Sistemul economic actual este unul bolnăvicios și scoate în prim plan ideea generală a banului. Acest din urmă mijloc economic a devenit, odată cu trecerea timpului, principalul scop social, motiv pentru care cea mai mică fluctuație a pieței de capital poate fractura un întreg sistem economic. Așa s-a și întâmplat, când în 2007 investitorii și-au pierdut încrederea în buna funcţionare a sistemului și lipsa lichidităților a produs o criză economică fără sfârșit.
Statele din întreaga lume au fost nevoite să efectueze o infuzie de capital, care a destabilizat întreg sistemul economic, și așa bolnav, după care o criză fără sfârșit a pus stăpânire pe cele mai multe dintre țările lumii.
Lucrurile păreau să se fi încheiat și după mai mulți ani de sărăcie la nivel global, se spera că viitorul va aduce stabilitate. În prezent, unii dintre cei mai apreciați specialiști economici sunt de părere că sistemul economic la nivel global este menținut sub control și că lucrurile încep să meargă spre bine, dar aceste teorii nu își au deloc baza reală în ceea ce se petrece în viața de zi cu zi.
Pe de altă parte, există numeroase voci care avertizează că 2014 este anul în care un al doilea val, mai mare decât cel din 2007, va lovi economia globală. Acest fapt ar putea destabiliza ordinea publică, iar haosul ar pune stăpânire astfel pe națiuni. Iată care sunt cele mai importante aspecte care anunță
Apocalipsa economică:
1. Violența economică pe care o întâlnim în prezent în Argentina este exemplul perfect care demonstrează că tipărirea banilor fără acoperire nu poate duce decât la un colaps general. Valoarea Peso-ului argentinian este în liberă prăbușire și nimeni nu poate face nimic. În cel mult 6 luni, economia argentiniană va intra în faliment.
2. Venezuela este o altă țară în care criza economică nu se mai poate ține sub control. Președintele de la Caracas, Nicolas Maduro, a încercat să emită anumite pârghii economice prin care să scadă prețul produselor. Efectul a fost unul devastator, violențe, jafuri și nemulțumire în rândul populației. În prezent este nevoie de forța armată pentru a menține pacea în această țară.
3. Stocurile din Brazilia au scăzut brusc săptămâna trecută. Se sugerează că în câteva zile, criza va cuprinde întreaga țară.
4. Ucraina fierbe. De aproape o săptămâna, oamenii sunt ieșiți în stradă și contestă contextul politic și economic din țara lor. Dacă situația nu se remediază rapid, Ucraina va fi lovită de o importantă criză economică.
5. Bula de săpun din China începe să se spargă. Reprezentanții Asociației Agricultorilor Chinezi au încercat să retragă fonduri importante de la banca de stat, dar aceasta nu dispune de lichidități pentru a efectua plățile. Acesta este motivul pentru care fermierii au început să se împrumute masiv și ajung în imposibilitatea de a returna banii. Cu alte cuvinte, China experimentează un început de criză economică. Se speculează că China are o datorie extremă de peste 23 de trilioane de dolari.
6. problema actuală din China a zguduit din toate încheieturile Wall Street-ul. Cotațiile au scăzut cu peste 50 de procente, ceea ce semnifică o contracție economică.
7. Stocurile din Japonia sunt la cel mai mic nivel din ultimii ani.
8. Șomajul în Franța a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.
9. Lira turcească se prăbușește de la o zi la alta.
10. În Italia rata șomajului a crescut la 12,7. Un asemenea nivel al șomajului nu s-a mai înregistrat de foarte mulți ani. Rata șomajului în Spania a ajuns la un nivel demn de cartea Recordurilor, 26,7%. Specialiștii economici din SUA avertizează că 2014 va fi anul în care cele mai multe firme vor intra în faliment.
Acestea sunt cele mai importante zece aspecte care ne indică faptul că un “tsunami” economic se va abate cât mai curând asupra omenirii. Efectul imediat va fi o Apocalipsă economică și numeroase schimbări în toate aspectele vieții.
Sursa:
===================================================================
============================================================
====================================================
Iaca na! Ce capitalul mieu pot sa ne mai faca? Industria- i palanca, pedurile rarite precum tomatele, armata pulea, populimea-i aprope defuncta, piloanele-s perte, asigurarile-s ale lor, bancile-s ale lor, pamanturile... Or mai lua si ,,scaune''. Moi, normale,ori tari, fecale sa fie. Ne-am dus preputului ca tara.
RăspundețiȘtergereAstia vor baga in curind "Legea lui Maltus" dar sub alta forma; mai rafinata.
RăspundețiȘtergereÎnvăţăturile ţăranilor români de acum 100 de ani. Cum să-ţi alegi soţia, cum să mănânci sănătos şi cum să scapi de boli
RăspundețiȘtergere--------------------------------
La începutul secolului trecut, statul român ducea o muncă intensă pentru a-i convinge pe ţărani cât de benefică este ştiinţa de carte. Tocmai de aceea, tinerii din mediul rural care ieşeau de pe băncile şcolii erau încurajaţi să împărtăşească şi celorlalţi din experienţa lor.
Astfel au apărut publicaţii precum „Calendarul sătenilor”, o broşură de câteva zeci de pagini scrisă de „mai mulţi feciori de săteni” şi tipărită în anul 1907, care conţinea, pe lângă informaţii detaliate despre şcolile din fiecare regiune, o serie de sfaturi practice culese din viaţa de zi cu zi a ţăranilor. Calendarul începea cu un mesaj către săteni: „Multe mai trage omul în viaţa lui şi în bună parte le trage pentru că nu ştie. De aceea s-au făcut şcoli, ca omul să-şi deschidă capul, să priceapă ce-i bine şi ce-i rău şi să trăiască mai omeneşte. Cartea şi şcolile nu trebuiesc numai slujbaşilor, ci la tot omul, fie el ce-ar fi. Cărţile ţi-s cei mai buni prieteni, căci te sfătuiesc fără să te râdă” Apoi se făcea o evaluare a ispitelor care îi pândesc pe cei tineri: „Cinstiţi săteni! Vedeţi singuri că lumea, de la o vreme, a început să se schimbe şi halal ar fi dacă s-ar schimba în bine. Vedeţi că tineretul de azi a pierdut ruşinea, nu cată în cinstea bătrânilor şi nu le mai iau în seamă vorbele, iar rânduielile noastre din vechime nu le mai plac. În schimb, fuduliile şi păcatele cele mai grele le fură minţile”.
Femeia leneşă, o dihanie În virtutea acestei constatări, „calendarul” venea cu o listă de îndrumări menite să perpetueze deprinderile înţelepte ale ţăranilor, dar să le şi alunge proastele obiceiuri. O atenţie deosebită era acordată femeii, pe care „tinerii cu gândul însurătoarei” trebuiau să o aleagă cu mare grijă. „Femeia e sufletul gospodăriei. Vedem gospodari nepricepuţi care lipsesc veşnic de la gospodărie, altora le plac petrecerile, însă dacă au fericirea de a avea soţie o bună gospodină, ei tot merg înainte. Dacă dimpotrivă gospodarul e deştept, muncitor, harnic, dar soţia e nepricepută sau leneşă, el se va ruina măcar orice-ar face”. După ce se cunoaşte o proastă gospodină? „Este leneşă, se scoală târziu, îmbrăcată prost, murdară, rău pieptănată; bărbatul şi copiii sunt rupţi, murdari; ea e mereu îmbufnată, se sfădeşte în vânt, e nemulţumită de ea însăşi. Să vă ferească Dumnezeu de asemenea dihanie în casă!”.
Du-te, fată, la ţesut!
̶ Nu ştiu, mamă, n-am văzut!
Du-te, fată, la flăcăi! ̶
Mulţumesc, mămucă, hăi!
versuri din înţelepciunea populară
„Rachiul ne face neoameni” Alt aspect important din viaţa ţăranilor era considerat sănătatea omului, cheia acestei probleme fiind „hrănirea cum se cade, căci cele mai multe boale, cele mai multe morţi cu zile vin din pricina hranei proaste şi nepotrivite”. „Calendarul sătenilor” scria: „Noi hrănim cu munca noastră şi cu pământul nostru o lume întreagă şi la urmă păţim ca ciobotariu, care face la toţi încălţăminte bună şi el umblă cu cine ştie ce scoabe rele şi cârpite. Oare să nu fie jale când se face atâta grâu în ţara noastră şi ai noştri mănâncă mămăligă? Oare nu-i păcat când vezi că ai noştri vând oule, untul, păsările şi mănâncă mâncări fără putere în ele? Şi cum s-or lupta cu nevoile acei ce n-au nici o putere în ei? Ce putere şi ce deşteptăciune îţi poate da mămăliga cu moare de curechi, ori cu un borş lung? Ei, da’ acuma nu-i vorba numai decât de cărnării şi de grăsimi, căci nici ele nu-s bune, decât doar din când în când”. Sfatul de căpătâi era ca ţăranii să o lase mai moale cu mămăliga şi să mănânce mai multă pâine: „Lucrul cel mai de seamă în hrana omului este pânea. Şi în rugăciuni tot de pâne se vorbeşte, nu de mămăligă. Iaca peste munţi, în Ţara Ungurească, românii de acolo mănâncă pâne. Fac câte un cuptor pe săptămână, iar mămăliga o mănâncă mai mult de gust. Şi-s români chipeşi, tot unul şi unul!”. Nu putea lipsi, dintr-o asemenea broşură, problema băuturii, nărav greu al ţăranului român de ieri şi de azi. „Pe cât de bine face trupului o hrană bună, pe atâta de rău ne fac băuturile spirtoase. Este foarte greşită credinţa că rachiul e bun pentru orice boală. Căldura şi puterea rachiului se aseamănă cu focul de paie. Căldura ce-o simţim ne arde trupul, ne ucide gândul, ne face neoameni. Rachiul duce pe om unde nu e voia lui. În loc să daţi paraua voastră pe otravă de băutură, daţi-o pentru carne, ouă, lapte şi alte lucruri trebuitoare. Cea mai bună băutură este apa curată”. Sfaturi medicale culese din „Calendarul sătenilor” (1907) Când nu mistuie stomacul: Cu un ceas înainte de fiecare mâncare să bei o ceaşcă de ceai rece, făcut din vârfuri de pelin uscat la umbră. În lipsa ceaiului să pisezi pelin, să-l cerni şi să pui un vârf de cuţit în mâncare în loc de piper. Dacă ai durere la ieşire: Cu un ceas înainte de masă, să bei în toate zilele câte un pahar de ceai, făcut din frunze de soc uscat la umbră. Miros de gură: Seara şi dimineaţa să bei câte o ceaşcă de ceai făcut in ismă ( mintă) fiartă în apă cu o jumătate de litru de vin alb. Piatră în băşica udului: În loc de apă să bei ceai rece de boabe de măcieşe (cacadâre), fierte cu troscot uscat la umbră.
ȘtergereCiteste mai mult: adev.ro/n0bhu2
CEZARIKA, HOP, HOP, HOP
RăspundețiȘtergereSA TI-O DAU MUIKA LA CIOK!
Cita zapata aveti pe voi?! Ori sunteti tapeni de manga?
RăspundețiȘtergereManga, manga ca beciu-i aproape si mai avem la damijana.
RăspundețiȘtergereMuei, ieou voiam sa aflu ce-au patit aia care-o jupoaie la bloc, nu ce fac aia cu porc.
RăspundețiȘtergereApocalipsa-i drobul de sare pe soba. Cele 10 porunci respectate, chiar si partial de majoritate, il bucura pe Moise, insa cele mai importante zece aspecte care ne indică faptul că un “tsunami” economic se va abate cât mai curând asupra omenirii, conduc la nerespectarea celei de-a 8-a: ''Sa nu furi'' chiar si online. Daca moneda ofera valoarea, iar valoarea omului se masoara monetar, atunci sa nu ne fie de mirare ca mejdina civilizatiilor apuse au ca pietre de hotar monezile oxidate printre ruine. Prin urmare stim cauza molimelor, razboaielor, s.a. Se poate trai cu putini sau fara bani? Eu zic DA! Numai daca prin educatie si constientizarea rostului in viata, prin specializarile cumulate, pentru stadiul de dezvoltare prestabilit. Banul trebuie virtualizat cat mai urgent. Schimbul de valori trebuie efectuat online fara zornaitul monezilor. Cei ce au viata ''de doi'' bani traiesc teroarea. Doi banuti zornaie, distrag atentia... Poti fi ucis! Cei ce nu fac doi bani sunt mai in siguranta... Atunci, fara bani siguranta este sigura, cu conditia sa stim fiecare ce avem de facut respectand dumnezeieste porunca 8. Civilizatia tinde atunci spre 8 culcat, adica spre infinit si numai cercetand corelatia intre productie si reproductie... AMIN de la Sabin 16.02.2014 ora 02:56
RăspundețiȘtergere