Google Translate

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

CD&SCMD, la ora bilantului. Noi puncte de vedere, by Marin Neacsu


A venit un nou an. Este al treilea pentru SCMD.
Au trecut 3 ani în care sindicatul s-a remarcat prin ce ?



1. Un statut făcut pe genunchi.
2. 2 ani de chin pentru realizarea unui ROF mai prost decât statutul.
3. Acţiuni de stradă care au început în forţă şi au sfârşit lamentabil (ca participare în primul rând dar şi efect).
4. Apariţii pe sticla unor televiziuni care ne-au folosit pentru rating atunci când patronii se făceau că ne sprijină.
5. Declaraţii şi puncte de vedere divergente vizavi de modul în care sindicatul trebuie să se implice în viaţa politico-socială a ţării. După ce domnul Pricină ne spune că ne vom alia cu acele forţe politice care vor sprijini demersurile noastre, domnul Dogaru se delimitează de orice partid politic sau acţiune în care nu este proclamat ... “salvatorul naţiunii”.
6. Un aflux puternic de membri în Decembrie 2010 - Ianuarie 2011, determinat de recalcularea pensiilor.
7. Certuri şi demisii răsunătoare în cadrul Comitetului Director, demisii care au scos la suprafaţă totuşi decenţa celor ce au demisionat şi lipsa de respect, ca să nu spun mârlania celor ce trebuiau să explice cumva demisiile şi au ales calea aruncării cu noroi în cei ce nu le mai înghiţeau fiţele.
8. Două CNR care nu au lămurit sau stabilit nimic altceva decât că nu pot stabili nimic şi au dat „mână liberă” membrilor CD să facă ce îi taie capul.
9. Un scandal financiar şi o încercare de a explica lipsa nejustificată a unor fonduri, şi cheltuirea fără cap a unor sume de către unele persoane care foloseau carduri ale sindicatului ca pe propriile conturi personale.
10. Demisii si reveniri ale unor membri ai CD, şefi de departamente, care deja ridică un mare semn de întrebare vizavi de seriozitatea acestora. După demisii cu tam - tam au urmat batiste cât un prosop de plajă care să acopere ţambalul demisiilor. Toate acestea în numele şi spre binele sindicatului de ambele părţi. Ca la români.
11. Un câştig în instanţă prin decizia ICCJ ca urmare a proceselor câştigate de avocaţii Iepure şi Piperea, pe care conducerea sindicatului a încercat şi încă mai încearcă să îl trâmbiţeze ca pe o victorie a SCMD.
12. Anularea unei recalculări şi obţinerea unui revizuiri.
13. Nici un câştig notabil pe plan sindical, nici o coaliţie, nici o acţiune comună cu un sindicat, acţiune care să aducă un rezultat sau să ducă la negocieri măcar, nici un protocol serios, doar ceva timid, cu un sindicat care a acceptat ca numele domnului Dogaru să fie pus în capul mesei.
14. O imagine şifonată, pe 24 Ianuarie 2011, justificat sau nejustificat, dar adjudecată printr-o declaraţie fără cap a conducerii sindicale.
15. Divergenţe şi lipsă de comunicare şi cooperare între filiale şi Comitetul Director, divergenţe care au dus la crearea unor structuri suplimentare ca o încercare de a acoperi lipsa de coeziune şi unitate în cadrul sindicatului.
16. Un proces intentat pe Ordonanţa 735 , proces care nu va duce nicăieri, pentru că cei care au câştigat sau vor câştiga pe o lege deja anulată, vor trebui să înceapă alt proces pentru OG1/2011 pentru că asta este problema lor acum, câştigarea procesului pe 735 nu îi scuteşte de revizuire, chiar dacă este aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Justiţia nu va lua în calcul faptul că 735 a devenit OG 1 şi va trebui să luptăm - chiar dacă am câştigat pe recalculare - pentru a anula revizuirea. Alţi bani, altă distracţie, alte procese, alţi nervi, alte necazuri, alte amânări, alte “ victorii ale SCMD“.


Lista ar putea continua, dar mă opresc aici pentru că toate aceste lucruri au mai fost spuse şi degeaba. Se întăreşte din ce în ce mai mult convingerea că domnii din conducerea sindicatului nu dau o ceapă degerată pe ceea ce li se sugerează sau reproşează din teritoriu, adică din partea filialelor.


Anul 2012 aduce în plus îngrijorări. Numărul sindicaliştilor e în scădere. Pe anul 2011 mii de sindicalişti nu şi-au plătit cotizaţiile până în luna Decembrie. În mod normal, conform statutului, aceştia ar trebui declaraţi excluşi din sindicat în Ianuarie 2011.

Credeţi că se va face aşa ceva ? Eu cred că nu. Pentru că :

1. Se speră că vor reveni speriaţi de decizii şi vor plăti restanţele . Şi vor fi astfel de cazuri, chiar dacă nu multe.
2. A recunoaşte oficial că numărul sindicaliştilor a scăzut brusc cu câteva mii ar fi o lovitură de imagine pe care conducerea sindicatului nu doreşte să o admită şi atunci se merge pe ascunderea ruşinii şi mersul pe burtă, specific românilor. Fata e cu burta la gură, iar părinţii o trimit în vacanţă, să nască la ţară. Sistemul e verificat.
3. A admite că sindicaliştii pleacă din sindicat în număr mare ar fi sinonim cu a recunoaşte că :
 • Pe sindicalişti nu îi interesează onoarea militară, aşa cum spunea domnul Dogaru, ci doar pensia, şi atâta vreme cât pensia nu le scade, cuvintele alea mari cu demnitatea nu îi ţin legaţi de sindicat.
 • Conducerea sindicatului nu este în stare să îşi păstreze membrii, nu are nici argumente şi nici abilitatea necesară. Jignirile şi apelurile disperate sau ameninţătoare nu au niciodată efect benefic dar asta nu o ştia şi conducerea sindicatului care nu a precupeţit nici un epitet pentru a-i desemna pe cei ce nu plătesc cotizaţia.
 • Sindicatul este din ce în ce mai slab şi acest lucru nu va fi în măsură să convingă alte sindicate sau forţe politico-sociale să ne considere parteneri reali de discuţii sau cooperare. Dacă adăugăm acest aspect la antipatia altor şefi de sindicate faţă de preşedintele SCMD, vom constata că asta ne mai trebuia.


Anul 2012 va aduce – pentru cei care au pierdut prin recalculare şi cei care mai vor să îşi păstreze statutul de cadre militare în rezervă şi vor să le fie recunoscut dreptul de a îşi primi pensia militară un nou proces care îl va face uitat pe cel din 2011 şi mă întreb dacă nu cumva pierderea ( de către noi ) a celui din 2011 ar putea fi folosită de către Minister împotriva celui de acum . Tare îmi e teamă că se va trezi cineva să spună ca aceeaşi cauză a mai fost judecată. Aşa că mare grijă la întocmirea motivaţiei pe noul proces, dacă sindicatul prin avocaţii săi va menţiona că de fapt OG -1 este tot 735, să nu le fie respinsă acţiunea pe revizuire pe motiv că dacă cele două legi sunt una şi aceeaşi şi existând deja pe rol, nu se admite a doua acţiune. Deci juridic, dacă recalcularea nu e tot una cu revizuirea, se admite noua acţiune iar procesul pe recalculare este inutil, pentru că recalcularea a fost anulată şi trebuie început cel pe revizuire.

Dacă se admite juridic că revizuirea este de fapt recalcularea, atunci noul proces pe revizuire nu se poate admite, pentru că nu poţi avea două procese pe aceeaşi cauză. Deci, domnilor din conducerea SCMD şi departamentul juridic, părerea mea este să cântăriţi bine şi să nu mai sfătuiţi oamenii să ducă războaie inutile numai de dragul de a-i menţine în sindicat. Un sindicat puternic este un sindicat format din oameni puternici şi hotărâţi, nu neapărat din oameni mulţi. Mai bine mai puţini, dar hotărâţi şi uniţi decât mulţi şi indiferenţi. Dar se pare ca unii sunt interesaţi de cotizaţia sindicaliştilor, mai mult decât de calitatea si interesele lor.


Că este aşa cum spun o dovedeşte şi ultimul comunicat al conducerii sindicale, pe care eu îl consider cel mai murdar, mai josnic şi mai degradant comunicat emis vreodată de eminenţele negre din fruntea sindicatului, pe care m-am abţinut să îl comentez până acum pentru că am promis să fiu mai indulgent cu greşelile greşiţilor noştri, dar nu pot să tac. Este vorba de renumita trimitere la ordonanţă preşedinţială care spune că :
“in Comitetul Director s-a luat hotararea ca modelul de ordonanta presedintiala, pe care il vor depune la tribunal numai membrii SCMD, dupa deschiderea proceselor pe revizuire, precum si pasii de urmat in acesta chestiune, vizand ca obiectiv inghetarea pensiilor la nivelul lunii decembrie 2011, pana la finalizarea definitiva a actiunii la CEDO, sa fie transmise numai presedintilor filialelor SCMD.“
Şi asta pentru :
• “ca modelele noastre de contestatii publicate pe site-ul SCMD sunt preluate de toata lumea, inclusiv de slugile Puterii, care ne injura si care, odata ajunse la ananghie, nu au curajul sa ni se adreseze cinstit;
• ca smecherii care vor totul de-a gata si nu sunt membri ai SCMD ne suna si incearca sa obtina si modelele de actiune in justitie care sunt proprietatea avocatilor nostri;
• reparatii vor fi dobandite nu de toata lumea, gratie actiunilor in instante ale SCMD, actiuni care merg pana la CEDO, ci numai de catre membrii SCMD, “

Domnul Dogaru numeşte slugile puterii, pe toţi rezerviştii care nu s-au înregimentat şi nu cotizează pentru un sac de cărbuni de grătar sau pentru cauciucuri. Deci în dispreţul său faţă de cei ce nu sunt membri de sindicat, uită că aceştia sunt cei pe care îi roagă mereu să i se alăture. După ce s-au sindicalizat, urmează reevaluarea ca şi în cazul domnului Oprea şi slugile puterii, devin sindicalişti de nădejde. Care este diferenţa între domnul Băsescu si domnul Dogaru ? RUŞINE DOMNULE DOGARU !

Unde sunt zilele când domnul Dogaru spunea că luptă pentru binele tuturor militarilor, că reprezintă interesele celor 80000 de rezervişti militari şi alte zeci de mii din MI şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, ba şi pe ale militarilor activi care nu au posibilitatea să se apere singuri?

Unde sunt zilele când domnul Dogaru sustţinea că se face portstindardul tuturor celor oropsiţi, catalizatorul societăţii civile, forţa şi conştiinţa romînilor? UNDE SUNT ACESTE DECLARAŢII ? UNDE SUNT ACESTE PRINCIPII ŞI CINE LE RESPECTĂ ?

Domnule Dogaru, cu toată încercarea mea de a păstra o atitudine mai conciliantă, acest gest al dumneavoastră, această atitudine lipsită de fair play şi loialitate faţă de cei pe care pretindeţi că îi reprezentaţi, această atuitudine de copil de grădiniţă care îşi ia jucăriile şi pleacă, VĂ DESCALIFICĂ.
NU PUTEŢI SĂ PRETINDEŢI CĂ APĂRAŢI INTERESELE TUTUROR REZERVIŞTILOR MILITARI ŞI APOI SĂ SPUNEŢI CĂ NU LE DAŢI JUCĂRIILE SĂ SE JOACE CU ELE PENTRU CĂ NU AU PLĂTIT TAXA DE PROTECŢIE.
Această decizie a unui Comitet Director supus, umil şi lipsit de personalitate, este o ruşine la adresa spiritului de corp care a caracterizat întotdeauna Armata română, iar cei care au semnat şi aprobat această decizie să nu se mai numească militari.
AŢI FĂCUT DE RÂS SPIRITUL DE CAMARADERIE CARE TREBUIE SĂ NE UNEASCĂ. LEGILE RĂZBOIULUI, DOMNULE DOGARU, LEGI PE CARE DUMNEAVOASTRĂ NU PREA LE CUNOAŞTEŢI, SPUN CĂ DACĂ ÎNTÂLNEŞTI PE CÂMPUL DE LUPTĂ UN ADVERSAR RĂNIT, TREBUIE SĂ ÎI ASIGURI ASISTENŢĂ MEDICALĂ, NU SĂ ÎL LAŞI SĂ MOARĂ PENTRU CĂ NU E DIN TABĂRA TA. DUMNEAVOASTRĂ ÎI CONSIDERAŢI DUŞMANI , SLUGI ALE PUTERII, PE CEI CARE NU SUNT ÎNSCRIŞI ÎN SINDICAT ? NU POT CREDE AŞA CEVA.
 Acest gest în afară de o răutate şi un interes meschin, mai ascunde şi o impresie vecină cu paranoia, că documentele “emanate“de eminenţele voastre ar fi capodopere în domeniu. Îmi rezerv dreptul de a mă îndoi, rezultatele obţinute până în prezent de casa de avocatură angajată de CD, mă îndreptăţesc să afirm că nu avem cu ce să ne împăunăm. Dar fanfaronada a fost întotdeauna punctul forte al conducerii sindicale.

În plus, ce vă face să credeţi că cei care vor avea acces la “cântarea cântărilor “ nu o vor da şi prietenilor, rudelor sau foştilor colegi nemembri de sindicat ? Nu realizaţi cît de absurd aţi fost şi cât de mult rău aţi făcut sindicatului prin acest gest josnic? Şi în cel mai fericit caz, puteaţi să faceţi acest lucru, fără să vă “lăudaţi“ pe blog cu cea mai aberantă, egoistă, paranoică măsură pe care o puteaţi emite vreodată.
V-AŢI FĂCUT DE RÂS DOMNILOR DIN COMITETUL DIRECTOR DACĂ AŢI FOST DE ACORD ŞI AŢI SEMNAT AŞA CEVA. Aş vrea să văd procesul verbal să ştiu şi eu cine merită oprobiul militarilor.
Dacă vă veţi considera jigniţi de afirmaţiile mele, vă pun în faţă art.6. pct b şi c din statut, articole pe care le-aţi încalcat prin această măsură aberantă:

Art. 6. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate are următoarele scopuri principale:
b) acționarea prin toate mijloacele legale pentru îmbunătățirea protecției sociale a cadrelor militare de toate categoriile, pentru respectarea, promovarea și apărarea drepturilor și intereselor lor sociale, economice și civile;
c)asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere

Ei bine domnilor,prin această măsură aţi încălcat nu numai codul onoarei militare ci şi statutul, prin discriminare în aplicarea principiilor statutare.

Mă opresc aici dezgustat.


Ce va mai aduce anul 2012 sindicaliştilor militari ?
1. Noi procese.

2. Izolarea pe plan sindical atâta vreme cât nu vom înţelege că momentele de exprimare sindicală nu sunt sărbătorile naţionale ci momentele când nemulţumirile sociale cresc la nivel naţional. Am ratat acţiuni ale altor formaţiuni, cum ar fi chiar şi cele ale revoluţionarilor, la care dacă am fi aderat, am fi avut ocazia să ne afirmăm şi respectăm declaraţiile şi pretenţiile de forţă civică şi chiar şi posibilitatea de a primi sprijinul la acţiunile noastre. Numai că orgoliul este mai presus de interesul sindical. Nu putem pretinde altora să fie alături de noi, dacă noi nu suntem alături de ei.

3. Probabil noi frământări în rândul conducerii sindicatului. Oamenii vor fi din ce în ce mai nemulţumiţi de modul în care sunt conduşi atât la nivel naţional cât şi la nivel sindical. Pe cine credeţi că vor răbufni prima oară, pe dulăul cel mare ? Da de unde, pe cel care este mai accesibil şi mai puţin periculos. Îmi e teamă că furia acumulată pe plan social să nu fie refulată pe alte planuri.

4. Se plănuieşte o nouă acţiune gen Dogaru tot pe 24 Ianuarie. De data asta, participarea va fi mult mai slabă, în primul rând pentru că şi sindicaliştii sunt mai puţini ca acum un an de zile şi în al doilea rând pentru că nici filialele nu mai agrează aceste manifestări în haine de sărbătoare şi dacă ambiţia domnului Dogaru nu vrea să renunţe la acest gen de a ieşi în faţă, e posibil să se facă definitiv de băcănie. E adevărat, contează pe faptul că datorită eliminării subvenţiei la gigacalorie, oamenii să iasă în stradă să se mai încălzească. Eu am dubii. Oamnii ştiu că iaraăşi vor fi strigături şi fluierături şi nu prea sunt dornici să fie ăînvinuiţi că au huiduit când se intona imnul de stat. După experienţa Iaşi, gustată ca eveniment dar blamată ca moment, nu ştiu câţi vor să fie filmaţi în astfel de ipostaze.

5. Probabil alte consilii de coordonare asemănătoare celui din Bucureşti , între filiale ale SCMD. Chiar dacă domnul Dogaru va încerca să pareze lovitura prin crearea (sub directa coordonare a CD ) a unor astfel de consilii care să fie conduse sau direcţionate de membri ai CD, mă îndoiesc că filialele teritoriale vor mai înghiţi o nouă formă mascată de a li se impune punctele de vedere.

6. VALURI. Pe blogul sindicatului, domnul Mircea Dogaru ne invită să ne jucăm de-a procesele. Ne îndeamnă cu toată seriozitatea să dăm în judecată, penal, pe toţi cei care vrem noi şi îi considerăm vinovaţi de situaţia actuală, indiferent că avem o bază solidă sau probe, nu contează. Asta va face Conducerea sindicatului şi asta trebuie să facem şi noi individual. „Nu conteaza ca vom primi NUP. Imaginati-va ce inseamna sa dea 30, 40- 50.000 de NUP-uri la plangerile dvs. individuale la adresa vinovatului “X”! Din cateva zeci de mii, unul dintre noi tot va castiga, si vinovatul “X” a terminat-o cu alegerile, nemaiputandu-se inscrie in campania electorala!..”

Acesta este îndemnul domnului Dogaru. Este incredibil. Nu contează faptul că toate aceste procese sunt inutile şi că face din noi procesomani de dragul procesului, domnul Dogaru ne cere multe procese. De ce ? Simplu: DOAR PROCESELE ÎI MAI ŢIN PE SINDICALIŞTI LEGAŢI DE SINDICAT ŞI PROCESELE SUNT CELE CARE CER BANI ... MULTE COTIZAŢII ÎN AVANS, MULŢI BANI .

Este pur si simplu incredibil cât de mult ne putem prostitua. De ce oare juriştii SCMD şi casele de avocatură nu spun nimic de exemplu despre un proces împotriva ministerului şi caselor sectoriale de pensii în contencios administrativ, pentru nerespectarea termenului legal privind trimiterea documentaţiei privind revizuirea. În loc să se ocupe de aspectele reale ale unui proces privind nerespectarea legii, proces ce ar avea şanse reale de câştig , pentru că nu lasă loc la interpretări, domnul Dogaru ne îndeamnă să facem procese de dragul proceselor, numai ca să moară capra vecinului şi să nu poată candida la alegeri, chiar dacă ştie că nu se va obţine nimic. Fă-te că dai în judecată Mircea ! Apropo, prostia poartă numele de cod: OPERAŢIUNEA Val de plângeri penale! Domnule, unii se joaca de-a armata cu soarta şi pensiile militarilor rezervişti. Asta este tot ce poate face domnul Dogaru şi sindicatul, VALURI ? Râde lumea de noi, oameni buni.

7. Anul 2012 VA FI NU NUMAI UN AN ELECTORAL, CI ŞI UNUL SINDICAL. Nu numai sindicatul militarilor dar şi alte sindicate vor avea mişcări structurale, posibile schimbări de conducere pentru că oamenii, sătui de minciună şi promisiuni fără acoperire, se vor răzbuna pe primii şefi ieşiţi în cale, şi cum aceştia sunt liderii de sindicat vor primi şi şuturile care erau destinate altora.
Un an bun !
Marin Neacsu

Pentru conformitate,
un "smecher", "umila sluga a Puterii",
..............
Admin

79 de comentarii:

  1. Iar a dat Cashu cu praf de liniste !

    RăspundețiȘtergere
  2. nu fi rau!are si el un subiect pe care-l stie si ..noaptea!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti comportament de copii handicapati!
    In loc sa luati taurul de coarne, va dati la Cashu! Hi, hi, hi ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Devine plictisitor domnul Neacsu cu marota lui: CD al SCMD.
    Mai da-o naibii de treaba domnule, fa-ti mendrele pe blogul matale si mai lasa-ne cu lupta dumitale cu morile de vant!
    Vezi "petele", ai "solutiile" fa-ti un sindicat dupa sufletul matale si mai plimba ursul si pe la altii, ca prea esti negru in cerul gurii si latri mereu la luna de pe cer...
    Ai juns un "taliban" ce nu vede decat un lucru: Dogaru si ceata lui de lotrii ce iau cotizatia celor ce o dau de buna-voie, ca nu baga mana nimeni in buzunarul pensionarului...
    Esti bun de sef de galerie la fotbal, nu conteaza jocul totul este tambalaul si scandalul.
    Fara respect!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 20:02,
    Te inseli! Eu sunt membru scmd si citesc acest blog de pe vremea cand era al sindicatului! Am citit si aflat multe lucruri despre conducerea sindicatului de aici, scrise de d-l Neacsu si care pe parcurs s-au dovedit a fi exact cum a scris dansul! Este bine ca scrie aici. Am vorbit cu mai multi colegi care sunt de aceeasi parere. Sa le fie rusine celor din conducere ca au interzis comentariile pe blogurile sindicatului. Sa le fie rusine si pentru altele!
    Cu tot respectul, D-le Neacsu!
    p.s.1: Scrieti inainte, ca noi va citim!
    p.s.2: Iar pe cei care va injura, lasatii in plata Domnului, ii stim noi cine sunt si ce vor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ano 20:16 ,
    Asta, "fara respect"!
    Sa-ti fie rusine pitecantropule! Tu nu vezi cati oameni citesc acest blog? Chiar ne crezi pe toti tampiti? Pai daca nu ne-ar interesa, nu am mai da pe aici! Sigur, comentariile tale sunt de prisos, iar respectul tau, nu ne intereseaza! Inca un membru al SCMD!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vizitatori da, sunt multi... dar "comentatori" sunt putini si numai aceeasi! Neacsu.. Corleone.. si inca trei-patru.
    Mai multa mistocareala si cozerie decat chestii serioase...
    Tot fara respect pentru Neacsu si tema lui!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stii de ce pitecantropule?
    Temele alese sunt serioase, grave!
    Comentatorii, au tot respectul meu, mai descretesc fruntile! Allooo, sa vina si maimucele, ca eu nu vreau sa ma iau la bataie cu asta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Lasa domnule maimucele ca sunt ocupate sa citesca ce scrie Neacsu...
    Da manierat esti: nu te baga nimeni in seama si te trezesti sa faci omul pitecantrop... dovada de democratie sadea! Nu iti impartasesc parerile si culorile si gata, sari la gatul meu! Tipic...
    SCMD de tip Neacsu&Comp! (Nu am injurat - fiecare cu concluziile lui!)
    Tot fara respect pentru Neacsu si subiectul lui!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mei, ia mai terminati cu scandalul! Se vede ca sunteti romani. Asta-i treaba, asa-i in democratia! Nea cashu are si el o dragoste, ce-i drept cu nabadai, dar cine se tachineaza se si iubeste! Lasati sa scrie omul ce vrea. Multe din cele afirmate de Nea Cashu s-au adeverit de-a lungul timpului...Aici nu-i vorba de Sindicat ci de unii care l-au acaparat si care vorbesc aiurea si mizer.
    Din pacate, la momentul actual nu-l pot vedea pe Cashu decit ca pe un Don Quijote calare pe o gloaba cu numele de Curleona, urmat de scutierul cioflingar Cezar.
    ...Si doar i-au spus unii lui Nea Cashu sa dea lovitura de palat in sindicat, dar asta e "Ocaziile se razbuna"!
    Jiji Curlionezu

    RăspundețiȘtergere
  11. Pitecantropule, este numele tau de alint!
    Este spus cu caldura, prietenie!
    Iar despre respectul tau, am stabilit: nu ne intereseaza! In ce priveste manierele, democratia, nu sunt de nasul tau! Tu ai inceput, si vad ca vrei sa ai si ultimul cuvant!

    RăspundețiȘtergere
  12. Gata Dom' Jiji, cel mai destept cedeaza...
    Fara respect pentru Neacsu si tema lui!

    RăspundețiȘtergere
  13. fara respect!! Maimucele sunt mai valabile !

    RăspundețiȘtergere
  14. Fiecare proprietar sau administrator de blog ... care se respecta si isi respecta ci vizitatorii , intervine in discutii si-si spune sau sustine parerea . Vad ca aici se aplica un sistem curios : admin-ul copie ceva de undeva (la fel ca si la armya lui cezar) , dupa care asteapta , ca fata mare , sa aiba vizitatori ... iar interventiile lui sint sub anonimat , folosind limbajul celorlalti 1-2 comentatori ... limbaj caracteristic curuluideleu ...

    RăspundețiȘtergere
  15. Zice Chasul ,,Am ratat acţiuni ale altor formaţiuni, cum ar fi chiar şi cele ale revoluţionarilor, la care dacă am fi aderat, am fi avut ocazia să ne afirmăm şi respectăm declaraţiile şi pretenţiile." Adica livolutionarii sustinuti de armata? Pai ei zic ca s-au luptat cu tine Chasule ca tu ai fost represivul si le-ai dat la gioale!! Fara respect!! Maimucele da!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da ce ai vrea ba -sa faca partii de schii ca nutii!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mei, mei cu voi nu poti s-o scoti la capat nicicum! Ocazia s-a irosit atunci cu manifestatia politistilor, asta cu Leva-lutionarii cum bine zicea cineva mai devreme ar fi fost "vax albina"! Ce vreti si voi? Mai greseste si Cashu analizele ca doar e si el om. Am insa o singura nedumerire: oare tilifonul ala de-l tine toata ziua la ureche nu i-o fi topit o parte din scufie? Ca asa citii acilea pe "Hronicul semnelor", cica are influienta negativa.

    RăspundețiȘtergere
  18. @all,
    Prieteni, vad ca cineva tine neaparat sa ma implice in "dialog"! O fac deseori cu placere, asa cum bine se poate observa din arhiva blogului, din comentariile de pana acum! Din pacate insa, anonimul de la 22:04, este tendentios si ma jigneste doar din motive de el stiute! Regretabil! Reamintesc ca ma stradui sa tin cateva bloguri in stare de "vizibilitate", iar aceasta imi ia mult timp, mai ales ca ... nici "sculele" nu ma mai ajuta! In rest, ma bucur ca "dialogul" este liber, iar vizitatorii accepta cu placere, zi de zi, sa ne treaca pragul! Multumesc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Atentie la scula ca-i pacat ca la tineretea de 56 de primaveri sa se defecteze! In rest...nu poti sa-i impaci pe toti orice-ar fi.
    ................
    Las ca blogu-i bun!

    RăspundețiȘtergere
  20. @LĂCUSTĂ ,
    In IT, "sculele" au cel mai mare grad de uzura! Iar daca te gandesti la "altele", ai speculat corect: o gluma buna, un banc bun, sunt bine-venite! Iar eu sunt un om care le apreciaza!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu Neacsu este subiectul materialului, oricat ar incerca unii sa il deturneze. Lasati-i sa vorbeasca singuri.

    RăspundețiȘtergere
  22. "Se pare că e fierbere mare la M.Ap.N, M.A.I. și la cel al Muncii. Președintele și premierul au fost atenționați de servicii că scandalul pensiilor revizuite va scăpa de sub control. Cum acest lucru nu convine în an electoral și extrem auster financiar, când Măria sa Domnul Elector trebuie gâdilat și stimulat în amorul propriu, cel mare și cel mic au intrat în vrie și caută soluții.
    În decembrie când premierul le-a cerut să scoată, pe motiv de economie, norma de hrană la militari, MI, SRI, SPP etc, Gabriel Oprea a amenințat că își ia oamenii și pleacă de la guvernare. Boc a făcut un pas înapoi acceptând doar impozitarea. Acum și Oprea și Igaș ar vrea să potolească spiritele și să încerce stoparea reducerii pensiilor prin menținerea în plată a cuantumului cel mai avantajos. Doamna Barbu, care nu știe cum să cârpescă banii pentru pensionari se opune, pentru că sumele necesare sunt mult mai mari decât cele estimate anul trecut de cele două ministere iar în acest an trebuie rezolvați și cei pensionați anul trecut pe L.263. Acum se caută, pentru potolirea spiritelor, niște țapi ispășitori. Dacă vor fi găsiți și care vor fi aceștia rămâne de văzut. ANCMRR s-a convins, într-un final, că virgulă capul plecat nu e tăiat dar i se atașează un jug și acum cheamă oamenii la acțiuni în justiție."
    ====================
    Cititi: in Plano10.

    RăspundețiȘtergere
  23. ... Avind in vedere ca doamna MONICA C. „Sef departament juridic”, este prezentata de o alta doamna care se autointituleaza „mama sindicatului”, drept lucratoare competenta care presteaza munca voluntara, ma intreb cit valoreaza stiinta doamnei SEF daca il lasa pe fuhrer-ul suprem sa bata cimpii cu „pensiile NATO” sau cu „natura juridica a pensiilor noastre, cu alte cuvinte, statutul de militari in rezerva/retragere din care decurge totul (si cuantum, si respect si aliniere la omologii europeni, si asistenta medicala gratuita si dreptul de a munci dupa trecerea in rezerva si dreptul nestirbit la proprietatea legal dobandita”.
    Mare e gradina Ta, Doamne ! si multi dogari se plimba prin ea fara sa fie internati.
    [Apropo de „mama sindicatului” imi amintesc cu placere de doua expresii intr-o limba moarta:
    -„Mater semper certa est” si „pater semper incertus est”. Nu-mi cereti traducerea ca nu o mai stiu.] ...
    =================
    Cititi: in cezar-armyia.

    RăspundețiȘtergere
  24. asta ii culmea,chioru betiv,paduchei pdlaci impreuna cu izmanarul de tradator oprea au desfiintat practic armata si in loc sa plateasca cineva un lunetist sa ii execute vad ca se cearta "bloggeri" intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  25. @insomniacu' 03:54
    Sa plateasca cineva un lunetist....bla bla
    Bine dom'le "rezolvasi problema":):)!?
    plateste tu si gata...

    PS."cineva" sa ne adune "cineva" sa ne organizeze,"cineva" sa ne conduca
    Tot timpul "cineva/altcineva" sa faca si sa dreaga....unii mos teaca stiu doar sa molfaie cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  26. @Anonim 8 ianuarie 2012, 03:54
    Chiar ca-i culmea. "Elita armatei, sacrificatii pentru NATO" sa plateasca un lunetist. Halal elita !

    RăspundețiȘtergere
  27. @insomniacu' 03:54

    tinand cont de "usurinta" cu care se gasesc si se pastreaza sculele respective iti recomand "luneta" ochiului de aragaz(hai fugi in poligon si incepe antrenamentele)
    PS E ca in bancul cu cei doi batranei:
    -Tu ce preferi?Parkinson sau Alzheimer?
    -Parkinson!
    De ce?
    -Mai bine vars din pahar cand il duc la gura decat sa uit unde am pus sticla

    RăspundețiȘtergere
  28. Bai frate pai se putea sa n-apara dintre sticlele goale de sub masa si Curleonu cel inteligent ca...

    „Mater semper certa est” si „pater semper incertus est”.
    Ei si dumneata...Mama-i sigura, tatal niciodata! Uite asa demonstram ca ne tragem din romani.
    @3:54
    Avem lunetiztu nost, da-i plecat in concediu. Are o luneta facuta din fundul sticleleor de "2 caise" pe care le consuma Curleonu.

    RăspundețiȘtergere
  29. PS. Se autointutuleaza Sniper.one, pe numele lui adevarat Cezar-Sancho Panza si e din Timisoara!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru cei ce doresc sa lectureze Raportul Curtii de Conturi pe anul 2010 publicat in decembrie 2011:
    http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2012-01-6-11124406-0-raport-curtea-conturi.pdf

    RăspundețiȘtergere
  31. eu doar am vrut sa-i aduc pe unii cu 'picioarele pe pamant'
    doar atat;daca nu ....bateti campii in continuare cu lunetistii vostri cu tot(dar cu gratzie va rog)

    RăspundețiȘtergere
  32. Oare pe unde-o umbla tzaranul nostru cu maserati din TM?
    Vreau sa-l informez ca azi, la 17:00, pe A3 vorbeste un coleg de-al lui despre penziile militare.
    Tzivilu

    RăspundețiȘtergere
  33. Cezare, tu ai luat salarii compensatorii, frumosule!

    RăspundețiȘtergere
  34. Baaaii du-te unul si scoate-l din priza pe Fratzila.

    RăspundețiȘtergere
  35. Mai mare rasul si..rusinea ! Nici sa minta nu stie ! Ne va pricopsi a3.
    Da am luat dar putine si impozitate cu peste 30% si date cu tarita ....Czar

    RăspundețiȘtergere
  36. Mei Cezare io o sa te prepun sa fii seful A3 teritoriala TM. Esti bun neica! Hi,hi,hi! Shoshoiule, razbelul de guerila continua...Uite vezi, de-aia americanii au cam luat-o pe coaja pe unde au umblat. Atentie la coada maimuca!
    VietCongolezu

    RăspundețiȘtergere
  37. @VietCongule-au luat-o pt. ca au vrut ! Cu doua bombe cu nutrii rezolva probema si la tine in jungla. Interesul a fost altul!! Zici ca ..meciul continua? Bine ma!! Czar

    RăspundețiȘtergere
  38. VietCongul catre tzaranul cu Linea.
    Pai bei Cezare, daca nu te tinem in priza iti pierzi antrenamentul maimuca! Hi,hi,hi!

    RăspundețiȘtergere
  39. Facem un mic calcul(daca fac vreo greseala ,rog sa interveniti)
    Lt col.ce s-a zmiorcait asta seara la a3 pensie aprox.3900 lei(oare cu ce functie si sporuri a scos-o?)
    Sotia tot militar cred ca minim 2500 are si ea
    La 6400/luna - Mai adaugati - compensatoarele + asigurarea de deces a fiului (cateva zeci de mii de euro)+ alte ajutoare de la MApN..... te apuca ameteala !!!
    Pierde acum aprox.900 lei
    Are el drepul sa planga,sa intineze si memoria copilului(care tot dupa bani a mers si a murit.Sa nu-mi spuna cineva ca la 26ani te angajezi ca militar angajat din pasiune...etc)
    Se mai mira ca ministrul i=a intors spatele? Asti-s oameni... mai si minte facand referire la recal. din decembrie si lasa sa se inteleaga cum ca asa a ramas!!!
    Daca am gresit undeva rog din suflet sa ma corectati......sniper one

    RăspundețiȘtergere
  40. LOVITURA DE GRATIE:
    CEDO A DECIS: CUANTUMUL SALARIAL ESTE LA LATITUDINEA STATULUI
    “Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat inadmisibile pe 6 decembrie cererile facute de doi reclamanti romani care s-au adresat Curtii impotriva taierilor salariale ale bugetarilor cu 25%, invocand articolul 1, referitor la protectia proprietatii, din Protocolul Aditional nr. 1 la Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
    http://neacsum.blogspot.com/p/procesele-noastre.html

    RăspundețiȘtergere
  41. @......sniper one
    Tzestosule,tu chiar nu ai alta treaba?Du-te si doneaza singe !Doneaza-ti si organele !

    RăspundețiȘtergere
  42. Cezare, pina la urma tot nu te poti abtine de-a fi Chiushdei (nu care cumva a te gindi la "eventuale rime" ca te lucrez in stil Bonga-Bonga). Ce rost au remarcile tale imbecile pe "chestia" cu pierderea copilului? De ce nu te-ai oferit tu voluntar in Kandahar?
    Vezi ca omul ala, Lt. colonelul era infanterist ca tine, dar probabil ca a muncit mai mult si nu a frecat mosorelul prin armata cum l-ai frecat si lustruit tu! Din pacate nu e unpr-ist asa ca tine ca sa-i majoreze Oprea pensia din izmene.
    38 milioane era brutul mai Tindala!
    PS. Uite com.sef Burcu avea dreptate. Cu foiala asta, cumulat cu greselile celor care au adunat "datele" pt. revizuire, s-ar putea sa iasa un scandal din care vor pierde toti pina la urma, maimuca ce esti! Si-atunci sa te vedem cezarushule cit o s-o iei cu adevarat in mina...Nu te bucura de necazurile altora, ca "Dumnezeu e sus si vede".

    RăspundețiȘtergere
  43. Nea Cash cavalule ai descoperit America!!! Informatia e fumata de mult, ba a fost postata si ieri pe acest blog. Ce se-ntimpla de nu mai esti atent la detalii, cumva tilifonul?
    Dar in final ce propui pe aceasta "spetza", ca tot ne inebunesti cu chestiile astea? Zi-i, fa o procedura de la 1 la 1001 de seri, din care sa reiasa clar ce trebuie facut. Altfel, dupa cum se si vede, toti ne pricepem la fotbal si politica.

    RăspundețiȘtergere
  44. Bai Tandala unde ai vazut ca eu ma bucur? Am zis sa analizam. Era normal ca tocmai el...sa apara la gazeta ! Fa si tu calculul si vezi ca nu-i mai satura dumnezeu. Tocmai el ? Bai au dreptate cei tineri,astia au pierdut mult !!
    Spune-mi pe ce functie a fost si de cand de a iesit nu cu 39 ci cu 38

    RăspundețiȘtergere
  45. @Anonim 19.39, ieri am fost cu Boboteaza...

    RăspundețiȘtergere
  46. Gata te iert Nea Cahule! Macar te-ai distrat? Ti-l dadeam pe Cezar maimuca sa te binedispuna cu giumbushlucurile lui intelectuale! Ha, ha, ha! Vezi ai grija de tilifon, ca maimucele-s curioase din fire si odata ti-l sperie de ramii doar cu firul de la el.

    RăspundețiȘtergere
  47. Sa nu spui domnule Neacsu ca ai umblat cu popa prin sat de Boboteaza...

    RăspundețiȘtergere
  48. Mei Nea Cashu nu a umblat cu "uite popa nu e popa"! Nea Cashu este chiar popa! Nu vedeti? E imbracat in haine de popa, are tilifon de serviciu de la Protoerie-de aia vorbeste tot timpul la el, are barbishon si...nu vad prea bine, dar cred ca la git are atirnata o icoana cu Sf. Gheorghe care se lupta cu balaurele de Czar.
    PS. Are si un pic de alopecie, ce-i drept nu ca Plano care are par in cap cam cit am eu pe picioare.

    RăspundețiȘtergere
  49. @Ilie
    Asa de paros esti pe chisoare?

    RăspundețiȘtergere
  50. Sunt prea actuale si profesioniste observatiile pe care @Elena le-a scris, pe roarmy230, despre contestatiile primite de dansa spre corectare... ca sa nu le supun atentiei si cititorilor acestui blog.
    Sper sa nu se supere!
    =====================
    Eu as completa: daca nu ati apelat la un avocat sa va redacteze Contestatia, sa nu aveti pretentia ca el sa mai poata repara ceva in instanta.
    ===============
    Plano10, de acord cu tine!
    Dar...poti sa-mi raspunzi cinstit la o intrebare?
    CD si al sau Dep.Juridic la ce mai exista?

    RăspundețiȘtergere
  51. pentru cel care a vorbit despre colonelul ala de ieri de pe antena 3,asa-i ala ii cel mai prost exemplu sa se planga ca ii scade pensia,sunt oameni care au avut spre exemplu 2900 de lei si acuma au 1200 de lei,pe aia practic i-a bagat in foame,bine,aia 100% castiga in instanta,de fapt oricine care demonstreaza(si nu ii greu de demonstrat) ca prin reviziure i-a scazut pensia in asa fel incat unul care ii cu 2-3 functii sub el castiga de 2-3 ori mai mult ca el,procesu ii ca si castigat,plus ca a fost respins ril-u,eu nu vad cum un judecator poate sa spuna,ii perfect legal sa scada pensia,chiar daca acum 2 ani c.c. a spus ca ii neconstitutional,problema ii ca parliti aia de subofiteri care acuma sunt smecheri sa ramana dupa legea din 2011 sa vedem peste 5 ani cum o sa se stearga la fund cu banii de pensie,iar cei care au dat in judecata sa se calculeze in functie de legea din 2001.

    RăspundețiȘtergere
  52. "Chişioare" ... cu "i"-ul din "şi" pronuntat ca "i scurt" din limba rusa ...

    RăspundețiȘtergere
  53. ATENTIE, Sondaj:
    ===============
    Cui ii dati dreptate in razboiul Traian Basescu - Raed Arafat privind serviciile de sanatate ?
    =========
    Parerea ta conteaza!
    Va rog sa VOTATI!

    RăspundețiȘtergere
  54. Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a postat pe blog o decizie CEDO prin care se resping reclamaţiile a doi români privind reducerile salariale cu 25%, constatându-se că nu au fost încălcate drepturi ale omului.
    ===================
    Macovei precizează că CEDO a declarat inadmisibile, pe 6 decembrie, cererile făcute de doi reclamanţi români care s-au adresat Curţii împotriva tăierilor salariale ale bugetarilor cu 25%. Potrivit fostului ministru, reclamanţii au invocat articolul 1, referitor la protectia proprietăţii, din Protocolul Aditional nr. 1 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

    "Prin aceasta decizie, CEDO a confirmat hotărârea Curţii de Apel din Timişoara (care a respins acţiunile reclamanţilor) şi a constatat că, prin reducerile salariale, statul român nu a încălcat drepturile omului şi că nu există vreun drept statuat de Convenţie de a primi o anumită sumă de bani ca salariu", scrie Macovei.

    Potrivit acesteia, decizia CEDO arată clar că nu există un principiu al "drepturilor câştigate".

    "Nu există un astfel de principiu (în niciun caz în domeniul drepturilor salariale). Şi nu a existat vreodată. Expresia drepturi câştigate a fost lansată acum câţiva ani de foştii membri ai CSM, atunci când, în magistratură, a început furia acordării de sporuri, unii altora, prin hotărâri judecătoreşti. Ne amintim că USL, prin reprezentanţi ca Năstase sau Athanasiu, afirma în 2010 că aceste reduceri încalcă drepturile omului şi ameninţă cu sesizarea CEDO. Prin neştiinţă sau minciună, aceşti politicieni au creat, în mod iresponsabil, speranţe false românilor şi i-au provocat într-un context sensibil care presupune măsuri dureroase, însă necesare. Felicitări majorităţii judecătorilor români care, prin deciziile luate, au arătat că ştiu şi înţeleg prevederile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, că respectă separaţia puterilor şi faptul că doar Guvernul stabileşte politica bugetară şi salarială", scrie Macovei.

    URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=145559

    RăspundețiȘtergere
  55. Prin aceasta decizie, CEDO a confirmat hotararea Curtii de Apel din Timisoara (care a respins actiunile reclamantilor) si a constat ca, prin reducerile salariale, statul roman nu a incalcat drepturile omului si ca nu exista vreun drept statuat de Conventie de a primi o anumita suma de bani ca salariu. Sunt amintite, de altfel, alte doua decizii CEDO in care se precizeaza ca:

    1. “Conventia nu confera dreptul de a continua sa primesti un salariu într-un anume cuantum [...]” (cauza Vilho Eskelinen c. Finlandei din 19.04.2007)

    si

    2. “[...] este la latitudinea statului sa determine ce sume vor fi platite angajatilor sai din bugetul de stat. Statul poate introduce, suspenda sau anula plata unor asemenea sporuri, facând modificarile legislative necesare….politica salariala a personalului bugetar este atributul exclusiv al statului, cuantumul drepturilor de natura salariala fiind indisolubil legat de nivelul resurselor bugetului din care acestea se achita, iar statul, prin legislativul sau, dispune de o larga latitudine, prin prisma Conventiei, de a stabili politica economica si sociala a tarii” (cauza Kechko c. Ucrainei din 8.11.2005)

    Decizia CEDO arata clar ca nu exista un principiu al “drepturilor castigate” care a fost atat de des si mincinos invocat in dezbaterea publica de la noi, in special de reprezentantii opozitiei si lideri sindicali. Nu exista un astfel de principiu (in niciun caz in domeniul drepturilor salariale). Si nu a existat vreodata. Expresia “drepturi castigate” a fost lansata acum cativa ani de fostii membri ai CSM, atunci cand, in magistratura, a inceput furia acordarii de sporuri, unii altora, prin hotarari judecatoresti.
    http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=880

    RăspundețiȘtergere
  56. Raed Arafat, initiatorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare - SMURD, extins in toata tara, care intervine in cele mai dificile situatii si caruia mii de romani ii datoreaza viata, e gata sa se retraga daca "in final, la politic se decide ca nu are dreptate". El raspunde astfel presedintelui Traian Basescu, care afirmase recent: "Daca este vreun dusman mai mare al aparitiei inca a unui sistem privat de sanatate, el se numeste Raed Arafat".

    Subsecretarul de stat Raed Arafat si Comisia de Urgenta a Ministerului Sanatatii au analizat, in ultimele zile, noul proiect al Legii sanatatii supus dezbaterii publice pana in 28 ianuarie.

    Raed Arafat: Daca, la politic se decide ca doctorul Arafat nu are dreptate, e normal sa se retraga

    "Voi trimite si presedintelui punctul de vedere al Comisiei de Urgenta. Noi acum suntem in perioada de dezbatere. Eu vorbesc de domeniul meu de expertiza de o viata. Trebuie sa fie publice concluziile noastre. Daca in final, la politic se decide ca doctorul Arafat nu are dreptate, ca vrem sa mergem cum au zis cei care au scris legea, este normal sa se retraga cel care nu crede in aceasta idee. Sa vina cineva sa faca toate actele normative secundare ca sa tina sistemul nou sub control si sa nu strice ceea ce merge bine acum. Orice se strica nu se mai repara. Urgenta este sistemul angajat zilnic in razboi. Sunt mii de interventii pe zi. Cand te joci cu sistemul acesta de urgente majore trebuie sa fii foarte sigur cum te joci cu el", a afirmat Raed Arafat, citat de Mediafax.

    Si alte surse indica acelasi lucru - Raed Arafat isi va da demisia "daca (legea) va iesi in sensul in care sa modifice radical sistemul. E normal pentru ca modificarea radicala trebuie sa aduca oameni care sa faca acest lucru", potrivit HotNews.

    RăspundețiȘtergere
  57. ionela says:

    si totusi nu inteleg ceva…la cati pensionari a scazut pensia??? mama mea, medic la pensie are 10 mil – pensie..acel domn la 41 de ani 23 de mil…nu vi se pare ca sariti calul??? cate vieti a salvat dl dogaru, pricina, si acel maior de 41 de ani??? sa fim seriosi..m-am saturat sa aud cum va lamentati…dar nu va ganditi decat la voi..dupa parerea mea sunteti egoisti..

    RăspundețiȘtergere
  58. Raed Arafat intrevede ce se va intampla: firmele se vor bate intre ele cine ia bolnavul
    =============================
    "In unitatile de primiri urgente avem lipsa de 42 la suta medici, iar la ambulanta, 20-25 la suta din totalul de personal", a explicat Raed Arafat, care spune ca fondurile pentru asistenta medicala de urgenta sunt aceleasi si in 2012.

    "Daca aceeasi suma trebuie sa fie impartita cu alte 10-20-30 de servicii private, niciuna nu va putea face decat anumite bucati din sistem. Si mai apare un risc, reactia la calamitati va fi necontrolata, nestandardizata si ineficienta. Doar la un accident, daca o sa apara dintr-o data trei furnizori concurenti si in final au de dus un singur bolnav pentru ca doi nu vor sa mearga la spital, firmele se bat intre ele cine ia bolnavul. Pentru ca va deconta numai cine va lua bolnavul", spune Raed Arafat, citat de realitatea.net

    Raed Arafat: acum, ambulanta publica si SMURD se completeaza
    ==============
    El a spus ca acum, la un un cutremur, la un dezastru pot fi concentrate echipaje in cateva ore, cum pot face doar cateva tari. "Suntem laudati pentru acest lucru. Intr-un sistem concurential nu mai poti avea sistem standardizat. Acum, ambulanta din Bucuresti are aceleasi echipamente cu Galati, Arad, Timisoara, un avantaj major. In viitor, fiecare va avea ceea ce isi doreste, va pune ce vrea, conceptia medicului lui, plus interesul lui. Daca firma privata are contract pentru o zona, nu va avea resurse sa intervina in alta zona, nu o intereseaza. Daca la calamitate ceri ambulantei private 50 la suta din masini, ea nu poate da pentru ca are contract si nu poate lasa descoperit pe cel cu care are contract, in schimb ambulanta publica si SMURD se completeaza, se ajuta reciproc", a adaugat medicul Raed Arafat.

    RăspundețiȘtergere
  59. Cezarusule de la 09:25, adu si raspunsurile care i s-au dat acestei Onanela pe info mondo m.

    RăspundețiȘtergere
  60. Basescu, despre reforma sanatatii: dusmanul e Raed Arafat, nu vad nicio nenorocire daca apare al doilea Raed Arafat
    ====================
    Recent, presedintele Traian Basescu declarase despre reforma in sanatate: "Va dau un exemplu de rezistenta - am avut o discutie cu Raed Arafat, cel care a creat sistemul SMURD. Daca este vreun dusman mai mare al aparitiei inca a unui sistem privat de sanatate, el se numeste Raed Arafat, uitand ca el a fost fundatie la Targu Mures, la care si eu am contribuit cu 2% din salariu pentru ca facea un lucru bun.

    Mie nu imi plac oamenii care dupa ce au evoluat in sistem pe urma devin dusmanii crearii oricarui alt sistem de concurenta. Asa ceva nu poate functiona intr-un stat civilizat. Statul poate asigura principalul serviciu de urgenta, in care s-au facut investitii uriase.

    Nu vad nicio nenorocire daca asa cum a inceput Raed Arafat la Tirgu Mures o sa apara la Constanta sau la Suceava un al doilea Raed Arafat. Noul sistem asta va asigura: concurenta intre spitale".

    Raed Arafat este subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii de mai bine de patru ani, fiind numit in 2007 de premierul Calin Popescu Tariceanu!

    RăspundețiȘtergere
  61. Raed Arafat, despre noua lege: Misiunea salvării de vieţi, înlocuită de competiţia comercială
    ==========
    Proiectul Legii sănătăţii distruge sistemul integrat de urgenţă care rezolvă cazurile foarte grave, asigură o parte din sistemul de siguranţă naţională şi de apărare a României împotriva dezastrelor, misiunea salvării de vieţi fiind înlocuită de competiţia comercială, a spus, duminică, Raed Arafat.

    Subsecretarul de stat Raed Arafat şi Comisia de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii au analizat, la sfârşitul săptămânii, timp de 12 ore, noul proiect al Legii sănătăţii supus dezbaterii publice până în 28 ianuarie. La finalul dezbaterii a fost redactat un document cu punctul de vedere al Comisiei privind sistemul de urgenţă.

    Raed Arafat a precizat că una dintre concluziile specialiştilor vizează faptul că sistemul integrat de urgenţă va fi distrus prin proiectul noii Legi a sănătăţii, din care dispar noţiunile de public şi privat, conceptul de lucru în cazurile foarte grave fiind "competiţia comercială", adică bătălia pentru bani, în locul misiunii de până acum, cea de salvare de vieţi.

    RăspundețiȘtergere
  62. Ca propunere : sa se mentina in plata cuantumul cel mai avantajos doar in cazul in care este calculat dupa L164/2001, fara amendamentele si completarile aparute gen…. cu ultimul salariu, ultima luna de venituri(in care sa fie incluse sporuri reale si inventate pe ultimii 3 ani etc)….ar fi ceva rezonabil…..inclusiv daca s-ar lua veniturile pe ultimele 12 luni de activitate…sau 24 luni…..in nici un caz pe ultima luna sau ultimele 3 luni de activitate…acolo cred ca s-au facut multe inginerii financiare
    Reply

    RăspundețiȘtergere
  63. In america (la amarastenii aia) sistemul este dupa Raed,NICI UN CAZ basescu
    banuiesc ca si in europa e tot stil Raed.
    Eu sunt bunic din data de 14.12.2011( nasterea a avut loc maternitatea din PA-conditii excelente-nepotica superba)

    RăspundețiȘtergere
  64. Iata ce spunea un viitor bunic pe 13.12.2011:
    "@ano=kkt
    nu mai esti amuzant ... esti ridicol si plictisitor in acelasi timp;pierdere de vreme cu un anonim prost multiplicat din 2 in 2 minute.
    @ano
    Hai arata-ne mai departe "judecatile de valoare"
    Rezolvi altceva in afara de a-ti etala prostia?
    Hai rezolva tu si latra,ca latri degeaba.O sa faci "galbenare" de oftica hi,hi
    Pe mine m-ai plictisit cu "ideile" tale din ultimele 10-15 postari.....numai tampenii si idiotenii ai spus.Reciteste-le maine cand te trezesti din betie si da-ti palme....auzi!ANONIM=KKT
    eu am plecat ca am lucruri mai bune de facut decat sa citesc ce scrie un idiot.
    Intrebati-l pe admin daca voi mai accesa acest blog de acum inainte.O sa va raspunda simplu:NU
    "Se fini la comedi"
    semnat
    bercea mondialu'
    pt. conformitate
    dogaru m
    avizat
    galca,&comp"
    Deci:
    1. Tot mai esti pe acest blog, deci admin posteaza lucruri care te atrag. La fel, te atrag si comentariile (sau te intriga).
    2. Rusinica!!! Nu se vorbeste urat cu o zi inainte de a fi bunic (banuiesc ca pe 13.12.2011 mamica nepotelei era in maternitate).

    RăspundețiȘtergere
  65. iarasi ano 13:54??
    banuiesti prostii
    Ma asteptam la altceva decat la gunoaie.
    medicii au spus ca nasterea va avea loc pe 20 dec +/- 48 ore
    imi pierd timpul
    poate asa iti aperi tu interesele,dar esti jalnic.NU ASA SE FACE!!
    Daca mai ai o urma de omenie in tine poate ar trebui sa-ti fie rusine.Dar stii tu ce-i aia rusine??
    Bine ca esti anonim.Stii tu de ce!!esti demn de dispret
    PS oricum faptul de a te lua de viata personala atunci cand eu am fost sincer,nu face decat sa-ti arate adevaratul caracter.E suficient!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Ha, ha, ha, Curleonezule!!!!!!!! Ti-am spus acu vreo luna ca cine seamana vint culege (ca sa te citez) kkt? Baaa primesti ceea ce meriti!

    Dar una peste alta: "Sa-ti traiasca nepotica, sa fie sanatoasa, sa aiba succes in viata" si mai ales SA NU SEMENE CU BERBECUL DE BUNICU-SU!

    Ba Kunta Kinte, de-abia acu intelegem noi cind erai/esti programat la PC. Atunci cind se trezeste duduca si trebuie s-o schimbi sau sa-i dai "papa"! Hai sa-ti traiasca si sa fiti cu totii sanatosi!
    VietCongo
    PS. Lupta continua. Czar balaurele e aproape de capitare! Ha, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
  67. @Don Corleone
    Punctul unu nu are nimic cu viata dumitale personala!
    Punctul doi reprezenta doar o surprindere a mea in ceea ce priveste interesul tau fata de un eveniment important - evident personal. Eu cand am trait un eveniment asemanator nu imi mai statea gandul la jigniri fata de altii. Parca toata lumea imi era prietena (probabil un defect ... sau nu).
    In rest, sa-ti traiasca nepotica!
    PS 1. Sunt la fel de anonim ca si tine (asta daca nu esti chiar Corleone).
    PS 2. Voi mai accesa acest blog si de acum inainte. Daca nu crezi intreaba-l pe admin.

    RăspundețiȘtergere
  68. @Don Corleone
    Sa-ti traiasca nepotica si sa o vezi mare, frumoasa si la casa ei.

    RăspundețiȘtergere
  69. nu e vant nu e furtuna(nu e nici macar kkt) e doar prostie cu carul si ura cat cuprinde(a ta)!
    Multumesc oamenilor de bun simt pt urari!!
    Nu ne vom mai "vedea o lunga foarte lunga perioada de timp.Sper ca absenta mea sa rezolve problemele altora(anonimi),dar ce tare ma indoiesc.
    @anonimi 14:44 -gata problemele voastre s-au "rezolvat" cu asemenea comment-uri si cu absenta mea!?.

    RăspundețiȘtergere
  70. unii n-au nimic sfant pe lumea asta,doar banii,baniiiiiii!!

    RăspundețiȘtergere
  71. @Don Corleone,
    Nu fi suparat!
    Asa avea si Neacsu unul, care il intepa mereu!
    In momentul in care l-a tratat cu TOTALA indiferenta, s-a limpezit apele! A renuntat!

    RăspundețiȘtergere
  72. Erata:
    - in loc de ...s-a limpezit apele!
    - se va citi: ... s-au limpezit apele!
    Imi cer scuze!

    RăspundețiȘtergere
  73. Kurleone sa-ti traiasca nepoata! In acelasi timp te rugam sa respecti in aceata perioada in care vei fi internat la "Si-si" intru-totul sfatul medicului. Cine stie, poate pina la urma te va trata de prostie...

    RăspundețiȘtergere
  74. Mare VITZEL e curleonu asta.

    RăspundețiȘtergere
  75. Merita atentia!
    Iar daca se si confirma, ne vom satura de toate!
    ================
    In lume miroase a praf de pusca! Lumea financiară e în război cu lumea politică?! Si totuși, exista un PLAN!?
    ================
    http://onouaatitudine.blogspot.com/2012/01/in-lume-miroase-praf-de-pusca-lumea.html

    RăspundețiȘtergere
  76. Curleoane, si eu sunt bunic, de vreo 3 ani incoace...dar asta nu m-a scutit de injuriile , calomniile si insultele adresate mie, copiilor mei , numelui meu .Toate din partea ta.Ti-ai revarsat ura si spurcaciunea pe toate blogurile, m-ai terfelit in fel si chip, m-ai acuzat in toate felurile.Si pentru ce ? Doar ptr. ca imi expusesem o parere contrara tie.Si postasem cu numele real.Asta esti tu! Un munte de rautate, grosolanie si ura.
    Sa-i dea Dumnezeu fiicei tale, nepoatei tale si familiei tale tot ceea ce ai exprimat tu la adresa familiei mele.Nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri