De ce a fost Facebook-ul lui Iohannis bun pentru democrație, iar Tiktokul lui Georgescu nu?
Blogul care calcă pe nervii multora | punctează și subliniază esențialul | un blog cu subiecte fierbinți... de prin presă... adunate! ''Nu poți rămâne indiferent... când țara fierbe!'' / 👉NEWS:👉👉 aug. 29, 2024 👉Felicitări!👏👏👏 Site-ul tău a atins 3 K clicuri din Căutarea Google în ultimele 28 de zile 👍👍👍/MULȚUMIM, Google! 👍👍👍
Dragii mei,
Vă mulțumesc pentru implicarea, energia și iubirea pe care le puneți în susținerea acestui demers nobil pentru România. Vă reamintesc că nu suntem un partid politic, ci o comunitate unită în jurul unui ideal și a unui candidat independent. Ne susținem prin pace, iubire și respect față de toți.
Chemarea noastră este una a unității și a păcii, iar noi alegem să ne exprimăm susținerea prin fapte, nu prin cuvinte grele sau conflicte. Într-o lume plină de zgomot și dispute, ne dorim să rămânem un exemplu de liniște și respect. Vă rugăm să nu ne lăsăm atrași într-un conflict care nu este al nostru. Singura cale este pacea – pentru noi, pentru România, pentru viitor.
Nu am niciun partid, nu simpatizez niciun partid (nici parlamentar și nici neparlamentar). Vreau doar binele poporului meu prin PACE și SIGURANȚĂ. Vă rog pe toți să rămâneți acasă cu familiile și prietenii voștri. Vă rog să evităm orice conflict, nu este necesar, sunt alegeri libere, democratice. Oricine își poate exprima alegerea prin vot, aceasta este PUTEREA DEMOCRAȚIEI ȘI AȘA VA RĂMÂNE!
Vă mulțumesc!
Călin Georgescu
SURSA: https://www.facebook.com/.../pfbid0fq3zrAcRVsR2Quxg4T1rvx...
Sindicaliștii o acuză pe Renate Weber că a semnat sesizarea deși nu se afla în localitate. Mai mult, mandatul acesteia expirase de câteva luni, iar rămânerea sa în funcție ar contravine inclusiv unor decizii CCR.
„Precizăm că sesizarea Avocatului Poporului a fost semnată personal de Renate Weber, în condițiile în care aceasta se afla în altă localitate în concediu de odihnă, nu avea drept de semnătură, mandatul acesteia expirase la 26.06.2024, iar sesizarea de neconstituționalitate în regim de urgență a fost depusă tardiv (trebuia formulată în 48 de ore de la adoptare, adică la 6 noiembrie 2024)”, se arată în plângerea penală.
În plângerea adresată Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florin Florența, reprezentanții sindicatelor susțin că Renate Weber a acționat „cu intenție directă“ pentru a „crea o situație nefavorabilă“ pensionarilor militari. Potrivit acestora, Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile, blocând promulgarea legii care ar fi adus beneficii acestei categorii socio-profesionale.
„Astfel, cu intenție directă, proiectului de lege mai sus menționat i-a fost întrerupt cursul spre promulgare de către Președintele României și implicit punerea în aplicare. Avocatul Poporului a urmărit cu bună știință, contrar atribuțiilor sale de serviciu, crearea unor pagube materiale prin neactualizarea soldelor de funcție și de grad și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice ce fac parte din categoria pensionarilor militari“, se arată în document.
Sindicaliștii afirmă că mandatul Avocatului Poporului este limitat la protejarea drepturilor cetățenilor și nu permite intervenții care să agraveze situația unor categorii de persoane. „Indiferent de existența unor carențe evidente sau precaritatea unui proiect de lege promovat de legislativ, Avocatului Poporului nu îi stă în atribuțiile prevăzute de lege să promoveze obiecții de neconstituționalitate și implicit să atace un proiect de lege ce ar aduce beneficii cetățenilor. În această situație s-ar transforma în Avocatul Împotriva Poporului“, acuză sindicatele.
Pe 7 noiembrie, Renate Weber a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind pensiile militare de stat, adoptată recent de Parlament. Printre motivele invocate de Avocatul Poporului se numără nerespectarea principiului egalității în drepturi și imposibilitatea aprobării unor cheltuieli bugetare fără indicarea sursei de finanțare.
Acest demers a stârnit nemulțumirea sindicatelor din poliție, care consideră că Avocatul Poporului a acționat contrar scopului instituției.
Sindicatele susțin că legea contestată de Avocatul Poporului ar fi remediat dezechilibre existente în calculul pensiilor militare, beneficiind astfel de sprijin din partea pensionarilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/plangere-penala-impotriva-renatei-weber-abuz-in-serviciu-mandat-nelegal-de-cinci-luni-la-avocatul_3497583.html