Banca Mondială a revizuit în creștere la 3% estimările privind avansul economiei românești în acest an.
Banca Mondială a revizuit în creștere la 3% estimările privind avansul economiei românești în acest an, de la 2,9% cât estima în ianuarie, potrivit raportului bianual 'Global Economic Prospects' publicat miercuri de instituția financiară internațională.
În schimb, Banca Mondială a lăsat nemodificate prognozele pentru 2016, când România ar urma să înregistreze o creștere economică de 3,2%, și chiar a revizuit în scădere cu 0,4% estimările pentru 2017, de la 3,9% la 3,5%.
La nivel regional, Banca Mondială estimează că regiunea Europa emergentă și Asia Centrală (în care este inclusă și România) va suferi o încetinire a ritmului de creștere economică, de la 2,4% în 2014 până la 1,8% în 2015. 'Scăderea prețului petrolului și tensiunile geopolitice sunt doar parțial compensate de revenirea moderată din zona euro. Revenirea a fost una inegală în întreaga regiune, afectată de moștenirile crizei financiare globale, în special de bilanțurile băncilor (Bulgaria, Serbia și într-o mai mică măsură România', se arată în raportul Băncii Mondiale.
În ceea ce privește riscurile la adresa regiunii, Banca Mondială consideră că acestea constau într-o nouă scădere a prețului petrolului, escaladarea tensiunilor geopolitice și o înăsprire bruscă a condițiilor financiare globale. La acestea se adaugă o revenire sub așteptări a economiei globale și o soluționare nefavorabilă a problemelor dintre Grecia și creditorii săi.
În România, bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creștere economică de 2,5%, iar produsul intern brut este estimat la 709,681 milioane de lei. Produsul intern brut a crescut, în primul trimestru al acestui an, cu 4,3% față de primul trimestru al anului trecut și cu 1,6% față de trimestrul IV 2014, contribuții semnificative la avansul economiei având comerțul cu ridicata (1%) și industria și comunicațiile (0,9% fiecare), reiese din datele publicate recent de Institutul Național de Statistică.
La începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) și-a îmbunătățit ușor estimările privind creșterea economică a României în 2015 până la 2,8%, față de avansul de 2,7% pe care îl preconiza în luna februarie. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)
Sursa: http://www.agerpres.ro/economie/2015/06/11/banca-mondiala-a-revizuit-in-crestere-la-3-estimarile-privind-avansul-economiei-romanesti-in-acest-an-09-22-50
-------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DECIZIE super-inteligenta!
RăspundețiȘtergereDecizia care da fiori... 'aranjorilor'/sforari din PNL(pdl)! Ha, ha, ha...
---------------------------
PSD şi UNPR au anunţat că se vor abţine la votul moţiunii de cenzură.
----------------------------------
Social-democraţii îşi fac strategia pentru mâine, când se dezbate moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie: la scurt timp după ce UNPR a anunţat că se va abţine de la vot, social-democraţii au spus că vor fi prezenţi în plen, dar nu vor vota. Deocamdată, calculele arată că liberalilor le lipsesc câteva zeci de voturi ca să dărâme guvernul.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/psd-si-unpr-au-anuntat-ca-se-vor-abtine-la-votul-motiunii-de-cenzura_61579.html#sthash.1agEudUj.dpuf
Acu e acu!
RăspundețiȘtergereCine a infipt 'zambila in branza' ?
CIN' SĂ FIE, CIN' SĂ FIE ?/?
Ghinion, Blaga!?! / ... ei sa fie? ei sa fie? ...
Parlamentul a respins moțiunea de cenzură.
RăspundețiȘtergerevineri, 12 Iun 2015.
------------------
Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins vineri moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!", cu 194 de voturi "pentru" și 13 "împotrivă". Au fost prezenți 417 parlamentari din 554. Și-au exprimat votul 214 parlamentari iar 7 voturi au fost anulate. Pentru a trece, moțiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.
http://www.agerpres.ro/politica/2015/06/12/alerta-parlament-sedinta-in-care-se-dezbate-motiunea-de-cenzura-a-inceput-10-24-47