Google Translate

miercuri, 18 iunie 2014

Galerie FOTO cu cea mai importantă sală de consiliu din România. Celebra sală a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale. Postare... de Colectie!

     
Ziarul Financiar vă prezintă zece imagini din celebra sală a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale, care este aproape identică de peste 130 de ani. Scaunele boardului sunt cu piele de Cordoba, iar masa unde se iau deciziile este aceeaşi de un secol. 
  
Ziarul Financiar vă prezintă pentru prima dată cea mai importantă sală de consiliu din istoria modernă a finanţelor României, locul unde se iau deciziile la nivel înalt de către cei opt membri ai Consiliului BNR şi guvernatorul Mugur Isărescu.
             
Aceasta este sala în care cei 9 membri ai consiliului de administraţie al BNR se reunesc pentru a decide ce se întâmplă cu dobânda de politică monetară care influenţează costul creditelor în lei.
Sala se află în Palatul vechi al BNR dinspre Strada Lipscani, care a fost supus unor lucrări ample de renovare şi restaurare. Clădirea a intrat în folosinţa băncii centrale în 1889, proiectul fiind conceput de arhitecţi francezi şi ridicat de arhitecţi şi ingineri români.

Sala consiliului de administraţie are cele mai pretenţioase decoraţii din întreg palatul. Uşile, complet vitrate, care se deschid spre strada Lipscani şi către încăperile vecine, sunt încadrate de o ornamentaţie bogată, cu elemente decorative de natură vegetală în stil neoclasic.

În încăpere se află patru tablouri de dimensiuni mari, comandate de consiliu celor mai importanţi artişti plastici ai momentului: Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea, Eugen Voinescu. Pereţii laterali sunt ocupaţi, în zona lor centrală, cu două picturi alegorice ale lui G. D. Mirea (1852-1934): Mercur şi Prometeu, realizate într-o manieră academică de influenţă barocă, probabil în 1891.
 
Sub aceste tablouri pe suport oval, se găsesc două şemineuri decorative, lucrate în lemn cu grilaje metalice.
 
Guvernatorul BNR ocupă fotoliul din capătul mesei, fiind flancat de prim-viceguvernator şi de viceguvernatorul responsabil cu politica monetară. Al treilea viceguvernator şi membrii simpli ai consiliului se aşează de o parte şi de cealalta a mesei.

De la toamnă trei fotolii vor avea ocupanţi noi: Liviu Voinea în locul viceguvernatorului Cristian Popa şi Gheorghe Ghergina şi Daniel Dăianu în locul membrilor Nicolae Dănilă şi Napoleon Pop.Fotoliul guvernatorului BNR, Mugur IsărescuLocurile a patru dintre cei nouă membri ai consiliului de administraţie al BNR. Celelalte patru locuri de la masa Consiliului. Tabloul din spatele guvernatorului BNR.Tavanul Camerei Consiliului.Tabloul Marina, al pictorului Eugen Voinescu (1842-1909)Tabloul Rodica, al pictorului Nicolae GrigorescuUşile, complet vitrate se deschid spre strada Lipscani. Unul dintre cele două şemineuri din camera Consiliului

De 24 ani, Mugur Isarescu este figura publica care se identifica 100% cu banca centrala. Ceilalti membri ai conducerii executive - prim-viceguvernatorul si viceguvernatorul - ies mult mai rar in fata, iar aparitiile publice a celorlalti cinci membri ai Consiliului de Administratie (CA) sunt aproape nule. Dar toti au un vot atunci cand se ia o decizie, si toate voturile au aceeasi importanta.

Cititi mai mult despre culisele Băncii Naţionale pe www.businessmagazin.ro.

Sursa:
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ziarul-financiar-prezinta-zece-imagini-celebra-sala-consiliului-administratie-bancii-nationale-aproape-identica-peste-130-ani-scaunele-boardului-piele-cordoba-iar-masa-unde-iau-deciziile-aceeasi-12782756
----------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite