonante, pensionarii nemultumiti de aceasta masura au depus plangeri prealabile la casele judetene de pensii din mai multe judete cerand banii inapoi.

    Luni, premierul Victor Ponta a anuntat ca in prima sedinta a Guvernului, programata pentru marti, va propune un act normativ pentru restituirea banilor retinuti ilegal pensionarilor pentru CASS.

    RăspundețiȘtergere
  10. cred ca acuma le pare rau judecatorilor,ca nu si-au tras si ei pensia dupa standardele izmanarului,ajungeau sa castige pensii de 5 miliarde:))))
    totusi,oare cine o sa faca puscarie,dupa ce se vor descoperii ilegalitatiile uriase din sistemul de pensii stricat de izmanar?
    singuru lucur,de care ma bucur,ii ca daca se va intampla ca cineva care acuma ii atent la pensiile militare,sa ajunga in parlament peste 5-10 ani,stie ca poate fara probleme sa modifice legea pensiilor militare,pentru ca nu intervine nimeni,si asa o sa scada toata cu sume cuprinse intre 19%-70%(se imparte la 30).
    ii cred,cel mai periculos precendet din istoria armatei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nebunicaaaa.....
      Iar ai scapat pe tastatura????
      Ia cu maman pastilutele, si hai fa nanica!

      Ștergere
  11. Guvernul discută înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR.
    =========================
    Guvernul discută în şedinţa de marţi înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, proiectele de hotărâri care operează aceste modificări fiind incluse pe agenda reuniunii.

    Pe ordinea de zi au mai fost incluse proiecte de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, precum şi pentru aplicarea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.
    ================
    Prefectii PDL ii vad aproape plangand pe la tv-urile teritoriale! Mai ce tie si cu scaunele astea ... ce greu se dau dusi din ele!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bugetarii beneficiază de amnistie fiscală. Nu trebuie să returneze sporurile.
    =====================
    Parlamentarii au votat acordarea unei amnistii fiscale pentru bugetari pentru sporurile încasate în perioada 2008-2010. Măsura scuteşte sute de mii de bugetari care ar fi fost nevoiţi să returneze sporurile. Măsura a fost adoptată cu 234 de voturi “pentru” şi niciunul împotrivă.

    Deputaţii au adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru circa 300.000 de funcţionari publici obligaţi să returneze sporurile încasate în 2008-2010.

    RăspundețiȘtergere
  13. A mai luat USL 10 procente !!

    RăspundețiȘtergere
  14. Peste 10 ani cine stie citi militati vor ma fi,,beneficiari proveniti...''!
    Marea majoritate vom fi fost ,,mobilizati'' pe deal.
    Va mai fi tapigru,Cezper,Akorleone,Steclutza cu vitriol si inca doi trei,ca au iesit ,,la pensie'' la 38 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  15. ROMANIA VA AJUNGE 1N 205O LA NIVELUL 89 CEAUSESCU !
    INTREGA CLASA POLITICA ESTE FALIMENTARA !

    TIGRI 2
    -Cred ca este cazul sa vorbim de RE INDUSTRIALIZAREA ROMANIEI. Probabil este necesare o industrie
    moderna bazata pe produse agricole.
    - Atat cat bugetarii reprezinta majoritatea populatiei asistam la un "socialism" mascat.....
    - Clasa de mijloc este in formare. Fara existenta nu se poate creia democratie.
    - Clasa politica actuala reprezentind clasa de comunisti si securisti ( aliata cu clanurile tiganesti ) venita la putere este falimentara.
    Poate scrii un editorial. Sunt interesat de parerea celorlalti.
    Pana la primul atac.....cu respect

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu strica sa stim si asta:
    =========================
    Specialist în bolşevism şi escrocherii – girantul „ministresei” Dumitrescu.
    ==============
    D-na creştin rectoare Dumitrescu a apărut în fine la tv cu o înregistrare audio a unui anume Robert Deutsch, care „garantează” că d-na în cauză a audiat nişte cursuri de-ale lui, pe la Universitatea Stanford. Întrebarea este: pentru acest Robert Deutsch, cine garantează?

    Păi, garantează Partidul Comunist Bolşevic al Uniunii Sovietice şi nomenclatura comunistă din România. Căsătorit cu fiica ilegalistului Dumitru Petrescu, a făcut studii la Moscova, devenind specialist în doctrina bolşevică şi membru marcant al aparatului comunist din România.

    Împreună cu un alt românaş americanizat, un anume Cristian Lazarovici, Deutsch este artizanul megaescrocheriei Megapower din anii `90, în care au fost adânc implicaţi Petre Roman şi Theodor Stolojan. Prin firma Megapower, zeci de milioane de dolari au fost sifonaţi din bugetul de stat al României pentru nişte fantasmagorice investiţii româneşti într-o fabrică de tehnică electronică pe teritoriul SUA!

    Deutsch şi Lazarovici s-au despărţit aruncându-şi acuze şi ameninţări cu puşcăria pentru jefuirea banului public din România.

    Cu un asemenea girant, blonda de la Drept Dumitrescu trece de la civile la penale.

    Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul
    ======================
    OK, PONTA!
    Bine ca nu te-ai lasat prajit!
    Pentru viitor, mai multa ATENTIE nu strica!
    Iar pentru asta, angajeaza nene CONSILIERI capabili, nu fatuci si fite/fitosi de cartier, odrasle d-ale lu'tata si matusa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Corneliu Dobriţoiu, noul ministru al Apărării: soţia sa are afaceri cu Compania de Autostrăzi de peste 10 milioane de euro. (I)
    =================================
    Liberalul Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării în cabinetul lui Victor Ponta, este general în rezervă şi a lucrat în Ministerul Apărării până în 2009, ultima funcţie deţinută fiind de secretar de stat responsabil pentru Departamentul de Armamente. El a activat în minister, cu întreruperi, încă din 1994 şi a fost implicat activ în relaţia României cu NATO, înainte de integrarea din 2004.

    Dobriţoiu a fost implicat într-un scandal privind casele cumpărate de Armată în perioada 2000-2004 pentru propriul personal şi pe care anumiţi militari, în special ofiţerii superiori, le-au putut cumpăra la preţuri foarte mici, în raport cu piaţa imobiliară. Astfel, în 2005, Dobriţoiu a cumpărat un apartament de 115 metri pătraţi al Armatei, pentru suma de 195.000 de lei (circa 54.000 de euro, la cursul din acea vreme).

    Contractul a fost însă renegociat, iar suma a ajuns, în 2006, la doar 95.000 de lei, adică aproximativ 26.000 de euro. Apartamentul situat pe strada Traian din Bucureşti a fost vândut de Dobriţoiu un an mai târziu, în 2007, pentru un profit de aproape 8 ori mai mare: 200.000 de euro, conform declaraţiei sale de avere.

    Familia Dobriţoiu deţinea, în 2009 (data celei mai recente declaraţii de avere), o casă de vacanţă de 354 metri pătraţi în Găneasa, judeţul Ilfov, situată pe un teren de 4.600 de metri pătraţi. De asemenea, familia Dobriţoiu mai deţinea un apartament pe şoseaua Nordului din Bucureşti.

    Trecut în rezervă în 2006, el a fost unul dintre mulţii ofiţeri superiori ai Armatei române care s-a bucurat şi de salariu, şi de pensie militară în acelaşi timp.

    Banii şi afacerile din familia Dobriţoiu sunt conduse însă doamna Viorica Dobriţoiu, fostă Samson. Cea mai profitabilă firmă deţinută de ea este TMS România, o reprezentanţă a unei firme belgiene care vinde piese de schimb pentru camioane şi utilaje folosite în construcţii (Caterpillar, Komatsu sau Vogele fiind doar câteva exemple).

    Drept urmare, firma doamnei Dobriţoiu a beneficiat de 11 contracte cu statul, mai exact cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), în perioada 2008-2012, prin care a livrat piese de schimb pentru utilajele folosite la repararea sau construcţia şoselelor. Suma totală, câştigată de pe urma acestor contracte, se ridică la peste 10 milioane de euro (la un curs mediu de 4 lei pe euro).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (II). Restaurantele şi cluburile de lux sunt un alt domeniu în care Viorica Dobriţoiu s-a implicat, fie direct, fie prin fiul ei, Dumitru Samson. Fiica sa, Raluca Samson, s-a implicat în firme de publicitate.

      Ea a deţinut firma Restaurante Elements, cu acţionar majoritar SIF Muntenia, aflată acum în faliment, şi deţine încă firma Elements Factory. Restaurantul Elements s-a închis, iar acum doamna Dobriţoiu s-ar afla în spatele restaurantului de lux Collage.

      Fiul ei, Dumitru Samson, deţine împreună cu soţia sa, Raluca Samson, trei firme, prin una dintre ele operând clubul Elements din parcul Herăstrău, demolat în 2011 pentru că era construit ilegal, conform Primăriei Capitalei. Cei doi Samson deţin firmele Elements The Advertiser, Elements Le Garage şi Elements Media.

      Cei doi au deţinut o agenţie de publicitate, S.M. Art Advertising, implicată într-un scandal cu bani publici la Autoritatea Naţională pentru Turism, pe când Turismul se afla în Ministerul Transporturilor, condus de Radu Berceanu. Atunci, firma respectivă a realizat cinci clipuri de promovare a României, pentru care a încasat nu mai puţin de 1,5 milioane de euro. Cele cinci clipuri nu au corespuns calitativ dorinţelor ANT, care a cerut refacerea lor, iar firma a cerut încă 600.000 de euro pentru acest serviciu, bani pe care nu i-a mai primit, conform datelor date publicităţii în 2007 de secretarul de stat Lucia Morariu, din Ministerul Turismului condus de liberalul Ovidiu Silaghi.

      Cu un an înainte, firma mai avusese contracte cu ANT în valoare de 880.000 de euro.

      Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul
      ===================
      Numai fraierii traiesc din pensie!
      Iata, politica este ogorul bunastarii multora!

      Ștergere
    2. "Numai fraierii traiesc din pensie!" Pai cine hare hacces si poate face asa golanii, decit escrocii de politicieni, sau cei care roiesc in jurul lor precum mustele la kko?
      Adevaratul hom de afaceri, he hala de face hafceri cu privatii cun face Czar maimuca cu privata de la Teatrul de Stat din Tm!
      Io zic sa facem si noi un big deal, o hasociatie, sau un circ ca tot havem maimuce, chigri, curdeleoni si tzapi si sa-l numim director pe RH, ca tot hare el hexperienta visului hamerican.

      Ștergere
  18. Bun ,circul ii bun da.cine-i popa prostul ? sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De regula ala de intreaba!

      Ștergere
    2. Prostule vezi mai sus, eu deja am functie in schema ! Drept este sa fie functia ta!!!

      Ștergere
    3. Care fonctie? Stergator la cururi ?

      Ștergere
    4. Stai ma linistit ca nu-ti fac concurenta! jegosule!!

      Ștergere
    5. Labagiule!Ce-ti face monitorul SAMI-OSUGI???

      Ștergere
  19. @tapigru2
    ,,Da mai ,dar eram tineri si am iesit calare pe ...ma-ta.''
    ,,...,am predat desnul vreo trei ani,inclusiv la liceu...''

    ,,Desnul'' tehnic ,ori artistic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce desen? Asta a facut scoala de corectie, specializarea ciori ditor.

      Ștergere
    2. Ce desen , ce desen mai baieti? Asta a facut dans.. pe sarma.Cand ciordea de la etaj.

      Ștergere
  20. De ce esti curios,mai prostovane?In orice caz ,profilul unui prost nu poate fi surprins deoarece prostul este imprevizibil si nu-l prind culorile pastel ,doar griurile mohorate.Si tu,oricum ai iesi mai urat ca dreacu'deoarece ,pe langa mecla de bou ,cu fata de cal beat,ai si un suflet precum smoala.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cat priveste ciordeala ,puteti vizita piatza Urziceni[mai ales sambata] si nici n-o sa simtiti cand ramaneti desculti,astia va fura sosetele din mers.Politia nu v-a lua nici o masura ,deoarece sunt cumetri ,intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  22. Noapte buna la ZOO si la Spitalul 9!

    RăspundețiȘtergere
  23. ha ha ha,ce spune,bietul tradatori tigan izmanar cezar,ca daca revin pensiile speciale,usl o sa piarda alegerile.
    pai mah boule,usl mictioneaza,pe alea cateva voturi din satra ta.
    ai citit noua lege electorala?
    ai vazut acolo,ca usl poate sa faca si 40% si tot trece de 50%,cu noul vot uninominal.
    prost,esti tigane,dar totusi,de curiozitate,cat ti-a dat izmanaru in plus,de dai asa din coada.
    tinand cont,ca numele voastre sunt cunoscute,eu i-as propune lui dobritoiu,ca la voi sa ramana legea izmanarului,dar sa se imparta la 30 si nu la 20,si dupa,sa va mai aud,cum o sa strigati,contributivitatea ii sfanta.ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  24. Băsescu a omorât și PDL și PPDD. Cum va arăta Parlamentul, în 2013.
    Val Vâlcu / 08 May 2012.
    Un fapt politic mai important decât instalarea guvernului Ponta îl reprezintă mișcarea din Senat, de unde s-a lansat astăzi o torpilă care va distruge atât PDL, cât și PPDD. Unii analiști au început, deja, să se preocupe de soarta democrației, odată ce devine clar că PDL va ajunge lângă PNȚCD. Ei ne avertizează că Parlamentul, în 2013, va avea doar două partide mari: PSD și PNL, mai mulți reprezentanți ai minorităților, inclusiv cea maghiară (cu voturile împărțite de cel puțin două partide și reduse la jumătate), plus câțiva parlamentari exotici (Dan Diaconescu, Irinel Columbeanu, dar și, vai Doamne!, liderii PDL care vor scăpa din naufragiu).

    Acesta ar fi, astăzi, efectul votului uninominal pur, cerut cu glas înalt de Băsescu, încă din 2008. Fără prag electoral și fără redistribuire, votul va da mandatele celor care ies pe primul loc, adică reprezentanților USL. Teoretic, USL ar putea atinge chiar și 90 la sută. Baronii PDL, UNPR sau cei ai UDMR vor reuși să-și trimită câțiva oameni în Parlament, iar exponenții curentelor anti-sistem vor prinde și ei câte un loc, două, la spectacol.

    Echipa lui Băsescu cade în groapa săpată chiar de acesta. Băsescu se simțea tare în 2008 și se baza pe simplificarea votului pentru a-și transforma majoritatea electorală fragilă într-una de două treimi, ca număr de mandate în Parlament. Noroc că s-a certat cu toată lumea, iar balanța puterii nu i-a permis acest joc.

    E rău pentru democrație că dispare PDL? Nu cred. Dacă o guvernare atât de dezastruoasă ca aceea prin care am trecut nu e sancționată în alegeri, ceilalți se vor purta și mai rău cu românii.

    Dar omorârea PPDD, înainte de a se naște, nu e un gest antidemocratic? Cred că PPDD are tot atâta legătură cu democrația câtă avea Benito Mussolini. Un ziarist, ca și Dan Diaconescu, care a exagerat, uitând că un partid democratic nu e televiziune de tip tabloid. Promisiunile fanteziste (20.000 de euro, casă de la stat, arestări în 24 de euro) au adus audiență, dar au și risipit încrederea unei mari părți a electoratului. Practic, Dan Diaconescu s-a blocat la 20 la sută, procentul lui Vadim din 2000. Restul românilor nu pot accepta că primesc bani dacă mută telecomanda pe OTV, sau că Elodia va fi ministrul Justiției, așa că resping partidul din start.

    Ne îndreptăm, deci, spre un sistem cu două partide mari, bine definite ideologic. Dacă PDL va reuși să treacă prin deșertul opoziției simbolice, am avea, după un alt ciclu electoral, trei partide, ca în Marea Britanie.

    Desigur, dacă guvernarea celor două mari va fi un nou dezastru, contorul se dă la zero. La o reprezentare parlamentară de 70 de procente, frustrarea publicului va fi pe măsură. PDL poate renaște, abia atunci ar avea șanse un PPDD reformat, rămas anti-sistem, dar care a abandonat magia în favoarea profesionalismului etc.

    Ca și în meteorologie, prognozele politice pe termen lung sunt, de fapt, jocuri de noroc. Cert este că pentru PDL și PPDD, avem o avertizare de tip nowcasting: votul uninominal pur, marca Băsescu, le lasă pradă furtunii.

    RăspundețiȘtergere
  25. Neatza buna la ZOO si la Spitalul 9! Pentru Czar-maimuca, ca dracul de frumos, un Alupigus cu banane (de la toti), dragastos!
    PS. Curleonul nu mai apare, ca l-au pus aia de la gainarie, closhca cu cooorul ala mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cu pliscul cel imens cu care isi invarte ouale clocite..

      Ștergere
    2. Bey copii, dar unde disparu Stelian guru? Ii rupsera USL-ul coorul?

      Ștergere
    3. Guru-guru, manca-mi-ar c..u!

      Ștergere
    4. N-ai auzit ca sunt in Cu Ba, poate si cu EBA, sau, ma rog...o copie a ei.Ca doar unde sa mearga la ciordit? In vest, cu mutrele lor de Zoo n-aveau sanse...

      Ștergere
  26. Mey,mey,ar vrea trioul do, re, mi ,sa fie prin Cu ba,ca acolo-s femei misto,ehei, dar ce pacat ca gata actiune,putirinta nema,lasa ca raman in extaz,ca-n agonie, or sa fie mult si bine de acu' incolo!!!!!!!!!!
    Acu',zau sa ma bucur ,sau sa-mi para rau ca termenul de garantie a expirat!!!!(baieti daca-ti facut excese)???Nu-i in spirit crestinesc ,sa ma bucur de raul altuia ,dar asta-i karma fiecaruia!!!!!Stelica ,sper ca.... ???????n-ai sucombat brusc,esti la meci ,la Temesvar,da,da......!!HIP, HIP, URA!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Cezar, Curleunul, Tigrul rapanos, Stelian plecara la Fidel, ca sa-i frece si sa-i lustruiasca moshului bastonul nitzel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am tot insinuat pe aici..daca tot plecara in Cuba de ce n-au plecat CU BA..?? Sau cu Eba??

      Ștergere
    2. ...apoi cateva zile asa cu eLBA nu mi-ar displace ! Gand ma gandesc la buzoaiele alea........Sniper one

      Ștergere
    3. Decat eLBA- cum scrii tu- mai bine LABAAAA! MANUELA!

      Ștergere
  28. Mey,mey,dragul meu,trioul nu cred ca-i in Cu ba ca e foarte scump biletul de avion,singurul care si-ar permite ar fi Tigris,ca el are pensie cu multe zerouri in coada.....asa ca el pare favoritul la Fidel.....restul trioului viseaza el, ce- ar fi fost daca, vreo mulatra d-aia focoasa, dansa semigoala ptr.ei!!!!!Minunat,iar Stelica n-are timp de Cu ba clasica si elastica ,ca are teme de rezolvat ba cu nepotu' ,ba cu Mircica,ba cu gabita,ba cu Cornelus,lache de plus,n-am gasit alta rima!!!!Bai,Stelica,acu'daca te ajuta Providenta,sa ajungi la Havana ,sa nu te apuci de orgii ,pe muzica de Bach,ca zau,ne faci de ras!!!!!Asta-i un posibil scenariu ,in cazul ingurgitarii unor mari cantitati de pilule albastre,nu,nu extraterestre,terestrele Viagra,HA,HA,si hi,hi,!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene ai uitat sa-i reamintesti lui Stelica cu-aia mica, un lucru: Sa-si lipeasca proteza cu COREGA sau cu CERESIT, ca sa nu si-o-nghita cind va fi la dantzuit!

      Ștergere
  29. Mersi prietene,
    Bine ca mi-ai amintit de proteza lu' Stelica,la naiba sa se trezeasca aia cu proteza pe te miri unde,!!!!Misto faza,ramane aia interzisa ,mai naspa-i de al nostru!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Ruginitilor ,va spun eu lu colegu meu sa va faca un ordin de chemare la un pic de IF. Ati uitat regula mentul militer ! Vorbiti ca ciorile pe craca fara aprobare ! Ruginitilor!! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maimuco vezi ca te spun lui nenea Dobritzoiu!

      Ștergere
  31. NU are cu ce sa scrie ordinul.. i-ati ciordit voi Mont-Blankul.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai la cati papagali ..sunteti gaseste el o pana!! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da gaseste! O smulge din cooorul tau de maimuca, sau al Curleunului closhcar, ca dintr-al mitzei din Urziceni nu poate face decit pen sula, mingaia-ne-ai tu pe ... caciula!

      Ștergere
  33. Ha ha ha ,hi hi ...de cand ai vazut tu maimuca cu pene ? Pe tine nu te-a dus la zoo cand erai mic? Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  34. Mey Judy maimuca din Daktari, dar unde crezi tu ca Ion Creanga a vazut sharpe cu pene, ai? Czare, Czare...ca sa-l parafrazez tot pe Creanga: "N-ai fost nici frumos la tineretze, nici deshtept la batrinetze!"

    RăspundețiȘtergere
  35. Apropo Czare: nu s-a deschis sezonul de lipit afise electorale, sa faci si tu ceva util, sa faci un ban cinstit si sa-ti rotunjesti veniturile? Nu de alta, dar te vad maimuca in putere buna de spart lemne, iar tu stai si sufli toata ziulica in lamba pe NET...Pacat, asa mai evoluai si tu nitzel pe scara hominidelor...Ca doar stii principiul ala marxist ca "munca si numai munca l-a creat din maimuca pe Czar "!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAAAA ..!! DAR lenea a omarat pe cineva ? Bey munca ii cea mai proasta inventie a omului!!

      Ștergere
  36. Bey ruginitilor vad ca depasiti ..linia fara aprobare ! Vreti sa va scot la I.F. sa va pice rugina de pe la incheeturi ! Hai cine se ofera ..faceti lista pana ma intorc!! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Moima.
      Sunt eu,...cel ce se pupa cu lupii e altul.Ce-ti face SA-MSUG?

      Ștergere
    2. se zice Samsung - prostovane!

      Ștergere
    3. SATI-OSUGI sanatos ..la trup, ca mintal nicio speranta!

      Ștergere
  37. o intrebare,pentru izmanar si basisti:de ce a fost nevoie sa se fure 5,5% cass,pensionarilor,din ianuarie 2011,daca din ianuarie 2011 si pana acuma,s-au platit de vreo 10 ori mai multi bani(fatza de acel 5,5%),pentru cresterea pensiilor militare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar ca "buna ziua" ca maimuta de Cetzarush va trebui sa dea inapoi nu numai pensia ilegala ci si pielea tuturor pagubitilor de revizuirea lui Oprica tilharica.

      Ștergere
  38. Cezare, inainte de culcare serveste un sugiuc mare!

    RăspundețiȘtergere
  39. Admin apunea:
    ".........Oricum, pe hoti nu-i primeste nimeni! Prevad ca se vor duce ... ca toporul la fund ..."
    Admin
    ++++++++++++++++++++++++++
    Domnule Administrator, cei care au furat-indiferent de partidul caruia ii apartin, nu trebuie "sa se duca la fund", ci trebuie sa se duca la puscarie!...Iar la puscarie sa nu stea uitindu-se linistiti, cite unul in camera la TV, ci sa fie pusi la munca. Numai asa vor ajunge sa-si plateasca greselile si sa evolueze ca mine si frac-miu Czar, la o forma superioara de constiinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mei, tu chiar esti frate cu celalalt maimutoi din TM ce-si spune Czar, Patrik, Shorik, Sniper etc?

      Ștergere
    2. Ihi! Pai ce nu se vede cit de bine semanam? Arborele nostru genealogic se trage din cimpanzeu, urangutan, gibon si chiar putin din babuin.

      Ștergere
  40. Jumara aia cu par chiar s-a dus sa astepte la usa lui Dobritoiu,ca alta explicatie nu gasesc .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri