Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut 30 din cei 31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 acuzaţi de luare de mită, complicitate la prostituţie şi la proxenetism, lipsire de libertate sau tortură şi cer, miercuri, Tribunalului Bucureşti
arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.
În urma audierilor care au avut loc la Direcţia Generală Anticorupţie, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au emis ordonanţe de reţinere pentru 30 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Capitală.
Aceştia vor fi duşi miercuri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat, marţi, în urma percheziţiilor la secţiile 1 şi 3 de Poliţie, că procurorii cercetează, din 6 ianuarie, 31 de agenţi de poliţie, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.
Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 sunt acuzaţi că luau mită individual sau împreună cu unul sau doi colegi, de la şoferi contravenienţi, dar şi de la proxeneţi şi prostituate, iar în unele situaţii, la sfârşitul turei împărţeau banii obţinuţi,
sumele fiind cuprinse între 50 şi 600 de lei.
Astfel, unii dintre cei 31 de poliţişti surprindeau femei care practicau prostituţia şi le percepeau taxe de protecţie, pentru a nu constata faptele şi pentru a nu le sancţiona, a precizat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) într-un comunicat de presă.
Poliţiştii nu acţionau ca o grupare, ci individual, pe tură, împreună cu unul sau doi colegi. O parte dintre poliţişti îi cunoşteau pe proxeneţii şi pe prostituatele din circumscripţia secţiei de poliţie şi primeau bani de la aceştia "pentru a nu întocmi actele constatatoate", a declarat procurorul de caz Bogdan Staicu.
Potrivit acestuia, unii dintre cei 31 de poliţişti au supus o femeie care practica prostituţia la violenţe fizice şi psihice, ţinând-o încătuşată "câteva minute" în secţia de poliţie. Femeia a fost ţinută o noapte întreagă în secţia de poliţie, fără să i se permită să beneficieze de prezenţa unui avocat, fiind eliberată după şase ore.
Un alt mod de operare a poliţiştilor era să identifice şi să selecteze anumite maşini, pe care le opreau, le aduceau la cunoştinţă şoferilor că au încălcat legea, apoi, prin expresii precum "acum mingea e la dumneavoastră" sau "mergeţi la maşină şi gândiţi-vă la situaţia dumneavoastră" îi determinau să le dea bani, a mai spus Bogdan Staicu.
"Agenţii de poliţie se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu (în tură) pe linie de ordine publică, de regulă în echipaje de doi sau trei, şi aveau ca atribuţii depistarea, constatarea şi sancţionarea unor fapte interzise de lege (contravenţii şi infracţiuni). Foloseau autospeciale din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi purtau uniforma instituţiei. Erau selectate în trafic anumite autoturisme - din categoria superioară sau de lux (BMW, Mercedes, Porsche, Nissan etc.). Astfel, fie le surprindeau direct în timp ce încalcă o normă legală, fie le verificau prin mijloacele din dotare şi dacă se constatau anumite deficienţe - de ex. ITP expirată - le urmăreau şi le opreau, apoi îl verificau şi pe conducătorul auto, fie, sub diferite pretexte sau motive, opreau direct astfel de autoturisme şi verificau atât autoturismele cât şi conducătorii auto",
se mai arată în comunicatul DGA.
După primirea banilor sau la sfârşitul turei, în unele situaţii agenţii împărţeau între ei banii astfel obţinuţi, iar sumele erau cuprinse între 50 şi 600 de lei.
Peste 100 de astfel de infracţiuni au fost reţinute în sarcina celor 31 de poliţişti, acestea fiind comise, potrivit lui Staicu, în perioada octombrie - decembrie 2011.
Sursa: Mediafax.ro
VIDEO Raed Arafat:
"E posibil ca eu, şi nu numai eu, să ne găsim de lucru prin alte părţi"
Fostul subsecretar de stat Raed Arafat a declarat, într-o emisiune laRealitatea TV, că nu exclude posibilitatea de a pleca să lucreze în străinătate.
"E posibil ca eu, şi nu numai eu, să ne găsim de lucru prin alte părţi", a spus Arafat, referindu-se şi la alţi colegi ai săi din domeniul medicinei de urgenţă.
În aceeaşi emisiune, Raed Arafat a precizat că demisia din minister nu a fost urmarea unor presiuni politice, economice sau financiare.
Au intervenit, în schimb, "alte chestii indirecte, ieftine".
"Nu au existat presiuni politice, nici economice sau financiare, ci alte chestii ieftine, indirecte, care s-au mai încercat. Există o campanie de denigrare", a spus Arafat.
Fondatorul Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi-a dat ieri demisia din Ministerul Sănătăţii, ca urmare a nemulţumirilor legate de reglementările privind medicina de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii.
Sursa:
România, tara scandalurilor eterne!
Zi de zi, scandal dupa scandal!
Nervii, se intind la maxim!
Solutii? Un nou scandal!
Quo vadis, România?
Admin
Domnule Burcu, societatea romaneasca este putreda pina in maduva oaselor, mai mult, actualmente nu mai exista repere morale care pot fi urmate de catre cei tineri.
RăspundețiȘtergerein cazul raed arafat, interesul isi poarta fesul
RăspundețiȘtergereSi totusi, nu putem abandona!
RăspundețiȘtergereNe obliga strabunii, copii si urmasii urmasilor acestora! Trebuie cautate URGENT solutii! Fara ura, fara patima! Cu calm si intelepciune! Impreuna, uniti, am credinta ca vom reusi!
Ma uit la bashinescu si-mi dau seama ca e la fel de polivalent ca Stalin! Ce pacat ca nu mai avem in tara decit 3 ca el...Curleonu, Cezarushul si Steliclu. Vai de mama noastra! Bashinescule, tu nu mori in patul tau! Auzi la el "paramedic" la sate. Dobitocul asta chiar crede ce vorbeste!
RăspundețiȘtergereBashina discuta ca si cum legea sanatatii a fost adoptata de parlament deja.
Domn Burcu, domnule dumneata nu cunosti-si nici nu ai de unde sa stii ca la nivel MApN, incepind din 2004 s-a incercat introducerea conceptelor de SAR si CSAR (standarde NATO) adica Search and Rescue si Combat Search and Rescue. Dar...n-ai cu cine...Cu Cezar, Curleonu si Stelicla? Ceva similar SMURD-ului...
RăspundețiȘtergereA ramas un mare RAHAT! Uite de aia nu pot sa am pensia ca a lui Czar, ca n-am semnat aberatiile propuse de unii ca ei si mi-am mincat sanatatea suportind la nivele inalte tot felul de prostovani
Mey, mey ia auziti ce avertizmenturi ne face nea Cash cavalu pe blogul lui:
RăspundețiȘtergere"...
Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru âmpunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating."!
Voi ce parere aveti: Nu-i asa ca tilifonul dauneaza grav sanatatii???
Mey oameni buni si doar copilul asta mi-a fost elev la UNAP impreuna cu Helena Hundrea! Ce se mai schimba lumea.
Nea Cashu, domle e unii de vor sa se joace cu restul de barbatie care le-a mai ramas in nisip. Ce facem? Da-o-n -col de treaba! Pai se poate???Colonele, la virsta noastra: pensii nu, hirjoana nu...atunci ce dracu mai avem voie sa facem?
RăspundețiȘtergereNeacsule ia defineste tu "epitete mascate" ca profu de limbi Curleonu e in C.Maternitate.
RăspundețiȘtergere"Domnul Raed Arafat, precum şi alţi profesionişti de calibrul domniei sale, ar avea întotdeauna un loc într-un viitor guvern al USL, pentru că noi considerăm că principalul criteriu care trebuie să stea la baza unei guvernări corecte este competenţa", a declarat Victor Ponta printr-un comunicat de presă. Asta in timp ce altii, au inceput ... atacurile!
RăspundețiȘtergereDoctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat, joi, din funcia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, la două zile de la numirea lui, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.
RăspundețiȘtergerePurtătorul de cuvânt al Ministerul Sănătăţii a spus că prin numirea secretarul de stat Vasile Cepoi şi a subsecretarului de stat pe probleme de urgenţă Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistenţei medicale de Urgenţă este completă.
Doctorul Tudor Ciuhodaru fusese numit marţi de ministrul Ritli Ladislau în funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă. El declara atunci că a fost solicitat să contribuie la proiectul legii.
Un traseist care isi merita soarta!
RăspundețiȘtergere===========================
Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.
Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.
Voi ati incercat sa mai postati?
RăspundețiȘtergereEu nu ma pot loga ... ! Admin
05:23
Ștergeremerge bine blogu'(tehnic vorbind)
Ei na! Umbla Cezarusul cu luminarea prin butoiul de benzina!
RăspundețiȘtergeredar setarea ceasului e varza
RăspundețiȘtergereCurleoane du-te mai si da-i sa manince celei mici, nepotelei, lasa postarile ca si-asa ce incerci sa spui n-are nicio valoare!
RăspundețiȘtergere08:38
RăspundețiȘtergereba kkat-ule
ce tot iein de omul ala,javro!!ca nu ti-a zis tie nimic jigodie ce esti
Err 08:34
RăspundețiȘtergereda tot jigodie esti