Google Translate

sâmbătă, 4 martie 2017

SOCANT. Abuzuri psihice, fizice şi sexuale şi nereguli grave la Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. S-au intamplat si in anii precedenti. S-au sinucis copii! S-au promis anchete/masuri! Si ce daca!/Ursul merge!


Abuzuri psihice, fizice şi sexuale şi nereguli grave la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin
=========================
Minori în pericol în centre sociale din România. În locul protecţiei şi a unei educaţii adecvate, instituţiile statului sunt părtaşe la abuzurile la care sunt supuşi copiii din centrele sociale. Vorbim despre abuzuri psihice, fizice şi sexuale. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ştie de ani de zile ce se întâmplă în centrele din judeţ dar nu au făcut nimic. Faptele au fost descoperite de o comisie a Consiliului Judeţean.

Centrele sociale din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa sau Zăgujeni s-ar fi transformat în adevărate case ale groazei. Tinerii consumau droguri şi erau abuzaţi verbal, fizic şi sexual.

"Mă bătea până cădeam jos şi continua să mă bată cu picioarele".

"Mi-a dat o palmă şi m-a proiectat cu capul în uşă".

Un copil de 8 ani a fost trimis singur, la ora 3 noaptea, cu autobuzul din tabără, la Reşiţa şi nu l-a aşteptat nimeni la sosire, deşi există o maşină a centrului care l-ar fi putut transporta.

Sunt mărturii ale unor copii care susţin, potrivit raportului, că nu-şi mai doresc nimic de la viaţă.

Minorii erau lipsiţi de asistenţă medicală şi erau părtaşi în activităţi ilegale. Nu o dată, de disperare, victimele ameninţau că se sinucid.

Plângerile au ajuns şi la urechile Consiliului Judeţean care a trimis corpul de control să verifice. Raportul întocmit în acest caz este şocant.

Potrivit raportului, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ar fi fost complice la toate acestea pentru că ar fi ştiut şi nu ar fi luat măsuri. Ana Vasile spune însă că nu i s-a comunicat conţinutul raportului şi că va sesiza instanţa pentru că i-a fost încălcat dreptul la apărare.

Raportul Consiliului Judeţean a fost trimis instituţiilor abilitate care urmează să decidă dacă vor demera o anchetă în acest caz. Şi comisia de disciplină este aşteptată să se pronunţe în acest caz.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/abuzuri-psihice--fizice-si-sexuale-si-nereguli-grave-la-directia-generala-de-asistenta-sociala-si-protectia-copilului-caras-severin_815046.html
====================================================

Se sparge buboiul la DGASPC? 
Raportul echipei de control a ajuns în mapele consilierilor județeni | ARGUMENT
===========================
În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin de marţi, 28 februarie, în mapele consilierilor se va afla și „Raportul privind constatările rezultate în urma controlului tematic al activității de management  general și sectorial la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin“. De-a lungul anilor, presa locală, dar nu numai ea, a scris despre numeroasele nereguli existente la DGSPC însă, până acum nimeni din conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu a a avut curajul să ia taurul de coarne, ceea ce a creat senzaţia că directorul executiv, Ana Vasile, era protejata cuiva.

De când cu noua conducere a CJ, lucrurile par să se schimbe. Prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la sfârșitul anului trecut s-a constituit un colectiv sub coordonarea lui Ionuț Popovici, vicepreședinte al Consiliului județean, cu scopul realizării controlului tematic al activității de management general şi sectorial la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru perioada 2012-2016.

Concluziile acestui raport sunt de-a dreptul terifiante, pentru că fac trimiteri la abuzul  fizic şi verbal al unor părinţi sociali și șefi ai DGASPC faţă de anumiţi beneficiari ai instituției de protecție socială, care în urma agresiunilor de tot felul au ajuns să afirme: „că se sinucid”, „nu-şi mai doresc nimic de la viaţă”.

În raport se vorbește și despre tăinuirea şi neluarea unor măsuri de către Ana Vasile cu privirea la abuzurile fizice și verbale ale șefilor de centru și a celor puși să respecte legea, despre consumul de alcool și droguri, despre minore gravide, despre mâncarea expirată dată spre consum beneficiarilor, despre umilirea și  lovirea angajaţilor şi beneficiarilor ori despre organizarea de chefuri de fostul şef de centru, Ş. F., în incinta centrului după orele de program cu unele persoane din conducerea Direcţiei.

Un capitol aparte îl reprezintă achizițiile de produse alimentare și nealimentare, la prețuri aproape duble față de cele de pe piață. furnizorii fiind doar firme agreate de către conducerea DGASPC.

Pe perioada controlului s-au făcut presiuni asupra angajaţilor, cerându-le să nu colaboreze cu membrii echipei de control și fiind ameninţaţi cu desfacerea contractelor de muncă. „În prezent, d-na director Ana Vasile, în cadrul şedinţelor ameninţă personalul cu desfacerea contractului de muncă dacă mai sesizează Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin cu privire la neregulile din instituţie“, susținea un angajat în declarația aflată în Raportul ce va fi prezentat consilierilor județeni.

Sunt doar o parte din numeroasele nereguli constatate de comisia de control a CJ Caraș-Severin formată din 12 persoane, consilierii urmând să se pronunțe în privința măsurilor ce urmează să fie luate împotriva persoanelor vinovate.
---------------------------------------------------------
Sursa: http://www.argument-cs.ro/content/se-sparge-buboiul-la-dgaspc-raportul-echipei-de

Un comentariu:

  1. O țară care nu-și respectă bătrânii și nu face totul pentru copii ajunge ca România.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri