Google Translate

vineri, 21 iunie 2013

Este dreptul PC să aibă propria-i demnitate. Initiativa de a rămâne în USL ca partid distinct, este corectă. Infatuarea unora, nu-i va duce departe!

 
Antonescu: Nu am prea înţeles anunţul PC, dar nu este o tragedie.
Dan Voiculescu nu este artizanul USL
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că nu a prea înţeles scopul declaraţiei făcute joi de către PC, menţionând că aşteaptă explicaţii de la conducerea acestei formaţiuni şi anunţul lui Bogdan Ciucă nu reprezintă "o tragedie".
 
Antonescu: Nu am prea înţeles anunţul PC, dar nu este o tragedie. Dan Voiculescu nu este artizanul USL
 
Preşedintele PNL a spus la Realitatea că nu a prea înţeles dacă declaraţia de joi a lui Bogdan Ciucă a fost făcută ca o ameninţare sau pentru a sancţiona ceva.
 
Antonescu a menţionat că şi până acum PC şi PNL se exprimau fiecare în nume propriu.
El a subliniat că ar putea să comenteze declaraţia lui Ciucă, dar preferă să aştepte o poziţie oficială sau explicaţii din partea conducerii PC.

Antonescu a spus că poziţiile PNL şi PC au fost uneori diferite, conservatorii fiind mai degrabă alături de PSD în tema coabitării.
 
Preşedintele PNL a mai spus că anunţul PC nu reprezintă o tragedie, iar USL continuă să funcţioneze.
Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări, Antonescu a subliniat că Dan Voiculescu nu este artizanul USL.
 
 
Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că, începând de astăzi, poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat joi Bogdan Ciucă, adăugând că nu va fi rupt şi nici denunţat acest protocol.

=============================
==========================================

 
PC, SUPĂRAT pe PNL: "Protocolul cu liberalii NU funcţionează. Rămânem în USL ca partid distinct"
Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că începând de astăzi poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat joi Bogdan Ciucă, adăugând că nu va fi rupt şi nici denunţat acest protocol.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. "Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL (...)
Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare", a precizat Ciucă.

El a mai spus că PC face acest anunţ, pentru a nu mai fi întrebat de fiecare dată dacă un proiect sau o iniţiativă a PC a fost discutată în ACD. "Nu am discutat, pentru că nu ne-am întâlnit şi nu funcţionează protocolul fizic, datorită problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relaţie bună, dar nu funcţionează. Ca urmare, toate poziţiile, declaraţiile politice, interpelările, iniţiativele legislative pe care le prezentăm ca fiind ale PC sunt ale PC şi nu sunt ale ACD, iar PNL are poziţii proprii", a explicat Bogdan Ciucă.

El a mai spus că preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis în urmă cu două luni o adresă liderului PNL Crin Antonescu prin care îi solicita o întâlnire pentru a vedea ce este de făcut. Ciucă a adăugat că în protocolul ACD se precizează că PC şi PNL ar trebui să se întâlnească de două ori pe lună, iar acest lucru nu s-a întâmplat. El a mai spus că nu este vorba despre un reproş adresat PNL, şi nici o supărare, ci este "o constatare prietenoasă". "Toate declaraţiile PC aparţin PC, care face parte din USL, alături de PNL şi PSD, ca trei partide distincte", a mai spus Ciucă.

"Nu desfacem, nu denunţăm, nu nimic. Vă anunţăm pe dumneavoastră că toate poziţiile pe care noi le avem de acum încolo şi toate iniţiativele PC sunt ale PC. Este firesc să fie aşa şi faţă de PSD şi PNL", a adăugat Ciucă la întrebările ziariştilor, arătând că atunci când este vorba de obiective comune acestea se vor discuta în USL.

Întrebat dacă PC se va apropia mai mult de PSD, Ciucă a răspuns: "Nu s-a pus problema să ne depărtăm şi să ne apropiem de nimeni. Suntem trei partide care am fondat acest USL. Sprijinim în continuare USL, pur şi simplu vrem să ne dezvoltăm şi prin mesajele pe care le transmitem de sine stătător". Întrebat în legătură cu participarea pe liste proprii a PC la alegerile europarlamentare, Ciucă a spus că PC a început deja o campanie de structurare a partidului în teritoriu şi că va lua o decizie în perioada următoare cu privire la alegerile europarlamentare, după cum vor lua decizii şi PNL şi PSD, ca trei partide distincte în USL.

Sursa: REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/pc-suparat-pe-pnl-protocolul-cu-liberalii-nu-functioneaza-ramanem-in-usl-ca-partid-distinct_1208977.html#ixzz2WnpqH7tv

=============================

=========================================
============================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri