Tuesday, 14 September 2010 13:25
By Ion ALECSOIU
Un filmuleţ de un minut, care circulă de o o bună perioadă de timp pe internet, exprima poate cel mai bine relaţia dintre populaţie şi armată.
În salonul de aşteptare al unui mare aeroport international încep să se audă aplauze. Un mic pluton de militari în ţinută de campanie tocmai intră în aeroport, pentru a se îmbarca pesemne pentru o nouă misiune. Toţi pasagerii s-e ridică de pe scaune şi aplaudă cu mult respect şi emoţie pe cei pe care statul american îi trimite la luptă pentru binele naţiunii. Militarii par stânjeniţi de gestul cetăţenesc sau chiar se ruşinează, dar pe undeva înteleg marea preţuire acordată de naţiunea americană.
La noi în România, lucrurile stau viceversa. Cu toate că Armata şi Biserica ocupă primele locuri în încrederea naţională, politicienii au pornit o campanie de denigrare, de sfidare şi de sacrificare a drepturilor just cuvenite militarilor, de vrajbă între pensionarii din sistemul public şi cei din rezerva armatei.
Cum era şi firesc, reacţia armatei, mai ales a celei din rezervă, nu s-a lăsat aşteptată. Au apărut asociaţii şi oraganizaţii ale rezerviştilor, dar în fruntea luptei pentru apărarea drepturilor juste, legale şi constituţionale ale militarilor se remarcă Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă condus de un comitet director al cărui preşedinte este reputatul om de ştiinţă, profesor-doctor în istorie, colonel (r) Mircea Dogaru .
L-am întâlnit recent pe preşedintele sindicatului militarilor care mi-a dat câteva lămuriri: “În procesul de aderare la structurile euro-atlantice, armata a fost prima instituţie a statului român care a parcurs o reformă reală, reducându-şi drastic efectivele de la 320.000 de oameni în anul 1989, la 75.000 în 2007.
Astfel, peste 40.000 cadre militare au fost nevoite să părăsească sistemul şi să-şi încheie cariera militară înainte de termen, în plină ascensiune profesională, în condiţiile în care statul român, prin legislatia adoptata, le asigura recunoaşterea şi răsplata muncii depuse, precum şi continuarea activităţii în alte sectoare, inclusiv cumulul salariului cu pensia.
Cu scuza gravei crize mondiale Guvernul Boc, în mod jignitor defineşte pensiile militare ca fiind “nesimţite”, comparativ cu cele ale celorlalte categorii sociale, în condiţiile în care chiar Curtea Constituţională s-a pronunţat că “pensia de serviciu pentru militari nu reprezinta un privilegiu şi este justificată legal”, iar principiul “contributivităţii” invocat până la paroxism de adepţii Legii privind sistemul unitar de pensii, este unul fals, deoarece militarii nu au avut calitatea de contribuabili. Munca lor nu a fost normată, nu au avut Carte de Muncă şi nici Contracte Colective de Muncă.
Conform noilor reglementări în domeniul pensiilor militarilor, domnul col. (r) Mircea Dogaru a mai precizat că pensia unui general – fost sef al Statului Major General va fi diminuată la aproximativ 1.650 lei (sub 500 USD), iar celelalte pensii militare se vor incadra într-o marjă de la 500 la 1.600 de lei (aproximativ 120 – 500 USD) că legile şi reglementarile privind pensiile în sistemul militar sunt aliniate armatelor NATO, dar numai ca principiu, pentru ca valoric, pensiile militarilor rezervişti români sunt cu mult sub nivelul acestora, lucru nedrept pentru cei care au construit Canalul Dunăre-Marea Neagră, Transfăgărăşanul, Palatul Poporului în care se lefăiesc cei care doresc acum să taie aceste drepturi legitime ale militarilor rezervişti şi alte mii de obiective economice ale României. Prin măsurile luate de Guvernul Boc împotriva armatei din rezervă, dispare o categorie social-profesională se crează premizele unei grave discriminări sociale, militarii din rezervă vor fi aruncaţi în braţele sărăciei...
« In timp de nişte «nesimţiţi» vor depune cu «lacrimi de crocodil» în ochi, pe 25 octombrie, de ziua armatei, coroane de flori la monumentele Eroilor Neamului, noi, militarii din rezervă, şi vă asigur că suntem cu miile, vom depune coroane de flori la Curtea Constituţională, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, instituţii ale statului care acum sunt moarte pentru noi » a mai spus Mircea Dogaru.
Militarii României nu vor pomană, ci doar să li se respecte drepturile legal obţinute de peste 150 de ani. Diminuarea valorii pensiilor este o mare ruşine pentru un popor şi un guvern care ar trebui să-şi aplaude şi să-şi cinstească pe cei care prin jurământ şi-au dedicat viaţa apărării naţiunii, au salvat vieţi şi bunuri la calamităţile naturale, au fost şi sunt gata oricând şi în orice împrejurare să apere integritatea teritorială a României şi libertatea poporului român, când datoria îi va chema.
_____________________
Arizona USA
Website: Arizona-US.net
US State of Arizona
Arizona is a large state in the western United States.
Arizona is one of the Four Corners states, situated south and east of the Colorado River. Arizona borders New Mexico, Utah, Nevada, California, touches Colorado, and has a long international border with Mexico. Arizona is the sixth largest state in area.
Phoenix is the capital of the state and the largest city.
_____________________
Absolut remarcabil!
Multumim D-le Ion ALECSOIU,
Multumim Arizona Romanian - American Media!
Admin, V.Burcu
P.S.: Imi cer iertare colegilor,
pentru ... "lipsa la apel"!
Excesul de zel ... m-a pus din nou, un pic ... la pat!
Multumesc tuturor celor care ... mi-ati dus lipsa!
Nu mor caii, cand vor cainii!
Sunt pe aproape!
Admin
______________________
P.S.1.: Un REMEMBER la cele scrise de D-L Ion Alecsoiu,
la filmuletul cu trupele US care se intorc acasa:
"Declaratia zilei
Traian Băsescu
25. 10. 2009
Este o armată căreia astăzi vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru România, în timpul mandatului meu de 5 ani, o armată căreia îi voi fi recunoscător, o armată pe care o respect, o armată pe care noi toţi românii avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim.A fost ... Mesajul din ... 25 octombrie 2009!
La mulţi ani, Armata României!"
Cu nerabdare, il astept si pe cel din ... 2010!
Admin
_______________________
P.S.2: Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor
_______________________Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri,15.09., de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele dorite.
Dezbaterile în plenul Camerei au durat circa 10 ore, timp în care deputaţii au luat şi două pauze de consultări.
Premierul Emil Boc a participat la prima parte a dezbaterii, în timp ce ministrul Muncii, Ioan Botiş, a rămas în sală până la finalul şedinţei.
Discuţiile asupra legii au fost marcate de controverse între reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei, un moment semnificativ fiind cel în care deputaţii s-au pronunţat asupra vârstei standard de pensionare.
După ce au votat de trei ori asupra aceluiaşi amendament, deputaţii au adoptat varianta iniţială aprobată de Senat, potrivit căreia vârsta de pensionare va fi atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi de 65 de ani. Ei au respins astfel propunerea Comisiei de muncă, potrivit căreia vârsta de pensionare pentru femei urma să fie de 63 de ani.
Discuţiile pe tema punctului de pensie au generat de asemenea dezbateri aprinse. PSD a părăsit sala înaintea votului, cerând majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut lunar.
Deputaţii PNL, la rândul lor, au părăsit sala, după votul asupra articolului referitor la punctul de pensie.
Către finalul dezbaterii, deputaţii au ajuns la un larg consens în ceea ce priveşte continuarea votului prin ridicare de mână, din cauza problemelor tehnice. Astfel, această propunere a fost aprobată cu 137 de voturi pentru şi doar un vot împotrivă.
În cursul dezbaterilor, deputaţii au mai stabilit integrarea în sistemul unitar de pensii a cadrelor militare în activitate, a poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.
De asemenea, persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe sau din contracte ori convenţii urmează să fie asigurate obligatoriu, prin efectul legii, în sistemul public de pensii, a decis Camera Deputaţilor.
Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi seară raportul la proiectul legii pensiilor. Comisia propunea ca punctul de pensie să fie 45% din salariul mediu brut pe economie şi vârsta de pensionare pentru femei să fie de 63 de ani, iar pentru bărbaţi de 65 de ani.
Legea sistemului unitar de pensii a trecut prin aprobare tacită de Senat, iar Camera Deputaţilor este forul decizional. După adoptare, actul normativ urmează să fie transmis preşedintelui spre promulgare.
Stire Mediafax.ro http://www.mediafax.ro/politic/legea-pensiilor-a-fost-adoptata-de-camera-deputatilor-7253154
______________________
S-a intamplat, ceea ce demult stiam!
Cu totii, intr-o forma sau alta,
politicienii si-au dat mana!
Asa sa-i ajute Dumnezeu!
Admin, V.Burcu
Salariile angajaţilor vor rămâne reduse încă cel puţin doi ani. Numărul mediu de salariaţi va scădea în acest an cu peste 100.000 persoane, la 4,6 milioane angajaţi, iar rata şomajului va urca până la 8,5%, respectiv 760.000 şomeri înregistraţi, concomitent cu o reducere mai mare a salariului real comparativ cu 2009, derapaj care va fi recuperat doar în 2013.
RăspundețiȘtergerePrognozele referitoare la numărul de angajaţi şi salarii sunt incluse în strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2011-2013, aprobată, miercuri, de Guvern.
http://www.puterea.ro/news8804/Salariile-angajatilor-vor-ramane-reduse-inca-cel-putin-doi-ani.htm
___________________
Vai mama noastra: pensionari, angajati-salariati etc., dar ... pe cand si vai mama lor, a celor de la PUTERE?!
Sindicaliştii încep protestele: pe 20 septembrie - acţiuni sindicale în ţară, între 22 şi 27 septembrie - proteste în Piaţa Victoriei. Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor organiza în teritoriu, luni, pichete, urmând ca între 22 şi 27 septembrie să proteste în Piaţa Victoriei, acţiunile fiind doar ale acestei confederaţii chiar dacă iniţial se stabilise să participe toate confederaţiile.
RăspundețiȘtergereVicepreşedintele Cartel Alfa Liviu Apostoiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că luni între orele 10:00 şi 18:00 vor fi organizate acţiuni sindicale în toate judeţele ţării, manifestările având o durată minimă de două ore, iar între 22 şi 27 septembrie în acelaşi interval orar vor ieşi zilnic aproximativ 4000 de oameni în Piaţa Victoriei.
Astfel, pe 22 septembrie vor participa federaţiile din sănătate, pe 23 federaţiile din educaţie, pe 24 federaţiile din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar 27 federaţiile din administraţie şi chimie .
http://www.mediafax.ro/social/sindicalistii-incep-protestele-pe-20-septembrie-actiuni-sindicale-in-tara-intre-22-si-27-septembrie-proteste-in-piata-victoriei-7240316/
De luni, poliţiştii îşi reduc activitatea. Aceştia nu vor mai participa la audieri în dosarele penale, nu vor mai da amenzi şi nu vor mai dirija circulaţia. Preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat că poliţiştii îşi vor limita activitatea la 75 la sută, pentru că sunt plătiţi doar 75 la sută.
RăspundețiȘtergere"Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent", a spus Gruia, potrivit Mediafax.
SNPPC a solicitat o întâlnire urgentă cu premierul Emil Boc, dar nu au primit încă răspuns. "Din informaţiile pe care le deţin sindicatele, şefii inspectoratelor judeţene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizează în unităţi fără a se solidariza cu problemele personalului. În acest context, conducerea superioară a poliţiei fără să prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de măsuri motivat a reacţionat transmiţând conducerilor profesionale teritoriale atenţionări privind interdicţia poliţiştilor de a declara sau de a participa la grevă", a zis Gruia.
Liderul sindical a precizat că poliţiştii nu vor declara grevă şi nici nu vor participa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele ale magistraţilor din septembrie 2009 şi poliţiştii va trebui să fie trataţi similar cu magistraţii de către instuţiile statului.
http://www.cotidianul.ro/124543-Politistii_nu_mai_dau_amenzi_si_nu_mai_dirijeaza_circulatia
Toti dau dovada ca mai au farame de coloana vertebrala-n ei. Doar "marea tuta" (ma refer bineinteles la "mareata" armata romana) doarme-n cizme, tacand malc, ca rahatu-n boschet, crezand ca cucul de la cascheta ii tine loc si de caracter si de barbatie, asteptand sa lupte SCMD si in numele ei , dar ea sa nu-si asume nici o urma de risc. Se intreba cineva pe roarmy 230 : cum se va comporta o astfel de armata pe campul de lupta, daca pe timp de pace nu are curajul sa infrunte niste mici lepre cocotate din intamplare la putere, si sa-si apere propriile drepturi legitime si istorice, castigate cu singe (al stramosilor, nu al actualilor cacaciosi in uniforma)? Simpu : ca niste LASI. Adica exact asa cum sunt. Nu pot sa nu incerc o mica satisfactie din categoria « sa moara capra vecinului » dar sper sa nu ma tina mult caci e cu adevarat degradant sa am acest sentiment ; iata despre ce-i vorba : Acum o luna, in clubul unitatii militare de radiolocatie din Campia Turzii, in timpul unui materal prezentat de comandant referitor la pensiile militare, un cadru militar destul de copt pe nume Breazu (i-am uitat gradul si prenumele si sper sa-l uit de tot pe animal, cat mai repede) s-a ridicat si a spus : pe noi nu ne intereseaza ce se-ntampla cu pensionarii militari, pe noi ne intereseaza de noi , activii, ne intereseaza de soldele noastre, nu de pensiile lor. Acum cateva saptamani, individul si-a calculat (adica i-au calculat altii care se pricep) viitoarea pensie conform legii 119. Ciorovecului i-au iesit ochii din orbite cand a vazut : 400 lei. Sunt curios acum , dupa noua lege a pensiilor cat va avea. Poate-i sar de tot farurile din scafarlie cand o sa vada.
RăspundețiȘtergereSe lupta domnul colonel dr. Dogaru cu "morile de vant"si mai sunt vreo doi ,in rest nimeni nimic.Ce fac marii generali si comandanti de mari unitati de ce tac -oricum noi numai la vorbe suntem mari si tari-in rest =LASI,LASI,LASI...-Pana nu vom infiinta tribunale militare in care sa fie judecati toti factorii responsabili cu distrugerea tarii-incepand cu Ilici si cu Walter si terminand cu ultimul hot care a spoliat tara-judecare,condamnare si confiscarea averilor FURATE.!Sunt gata de lupta si jur sa-mi dau viata pentru dreptate si un viitor sigur ,al copiilor mei .Numai lupta fizica ne va scoate din aceasta groaznica situatie.tigri2
RăspundețiȘtergereDE ACORD CU TIGRI2!
RăspundețiȘtergereDe acord cu tigri2
RăspundețiȘtergerePe mine au inceput sa ma cenzureze pe Infomondo Militar. Admin ai grija ca vor veni si aici. Cu cat se apropie ziua mai tare cu atat vom fi alergati mai rau. Mai facem sport si noi...
Stiti ceva? Chiar ar putea fi de mare efect chestia asta cu depunerea coroanelor de flori la institutiile amintite in materialul SCMD! Imi si imaginez un cortegiu numeros defiland in tacere in pas solemn cu coroanele in frunte! Eventual cu o mica fanfara militara intonand un mars funebru!
RăspundețiȘtergere@ Anonim 12.07
RăspundețiȘtergereDa, ai dreptate, dar in inchidere, trebuie si o parada cu tehnica militara.
Gand la gand cu bucurie!
RăspundețiȘtergeremicutzul a scris:
RăspundețiȘtergere16 Septembrie 2010 la 11:58 am
In aceste momente glorioase, pline de avant portocaliu, aduc un omagiu fierbinte clarvazatorului din fruntea tarii si partidului. Dupa lupte inversunate cu mogulii si hidra comunisto securista iubitii nostri carmuitori au reusit sa promulge legea care duce scumpa noastra tara in randul statelor sclavilizate. Potrivit iluminatelor prevederi ale legii omul de tip nou din tara noastra cu dragoste in suflet pentru partid si stimatii conducatori v/a muncii doar pana la frageda varsta de 65 de ani. Dupa implinirea acestor ani, tot restul vietii pensionarii se vor juca cu targi si carucioare si vor face de doua ori pe zi drumetii la cimitirele tarii pentru a se distra cu cei care au refuzat sa atinga aceasta varsta, fiindca nu au folosit bateriile…
Pensia indestulatoare a 30 de pensionari v/a fi mai mult decat suficienta pentru ca pe rand , lunar, cate unul sa/si cumpere medicamente.Toti vor beneficia de asistenta medicala gratuita din partea medicilor romani de peste hotare, daca vor merge in Anglia, Suedia, Olanda, Germania….
Apreciatul nostru conducator…..
Azi am "calatorit"pana la Slobozia cu autobuzul si toata lumea vorbea despre situatia "nenorocita" in care ne aflam.In asteptarea autobuzului erau si cateva cadre didactice ,navetiste si am surprins un crampei din discutiile lor ,ziceau :"draga noi nu facem nimic,ne-am dat examenul...doar daca or face ceva politia si armata/ ... dar biserica ?I*n toate pomenirile ei spune <..si inca ne rugam pentru conducatorii RSR..etc>,acum de ce nu spune "ne rugam sa-i ia dracul?"Ideea cu "marsul funebru" este geniala,+tehnica de lupta ...iar noi cu armamentul din dotare ...in caz ca nu avem sa cerem ajutor fratilor "mai mari"din est [A6],lui "tatuca Putin"JOS BASESCIENII !!!Pregatiti-va pentru lupta!tigri2
RăspundețiȘtergere@ tigri2
RăspundețiȘtergereEu inca sunt cetatean liber, inca . Chiar daca majoritatea doreste in UE si in NATO, eu cetatean liber cu drepturi inca constitutionale am dreptul sa am parerea si opinia mea. Eu m/am saturat de NATO si de UE. De cand am aderat la aceste doua structuri viata romanilor si implicit a mea , a devenit un cosmar.Atata timp cat statul meu nu respecta legislatia internationala si cea europeana, de ce eu sa respect ceva ?Incet, incet vom ajunge ca in Justitiarul. Asta inseamna disolutie.
SALUT CU RESPECT ARMATA, SERVICIILE SECRETE, PARLAMENTUL, GUVERNUL, PRESEDINTIA, TOATE PARTIDELE PARLAMENTARE. APOI CU RESPECTUL.....
@micutzul
RăspundețiȘtergereDaca am avea o tehnica care sa-i sperie...! Dar atata cata e, cred ca e de-ajuns pentru ei.
BAI CAT SUNTETI DE JALNICI!!
RăspundețiȘtergereDOSAR 7951/2/2010
RăspundețiȘtergereVa informez ca - prin dl. avocat Florea Bujorel - s-a depus pt. SCMD, la Curtea de apel Bucuresti, actiunea pentru anularea HG 735/2010, cu nr. de mai sus. Nu am primit raspuns la plangerea prealabila de la Guvern. Am considerat ca nu mai e cazul sa asteptam, termenul de 30 de zile fiind implinit.
Termen - 21 februarie 2011.
In functie de "cum se va pronunta" pe 29 sept. Curtea de Apel Bucuresti, vom putea cere (sau nu) preschimbarea termenului din februarie 2011.
Elena Cobuz
Pentru raspunsul dat de "micutzul",nu inteleg ,nu se leaga cu ce am spus eu tigri2
RăspundețiȘtergereDreptul de petitionare. La nivel national, cadrul legislativ este reprezentat de:
RăspundețiȘtergere• CONSTITUTIE*) din 21 noiembrie 1991 (*republicata*)
ART. 51 - Dreptul de petitionare
(1) Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai in numele semnatarilor.
(2) Organizatiile legal constituite au dreptul sa adreseze petitii exclusiv in numele colectivelor pe care le reprezinta.
(3) Exercitarea dreptului de petitionare este scutita de taxa.
(4) Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii in termenele si in conditiile stabilite potrivit legii.
• Ordonanta nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
(astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor) (......)
Art. 8.
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autoritati sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data inregistrarii petitiei la autoritatea sau institutia publica competenta.
Art. 9.
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
________________
Deci... atentie: termenul poate fi: 45 de zile!
Admin, V.Burcu
@ADMIN-frumos videoclip,dar domnul Burcu -sperand ca nu este ceva facut pentru propaganda si cu oarece interventii tehnice v-asi sugera sa gasiti si ceva legat de ,,complexul RAMBO". ce vreau sa evidentiez:fara a nega respectul si grija Americii fata de armata,nu trebuie sa cadem pe spate si sa suferim prea tare.Americanii cu stilul lor superpragmatic actioneaza in consecinta fara mari implicatii emotionale. voi incerca doar doua exemple;dupa cel de-al doilea razboi mondial armata a fost demobilizata in masa si a dat cel mai mare numar de someri. Dupa retragerea din Vietnam ,eroi ai luptei,medaliati cu cele mai inalte distinctii s-au trezit someri huiduiti si marginalizati de societate(vezi rambo ca simbol).acestia au fost probabil aplaudati pentru simplu motiv ca americanilor li s-a redus pretul la galonul de benzina(dat. titeiului da moca luat din IRAK). sa auzim de bine
RăspundețiȘtergereSite-ul central al SCMD îşi menţine poziţia de a nu permite comentarii la articolele postate.
RăspundețiȘtergereCred că acest lucru este în defavoarea conducerii sindicatului deoarece:
- Nu poate urmări reacţia membrilor şi a simpatizanţilor privitor la poziţia şi acţiunile SCMD;
- Lipsa dialogului face ca mulţi pensionari militari să nu adere la SCMD considerând că asemeni ANCMRR conducerea acţioneză fără a ţine seama de părerile membrilor.
- Oricât de capabili ar fi cei din conducere, membrii de rând ori simpatizanţii pot avea idei sau planuri de acţiuni sindicale mult mai eficiente;
Iau ca exemplu apelul catre toti membrii si simpatizantii SCMD privind operaţiunea “Valeriu Carp” din 25 octombrie.
Se spune în comunicat: “La aceste actiuni, membrii si simpatizantii vor participa pe baza de tabele care vor contine: gradul, numele si prenumele, CNP, telefonul de contact si semnatura.”
De ce trebuie ca pe tabele să fie trecute CNP, telefonul şi semnătura?
Ce fac membrii simpatizanţi sau chiar membrii SCMD care nu sunt militari ci au fost civili în structurile militare sau sunt urmaşi ai unor militari?
Ce fac cei care nu au telefon?
Ce fac cei care vor să participe dar nu sunt înscrişi în sindicat şi nici nu au acces la internet să afle amănunte ci iau la cunoştinţă despre acţiune din massmedia cu o zi, două înainte? Ajung la Bucureşti sau în reşedinţele de judeţ şi sunt alungaţi din blocul de protestatari pentru că nu sunt pe tabel ?
Cum se participă la aceste acţiuni, în uniformă sau îmbrăcaţi civil?
Dacă vin cu soţia, copii, nepoţii, suntem primiţi toţi în blocul de manifestanţi ?
De ce această acţiune este anunţată înainte de convocarea Comitetului Director al SCMD, din 22.09.2010 şi nu după ?
De ce nu se organizează nişte acţiuni similare, anterior zilei de 25 octombrie, la sediile ambasadelor ţărilor membre NATO din Bucureşti şi la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu ?
Şirul întrebărilor poate continua cu mult peste numărul de caractere pe care le acceptă site-ul la postarea unui comentariu.
http://theodora0303.wordpress.com/2010/09/16/rezervistii-se-pregatesc-de-proteste-operatiunea-valeriu-carp/
RăspundețiȘtergere„ 1.brankardierul spus
septembrie 16, 2010 la 11:27 pm
e buna!doctorul dogaru trebuia sa fie mai precaut cu mult timp inainte,se spune ca previziunea este apanajul oamenilor inteligenti,dumnealui s-a apukat cam tarziu sa se opuna jigodiilor care nu l-au lasat sa se apropie si militarii de ciolan.Imi pare rau dar starea armatei se datoreaza tradarilor din interiorul sistemului militar,cu observatia ca sunt mai multi generali care se opun acum vehement noii ordinii-unii dintre ei cu marca de prestigiu dar am sa gresesc si am sa spun adevarul crud:cata bucurie au avut ofiterii activi cand au primit la 40-42 de ani ordin sa se pensioneze cu o pensie remarcabila pentru acea perioada comparativ cu civilii amarati din Romania si in plus cateva sute de milioane cash plata compensatorie!atunci sistemul politic plin de generali grei din psd si mai apoi altii care serveau alianta DA nu a fost de tip mafiot?acum insa nu recunoaste nimeni ca nu s-a opus mecanismului parsiv de scoatere a unor oameni dealtfel pregatiti peste media din Romania,din circuitul activ al acestei tari.Chestia cu 25 octombrie este de impact dar nu stiu daca chiar ofiterii trebuie sa urle despre nedreptate din moment ce ei au acceptat pactul cu zeul ban de la conducerea tarii.Se credea oare ca huzureala si risipa o sa tina la nesfarsit?buba s-a spart si din cauza invocata de ei.Nu am condamnat niciodata haina militara dar cand au dat mana cu diavolul si au crezut ca vor deveni intangibili la greutatile vietii am inceput sa ii privesc cu alti ochi si asta din cauza ca de cele mai multe ori intalnindu-ma cu ei radiau de superioritate si preaimplinire materiala.Acum 10 ani amici de ai mei ieseau la pensie la 40- de ani cu pensie dupa cum am spus foarte buna ptr. acele vremuri plus bani cash cat aproape un apartament bun in oras in timp ce eu si si multi altii ca mine treceam daca imi aduc bine aminte prin momente ca si azi cand locurile de munca nu erau sau daca erau,erau prost platite sau platite la negru.E posibil sa fi cantarit bine rezervistii miscarea asta ,dar nu cred intrucat s-au invatat intr-un dolce farniente total si in plus coeziunea dintre aceste paturi nu mai exista in realitate.Orice mutare facuta de acesti domni este cu precadere in interesul lor si nicidecum al intregii tari.Era sa uit,ma refer la toate cadrele militare si nu in mod deosebit la cele MAN.”
Bătălia cu aceşti oameni am pierdut-o iar dacă
Anonimule care ai postat aceast mesaj al brancardierului de pe alt blog, care e opinia dumitale ? Cand vii cu astfel de pareri, ori sunt personale ori le comentezi , altfel suna a intaratare si lasitate .
RăspundețiȘtergereAstept punctul dumitale de vedere pentru a discuta , altfel , stai jos!
Karadeniz
RăspundețiȘtergereCa de obicei pertinente si juste intrebarile si problemele ridicate de tine . Subscriu !
Anonimul de la 01.23 a luat o parte dintr-o postare făcută pe Infomondo militar al articolul "Începând de azi, toată lumea este “unitară”! Uraaa!", care începea aşa:
RăspundețiȘtergereMulte idei, multe scântei ! Inamicul identificat de toţi este Băsescu, Boc, guvernul, PDL, UNPR ( a nu se confunda cu Uniunea naţională a patronatului român), Gabriel Oprea şi alţi indivizi din ceea ce numim clasa politică.
Din păcate omitem faptul că aceştia, cu toate tarele şi bubele din cap, au în spate voturile a milioane de români printre care şi ale multor militari pensionari sau activi. Probabil că vom înfrunta cu succes, pe 25 octombrie, jadarmii şi forţele de poliţie ce vor fi plasate între noi şi aleşii neamului şi le vom da acestora fiori reci, ba după cum prorocesc unii dintre noi ne vor deschide larg porţile şi vom trece la cârma ţării. Dar să nu uităm că pe celălalt trotuar vor fi, chiar dacă nu fizic, cei care i-au ales ( mai mult sau mai puţin conştient ) iar foarte mulţi dintre ei gândesc cam aşa:
Urmează partea postată de anonim şi se termină cu:
Bătălia cu aceşti oameni am pierdut-o iar dacă nu vom şti să ni-i facem aliaţi vom pierde cu siguranţă tot războiul.