PNL şi PSD susţin că Legea pensiilor încalcă dreptul de proprietate şi dreptul la un trai decent. Opoziţia nu este de acord nici cu egalizarea vârstei de pensionare şi nici ca punctul de pensie să fie mai mic de 45%.
O altă prevedere a legii contestată este legată de vârsta de pensionare. Astfel până în 2030 atât femeile cât şi bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani. În sistemul public de pensii au fost introduşi şi parlamentarii sau diplomaţii, dar şi cei plătiţi pe drepturi de autor sau PFA.
În luna iunie a acestui an, CCR a decis că este neconstituţională scăderea pensiilor cu 15%. Această prevedere apărea în pachetul de legi ale austerităţii. Judecătorii de la CCR au decis, de asemenea, că este neconstituţională recalcularea pensiilor magistraţilor.
Dacă magistraţii vor respinge sesizările Opoziţiei, legea va ajunge pe masa preşedintelui Traian Băsescu. PNL şi PSD au anunţat că vor începe procedura de suspendare a preşedintelui dacă acesta va promulga legea.
Frauda la votul final al legii pensiilor, vizibilă pe toate înregistrările video, ar putea fi legiferată. Convinşi că votul privind legea pensiilor a fost fraudat, sute de telespectatori au trimis mesaje în care îşi exprimă stupoarea şi indignarea.
Pentru ca acest proiect de lege de care depinde soarta a milioane de români să nu fie construit pe fraudă, Realitatea TV şi Realitatea.NET vă cer să vă alăturaţi demersului nostru, OPRIŢI FRAUDAREA PENSIILOR, şi să semnaţi petiţia AICI.
Stire preluata de pe REALITATEA.NET:
CCR reia miercuri discuţiile pe Legea pensiilor
05 oct 2010, 23:31
Curtea Constitutionala urmeaza sa taie nodul Gordian, cu care Guvernul a legat legea pensiilor atat de strans, incat Inalta Curte
nu l-a putut deznoda saptamana trecuta.
Guvernul, Opozitia, Sindicatele, pensionarii si poate chiar presedintele asteapta cu sufletul la gura si cu inima cat un purice, sa vada cum va taia Curtea nodul, cu sabia lui Alexandru.
Varianta 1: Curtea se pronunta OK
Nu-i exclus ca legea sa fie declarata constitutionala. Domnul Boc ar putea da o cupa de sampanie, la asemenea victorie, daca n-ar sti ce urmeaza dupa una ca asta. Ponta a si dat ultimatum presedintelui, ca sa n-o promulge.
Cum sa n-o promulge? De ce sa nu promulge o lege trecuta prin Parlament cu toate formele, verificata si aprobata de Inalta Curte? N-ar fi un abuz din partea presedintelui, ca tocmai el sa fie Gica-Contra, dupa ce toti ceilalti au fost pentru? N-ar iesi din asta un referendum, pe motiv ca presedintele a incalcat grav Constitutia?
Presedintele n-are incotro si trebuie s-o promulge. Exact asta asteapta si Ponta, cand il someaza sa n-o promulge. Asteapta ca sa protesteze, sa faca valuri cu motiunea, cu suspendarea, cu sindicatele, cu pensionarii, cu demonstratiile, cu grevele si cu haosul, fara care e clar ca nu iesim din criza, numai cu masuri anticriza si cu strangerea de semnaturi.
Teoria filmuletului
Punctul forte al Opozitiei este filmuletul obtinut de cei plecati din sala, care ii acuza pe cei aflati inauntru ca nu fusesera acolo, pentru ca iesisera, ca si dansii, tot afara, la bufet.
Sa fim seriosi: daca pe respectivii din Opozitie i-ar fi interesat desfasurarea evenimentelor ar fi ramas in sala, iar acum ar fi vorbit ca martori oculari, nu ca spectatori la un filmulet, despre care nu se stie nici in ce moment a fost filmat, nici daca l-a trucat cineva, poate din gluma.
In cazul cand Inalta Curte nu tine seama de filmulet, cu atat mai putin presedintelui nu i se cuvine sa faca el pe judecatorul.
Varianta 2: Curtea se pronunta NU
In acest caz, domnul Boc iese sifonat, de sampanie nu mai poate fi vorba, dar nici de motiune. O luam de la zero cu redepunerea legii, tot de Guvernul Boc. Urmeaza sa asteptam din nou votarea si, dupa caz, asistam la iesirea din sala, la filmulete facute pe ascuns, redepunerea la Curtea Constitutionala si asteptarea taierii nodului Gordian, poate spre primavara.
Intre timp, Opozitia nu sta degeaba, ea trebuie sa faca atmosfera, ca sa arate ca tine cu oamenii muncii, cu sarmanii, cu pensionarii, cu neajutoratii.
Adica, face exact ce facea si in primul caz, cand Curtea dadea OK si presedintele promulga legea: stimuleaza sindicatele sa iasa in strada, ca sa-i dea o lectie guvernului, provoaca grevele ca sa-i invete minte pe ministri si demareaza haosul ca sa-i fie de invatatura presedintelui - pentru orice eventualitate.
Concluzie
Oricum s-ar pronunta Curtea, Ponta nu va sta in loc, Antonescu ii va canta in struna, sindicatele vor canta si ele partitura dirijata de PSD, presedintele de onoare Iliescu va proroci soarta PD-L pe urmele PNTCD, iar pensionarii se vor buluci si ei, gramada, printre cei care asteapta sa iesim din criza, muncind prin oprirea lucrului.
Oricum ai lua-o, legea pensiilor ramane buturga mica, parca anume facuta ca sa rastoarne carul mare. Ca-l rastoarne, nu e mare nenorocire. Nenororcirea e ca, la noi, ca un facut, toate carele se rastoarna numai la Caracal.
Informeaza Ziare.com
__________________
Da.
Va fi o zi fierbinte!
O zi care ne va marca viitorul,
indiferent de solutia adoptata de CCR!
Admin, V.Burcu
P.S.: Exceptia, doar ... nici cal, nici magar!
Adica ... Legea sa fie restituita Parlamentului,
pentru, vezi Doamne, ... 2-3 articole ... neconforme!
Hmm ... linistitoare solutie ... pentru multi!
Se mai pierde/castiga ceva timp! Noi pierdem!
Puterea castiga!
Admin
Militarii români morţi în Afganistan au fost repatriaţi
Ceremonia de repatriere a celor doi militari români care au murit vineri în Afganistan a avut loc marţi, la Baza 90 Otopeni, în prezenţa rudelor acestora, a şefului SMG, amirarul Gheorghe Marin, şi a ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
Condoleante familiilor indurerate!
Admin, V.Burcu - SCMD
____________________
UPDATE: Legea pensiilor este constituţională
______________________
Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, potrivit hotărârii de miercuri a Curţii Constituţionale care a respins sesizările PNL şi PSD+PC. Biroul de presă al CC informează că în şedinţa de miercuri, Plenul Curţii Constituţionale a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizările referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind sistemul unitar de pensii publice formulate de deputaţi ai P.N.L. şi senatori ai Alianţei politice PSD+PC.
Informeaza: Mediafax.ro
___________________
Stapanul o cere,
Stapanul o are,
Stapanul se bucura!
Admin
Legea pensiilor, forma finala!
pr323_10
CALENDARUL PROTESTELOR SINDICALE
Sa nu ne facem iluzii . Sa nu ne tragem singuri presul de sub picioare ca si in cazul procesului de la Cluj . Sa nu ne grabim cu deciziile si cu exuberanta , ca si in cazul Comunicatului SCMD. Cand e vorba de politica , totul miroase . Si indiferent cum mitroase la inceput , dedesupt e acelasi material, doar ambalajul difera . CC nu poate da alta decizie decat sa constate ca sunt cateva articloe amarate cam " neconstitutionale ," dar nu legea in intregul ei, deci o va da parlamanetului sa sa o retuseze , dupa care vant din pupa catre matelot . Iar matelotul cu fata lui trista o va promulga pentru ca altfel, ne trage FMI-ul de urechi. Acelasi FMI pe care cu un an in urma ni-l prezenta drept Bau Bau , Lupul Cel Rau , devenit peste noapte salvatorul patriei, prietenul din strainatate , dar si mana care ne trage de urechi .
RăspundețiȘtergere"Bubico, stai frumos Bubico, de ce nu stai frumos... ?"
Mai mult ca sigur că nu se va schimba nimic („să se modifice...dar să nu se schimbe....”-vorba lui Caragiale)! Totul este un circ de prost gust orchestrat de întreaga clasă politică, cu preponderenţă de către PDL, pe banii noştri ai tuturor. Stau şi mă întreb ce va urma „după”...România a ajuns pe fundul prăpastiei datorită unor inconştienţi care-şi spun politicieni şi care timp de 20 ani n-au fost în stare decât „să vândă vise” cu complicitatea tacită a aşa zisei „societăţi civile”. Mă uitam mai zilele trecute la apariţiile „pe sticlă” ale domnului col. (r) Dogaru...Domnia sa este un foarte bun istoric, calitate pe care nu i-o contestă nimeni. Mai rău stă la capitolul „comunicare”...Din ce în ce mai mult discursurile domniei sale seamănă cu cele ale unui distins politician, pe care-l cunoaştem cu toţii:C.V.T. O fi bine, o fi rău nu ştiu...Dar atunci când afirmi că membrii Sindicatului „se vor implica”, „s-au săturat de politicieni” ş.a. trebuie să dai auditoriului şi eventuale soluţii: adică cum ne vom implica? Acest „raţionament” simplu mă conduce la următoarea întrebare: Cum poate un sindicat (de talia SCMD) să influienţeze bunul mers al societăţii româneşti? Are posibilitatea d.p.v. legal? Care vor fi urmările ? De fapt ce dorim (şi aici menţionez din nou „lipsa de orientare” în cadrul apariţiilor televizate ale d-lui Dogaru alături de reprezentanţii unor sindicate „de forţă” cu revendicări mult mai clare decât ale noastre)? Să ne păstrăm doar statutul de militari aşa cum a declarat ieri la A3, să ne păstrăm pensiile, sau să le păstrăm pe amândouă? Una peste alta „problema e groasă”...Ţara este în faliment, beţivanul naţional împreună cu „hoarda portocalie” au reuşit să dezbine şi să aţâţe categoriile socio-profesionale una împotriva alteia, iar sincer, la orizont nu se întrevede nicio soluţie viabilă.
RăspundețiȘtergereCu stimă!
Gata s-a încheiat. CCR ne-a tras ţeapa! Ce urmează? Vom vedea...Ţi-ai găsit dreptate la români.
RăspundețiȘtergereSa-i umplu de banii din BOTSWANA!
RăspundețiȘtergereDa . A fost mai transant . De ce ? Pentru ca prin cumpararea UDMR cu legea invatamantului, si cu Voturile PUNR asigurate prin formarea Grupului Parlametar cu fereastra la comisii , Basescu si-a asigurat larga majoritate in parlament si acuma , opozitia poate sa initieze 10 motiuni d ecenzura pe zi si 1000 de supendari pe luna , parlamentul va vota tot cum vrea el . Unde mai pui ca si opozitia , este tot de vanzare pe ici pe colo , prin punctele esentiale .
RăspundețiȘtergereAvem o tara . Ce facem cu ea ?
Sindicatele inca nu au confirmat participarea la actiunile de pe 25 . Avem un sindicat . Ce facem cu el ?Daca si ai nostri ne aburesc , in cine sa mai ai incredere in tara asta ?
judecătorii curţii constituţionale sunt nişte javre ordinare! Rog postaţi pe site forma finală alegii pensiilor avizată de cc.
RăspundețiȘtergere@Anonim 14:23, Legea pensiilor - forma finala, este POSTATA de multa vreme pe acest Blog, in dreapa, la rubrica "Pagini de larg interes! Click link"!; Clik pe Linkul de acolo: 4. Legea privind sistemul unitar de pensii publice... OK?! Daca mai sunt si alte probleme, sunt la datorie! Admin, V.Burcu
RăspundețiȘtergereOK, am pus Legea ... si in prima pagina!
RăspundețiȘtergereAdmin, V.Burcu
Ma asteptam si CHIORU'n-o s-o respinga,acum ce mai ziceti de propunerea mea cu BATA ?tigri2
RăspundețiȘtergereVotul la CCR a fost 5 la 4 pentru ca legea pensiilor sa fie declarata constitutionala, numai ca, surprize-surprize, nu au fost 5 de la putere si 4 de la Opozitie.
RăspundețiȘtergereJudecatorul numit de UDMR, Zoltan Puskas, calculat teoretic in dreptul PDL si al lui Basescu, a votat ca legea sa fie declarata NE-constitutionala.
Deci PNL si PSD aveau cistig de cauza, cu 5 la 4, desi opozitia e minoritara la Curte. Numai ca votul a fost intors de…. PSD. Mos Predescu, judecatorul celebru numit de Iliescu si injurat de pedelisti, a votat impotriva contestatiilor, si a decis soarta legii. roarmy230 - mesaj -
Deci, în concluzie "cu noi ce se-ntamplă"-vorba lu" conu" Iancu cu "onoarea" cum rămâne?
RăspundețiȘtergereS-a deschis sezonul la shopping . Nu ati auzit ? S-a dat liber la vanzari si cumparari . Se cumpara en gross si la bucata . Mosu Predescu , s-a dat la bucata .
RăspundețiȘtergere@PKM-stai linistit.L-119 este in vigoare si produce efecte!!trotilatul
RăspundețiȘtergereSingura sansa este lupta prin forta,chiar daca este neconstutional.Cu comunicate ,comentarii -nu se obtine nimic.Cu forta ai prindem,le dam corectia necesara,un sut in fund -ai judecam noi-in piata publica- nu magistratii corupti.
RăspundețiȘtergerePoliţiştii datornici, păsuiţi de bănci printr-un ordin al MAI. Şefii inspectoratelor judeţene de poliţie sunt obligaţi, prin ordin al ministrului Traian Igaş, să meargă să negocieze cu reprezentanţii instituţiilor bancare reeşalonarea ori refinanţarea creditelor subalternilor. Liderii sindicali susţin că aceasta a fost una dintre revendicările poliţiştilor care au protestat în Capitală pe 24 septembrie.
RăspundețiȘtergereCinste lor, Politistilor!
Doar ei, stiu ce vor!
Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat că şefii a două inspectorate judeţene de poliţie au dus deja tratative cu băncile pentru reeşalonarea creditelor poliţiştilor. "Doi şefi au găsit soluţii pentru a le uşura poliţiştilor posibilitatea de a plăti datoriile la bancă. Deci, există o posibilitate legală. Am cerut ca şi ceilalţi şefi de inspectorate să încerce măcar să facă acelaşi lucru pentru subalternii lor", a explicat chestorul Tobă.
RăspundețiȘtergereŞefii Poliţiei Capitalei urmează să-i contacteze, în zilele următoare, pe reprezentanţii băncilor pentru a le cere renegocierea contractelor cu subalternii lor.
Bancherii au fost luaţi prin surprindere de decizia conducerii MAI, scrie presa!
Eheee... Bancherii nu stiu decat sa-si REVENDICE salariile la UE, sa puna DOBANZI si alte COSTURI/credit de ei inventate, cat vad cu ochii! Bancherii stiu DOAR sa-si bata joc de noi, de romani!
Politia,bancherii,normal de ei le este frica [intrucatva] dar pe noi ne calca cu" bomba atomica"[vb lui Nae Lazarescu].Ne terfelesc ,ne fac nesimtiti si nescolati,induc in randurile populatiei sentimentul ca suntem o povara,si cate si mai cate,iar noi sa fim blnazi,sa ne comportam finut,sa ne cerm civilizat drepturile.Pai de ce sa ne cerem niste drepturi care ni se cuvin "de fapt",noi am muncit .,ne-am pus viata ,sanatatea,si stabilitatea familiei in slujba patriei ,a poporului,noi nu am zis NU niciodata ne putem compara cu un caine amarat,de paza care fie ploaie,caldura,vant sau viscol,noapte s-au zi nu se misca din post,si acum vine un juma de om [din toate p.d.v.]si un pirat chior sa ne schimbe noua trecutul si viitorul CU CE DREPT ?De ce sa nu le dam in cap ca la sarpe?Chiar asa de mamaligi suntem,e dreptul nostru legitim.tigri2
RăspundețiȘtergereMarius Petcu a anuntat ca liderii sindicali vor purta discutii cu grupurile parlamentare, atat cu cele aflate la Putere, cat si cu cele din Opozitie, pana in data de 22 octombrie. Acestia vor prezenta setul de revendicari si vor astepta un raspuns concret privinf solutionarea acestora.
RăspundețiȘtergereIn perioada 8-22 octombrie, reprezentantii confederatiilor sindicale vor merge sa picheteze sediile din teritoriu ale partidelor aflate in arcul guvernamental. Totodata, a anuntat Marius Petcu, s-a decis si pichetarea locuintelor parlamentarilor.
Daca problemele ridicate de sindicalisti nu isi vor gasi o solutionare pana pe 22 octombrie, liderul CNSLR Fratia a anuntat ca se va lua in calcul organizarea unui amplu protest in care se va cere in mod explicit demisia Guvernului Boc.
Manifestatia anuntata de liderul sindical ar urma sa aiba loc in perioada 25-30 octombrie.
Marius Petcu a mai precizat ca la acest protest se asteapta o prezenta de 70.000-80.000 sindicalisti si a facut un apel la solidaritate catre toti cei nemultumiti de masurile Guvernului.
In Imperiul Roman ,cand se suparau cetatenii Romei,era vai si amar de senatori,iar acum dupa 2000 de ani cetatenii capitalei privesc demonstratiile amaratilor veniti din Delta pana la Clisura Dunarii si din Satu Mare pana la Botosani iar ei trec precum[nesimtitii?/e prea putin]cu sacosile cu zarzavat si nici macar din dispret nu arunca o privire ceacara ,d-apoi sa se mai opreasca sau sa participe.Uneori imi pare bine[sentiment dracesc] ca ni se intampla toate astea,ar trebui sa fim pusi in lanturi ca prea suntem blegi si delasatori.tigri2
RăspundețiȘtergereCand va hotarati sa-i JUMULIM - fiindca alta solutie nu exista - sa ma anuntati si pe mine !!!
RăspundețiȘtergerenu observi ca ai ramas singurul viteaz(tigri2) care rage ca si leul in turbare .ai grija cu tensiunea...hic-trotilatul
RăspundețiȘtergereAsa e trotilatule.Gura pacatosului adevar graieste>tigri2 A inceput sa mi se faca lehamite
RăspundețiȘtergere,de fapt daca te uiti prin bloguri cam de prin 2006 tot vorbesc singur
T2
In ceea ce priveste pensiile singura solutie este instanta, cea romaneasca pentru a respecta procedura si cea europeana pentru a ne recastiga drepturile, iar in ceea ce ii privesc pe vatafii din politica nu avem alta solutie decat sa le obstructionam actiunile prin divulgarea matrapazlacurilor de care luam cunostinta.Cu parul nu cred ca putem face mare lucru pentru ca au aparut deja cozile de topor si milogii(vezi Fatuloiu) care au iesit sa apere vatafii cu pieptul lor de arama si conduc fortele direct pe "campul de lupta" ca sa fie siguri de executarea ordinelor.La actiuni parsive trebuie sa gasim contraactiuni parsive.DAPIX
RăspundețiȘtergereSe vede ca in loc de barbatie ai vibrator - anonimule
RăspundețiȘtergereCum ramane cu participarea sindicatelor alaturi de noi la marea "ieseala" de pe data de 25 ?
RăspundețiȘtergereDaca pana pe 22 au loc discutii si negocieri, incepand cu 23 isi vor face planurile de bataie , deci nu vor participa pe 25 . SI ATUNCI DE CE AM FOST MINTITI DE DOMNUL DOGARU ? NU SUNTEM MINTITI SI INSELATI DESTUL DE DRAGII NOSTRI CONDUCATORI DE PARTID SI DE STAT ? SAU SI DOMNUL DOGARU TOT CONDUCATOR ESTE ?
Oricum inteligent mod de a determina lumea sa se inscrie la "ieseala " dar si pervers , parsiv. Mi-e scarba !
Dupa cum se vede, nu ne putem bizui pe unii romani din parlament, dar nici pe "micile javre" din Curtea Constitutionala. Nu am inteles ce e cu art. 194,din proiectul legii unitare – "Guvernul României va elabora şi va înainta Parlamentului spre adoptare, până la sfârşitul anului 2010, un proiect de lege privind pensiile ocupaţionale". Alta abureala. De ce nu au introdus capitol separat in prezenta lege, daca tot se gandesc la "respectarea traditiei"? SPECIFIC - RAMANESTE, CURAT MURDAR!
RăspundețiȘtergerePai se refera la pensiile magistratilor, care au ramas ocupationale ca doar asa a stabilit aceeasi Curte . Pentru unii muma pentru altii ciuma .
RăspundețiȘtergereRomânii au o vorbă „Dacă-ţi pui nădejdea-n sat rămâi seara nemâncat”...Cam aşa suntem şi noi în acest moment. Stau totuşi şi mă întreb: SCMD nu are şi o soluţie de rezervă, soluţie care să ia eventual în calcul participarea noastră la manifestaţiile din 25 oct. în absenţa celorlalte sindicate? Parcă da din câte-mi amintesc. Atunci s-o luăm în calcul pe aceasta aşa cum a fost ea definită iniţial cu participarea membrilor SCMD din Capitală şi judeţele limitrofe acesteia, iar în teritoriu să se pună în aplicare ceea ce deja s-a convenit anterior (depunerea de coroane comemorative la monumentele ostaşilor români şi mortuare la sediile tâlharilor naţionali). Această acţiune nu exclude participarea noastră ulterioară la celelalte manifestaţii sindicale care ar putea avea loc. Altfel, tot ca o vorbă a românului „vom rămâne şi ....şi cu banii luaţi”.
RăspundețiȘtergere