Google Translate

joi, 24 noiembrie 2011

Români, treziti-va! Apocalipsa preturilor este aproape! Atat de aproape ...


News: Românii au băut aproape 60 de milioane de litri de spirtoase în acest an ...


Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România a cărui activitate a fost grav afectată de secetă anul acesta, se pregăteşte de negocieri în vederea creşterii preţurilor pe contractele directe de vânzare a energiei, compania fiind de altfel angrenată şi în discuţii cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru scumpiri la electricitatea livrată populaţiei.

Vânzarea energiei hidro, cea mai ifetină din România, pe contracte directe, cum este cel cu Energy Holding, dar şi pe segmentul reglementat, la preţuri mai mici decât cele practicate pe piaţă sau chiar decât costurile, au anulat potenţiale câştiguri de peste 350 de milioane de euro numai în perioada 2009-2010, după cum arată calculele făcute de Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al Hidroelectrica.

Scumpiri pentru toţi

"Toate contractele care expiră în 2015-2018 au clauze de rediscutare a preţului. Intenţia noastră este de a ajunge la nivelul pieţei. Dacă cei cu care iniţiem aceste discuţii nu acceptă majorările de preţ şi contractele ne permit, le vom întrerupe livrările. Negocierile pornesc cu o majorare de 3,5%, iar noi vrem să ajungem la un preţ cât mai apropiat de piaţă",
a declarat Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica, în cadrul unei conferinţe organizate de Forum Invest.

El nu a spus concret ce înseamnă nivelul de preţ al pieţei şi nici preţul mediu cu care Hidroelectrica îşi vinde aproape 70% din producţie pe contracte directe către firme precum Energy Holding, Alpiq (Elveţia) sau Alro.

Totodată, şeful Hidroelectrica a mai precizat că a cerut majorări de preţ de la ANRE şi pentru energia pe care o livrează pe segmentul reglementat, unde sunt incluse populaţia şi micile companii şi unde producătorul de energie vinde sub costuri.a mai precizat Trihenea, care înainte de a prelua conducerea companiei a fost prefectul Sibiului, localitate de unde este actualul ministru al economiei Ion Ariton.
"Am cerut majorarea preţului cu un procent important, de până la 50%",
Cum au dispărut 350 milioane de euro

Contractele directe ale Hidroelectrica, semnate la începutul anilor 2000 şi care, în unele cazuri au fost prelungite până în 2018, au iscat o serie de controverse de-a lungul timpului, compania fiind acuzată că-şi vinde energia la un preţ mult prea mic comparativ cu cât ar obţine dacă ar ieşi cu întreaga cantitate pe bursa de energie. Pe de altă parte, managementul Hidroelectrica a motivat încheierea acestor contracte prin necesitatea obţinerii unor garanţii pe termen lung privind încasările, contractele directe fiind singura modalitate de garantare a unor împrumuturi necesare pentru susţinerea activităţii companiei.

Totuşi datele publicate de Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al Hidroelectrica, arată că prin politica de vânzare a energiei pe contracte directe compania a renunţat numai în perioada 2009-2010 la câştiguri de peste 350 de milioane de euro, bani care la fel ar fi putut fi folosiţi pentru susţinerea dezvoltării companiei.
"În 2009, Hidroelectrica a vândut 11,7 TWh prin contracte bilaterale la un preţ mediu de 102 lei pe MWh, pierzând astfel câştiguri de 133 de milioane de euro. În 2009, Hidroelectrica a vândut 3,4 TWh pe piaţa reglementată la un preţ mediu de 83 de lei pe MWh, renunţând la profituri de 61 de milioane de euro",
 arată calculele Fondului Proprietatea. Anul trecut, prin aceleaşi căi, Hidroelectrica a pierdut 100 de milioane de euro vânzând 14,9 TWh pe contracte directe la un preţ mediu de 122 de lei pe MWh şi 62 de milioane de euro pe segmentul reglementat prin vânzarea a 4 TWh la un preţ mediu de 86 de lei pe MWh. Astfel, numai în doi ani de zile, Hidroelectrica a renunţat la profituri de peste 350 de milioane de euro din simplul motiv că energia nu a fost vândută la preţul pieţei.

Reprezentanţii Fondului Proprietatea văd o singură soluţie pentru reglarea acestei situaţii: listarea sau privatizarea companiei.
Sursa:
Ziarul Financiar
===================


În ultimii doi ani, Hidroelectrica a pierdut peste 230 milioane de euro din cauza contractelor dezavantajoase, potrivit Fondului Proprietatea
 Joi, 24 Noiembrie 2011

Ce factură la curent ne pregătesc „băieţii deştepţi"
„Dacă nu se anulează contractele băieţilor deştepţi, vom plăti facturi mai mari la curent electric",
spuneau zilele trecute reprezentanţii Fondului Proprietatea, acţionarul minoritar de la Hidroelectrica. Avertismentul e pe cale să se adeverească: conducerea Hidroelectrica a cerut marţi creşterea preţului curentului livrat populaţiei cu până la 50%.
Cine sunt, aşadar, „vinovaţii"?

În timp ce contractele "băieţilor deştepţi" continuă să producă pagube consistente companiei, conducerea Hidroelectrica a solicitat ieri Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie acordul pentru majorarea preţului energiei furnizate populaţiei cu 50%. Dacă această solicitare va fi aprobată, românii ar putea plăti de la 1 ianuarie cu aproximativ 15% mai mult pentru factura la curent electric decât până acum (preţul final este stabilit în funcţie de mai mulţi indicatori). Directorul Hidroelectrica, Constantin Trihenea a cerut ieri „înţelegere" în ceea ce priveşte această solicitare:
„Întotdeauna am livrat pentru sectorul reglementat sub preţurile comerciale şi, uneori, chiar sub preţurile de producţie. Obiectivul nostru este să livrăm populaţiei energie ieftină, dar nu la nivel de jumătate de preţ. Avem nevoie de acoperirea costurilor şi sper că vom fi înţeleşi",
 a explicat directorul Hidroelectrica.


230 milioane de euro, pierderile produse de „băieţii deştepţi" către Hidroelectrica

Solicitarea conducerii Hidroelectrica vine în contextul în care acţionarul minoritar al acestei companii, majoritar de stat, Fondul Proprietatea, a avertizat că perpetuarea contractelor păguboase cu aşa-numiţii "băieţi deştepţi" va avea consecinţe negative asupra populaţiei.

În momentul de faţă, Hidroelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, în proporţie de 80%, iar restul acţiunilor sunt în portofoliul Fondului Proprietatea (FP). Potrivit unor estimări ale reprezentanţilor FP, Hidroelectrica a pierdut în ultimii doi ani, din cauza contractelor păguboase încheiate cu firmele care intermediază energie, peste 230 de milioane de euro.
"La un preţ mediu de piaţă de 150 de lei/MWh, din aceste contracte bilaterale, la preţuri semnificativ sub cel al pieţei, pe baza informaţiilor publice furnizate de către Hidroelectrica până acum, estimăm pierderile companiei la 130 de milioane de euro din profit pe 2009, iar în 2010 profiturile pierdute au fost în jur de 100 de milioane de euro. Noi considerăm că Hidroelectrica ar fi trebuit să ofere aceste cantităţi de energie pe piaţă, într-un proces transparent de licitaţie şi să accepte cele mai bune oferte primite",
 e de părere Konieczny.

Preţul de piaţă: 150 lei/MWh, preţul pentru „băieţii deştepţi": 103 lei/MWh

Aşa-numiţii "băieţi deştepţi din energie" sunt în realitate firmele care cumpără curent electric ieftin şi-l revând mai departe la un preţ mult mai mare. Concret, aceste firme cumpără de la Hidroelectrica cu preţuri cuprinse între 103 lei şi 135 de lei/MWh, apoi revând cu un preţ mediu de 150 de lei/MWh. Paguba înregistrată de Hidroelectrica în ultimii ani rezultă din această diferenţă, dintre preţul de cumpărare şi cel de vânzare. Ceea ce vor reprezentanţii FP este ca Hidroelectrica să elimine intermediarii şi să vândă ea direct la preţul pieţei.

Acest lucru însă nu a fost dorit şi de către ultimii miniştri ai Economiei, care au prelungit de fiecare dată aceste contracte. Acelaşi lucru l-a făcut spre exemplu şi Adriean Videanu, în 2010, care spre finalul mandatului său a prelungit până în 2018 aceste contracte. Întrebat care au fost motivele pentru care a luat această decizie, Adriean Videanu s-a rezumat să ne răspundă în câteva cuvinte: "Ministrul nu se implică în politica comercială a nici unei companii din subordine". Cu alte cuvinte, fostul demnitar vrea să ne convingă astfel că managerul de la Hidroelectrica a decis de capul său să prelungească aceste contracte.

Actuala conducere a Hidroelectrica a refuzat să răspundă întrebărilor pe acest subiect trimise de RL, încă de săptămâna trecută.

Cine sunt „băieţii deştepţi" din energie


În acest moment există zece firme care, potrivit unui raport făcut public de "Fondul Proprietatea", cumpără curent electric de la Hidroelectrica la preţuri preferenţiale. În această listă există două mari companii considerate consumatori "strategici", Alro Slatina şi Mittal Steel, dar şi fime care se ocupă doar cu intermedierea curentului electric.
Iată topul, în funcţie de cantitatea de energie cumpărată:

ALRO Slatina a cumpărat anul trecut cea mai mare cantitate de energie, 3.104.910,58 de MWh, pentru care a plătit 348.874.415,50 de lei, adică 112,36 lei/MWh. În spatele ALRO se află miliardarul rus Vitali Matsitski.

Energy Holding se află pe locul al doilea, cu o cantitate de 2.609.352,76 MWh, pentru care a plătit 313.122.330,44 de lei, adică 119, 99 lei/MWh. Acţionariatul acestei firme se împarte între Energy Holding (Cyprus) Limited, 5%, şi B.V. Marken Investment & Trading Mit, 95%. Surse din piaţă susţin că firma este deţinută în continuare de către Bogdan Buzăianu, un apropiat al fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu.

Alpiq RomEnergie (fost EHOL Distribution), care a achiziţionat 1.824.711,77 MWh, pentru care a plătit 218.354.877 de lei, adică 119,66 lei/MWh şi Alpiq RomIndustries, cu 1.576.984.58 MWh, pentru care a plătit 189.238.128,34 de lei, adică 119,99 de lei/MWh. Şi despre aceste două firme se spune că sunt controlate de către Bogdan Buzăianu.

Mittal Steel Galaţi a primit 1.737.600 MWh, pentru care a plătit 226.291.617 de lei, adică 130,23 de lei/MWh. Firma aparţine miliardarului indian Lakshmi Mittal.

EFT România a cumpărat 1.160.303, 96 MWh, pentru care a plătit 142.717.387,32 de lei, adică 123 de lei/MWh. Compania este controlată de concernul european EFT Group.

Euro-Pec a primit 401.192,05 MWh, pentru care a plătit 54.160.927,02 de lei, adică 135 de lei/MWh. Firma e deţinută de soţii Adrian Marcel şi Alina Comşa, apropiaţi ai deputatului PDL, Mircea Toader. Deputatul PDL a fost sunat ieri, dar a refuzat să comenteze.

Luxten a contractat 300.013,3 MWh, pentru care a plătit 40.501.794,83 de lei, adică 134,99 lei/MWh. Luxten e controlată de oamenii de afaceri Ionel Pepenică şi Claudiu Rădulescu. Firma a primit numeroase contracte de la primării şi instituţii conduse de PDL.

Elsid Titu a cumpărat 178.333,99 MWh, pentru care a plătit 18.368.400,97 de lei, adică 103 lei/MWh. Această firmă este controlată de oamenii de afaceri Mihai Tufan şi Mihai Anastasescu, prin societatea Metaleuroest.

Electrocarbon, 140.963,64 MWh, pentru care a plătit 14.519.255,33 de lei, adică 103 lei/MWh. Şi această firmă este controlată de către Mihai Tufan şi Mihai Anastasescu.

Presiunile FMI


FMI a cerut recent instituirea unui management privat la companiile de stat, printre care şi Hidroelectrica, şi privatizarea unui pachet cât mai mare din acţiuni. Performanţa slabă de până acum şi contractele păguboase fac ca valoarea „de inventar" a companiei să fie de doar patru miliarde de euro. O evaluare făcută fie în funcţie de puterea instalată (7 Gw), fie după profitul potenţial (0,5-1 miliarde euro pe an)
indică o valoare reală de cel puţin 15 miliarde de euro.



Români, treziti-va!
Ne asteapta vremuri apocaliptice.
Admin

29 de comentarii:

  1. Salut, Vasile! Ce vorbesti tu de aproape? Apocalipsa asta a intrat deja in noi, si musca adanc! Cat sa ajunga pretul la energia electrica? Nu e de ajuns ca platesc deja, 35 de euro pe luna pentru energia consumata ? Sa nu mai spun ca toti consumatorii sunt de clasa energetica superioara.
    Apocalipsa a venit, Vasile! Mai avem sa ridicam mainile, a disperare si neputinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa cerem politicienilor, Presedintelui Basescu sa-si tina promisiunile! Stiu ca suna aberant, stiu ca ce n-au facut in aproape doua mandate nu vor face in cateva luni! Stiu asta! Stiu ca nu vor face nimic bun! Dar luand ATITUDINE, aratand ce au facut rau (ex. perpetuarea contractelor "baietilor destepti din energie" etc.etc.), le vom mai taia din macaroana viitoarelor promisiuni electorale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mei, mei, mei ...
    In comunicarea non verbala,
    Si tacerea este un raspuns!
    De regula, o acceptare tacita!
    Sa intelegem deci ca Puterea e bine sa faca preturile, cum vrea muschii ei?!? Chiar asa?
    Mei, mei, mei ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mei, mei otzule, tu n-ai auzit de comunicarea telepatica, ai?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ahaa.... Talica ii injuri in gand!
    Mei, mei, mei ... Da 'otz mai esti talica!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai , oameni buni ... voi pierdeti timpul discutind despre pretul energiei ... si la cezarel , pe blog , se poarta discutii extrem de importante ... I-auziti :

    CEZAR spunea...
    Salut vizitatorii din Hemel Hempstead, Hertford si din Apo, Armed Forces Europe !!
    CEZAR spunea...
    Salut vizitatorul din LONDON!!
    CEZAR spunea...
    Urjala, Western Finland viewed "ARMYIA - Te salut cu mult drag!
    CEZAR spunea...
    A visitor from Saint-ouen-laumone, Ile-de-France viewed "ARMYIA - Te salut....cu salutul ROMAN!!!
    CEZAR spunea...
    A visitor from Bucharest, Bucuresti viewed "ARMYIA -: Colegiul militar CEZAR spunea...

    A visitor from Groningen viewed "ARMYIA -: CONCURS: CINE STIE......................CUNOASTE!!!!!! ___________ by Stelian"
    A visitor from New York viewed "ARMYIA -"
    Va salut cu mult drag!!
    CEZAR spunea...
    A visitor from Reims, Champagne-Ardenne viewed "ARMYIA - Te salut cu drag ,cu acelasi salut ROMAN-AVE!
    CEZAR spunea...
    A visitor from Athens, Attiki viewed "ARMYIA -: Revoluţia, o afacere de două miliarde de euro |
    Te salut !!!
    CEZAR spunea...
    A visitor from Kauttua, Western Finland viewed "ARMYIA -: CRONICA NEAGRA !!________________________Thank You!!
    24 noiembrie 2011, 08:40
    CEZAR spunea...
    A visitor from Groningen viewed "ARMYIA -:
    THANK YOU!!
    24 noiembrie 2011, 08:42
    CEZAR spunea...
    A visitor from Mar Del Plata, Buenos Aires viewed "ARMYIA -: Rusia îşi păcăleşte inamicii cu tancuri şi avioane gonflabile"
    THANK YOU!!
    24 noiembrie 2011, 08:43
    CEZAR spunea...
    A visitor from Germany viewed "ARMYIA -:
    THANK YOU!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine-si bate joc de omul asta, mai fratilor?
    A visitor from Buenos Dias, Muchchos

    RăspundețiȘtergere
  8. A visitor from Mar Del Plata, Buenos Aires viewed "ARMYIA -: Rusia îşi păcăleşte inamicii cu tancuri şi avioane gonflabile"
    THANK YOU!! Ofticosule nu da informatii eronate!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tara arde,
    Bugetarii vor arde si ei,
    Iar baba se piaptana! Bravos, natiune!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mei, mei lasati mindria familiei noastre in pace! Nepotul a fost azi la Dabuleni ipreuna cu Cash ca valu si AIRPANu sa ia pulsul prostanacului. Am inteles de la nepotel ca se inscrie ca consilier in viitorul partid al lui GIONEL

    RăspundețiȘtergere
  11. Romania isi pacaleste cetatenii cu o economie gonflabila.
    Maresalul apararii inainteaza la gradul urmator pe CEZAR.
    Amiralul Fratila transmite asigurari tuturor celor ramasi in afara UNPR ca se pot face inscrieri nelimitate la filiala URZICENI.
    Seful fostului stat(preferam -fostul sef al statului)se uita crucis spre bancile care ,,au facut profituri uriase in Romania''.
    Seful guvernului si ,,vaca merinos '' se roaga la ,,Zidul Plingerii''.Nu stim pentru ce.
    Milioane de romani se roaga si ei,din alte motive.

    RăspundețiȘtergere
  12. Băsescu: Ca şef de stat, nu am reuşit să pun capăt poveştii “băieţilor deştepţi” din energie.
    ============================
    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că, în calitate de şef de stat, nu a reuşit să pună capăt "poveştii celebrilor băieţi deştepţi" din energie, el apreciind că România va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.
    ==================
    OK! Ne-am lamurit!
    Baietii destepti, l-au invins!
    Domnule Presedinte,
    Sa traiti bine, ne-ati mintit frumos!

    RăspundețiȘtergere
  13. CANADA;
    Daniel Drugea spunea...
    =======================
    Referitor la subiectul in discutie:
    Democratia este un process lent si costisitor pentru ca necesita schimbari radicale, schimbari politice, economice, legale si sociale. Ca rezultatul final sa fie positiv, este nevoie in primul rand de bune intentii si de oameni cinstiti in slujba ei. In conditiile actuale romanesti, un politician mai putin corrupt, merita sa fie ales inaintea unui politician care deja a dovedit ca este corrupt pana la os si si-a dovedit aservitismul fata de actuala conducere.

    Electoratul din Romania trebuie sa inteleaga ca politicienii nu sunt altceva decat functionari de stat care sunt obligati sa isi exercite functiile in deplina concordant cu vointa celor care i-au ales drept conducatori.
    De ce este Romania in situatia in care se afla astazi? Nu este vina unui partid politic sau al altuia ci este vina fiecarui Roman care a votat in circumscriptia lui electoral pe deputatul si senatorul pe care i-au delegat si in special vina celor care nu s-a prezentat la vot ascunzandu-se dupa degetul de unde putea sa spuna ca “oricum nu se poate schimba nimic”.

    Revenind la subiectul in discutie, dreptul la petitie este un drept universal recunoscut in orice tara unde exista o democratie adevarata. Iata sugestiile mele:
    - Angajati in sprijinul cauzei specialisti in domeniile cerute si avocati ai cauzei propuse;
    - Anuntati in primul rand media(radio, televiziunea si presa) despre intentiile pe care le aveti si mentineti cu ea un contact permanent pentru a-I informa despre progresele facute;
    - Infiintati un system on-line(web) care sa va permita strangerea rapida si eficienta de semnaturi din intreaga lume;
    - Faceti sa circule milioane de e-mail-uri care sa promoveze ideeile pe care le aveti si argumentele prin care sprijiniti intreaga cauza;
    - Gasiti voluntary care sa se ocupe de strangerea manuala de semnaturi in special in preajma organismelor de reprezentare, ambasadele tarilor implicate si locuri de intensa circulatie(centre comerciale, gari, aeroporturi, strazile desemnate pietonale, etc.);
    - Petitia electronic copiati-o pe CD-uri cu toate semnaturile si comentariile sale;
    - Semnaturile manual obtinute adunati-le intr-un format rezonabil(dosar, carte legate, etc.) functie de circumscriptia electoral in preajma carareia le-ati adunat;
    - Copii ale acestui documentar, inmanati-le delegatilor(parlamentar si senator) desemnati in acele circumscriptii electorale;
    - Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Camerei Deputatilor;
    - Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Senatului;
    - Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Parlamentului Comunitatii Europene;
    - Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Ambasadelor implicate ba chiar si catre guvernele acelor tari;
    s.a.m.d catre alte organizatii internationale care pot sprijini cauza propusa.

    In acest fel, in deplina concordanta cu Articolul 90 din Constitutia Romaniei, prin presiunile effectuate asupra deputatilor si senatorilor care isi vor vedea realegerile amenintate daca nu se supun doleantelor popular exprimate si media care va reprezinta, il puteti forta pe Basescu sa initieze un referendum cu character national pe tema cauzei propuse pentru ca la randul lui, si el trebuie sa inteleaga ca intr-o chestiune de interes national, nu sunt numai el si guvernul lui cei care au puterea sa hotareasca o soarta care va afecta fiecare Roman pe urmatorii 17 ani pentru ca in fond, aceeasi Constitutie a Romaniei, prevede si un Articol 95.

    23 noiembrie 2011, 16:05

    http://romaniamegalitica.blogspot.com/2011/11/romani-treziti-va-intr-o-lume-bezmetica.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere
  14. Sex with models in PSD scandal explodes: Victor Ponta accused of having sex with underage girls!
    =============
    The case 'sex with models' tends to become a huge scandal after Florin Ghiulbenghian, a mason known in the high circles of politics, told www.agentia.org that three years ago he found out that PSD leader Victor Ponta was among those who used the services of the prostitution network run by Ion Tamarjan and Relu Costan. Ghiulbenghian says the girls Ponta had sex with were underage and this happened after he married Daciana Sarbu. Moreover, Ghiulbenghian says the Romanian Intelligence Agency knows about the PSD leader's adventures. Two weeks ago, Ponta said the scandal is only filth trying to discredit PSD.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mei ista sex ologu de la 04,39, alta stire mai interesanta n-ai gasit?

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai,mai,
    Foarte interesant subiectul,dar ce-o face el Stelica ,cand o primi depesa de la Gabita,si-o avea ori vreo revelatie,ori o jubila sau mai degraba cred ca va juisa!!!!!!,A nu se confunda cu guita........Si-o vedea el cum i se micsoreaza,ei,pensioara,ca altceva e demult killer-ita si cum d-na o sa ii dea cu farfuriile nitel in cap,ca doar n-a facut pasiune ptr hainuta militara, ci ptr pensioara.....A,mai glumim si noi ,cica Saturn e-n conjunctie cu Marte ,sau Venus si d-aia nici Pres. nu poate sa rezolve furaciunile prietenilor lui,nici cu baietii destepti ptr.ca trebuie calcule sofisticate sa-i bagi in radical,sa extragi radicalul,ehe....dureaza mult si trebuie el sa fure cat mai mult,frati-su,fetele lui....si acoliti ,asa ca preturile desigur ca vor exploda ,fix da fix,dupa Sf.Vasile...ca doar atunci e destrabalarea maxima,sigur ca Stelica,pune bani de-o parte ca mai vin black friday-uri d-astea si la anu""""!!!!!!!Vezi,nu mai cere doua portii de haleala, ca nu-ti mai poti inchide pantofii!!!!!!!Fii destept ia-ti d-aia cu arici si gata treaba-i rezolvata!!!!!!
    Hai,ciao!!!!!
    Curara si aiureala

    RăspundețiȘtergere
  17. ER. Acolitii,evident cu 2 i !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. PERLE DIN ARMATA ROMANA:
    =======================
    1.Fruntasul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca a fost gasit cu o persoana de sex feminin la gardul unitatii īn loc sa
    fie īn pat...

    2.Sergentul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca imitānd vocea locotenentului Ionescu a urlat ca un bou...

    3.Instructia domnului medic militar Ionescu, cu tema "Cum ramān sanatos" se amāna pe motiv de boala...

    4.Bagati la tartacuta, regulamentul nu poate fi īncalcat absolut niciodata, cu exceptia situatiilor prevazute de regulament!

    5.Sa nu mai prind picior de soldat nebarbierit prin unitate!

    6.Mai rahat, nu mai misca īn formatie ca te manānc!

    7.O māna criminala a dat cu piciorul si a spart chiuveta!

    8.Am auzit un zāmbet īn formatie!

    9.Bateti trei pasi si īncepeti sa cāntati cu stāngul!

    10.Sa nu mai prind televizorul mergānd noaptea prin camera!

    11.Daca sunteti prosti si nu tineti minte cumparati-va un carnetel si un pix si tineti-le la buzunarul de la piept, si va puteti nota. Uite asa ca mine...

    12.Varianta: Daca sunteti prea prosti sa va aduceti aminte scrieti-va pe ceva. Si eu īmi scriu totul.

    13.Aveti grija la pragul ala de sus. Daca va dati cu capul de el ramāneti prosti pe toata viata. Si eu mi-am dat de trei ori, de aia
    stiu...

    14.Unuia i se face morala īn fata plutonului: Aveti īn fata un magar si un porc...(urmeaza mustruluiala si la sfārsit)...treci la loc īn
    formatie magarule!...

    15.La instructia de front, dom' plutonier ordona: "Pluton, alinierea īn front cāte unul! Pentru verificarea bocancilor, ridicati piciorul
    drept!" Unul dintre soldati ridica, din greseala, piciorul stīng, la care dom' plutonier, vazānd si un bocanc stāng ridicat, striga imediat: "Ba, care ai ridicat amindoua picioarele?"

    16.Sergentul catre soldati: - Trebuie sa tineti dusmanul tot timpul īn ochi...Ce te holbezi asa la mine soldat!?....

    RăspundețiȘtergere
  19. Partidul Poporului al lui Constantin Cojocaru, înscris în Registrul partidelor politice
    ======================
    Partidul Poporului a fost înscris marţi în Registrul partidelor politice, anunţă preşedintele formaţiunii, Constantin Cojocaru, într-un comunicat, unde se mai precizează că această formaţiune nu are nici o legătură cu “partidul” şi “poporul” lui Dan Diaconescu.

    "Ieri, 22.11.2011, Partidul Poporului a fost înscris în Registrul Partidelor Politice al Tribunalului Bucureşti, la poziţia 50. Partidul Poporului este continuatorul Partidului Poporului înfinţat în anul 1920 de mareşalul Alexandru Averescu, al tuturor partidelor româneşti de orientare populară, democratică, patriotică, naţionalistă.

    În acest moment, pe scena politică românească există două partide ale Poporului: Cel al lui Constantin Cojocaru și Partidul Poporului-Dan Diaconescu, fapt ce va bulversa populația față de cele două formațiuni cu nume identice.

    Partidul Poporului a fost reînfinţat, în baza Legii 14/2003, prin adoptarea Actului Constitutiv, pe data de 3.07.2010, de către reprezentanţii celor un milion de susţinători ai Proiectului pentru România, cunoscut sub denumirea prescurtată de Legea Cojocaru", se arată într-un comunicat.

    "Legea Cojocaru prevede împroprietăriea tuturor cetăţenilor majori ai României cu un capital de 20.000 de euro, prin redistribuirea a 20% din PIB. În primii 10 ani de aplicare a acestui proiect, în România, va fi realizat un program de investiţii de peste 600 miliarde de euro, prin care vor fi create 6 milioane de locuri de muncă. Întregul capital rezultat din aceste investiţii va intra şi va rămâne în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor României, viitoarea clasă mijlocie românească", mai transmite sursa citată.

    Constantin Cojocaru mai informează că în ultimul an, au avut loc mai multe procese în instanţele judecătoreşti, ca urmare a faptului că Dan Diaconescu a încercat să fure denumirea de Partidul Poporului şi capitalul politic generat de Legea Cojocaru. "Partidul Poporului nu are nici o legătură cu şi lui Dan Diaconescu. (...) La data de 21.08.2010, a avut loc primul Congres al Partidului Poporului, care a ales preşedintele partidului şi Comitetul Executiv Central", mai transmite PP.

    RăspundețiȘtergere
  20. From: Cobuz Lenuta
    To: "roarmy230@yahoogroups.com"
    Sent: Tuesday, November 22, 2011 3:30:25 PM
    Subject: [roarmy230] Primul termen procesual

    Dragi camarazi,
    Va informez ca azi, la ultima cerere de chemare in judecata pe care a depus-o colega noastra, av. Cristina Huzuneanu, la Tribunalul Bucuresti - Litigii de munca, cu referire la atacarea unei decizii de revizuire in baza OUG 1/2011, s-a primt termen pe 8 aprilie 2013. Petentul primise decizia prin iunie 2011. Va imaginati ce termene vom primi noi, cei care - pana la aceasta data - nu am primit decizia?
    Cu Dumnezeu inainte!
    ********************
    Concluzia: cotizati, cotizati,cotizati!
    *********

    RăspundețiȘtergere
  21. Hai ca etzti tzioflingar, tu asta de la 14,19!

    RăspundețiȘtergere
  22. Da de tze-i ma tzoflingar ca doar a pop-ularizat vivoriile de victorii aleSScmd

    RăspundețiȘtergere
  23. V-ati curentat toti ? Pacat ca nu ati apucat sa-l vedeti pe boUculete anuntind ca executat intocmai si la timp ordinul lunetistului cu privire la...,,pretena'' cu care a fost vaca merinos la ,,Zidul Plingerii''.

    RăspundețiȘtergere
  24. Un rău nu vine niciodată singur!
    ================================
    Fara majorari de pensii si salarii inainte de alegeri! Punct.
    Punct demagogiei politice!
    Punct populismului desantat!
    ================================
    Politicieni, nu mai amagiti electoratul! Cei care au vehiculat ca, poate, in a doua jumatate a lui 2012 vor creste pensiile si salariile au primit un raspuns, vineri, de la Consiliul Fiscal: aceste masuri ar incalca cinci prevederi din Legea responsabilitatii fiscale, inclusiv interdictia de a da bani in plus cu sase luni inainte de alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  25. ,,Lasa maica,bine ca-i pace !''

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, o pace care te scoate pe cale naturala din sistem! Asta vreti, asta aveti! Asta spun, vor si stapanii! Bucurati-va impreuna! Pace voua!

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai PAPA-ule, ,,Pace voua !''?
    Da' tu cine-i fi ? ,,Stapinul lumilor''?

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu! E stapinul belciugelor!
    Belciugatu

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred ca FMI ... joaca la doua capete!
    ====================================
    Un lucru insa, pe care nu il voi crede niciodata:
    FMI, sa fie procupat de binele poporului roman!
    Sa fim seriosi! Singura preocupare, sa-i fie lui bine!
    Lui si celor apropiati (sustinatori interese)!
    In aceasta ecuatie, pentru popor nu mai exista loc!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri