________________________
Pensiile speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi vor fi recalculate până în septembrie şi reduse după această dată, iar pensiile militare de stat vor fi recalculate până la finele anului, a anunţat premierul Boc.
Potrivit premierului, până la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi, iar până la sfârşitul acestui an vor fi recalculate 168.000 pensii militare de stat, urmând ca acestea să fie achitate într-un nou cuantum după ianuarie 2011. Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 lei.
Normele metodologice de recalculare a pensiilor speciale au fost aprobate, miercuri, de Guvern.
Actul normativ care include normele de recalculare a pensiilor speciale stabileşte că, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi, stabilite în baza legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate în plată, se recalculează prin determinarea punctajului mediu anual şi a cuantumului fiecărei pensii, utilizându-se algoritmul de calcul prevăzut de Legea 19/2000.
În cazul persoanelor cărora la data stabilirii pensiei de serviciu li s-a determinat şi punctajul mediu anual în sistemul public, în cadrul procesului de recalculare li se atribuie acel punctaj mediu anual şi cuantumul pensiei din sistemul public corespunzător acestuia.
Pensiile de serviciu care au regimul unei pensii anticipate sau anticipate parţiale şi pentru care, la data astabilirii acestora, li s-a calculat punctajul mediu anual în sistemul public, devin pensii pentru limită de vârstă şi se recalculează în conformitate cu pervederile Legii 19/2000, prin eliminarea diminuării, după caz, precum şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.
În situaţia persoanelor cărora, la data stabilirii pensiei de serviciu, nu li s-a calculat punctajul mediu anual în sistemul public întrucât nu erau îndeplinite condiţiile de vârstă şi/sau de stagiu de cotizare prevăzute de Legea 19/2000, recalcularea se efectuează considerându-se a fi îndeplinite aceste condiţii.
"În situaţia persoanelor pentru care, la data acordării pensiei de serviciu, nu s-a calculat punctajul mediu anual în sistemul public de pensii, întrucât nu erau îndeplinite condiţiile de vârstă şi/sau de stagiu de cotizare prevăzute de Legea 19/2000, recalcularea se efectuează considerându-se a fi îndeplinite aceste condiţii. În aceste situaţii, punctajul mediu anual se determină în funcţie de stagiul de cotizare calculat în raport de data naşterii. Stagiul realizat este stagiul de cotizare efectiv al beneficiarului pensiei stabilite în baza legii cu caracter special, iar unctajul se determină valorficând veniturile realizate în întreaga carieră profesională",se arată în document.
Recalcularea pensiilor de serviciu, prin determinarea punctajului mediu anual în sistemul public, este efectuată pe baza documentelor existente în dosarele de pensii.
În cazul în care la stabilirea pensiei de serviciu s-au avut în vedere perioade realizate în alte sisteme de asigurări sociale, neintegrate în sistemul public, punctajul mediu anual se determină ţinând cont tot de prevederile Legii 19/2000. La determinarea punctajului mediu anual se valorifică numai perioadele realizate până la data stabilirii sau, după caz, a recalculării pensiei de serviciu în baza legii speciale.
Şi la recalcularea pensiilor de invaliditate, stabilite doar în baza unor legi speciale, şi pentru care nu s-a determinat punctaj mediu anual în sistemul public, stagiul potenţial va fi calculat conform Legii 19/2000.
În cazul persoanelor care au realizat stagiu de cotizare mai mic decât jumătate din stagiul de cotizare necesar în raport cu vârsta, stagiul potenţial se determină ca diferenţă între stagiul de cotizare şi stagiul de cotizare necesar. Stagiul potenţial rezultat nu poate fi mai mare decât stagiul de cotizare pe care asiguratul l-ar fi putut realiza de la data invalidităţii până la împlinirea vârstei standard de pensionare.
Data invalidităţii este cea prevăzută în decizia medicală iniţială de încadrare în grad de invaliditate.
Perioada în care o persoană a beneficiat de pensie de invaliditate, numai în baza legii cu caracter special, şi căreia nu i s-a determinat punctajul mediu anual în sistemul public nu constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare.
"Conform prevederilor din Legea 19/2000, se asimilează stagiului de cotizare perioadele necontributive în care asiguratul a beneficiat de drepturi de asigurări sociale, respectiv perioadele în care a beneficiat de pensie de invaliditate, ori în situaţia pensiilor de invaliditate, pentru care nu s-a calculat în paralel şi pensie din sistemul public, este evident faptul că nu se poate pune problema recunoaşterii stagiului asimilat",este arătat în document.
Pensiile de urmaş se recalculează, după caz, din pensia pentu limită de vârstă sau din pensia de invaliditate gradul I, în cazul în care, la data decesului, susţinătorul era beneficiarul unei pensii de invaliditate de orice grad.
Drepturile de pensie de serviciu recalculate se acordă pe baza deciziei de recalculare emisă de către casele teritoriale de pensii în evidenţa cărora se află beneficiarii.
Prevederile se aplică şi în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensii de serviciu se stabilesc începând cu data intrării în vigoare a actului normativ. În cazul acestor persoane, casele teritoriale de pensii emit atât decizia de pensie de serviciu stabilită în baza legii speciale, cât şi decizia de recalculare a acesteia.
Informeaza Mediafax.ro
Traim in Romania!
Iata, premierul informeaza cu ceva, presa!
Dar ... "normele metodologice" aprobate AZI,
sunt tinute ... la dospit, sa nu zic la secret!
________________________
Tema: Şedinţa de Guvern din 21.07.2010
Informaţie de presă privind actele normative care ar putea fi incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 21 iulie, ora 13.00
PROIECTE DE HOTĂRÂRE
1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a unor terenuri situate în municipiul Calafat, judeţul Dolj, în vederea realizării de către Compania Naţională de Căi Ferate „CRF” S.A. a obiectivului de interes naţional „Construcţia infrastructurii de acces rutier şi feroviar la cel de-al doilea pod peste Dunăre de la Calafat-Vidin”
2. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrării „Reabilitare DN 66 Petroşani-Simeria, între km 131+000 şi km 210+516, din cadrul etapei a IV-a de reabilitare a drumurilor naţionale, pe teritoriul judeţului Hunedoara”
3. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării „Reabilitare DN 1, (E68), Braşov-Sibiu, km 173+800 şi km 296+293” din cadrul Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a
4. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire Suceava”
5. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea metodologiei de recalculare a categoriilor de pensii prevăzute la art.1 lit. c)- h) Legea nr. 119/2010 privind stabilirea măsurilor în domeniul pensiilor, acordate în baza unor legi speciale
6. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor
Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 21.07.2010
Pentru AZI ... doar atat!
Maine, Guvernul poate ne spune mai mult!
Deci ... va invit sa aveti rabdare!
Mai mult ... nu ne sunt benefice
instigarile aiuritoare!
Calm si iar ... calm!
V.Burcu
_________________________
UPDATE: 22 IULIE 2010
_________________________SCMD prinde putere!
Aceasta este dovada, stimati colegi!
Numarul de vizitatori/zi - 429 si
cel al paginilor vizualizate/zi - 941
dovedesc ca am inteles in sfarsit ceva:
Incet, incet, ne unim fortele!
Paraiele, vor ajunge suvoi!
Impreuna vom razbi!
p.s. Atentie la SONDAJ!
Zile rămase pentru vot: 3
Va rog, votati!
Este important! Vor urma si altele!
Va rog sa remarcati! Citez: Tema: Şedinţa de Guvern din 21.07.2010
RăspundețiȘtergereInformaţie de presă privind actele normative care ar putea fi incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 21 iulie, ora 13.00Punct.
Deci e clar: ... privind actele normative care ar putea fi incluse!
Se pare ca ce ne intereseaza... nu a fost inclus azi pe Agenda de lucru!
V.Burcu
Dar punctul 6 la ce se refera ?...
RăspundețiȘtergereAstia isi bat joc de noi!
RăspundețiȘtergerePunctul 6 a fost APROBAT AZI,
dar vor ... telenovela OTV-ista!
Inca mai tin normele la ... poate maine! poimaine! cine stie?
V.Burcu
Tema: Şedinţa de Guvern din 21.07.2010
RăspundețiȘtergereGuvernul a aprobat metodologia de recalculare a pensiilor speciale
GUVERNUL ROMANIEI
GUVERNUL ROMANIEI
Executivul a aprobat astăzi, prin două Hotărâri, normele metodologice de recalculare a pensiilor speciale, a anunţat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.
„A fost un angajament al Guvernului că vom recalcula pensiile speciale şi că în România nu vom mai avea pensii care să nu aibă la bază principul contributivităţii. În consecinţă, vor dispărea acele pensii uriaşe de sute de milioane de lei. Astăzi suntem la un pas de aplicarea, în formă finală, a legii recalculării pensiilor speciale” a declarat premierul Emil Boc. Primul-ministru a menţionat că toate pensiile speciale vor fi recalculate, cu excepţia celor ale magistraţilor, având în vedere decizia Curţii Constituţionale.
Potrivit şefului Executivului, până la 1 septembrie vor fi recalculate 6250 de pensii ale parlamentarilor, funcţionarilor parlamentari, personalului diplomatic şi consular, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, precum şi pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea. Una dintre Hotărârile de Guvern adoptate astăzi se referă la recalcularea acestor pensii speciale.
Un alt act normativ se referă la recalcularea pensiilor militare de stat, pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Primul-ministru a precizat că potrivit acestui act normativ vor fi recalculate până la sfârşitul anului aproximativ 168.000 de pensii, urmând ca începând cu ianuarie 2011 să intre în plată aceste drepturi în cuantumurile rezultate din recalculare. Premierul a menţionat că pensiile mai mici de 3.000 de lei ale militarilor nu vor fi diminuate în urma recalculării.
Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 21.07.2010
Intrati pe www.gov.ro, vedetri declaratia dlui prim ministru din care am extras:
RăspundețiȘtergere" ...De asemenea, am adoptat astăzi normele metodologice pentru recalcularea pensiilor speciale în cazul pensionarilor militari. Este vorba de aproximativ 168.000 de pensionari ce intră în această categorie. Recalcularea se va face până la sfârşitul anului, iar noile pensii vor fi, începând cu ianuarie 2011, recalculate în cadrul pensiilor militare, cu menţiunea că ceea ce am spus se respectă - acele pensii care sunt sub 3.000 RON nu vor fi diminuate. Deci, în consecinţă, toate pensiile speciale se recalculează, cu excepţia pensiilor magistraţilor, având în vedere decizia Curţii Constituţionale care a exclus magistraţii de la recalcularea pensiilor speciale..."
Imi cer scuze, pesemne voi lipsi putin de pe blog, nu am nimic cu nimeni dintre cei cu care "m-am certat"!...
Elena , sper sa nu fie probleme de sanatate !
RăspundețiȘtergereA cam dat boala in cei ce sunt sctivi pe bloguri . Doamne fereste !.
Cezarica , bucura-te . Ai citit ? Guvernul si-a propus sa calculkeze 168000 de pensii militare pana la sfarsitul anului . Asta inseamna , cam 112 pensii pe zi . Asta inseamna ca :
-fie vor angaja 33600 de lucratori care sa nu faca nimic altceva decat sa calculeze cam 30 de insi la o pensie pe zi, daca ne gandim la cat au de cautat prin arhive , de alergat de sters praful din dosare si ordine de zi ,state de plata lunare. Iar acesti oameni vor lucra la nimic altceva decat la cautat si rezolvat aceste aspecte ;
Fie vor degreva arhivele militare de orice alta sarcina si toti , de la SGV la comandant vor trece la verificat si lins dosare . Fie vor detasa militari SGV sa faca aceasta activitate si va iesi ceva ce nu s-a vazut nici pe campie mla Mohacz.
Fie se va spune .. " ce a fost ala , maior , cati ani ? Bun , cat avea un maior pe vremea aia ? cam ....atat , trece-i ...atat ca nu cred eu ca a avut mai mult .
Partea buna Cezarica e ca daca se apuca aia de lins dosare si verificat oz-uri, poate reusim sa ii convingem cu o ciocolata , sau un pachet d etigari sa ne scoata cu ocazia asta si grupele de munca . . Ei , ce zici ?. Si uite asa , se rezolva in 5 luni 15000 d edosare nefinalizate in 10 ani . Ar putea SCMD sa introduca o motiune de cenzura sa includa pe fisa postului la cei ce vor calcula si vor cauta datele la arhiva sa ia fiecare cate un dosar cu cererile de recalculare de la pensii militare si sa rezolve problemele oamenilor nu ?
Bucurati-va !
Si tot nu imi iese socoteala . CUM OR PUTEA OAMENII ASTIA , NICI NU STIU CARE SI CATI , SA CALCULEZE 112 PENSII PE ZI , LA MILTARI , FARA SA MAI ADAUG POLITISTII SI CELELALTE CATEGORII CARE TREBUIE SA INTRE DEJA IN PAINE DE MAINE ?
Erata . am vrut sa spun 3360, nu 33600. Sory .
RăspundețiȘtergere@ scorpio
RăspundețiȘtergereNici nu pot sa angajeze atatia oameni, nici nu se vor chinuii. Vor face o formula care sa se aplice la toate pensiile, iar cei nemultumiti nu au decat sa faca ulterior 168000 de contestatii.
In ceea ce priveste chestia cu cele sub 3000 ron, intreb de ce mai face recalcularea ? Cate pensii sunt peste suma aceasta ? De unde le/au scos ? Seful SMG avea functia aproape de doua
ori mai mare ca mine si eu am pensie mica, mica.
@ CEZAR
Te salut , nu scapi nici aici.
@ ELENA
Concediu placut , cu miros frantuzesc.
@scorpio spunea...
RăspundețiȘtergere1093 nu 115 pensii pe zi (per total) ; 547 pensii pe zi (pentru militari)
@all
RăspundețiȘtergereSunt sanatoasa TUN! Am un tonus general foarte bun si nu plec in niciun concediu! Numai ca voi avea mai multa treaba ... juridica decat pana acum. Ca, in asteptarea normelor, am mai intrat si postat pe bloguri mai mult ca de obicei, dar de-acum...
1. Nu stiu de ce nu au fost supuse dezbaterii si normele noastre, la fel ca alea pentru literele c-h. Ca acum, nu mai poate fi vb de niciun secret, ca suntem dupa lg. 119 + lg. 19.
2. Mi-a citit aseara cineva cateva pasaje din Norme si ... am facut DEPRESIE!
3. Eu am pensie nesimtita sub 3.000 de lei. Asta inseaman ca stau linistita, nu-i asa? Adica mie nici macar nu ar trebui sa mi-o mai recalculeze!
4. micutzul - vezi ca tb sa dai o cafea cand trec prin oras pe la tine. Asadar, te anunt personal! Vezi, poate te dai lovit in aripa!
5. I-am trimis un mesaj prin intermediul Admin taunului. Nu a ajuns. Rog taunul sa ma contacteze pe adresa personala sau telefonic.
6. Va rog din suflet pe toti, mai ales pe cei care aveti pensia ceva mai ... "nesimtita" (dar care reprezinta rezultatul muncii si chinurilor voastre de atatia ani, subrezirea sanatatii, neglijarea familiei etc.) sa va pastrati calmul. Nu ma intereseaza ca sunteti sau nu membri de sindicat! Important este ca in venele noastre inca mai curge sange kaki, ca am fost sub acelasi drapel, ca acum avem o durere comunca, dar care NU TREBUIE SA LASAM SA NE INVINGA! E important sa fim sanatosi atat fizic, cat si psihic ca sa putem face fata perioadei ce va urma. Sa aveti o zi buna!
Ilie de la scularie . multumesc , ai dreptate , m-a batut soarele in cap probabil .Mea Culpa .
RăspundețiȘtergereDar atunci situatia se ingroasa rau. De unde iau astia atatia bani sa plateasca atatia oameni sa ne calculeze pensiile ? Stii , ma gandesc la inca o masura gen boc. Ce ar fi daca ne-ar opri bani din pensii, ca sa le platim salariile la astia pe care ii angajeaza sa ne calculeze pensiile ?
Nu e o idee buna , domnule Bock . ?
Iliuta, nu sunt atat d ecretin ca cred ca vor face vreun calcul corect . Vor face asa cum am spus ieri . Vor lua niste salarii "standard" si vor aplica la fiecare aceleasi date . Nu ii intereseaza pe ai ca vor avea in fata 168000 de posibile procese , din doua motive
1. conteaza pe lasitatea si delasarea romanului, care spune , " da-i ma incolo de nemernici " si uite asa trece hopul , romanul s-a racorit , guvernul a scapat.
2. cand se vor incheia procesele , (au ei grija sa fie amanate, declinate , mutate , permutate , pana la pastele cailor ) guvenul bock va fi fost d emult uitat . iar pdl-ul si toti cei care au votat , vor sta cu burta la soare la Cannes , razand de prostii de la guvernare care se chinuie sa plateasca datoriile facute de ei .
Din cauza asta spun eu ca acest sindicat trebuie sa se intareasca , ca sa poata sa dea in judecata guvernul si si pe guvernanti, respectiv Boc si ministrii lui si si pe Basescu, pentru starea in care au adus tara si promovarea acestor legi aberante, ca sa simta si sa plateasca . Dupa castigarea primului Proces la Cedo, imediar trebuie dati in judecata ca indivizi si pusi sa plateasca pentru incoonstienta , ne pasrea cu care au bagat tara in groapa Marianelor .
Din cauza asta tot tip de cateva luni de zile si spun ca avemn nevoie de o conducere organizata , bine coordonata , de un plan de bataie , o planificare judicioasa a actiunilor, o casa de avocatura fidela si niste avocati orientati .Mai sunt si alte opinii asemenatoare , cateva , in rest pauza . Toata lumea se uita numai la buzunarul lui si ne tot lovim unii pe altii obosindu-ne si facandu-ne sa renuntam inainte de a incepe lupta .
Avea dreptate nea Mircea : Vae Victis , ca Honor et Patria , se vede mai putin .
Am criticat eu partea a doua a devizei noastre , dar se aplica mul mai bine pe SCMD decat prima . Aproape perfect .
Ai dreptate nick . Uite si daminul Baetelul a trecut de partea asta a baricadei si acuma ne " ajuta " cu materiale si comentarii care ne salta moralul Si domnul Constantin, a lucrat pe la pensii miltare si a dat multe raspunsuri cel putin rusinoase colegilor care pe vremea aia ii mancau nervii cu cererile lor nesimtite si acuma , uite , s-a uns mare sef de filiala si e curtat , ca doara e specialist in pensii militare nu ? Si eu sunt de parere sa ne unim eforturile , dar cred ca sunt gravid, am niste greturi cand trebuie sa stau langa unii care isi schimba " convingerile " peste noapte .Dar de dragul reusitei acestui sindicat si al celor ce spera la ceva bun de aici,sunt gata sa imi storc ceva lamai si sa trec peste senzatii neplacute .
RăspundețiȘtergerePune-ti mana pe lamaie , sa i-o dam lui Boc .... !
@NIKK-multumesc,mai prind si eu un pic de aer ca la cat m-au strans de gat unul si altul si l-a cat m-a intepat o musca afurisita.....dar nu-i bai dau cu de aia de care a zis Elena-absolventa de lic. militar??Colega totusi vreau sa te contrazic nitel:asa cum ai spus vor scadea TOATE pensiile[e o poveste aia cu sub3000] deci toate care au in calcularea SOLDEI brute adausuri pe ultima luna gen.[ind. com+sol.de merit+prmov.rapide cu dedicatie pt. pensionare.etc.]deci cam asa vad eu ,sa nu speriem lumea.O ALTA PROBL.care se vehicul.nu stiu ,sau stiu dar nu spun deocamdata-cu ce scop- este cea cu imposibilitatea recalcularii in termen de 5 luni.E TOTAL FALS.Reamintesc ca ministerul de interne este demult si total informatizat[la capit.intelighentie,ne place sau nu ,trb. sa rec. ca au fost cu un pas inaintea noastra intodeauna]MApN-sectia de pers. activ sau in rezerva a inceput de vreo 5 ani si e foarte posibil sa fi terminat.mai reamint.{ce noutae veche]ca exista un prog.XCEL in care ii bagi sub nas datele dai enter si pina pui de o cafea ti-a calculat pt. zeci de mii de pers. Asta pt. a nu mai starni panica printre necunoscatori.Sperand ca v-am dat o veste buna ,va doresc o zi super
RăspundețiȘtergere@all, Absolut remarcabil. Nu poate fi decat o zi super, cand vezi ca toata lumea s-a linistit, a ingropat securea razboiului, vorba indienilor sud americani.
RăspundețiȘtergereDar cel mai mult, ma bucura seriozitatea, calitatea unor comentarii, indemnurile la unitate! Eheee..... cred ca incepe sa se contureze un VIITOR sumbru pentru cei care au facut atata rau! SCMD are sanse sa devina cu adevarat FORTA necesara, COSMARUL celor care fiind la guvernare, ne-au umilit si furat sistematic! Impeuna vom razbi!
@cezar spunea..."exista un prog.XCEL in care ii bagi sub nas datele dai enter si pina pui de o cafea ti-a calculat pt. zeci de mii de pers. "
RăspundețiȘtergereExcelul ala trebuie instruit (adica introduse niste instructiuni cu ceea ce trebuie sa faca )...dar problema este cu datele alea pentru zeci de mii de persoane...de unde si cum le ai...plus introducerea (la mina ) a lor in excelul ala destept (547 pensionari * 12 luni/an * 15...35 ani activitate ; asta intr-o zi din cele 150 alocate pentru recalculare ).
Asta pentru a tempera optimismul debordant al cunoscatorilor .
TO bee....tinand cont de ce am spus mai sus --rezulta ca implicit --directia pe care ar trebui sa se canalizeze efortul celor care sub o forma sau alta[nu dau nume ]se ,,ZBAT" pentru interesul nostru de data aceasta al tuturor(MAI+MapN]. Rezulta ca singura optiune valabila incercarea de a pune cat mai multe sub nasul calculatorului gen.alipirea Ord.M50 la salariu,pentru zile ore in plus neplat.un coef.de marire a punctajului etc. etc. celelalte cu tib.+cedo sunt povesti. cine vrea sa-si imbog. cultura juridica poate incerca-----parerea mea----
RăspundețiȘtergere@cezar,BINGO! Perfecta dreptate! Asta cred si eu: cativa specialistii in RU si financiar contabilitate - adica in intocmirea dosarului de pensionare - functie de TOATE prevederile LEGILOR in vigoare dar, deseori neaplicate in practica de zi cu zi, sa ADUNE "bob cu bob" TOATE drepturile ce ni se cuveneau, sa pregateasca DOSARUL necesar JURISTILOR pentru a merge cu el in instanta!
RăspundețiȘtergereCiteam ieri AICI (Observatorul militar,Nr. 7(20- 26 februarie 2008),un interviu exceptional al d-lui generalul-maior dr. Constantin
Nastase, Seful Directiei financiar-contabile. Cred, vorba unui COMENTATOR de pe blogul nostru, ca sunt o MULTIME de pensionari militari care HABAR NU AU ca trebuia sa li se mareasca pensia! De ce umilinta ca fiecare dintre noi sa--si "caute drepturile/dreptatea" IN PERSONAM si nu prin efectul legii, adica AUTOMAT/ca obligatie a AUTORITATILOR, este o alta poveste nenorocita a romanilor!
p.s.Link-ul de urmarit pentru interviu: http://www.presamil.ro/OM/2008/07/02.pdf
@cezar spunea...22 iulie 2010, 11:18
RăspundețiȘtergereAveti perfecta dreptate cind spuneti : "celelalte cu tib.+cedo sunt povesti."
Probabil pe asta se bazeaza si 'prietenii' nostri... Din cei vreo 82.000 pensionari multi au 'durata normata de functionare' spre epuizare si , ca urmare , 'vor iesi din sistem' (expresia unuia din dragii nostri ministri) inainte de parcurgerea intortocheatelor cai ale justitiei...
Calcularea retroactiva a pensiilor
RăspundețiȘtergere( celor care au muncit în conditii deosebite in aceasta tara, având în permanenta multe interdictii, au invatat pe brinci, s-au pregatit continu, si niciodata nu au asteptat sa se dechida cârciumile dimineata, neinteresând-ui capra vecinului, etc ), creaza un precedent periculos! Extrem de periculos!
Astfel va încoltii ideia retroactivitatii celor care vor fi la puere in viitor cu privire la legile proprietatii date strâmb, altor legi, pentru anumite categorii de privilegiati care au fost puse in aplicare de la revolutie încoace!
Acest precedent, va MARI HAOSUL LEGISLATIV din Romania, EXISTAND RISCUL unor mari convulsii sociale!
La asta se vor fi GANDIT guvernantii?
Noile reglementari nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, privind pensiile speciale câte or mai fi in plata, daca ne dorim sa nu cadem in capcana greselilor comuniste cu privire la proprietate.
Mergind in uniforma pe strada ,pe jos sau cu masina aveai o droaie de restrictii. Ca militar nu aveai voie cu sacose,bagaje voluminoase cu masina murdara, nu aveai voie sa stai la rind desi nu se gasea de mincare etc. si plus alte incompatibilitati dupa 1989.
RăspundețiȘtergereIn iarna lui 1989 si in 1990 cind toti porneau afaceri, noi militarii stateam in cazarma sa nu ne atace cineva statul de drept, democratia lu'peste. Acum, asta e rasplata - recalcularea pensiilor?
Noi nu avem carti de munca, noi nu am putut sa ne schimbam activitatea sau sa plecam in alta parte pentru un salar mai bun. Am mers acolo unde ne-au trimis, la instructie la cursuri in aplicatii sau la metrou ,la canal,la campania agricola etc.
Cum sa -mi gasesc veniturile realizate? In anii 1980 cind eram locotenent aveam un salar de 2500lei iar salarul mediu brut era de 2600-2700 lei /realizam aproape un punct de pensie adica 733 lei astazi . Cum sustineti ca pensiile sub 3000 de lei nu scad? Pentru avea o pensie de aproape 3000 lei trebuie sa realizezi 4 puncte de pensie.
Luati mai bine tot ,dati-ne ajutoare sociale ca la agricultori, ca nici ei nu au avut carti de munca!
De ce nu spune nimeni cati revolutionari inchipuiti sunt in tara asta care au pensii de revolutionar , nu platesc impozite si au alte si alte beneficii?
RăspundețiȘtergereIn tara unde nu a existat nici un terorist si nici un dusman de lupta , ce dracu revolutionari au vazut ???
Toti cei facuti pe merit la Timisoara , jos palaria!
Dar altii?? Stiu o persoana spre exemplu care a luat o adeverinta pentru , chipurile , faptul ca a aparat un castel de apa dintr-o localitate unde nu s-a intamplat nimic , absolut nimic!
Rusine impostorilor care pateaza istoria!
si eu cunosc un mare revolutionar ,cel mai mare ranit al resitei,g.borceanu care la revolutie era sofer la militie,a iesit sa aduca paine la popota militiei,unul din miile de gloante trase aiurea l-a nimerit in picior si...cel mai revolutionar ranit al orasului el este...(intre timp a facut-o si pe nevasta-sa revolutionara cu merite deosebite,ca doar il astepta acasa...saracuta...)
RăspundețiȘtergereRasul, rasului lumii!
Este revoltator. Nu am nimic cu ei, pe unii chiar ii admir, dar pentru 2 zile in strada prea multe beneficii. Tatal meu, dumnezeu sa il ierte, a facut frontul. A fost la Cotul Donului: nici jumatate din regiment nu s-a mai intors. Nu a avut astfel de beneficii si nici nu le-a cerut.
RăspundețiȘtergerep.s.V-am transferat dragi cititori,cateva comentarii anonime, de pe la altii! TOTI, iata, sunt revoltati, extrem de REVOLTATI! Doar ... Bok, s'a lui sleatha ...
nu vad, nu aud, nu citesc!
@anonim
RăspundețiȘtergereDaca legea prevede, se aplica si actelor, faptelor petrecute in trecut. Principiul neretroactivitatii functioneaza atunci cand legea nu precizeaza ca se aplica si in trecut. Ca este asa vei observa ca recalcularile, recorelarile si actualizarile de pensii militare din anii 2001- 2005 reglementate de legea 164/2001 s-au aplicat si pensionarilor militari iesiti la pensie anterior anului 2001.Actualizarile si recorelarile nu s-au aplicat pana in 2004. Abia atunci Legea 164 s-a modificat in sensul ca de prevederile ei beneficiaza si cei pensionati in baza legilor anterioare.
@plano, ce spui este corect, dar ideea este alta!
RăspundețiȘtergereAnonim se GANDESTE ce s-ar intampla daca ...
TOT ce s-a castigat, va face din nou, RETROACTIV, obiectul altor ... legi! Punctual, a bifat ... dreptul de proprietate!
@plano, valabil si in cazul pensiei! Pensia, este un DREPT DE PROPRIETATE, nu-i asa?
RăspundețiȘtergere@plano10partea 1
RăspundețiȘtergerevezi Decizia CCR 871/2010 -
OPINIE SEPARATA
Socotim ca nu numai prevederile art. 1 lit. c) din Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor sunt neconstitutionale, ci intreaga lege, intrucat incalca dispozitii si principii prevazute de Constitutia Romaniei. Nu vom repeta argumentele aduse solutiei de neconstitutionalitate privind pensiile magistratilor, ci ne vom opri in mod special asupra incalcarii art. 15 alin. (2) din Constitutie.
Astfel, prevederile art. 1-5 si art. 12 din lege incalca dispozitiile art. 15 alin. (2) din Constitutie, care consacra principiul neretroactivitatii legii.
Potrivit art. 15 alin. (2) din Constitutie "legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale noi favorabile". Asadar, o lege se aplica, cum spune autorul sesizarii, situatiilor nascute numai dupa adoptarea ei, exercitandu-si actiunea asupra faptelor care se vor produce ulterior intrarii sale in vigoare, nu si situatiilor anterioare, trecute (facto praeterita), cu toate efectele care s-au produs si se produc in timp, datorita situatiei create la acel moment. Or, aplicarea in timp a unei legi este guvernata de principiul neretroactivitatii legii noi. Pensiile speciale au fost stabilite, asadar, in baza legilor adoptate in domeniul pensiilor, pe anumite categorii socio-profesionale, si sunt derogatorii de la dreptul comun. Aceste legi se aplica situatiilor juridice constituite, modificate si stinse in temeiul reglementarilor lor, in baza carora s-au creat efecte juridice definitive, revenind statului obligatia de a executa in timp (obligatii succesive) plata pensiilor. Asadar, obligativitatea recalcularii tuturor pensiilor speciale acordate sub incidenta prevederilor legale anterioare prin intrarea in vigoare a Legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor este neconstitutionala.
Pensiile speciale care se afla in plata constituie drepturi castigate ce nu pot fi recalculate in baza unei legi noi, neputand fi nici modificate, intrucat legea s-ar aplica retroactiv.
@plano10
RăspundețiȘtergerepartea a II-a
Pensiile militare de stat, pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, pensiile de serviciu ale judecatorilor, procurorilor, judecatorilor, respectiv magistratilor asistenti ai Curtii Constitutionale, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic si consular, pensiile de serviciu ale functionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputatilor si senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil, navigant, profesionist din aviatia civila, pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi aflate in plata sunt stabilite sub imperiul legislatiei anterioare.
Asadar, prin aceasta lege are loc o modificare a regimului juridic al pensiilor speciale stabilite in baza legilor anterioare, ajungandu-se sa se incalce chiar substanta dreptului la pensie.
In acest sens, prin Decizia nr. 375/2005 a Curtii Constitutionale s-a stabilit ca "noile reglementari nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv in privinta cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, incepand cu data intrarii in vigoare a acestora". In acelasi sens s-a pronuntat Curtea Constitutionala si prin Decizia nr. 57/2006 care prevede ca "conditiile de exercitare a dreptului la pensie si la alte forme de asistenta sociala se stabilesc prin lege si, prin urmare, este dreptul exclusiv al legiuitorului de a modifica sau completa legislatia in materie si de a stabili data de la care opereaza recalcularea, insa orice prevedere noua poate fi aplicata numai de la data intrarii sale in vigoare, pentru a respecta principiul neretroactivitatii legii, consacrat de art. 15 alin. (2) din Constitutie".
De asemenea, prin Decizia nr. 120/2007, Curtea a retinut ca "operatiunea de recalculare priveste in mod inevitabil trecutul, pentru ca stagiul de cotizare a fost realizat in trecut, dar se efectueaza doar dupa data intrarii in vigoare a ordonantei si are efecte numai pentru viitor, pensia recalculata intrand in plata numai de la data emiterii deciziei. In cazurile in care din recalculare rezulta un cuantum mai mare al pensiei, se va plati acesta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda in continuare pensia anterior stabilita si aflata in plata, fara a se aduce vreo atingere drepturilor legal castigate anterior".
In concluzie, si numai sub acest aspect, avand in vedere faptul ca actualele pensii speciale au fost legal stabilite si calculate in baza unor legi in vigoare la data respectiva, recalcularea lor duce la incalcarea principiului neretroactivitatii legii - regula imperativa - prevazut de art. 15 alin. (2) din Constitutia Romaniei.
Judecator,
prof. univ. dr. Aspazia Cojocaru
Ziua Buna !
RăspundețiȘtergereM-am mutat cu coviltiru pe aici . Daca universitatea s-a mutat la Severin de ce nu as merge si eu sa vad meciurile acolo ? Glumeam .
Mi-am facut si eu blog personal ca sa nu mai implic alte persoane in cometariile mele cu antetul filialei Dolj, chiar daca imi semnam punctele de vedere personale . Nu spun ca mi s-ar fi reprosat asa ceva , doar ca am decis sa trag o linie de demarcatie intre mine ca membru al filialei si eu ca simplu sindicalist, asa ca toate comentariile mele de acuma incolo vor purta amprenta si girul persoanei pe care vad in oglinda .Nu trageti concluzii pripite , nu exista nici o ruptura , atata doar ca fidel principiilor de o viata , cand mi-am dat cuvantul , chiar si unui caine , mi l-am tinut, oricat de mult as fi regretat . Mai spunea cineva , domnia si prostia se platesc . Si apropo de asta , am avut o discutie privata cu cel ce a declansat subiectul intalnirii de la CRAIOVA si am facut o conventie . Eu plec din birou, el pleaca de pe blogul SCMD. In momentul cand el mai apare aici , am dreptul sa ma intorc in birou la Craiova daca voi mai fi dorit sau acceptat . Si cu asta inchei definitiv subiectul.
Citesc si ma minunez . Nici nu stiu de unde sa o iau la ce sa ma opresc mai intai, cum spunea amicul Vasile Burcu, se simte briza, dar nu uita Vasile , orice minune tine nu mai mult de 3 zile .
Hai sa incep cu un subiect. Cel legat de calculare .
Parerea mea e ca nu e chiar asa de simplu . Programul EXCEL, draga Cezare -te salut - ca orice alt program , nu poate face mai mult decat e invatat sa faca . O maxima a lui Murphy spune ca in domeniiul computerelor , sa te feresti de fenomenul GIGO ( garbage introduced, garbage obtained sau pe romaneste , gunoi introduci , gunoi obtii) . Sau cum spunea Napoleon, nici o femeie nu iti poate da, mai mult decat are . Sa nu se supere Elena pentru maxima , nu e defaimatoare . Dimpotriva analogia mea neintentionata , nu dezavantajeaza femeile.... poate doar computerele(kidding ). Trecand peste glume , e adevarat Cezare ca s-au mai introdus computere prin ministerele noastre , dar ce date sunt bagate pe ele si ce programe sunt facute ? Stii matale ca se lucreaza luni intregi, uneori ani , pentru un program ? Crezi dumneata ca Domnul Boc a fost atat de destept incat sa prevada necesitatea unui astfel de program si sa il comande de acuma 1 an 2 ? Il hiper estimezi . Ei saracii, au fost sinceri cand au spus acuma un an ca nu vom fi afectati de criza , pentru ca in prostia lor , chiar se vedeau la adapost, economistii PDL-isti chiar credeau ca vom scapa asa ca au dat liber la furt in stil caracteristic , crezand ca nu se va observa . NUMAI CA TOT BAGAND TOTI MANA , S-AU TREZIT TRAGAND UNUL DE DEGETELE ALTUIA . Si uite asa , Visan a facut scandal ca nu mai poate lua nimic din sac, pentru ca e mana lui Berceanu si blocheaza intrarea , Traian si Elena , nu mai au loc in traista din cauza lui BBV(BLAGA BERCEANU VIDEANU) si uite asa mai incolo . Deci, sa revenim . Sa faci un program in care sa bagi toate datele( tinand cont de diversitatea si specificul fiecarei categorii de pensionari-speciali ) si apoi sa lucreze perfect , iti trebuie ceva timp .
-Partea a doua -
RăspundețiȘtergereSi marea problema a problemelor este strangerea datelor si transferarea lor in aceasta baza de date sau program pentru a fi prelucrate . Stii cat timp trebuie sa verifici la un singur om, toate ordinele de zi , cu concedii, detasari, plecari,. Mutari, state , avansari, etc ? cred ca 2-3 saptamani . pentru o persoana .Bine , banuiesc ca se va lucra pe documente si dosare , nu pe personae , dar si asa , volumul de munca e imens si va lua si mai mult timp la punerea cap la cap a informatiilor . In 1990 am fost la Pitesti la arhive pentru a lua de acolo, numele comandantilor unui battalion, care se infiintase si preluase traditiile altui batalion . Mi-au trebuit 2 saptamani sa rasfoiesc toate oz-urile pentru a gasi numai numirile de comandanti , destituirile , si interimatele . 2 saptamani ca sa vad cati comandanti a avut un batalion in 80 de ani de viatza. Aceeasi munca o va face acuma un lucrator , pentru a studia oz-urile si statele de plata ale unei persoane . iar daca persoana a fost mutata de la Plenita la Topraisar de acolo in economia nationala , apoi la academie , apoi promovat, apoi iarasi mutat la cerere acasa , etc, faceti socoteala cate arhive sunt de verificat .
Inca un aspect . Cum spuneam trebuie tinut cont de fenomenul GIGO . De ce ? Trebuie facuta verificarea PROGRAMULUI CARE VA FACE CALCULUL PENSIILOR . PENTRU CA ESTE POSIBIL CA DIN PROGRAMARE , INTENTIONAT SAU NU , SA SE INTRODUCA O EROARE DE CALCUL, CARE SA ITI DEA UN ALT REZULTAT , DECAT CEL CARE AR IESI DACA FACI CALCULUL CU ABACUL. Si multa lume are incredere in computer. Sunt multi oameni care merg pe principiul “ asa a spus computerul asa e . Il intrebi cat face 2x3, el spune 6 , ii bagi datele intr-un computer care are trecuta in program ca in loc de X sa vada+ si iti va da alt rezultat, iar omul va fi convins ca el greseste , si rezultatul corect e cel afisat de computer, numai si numai pentru ca e computer , are un program si stie el mai bine ce face . E adevarat , computerul nu prea poate gresi , dar poate “gresi “ cel care ii face programul , softul .
Asa ca draga Cezare , mai usor cu Excell-ul .
Se pare ca Ilie nu e degeaba la scularie .
-partea a treia -
RăspundețiȘtergereIn problema micsorarii sau nu a pensiilor militarilor , sau a unora dintre ele , nici nu mai are rost sa mai spun, punctul meu de vedere e clar exprimat in atatea luari de pozitie pe blogul Craiovei .Cine crede in promisiuni, zvonuri, suete la colt de masa , cu coltul se va alege . Domnul Oprea , daca era bine intentionat , din cele 7 case inchiria una , la un prêt de nimic ,SCMD ,ca sa arate ca ca personal sustine cauza militarilor , dar oficial e legat de maini de o legistlatie prost intocmita si de un partid cu care are o conventie si fiind om de onoare nu o poate incalca . Daca era devotat cauzei militarilor , ar fi votat in comisii –personal macar- facand nota aparte fata de colegii din partid in favoarea militarilor si ar fi iesit cu fruntea sus “ da domnilor , eu am votat cu armata ‘ dar nu am putut influenta ceilalti membri de partid . Eu sunt cu voi , eu v-am votat , votati-ma si voi . Nici macar acest bun simt , sau .. –daca vreti- iesire onorabila daca nu cumva machiavelica – nu a avut-o .Iar acuma prin toate filialele din tara UNPR-istii incearca sa-si apropie militarii , PENTRU SIMPLUL MOTIV CA IL AU PE OPREA ACOLO , CA SI CAND OPREA AR FI UN BRAND . Poate este , dar este BRANDUL TRADARII .
Fiecare pasare insa , pre limba ei piere .
Un alt aspect, dezbatut mai nou sau chiat nou, este cel al revolutionarilor –militari sau civili . Toti avem exemple cu colegi, fosti colegi, vecini, care au ajuns revolutionari pentru ca au trecut strada sa isi cumpere tigari si au cazut in canal, au vrut sa se ascunda in transportor cand a inceput sa se traga si s-au lovit cu capul de marginea blindajului, s-au impuscat in picior in timp ce descarcau sau incarcau armamentul, etc dar si cazuri de militari care nu au mancat sau dormit zile intregi asteptand in post , sau se strecurau pe sub gloantele colegilor sau mai stiu eu ale cui, ca sa scoata un copil sau o babutza , ca si colegi care au tras asupra populatiei , sau au dat ordin sa se traga si acuma sunt prin senat . Poate cineva sa calculeze procentele ? Poate cineva sa spuna , armata e criminala sau militarii sunt eroi ? In fiecare segment al societatii exista genii si tembeli eroi si tradatori , hoti si samariteni . E imposibil acuma sa pui o eticheta . Toti cunoastem oameni care inainte au fost lichele si acuma sunt printre noi, sindicalisti, unii chiar activi altii cu gura mare . Ce e de facut ? Ii pastram , ii dam afara , ii blamam, ii lasam , ii suportam? Normal ar fi sa se retraga ei sau sa stea cuminti, sa nu mai intarate spiritele . Partea proatsa e ca unii nu se multumesc sa supravietuiasca , vor tot in fata , crezandu-i pe ceilalti prosti –si unii chiar sunt . Daca am face un sondaj si am intreba ce e de facut in astfel de situatii, din 100 de raspunsuri, ar fi 100 de solutii .
Eu nu pot da solutii, poate altii da ,eu insa rog sa avem in vedere toate aceste aspecte cand discutam un subiect, un individ, un caz .
Cu respect, Marin .
@ Elena
RăspundețiȘtergereDoamna , tot ceea ce aratati dvs. este anulat de spusele presedintelui CCR (intr-un interviu la RR Actualitati) conform carora problema neretroactivitatii legii in domeniul pensiilor...si a continuat folosind exact exprimarea prim-ministrului (ar fi retroactivitate daca am taia dreptul la pensie...nu cuantumul acesteia) . Iar , legat de jurisprudenta CCR , a spus ca in situatii noi aceasta poate fi "actualizata" (eu , mai nedus la biserica , am inteles ca daca-i ordin imi bag ... in ea jurisprudenta ).
@neacsu_marin, D-le colonel, salut prezenta domniei voastre pe acest blog si va multumesc in egala masura!
RăspundețiȘtergerePentru viitor, va rog, inclusiv alti comentatori care doresc sa posteze ARTICOLE, nu scurte comentarii, sa mi le trimeitti pe e-mail, deoarece asa cum am procedat si pana ACUM, vor fi postate imediat!
Cine doreste sa-si pastreze ANONIMATUL, sa precizeze expres aceasta!
cu multumiri si respect,
V.Burcu
@NEACSU-cu toata stima si mai ales, pentru efortul dvs. de a arata ca nu se poate,voi relua si voi incerca sa arat in linii generale[un informatician daca exista pe aici ne-ar putea lamuri mai bine] ca situatia nu este chiar asa.IN primul rand prog.excell exista nu trebuie facut acum.aplicatia specifica pt.calcularea pensiilor iarasi exista, daca nu la noi sau la MAI-ceea ce ma indoiesc atunci sigur la CIVILI sau credeti ca ei au facut recalc. pt.4500000 -persoane cu creionul si abacul?PUNCTUL 2. NU va trebui nimeni sa linga arhivele in totalitate , NU intereseaza avansari prime grade.etc.acestea se regasesc in cuantumul brut al drept. banesti.deci in cel mai rau caz se vor consulta statele de plata.Si aici se poate rezolva -de un om destept-UN pogram cu un algoritm de calcul general in care introduci doar datele din DOSAR si iti calcul. drepturile banesti de care ai beneficiat pe an pe 2ani etc.SE poate rezolva.IN situatia in care armata si internele NU VOR PUTEA ne vor calcula civilii fiti linstit Cred ca ar fi de dorit sa nu se ajunga pana acolo. Oricum se zice ca atunci cand vrei sa nu rezolvi o probl. o complici cat mai tare. EU zic ca este cazul ca oamenii de special. sa simplifice aceasta probl. pt. a o rezolva.Oricum cale de intors nu mai exista,L164 nu se mai intoarce.
RăspundețiȘtergere@Elena
RăspundețiȘtergereOpinia separata nu conteaza. Ramane ceea ce este, o opinie.
Ultima decizie a CCR a stabilit ca nu este neconstitutionala recalcularea pensiilor. Asta conteaza.
De astfel, te-as ruga sa citesti si postarea de pe blogul meu, scrisa inca de cand s-a ivit discutia recalcularii pensiilor" nesimtite", unde am abordat si cum este tratat principiul retroactivitatii in Teoria Generala a Dreptului.
http://plano10.wordpress.com/2010/02/09/exceptii-de-la-principiul-neretroactivitatii-legii/#comment-19
Metodologia intocmirii metodologiei de recalculare a pensiilor .(Raspuns
RăspundețiȘtergereargumentat domnului Cezar.)
1. Programul de calculare al pensiilor civililor, nu poate fi aplicat la militari pentru ca :
-are “date eronate in soft, sau mai pe inteles e facut in asa fel incat oricat ai calcula cu abacul, nu iti da ca pe computer. Daca vrei sa te convongi, fa o verificare cu un contabil bun , pe o pensie deja calculata .
- datele care se introduc la militari sunt altele si calculele difera si baza si procedura de calcul este alta . In computere , nu e ca la Dacie , sa schimbi cureaua de transmisie cu ciorapul sotiei .
2. ca sa se poata incepe realcularea de azi sa zicem la militari , trebuia sa se fi
inceput de acuma cateva luni niste activitati pregatitoare , cum ar fi :
- Stabilirea normelor si bazei de calcul, sau cum spun specialistii, a metodologiei
de calcul , care inca nu a aparut . Sindicatul a fost(este) trebuie sa fie consultat la
stabilirea normelor metodologice ?
- organizarea unei licitatii pentru realizarea softului de catre companii specializate
in softuri , pe baza metodologiei. Licitatia trebuie sa fie publica , si sa aibe in
comisie si reprezentanti ai sindicatului pentru ca militarii rezervisti sunt cei vizati . A FOST SCMD-UL INVITAT LA LICITATIE ? VA FI ? Doamna Elena, se
poate face contestatie pe acest temei, daca evenimentul a avut loc deja fara ca
SCMD sa fie invitat ?
- Verificarea softurilor, si stabilirea castigatorilor.
- Pregatirea/instruirea celor ce urmeaza sa lucreze cu el , organizarea catorva
simulari .
- identificarea , instruirea/convocarea/ pregatirea celor ce vor face verificarea
statelor .Nu oricine e in stare sa “citeasca” un stat de plata. Exista niste
norme referitoare la confidentialitatea statelor de plata . Toate persoanele care le
vor vedea trebuiesc verificare si sa posede aviz, sa dea niste declaratii, sa
indeplineasca anumite conditii de securitate pentru protectia informatiilor .
- abia de acuma incolo putem vorbi de strangerea datelor, introducerea lor in
program, si recalculare .
3. Eu am dat numai algoritmul activitatilor . Puteti fiecare sa faceti un calcul al
timpului, in care sa se introduca numarul de zile ramase , numarul de pensionari
si timpul tehnic necesar realizarii ?
4. Eu nu am spus ca nu se poate . Eu am spus ca daca se doreste o calculare corecta , asta e procesul tehnologic, asta e timpul faceti un calcul matematic si spuneti la
ce rezultat ajungeti . Deocamdata ne aflam la prima activitate . Cat credetti ca va
mai dura ?
Cred insa ca mai degraba se va face calculul, dupa ureche , se vor introduce niste date standard, pe grade , fara sa mai calculeze si faptul ca un ofiter putea sa fie maior pe functie de colonel. Prea putin ii interseaza daca vor fi contestatii, daca vor pierde , daca statul roman va trebui sa plateasca inzecit prostia lor, ei vor fi la vremea aia parlamentari, imuni juridic la toate prostiile facute ca guvernanti .Conteaza`pe starea de lahamite a romanului “ lasa –i in pace , nu ai ce sa le faci. Cum sa ma judec eu cu statul ?”
Din cauza asta , acest sindicat le sta in gat .Din cauza asta trebuie sa actionam la fel si sa nu ne lasam pacaliti sau adormiti cu variante de strada .
@neacsu, merita atentie! cele spuse ar fi bine sa fie comentate, dezbatute cu profesionalism, asa cum si dansul o cere, de cativa specialisti! Cine se incumeta?
RăspundețiȘtergerep.s.Se pare ca suntem pe calea cea buna! Asa sa ne ajute Dumnezeu! In cateva ZILE, calitatea a crescut! Voi dovedi la sfarsitul acestei zile, cu un update pe blog privind traficul si vizitatorii de AZI! Spuneam ca doar impreuna, vom razbi! Unde-i unul, nu-i putere! Ehee... unde-s multi ....!
@Plano10, ilie
RăspundețiȘtergereEXTRAS DIN DECIZIA Nr.830
din 8 iulie 2008
Publicată în Monitorul Oficial nr.559 din 24.07.2008
"(...) Curtea reţine că analiza pe care o impune controlul de constituţionalitate trebuie, în mod necesar, să înceapă prin a califica situaţia juridică reglementată prin norma de lege criticată. Astfel, ori de câte ori o lege nouă modifică starea legală anterioară cu privire la anumite raporturi, toate efectele susceptibile a se produce din raportul anterior, dacă s-au realizat înainte de intrarea în vigoare a legii noi, nu mai pot fi modificate ca urmare a adoptării noii reglementări, care trebuie să respecte suveranitatea legii anterioare. Legea nouă însă este aplicabilă de îndată tuturor situaţiilor ce se vor constitui, se vor modifica sau se vor stinge după intrarea ei în vigoare, precum şi tuturor efectelor produse de situaţiile juridice formate după abrogarea legii vechi (...)"
Primita pe mail asta noapte
RăspundețiȘtergereAre o inexactitate, dar am lasat-o asa pentru ca nu vreau sa modific deloc mesajul primit.
"Recalcularea pensiilor prevăzute în proiect încalcă principiul neretroactivităţii legii civile şi Decizia 375/2005 a CEDO care prevede că noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privinţa cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării în vigoare.” (CSM)+Toate
În acest sens, Curtea Constituţională s-a pronunţat prin mai multe decizii. Sub acest aspect, funcţionarii parlamentari, militarii, magistraţii, personalul auxiliar al instanţelor judecătoreşti şi parchete, personalul diplomatic şi consular constituie sisteme ocupaţionale cărora li se aplică prevederile Directivei 86/378/EEC.
Spuneti ca unde a scuipat Basescu v-a pupat Cuza
Iata ce declara Basescu la “Nasu” pe la mijlocul lunii aprilie a.c. cand spunea ca nu este de acord cu scaderea pensiilor militarilor si ca, daca se va intampla “o sa vedem la promulgare“:
”Traian Băsescu: Vă rog să mă credeţi că vă spune un fiu de colonel în rezervă, Dumnezeu să îl ierte, şi a cărui mamă a optat pentru pensia militară şi care este 750 de lei, pensia unui colonel din vremea muncilor agricole.”
Legea de desfiintare a pensiilor militare mai are un singur pas de strabatut, inainte de a intra in vigoare: promulgarea de catre presedintele Basescu.
Sa vedem daca are curajul sa o retrimita in Parlament spre reexaminare, asa cum se confesa lui “Nasu” sau va intra in istorie ca presedintele care a suprimat un drept al militarilor obtinut inca de vremea lui Cuza.
Legea privind unele masuri in domeniul pensiilor, in forma revizuita prin Decizia CCR, a fost adoptata cu majoritatea voturilor parlamentarilor, intre care se numara si cele ale parlamentarilor opozitie, fara sa incerce modificarea unor dispozitii.
Va semna Basescu recalcularea pensiei mamei sale fara sa-i tremure mana?
UPDATE
A semnat!
Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretele pentru promulgarea legilor care prevad scaderea salariilor bugetarilor cu 25% si recalcularea unor pensii speciale, dupa ce plenul reunit le-a pus in acord cu decizia CCR, in sedinta de dimineata.
@Scorpiuta - pisoias
Te-am prins!!!! Tu nu citesti cu atentie pagina principala a SCMD. Acolo ai continutul integral al cererilor de chemare in judecata!
@NEACSU-buna dimineata. in linii mari cam asa este.cine va spune insa ca aceste lucruri nu s-au ntamplat deja ?activitatile generale,pregatitoare?sa nu uitam ca DIR. FINANC. CONTAB.este condusa de o doamna GENERAL DE BRIGADA.EU cred ca in mod firesc un gen. lucreaza cu cel puti 2-3variante si ca are putere de analiza si anticipare. parerea mea este ca d.na gen.a luat in calcul aceasta varianta de ,,actiune" de cel putin un an si acum e pregatita cu de toate.Daca nu,e GEN. de ...fotbal care pupa icoane ca sa-i castige echipa.O zi racoroasa
RăspundețiȘtergere@NEACSU-P.S.-apropo si pe L164 au fost Mr.pe functii de col si lt.col dar ....nu pe ultima luna.SI CUM A FOST? sigur e de dorit ca asemenea greseli sa nu se mai intample-SPERAM-INSISTAM
RăspundețiȘtergereE-mail neacsu_marin: Propunerea mea e simpla si a venit de la dorinta filialei Botosani de a se folosi de protocolul nostru , al celor de la Craiova , ca model . Dar de ce ca model si nu preluat ?
RăspundețiȘtergerePROPUNERE
Daca si alte filiale sunt interesate si gasesc protocolul Craiovei ok, ar putea folosi acelasi protocol cu denumirea "Concordia Botosanilor” sa spunem , sau .. orice judet, oras avand acelasi motto, "ubi concordia ibi victoria " si astfel vom extinde la nivel national acest protocol si indiferent cu ce sindicate va semna fiecare filiala protocolul, acesta va ajunge sa fie cunoscut de catre toate sindicatele , va fi cunoscut si acceptat mai usor . Iar cand o filiala SCMD ar dori sa asimileze in protocol un sindicat care a mai semnat acest protocol in alt judet , ii va fi mult mai usor sa obtina adeziunea , spunandu-i ca si filiala lor din Craiova - sa zicem - a semnat acest protocol . Sper ca s-a inteles ideea si sensul propunerii mele .
Ar fi mult mai bine daca ne va gasi toamna , cand vor incepe ... luptele de strada iarasi, mult mai intariti si avand aliati cu care sa ne sustinem mai bine punctele de vedere .
UBI CONCORDIA , IBI VICTORIA !
Cu respect .
Neacsu Marin
p.s.1.Reamintesc, la Craiova a fost semnat un PROTOCOL de colaborare in plan sindical de catre mai multe organizatii, semnatar fiind si SCMD filiala Craiova! Si eu am salutat, initiativa de UNIRE!
2.Am postat eu propunerea d-lui Neacsu,primita pe e-mail, deoarece dansul a intampinat unele dificultati tehnice! Se mai intampla ...