Google Translate

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Dialog între doi gemeni nenăscuţi. Ora de meditatie. Reflectii... asupra vietii si a mortii. UPDATE. Video


Cu tot gerul de afara, o zi buna prietenilor mei!
Va supun discutiei un TEXT celebru! Salvati, distribuiti!
Cititi si meditati... cu luare aminte... asupra vietii si a mortii!

 
"Dialog între doi gemeni nenăscuţi"
Pacat, nu se cunoaste autorul!
-------------------------------------


Se spune că doi copilaşi în burta mamei vorbeau unul cu celălalt.
- Tu crezi în viaţa de după naştere?
- Desigur! După naştere trebuie să urmeze ceva… Probabil că ne aflăm aici tocmai pentru a ne pregăti pentru ceea ce urmează.
- Ce prostie! După naştere nu urmează nimic. Şi, de altfel, cum ar putea să arate?
- Nu ştiu exact, dar desigur că va fi mai multă lumină decât aici. Poate că vom umbla pe propriile picioare şi vom mânca cu propria gură…
- Ce ciudat! Nu se poate să umbli. Iar ca să mănânci cu gura, chiar că ar fi de râs! Doar noi mâncăm prin cordonul ombilical… Însă ia să îţi spun eu ceva: putem exclude viaţa de după naştere, pentru că deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranţă va fi ceva. Însă, probabil, ceva mai altfel decât ne-am obişnuit noi aici.
- Păi de acolo nu s-a întors nimeni. Odată cu naşterea, viaţa se termină, pur şi simplu. De altfel, viaţa nu este altceva decât o permanentă înghesuială, într-un întuneric profund.
- Eu nu ştiu exact cum va fi dacă ne vom naşte, dar desigur că o vom găsi pe MAMA, iar ea va avea grijă de noi.
- Pe mama? Tu crezi în mama? Şi după tine, unde ar putea ea să fie?
- Păi oriunde, în jurul nostru. Doar trăim în ea şi prin ea. Fără ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am văzut nicicând, niciun fel de mamă, aşa că e evident că nu există!
- Dar, uneori, când suntem în linişte, o auzim cum cântă, simţim cum mângaie lumea din jurul nostru. Ştii, eu cred că viaţa adevărată ne aşteaptă abia de acum încolo!

Şi în viaţa de după naştere... mulţi cred că nu există viaţă dincolo de moarte, dar ea există. Trupul este muritor, nu însă şi sufletul, care este suflare din suflarea lui Dumnezeu, fiind, deci, nemuritor. Viaţa de după moarte există şi este cea pe care omul şi-o câştigă, trăind pe pământ, prin gândurile, vorbele şi faptele sale bune sau rele, ca de altfel şi prin credinţa sau necredinţa sa în Dumnezeu; viaţă pe care fiecare şi-o va petrece în rai sau în...iad, după dreapta judecată a lui Dumnezeu.

-------------------------------------------------------------------- 


 -------------------------------------------------------------

7 comentarii:

  1. Japonia a acceptat doar 27 de refugiati in 2015.
    99% au fost respinsi.
    -----------
    Japonia a acceptat doar 27 de refugiati in 2015. 99% au fost respinsiFoto: japan.kantei.go.jp
    Japonia a respins in 2015 aproape toate solicitarile de azil, acceptand doar 27 de refugiati, o situatie criticata de aparatorii drepturilor omului, transmite AFP.

    Ministerul nipon al Justitiei a indicat sambata ca Japonia a primit anul trecut un numar record de 7.586 de cereri pentru obtinerea statutului de refugiat, peste 99% din acestea fiind respinse. Printre cei care au obtinut acest statut figureaza trei sirieni, sase afgani, trei etiopieni.

    Japonia este reticenta la ideea de a accepta refugiati in societatea sa omogena. Cu toate acestea, ministerul mentionat a precizat ca numarul refugiatilor primiti in Japonia a crescut in 2015, in raport cu anii 2014 si 2013, cand statutul de refugiat a fost obtinut de 11 si, respectiv, 6 persoane.

    Organizatia japoneza pentru refugiati a apreciat insa ca, in pofida acestor progrese, numarul celor care primesc statut de refugiat in Japonia ar trebui sa fie mai mare.

    Agentia citata noteaza ca, potrivit Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR), in Japonia au statut de refugiat 2.419 de persoane, in timp ce in Turcia sunt 1,8 milioane in aceasta situatie.

    http://www.ziare.com/international/japonia/japonia-a-acceptat-doar-27-de-refugiati-in-2015-99-la-suta-au-fost-respinsi-1405559?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha, ha...
    -----------.
    Guvernul german a pierdut urma a 600.000 de refugiati.
    Si asta nu e tot.
    ------------------
    Mai bine de jumatate dintre refugiatii sositi in Germania de cand a pornit criza imigrantilor sunt de negasit, recunoaste guvernul german. Oficialitatile de la Berlin spun ca o parte dintre acestia ar putea calatori prin Europa, folosind multiple identitati.

    Germania a primit pana la finele anului trecut 1,1 milioane de azilanti, insa peste jumatate sunt de negasit, in parte din cauza intarzierilor in procesarea solicitarilor de azil, informeaza Daily Mail. In plus, despre acestia nu se stie prea mult, in afara de tara de origine.

    Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania

    Ministerul german de Interne recunoaste si ca e posibil ca mare parte dintre refugiatii a caror urma s-a pierdut sa fie in oricare tara din UE.

    Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania

    O alta explicatie pentru care cifrele pur si simplu nu se potrivesc ar putea fi aceea ca refugiatii sa nu fi existat de la bun inceput, fiind stiut faptul ca unii solicitanti de azil au aplicat de mai multe ori, incercand astfel sa-si sporeasca sansele de a ajunge in orasul dorit. Cei mai multi vor sa ajunga in orase mari sau in unele pe care le cunosc ori unde au rude. Insa orase precum Berlinul nu preiau decat 5% dintre refugiati.

    In plus, in centrele in care au fost trimisi, in care asteapta raspunsul la cererile de azil, s-au gasit persoane care au asupra lor nu doar doua acte de indentitate, ci chiar patru sau cinci.

    Trista realitate

    Nu e singura problema cu care se confrunta Germania in ceea ce priveste refugiatii. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a spus recent lucrurilor pe nume, acesta afirmand raspicat ca "80% dintre refugiati nu au niciun fel de calificare" si ca multi dintre ei sunt analfabeti, informeaza The American Interest. In plus, cei mai multi nici nu vor sa obtina vreo pregatire profesionala, pentru ca au alte prioritati.

    Acestia isi doresc sa faca rapid bani, adesea pentru a-i trimite in tarile de origine sau pentru a-i plati pe cei care i-au ajutat sa ia drumul Europei, carora le sunt datori.

    http://www.ziare.com/invazie-imigranti/germania/guvernul-german-a-pierdut-urma-a-600-000-de-refugiati-si-asta-nu-e-tot-1405565?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. News. REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - Prima ţară care începe să-i dea afară în masă pe imigranţi.
      ------------------
      “Suedia va expulza până la 80.000 de solicitanţi de azil”, titrează The Guardian, în pagina electronică.

      “Suedia intenţionează să expulzeze până la 80.000 de migranţi intraţi pe teritoriul său în 2015 şi a căror cerere de azil a fost sau va fi respinsă, a afirmat miercuri ministrul de interne, Anders Ygeman. "Se discută despre 60.000 de persoane, însă se poate ajunge la 80.000", a declarat ministrul pentru cotidianul financiar Dagens Industri şi postul naţional de televiziune SVT, precizând că guvernul a cerut poliţiei şi Oficiului pentru migraţie să organizeze aceste repatrieri. În mod normal, expulzările se efectuează cu zborurile de pasageri, dar ţinând cont de numărul amintit "va trebui să utilizăm mai mult avioane charter" special închiriate şi expulzările vor dura mai mulţi ani, a adăugat Anders Ygeman. În 2015, 163.000 de refugiaţi au depus o cere de azil în Suedia, echivalentul a 1,3 milioane de persoane pentru o ţară de 80 de milioane de locuitori ca Germania, care a primit în aceeaşi perioadă 1,1 milioane de refugiaţi. Dintre cele 58.800 de dosare prelucrate anul trecut de Oficiul suedez, 55% au fost acceptate, medie pe care se bazează ministrul pentru a-şi justifica cea mai ridicată estimare. Aceasta s-ar putea dovedi excesivă, pentru că o parte importantă a deciziilor luate se referă la cereri depuse în 2014, atunci când criza migratorie nu atinsese încă punctul culminant. În 2015, sirienii au sosit în masă, iar rata de acceptare a cererilor de azil variază considerabil în funcţie de naţionalităţi: 90% pentru sirieni, 35% pentru afgani şi numai 20% pentru irakieni”, mai citim în The Guardian.“

      http://www.capital.ro/revista-presei-internationale-prima-tara-care-incepe-sa-i-dea-afara-in-masa-pe-imigranti.html

      Ștergere
    2. Sondaj: 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze din cauza politicii sale privind migrația

      Nu mai puțin de 40% dintre germani vor ca șefa guvernului federal Angela Merkel să demisioneze din cauza politicii sale privind refugiații, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanți de azil să ajungă în țară în 2015, relatează vineri Reuters, citând rezultatele unui sondaj Insa pentru revista Focus.

      Ștergere
  3. Stiri.ULTIMA ORA.PENSII MILITARE.
    MODEL / CERERE
    --------------
    Detalii,
    http://mhblogonline.blogspot.ro/p/ultima-ora.html

    RăspundețiȘtergere
  4. ORDIN pentru aprobarea procedurilor de recalculare
    şi de actualizare a pensiilor militare de stat.
    --------------
    Cititi integral, aici:
    http://mhblogonline.blogspot.ro/p/ultima-ora.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Merkel intoarce foaia cu imigrantii:
    Nu pot ramane pe vecie in Germania.
    ------------
    Cancelarul german Angela Merkel a incercat, sambata, sa reduca la tacere vocile care o critica pentru politica usilor deschise fata de refugiati, declarand ca solicitantii de azil din Siria si Irak trebuie sa se intoarca acasa dupa incheierea conflictelor din tarile lor.

    Cancelarul a afirmat ca, in ciuda eforturilor de a-i ajuta si integra pe refugiati, este important de subliniat ca acestora li s-a acordat permisiunea de a ramane in tara o perioada limitata de timp, relateaza Reuters.

    "Trebuie sa le spunem oamenilor ca acesta este un statut de rezidenta temporara si ca ne asteptam ca, odata ce va fi din nou pace in Siria, odata ce gruparea Statul Islamic va fi invinsa in Irak, sa se intoarca in tarile lor de origine cu cunostintele pe care le-au obtinut", a declarat Merkel la o reuniune a membrilor CDU din landul Mecklenburg - Pomerania Inferioara.

    http://www.ziare.com/invazie-imigranti/germania/merkel-intoarce-foaia-cu-imigrantii-nu-pot-ramane-pe-vecie-in-germania-1406616?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri