Google Translate

marți, 24 mai 2016

Scandalul dezinfectanților Hexi Pharma... în casa lui Klaus Iohannis! Produsele diluate Hexi au fost folosite în ambulanța prezidențială, atît pentru Traian Băsescu, cît și pentru Klaus Iohannis. UPDATE. Ingrozitor... ”Directorii de spital iau și 30% din contractele cu Hexi. O parte din bani merg la partidul care-i protejează!”.


====================================
=====================================================


 • Palatul Cotroceni susține că nu a cumpărat dezinfectanți Hexi, dar uită să spună că a folosit din cei cumpărați de alții.
 • SPP declară că nu a folosit dezinfectanți Hexi, dar uită să spună că face asistența sanitară a președintelui cu medici de la Spitalul Militar.
 • Iar Spitalul Militar, cînd n-are încotro și recunoaște, spune că a utilizat biocide diluate la Cotroceni doar în 2013 și 2014, pe vremea lui Băsescu.
 • Tot acest labirint e desenat cu un singur scop: să nu se mai pomenească de scandalul dezinfectanților în casa lui Klaus Iohannis.
 • Dar adevărul, susțin sursele ziarului, e unul singur. Produsele diluate Hexi au fost folosite în ambulanța prezidențială, atît pentru Traian Băsescu, cît și pentru Klaus Iohannis.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Joi, 19 mai, Gazeta Sporturilor a întrebat Președinția României dacă a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, „indiferent care a fost firma contractoare”.

Răspunsul a venit vineri, chiar în ziua conferinței de presă a lui Klaus Iohannis: „Administrația Prezidențială nu a achiziționat niciodată dezinfectanți de la firma Hexi Pharma, nici direct și nici prin alți furnizori”.

Diferența este evidentă.
Și trucul este slab.
Ziarul a întrebat dacă au folosit, Palatul Cotroceni a răspuns că n-a cumpărat.
Poți folosi fără să cumperi tu.
Dar nu era o discuție de făcut cu președintele, în direct.

Cine asigură intervențiile de urgență ale președintelui?
„Puteți folosi substanțele chiar dacă nu le achiziționați dumneavoastră. De pildă, dacă le cumpără alții: SPP sau cei care asigură asistența medicală a președintelui. Cine asigură asistența de urgență a președintelui României?”, am pus încă o întrebare staff-ului de la Cotroceni.
Între timp, SPP ne răspunsese că nu a folosit produse Hexi. E corect, dar cei de care SPP are grijă au folosit!

Cine asigură asistența medicală de urgență pentru președintele țării și pentru cei din CSAT?
Pentru că informațiile ziarului sunt acelea că nici cel mai protejat om din țară, indiferent cine a fost acesta în ultimii 10 ani, nu a scăpat de contactul cu biocidele diluate.

Unitatea specială se numește SMUTS
„Spitalul Militar Central oferă echipajul care asistă președintele. Întrebați-i pe ei, vă rugăm!”, spune Palatul Cotroceni.

Siguranța, inclusiv cea medicală, a președintelui este datoria SPP. Iar SPP încheie, prin lege, un protocol cu Spitalul Militar Central. Și, precum restul României, nici SPP și nici SMC nu verifică antisepticele pe care le utiliează pentru președinte.

Mai concret, medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Militar sunt cei care asigură asistența de urgență și pentru președinte, și pentru ceilalți membri ai CSAT.

Ei formează Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar (SMUTS) care se află în subordinea Spitalului Militar.

Punem întrebarea legată de produsele Hexi către Spitalul Militar. Care ezită.
„Vineri, după ce le-ați trimis cererea, s-au sfătuit șefa spitalului, generalul Florentina Radu, și șeful Direcției Medicale a MApN, colonelul Constantin Ștefani. Ei știau, evident, că s-au folosit Hexi și pe vremea lui Traian Băsescu și acum, la Klaus Iohannis! Dar nu știau cum să îmbrace răspunsul”, susține o sursă din zona medicală a Armatei.

Spitalul Militar Central a evitat să dea vineri vreun răspuns, deși, din informațiile ziarului, acesta era redactat.

Polyiodine, diluat cu 30%

.
Între timp, duminică seara moare Dan Condrea și totul intră într-o spirală strânsă a neîncrederii publice.

Din informațiile din interior, rezultă că Spitalul Militar Central a trimis încă de vineri către Ministerul Apărării răspunsul despre Palatul Cotroceni, așteptând aprobarea de a-l da mai departe.

Ca să fie limpede, toate aceste tărăgănări au ca obiect o informație publică: pentru că felul în care sistemul medical eșuează să-i protejeze pe președintele țării și pe ceilalți membri CSAT reprezintă o chestiune de interes public.

Ieri după amiază, Spitalul Militar Central răspunde că nu au folosit dezinfectanți Hexi Pharma, „ci, doar în anii 2014 şi 2013, antiseptice cu aplicare locală (soluții pe bază de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură)”.

Pe românește, că lor li se încleștează limba când o spun: președintele României a fost îngrijit cu Polyiodine și Polyiodine tinctură.

Analizele făcute de Guvern la Icechim pentru Polyiodine au depistat o concentraţie de PVP-iod de 7,41% faţă de 10%, aproape 30% diluare.
La Polyiodine tinctură, statul n-a făcut o analiză de concentrație.

„Jurnaliștii sunt de vină!”
Tot ieri, în jurul morții lui Dan Condrea s-a adunat multă rumoare și destul de puține informații certe.

Rând pe rând, s-a dezvăluit că nici SRI și nici unitățile specializate ale Ministerului de Interne nu l-au urmărit pe patronul Hexi Pharma în ultima sa zi de viață.

Conform declarațiilor nesigure ale procurorului general Augustin Lazăr e posibil ca nimeni să nu-l fi filat pe Condrea în timpul a ceea ce pare o sinucidere.

După dezbateri aprinse în interiorul său, Comisia Parlamentară a cerut SRI să vină cu un răspuns la întrebarea: Ați considerat cazul de siguranță națională?
Să vedem răspunsul.

În acest timp, la emisiunea Simonei Gherghe de la Antena 1, Daniel Olteanu, avocatul lui Dan Condrea, vorbind despre moartea clientului său, a dat sentința: Jurnaliștii sunt de vină!

Așa s-a încheiat o zi cu încă un serviciu secret de elită care a folosit Hexi pentru demnitarii pe care-i apără.

SPP n-are de ce să fie prea supărat. În acest ritm, întrebarea e cine n-a folosit.

Iată cum s-a derulat corespondența cu Spitalul Militar

Ieri, la ora 14:57, ne-au comunicat că nu s-au folosit „dezinfectanți” Hexi Pharma. Când i-am întrebat dacă asta e o negare, pentru că ziarul are informații că s-au folosit, au revenit la ora 15:37, cu recunoașterea faptului că au utilizat pentru ambulanța președintelui produse în perioada 2013-2014.
Sursele gsp susțin, însă, că s-au folosit mai multe produse pentru această ambulanță și până în momentul izbucnirii scandalului, nu doar în mandatul lui Traian Băsescu.
bucata

Cele 24 de părți ale investigației:
Sursa:
 http://www.tolo.ro/2016/05/24/ambulanta-presedintelui-romaniei-si-cele-ale-csat-au-utilizat-antiseptice-diluate-hexi-autoritatile-recunosc-doar-anii-2013-2014-sursele-ziarului-sustin-ca-s-au-folosit-nu-doar-la-basescu/
======================================================

6 comentarii:

 1. Florin CARNATz24 mai 2016, 20:34

  I-au diluat mitilicul Miticului ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru a înţelege cât de gravă este situaţia, din pricină că procurorii nu au luat nicio măsură preventivă împotriva lui Dan Condrea, este suficient să ne uităm la ceea ce se va petrece din punct de vedere judiciar în momentul în care patronul Hexi Pharma e declarat oficial decedat.

  Conform legii penale româneşti împotriva unei persoane decedate nu se poate demara nicio investigaţie judiciară. Pur şi simplu autorităţile judiciare nu vor avea bază legală să investigheze averea privată a lui Condrea şi conturile private ale acestuia din ţară şi din stăinătate.

  Pe cale de consecinţă statul român nu mai are nicio pârghie să extragă din averea lui Condrea sumele necesare pentru acoperirea prejudiciului.

  Sursa: http://www.evz.ro/dosarul-condrea-este-in-primul-rand-o-dovada-de-incompetenta-crasa-in-parchetul-general.html

  RăspundețiȘtergere
 3. EXPLOZIV. Mărturia femeii care a văzut accidentul lui Dan Condrea:
  'M-a depășit și a derapat'
  ==========================
  ”Eu aveam 80 de km/h. Vorbea la telefon și a dat semnal. Eu eram cu copilul în mașină. Apoi am auzit o bubuitură puternică. Nu am văzut impactul, am văzut doar când a derapat și a dispărut de pe șosea. Nu aveam cum să văd impactul, în acel moment au început să zboare, pe șosea, tot felul de piese. Eu am ajuns la 2-3 minute, era un biciclist acolo care făcea semne disperate să opresc. Am coborât cu telefonul în mână și am sunat la 112. Era iarba mare, am găsit portmoneul la vreo 10 m de el. El era cu fața în jos, în afara mașinii. Nu avea buletinul, ci doar permisul de conducere și am văzut numele, Condrea Dan Alexandru.

  Am căutat să văd dacă sunt supraviețuitori. Biciclistul nu a vrut să vină cu mine. Eu am crezut că victima nu mai are cap, era cu fața în jos. Prima mașină de poliție care a venit era un echipaj care ieșise din tură, nu era cel chemat de mine. Eu încă vorbeam cu cei de la 112 când au ajuns acei polițiști.

  Telefonul său suna, al doilea, la mult timp după ce am ajuns eu acolo, la vreo 25 de minute după aceea. Eu mereu îi vedeam spatele mașinii, la vreo 400 de m de mine era mereu până când a dispărut. Eu am sunat la 18.47 la 112, coborâsem din mașină. Accidentul s-a petrecut, probabil, la 18.45. El venea de la Corbeanca.

  El a încercat să redreseze mașina, dar nu a reușit. Nu a vrut să se sinucidă. A pierdut controlul și a încercat să se redreseze, se văd urmele pe iarbă.

  Moartea lui Dan Condrea, prea multe minciuni!! Eu am fost femeia șofer care a ajuns la nici 2-3 minute la fața locului am coborât deoarece am văzut cum zburau bucăți din autoturism pe șosea și mașina derapase de pe șosea. Am sunat la 112 și am căutat supraviețuitori împreună cu biciclistul dar când i-am arătat domnul a spus că nu se poate apropia că i s-a făcut rău. Am continuat să caut singură pe lângă autoturism și l-am descoperit sub fiarele contorsionată cu fața în jos, dar nu mai respira.

  Mă oripilează și acum la această oră multele speculații care se fac dar și minciunile spune unei țări întregi. Acel om nu avea 150 la oră și l-am văzut cum a dispărut de pe carosabil!! Era tot timpul în contact vizual în fața mea, la 300-400 de metri. Gândiți-vă că am ajuns la 2-3 minute la locul cu pricina. Încă zburau piese pe carosabil și ieșea fum din mașină. ”, a spus femeia la Antena 3.

  http://www.stiripesurse.ro/exploziv-marturia-femeii-care-a-vazut-accidentul-lui-dan-condrea-m-a-depa-it-i-a-derapat_1135526.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Wow...
   Adevarul??? Pariez: un banal si nenorocit accident! Vorbind la telefon, cu peste 100 km la ora, a scapat de sub control masina! Un adevar simplu, banal... dar romanului... ii plac conspiratiile!! :(
   Iar la asta... ajuta si tembelismul unora platiti din banii nostri! :(

   Ștergere
 4. Ministerul Sănătății a publicat lista contractelor de achiziții de substanțe biocide pe 2015 și o analiză comparativă a acestor contracte.

  Lista spitalelor care au folosit produse Hexi Pharma.

  Cititi aici:

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/ministerul-sanatatii-a-publicat-lista-contractelor-de-achizitii-de-substante-biocide-pe-2015-si-o-analiza-comparativa-a-acestor-contracte-lista-spitalelor-care-au-folosit-produse-hexi-pharma-150509.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Directoarea Hexi Pharma, reţinută de procurori.
  ---------------
  Directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost reţinută de procurori. Ea fusese ridicată în această seară de mascaţi şi dusă la audieri.

  Poliţiştii judiciari au mers la Flori Dinu acasă, întrucât aceasta fusese citată pentru audieri, dar nu s-a prezentat.

  Directoarea Hexi Pharma fusese citată în calitate de suspect la Parchetul General.

  Procurorii o acuză de înşelăciune.

  În dosarul Hexi Pharma, procurorii au început urmărirea penală, până în acest moment fiind formulate acuzaţii doar cu privire la firmă.

  Flori Dinu, directoarea generală a firmei Hexi Pharma a vorbit ieri cu presa, în premieră de la izbucnirea scandalului dezinfectanţilor. Dan Condrea ar fi ştiut că produsele au probleme, dar nu că acestea ar fi atât de grave, a susţinut aceasta. Patronul Hexi Pharma ar fi vorbit despre acest lucru cu angajaţii săi, după izbucnirea crizei.

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Directoarea+Hexi+Pharma+a+fost+retinuta+de+procurori

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite