Google Translate

sâmbătă, 17 august 2013

Scrisoarea adresată ÎNAINTE DE MOARTE poporului român de ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU. CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE !


Popor român !
==================================================
Vasile Burcu /// karadeniz 18 august 2013, 02:42

Aici a apărut prima dată acest articol scris de Marin Neacşu pe 18.10.2011
http://punctochitpunctlovit.blogspot.ca/2011/12/scrisoare-deschisa-poporului-roman.html

Răspundeţi Ștergere
Răspunsuri

Admin, Romania Megalitica18 august 2013, 03:02

Cred ca ai dreptate, karadeniz!
Am preluat TEXTUL cu Link-ul unde a fost publicat, petru a se stabili ADEVARUL! Si eu stiu ce sti si tu, dar vad ca unii vor neaparat sa puna acest TEXT si pe seama ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU. Sa fi lasat parintele sa curga aceasta CONFUZIE, sau unii sunt din prostie si NECUNOASTERE in culpa, sau altii interesati de a aduce mereu in ATENTIE TEXTUL, chiar cu riscul unor SCANDALURI. Am discutat cu prietenul meu Marin Neacsu si am rugat sa CLARIFICE ficare caz in parte, iar acolo unde se IMPUNE, sa se adreseza instantei!


http://mhblogonline.blogspot.ro/2013/08/scrisoarea-adresata-inainte-de-moarte.html#comment-form
punctochitpunctlovit.blogspot.com
 
Excelent scris, nea Marine!....Pacat si trist, deopotriva, e ca dezvalui adevaru...ri mult prea cunoscute ca cei indtrituiti sa le mai bage in seama...Si mai trist e ca "BOBORUL" e "anesteziat" de mai putin panem si mult circenses...Urari de bine din Brasov!Nicu...de la V.M....Vezi mai mult
=================================================================

 Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!
 
 Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.

Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.

De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale?

Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.

    Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul.

Cât timp o să te laşi neglijat?

Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii.

Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc.

Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.

NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.

De ce te laşi dezbinat?

Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii.

Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria.

Când îţi vei revendica drepturile?

Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.

De ce ai lăsat să se întâmple asta?

Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria.

Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?

Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.

Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam.

Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.

Tu taci !!!

Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei.

Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ?

Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.

Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile.

Tu taci !!!

Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci.

Tu taci !!!

Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,

sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.

Tu taci !!!

Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise “la expoziţie” în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.

Tu taci !!!

Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.

Tu taci !!!

Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.

Tu taci !!!

Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui.

Tu taci !!!

Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit.

Tu taci !!!

Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.

Tu taci !!!

În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic.

Tu taci !!!

Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS.

Tu taci !!!

Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.

Tu taci !!!

Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială.

Toţi tac !!!

Tu taci !!!

Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.

Tu taci !!!

Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire.

Tu taci !!!

Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul.

Tu taci !!!

Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine…

Tu taci !!!

Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire.

Tu taci !!!

ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN,

ŞI TU TACI !!!

Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută.

Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.

Cât o să mai taci ?

Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.”

                 Părintele Arhimandrit Justin

====================================================================
===============================================
===================================

 

16 comentarii:

 1. Aici a apărut prima dată acest articol scris de Marin Neacşu pe 18.10.2011
  http://punctochitpunctlovit.blogspot.ca/2011/12/scrisoare-deschisa-poporului-roman.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca ai dreptate,karadeniz!
   Am preluat TEXTUL cu Link-ulunde a fost publicat, petru a se stabili ADEVARUL! Si eu stiu ce sti si tu, dar vad ca unii vor neaparat sa puna acest TEXT si pe seama ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU. Sa fi lasat parintele sa curga aceasta CONFUZIE, sau unii sunt din prostie si NECUNOASTERE in culpa, sau altii interesati de a aduce mereu in ATENTIE TEXTUL, chiar cu riscul unor SCANDALURI. Am discutat cu prietenul meu Marin Neacsu si am rugat sa CLARIFICE ficare caz in parte, iar acolo unde se IMPUNE, sa se adreseza instantei!

   Ștergere
 2. Cernzura nu onoreaza si nu ne face liberi !
  Oare viata trebuie dedicata unor pensii amarite sau propagandei
  rosie verde ?

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Cu tot respectul pentru istoria si cultura tarii .....ideia ca Romania este buricul pamantiuui este
  o forma a intoarce complexele pe invers. Ea a fost intr-odusa de Ceausescu in constinta romanilor.
  O spune un om calatorit in jurul pamantului.... 36 de tari

  Romanii sunt un popor talentat....ascutit la mine ...nu pre intrepranzator etc.
  Cu bune si rele. In rest propaganda si iar propaganda.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:
   m
   MAI NENE LOAZA DE ROBERT-DEVA, PAI ANUL TRECUT NE INTOXICAI CA TRAIAN BASESCU ESTE ACTIONARUL LUI VIKTOR BOUT SI ESTE GATA DE ARESTAT PE TERITORIUL SUA , ETC, SI ACUMA VII CU TEXTE DESPRE VICTOR PONTA ?? MA LESI.. ESTI DUS RAU DE TOT SI NUMAI BUN DE BAGAT LA OSPICIU DE NEBUNI. MAI REVINO-TI OMULE SI DACA TOT IEI BANI PENTRU LINS SI ATACAT , MAI BINE IA SI TE SPANZURA.

   Ștergere
  2. Mister Horvath, daca e doar propaganda, de ce vor fratii tai si toate tarile astea ”prietene” sa puna mana pe Romania? De ce este ascunsa sub asfalt istoria si cumparate constiintele? ”Prietene” o sa spui si tu ca vrei autonomie si ca atunci cand Attila s-a stabilit in Panonia nu era nimeni intre Carpati? Pai daca nu era nimeni, de ce nu s-a stabilit Attila in Transilvania, ca era si este mult mai frumoasa si mai bogata decat Ungaria pe care nu o ravneste nimeni.

   Ștergere
  3. Daca te va intreba cineva de ce popoarele migratoare nu s-au stabilit in Dacia sa le spui ca nu i-au lasat dacii. Iar hunii s-au stabilit in campia panonica pentru ca era cam liber. Asta o spun cronicile ungare, nu strainii.

   Ștergere
 4. DE VRETI A VA,, DICSTRA" LA MAXIM INTRATI PE:

  http://altfel.wordpress.com/2013/08/16/feriti-va-de-armata-romana/

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt impotriva autonomiei. O enclava a secutistilor mqghiari. UDMR este o retea ruseasca sub acoperire
  maghiara. Cand nu e paine se da circ. Circul romano maghiar este periculos. Stii doar cum incepe.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da , asa e , nu va convine o enclava secu.. rista. Voi vreti toata Transilvania, se stie.Cand nu va mai fi nici un piicor de roman vor avea ungurii Transilvania.Dar asta nu se va intampla niciodata.

   Ștergere
 6. .. Mitul BOMBEI NUCLEARE romanesti a fost un motiv de denigrare a Ro de catre Hungary ! Se aude bozgorete Rh- ?

  RăspundețiȘtergere
 7. ,,Fratele lui Cioabă a declarat că familia face demersuri pentru ca trupul să fie adus în țară cu un avion privat,
  însă dacă statul se oferă să trimită un elicopter SMURD,
  atunci nu va refuza.''

  Sa se duca chiorul, cu vaporul, sa-l aduca!

  RăspundețiȘtergere
 8. FLORIN CIOABĂ A MURIT.
  Fiul regelui romilor:
  Cei care i-au făcut rău vor fi traşi la răspundere.
  ====================================
  UPDATE 14.50 - Cei care i-au făcut rău vor fi traşi la răspundere, a declarat fiul lui Florin Cioabă, Dorin Cioabă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, făcând astfel referire la medicii de la spitalul Anadolu din Antalya, acolo unde tatăl său a fost internat iniţial.

  "Toţi vor fi traşi la răspundere pentru că nu se poate ca un om, în secolul 21, să nu poată fi salvat din cauza unei boli care nu a fost aşa avansată", a spus Dorin Cioabă, care a arătat că una din procedurile iniţiate de medicii turci din primul spital "i-a produs stopul cardiac".

  Ştirea iniţială 11.50
  Regele romilor Florin Cioabă a murit, astăzi, la ora 11.10, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, după ce ieri rudele acestuia declarau că starea lui s-a îmbunătăţit considerabil după operaţia efectuată de medicii turci.

  Rudele acestuia le-au declarat jurnaliştilor că nu îşi doresc ca trupul lui Florin Cioabă să fie supus autopsiei, acestea insistând ca autointitulatul rege al romilor să fie adus în ţară chiar astăzi.

  Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei

  Medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Astăzi, Florin Cioabă a fost deconectat de la aparate, nu înainte ca rudele acestuia să îşi ia rămas bun de la el.

  Florin Cioabă, un "rege" prieten cu preşedintele Băsescu şi cu trimiterea romilor la şcoală

  Deputatul PSD Mădălin Voicu a afirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că regretă moartea lui Florin Cioabă, care a lăsat un "gol important în ceea ce priveşte mişcarea romilor".

  RăspundețiȘtergere
 9. Acum incepe ,,TIGANIADA!!"

  RăspundețiȘtergere
 10. Urmează 30 de zile de doliu şi funeralii cum nu s-au mai văzut. Iată CINE ÎI VA URMA LA TRON lui Florin Cioabă.
  ==================
  Împăratul romilor Iulian a declarat după aflarea veştii că Florin Cioabă a decedat în Turcia, că vor urma 30 de zile de doliu şi funeralii "cum nu s-au mai văzut" şi îndemnat comunitatea romilor la pace, spunând să "nu-şi facă griji, pentru că cei care trebuie să aibă grijă, vor avea în continuare", informează Mediafax.

  "Am fost sunat din Turcia de copiii lui Cioabă, care mi-au spus că regele a murit. Urmează 30 de zile de doliu. Peste două-trei săptămâni vom întruni Consiliul de Coroană şi vom hotărî cine îl va urma la tron. Conform legii noastre, cel care îi urmează este Dorin, fiul lui cel mare", a declarat Iulian.

  Potrivit acestuia, copiii lui Florin Cioabă i-au spus că "inima artificială ce i-a fost montată nu a mai funcţionat".

  Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei

  Întrebat cum se vor desfăşura funeraliile, Împăratul Iulian a declarat: "Vor fi funeralii deosebite, cum nu s-au mai văzut până acum, care vor dura trei zile".

  Iulian a transmis şi un mesaj comunităţii de romi pe care îi îndeamnă la pace şi linişte, rugându-i să stea liniştiţi, pentru că "cei care trebuie să aibă grijă de ei vor avea în continuare şi să nu facă fapte rele, cum au făcut sâmbătă, la Lugoj".

  Rude şi apropiaţi ai lui Florin Cioabă s-au adunat, duminică, la reşedinţa familiei din municipiul Sibiu, însă porţile casei au fost închise, cei prezenţi refuzând să dea declaraţii şi spunând că vor "să-şi plângă mortul".

  De asemenea, la biserica aflată în apropiere de reşedinţa familiei, unde Florin Cioabă era pastor, au venit aproximativ 40 de persoane, uşile fiind închise pentru rugăciune.

  Familia lui Florin Cioabă doreşte ca acesta să fie înmormântat în acelaşi cavou cu tatăl său, Ioan Cioabă, în Cimitirul Municipal din Sibiu.

  Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

  RăspundețiȘtergere
 11. Cand vor incepe funerarile nationale, internationale si intercontinentale pentru pentru tanchistul rom si foarte
  tigan, Coreolone ? Va fi o zi ca de serbatoare pentru blogul militar si schiar civil romanesc. Dumnezeu sa nu-l ocroteasca si sa-i fie tarina nu pre usoara.....

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite