Plângere penală împotriva Renatei Weber - Abuz în serviciu, mandat nelegal de cinci luni la Avocatul Poporului
Federația Națională a Sindicatelor Polițiștilor „Vlad Țepeș“, Sindicatul Polițiștilor Dolj și Sindicatul Polițiștilor Oltpol au depus o plângere penală împotriva Avocatului Poporului, Renate Weber, pe care o acuză de abuz în serviciu. Demersul sindicatelor vine după ce Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională legea privind pensiile militare de stat, o inițiativă legislativă menită să corecteze inechități în modul de calcul al soldei de funcție și de grad al pensionarilor militari.
Mandatul Renatei Weber a expirat
Sindicaliștii o acuză pe Renate Weber că a semnat sesizarea deși nu se afla în localitate. Mai mult, mandatul acesteia expirase de câteva luni, iar rămânerea sa în funcție ar contravine inclusiv unor decizii CCR.
„Precizăm că sesizarea Avocatului Poporului a fost semnată personal de Renate Weber, în condițiile în care aceasta se afla în altă localitate în concediu de odihnă, nu avea drept de semnătură, mandatul acesteia expirase la 26.06.2024, iar sesizarea de neconstituționalitate în regim de urgență a fost depusă tardiv (trebuia formulată în 48 de ore de la adoptare, adică la 6 noiembrie 2024)”, se arată în plângerea penală.
Acuză o intervenție contrară intereselor pensionarilor militari
În plângerea adresată Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florin Florența, reprezentanții sindicatelor susțin că Renate Weber a acționat „cu intenție directă“ pentru a „crea o situație nefavorabilă“ pensionarilor militari. Potrivit acestora, Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile, blocând promulgarea legii care ar fi adus beneficii acestei categorii socio-profesionale.
„Astfel, cu intenție directă, proiectului de lege mai sus menționat i-a fost întrerupt cursul spre promulgare de către Președintele României și implicit punerea în aplicare. Avocatul Poporului a urmărit cu bună știință, contrar atribuțiilor sale de serviciu, crearea unor pagube materiale prin neactualizarea soldelor de funcție și de grad și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice ce fac parte din categoria pensionarilor militari“, se arată în document.
Sindicaliștii afirmă că mandatul Avocatului Poporului este limitat la protejarea drepturilor cetățenilor și nu permite intervenții care să agraveze situația unor categorii de persoane. „Indiferent de existența unor carențe evidente sau precaritatea unui proiect de lege promovat de legislativ, Avocatului Poporului nu îi stă în atribuțiile prevăzute de lege să promoveze obiecții de neconstituționalitate și implicit să atace un proiect de lege ce ar aduce beneficii cetățenilor. În această situație s-ar transforma în Avocatul Împotriva Poporului“, acuză sindicatele.
Obiecțiile de constituționalitate ridicate de Renate Weber
Pe 7 noiembrie, Renate Weber a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind pensiile militare de stat, adoptată recent de Parlament. Printre motivele invocate de Avocatul Poporului se numără nerespectarea principiului egalității în drepturi și imposibilitatea aprobării unor cheltuieli bugetare fără indicarea sursei de finanțare.
Acest demers a stârnit nemulțumirea sindicatelor din poliție, care consideră că Avocatul Poporului a acționat contrar scopului instituției.
Sindicatele susțin că legea contestată de Avocatul Poporului ar fi remediat dezechilibre existente în calculul pensiilor militare, beneficiind astfel de sprijin din partea pensionarilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/plangere-penala-impotriva-renatei-weber-abuz-in-serviciu-mandat-nelegal-de-cinci-luni-la-avocatul_3497583.html
Pe holurile Parlamentului circulă o cerere revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber -------------------------------------------
RăspundețiȘtergerePartidul DREPT, prin deputatul Vlad Gheorghe, caută sprijin în Parlament pentru o cerere de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber. Din primele informații, cei de la PNL ar susține această solicitare, ca urmare a decizie Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constituțională legea privind pensiile militarilor.
-------------------------------------
”Dna. Renate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, a realizat în ultima perioadă o serie de activități contrare funcției pentru care aceasta a fost numită, deturnând scopul primordial pentru care această instituție a fost înfiinţată, respectiv apărarea drepturilor și intereselor cetățenilor români.
Astfel, aceasta a înțeles să efectueze demersuri care au dus la îngreunarea aplicării mai multor dispoziții legale necesare pentru buna funcționare a unor instituții.
Revocarea Avocatului Poporului din România este compatibilă cu standardele internaționale, având în vedere că motivele invocate în prezenta solicitare (încălcări ale Constituției, neglijență gravă, subminarea încrederii sau abateri grave) sunt recunoscute pe plan european. Acest cadru legal asigură că Avocatul Poporului își exercită atribuțiile în conformitate cu principiile statului de drept, iar eventualele derapaje sunt sancționate corespunzător, similar cu practica altor democrații.
Având în vedere argumentele expuse mai sus, din care reiese, că doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, a încălcat Legea 35/1997, este necesară în cauză luarea măsurii prevăzute de art. 9, alin. (2) din aceeaşi lege, respectiv revocarea acesteia din funcție.”, se arată în cererea care circulă pe holurile Parlamentului.
SURSA:https://www.stiripesurse.ro/pe-holurile-parlamentului-ciruca-o-cerere-revocare-din-functie-a-avocatului-poporului-renate-weber_3499679.html
Balarii!
ȘtergereMartalogii pârsi se agata că înecatul de pai.
Sau ca ma-ta de pula
ȘtergereBă Bubico, bă Zdreanță, ai plimbat baba? Atunci hai să -ți dăm o clanță și să ne faci laba 🖕
RăspundețiȘtergereLugu lugu, ciaka laka ! După ce a provocat beleaua (la intervenția brutală a ciucajienilor, susținuți de fesenari), mă doare în pulă ce mai fac ăștia cu băbătaia ! Cum se zice, mortul de la groapă nu se mai întoarce și nici legea de la Cecerea !
RăspundețiȘtergereAvem o sumedenie de exemple cu astfel de procese. La SCMD era kiar o modă cu datul în judecată ! Ați auzit de vreo condamnare, de fro ceva ?
Fuji uăi, cu ăștia de la miliție, de s-au trezit și ei cu datul în judecată ! Alții care nu-ș mai pot justifica încasarea de indemnizații din banii cotizanților !
Numa prostalăi !
Camaraz, le jeo son fe !
Am fost futaț de fesenari !
Okii mari, ca melcul la sudură !
Duminică lovim la temelie !
Băga-i-aș un arici în pi#dă!
RăspundețiȘtergereDa, da ea cu penzie specială de mii de oiro și alte bunăciuni, iar noi cu pula-n brațe !
ȘtergerePesea: în mod normal, legea ar fi trebuit să fie deja publicată în MO ! Sau trebuia să fie în curs de !
ȘtergereNe-au fript-o ciucajianul&covrigarul unsuros !
Curtea va admite contestația și va declara legea ca neconstituțională, în întregime. jEnache e dăjea pe felie. Și, cu astea fiind zise, adio. Mai reluăm peste 4 ani, tot așa, în ajunul alegerilor. Până atunci mai rămân câțiva varșoviști rătăciț, iar scandalul de va muta pe palierul ciucanilor de azi, care vor rămâne de căruță față de privilegiații zilei !
RăspundețiȘtergereZeii hie cu noi !
Slava 10,4% !
Și doar v-am spus să vă mulțumiți cu ce aveți 🐔
RăspundețiȘtergereTotul a fost o mascaradă ieftină. Dacă se dorea actualizarea,puteau s-o facă cu mult timp înainte, dar și groșteiul de Măciucă și boracul Markel Ciordaku = niște nenorociți.🐔
@pmt 21 noiembrie 2024 la 16:34
RăspundețiȘtergere@Dom anjinieri APE, așea, aproximativ, cam cât o să fie smbe și ăl net, în funcție de care se vor calcola supraimpozitele de la 1 ian ?
Din Legea 223/2015, Articolul 59:
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/170060#id_artA88160058_ttl
Pentru anul 2025, conform Legii 223/2015, regulată în toate felurile de pulitruci și pulitruce, indexarea pensiilor militare de stat se va face cu 10,4% care reprezintă "ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut și comunicat de Institutul Național de Statistică".
https://insse.ro/cms/ro/content/ipc%E2%80%93serie-de-date-anuala
Chestia cu "SMBE_2025" și "SMNE_2025" urma să o public odată cu calculatorul de impozit pentru 2025😁
Nu-i bai, dacă poporul o cere, cu plăcere😃
Deci, estimarea inginerească pentru SMBE din 2025 este de 8432 lei.
Pentru SMBE= 8432 lei rezultă SMNE= 4933 lei
***Marja de eroare enjinerească o evaluez la +/- 0,5%.
***Deci, 8390 lei < SMBE_2025= 8432 lei < 8474 lei
***Deci, 4908 lei < SMNE_2025= 4933 lei < 4957 lei
That's all Folks😁
P.S.
Pentru cine nu are încredere în globul de cristal utilizat la ghicire, îl rog să studieze două comentarii:
https://mosalecu.blogspot.com/2024/08/cind-foamea-i-mare-si-prostia-pe-masura.html?showComment=1722779554255#c9014060292573002495
(APV_rz 04.08.2024, 16:52)
SMBE 2023 = 100 * SMBE 2023 mediu / (100 + A_med) = 7075
După ce INS va publica în tabelul 2 valoarea pentru SMBE 2023 (probabil la începutul lunii septembrie 2024) se va putea ști cât de mult m-am apropiat de realitate😀
și:
https://mosalecu.blogspot.com/2024/09/ciinii-latra-ursul-merge.html?showComment=1727267551941#c2676111878665763200
(mos alecu 25.09.2024, 15:32)
"INS a publicat salariul mediu brut pe economie in 2023 - 7.042 lei."
===
Chestia respectivă se traduce într-o abatere de +0,468%, adică un procent de eroare din domeniul proiectării sateliților😂
Hasta La Vista, Baby!
👍🍻
Ștergere