Google Translate

sâmbătă, 12 martie 2011

Axa Pamantului, s-a mutat ori nu s-a mutat?! Rămai inmărmurit! Unii zic ca da, altii zic ca nu! NASA vs Mărmureanu!

Ultima ora: Axa de rotaţie a Pământului s-ar fi deplasat cu aproape 10 cm din cauza cutremurului din Japonia.
Axa Pamantului este o linie imaginara care trece chiar prin centrul pamantului si in jurul careia se roteste el. La capatul acestei linii sunt cei 2 poli:
"Polul Nord"  geografic si
"Polul Sud" geografic.
Axa Pământului s-a mutat cu 10 cm, ca urmare a cutremurului din Japonia
11 Mar 2011
Institutul de geofizică din Italia a anunţat că seismul produs vineri în Japonia a deplasat axa de rotaţie a Pamântului cu aproape 10 centimetri, potrivit RIA Novosti.

"Acest fenomen a exercitat asupra axei de rotaţie a Pamântului o acţiune mai mare decât seismul din 2004 din Sumatra",
afirmă experţii.

Potrivit acestora, catastrofa din 2004 a dus la o deviere a axei de 6 centimetri.
Cercetatorii italieni spun că seismul din Japonia este depăşit doar de marele cutremur din 1960 din Chile, cu magnitudinea de 9,3-9,5.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade Richter s-a produs vineri, 11 martie a.c., în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, fiind urmat de un tsunami care a făcut ravagii, înghiţind sute de case şi omorând peste o mie de oameni.
02 Martie 2010
Principala consecinţă a cutremurului de 8,8 grade pe scara Richter care a avut loc sâmbătă, în Chile, este modificarea axei Pământului, ceea ce determină şi micşorarea duratei zilelor, spun cercetătorii NASA.

Orice eveniment la nivel mondial care implică mişcări ale unor mase afectează rotaţia Pământului. Astfel, durata fiecărei zile ar fi cu 1,26 de microsecunde mai mică, o secundă având un million de microsecunde. Seismul din Chile a modificat axa Pâmântului cu aproximativ 8 centimetri.

Cutremurul de 9,1 grade pe scara Richter din anul 2004, produs tot în Chile, a dus la un tsunami devastator în Oceanul Indian, iar durata zilelor s-a scurtat cu 6,8 microsecunde.
03 Mar 2010
Potrivit savanţilor de la Jet Propulsion Laboratory, din cadrul Agenţiei Aerospaţiale a SUA (NASA), cutremurul de pământ, cu magnitudinea de 8,8 grade pe scara Richter, ce a zdruncinat sâmbătă Chile, a mişcat axa Pământului cu aproximativ 8 centimetri. Această ipoteză nu este împărtăşită de Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) de la Măgurele:

"Cei de la NASA n-au ce face, lor le place să-i sperie pe alţii. Mă îndoiesc că este aşa cum au spus, nu mi se pare deloc reală informaţia", a declarat specialistul român, citat de Realitatea.net

Directorului INFP a mai spus: "Ca să fie reală, ar fi trebuit să fie mult mai grozav cutremurul din Chile. Pe 20 mai 1960 a avut loc tot acolo un cutremur şi mai mare, cu magnitudinea de 9,6 pe scara Richter, moment seismic după care nimeni nu a spus că s-ar fi întâmplat ceva cu axa Pământului sau cu durata zilei. Este adevărat că a fost prima dată când Pământul a vibrat ca o gelatină şi au fost valuri tsunami de 20 de metri, de au ajuns până în Japonia", explică Mărmureanu
_______________________
In concluzie:
Deplasarea VINERI cu 10 cm a Axei Pamantului,
ar conduce la scurtarea cu o durata "infima", din
timpul unei zile.
Ramane de vazut ce vor zice oamenii de stiinta, in zilele urmatoare. In 2010, cercetatorii de la NASA, au fost cotrazisi de D-l Mărmureanu.
Admin

8 comentarii:

  1. Mie nenea asta Marmureanu nu-mi place chiar deloc. Nicinu-i nevoie sa-i mai ceara parerea, ca o stim de dinainte ( indiferent de subiect ) : totul e bine, nu s-a intamplat nimic perturbator, pe viitor va fi bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine m-a distrat modul cum pune problema!
    Citez: Cei de la NASA n-au ce face, lor le place să-i sperie pe alţii.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am trimis un email, si mi-ar prinde bine sa confirmi daca l-ai primit, ca tare imi e ca am incuract adresele ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cutremurul din Japonia nu va afecta România, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

    'România nu se poate aştepta în nici un caz la un cutremur legat de cel din Japonia. Până în 2022, este foarte activă zona tectonică din Asia. După această dată, lucrurile se vor schimba şi va deveni important blocul african, care se deplasează anual către nord cu circa 40-50 de milimetri, dar el a provocat nişte cutremure relativ mici în România, care au avut loc mai ales în zona Banatului. Cel mai mare cutremur, provocat de acest bloc african în România, s-a produs în mai 2001, în Vrancea şi a fost de 6,7 grade', a precizat Gheorghe Mărmureanu.
    Şeful Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a infirmat şi zvonurile conform cărora poziţia la perigeu a Lunii în cursul săptămânii viitoare ar putea genera, între alte fenomene, şi seisme.

    'Aceste zvonuri sunt scoase de nişte ufologi ai seismologiei', a glumit directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
    'Sunt unii care nu au ce face şi scot astfel de idei, aşa cum alţii au schimbat data unui cutremur ca să le iasă o anumită secvenţă! Te apucă râsul! Tectonica este o ştiinţă adevărată', a spus Gheorghe Mărmureanu.
    Referitor la cutremurul din Japonia, şeful Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a precizat că seismul a avut magnitudinea de 8,9 pe scara Moment Seismic (Ms), care este singura care poate măsura energia eliberată în focar peste 8,45, pentru că Scara Richter se saturează după 8,45.
    'Nimeni nu ştie dacă acesta este cel mai mare cutremur aşteptat să se producă în Japonia', a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a avertizat de curând că urma să se producă un cutremur major în Japonia.

    'Am spus tot timpul că Japonia este o zonă deosebit de activă seismic şi că va rămâne activă până în 2022. La acestă oră, nu ştiu dacă acesta este cel mai mare cutremur pe care îl aşteaptă japonezii înşişi. În 1923, s-a produs în Japonia un cutremur în care au murit circa 270.000 de oameni. Acum, ei aşteaptă seismul 'cel mare', 'the big one', dar nu se ştie dacă este acesta', a spus Gheorghe Mărmureanu, care a subliniat că, dacă seismul actual s-ar fi produs mai aproape de ţărmurile Japoniei, ar fi provocat un dezastru.AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  5. Japonia- marturia apocalipsei. Momente esentiale.
    Toate porturile japoneze au fost închise vineri, iar operaţiunile de descărcare au fost stopate, după ce statul asiatic a fost lovit de cel mai mare cutremur consemnat până în prezent şi de un tsunami de zece metri, transmite Reuters.
    Circa 48 de persoane, printre care 23 de elevi, sunt date dispărute, după trecerea unui tsunami declanşat de un seism violent în portul Ofunato (nord-est), relatează AFP. De asemenea, cel puţin 300 de locuinţe au fost distruse în acest oraş portuar.
    Primele valuri provenite din tsunami au lovit coastele statului Oregon, vestul SUA, informează AP.
    Alertă nucleară declanşată în zona Fukushima, după ce au fost înregistrate probleme majore la răcirea unui reactor. 3.000 de persoane au fost evacuate. Autorităţile recomandă celor care trăiesc pe o rază de 10 kilometri de centrală să rămână în case.
    60.000 - 70.000 de persoane au fost evacuate din zona oraşului Sendai.
    Au fost înregistrate 67 de replici ale cutremurului.
    300 de cadavre au fost descoperite pe plaja din apropierea oraşului Sendai, potrivit unui raport al poliţiei locale, citat de agenţia de ştiri niponă Jiji. Sendai este capitala prefecturii Miyagi, una dintre cele mai afectate zone de cutremurul urmat de tsunami, vineri dimineaţă, şi are o populaţie de aproximativ un milion de oameni.
    utorităţile japoneze au declarat stare de alertă la centrala nucleară Onagawa după ce s-a înregistrat o defecţiune la sistemul de răcire al unui reactor, în urma seismului, informează BBC.
    Un baraj a fost spart, apa revarsandu-se peste locuinte.
    Seismul cu magnitudine de moment 8,9, produs vineri în Japonia, a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, a anunţat Institutul de geofizică din Italia, relatează RIA Novosti.
    http://www.proarges.ro/component/content/article/71-newsflash/2874-japonia-marturia-apocalipsei-momente-esentiale

    RăspundețiȘtergere
  6. Cutremurul din Japonia a scurtat ziua cu 1,6 microsecunde .
    Geofizicianul NASA Richard Gross susține că după ultimele calcule ale sale rotația Pământului a fost accelerată cu 1,6 microsecunde în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,9 din Japonia, înregistrat vineri.

    Impactul asupra rotației Pământului este mai mare decât cel produs de cutremurul din 2010 cu magnitudinea de 8,8 înregistrat in Chile și semnificativ mai mic decât cutremurul înregistrat în Sumatra în 2004 ce a cauzat o scurtare a zilei de 6,8 microsecunde.

    Cutremurul care a avut loc vineri în Japonia este al cincilea ca intensitate la nivel global din 1900.

    Un alt efect al cutremurului a fost deplasarea cu zece centimetri a axei Pământului.

    În urma seismului oraşul chilian Concepcion a fost mutat cu trei metri. Capitala, Santiago, a suferit o mutare de doar 27,7 centimetri.

    http://www.b1.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai puternic cutremur produs de la începutul anului în România a avut o magnitudine de 4,0 pe scara Richter. Acesta a fost înregistrat pe 5 februarie şi a fost localizat în zona Vrancea.

    Activitate intensificată

    Cutremure în România: 21 de seisme pe lună în 2011. Mărmureanu: Pământul dacă se rupe, se rupe!

    Chiar dacă vorbim despre seisme ușoare, numărul lor nu poate trece neobservat. În unele zile, au avut loc chiar şi câte trei cutremure, la interval de câteva ore sau doar minute. Astfel de situaţii s-au înregistrat pe 22 şi 27 ianuarie şi pe 5 februarie (vezi la finalul articolului lista completă a cutremurelor din ianuarie şi februarie).

    Referitor la acest fenomen, Gheorghe Mărmureanu ne-a declarat că, într-adevăr, activitatea seismică pare ceva mai intensă decât de obicei. Cu toate acestea, specialistul precizează că acest lucru nu ar trebui să ne alarmeze.

    „Este ceva mai intensă activitatea seismică, dar nu are niciun fel de relevanţă. Pământul dacă se rupe, se rupe!”, a subliniat directorul INFP. „Statistica nu are niciun fel de importanţă”, a adăugat Mărmureanu.

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cutremure-in-romania-21-de-seisme-pe-luna-in-2011-marmureanu-pamantul-daca-se-rupe-se-rupe-1082.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri