Google Translate

marți, 22 martie 2011

Se cutremura si Romania zilele acestea? Specialistii ne spun: zile favorabile!

Marti, 22 03 2011

Toader Victorin, seful laboratorului de avertizare seismica de la Institutul Roman de Seismologie Aplicata, sustine ca in aceste zile s-ar putea sa se simta "un cutremur mic" in zona Vrancea.

Specialistii sunt de parere ca in zilele urmatoare este posibil sa se produca un seism, dar nu de intensitate mare, iar acest cutremur va avea loc in zona Vrancea.

"Exista o perturbatie in seismicitatea vranceana incepand cu luna noiembrie, un ritm intens fata de perioada anterioara.

Ne duce cu gandul la un nivel seismic mai important, un maxim de 5,3 pe scara Richter. Zilele astea sunt critice. Azi si maine sunt zile favorabile pentru altfel de cutremur care e mic, dar se simte",
 a spus Toader Victorin, seful laboratorului de avertizare seismica de la Institutul Roman de Seismologie Aplicata, citat de realitatea.net.

Teritoriul judetului Vrancea corespunde celei mai active zone seismice din tara noastra sau chiar din sud – estul Europei.

Activitatea seismica din zona Vrancea isi are originea in existenta pe teritoriul Romaniei a trei blocuri rigide - placa est - europeana, subplaca moesica si subplaca intra - alpina ( sectorul transilvanean ) si a liniamentelor tectonice, cu dimensiuni continentale, care le separa.
Fii reporter http://www.agenda.ro/!

Hmmm ....
Nu trebuie sa intram in panica, dar e bine sa constientizam!
Ce spunea D-l dr Marmureanu???
Iar ceva mai in urma ....
Iar cand o fi sa crape, crapa!
Pamantul, desigur!
Ceva, ceva ... parca  spuneau si specialistii rusi:
Admin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite