Google Translate

duminică, 10 ianuarie 2016

O intrebare... pe adresa DNA: unde este patrimoniul Administratiei Prezidentiale din vremea lui Nicolae Ceausescu? Am vazut in anii aceia doua Sali imense din Muzeul National al RSR, ticsite cu bunuri intre care unele de-o rara frumusete, iar altele nepretuite!



Presedintele Iohannis a primit anul trecut cadouri in valoare de aproape 13.000 de lei. 
Care este cel mai scump obiect
 
O carpeta persana, fotografia printului Charles, obiecte de artizanat cu motive romanesti si macheta turnurilor Petronas se numara printre bunurile primite in 2015, cu titlu gratuit, cu prilejul unor actiuni de protocol, de presedintele Klaus Iohannis.

Valoarea totala a bunurilor primite de seful statului in 2015 este de aproape 13.000 de lei.

Cel mai scump cadou primit de acesta anul trecut este o carpeta persana tesuta, in valoare de 892 de lei.

Potrivit listei publicate de Administratia Prezidentiala, printre cadourile primite de seful statului se mai numara o fotografie cu autograf a printului Charles de Wales in rama de lemn imbracata in piele, in valoare de 223 de lei, Constitutia Republicii Polone din 1791 (669 de lei), obiecte de artizanat cu motive populare romanesti - clop, traista, stergar (89 de lei), un obiect din lemn "Cap de cerb" (223 de lei), un bust din lemn "Vlad Tepes" (111 de lei), o macheta din metal Petronas Twin Towers Kuala Lumpur - Malaysia (178 de lei), o corespondenta diplomatica intre Mihai Eminescu si Theodor Rosetti din 1873 (223 de lei), o carte postala trimisa de Ion Luca Caragiale catre dr. Paul Zarifopol (178 de lei).

Presedintele Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rola de pergament cu insemne chinezesti, un etui de carti de vizita, o fata de masa brodata, un ou de lemn pictat reprezentand o copie dupa o fresca specifica manastirilor medievale din Serbia, un fanion cu stema Poloniei.

Seful statului a primit anul trecut 43 de obiecte cu prilejul unor actiuni de protocol, care au ramas in patrimoniul Administratiei Prezidentiale.
 
Sursa:
 http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presedintele-iohannis-a-primit-anul-trecut-cadouri-in-valoare-de-aproape-13-000-de-lei-care-este-cel-mai-scump-obiect.html
-------------------------------------------------------------------
 
Interesant... de vazut si asta!
========================

Biroul lui Ceauşescu a fost vândut cu 55 000 de euro! / O particica din bunuri... vandute la licitatie! Restul? / Banii... ce s-a facut cu banii?

 =============================

Limuzina lui Ceauşescu, scoasă la licitaţie

 

====================

=======================================

Un comentariu:

  1. L- 223. Precizari de la MINISTERUL AFACERILOR INTERNE.
    Detalii:
    -------------
    http://mhblogonline.blogspot.ro/p/ultima-ora.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri