Google Translate

miercuri, 11 octombrie 2017

Hahaha... Mai vine un 'cataroi'! Sfârşitul lumii vine pe 12 octombrie! Ce spune NASA despre anunţul care a panicat planeta


Conform NASA, obiectul va zbura la o distanţă de aproximativ 44.000 de kilometri de suprafaţa planetei.

Roca spaţială, denumită 2012 TC4, are între 10 şi 30 de metri lăţime şi va zbura la o optime din distanţa Pământului faţă de Lună, pe 12 octombrie. Roca a trecut pentru prima dată pe lângă Pâmânt în octombrie 2012, potrivit Mail Online. După analize desfăşurate pe parcursul ultimei luni, cercetătorii ne asigură că obiectul va trece la o distanţă sigură faţă de planetă.

În timpul apropierii obiectului, NASA va putea testa reţeaua de observatoare din cadrul sistemului de apărare al Pământului, în cazul în care un asteroid s-ar afla pe o traiectorie de coliziune cu Terra. ''Suntem norocoşi că de această dată vom putea colecta informaţii privind obiectul. Acum vom putea testa în premieră reţeaua de urmărire a asteroizilor,'' a declarat Michael Kelley, cercetător din cadrul campaniei de observare TC4 a NASA.

Cercetătorii din cadrul ESA au reuşit să detecteze roca spaţială prin intermediul telescopului din cadrul European Southern Observatory din Chile. Ultimele observaţii realizate pe 27 şi 31 iulie, cât şi pe 5 august, au dezvăluit că asteroidul 2012 TC4 va trece pe lângă Pâmânt la o distanţă de o optime faţă de cea dintre planetă şi Lună.

Conform estimărilor, va trece pe lângă Terra la 44.000 de kilometri distanţă, extrem de aproape de sateliţii geostaţionari, susţin specialişti. ''Este extrem de aproape,'' a declarat Rolf Densing, lider din cadrul European Space Operations Centre din Darmstadt, Germania, conform descopera.ro.

Sursa: https://www.realitatea.net/sfarsitul-lumii-vine-pe-12-octombrie-ce-spune-nasa-despre-aceasta-anuntul-care-a-panicat-planeta_2111788.html

46 de comentarii:

 1. Ioi ! Iară vine cataroaia ? Ce dreaq buey Nea Bozile, până si penzia vine mai rar decât apocalipticile astea, cu zvârșitu lumii !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am scapat!!! "Un asteroid a trecut joi pe lângă Terra. Exercițiul de apărare planetară a reușit" (ESA)!!!!
   ---------------------
   Un asteroid de mici dimensiuni și foarte strălucitor a trecut joi pe lângă Terra, fără să se ciocnească cu planeta noastră, așa cum au prevăzut oamenii de știință, oferind astronomilor ocazia de a participa la un exercițiu de apărare planetară și de a studia un tip de obiect cosmic care este potențial periculos pentru omenire, informează AFP, citată de Agerpres.

   Ștergere
  2. "Consider că exercițiul a fost un mare succes", a declarat Detlef Koschny, codirector al departamentului Near-Earth Objects din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA).

   "Am acționat ca și cum ar fi fost vorba despre un obiect cosmic considerat 'critic' (chiar dacă nu era cazul) și am exersat planul ce vizează schimburile de informații, utilizând telescoape și sisteme radar", a adăugat același om de știință.

   "Ne-am pregătit bine și cele mai multe dintre sistemele de monitorizare și de comunicații au funcționat așa cum era prevăzut", potrivit aceluiași cercetător.

   În zilele care au precedat trecerea asteroidului pe lângă Terra, NASA și ESA au subliniat faptul că nu există niciun risc de coliziune dintre acest corp ceresc și Terra. "Nu există niciun pericol, inclusiv pentru sateliți", a declarat Michael Kelley de la departamentul de Studii Planetare din cadrul NASA.

   Asteroidul 2012 TC4, care s-a aflat la o distanță mai mică de 44.000 de kilometri față de planeta noastră, s-a dovedit a fi "mai mic decât prevedeau astronomii și are un diametru de 10-12 metri", a precizat Detlef Koschny.

   Ștergere
 2. Sara buna, gaozari !
  Si-ntr-un ritmic hop, hop, hop, sa o loati cu tontii-n ceoc !

  RăspundețiȘtergere
 3. Fusei si eo la Semeghe dupe o zdelca si nu-l mai gasii ! Se transforma in SemeA, un fel de Statiune de Mecanizare a Agriculturii !
  Zeu dake nu. Eote bre
  =======================================
  Structurile Ministerului Apărării Naţionale

  Structuri centrale subordonate nemijlocit ministrului apărării naționale

  Statul Major al Apărării

  Departamentul pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale
  Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară
  Departamentul pentru armamente
  Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
  Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului
  Direcţia generală de informaţii a apărării
  Secretariatul general
  Direcţia generală management resurse umane
  Corpul de control şi inspecţie
  Direcţia generală financiar-contabilă
  Direcţia generală juridică
  Direcţia audit intern
  Direcţia medicală
  Direcţia domenii şi infrastructuri
  Direcţia informare şi relaţii publice
  Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor

  Structuri în subordinea nemijlocită a ministrului apărării naționale

  Direcţia instanţelor militare
  Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila"
  Casa de pensii sectorială
  Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor


  Alte structuri

  Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"
  Academia Tehnică Militară
  Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General doctor aviator Victor Anastasiu"
  Clubul Sportiv al Armatei - Steaua Bucureşti
  Colegiul Naţional de Apărare
  Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare
  Unitatea de Integrare a Forţelor NATO
  =================================================
  Zursa-saitu oficial am Ministerulu Dezbi narii Nationale, al carui ministru in functiune, referindu-se public la halul fara de hal in care se afla dotarea armatei, a zis ca avem niste forte navale de jucarie ! Ori de rahat, ca nu mai tin bine minte. Oricum, tot un cacat e !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese- ce mai optservam noi. Pai noi, mai optservam ca or mai aparut si niste structuri noi, de care armata avea musai nevoie ! Pai, n-asa ? In explozia asta de dotare cu cele mai noi armamente aparute la nivel mondeal si interstelar, sigur ca ierea necesar sa avem si niste Directii GENERALE in plus si, in special, o Directie Generala Juridica, care sa faca fata cu brio zecilor de mii de procese pe care le are onor ministerul, chiar cu an gajatii sai, de la locotenentul Alexandru Gheorghe (care o sa le dea, din nou, niste muie astora de se joaca de-a uite legea-pula legea) si pana la jde miile de rezervisti, futati la nesfarsit, de catre un sistem cocalarizat si pițiponcit pana in maduva !
   Zeii hie cu voi !
   Traiasca condușerea !

   Ștergere
 4. Pe vremea mea existau ditamai Comandamentele Infanteriei si Tancurilor, ale Artileriei si Trupelor de Geniu, etc samd, cu mii de tilicari si tehnica cacalau ! Cand pleca rejimentu meu in aplicatie, nu se vedeau capetele trenului pe care era imbarcat, incepand de la cel cu barba sura, pan la cel cu pula-n gura, de nu mai ramaneau prin cazarma decat Cezar porcarul de la Gheaze, ca sa aibe grije de marțoaga rejimentala si Don Curdeleu Muci Mereu, care ramanea un fel de Osu permanent !
  Habar n-aveam de juristi, de psihologi, de pochi, de consilieri de belit pula la urs, de relatii publice si alte structuri d-astea capusa, care se ocupa cu impinsul aerului cu keptul pe holurile cazarmilor !
  Acu ne-am dat dreq, avem ditamai directia GENERALA juridica ! Ditamai directia de relatii publice ! Pfoaiiii ! Pai aveti voi ideie ce pițiponceala e prin structurile astea ? Sau, ca sa nu mai zic si de nuș ce directie a instantelor militare, in conditiile in care armata nu mai are tilicari care sa dezerteze si pe care sa-i judece cu manie proletara, prin cluburile unitatilor !
  Da, las ca pe noi ne apara Otanu ! Ea o sa puna keptul in fata dusmanulu, kear cu pretul vietii !
  Ce vremuri bre, ce vremuri !
  Ura, traiasca conducerea !
  Zeii hie cu noi !

  RăspundețiȘtergere
 5. Buey PMT-ule,
  Noi stim ca tu esti imbatabil,dar,directia asta a instantelor militare se ocupa cu apararea tilicarilor in caz de nus ce...Adica,nu mai dezerteaza tilicarii,dar,daca e implicat vreunul in ceva, uite apare si directia,nu a cincea...
  Si juridicul e bun la ceva,d-na consilier Lenus,e pe la herr President!Jawol si GOOOOOLLLLLL!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buey, eș nebun ? Pai cu apararea tilicarilor in caz de nuș ce avem alta ditamai derecțea de inpins haeru cu keptu, adica Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor !
   Atat de mult or PREVENIT astia, icat s-or umplut parnaile de jenerali si alti colinei fraudulosi !

   Ștergere
 6. 3 noiembrie - Ziua Vânătorilor de Munte


  Actul de constituire a fost Ordinul M.C.G.R. nr. 294 din 3/16 noiembrie 1916, potrivit căruia Şcoala Militară de Schiori - Bucureşti era transformată în Corpul Vânatorilor de Munte (comandat atunci de cpt. Virgil Bădulescu), precizându-se ca "... vânatorii de munte sunt destinati mai cu seama misiunii de recunoaştere, de siguranţă şi legatură şi sunt chemaţi a funcţiona şi ca unitate tactică, în special în trecătorile Carpaţilor".
  ============================
  La Molț Ani tutulor tilicarilor din arma „Vai Mamă” ! Oameni adevărăcioși, dintr-o bucata, cu o istorie impresionanta ! Am avut ocazia, in tinerete, pentru scurt taim, s-o mi-o fîlfîi nițel prin batalionul Dragos Voda, de la Rosu. Am vazut cum sta treaba cu acesti oameni, care merita tot respectul !

  RăspundețiȘtergere
 7. Felicitari postului teve privat Hantena 1nu, singurul care a prezentat cateva secvente din viata si activitatea tilicarilor de la Batalionul Vai Mama din Predeal, cu okazea Zilei Vanatorilor de Munte !
  In rest, ca de obicei, toate posturile s-au inghesuit ca sa ne prezinte aspecte reale din viata si activitatea poporului roman, adica cocalari, pitipoance, fufe si alti cacanari inregimentati prin partidele astea de-au falimentat tara, adica niste clănțăi care imput aerul de pomana !
  Bravo A1 !
  Slăbuț de tot Batalionul de la Predeal, care, in loc sa ne prezinte ceva spectaculos, de sa-ti taie respiratia, ne-a ametit cu niste echipamente contemporane cu Emil Bodnaraș si cu un exercitiu de catarare banal, executat de fro doi tilicari destoinici, echipati in tinute Ripstop-Ribentrop noi si cu bocanci scosi de la depozitul STOC, ca sa dea bine pe sticla !
  Vai Mama noastra de VMisti !
  Buey, mai bine il aduceati la filmari pe popa batalionului de la Dorna, popa Negrea se intituleaza, care e un fel de omu paianjăn la cațărare si de betmen la coborare !
  Si, mai zicea sefu lor, ca ei vrea sa hie asezati la „Masa bogatilor”, ca acolo e locul vanatorilor ! Buey tilica, n-aveț voi loc la masa aia, pen ca ea o fo ocupata de cohortele de psiho-coco, de pochi, de relatii cu publicul, de ceisti, de juristi si alti muisti, care au capusat ministerul, cu mii de cupidonci si pitipoance !

  RăspundețiȘtergere
 8. N-am gasit nika despre BVM Ciresoaia de la Sf.Gheorghe, din bozgorime, ca sa vad daca le-a dat voe primaria si consiliul local sa arboreze drapelul national, de zioa lor, fapt pentru care am sunat la Directia Generala Nationala de Relatii cu Publicu a meapeneului, care, prin vocea unei specialiste absolventa a colegiului national de aparare-specializarea Cultul Erorilor, mi-a adus la cunostinta ca, de la Zioa Portilor Dășkise organizata de unitate anul trecut, ocazie cu care or fo vizitati si de catre un Batalion de Husari local, nu se mai stie nica de Cireșoaia !
  Ioi !

  RăspundețiȘtergere
 9. Incep sa cada, incet dar sigur, sistemele vitale pentru bucuresteni. Acum cateva zile a fost o avarie majora la sistemul de distributie a energiei electrice, care a produs un haos general in juma de capitala. Azi, o alta avarie a produs haos, la inceput, la metrou, apoi si la suprafata !
  Au fost demisi fro doi directori politruci, ca sa fie inlocuiti cu alti politruci imbacsiti ! In rest, sa nu va faceti iluzii, totul va ramane la fel, adica aceleasi cohorte de directori, directorasi si sefuleți, vechi ca tabla de pe casa, care fac legea prin sistem, adica „Las ca merje si asa” !
  Urmeaza sistemul de termoficare, putregait in intregime !
  Ia-n sa hii fost Nea Ceașcă, sa vezi ce muie le dadea imbuibatilor astora, cu salarii astronomice ! Erau deja la zdup (gherlă, mititica, țuhaus, popreală, umbra, beci, zeghe), pentru sabotarea economiei nationale si subminarea intereselor societatii socialiste multilateral dezvoltate, orientată catre comunismul luminos !

  RăspundețiȘtergere
 10. Fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș, senator de Satu Mare, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că primele transportoare blindate 8 X 8 produse total în România vor fi omologate în 2018 sau 2019.

  "Pentru transportoare blindate pentru trupe 8 X 8 s-a semnat, la Craiova, se va produce transportorul în România, asta înseamnă un avantaj pe partea de mentenanță, pe de altă parte la Moreni, acolo unde se făceau transportoarele s-a semnat pentru producerea unui transportor blindat pentru trupe 8 X 8 românesc. Este un transfer de tehnologie românesc, de know how, și așa mai departe. Părerea mea, undeva în 2018-2019 ar trebui să avem un produs omologat românesc, cu producție totală aici în România", a afirmat Gabriel Leș.

  https://www.agerpres.ro/politica/2017/11/03/satu-mare-primele-transportoare-blindate-8-x-8-romanesti-vor-fi-omologate-in-2018-2019-sustine-fostul-ministru-les-15-18-10

  =========================================
  Se va produce o PULĂ gonflata in Romania ! Dupa ce s-a distrus si s-a șutit totul, incepand de la fesene si pana la pesede=tot un cacat e, acu ne tot spargem in figuri, cu vorbe sforaietoare de partid, ca vom face, ca vom produce, ca vom avea, bla-bla, bla-bla ! Buey frațicilor, la semnat documente si la studii de fezabilitate suntem campioni mondiali ! Nu va mai crede nimenea !
  Unde sunt fabricile de avioane, de tractoare, de utilaj greu, de vagoane, de rulmenti, de semanatori, de locomotive, de camioane, de utilaje petrochimice ? Unde sunt combinatele siderurgice, chimice, santierele navale, uzinele de armament, de mecanica fina si de munitii ?
  Buey, noi nu suntem in stare sa inchegam un drum ca lumea, care sa uneasca, fara intreruperi, doua localitati importante si visam la nuș ce tehnica sofisticata !
  Vorbe in vant, la fel cum au fost si cele despre spitalele regionale care vor revolutiona sistemul de sanatate, ori despre nuș ce magistrala de metrou care va surclasa pana si metroul londonez, ori despre faimoasa autostrada Comarnic-Brasov si tot asa, la nesfarsit !
  Sforaieli pe nas.

  RăspundețiȘtergere
 11. Mneața ! Pe la botticeli nițel s-o loaț, ca sa va tae greața !
  Az nu prea am tinp dă ceoace, ca sunt invitat dă onoare la zioa dă naștere alu Kiompete Caftangiu ! Ala de i-a jmanglit una peste muie unui borac, la un miting electoral pe la Ploești, care, in loc sa scandeze sus Beșescu, el urla ca vrea ciungă !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: deci, sa-i uram la foarte mulț ani ! La o gherlă de mahimo siguranță, bineinteles !

   Ștergere
 12. 4 noiembrie 2015
  ============================
  Victor Ponta A DEMISIONAT:
  "Sper că depunerea mandatului satisface aşteptările oamenilor".
  ============================
  plano10 4 noiembrie 2015, 14:58

  @Vasile Burcu
  Care va fi impactul demisiei lui Ponta in privinta adoptarii legii salarizarii si aplicarii legii pensiilor speciale pentru militari?
  Vom constata in curand esecul celor doua proiecte sociale?

  Admin, Romania Megalitica 4 noiembrie 2015, 15:39

  Sincer?
  Eu cred ca DA. Am vazut cat s-a straduit guvernul Ponta 'sa repare'/chiar sa adauge...
  Sa dea inapoi ce au luat/taiat altii...! Si ce daca!!! Multi, foarte multi au injurat aceste eforturi, au scandat zi si noapte DEMISIA... Acum... au DEMISIA!
  In rest... Dumnezeu cu mila!
  P.S.: Nu cred ca aruncarea Romaniei in haos va servi cuiva,
  mai ales salariatilor si pensionarilor!
  Sa dea Dumnezeu sa fie bine, popor roman!

  ======================================================
  Bine ? Bine o pula cu urechi !
  Nu v-a placut dottore-plagiatore, asa ca loaț acu niște muie, ca sa aveț pana prin 2022 ! Si căcăcioșii astia de la #REZIST, care or crezut ca, gata, or pus bazele unei noi revolutii de sistem in Romania ! Las ca va Terente acușica mariri de n-o sa le puteț duce !
  Ura, traiasca condușerea !
  Dupa 2 ani de guvernare aftăr Ponta, realizarile sunt fix PULA:
  -cativa km de otostrada cufurita, care incepe de nicaieri si duce nicaieri
  -metroul Dr.Taberei (care trebuia sa functioneze din 2013) va prinde, exact in acelasi stadiu de realizare, si aniversarea centenarului unirii
  -mult trambitata lege a salarizarii unitare s-a transformat in legea bulibaselii nationale, punand in prag de greva generala intreaga colonie
  -euroiul a ajuns de la 4,3 la 4,6
  -inca 90-100 de mii de sclaveți au renuntat la conditiile de cacat asigurate de catre stat, alegand sa căpșunească prin cele țari
  -s-a umplut colonia de rable
  -legea pensiilor militare de stat a fost macelarita si criogenata, in veacul vecilor, acum si pururea, HAMIN !
  -vinovatii pentru tragedia din Colectiv sunt si la aceasta ora bine mersoa, in frunte cu fostul primar Piedone, care asa de remușcat o fo, incat ierea cat pe ce sa cadindeze din nou la primarie (!!!)
  -curentul s-a scumpit, gazele s-au scumpit, euro a crescut, facturile au explodat, piata s-a scumpit, benzina a luat-o razna, totul s-a scumpit; pana si o muie pe centura s-a scumpit.

  RăspundețiȘtergere
 13. Dormiți liniștiți !
  Terente vegheaza pentru voi !

  RăspundețiȘtergere
 14. B-seara gospodari, de la orașe si sate ! Multa sanatate voo si, musai, unpic sa-mi omblati, pe-nserat, pela oo !

  RăspundețiȘtergere
 15. B-zioa gospodari, de la orase si sate ! Aia de la orase ati belit pula de epiderma, pentru ca OOle s-a facut aproape un leu, de la fro 40 de bani cat ierea pe tinpu lu dottore-plagiatore, ear carnea, dă toate tipurile, s-a sconpit cu jde la suta !
  Si asta inca nu e totu ! Urmeaza zile fericite pentru colonistii Romanistanului si, in zpecial, pentru pensionari ! Aproape la fel de fericite cala suedej, ca la japonej, ori ca la finlandej, care-si traiesc batranetile tot intr-o dolce farniente, fara de sfarsit !

  RăspundețiȘtergere
 16. La Molț Ani tutulor celor ce se intituleaza Maikăl & Ghebriel si derivatii lor !
  Inclusiv lu kingu Mișu si lu sefu mafiei personale a luceafarului huilei, domnu jeneral de justitie si kiloț-izmene Găbuțu Goprea !

  RăspundețiȘtergere
 17. Maaf Gan Numpang Lapaknya Kini Kami Mau Menawarkan

  Produk Kami Dan Semoga Membantu  - Jual Obat Kuat Viagra Di Makassar  - Jual Vimax Di Makassar  - Jual Klg Di Makassar  - Jual Hammer Of Thor Di Makassar  - Jual Perangsang Potenzol Di Makassar  - Jual Perangsang Blue Wizard Di Makassar  - Jual Titan Ge Di Makassar  - Jual Vimax Di Bogor  - Jual Vimax Di Bali  - Jual Vimax Di jakarta  ------------------------------Untuk Pemesanan------------------------------------

  _____________ Hubungi Kami/WA : 082110000279___________

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioi !
   Doamne feri !
   Zeii hie cu noi !

   Ștergere
 18. B-dimineata vOO ! Si, in aceasta zi de sarbatoare, pe la OO sa-mi umble cineva, ca sa- mi tae greata !
  Bineinteles, dintre cei ramasi disponibili, care n-au dat navala prin biserici, la mozolit de sfinte boaște !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: trebo sa va salut din mers, intrucat, dăjea, ma deplasez catre vila regala, unde am fo invitat sa particip la cocteilul dat de kingu Mișu Intîi de Hopențolern das Simeringhen Borusea Meohengladbachen, care cica da si majestatea Sa o meslină !
   Apoi tre sa fug la Arhanghelu Găbuțu Instelatu Clipicitoru, șefu tutulor ingerilor ceresti, care cica da si dansu o meslină, o buneciune, ceva !

   Ștergere
 19. La Multi Ani tilicarilor din arma „Tunuri” !
  Barbati de barbati, cu coae adevarate !
  =================================================
  10 noiembrie - Ziua Artileriei


  În anul 1843, domnitorul Gh.Bibescu a întreprins o călătorie la Istanbul şi, la înapoiere, a adus în ţară patru tunuri de calibru 80 mm, dăruite în semn de preţuire de către sultan, pentru ca "să slujească întru paza bunei rânduieli şi liniştei obşteşti". Ca urmare, la 10 noiembrie 1843, prin porunca Domnească nr. 198, se legifera înfiinţarea primei baterii de artilerie în oastea româna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: parca mai scrisei odata cum ca am avut in fomelie un tilicar de asta tunar, ajuns in ierarhie pana la foncțea de comandant de rejiment, intr-o mare garnizoana din zona Dunarii de Jos !
   Barbat adevăracios, pe ca nu stiu sa-l fi vazut vreodata echipat altfel decat cu pantalon pana si cizme, de o eleganta desavarsita !
   Si, cand ma gandesc ca datorita influentei acestui om am ajuns eo s-o iau la labă pe dealurile Campulungului, ca sa-mi apar apăoi tara, chiar cu pretul vietii, in loc sa ma fac popă, cu aspiratii de Inaltpreacufurit, ori senatorul melcilor !
   Pfoaaaa....

   Ștergere
 20. La Molți Ani tutulor tilicarilor care trudesc prin Semea, fost Semeghe, fost Mesteme, fost Mecaghe ! Inclusiv celor care or trudit prin aceste structuri ! Ori care or colaborat cu aceste structuri, ca de ex. eo, in special la futatul harțoagelor dinspre Dr.Taberei spre Izvor si invers !
  ==============================
  12 noiembrie - Ziua Statului Major al Apărării


  La 12 noiembrie 1859, domnitorul A.I.Cuza, prin Ordinul de Zi nr.83, a semnat actul de constituire a "Secţiei a II-a" din cadrul "Corpului de Stat Major General", ca prim element organizat al cercetării Armatei române.

  RăspundețiȘtergere
 21. 12 noiembrie - Ziua Geodezilor Militari


  În 1859 s-a înfiinţat Serviciul Topografic Militar.
  ============================================================
  La Molți Ani tutulor tilicarilor din arma Topografie, devenita apoi Topogeo, apoi Geodezie si, cat de curand, doar o amintire !
  Aceasta arma, deosebit de importanta in trecut, dupa lovitura de stat din 89 s-a ancorat puernic in activitatea de masuratori topografice pentru impartirea si restituirea pamanturilor, padurilor si apelor la cei saraci si oropsiti de catre regimul bolsevic ! Ulterior, dupa ce n-a mai ramas nimic de shutit, iar colonia (fosta candva stat puernic industrializat, cu o economie in plina duduială) a fost vanduta si instrainata pe loturi si parcele, ea, arma, se mai ocupa doar cu tinerea evidenței la niste terenuri pline de balarii, foste candva unitati militare ! Bineinteles, alea care or scapat de a fi donate, fara plata, catre primarii si alte consilii, pentru a fi transformate in importante obiective social-economice: crîșme, depozite de navete si paleți, fiare vechi si depozite de pamant si moloz, de la demolarile locale !
  La Multi Ani, topografi !

  RăspundețiȘtergere
 22. 12 noiembrie - Ziua Cercetaşilor Militari


  Prin Ordinul de Zi nr. 83, la 12/24 noiembrie 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de constituire a "Secţiei a II-a" din cadrul "Corpului de Stat Major General", ca prim element organizat al cercetării în Armata Română.
  ==================================
  La Molți Ani si cercetasilor dă toate armele !
  La inceputuri ei cerceta terenul si trupili inamice ! Apoi ei a inceput sa cerceteze si trupili proprii ! Si, uite asa, a aparut cercetasii de la Okiu & Tinpanu, falanga „ Ceiști” !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: precum se poate vedea, cam toate sunt legate de numele lui Cuza ! La fel ca si cele mai importante reforme sociale si economice ale acestui popor, care au rezistat in timp, peste un veac, de nici cei mai radicali bolsevici n-au avut curajul sa le terfeleasca. Pana la Lovitura de Stat din 89.
   Cre că nu mai e cazul sa dezvolt. Se vede lesne in ce hal am ajuns, doar in cativa ani de democratie !

   Ștergere
 23. B-dimineața vOO ! La OO cineva rapid sa-mi umble, ca sa-mi taie greața !
  Sau, in spiritul traditiilor ancestrale ale acestui blog, HOP, HOP, HOP - sa me-o loaț la CEOCK !

  RăspundețiȘtergere
 24. Scumpiri in valuri ! Leul-cea mai slaba cotatie, a ajuns de cacat ! Facturile explodeaza ! Pietele sunt pline de produse contrafacute, infestate cu otravuri si expirate !
  M-am dus si eo să-m eau OO din peață, de la țața Leușteanca, pretena mea cu mostață, si ierea sa fac infract ! Cica, de cand s-a scompit benzina, pana si gainile se 00 mai scump ! In ritmul asta, cat de curand, o sa mai mancam olo !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: da nu-mi fac probleme, pentruca mai e o luna si ceva si ear me-o indexeaza zguvernu Terente 3, cu rata gonflației, comunicata de Benere !
   Traiasca conducatorii !
   Jos cei rai !
   Ura !

   Ștergere
 25. Pe saitul SCMD este publicat un articol, de te-apuca durerea de cap !
  Cine doreste sa-l citeasca in intregime, il gaseste ici:
  ===============================
  http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2017/11/terminatorul-romaniei.html
  ===============================
  In esenta, este vorba despre desfiintarea statului roman, pas cu pas, de catre chiar statul roman, prin putorile sale constitutionale: legislativa, executiva si judecatoreasca !

  Poate apuca sa citeasca si vreun puțoi de ăsta căcăcios, din rasa #REZIST !

  ============================================

  1989-2014 – un sfert de veac de corupţie şi jaf.
  Clasa politică este terminatorul României moderne

  REZUMAT
  „Sa nu uiti Darie”

  Am trăit ca într-un vis un sfert de secol de speranţe neîmplinite. Când s-au dus anii?! Suntem mai săraci şi un pic mai bătrâni.

  -Statul este bolnav
  -economia – câtă a mai rămas – este din nou în recesiune;
  -firmele dau faliment cu miile
  -investiţiile scad vertiginos
  Concluzie: Niciodată în istorie clasa politică ro¬mânească n-a fost mai ruptă de popor şi mai puţin iu¬bitoare de ţară.
  * * *


  În 1989, infrastructura industrială situa România în primele 10 ţări din Europa.

  -exista platforma Pipera, creată de francezi, unde se construiau calculatoare;
  -autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane;
  -avioanele ROMBAC erau cumpărate de la englezi;
  -locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian;
  -la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania;
  -centrala nucleară de la Cernavodă pro¬ve¬nea din Canada.
  -România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone.
  -doar do¬uă ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.
  -România producea 14 milioane de tone de oţel în 1985; azi – doar 3 milioane;
  -Romania producea 400.000 tone de aluminiu; azi pro¬duce pe jumătate.
  - Eram recunoscuţi ca buni cons¬tructori de motoare electrice şi produceam, în 1980, 19 milioane de kilowaţi, faţă de 700.000 kilowaţi în prezent;
  - ieşeau pe poarta fabricilor 1.600 de excavatoare ( în 1980); nici unul azi.
  - Ieşeau 71.000 de tractoare; nici unul azi (am construit fabrici de trac¬toa¬re în Egipt şi Iran, care funcţionează şi acum, în timp ce în România au murit).
  -Fabricam 600 de va¬goa¬¬ne de pasageri pe an (în 1984); azi – nici unul.
  -Cât des¬pre vagoanele de marfă, construiam 14.000 de bu¬căţi pe an; azi – abia 800 (cel puţin 100.000 vagoane de marfă au fost tăiate şi vândute la fier vechi în ulti¬mii ani).
  -produceam 144 de nave de tonaje di¬ferite; azi, după cum se ştie, nu mai producem nici una.
  -Sticlăria e prăbuşită.
  -Săpunul a dispărut.

  -Ro¬mâ¬nia producea 13 milioane de tone de petrol în 1970; azi – numai... 6 milioane!
  -înainte de 1989 produceam 8,5 milioane de tone de motorină, azi producem doar 2 milioane;
  -produceam 10 milioane de tone de păcură, azi nu mai producem nimic.
  -Produceam 500.000 de tone de uleiuri minerale, azi – nimic!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. – A dispărut întreg sectorul industriei de textile, confecţii, tricotaje (filaturi, ţesătorii, fabrici de stofă şi postavuri, întreprinderi de pielărie şi încălţăminte, toate concepute într-un sistem integrat);
   -a fost închis sectorul agroalimentar (36 de fabrici de zahăr, fabri¬cile de ulei, de preparate din carne, de lapte şi produse lactate, zeci de fabrici de nutreţuri combinate etc.);
   - nu mai există majoritatea fabricilor din industria lemnului şi mobilei, din industria cimentului, a lacurilor şi a vop¬selelor, a medicamentelor, din sectorul construc¬ţiilor de maşini, al exploatărilor miniere de feroase şi nefe¬roase, de cărbune etc.;
   -S-au desfiinţat întreprinderile agricole de stat şi cele de mecanizare a agriculturii, staţiunile de cercetări agricole şi, în general, marea majoritate a institutelor de cercetare-proiectare.
   -Au dispărut industria electronică, electrotehnică, de mecanică fină, optică, automatizări etc.
   -Baza naţională de soiuri de plante şi rase de animale a fost pulve¬ri¬zată. România nu mai are astăzi un pachet naţional de seminţe, soiuri, hibrizi, de culturi cerealiere, plante teh¬nice, legume etc.
   -A fost distrus, aproape în totali¬tate, sistemul de irigaţii, construit prin îndatorarea dureroasă la Banca Mondială, pentru a cărei plată românii au contribuit zeci de ani. -Au fost abandonate programele de combatere a eroziunii solului, de în¬diguiri şi desecări, dar şi cele de irigaţii în curs (ca¬na¬lul Siret-Dunăre sau Bucureşti-Dunăre).

   CONCLUZIE: Întreaga economie naţională a fost pur şi simplu pulverizată şi lăsată fără nici o logică structurală!


   – România s-a transformat într-un paradis al multinaţionalelor care controlează industria, agri¬cul¬tura, transporturile, construcţiile, comerţul, sectorul financiar-bancar etc. şi care îşi promovează regle¬men¬tări legale în interes propriu.

   Ștergere
  2. Pese: bineinteles ca protagonistul interviului, boier fiind, s-a limitat doar la a evidentia dezastrul economic, generat, exclusiv, de catre statul roman, prin puterile sale !
   - Daca mai amintim si de dezastrul din sistemul medical, condus si gestionat de niste rapandule care si-au facut studiile pe bani (medicii adevarati ne-au fugit cu zecile de mii)
   -Daca ne referim si la sistemul de invatamant, aflat in cadere libera, principalul artizan al cocalarilor de azi- politicienilor de maine (cum bine a spus cineva la teveu: sa ne uitam la invatamantul de azi si vom vedea clasa politica de maine !)
   -Daca mai amintim si despre dezastrul in care se afla ostirea tarii, dezbinata, destructurata si cu dotari precare
   -Daca mai vorbim si despre pitipoancele si cocalarii ghiorțanizati care ne-au invadat viata zilnica cu emisiunile lor de handicapati cu pretentii
   -Daca mai amintim si de bagabonțeala din viața politica, dominata de penali si alti osanditi la ocna
   atunci tabloul dezastrului ce ne-a cuprins este aproape conturabil !
   Vai de pula celor de-au ramas ca fraierii p-aciulea, cu speranta unei pensii, peste ani, de la acest stat !
   Vai de pula milioanelor de romani care or ajuns sa birjăreasca prin cele tari, cand va veni vremea sa se reintoarca !

   Ștergere
  3. Pese:
   Zeii hie cu noi !
   Traiasca conducerea !

   Ștergere
  4. Actorii din rolurile principale ? FSN, FDSN, PDSR, PSD, PNL, PNȚCD, PD, PDL, UDMR, PC, UNPR, ALDE si alte aliante de astea hidoase tip Usele, Pac, Țac, Drac, etc !

   Ștergere
 26. La Mulț Ani tutulor tilicarilor din arma Cefere !
  ===========================
  16 noiembrie - Ziua Transporturilor Militare


  La 16 noiembrie 1880, cu ocazia înfiinţării celui de-al doilea batalion de geniu (Înalt Decret nr. 2550), în cadrul unităţilor de acest tip a fost inclusă şi câte o companie de căi ferate, primele subunităţi de acest fel din Armata româna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: nuj daca mai exista prin meapeneu fro structura de Cefere ! Nici nuj dacă s-ar mai justifica o asemenea armă, in conditiile in care calea ferata a fost falimentata, dezmembrata, furata si abandonata in balarii !
   Pe vremuri, cand ieream si eo căpitan cu cate 4 stelute p-un umer, imi aduc aminte ca exista, prin subordinea Cetegeului, o ditamai brigada de cai ferate, imprastiata prin toata tara, cu mii de tilicari ! Plus ca mai iereau si cei de se ocupau cu imbarcarea tehnicii pe vagoane, cu transportul si alte alea-alea !
   Praful s-a ales si de astia, ca de altfel cum s-a ales de intreaga armata, care de atata modernizare, reorganizare si operationalizare, a ramas fara avioane (cu exceptia a fro 12 rable, la mana a 3a, pe care altii deja le-au bagat in muzee), fara vampoare (cu exceptia a doua harburi rujinite cumparate de la cimitirul de fiare veki), fara tancuri, fara tehnica auto (cu exceptia unor camioane DAC de pe timpul lui Dej, care nici curbele nu le mai pot lua), etc si bla-bla-bla !
   Las ca ne apara scutul din prăzarie !
   De fapt, ce si pe cine sa mai aparam ?

   Ștergere
 27. Colonia Romania este fruntasa pe intreaga mUE, si nu numai, la obezitate infantila !
  Se vede cu okiul liber si fara sa ne aminteasca emisiunile de stiri ! Cum ai iesit pe strada, cum dai cu ochii de boraci mucoși cu burta cat traista si căpățîna cat dovleacul, de cocalari osînzoși si pițipoance cu curul cat oboroaca, care abia se misca de la o trecere de pietoni la alta !
  Pai cum dracu să nu ! Du-te frate pana la mol, chiar si la ora asta, si ai sa vezi cum colcăie MecCichenul si Kiefsiul de boraci, care creapă in ei tone de barabuli prăjîti, cu sosuri facute din STL !

  RăspundețiȘtergere
 28. Păi, n-așa ? Cu ce dreaca sa se mai ocupe cohortele intregi de jenerali, care colcaie prin structurile centrale, devenite un fel de „ăla gras, care s-a cocoțat in carca lu ala slab” !
  Pai, daca trupe pula, armamente canci si tehnica ciuciu, apoi trebo sa se ocupe si mușkiu lor instelat cu ceva, n-asa ?
  Asa ca, la o armata de 3 lulele-3 surcele, si aia cocalarizata si pițiponcită la max, de pe vremea marelui interes general, cand chemarile in activitate si acordarea gradelor militare erau principala preocupare a ostirii, sub luminosul patronaj al ministrului dezbinarii nationale, deci, cum ziceam, pe langa reinhumarea eroilor neamului in cutii de carton, folosite la impachetat gumarii de Drăgășani, merje si un campionat mondial de bătut berbunca, prin divizia ”Sate si cătune”, de care sa se ocupe, musai, si cațiva jenerali destoinici, sub jointul luminos al multiînstelatului Spusul !
  =========================
  S-ar putea ca aceste activități sută la sută civile – precum fotbalul, cântul, dansurile, poezia și alte distracții liberale – să fie o politică și un secret de NATO. Soldații, dacă tot n-au parte de front, trebuie să facă și ei ceva.

  Numai că ocupațiile astea de umplutură și semănând a bonus pentru așteptare, oricum mai plăcute decât culesul porumbului și construcția de Transfăgărășene, au produs, în trei sferturi de veac de pas de front și „la stânga-mprejur!”, o armată paralelă de grade superioare care nu are cu ce să-și umple vegetarea. E destul să-i vezi pe burtoșii în uniformă clamându-și drepturile și trecutul în sporturi ca să devii mai prudent cu opiniile, să realizezi că situația e fără soluție. Durează de prea mult timp, ca beneficiarii acestei durate de decenii să nu clameze legitimitatea „drepturilor câștigate”. Iar mingea, adică puterea, e la ei.

  http://blogsport.gsp.ro/octavian/2017/11/18/fotbalul-cu-epoleti-de-generali-si-colonei/

  RăspundețiȘtergere
 29. Ioi !
  Doamne feri !
  Numa ce m-am intors din peață, de me-am unplut secoșili de la Blec Fraidei ! Am gasit la Țața Leușteanca OO reduse cu 40%, crumpi cu 32%, părădăici cu 15% si curechi cu 50%+la trei căpățîni loate, una e gratis !
  M-am scos, uăi !
  Traiasca conducerea !

  RăspundețiȘtergere
 30. Sa nu oitaț sa-i transmiteț foarte mue sanatakos, lu doamna LOV de la PRM, ca-i zioa ei de naștere az !

  RăspundețiȘtergere
 31. Lia Olguța Vasilescu despre Sorin Moisă: Pentru PSD el nu există! Un securist mititel și neînsemnat
  ===============================
  Ce noroc pe capul nostru cu oameni asa de valorosi ca LOV ! Crapa de valoare, nu gluma !
  Acu, nu ca nu ar avea dreptate cand zice ca acest Moisa nu prea exista ! Ba exista, oameni buni si chiar sunt multi politicieni de astia tineri, de valoare ! Insa, asa cum sta in naravul derbedeilor nostri, care au cocalarizat partidele, valorile sunt tinute in esalonul 3, iar la varf colcaie toti penalii, toti condamnatii, toti analfabetii si toate pitipoancele care au supt pula unora si altora, ca sa se catare la putere !
  Ce valoare are pațachina asta de LOV, cu jde dosare penale pe cap, am vazut !
  Despre cine este acest Moisa, habar nu am avut, de aia am ramas oarecum surprins cand am citit despre el, pe net ! Numai faptul ca isi pregateste, de ani buni, un doctorat la Oxford- care este altceva decat fabrica de doctori de securitate de la Unap, parca zice ceva, nu ?
  Buey, da parca te poti pune cu prostul ?
  ===============================================
  Sorin Moisă (n. 7 ianuarie 1976, Piatra Neamț, Neamț) este de profesie economist, absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale. De asemenea, a absolvit un program de Masterat în Relații Internaționale al Școlii Naționale de Știinte Politice și Administrative București și este în curs de finalizare a lucrării de doctorat în Relații Internaționale la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu o teză, începută în anul 2006, despre Uniunea Europeană ca actor politic transformator în contextul extinderii UE către fostele țări comuniste. În anul 2001, la invitația Departamentului de Stat al SUA, a participat la un program de vizite în Statele Unite ale Americii axat pe probleme de securitate internațională. Cunoaște la nivel avansat engleza și franceza.

  Între ianuarie 2002 și august 2006, Sorin Moisă a fost consilierul politic al Delegației Comisiei Europene la București. Și-a început activitatea profesională la rețeaua de ziare Monitorul, unde a publicat articole de analiză și opinie pe teme economice, politice și de afaceri europene.[1]

  În calitatea sa de Director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Dacian Cioloș (de la începutul mandatului în februarie 2010), Sorin Moisă a participat nemijlocit la coordonarea politică și administrativă a uneia dintre cele mai mari și puternice Direcții Generale ale Comisiei Europene.

  În 2014, în numele coaliției de stânga centrată în jurul Partidului Social Democrat, a câștigat un mandat de deputat in Parlamentul European.[2][3]

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite