Google Translate

vineri, 29 noiembrie 2024

De ce a fost Facebook-ul lui Iohannis bun pentru democrație, iar Tiktokul lui Georgescu nu?

De ce a fost Facebook-ul lui Iohannis bun pentru democrație, iar Tiktokul lui Georgescu nu?

27 noiembrie 2024
 
În 2014, a fost un mare motiv de mîndrie pentru Iohannis și liberali faptul că au știut să folosească din plin Facebook la influențarea alegerilor. Candidatului Iohannis îi înfloriseră peste noapte milioane de urmăritori, cu zeci de milioane de mesaje de susținere, iar democrația a triumfat.
 
Azi, aflăm că e o mare rușine și un mare pericol pentru democrație faptul că unui alt candidat, Călin Georgescu, i-au bubuit peste noapte milioane de mesaje pe Tiktok. Unde se află adevărul?
 
În primăvara acestui an, reamintim, PNL și PSD au ridicat problema pericolului pe care l-ar ridica Tiktok pentru alegeri, vehiculîndu-se intens varianta interzicerii acestuia pe teritoriul României.
La acea vreme am scris un material intitulat ”Sugestie: la pachet cu Tiktok, închideți și Facebook, care l-a produs pe Iohannis”.
 
Asta pentru că în 2014 nu s-a mai agitat nimeni să interzică imixtiunea unei rețele sociale în alegeri, ba chiar atunci a fost un motiv de mare mîndrie modul în care candidatul Iohannis a exploatat Facebook pentru victorie.
 
Și reaminteam în respectivul articol cîteva elemente.
Contul Facebook al lui Klaus Iohannis avea 500.000 de like-uri în primul tur de scrutin, iar ulterior cifra s-a triplat, practic. În fiecare zi de campanie creștea masiv numărul de likeuri, după se vede din tabelul de mai joc.
 
”Un milion de like-uri este o cifră care l-a diferenţiat pe Iohannis în rândul politicienilor europeni, însă el reflectă mult mai mult de atât, dacă ar fi să vorbim tehnic, nu este o performanţă din cale afară acest milion de like-uri, dar ce stă în spatele lui sunt nişte cifre mult mai mari, doar pe ultima lună avem peste 465 de milioane de afişări de pagină, aproape jumătate de miliard, peste 13 milioane de vizitatori unici, este o rată la care nu speram, dar pe care o consider o consecinţă firească a felului în care s-a dus campania, cel puţin în mediul online” declara într-un interviu Ioan Dan Niculescu, unul dintre șefii gherilei digitale a lui Iohannis. ”Am focusat foarte mult pe domeniul online pentru că ne domină viaţa de zi cu zi şi dacă aveam de transmis un mesaj unui public ţintă, ne-a fost simplu să vedem că o majoritate a românilor sunt activi în mediul online, vorbim de peste şapte milioane de utilizatori Facebook” mai spunea el.
 
Doi ani mai tîrziu, acesta murea prematur într-un accident și acela a fost unul dintre cele 2-3 momente în 10 ani cînd președintele Iohannis a postat un mesaj de condoleanțe pe Facebook, semn al importanței pe care o avusese munca lui Niculescu în campania sa.
 
”Împreună, am câștigat bătălia aici, pe Facebook! Vă mulțumesc pentru această victorie! Sunteți acum cea mai mare comunitate formată în jurul unui om politic din mediul online! Împreună, atât de mulți și de puternici, suntem de neînvins! Astăzi CÂȘTIGĂM!” a scris Iohannis pe Facebook după victorie.
 
În altă postare, scria noul președinte:
 
”Peste un milion de oameni sunt acum alături de mine pe această pagină! Sunt copleșit, dar foarte fericit. Vă mulțumesc din suflet. Voi sunteți cei ce au dat ecou atât de puternic vocii mele în ultimele luni, voi sunteți cea mai mare comunitate din jurul unui om politic din Europa. Voi ați scris istorie! Dragii mei, de acum, noi nu mai suntem doar o comunitate, ci o echipă. Suntem o echipă de mai mult de un milion de oameni uniți de credința, respectul și iubirea lor pentru România!”.
 
Ori ”Peste 1.000.000 de oameni în cea mai puternică echipă din Europa”.
 
Deci, candidatul Klaus Iohannis și al său partid au folosit Facebook în mod oficial pentru a influența alegătorii și a cîștiga președinția. ”Social media a cîștigat președinția pentru Klaus Iohannis” titra inclusiv presa externă la acea vreme.
 
Atunci a fost bine ca o rețea socială să se implice politic masiv, să cheme românii la vot, să le inducă pe cine să voteze, să desființeze adversarii candidatului Klaus Iohannis al PNL etc.
 
Acum, implicarea rețelelor e un pericol național, trebuie luate măsuri de interzicere temporară ori chiar definitivă șamd. Asta pentru că ele nu mai trag în direcția ”corectă” conchideam în articol.
Acum, întrebarea e mai actuală și mai fierbinte ca oricînd: de ce un candidat prezidențial merită lăudat pentru exploatarea mediului digital, iar altul merită pus la zid pentru același lucru? (Bogdan Tiberiu Iacob)
 

 

miercuri, 27 noiembrie 2024

Călin Georgescu, se adresează tuturor românilor

Dragii mei,

Vă mulțumesc pentru implicarea, energia și iubirea pe care le puneți în susținerea acestui demers nobil pentru România. Vă reamintesc că nu suntem un partid politic, ci o comunitate unită în jurul unui ideal și a unui candidat independent. Ne susținem prin pace, iubire și respect față de toți.

Chemarea noastră este una a unității și a păcii, iar noi alegem să ne exprimăm susținerea prin fapte, nu prin cuvinte grele sau conflicte. Într-o lume plină de zgomot și dispute, ne dorim să rămânem un exemplu de liniște și respect. Vă rugăm să nu ne lăsăm atrași într-un conflict care nu este al nostru. Singura cale este pacea – pentru noi, pentru România, pentru viitor.

Nu am niciun partid, nu simpatizez niciun partid (nici parlamentar și nici neparlamentar). Vreau doar binele poporului meu prin PACE și SIGURANȚĂ. Vă rog pe toți să rămâneți acasă cu familiile și prietenii voștri. Vă rog să evităm orice conflict, nu este necesar, sunt alegeri libere, democratice. Oricine își poate exprima alegerea prin vot, aceasta este PUTEREA DEMOCRAȚIEI ȘI AȘA VA RĂMÂNE!

Vă mulțumesc!

Călin Georgescu

SURSA: https://www.facebook.com/.../pfbid0fq3zrAcRVsR2Quxg4T1rvx...


 

marți, 26 noiembrie 2024

SURSE Elena Lasconi refuză dezbaterile contra lui Călin Georgescu/ Caută sprijin la toate partidele

 

SURSE Elena Lasconi refuză dezbaterile contra lui Călin Georgescu/ Caută sprijin la toate partidele

Prezidențiabilul USR, Elena Lasconi, a ajuns în turul II al alegerilor prezidențiale, iar acum își face strategia pentru alegerile din 8 decembrie.
Conform surselor noastre, Lasconi va refuza orice dezbatere împotriva lui Călin Georgescu și am putea avea o campanie prezidențială fără dezbateri.
În timp ce refuză dezbaterile, Elena Lasconi încearcă să își consolideze sprijinul pentru turul II. Ea a discutat cu toți foștii candidați la prezidențiale Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor sau Mircea Geoană.
Separat, Elena Lasconi se va întâlni cu liderul PNL, Ilie Bolojan, într-o discuție la sediul USR.
Bolojan și Lasconi s-au văzut la o cafea
Surse politice convergente ne-au informat că, în această dimineață, a avut loc o întâlnire între Elena Lasconi și noul lider al PNL, Ilie Bolojan.
Întâlnirea s-a petrecut ”la o cafea”, încă de la primele ore ale dimineții.
Această întâlnire vine în contextul în care Ilie Bolojan a anunțat că liberalii o vor susține pe Elena Lasconi fără a impune nicio condiție.
”În acest sens am luat o decizie azi: PNL o va susține fără niciun fel de negociere pe Elena Lasconi, varianta pro-europeană.”, a spus Ilie Bolojan.
 
https://www.stiripesurse.ro/surse-elena-lasconi-refuza-dezbaterile-contra-lui-calin-georgescu-cauta-sprijin-la-toate-partidele_3504971.html

luni, 25 noiembrie 2024

PUTEREA POPORULUI - Călin Georgescu

 

PUTEREA POPORULUI - Călin Georgescu

În seara aceasta, 25 noiembrie 2024, de la ora 18:00 (ora României), sunt alături de voi în direct, online. De aici a începutu totul, aici continuăm. Le mulțumesc celor din presă care vor dori să preia mesajul meu. Călin Georgescu 
 
 
 

Călin Georgescu - Canalul Oficial

#Candidat independent la Președinția României #CG11
Împreună #RefacemRomânia
-------------------------

Linkuri
OFICIAL PE SOCIAL MEDIA facebook.com/calingeorgescuro
PROGRAM DE ȚARĂ calingeorgescu.ro
Detaliile canalului
www.youtube.com/c/CălinGeorgescuOficial
61,8 K de abonați
395 de videoclipuri
5.776.083 de vizionări
S-a alăturat pe 2 apr. 2013
România SURSA: https://youtu.be/RxGECqaAeFg
 

duminică, 24 noiembrie 2024

Apar noi date din cele patru exit-poll-uri organizate în ziua alegerilor prezidențiale

 Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, studiu şi text

Apar noi date de tip exit-poll: Plutonul fruntaș începe să se desprindă
Apar noi date din cele patru exit-poll-uri organizate în ziua alegerilor prezidențiale. Potrivit surselor din cadrul partidelor, există un pluton de patru candidați care încep să se desprindă, lupta majoră fiind pentru poziția a doua.
-------------------------------
Astfel, potrivit surselor politice convergente, pe baza datelor centralizate până la ora 14, situația arată în felul următor:
----------------------------------
Marcel Ciolacu – 25%
George Simion – 21%
Elena Lasconi – 17%
Nicolae Ciucă – 16%
Călin Georgescu – 6%
Mircea Geoană - 5%
Cristian Diaconescu – 3%
Kelemen Hunor – 4%
Ludovic Orban – 2%
Cristian Terheș – 1%
Cele patru sondaje aprobate de BEC
---------------------------------
Biroul Electoral Central pentru alegerea preşedintelui României a decis acreditarea a patru case de sondare pentru efectuarea de exit-poll-uri, la nivel naţional, pe 24 noiembrie, la primul tur de scrutin, şi pe 8 decembrie, la cel de-al doilea tur al prezidenţialelor.
Potrivit unor decizii BEC, au fost acreditate să efectueze sondaje de opinie la ieşirea de la urne, la nivel naţional, la alegerile pentru preşedintele României:
---------------------------------
Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS
Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE
The Center for International Reserch and Analyses
ARA Public Opinion SRL
-------------------------------
Operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării date de BEC, în imobilele în care funcţionează secţiile de votare, în curţile acestora, în intrările în curţi, în jurul sediilor secţiilor de votare, precum şi pe străzi şi în pieţe publice până la o distanţă de 500 de metri, fără a avea acces în interiorul încăperilor în care sunt organizate secţiile de votare.
De asemenea, operatorii de sondaj au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.
--------------------------------
Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, iar cel de-al doilea - peste două săptămâni, pe data de 8 decembrie. ----------------------------
----------------------------------------------
SOCIOPOL, 24.11.2024, ORA 21:
---------------------------------

joi, 21 noiembrie 2024

Plângere penală împotriva Avocatului Poporului, Renate Weber


 

Plângere penală împotriva Renatei Weber - Abuz în serviciu, mandat nelegal de cinci luni la Avocatul Poporului


Federația Națională a Sindicatelor Polițiștilor „Vlad Țepeș“, Sindicatul Polițiștilor Dolj și Sindicatul Polițiștilor Oltpol au depus o plângere penală împotriva Avocatului Poporului, Renate Weber, pe care o acuză de abuz în serviciu. Demersul sindicatelor vine după ce Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională legea privind pensiile militare de stat, o inițiativă legislativă menită să corecteze inechități în modul de calcul al soldei de funcție și de grad al pensionarilor militari.

Mandatul Renatei Weber a expirat

Sindicaliștii o acuză pe Renate Weber că a semnat sesizarea deși nu se afla în localitate. Mai mult, mandatul acesteia expirase de câteva luni, iar rămânerea sa în funcție ar contravine inclusiv unor decizii CCR.

„Precizăm că sesizarea Avocatului Poporului a fost semnată personal de Renate Weber, în condițiile în care aceasta se afla în altă localitate în concediu de odihnă, nu avea drept de semnătură, mandatul acesteia expirase la 26.06.2024, iar sesizarea de neconstituționalitate în regim de urgență a fost depusă tardiv (trebuia formulată în 48 de ore de la adoptare, adică la 6 noiembrie 2024)”, se arată în plângerea penală.

Acuză o intervenție contrară intereselor pensionarilor militari

În plângerea adresată Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florin Florența, reprezentanții sindicatelor susțin că Renate Weber a acționat „cu intenție directă“ pentru a „crea o situație nefavorabilă“ pensionarilor militari. Potrivit acestora, Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile, blocând promulgarea legii care ar fi adus beneficii acestei categorii socio-profesionale.

„Astfel, cu intenție directă, proiectului de lege mai sus menționat i-a fost întrerupt cursul spre promulgare de către Președintele României și implicit punerea în aplicare. Avocatul Poporului a urmărit cu bună știință, contrar atribuțiilor sale de serviciu, crearea unor pagube materiale prin neactualizarea soldelor de funcție și de grad și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice ce fac parte din categoria pensionarilor militari“, se arată în document.

Sindicaliștii afirmă că mandatul Avocatului Poporului este limitat la protejarea drepturilor cetățenilor și nu permite intervenții care să agraveze situația unor categorii de persoane. „Indiferent de existența unor carențe evidente sau precaritatea unui proiect de lege promovat de legislativ, Avocatului Poporului nu îi stă în atribuțiile prevăzute de lege să promoveze obiecții de neconstituționalitate și implicit să atace un proiect de lege ce ar aduce beneficii cetățenilor. În această situație s-ar transforma în Avocatul Împotriva Poporului“, acuză sindicatele.

Obiecțiile de constituționalitate ridicate de Renate Weber

Pe 7 noiembrie, Renate Weber a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind pensiile militare de stat, adoptată recent de Parlament. Printre motivele invocate de Avocatul Poporului se numără nerespectarea principiului egalității în drepturi și imposibilitatea aprobării unor cheltuieli bugetare fără indicarea sursei de finanțare.

Acest demers a stârnit nemulțumirea sindicatelor din poliție, care consideră că Avocatul Poporului a acționat contrar scopului instituției.

Sindicatele susțin că legea contestată de Avocatul Poporului ar fi remediat dezechilibre existente în calculul pensiilor militare, beneficiind astfel de sprijin din partea pensionarilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

SURSA:  https://www.stiripesurse.ro/plangere-penala-impotriva-renatei-weber-abuz-in-serviciu-mandat-nelegal-de-cinci-luni-la-avocatul_3497583.html

marți, 19 noiembrie 2024

👉Situație explozivă! România, carne de tun?!? 👉Ultimă oră: Putin a aprobat doctrina nucleară a Rusiei. 👉'Dedicație' pentru Ucraina și indirect România

 

Situație explozivă! România, carne de tun?!? Ultimă oră: Putin a aprobat doctrina nucleară a Rusiei. 'Dedicație' pentru Ucraina și indirect România

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de aprobare a Fundamentelor politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare.
"Aceste fundamente sunt un document de planificare strategică în domeniul apărării și reflectă opiniile oficiale cu privire la esența descurajării nucleare, determină pericolele militare și amenințările de neutralizare care descurajează nuclear, principiile descurajării nucleare, precum și condițiile pentru tranziția Federației Ruse la utilizarea armelor nucleare", se arată în document.
Decretul notează că descurajarea garantată a unui potențial inamic de la agresiune împotriva Federației Ruse și (sau) a aliaților săi este una dintre cele mai mari priorități ale statului
"Descurajarea agresiunii este asigurată de întreaga putere militară a Federației Ruse, inclusiv de armele nucleare", se spune în document.
"Federația Rusă consideră armele nucleare ca un mijloc de descurajare, a cărui utilizare este o măsură extremă și forțată, și depune toate eforturile necesare pentru a reduce amenințarea nucleară și a preveni agravarea relațiilor interstatale care pot provoca conflicte militare, inclusiv nucleare", se arată în decretul semnat de Putin.
Politica de stat în domeniul descurajării nucleare, subliniază documentul, este de natură defensivă, menită să mențină potențialul forțelor nucleare la un nivel suficient pentru a asigura descurajarea nucleară și garantează protecția suveranității și integrității teritoriale a statului, descurajând un potențial inamic de la agresiune împotriva Federației Ruse și (sau) a aliaților săi.
În plus, în cazul unui conflict militar, acest lucru va preveni escaladarea ostilităților și încetarea acestora în condiții acceptabile pentru Federația Rusă și (sau) aliații săi.
Agresiune în ansamblu
Agresiunea oricărui stat din coaliția militară împotriva Rusiei și/sau a aliaților săi este considerată agresiune a coaliției în ansamblu, conform Fundamentelor politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare.
În plus, potrivit documentului, "agresiunea împotriva Federației Ruse și (sau) a aliaților săi de către orice stat non-nuclear cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear este considerată un atac comun al acestora".
Despre coalițiile militare
Agresiunea oricărui stat din coaliția militară împotriva Rusiei și/sau a aliaților săi este considerată agresiune a coaliției în ansamblu, conform Fundamentelor politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare.
În plus, potrivit documentului, "agresiunea împotriva Federației Ruse și (sau) a aliaților săi de către orice stat non-nuclear cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear este considerată un atac comun al acestora".
Crearea sau extinderea coalițiilor militare existente care își aduc infrastructura militară mai aproape de teritoriul Rusiei poate deveni o amenințare împotriva căreia se aplică descurajarea nucleară, conform Fundamentelor politicii de stat a Federației Ruse.
Potrivit documentului, "crearea de noi coaliții militare sau extinderea coalițiilor militare existente (blocuri și alianțe), care să ducă la apropierea infrastructurii lor militare la granițele Federației Ruse" este un pericol care "în funcție de schimbările situației militaro-politice și strategice, se poate transforma într-o amenințare militară la adresa Federației Ruse și pentru a cărei neutralizare se desfășoară descurajarea nucleară".
În plus, astfel de amenințări includ "planificarea și desfășurarea de exerciții militare la scară largă de către un potențial inamic în apropierea granițelor Federației Ruse".
De asemenea, se raportează că Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare ca răspuns la agresiunea împotriva sa sau a Belarusului prin utilizarea armelor convenționale care amenință în mod critic suveranitatea.
Răspunsul la atacurile cu drone și rachete
Rusia poate folosi arme nucleare dacă primește informații fiabile despre decolarea masivă a armelor militare de atac spațial, inclusiv UAV-uri, și trecerea frontierei Federației Ruse.
Potrivit documentului, condiția care determină posibilitatea utilizării de către Rusia a armelor nucleare este, printre altele, "primirea de informații fiabile despre lansarea masivă (decolare) a armelor de atac aerospațial (aeronave strategice și tactice, rachete de croazieră, aeronave fără pilot, hipersonice și alte aeronave) și trecerea frontierei de stat a Federației Ruse".
În plus, Federația Rusă poate folosi arme nucleare în cazul unor informații despre lansarea de rachete balistice care atacă teritoriul Rusiei sau aliații săi.
Punctul care ar putea viza inclusiv România
----------------------------------
România sprijină Ucraina în lupta cu Rusia, iar un punct din doctrina rusă ar putea viza direct țara noastră.
De asemenea, se notează că descurajarea nucleară "se desfășoară și în relația cu statele care furnizează teritoriul, spațiul aerian și (sau) maritim și resursele controlate de acestea pentru pregătirea și punerea în aplicare a agresiunii împotriva Federației Ruse".
Adăposturi anti-bombă pregătite de Rusia
Cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din 5 noiembrie, Putin ordonase modificări ale doctrinei nucleare pentru a menţiona că orice atac convenţional asupra Rusiei ajutat de o putere nucleară ar putea fi considerat un atac comun asupra Rusiei.
Separat, institutul de cercetare al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că Rusia a început producţia în masă de adăposturi mobile antibombă care pot proteja împotriva unei varietăţi de ameninţări provocate de om şi de dezastre naturale, între care radiaţiile şi undele de şoc.
Adăpostul "KUB-M" arată ca un container de transport armat. Poate oferi o anumită protecţie împotriva radiaţiilor, schijelor, resturilor şi incendiilor şi poate fi desfăşurat în vastul permafrost nordic al Rusiei, potrivit institutului de stat.
O unitate standard poate găzdui 54 de oameni, dar pot fi adăugate module suplimentare, a spus institutul.
Războiul din Ucraina intră în ceea ce unii oficiali spun că ar putea fi faza finală - cea mai periculoasă - pe măsură ce forţele Moscovei avansează cu cel mai rapid ritm din primele săptămâni ale conflictului din 2022, iar Occidentul încearcă să susţină Ucraina, relatează Agerpres.
Institutul rus nu a făcut nicio legătură între această decizie şi vreo criză actuală, deşi anunţul a venit exact în momentul în care administraţia preşedintelui american Joe Biden a fost de acord să permită Ucrainei să lanseze rachete americane cu rază lungă de acţiune în adâncul teritoriului Rusiei.
Kremlinul a declarat luni că Rusia va răspunde la ceea ce a numit o decizie nesăbuită a administraţiei Biden şi a avertizat că această decizie va atrage Statele Unite direct în conflict.
Numeroase instituții media au scris pe 17 noiembrie, citând surse, că președintele american Joe Biden a permis Ucrainei să folosească rachete ATACMS pentru a ataca adânc în Rusia. New York Times a notat că inițial rachetele ar trebui să fie folosite împotriva trupelor Rusiei și RPDC din regiunea Kursk. Ziarul francez Le Figaro a raportat că Franța și Marea Britanie, la rândul lor, au permis Ucrainei să lovească Rusia folosind rachete cu rază lungă de acțiune SCALP și Storm Shadow. „Rachetele vor vorbi de la sine. Cu siguranță", a fost reacția președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la aceste speculații.
 
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-putin-a-aprobat-doctrina-nucleara-a-rusiei-dedicatie-pentru-ucraina-si-indirect-roman_3496651.html

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri