Google Translate

duminică, 3 iulie 2016

Diaspora nu se inghesuie sa ceara noi sectii de vot. Smecheria... nu mai tine! Panica in PNL. Stiu ei... 'de ce'!
Panica in PNL: 
diaspora nu se inghesuie sa ceara noi sectii de vot

Marea speranță a PNL pentru alegerile din toamnă se leagă de diaspora, care ar putea atenua cele 5-6 procente care îl despart de PSD. Problema e că, pînă acum, solicitările românilor de afară privind înființarea de secții de votare arată o creștere relativ mică față de alegerile din 2014, cînd s-a lăsat cu tărăboi.

Într-o declarație politică în parlament, deputatul PNL Dan Coriolan Simedru l-a atacat direct pe premierul Dacian Cioloș, acuzîndu-l că guvernul său ”face prea puţin pentru popularizarea votului prin corespondenţă”.

În plus, nici cererea de secții de votare nu e spectaculoasă în raport cu ultimele alegeri, cînd s-a creat impresia că diaspora nu a avut suficiente locuri unde să voteze din vina guvernului Ponta.

”Mai sunt aproximativ două luni până la încheierea procedurii de înscriere în Registrul Electoral a celor care optează pentru votul prin corespondenţă, iar numărul românilor care şi-au manifestat intenţia de a apela la acest tip de vot este redus, raportat la totalul cetăţenilor români din diaspora. Astfel, până la data de 21 iunie existau 1.007 solicitări de vot prin corespondenţă şi 334 solicitări de înfiinţare de secţii de votare în apropierea domiciliului sau reşedinţei” avertizează liberalul.

În 2014, reamintim, au fost 294 de secții de vot în străinătate, ceea ce înseamnă că cererea actuală e doar cu cca.14-15% mai mare.

În disperare de cauză, liberalii îi cer lui Cioloș să demareze urgent ”o campanie susţinută de informare în rândul diasporei, prin intermediul căreia să fie diseminate informaţiile necesare, astfel încât cetăţenii români să poată decide în cunoştinţă de cauză asupra modalităţii de vot pe care o au la dispoziţie”, altfel ”la toamnă vom avea din nou un blocaj pe votul în diasporă”. (B.I.)

Sursa http://inpolitics.ro/panica-in-pnl-diaspora-nu-se-inghesuie-sa-ceara-noi-sectii-de-vot_18433803.html
----------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite