Google Translate

luni, 30 iunie 2014

Premierul britanic David Cameron vs Jean-Claude Junker, nominalizatul la preşedinţia CE. IMPORTANT… si de tinut minte. Garantez ca va veni si vremea sa cautam aceste informatii, sa le bagam in seama! Chiar daca… prea tarziu si fara rost! Oricum, cartile sunt facute! Noi… nu contam!Premierul britanic David Cameron a avertizat statele UE, la summit, că nominalizarea lui Jean-Claude Junker la preşedinţia CE ar putea avea efecte negative pentru fiecare ţară, României, Bulgariei şi Poloniei transmiţându-le că riscă să rămână fără protecţie în faţa Rusiei, potrivit Mail on Sunday.

Publicaţia Mail on Sunday a prezentat extrase ale discursului pe care premierul David Cameron l-a ţinut în faţa şefilor de stat şi de guvern din ţările UE, cu ocazia reuniunii Consiliului European, în încercarea de a-i convinge să nu îl desemneze pe Jean-Claude Junker pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

"Unele persoane strică reputaţia UE pentru că spun un lucru în public şi altul în discuţii private. V-o spun direct, veţi regreta această decizie. Marea Britanie are o problemă cu domnul Juncker din cauza vederilor federaliste ale acestuia. El nu înseamnă nimic pentru cetăţenii Marii Britanii. Ei nu îl cunosc. Cum ar putea să îl ştie dacă nu a făcut niciodată campanie acolo?! De data asta, este problema noastră. Dar, data viitoare, va fi a dumneavoastră. Oricine de la această masă care se opune puternic instituirii postului de preşedinte al UE va fi prins în cursă. Prin cedarea puterilor de apărare a intereselor naţionale, şi dumneavoastră veţi rămâne fără putere de acţiune",
i-a avertizat Cameron pe liderii statelor europene.

Potrivit Mail on Sunday, premierul britanic a trecut apoi la fiecare ţară, explicând care ar fi efectele cu care acestea s-ar putea confrunta dacă Junker va deveni preşedinte al Comisiei Europene. Referindu-se la Letonia, Lituania şi Estonia, Cameron a precizat: "Protecţia noastră pentru aceste ţări este garantată în prezent, dar un alt preşedinte (al Comisiei Europene - n.red) ar putea fi de altă părere...".

Adresându-se liderilor Poloniei, României şi Bulgariei, Cameron a avertizat: "Am pus interesele dumneavoastră înaintea celor ale Rusiei, dar ce se va întâmpla dacă acest candidat pentru postul de preşedinte al CE se va gândi că acordurile comerciale cu Rusia sunt mai importante?".

"Iar Grecia a rămas în zona euro, dar dacă viitorul preşedinte va vrea să o scoată (din uniunea monetară - n.red)? Vor ajunge într-o situaţie limită", a continuat Cameron.

În final, David Cameron a avertizat şefii de stat şi de guvern că nu respectă idealurile democratice pe care a fost construită Uniunea Europeană. "Principiul fundamental al UE este că liderii statelor membre au dreptul să decidă în astfel de chestiuni. Prin desemnarea domnului Juncker preşedinte, asistăm la un pas înapoi în această privinţă. Comisia Europeană devine creaţia Parlamentului European", a încheiat premierul britanic.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat vineri de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European. Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751. Juncker, în vârstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.

"Este o zi tristă pentru Europa; există riscul diminuării atribuţiilor guvernelor naţionale", a reacţionat vineri, la conferinţa de presă organizată după summit, premierul britanic David Cameron. "Le-am transmis liderilor europeni că ar putea regreta toată viaţa această nominalizare", a insistat Cameron, care consideră că Junker este "persoana greşită" pentru funcţia de preşedinte al CE. Premierul conservator britanic a promis organizarea în 2017 a unui referendum pe tema relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Votul Ungariei împotriva nominalizării lui Jean Claude Junker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene este "un semnal puternic" privind opoziţia faţă de diminuarea atribuţiilor statelor membre, a afirmat premierul ungar, Viktor Orban.
"Ungaria a trebuit să transmită Uniunii Europene un semnal puternic că respinge diminuarea competenţelor naţionale şi modificarea pe ascuns a Tratatului UE",
a spus Viktor Orban.
"A fost o chestiune de principiu", a subliniat Orban, care a votat împotriva nominalizării lui Junker.

Sursa: Cameron: Desemnarea lui Junker riscă să lase România, Bulgaria fără protecţie în faţa Rusiei
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------- 

Cititi si aici+video:
----------------------------

Loser Cameron branded 'the Rooney of Europe': PM warns Britain is in a 'war' with EU after leaders railroad through appointment of arch-federalist Juncker

.   Luxembourger nominated by EU leaders to be next Commission president
  • Only Hungary backed Britain against 26 other EU countries Told EU leaders they made a 'profound mistake' in the 'backroom deal'But Cameron told to 'wake up and smell the coffee' by Finland's premier
  • German media said Cameron was becoming 'more like Wayne Rooney'
  • Newspapers ridiculed the PM: 'He lines up, he loses, he goes home'

  • Read more:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2671985/Angry-Cameron-warns-European-leaders-consequences-Cognac-breakfast-Brussels-fixer-Jean-Claude-Juncker-given-EUs-job.html#ixzz364lw0H6Q
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    4 comentarii:

    1. Ce dracu cautam noi un UE-a asta?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Intreaba-l pe Basescu!
        Nu spunea el ca poporu nu intelege, ca nu trebuie sa le stie pe toate?
        Problema deosebit de grava este si: ce ne facem noi din toamna incolo?
        Ce se va alege de noi fara acest Ceausescu 2, Geniu al Carpatilor? Proptitoru Justitiei?

        Ștergere
    2. Ha,ha,ha... Cameron, joaca tare!
      "Cameron şi Juncker, dispuşi să colaboreze pentru a ameliora competivitatea UE."
      ----------------------------------------
      Premierul britanic David Cameron şi Jean-Claude Junker, care a fost nominalizat la preşedinţia Comisiei Europene, doresc să colaboreze pentru a ameliora competivitatea Uniunii Europene, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al lui Cameron.

      "Premierul a salutat angajamentul lui Juncker de a găsi un acord bun pentru Marea Britanie, iar Juncker a răspuns că se angajează să găsească o soluţie pentru îngrijorările politice ale Marii Britanii", a anunţat purtătorul de cuvânt, potrivit unuui comunicat.

      Cameron l-a sunat pe Juncker, pentru a-l felicita cu nominalizarea la preşedinţia CE, în contextul în care premierul britanic s-a opus acestei desemnări.

      Astfel, Cameron a avertizat recent statele UE că nominalizarea lui Jean-Claude Junker la preşedinţia CE ar putea avea efecte negative pentru fiecare ţară, României, Bulgariei şi Poloniei transmiţându-le că riscă să rămână fără protecţie în faţa Rusiei.

      http://www.mediafax.ro/externe/cameron-si-juncker-dispusi-sa-colaboreze-pentru-a-ameliora-competivitatea-ue-12857583

      RăspundețiȘtergere
    3. De ce l-a sprijinit Germania pe Traian Băsescu.
      Mircea Coșea arată cum profită de România .
      --------------------------
      Poziția comisarului Stefan Fule, care a atacat din nou România și Bulgaria, imediat după ce a vizitat Bucureștiul, reflectă politica ”greilor” care conduc UE. Aderarea României apare în majoritatea pozițiilor oficiale din nucleul de forță al UE ca fiind o concesie făcută fostelor țări comuniste pentru sprijinirea lor în trecerea la economia de piață și la rigorile democrației statului de drept. Din păcate, și presa portocalie de la noi susține acest mesaj de propagandă, prin care se induce ideea că țara noastră a primit un cadou și trebuie să fie recunoscătoare. Profesorul Mircea Coșea arată, în editorialul scris pentru DCNews, că realitatea este cu totul alta.

      Aderarea României a adus comunității europene mai degrabă avantaje decât pierderi. Mai mult, în anii grei ai crizei, țări cum ar fi Germania și-au rezolvat problemele prin politici care au fost plătite de țări cum ar fi România. Migrația spre Vest a sărăcit România, prin plecarea românilor bine pregătiți și cu putere de muncă, favorizând țările de destinație, care și-au echilibrat deficitul prin contribuția lucrătorilor din Est.

      Deficitul de competitivitate favorizează țările din nucleul dur al Europei, care au interes ca România să rămână la un nivel de dezvoltare inferior. Nevoia de menținere a decalajelor va fi, și în continuare, o soluție de funcționare a pieței unice. Ca urmare, ne putem aștepta, după cum a și anunțat dl. Fule, la reglementări mai restrictive în domeniul fondurilor europene și al accesului mărfurilor noastre pe piața unică.

      Culpabilizarea României și Bulgariei, intensificată
      -----------------------------------------------------------------
      Plecând de la analiza riguroasă a profesorului Mircea Coșea, care citează surse bine documentate din literatura de specialitate și analiști de prestigiu, putem observa de ce s-a bucurat Traian Băsescu de sprijinul puternic al cancelarului Angela Merkel și al liderilor CE din aceeași familie politică. Mecanismele care defavorizează România și favorizează țările bogate (austeritatea și Tratatul prin care sunt restricționate deficitele bugetare) au devenit politică de stat în regimul Traian Băsescu.

      Prof. Coșea crede că va urma o intensificare a culpabilizării României (și a Bulgariei) pentru toate relele comunității, urmată de trecerea în categoria ” țări incompatibile”. Astfel, se va justifica luarea unor măsuri cu efect de limitare a avantajelor pe care le-am putea avea prin intrarea pe piața unică. Aceasta ar fi traducerea declarației comisarului Fule: ” Suntem nevoiţi să extindem şi să înăsprim standardele”.

      - See more at: http://www.dcnews.ro/de-ce-l-a-sprijinit-germania-pe-traian-basescu-mircea-co-ea-arata-cum-profita-de-romania_447359.html#sthash.jK9xmhce.dpuf

      RăspundețiȘtergere

    Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
    Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

    Dialog între doi gemeni nenăscuţi

    Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

    MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

    Search mehedinti blog online:

    Facebook, Click here:

    Lista mea de bloguri

    COUNTERsite