Google Translate

duminică, 29 iunie 2014

Romani,treziti-va! Iata ce spune, o prestigioasa publicatie britanica! „The Economist“: „Băsescu îşi încheie mandatul în mijlocul unui scandal. E lovitura de graţie dată dreptei“


Publicaţia britanică „The Economist“ a publicat astăzi un articol referitor la scandalul în care este implicat fratele preşedintele Traian Băsescu, situaţie care îl avantajează, în opinia jurnaliştilor britanici, pe premierul Victor Ponta, întrucât sporeşte şansele PSD de a câştiga cursa pentru Cotroceni.

http://www.economist.com/news/europe/21605953-traian-basescu-ending-his-presidency-amid-corruption-scandal-oh-brother?frsc=dg|a

„Politica românească nu e mai puţin lipsită de intrigi şi dramă“, scriu jurnaliştii britanici, care prezintă cazul lui Mircea Băsescu, arestat preventiv după ce a fost acuzat că a primit mită în valoare de 250.000 de euro pentru a influenţa sentinţa în cazul lui Sandu Anghel, condamnat la opt ani de închisoare.

În acest context, jurnaliştii de la „The Economist” vorbesc despre implicaţiile politice ale cazului Mircea Băsescu şi susţin că este o lovitură de graţie dată unei drepte scindate, dar şi un avantaj pentru social-democraţi şi, implicit, pentru Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Potrivit aceleiaşi surse, Ponta nu are contracandidaţi serioşi în cursa pentru Cotroceni, în condiţiile în care, în timpul mandatului său de premier, situaţia economică s-a îmbunătăţit, iar rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut.

Singura ameninţare la adresa lui Ponta, susţin jurnaliştii britanici, este încercarea de unificare a dreptei, demarată de PNL şi PDL.

„Grupul vrea să îl nominalizeze pe Klaus Iohannis, un cetăţean român de etnie germană care este primar al oraşului transilvănean Sibiu, drept contracandidat al lui Ponta. Iohannis a făcut o serie de tranzacţii imobiliare controversate, însă este al doilea cel mai popular politician al ţării. Chiar şi aşa, cotat cu 23-26% în sondaje, este mult în urma lui Ponta, care pare că, în iarnă, va lua locul căpitanului de navă“,
conchide „The Economist“.

Ponta a distribuit articolul pe propria pagină de Facebook, cu un comentariu personal.
„Din păcate, cea mai influentă publicaţie economico-politică din lume publică un articol negativ despre România - nu despre creşterea economică sau reformele structurale din energie ci, bineînţeles, despre Fratele Mircea! Vă recomand să citiţi, chiar dacă asta vă va provoca furie sau ruşine!“,
a scris Ponta.

Citeşte şi:

Băsescu, după reuniunea Consiliului European: Sunt considerat artizanul funcţionării justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului European, referitor la declaraţia adoptată miercuri de Parlament şi trimisă membrilor Consiliului, că liderii europeni au încredere în el, fiind considerat „artizanul funcţionării Justiţiei în România“ şi că „s-a râs direct“.

VIDEO Scandalul Băsescu-Mondial: Mesajul lui Nuland şi al lui Biden a fost: „Pe voi vă cumpăra la metru“

Imaginea preşedintelui României, Traian Băsescu, este serios zdruncinată de scandalul în care este implicat fratele său. Jurnaliştii Dan Marinescu, Ion. M. Ioniţă şi Liviu Iolu au discutat, la Adevărul Live, despre implicaţiile pe termen lung ale acestui scandal.

Sursa:
http://adevarul.ro/news/politica/the-economist-basescu-isi-incheie-mandatul-mijlocul-unui-scandal-e-lovitura-gratie-data-dreptei-1_53adab160d133766a8f3ccce/index.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite