Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut publice primele rezultate ale controalelor pe care le-a demarat la cămătari, manelişti sau afacerişti care trăiesc pe picior mare, deşi firmele lor sunt în faliment.
Inspectorii au realizat o statistică, pe categorii, în funcţie de suma pe care persoanele respective nu o pot justifica. Iar sumele sunt uriaşe. 18 persoane au averi ascunse de peste 20 de milioane de lei, arată cifrele ANAF.
În afara acestora, 35 de români se lăfăie în bani pe care nu pot demonstra că i-au câştigat cinstit. În cazul acestora, sumele sunt între 10 şi 20 de milioane de lei.
Grosul vine însă din rândul celor care au între 1 milion şi 5 milioane de lei, bani despre provenienţa cărora statul nu ştie nimic. Nu mai puţin de 118 persoane sunt în această categorie, mai bine de o treime din numărul total al celor verificaţi în această perioadă de ANAF.
Iar alţi 45 de români au dat din colţ în colţ când inspectorii i-au întrebat de unde au sume cuprinse între 100.000 şi 500 de mii de lei.
Conform ANAF, aceste persoane găsite cu sume nejustificate de sub un milion de lei sunt rude sau afini cu alți contribuabili încadrați la categoria de risc fiscal maxim.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat la începutul lunii august că a demarat controale la toţi cei care au averi dubioase. Banii cheltuiţi fără număr şi nedeclaraţi, vilele de lux, maşinile foarte scumpe, bijuteriile, toate vor trebui justificate în faţa autorităţilor.
Într-o primă etapă, sunt verificate 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul București – 31,și județele Ilfov -34, și Suceava cu 14 persoane verificate.
Pentru control, ANAF a identificat persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, adică asociați sau acționari care au împrumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpără bunuri sau case în valoare de peste 70.000 de euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei și persoane fizice care au cumpărat mașini mai scumpe de 25.000 de euro.
Potrivit analizei de risc efectuate de ANAF, în final, 7.879 de contribuabili vor fi verificați amănunțit, iar 4.723 dintre aceștia prezintă un grad ridicat de risc fiscal, în timp ce restul sunt rude cu ei.
Verificările se vor face doar pe ultimii patru ani, fiindcă doar pentru această perioadă se poate aplica legal procedura de control a veniturilor. În acest sens, inspectorii Fiscului vor solicita informații de la autoritățile publice, dar și de la bănci, notari și de la cei care au avut raporturi economice sau juridice cu persoana verificată.
Sursa:
http://www.reteauadestiri.ro/averi-impresionante-nejustificate-descoperite-de-inspectorii-anaf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buey, da la baragladinele alea libidinoase, din poza, nu le ciupeste zguvernul din norma de hrana ? Ori numa pen fraierestenii astia de tilicari e valabil, condusi de miticii astia din Em o 100 !
RăspundețiȘtergereApropoze, cre ca si pen secoristi o fo valabil ordinul de rasketare a normei de hrana, nu ? Ca n-am aozit nika de Serei, Sepepe, Setese, Utece si Falanga a 5-a, ci numa de tilicari si politieni !
Ce shtokareala !
Foa bine, in loc de salam la copilasi, sa le dati ce va da zguvernul: muie pe batz ! Si aia achizitionata, cu greu, din ceareuri !
Pese: Ura ! Traeasca !
ȘtergereAi di pula me ce a gasit statul ! De zici ca a ghesit vampoarili si avioanili disparute in triunghiul Bermudelor !
RăspundețiȘtergerePfoaiii, voi va dati seama ce a reusit sa gaseasca statul asta ? Realizati macar dimensiunea evenimentelor produse de Anaf ?
Totusi e un inceput si n-ar fi exclus sa aozim ca, intr-o zi, statul a gasit si Flota Resereului, disparuta ca magarul in ceata ! Ma rog, de gasit nu mai are cum s-o gaseasca, ca au vopsit-o noii armatori, insa poate, macar, pe derbedeii care au vandut-o, sa-i gaseasca !
La fel si cu combinatili, fabricili si uzinili privatizati mocca ! Si poate gaseste statul si cele cateva zeci de mii de vagoane CFR, vandute la fier vechi ! Si multe alte tunuri de astea date de stat, statului !
In loc sa chiverniseasca o avere uriasa lasata de regimul de trista amintire, regimul actual, de vesela amintire, a ajiuns sa-i fugareasca pe cocalarii manelisti, ca sa le ia banii cu japca !
Pazea, s-a trezit statul ! E futiri !
Fiscul a descoperit, după o săptămână de verificări, că o sumă de până la 495 de milioane de euro nu poate fi justificată de primele 313 persoane a căror avere a luat-o deja la puricat.
RăspundețiȘtergereCele mai multe dintre aceste persoane, 65, sunt din regiunea Bucureşti Ilfov. Sumele în plus au fost calculate prin diferenţa dintre alocările de fonduri (cheltuieli, constituiri de depozite, investiţii etc.) dintro perioadă, din care au fost scăzute sursele neimpozabile şi veniturile declarate în aceeaşi perioadă. Fiscul a făcut verificările în cadrul Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF), pe care la declanşat pe 6 august. ANAF verifică asociaţi sau acţionari care au împrumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoanele care au cumpărat bunuri sau case de peste 70.000 de euro sau au achiziţionat maşini mai scumpe de 25.000 de euro, metodologia durând cel mult şase luni sau, dacă sunt necesare informaţii din străinătate, 12 luni. Din totalul de 14,3 milioane de persoane care obţin venituri impozabile, Fiscul a selectat aproape 300.000 pe care lea supus analizei de risc, iar dintre acestea din urmă, 5.400 de persoane sunt vizate pentru prima serie de verificări.
18 români posedă sume de peste 20 de milioane de lei, fiecare, fără să poată preciza sursa;
35 de români nu pot justifica sume de 1020 de milioane de lei;
48 de români au în conturi între 5 şi 10 milioane de lei despre care nu pot să spună de unde provin;
la 118 persoane au fost descoperite sume nejustificate de 15 milioane de lei.
pe lângă cei 219 români, alte 94 de rude ale acestora nu au putut justifica sume mai mici de un milion de lei.
Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr, vizați de Fisc pentru averile nejustificate.
RăspundețiȘtergere------------------
Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se numără printre cei 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, în cadrul „Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“, care presupune verificarea la sânge a românilor care afişează averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate, au declarat, pentru „Adevărul“, surse din cadrul ANAF.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/andreea-marin-si-stefan-banica-jr-viza-i-de-fisc-pentru-averile-nejustificate_1773776.html#ixzz3jMR6jGrz
Follow us: @realitatea on Twitter