Google Translate

vineri, 8 ianuarie 2016

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, in prima instanta


Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.
Suma uriasa pe care ar fi primit-o de la rudele lui Bercea.

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, in prima instanta.

Pronuntarea in acest caz trebuia sa aiba loc in data de 4 ianuarie, insa Tribunalul a amanat-o pana pe 8. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta. Mircea Basescu a fost judecat, impreuna cu Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu.

Reactia lui Mircea Basescu: „Ma surprinde decizia”
"Marturisesc ca ma surprinde decizia in prima instanta a judecatorilor de la Tribunalul Constanta, dar asta este. E o sentinta pronuntata de instanta si o respectam si evident o vom ataca cu apel la instanta superioara. In rest, efectiv sunt stupefiat pentru ca Bercea si familia lui nu a spus niciodata, pe parcursul anchetelor si al audierilor in instanta, ca mi-a dat mie banii, ci lui Marian Capatana. Capatana, la randul lui a recunoscut intr-o prima parte a procesului ca a primit banii. Cati bani au fost nu a reiesit niciodata clar din declaratiile familiei Bercea. Cand s-a vorbit despre 600. 000 de dolari, cand 700. 000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Capatana si-a schimbat declaratia si am ajuns acum eu sa fiu condamnat pentru trafic de influenta. Este o sentinta pe care o voi ataca, dar nu pot in cugetul meu sa fiu impacat si sa spun ca s-a facut dreptate, dupa cum am aratat", a declarat Mircea Basescu in exclusivitate pentru AGERPRES.

Citeste si: Legaturile de ADN si DNA din arborele genealogic al familiei Basescu - INFOGRAFIC INTERACTIV

Dosarul Basescu-Bercea
Procurorii DNA cerusera o pedeapsa de 7 ani cu executare pentru trafic de influenta. Pe parcursul procesului, mai multi membri ai familiei Anghel, audiati ca martori, au sustinut ca i-au dat lui Mircea Basescu  600.000 de euro pentru ca acesta sa intervina in favoarea lui Sandu Anghel.
Marian Capatana a fost condamnat si el in acelasi dosar la 3 ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta. La ultimul termen de judecata in proces, in decembrie, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru ambii inculpati, iar in cazul fratelui fostului sef al statului, pedeapsa maxima prevazuta de lege si confiscarea unor sume de 250.000 de euro de la Basescu si de 350.000 de euro de la Capatana.
Cei doi au fost trimisi in judecata in iunie 2014 iar in noiembrie a inceput derularea procesului. Potrivit DNA, intre februarie 2011 si februarie 2012, fratele presedintelui de atunci a primit un sfert de milion de euro de la Florin Anghel (fiul lui Bercea) prin intermediul lui Capatana in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistrati pentru ca Sandu Anghel sa obtina o condamnare mai mica sau chiar sa fie eliberat.

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 8 Ianuarie 2016
-------------------------------------------------- 

Un comentariu:

  1. Instanța a decis confiscarea a 265.000 de euro
    de la Mircea Băsescu și Marian Căpățână.
    -------------
    Tribunalul Constanța a decis, vineri, odată cu condamnarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână la închisoare cu executare, confiscarea de la cei doi inculpați a sumei de 265.000 de euro și menținerea măsurii sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile ale acestora.
    [...............]
    Sentința judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în zece zile de la pronunțare.

    AGERPRES / (AS — autor: Nona Jalbă, editor: Mihai Simionescu)

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri