Care sunt prioritatile USL in 2012?
Liderul PSD, Victor Ponta, a discutat online cu cititorii HotNews.ro
Luni, 9 ianuarie 2012.
========================
Care sunt urgentele USL in anul electoral 2012? Cum se pozitioneaza PSD fata de temele lansate de presedintele Traian Basescu: revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa?
Suspendarea presedintelui mai este o tema de actualitate?
Liderul PSD, Victor Ponta, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
===============
Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:
Întrebarea nr. 1 Fost PDL`ist
Buna ziua,
Am votat PDL pana acum si imi asum votul. Acum inclin spre PNL desi absentele domnului Crin nu-mi plac, dar alta solutie nu am. Imi place ca aveti coloana vertebrala (cazul Geoana) dar totusi mai sunt cativa oameni care nu merita sa fie in USL. Cert e ca trebuie sa se schimbe ceva si as vrea sa stiu parerea dumneavoastra in legatura cu 2 chestiuni:
1. Daca nu veti lua 50% din voturi sunteti dispus sa primiti inapoi in USL membrii care au tradat ptr UNPR ca sa aveti 50%?
2. Daca preluati guvernarea indemnizatia pentru mame va reveni cum era sau veti continua cu actuala lege care aduce un deserviciu clar clasei sociale medi si mareste bugetul de stat cu doar 100mil euro?
Victor Ponta
Scopul politic al USL este sa aiba majoritate absoluta in Parlament (peste50%) pentru a guverna fara alti aliati (ma refer in primul rand la UDMR, care trebuie sa treaca printr-o perioada de opozitie).
Exclud orice alianta post-electorala intre USL si PDL si sper ca pana la alegerile din noiembrie sa trecem prin Parlament modificarea legislatiei in asa fel incat parlamentarul care isi schimba partidul sa isi piarda mandatul.
Victor Ponta
Indemnizatia pentru mame trebuie sa revina la sistemul procentual dar cu o plafonare de maxim salariul mediu pe economie.
Întrebarea nr. 2 Marius
Stimate Domnule Ponta,
Anteriorul presedinte PSD, domnul Geoana era un sustinator puternic al reintroducerii taxei progresive, motiv pentru care o buna parte a clasei de mijloc independente financiar nu a votat PSD si reprezentantrul sau la Prezidentiale. Dumneavoastra ce intentii aveti?
In ziua de azi prin valoare adugata un om ce produce 100 de paini, statul ii ia minim 80 prin taxe cumulate pe salarizare, TVA, acize, taxe pe proprietate, masina etc. Din punctul de vedere al unui antreprenor corect, din 100 lei incasati statul ii ia minim 70 ramanand cu doar 30 pentru plata angajatilor si pentru marja groisera de profit ce trebuie sa acopere macar inflatia. Cum sa poata merge economia cu o fiscalitate atat de inrobitoare? Cum sa traiasca lumea bine? Dvs intentionati sa mariti taxele si mai mult sau aveti un plan credibil de reducere a acestora?
Victor Ponta
Am anuntat sistemul fiscal pe care USL il va spijini: impozitarea in trei trepte: 8, 12, 16%. Practic tot ce inseamna clasa medie va ramane la sistemul actual de 16%, incercand sa-i sprijinim pe cei cu venituri foarte mici in scopul de a trece si ei, treptat, spre clasa de impozitare.
Ceea ce va modifica USL va fi impozitarea muncii - reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale fata de nivelul actual.
Întrebarea nr. 3 Ion
afirmati ca vreti sa conduceti un altfel de PSD.
pentru aceasta:
1. sunteti dispus sa va debarasati de membri PSD cercetati de ANI, DNA, DIICOT ? asa zisii "BARONI LOCALI"?
2. este o falsa impresie ca acestia aduc voturi. Pe mana lor veti pierde. Aveti de gand sa promovati oameni noi, curati, destepti fara tinichele atarnate de coada? sau mergeti pe mana baronilor ?
Victor Ponta
Ceea ce trebuie sa faca si va face PSD si USL va fi sa sprijine independenta functionala a DNA, DIICOT, ANI si a instantelor de judecata, si sa introduca procedurile de solutionare a cauzelor acestora intr-un timp foarte scurt; cei gasiti vinovati nu vor mai fi candidati ai USL.
Întrebarea nr. 4 marcian lazar
Daca veti prelua puterea, in eventualitatea unei cresteri economice, aveti de gand sa reduceti TVA sau sa reduceti sau sa eliminati din celelalte numeroase taxe si impozite?.
Victor Ponta
In anul 2013 vom reduce CAS-urile si vom adopta un sistem multi-anual de reducere a TVA pana la 20% pana in anul 2016. In al doilea rand, vom pune in aplicare strategia pe care o are si in acest moment guvernul Boc (dar pe care nu a reusit sa o implementeze) de reducere a numarului de taxe si impozite; in plus, vom introduce sistemul de control unic si la perioade de timp determinate (maxim un control pe an la firme si echipe de la toate structurile de control, nu fiecare pe rand tinand o firma un an intreg in controale).
Întrebarea nr. 5 gelu soferu
acum ca modelul USL (cel al ungariei din perioada 2008-2009 - care a refuzat destul de dur FMI-ul) a esuat , ce directie are USL?
este cert un lucru, in aceasta perioada de criza trebuiau sacrificii...
in ce directii ar completa USL ceea ce a facut PDL? ar completa sau ar lua de la capat totul?
Victor Ponta
USL nu a guvernat in 2008 - 2009, iar PSD care era la guvernare in 2009 a sprijinit si a votat acordul cu FMI; USL s-a intalnit in 2011 cu delegatia FMI de cate ori aceasta a fost in Romania si a asumat public respectarea obligatiilor tarii noastre si dupa alegerile din noiembrie de catre noul guvern USL.
Deoarece cred ca faceti o mica eroare tin sa va precizez ca Victor Orban este membru important al Partidului Popular European (coleg cu PDL) iar criticile constante ale USL au fost la adresa politicilor Basescu Orban indreptate impotriva intereselor romanesti.
Întrebarea nr. 6 Viticultor
Ziua buna,
Sunt un viticultor din zona Vrancea, zona manechinului Oprisan, si sunt in general multumit de realizarile primarilor psd din zona. Problema vine de la actuala guvernare careia nu ii pasa de agricultura romaneasca. In conditiile in care anul trecut agricultura a salavat bugetul lui Boc, subventiile iar nu vin la nivelul UE( ba chiar s-au diminuat).
2 intrebari:
1. Ca si producator nu am unde vinde strugurii la un pret normal, nu pot sa ma zbat in fata bisnitarilor, subventiile vin cu intarziere, nu exista depozite locale. Intreabarea este: ce aveti de gand sa schimbati pentru ca micul producator sa aiba sanse sa se dezvolte?
2. Au aparut 2 legi prost elaborate pentru zilieri, fiscalitatea micilor producatori care daca s-ar respecta ar cam distruge orice producator mic ajutand astfel producatorii mari cu influente politice (este mai ales cazul PSD/PDL). Ce parere aveti despre cele 2 legi.
Victor Ponta
Agricultura va fi in 2012 cea mai grava problema a Romaniei din cauza secetei si a incapacitatii de a folosi anul 2011 care a fost un an exceptional. Din acest motiv vor fi necesare cateva masuri exceptionale pentru agricultura:
- TVA diferentiat pentru toate produsele agricole
- Accizarea alcoolului la producator
- Asigurarea sistemului de acordare a subventiilor cat mai rapid posibil
- Schema de sprijin pentru creditare
Întrebarea nr. 7 MarianEugen
O intrebare si sper un raspuns pe masura:
In conditiile in care suntem felicitati pentru reusita de a traversa o perioada grea a crizei economice de oameni de calibrul Angelei Merkel, in conditiile in care multe economii, candva vazute mult mai performante ca cea a Romaniei (Italia, Ungaria, Portugalia, Spania, Grecia) practic se prabusesc datorita cheltuielilor rostogolite de la o guvernare la alta si toate de-abia incep sa ia masuri, unele mai radicale decat cele luate de noi, cum poate USL sa promita, contrar trendului mondial, ca va creste salariile si pensiile fara a arata macar o sursa veridica de finantare? Lasand la o parte varianta cu reducerea cheltuielilor, cand avem experienta din perioada 2007-2008, cand PNL si PSD practic au facut cele mai mari cheltuieli inainte de alegerile din 2008, lasand Romania descoperita complet in fata crizei mondiale?
Va multumesc, Marian Eugen
Victor Ponta
Uniunea Social Liberala (USL) nu a sustinut si nu va sustine ideea ca din 2013 se pot face cresteri semnificative de salarii si pensii. Aceasta idee este enuntata in mod constant de ministri ai guvernului Boc. Si va rog sa nu faceti asemenea confuzii.
Întrebarea nr. 8 Claudiu POPA
Buna ziua,
Pornind de la declaratiile dumneavoastra ""Cred ca sistemul de taxare de 16% este unul bun si nu vrem sa il schimbam in anii viitori. Asa am negociat cu partenerii liberali si suntem gata sa il pastram." si comentariul aparut in presa "Programul economic prezentat in mai de USL propune o impozitare diferentiata a veniturilor, in trei trepte, de 8, 12 si 16%, precum si mentinerea pentru inca patru ani a TVA la 24%" prezentate la Economist Conferences Bucharest Summit, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele:
- USL isi mentine in totalitate punctele de vedere prezentate de dumneavoastra mai sus si in prezent?
- considerati ca e corect si democratic ca frustrarile unui lider de partid (poate chiar a dumneavoastra - cazul Geoana) sa fie ridicate la rang de filozofie de partid?
Multumesc anticipat,
Victor Ponta
Declaratia initiala citata de dvs este incompleta. Programul economic al USL prevede impozitarea in trei trepte - 16, 12 si 8 % - si scaderea TVA pana in 2016 cu o medie de un punct procentual.
Întrebarea nr. 9 mmm
Sunt unul dintre cei care au suferit de pe urma taierii salariilor. Ar fi de dorit sa explicati si sa cereti sa se explice de ce guvernantii se lauda cu crestere de apropae 2% si respectarea deficitului bugetar propus in conditiile in care in buzunarul cetateanului de rand (el este cel care conteaza) nu se simte nimic. Cifrele pompoase, reale sau nu, nu tin de foame nimanui !
Permiteti 2 intrebari:
1. Va rog sa aduceti 5 motive solide pentru care eu trebuie sa va votez?
2. Nu credeti ca actiunea PSD prin care l-a exclus pe M. Geoana din partid dar concomitent ati pierdut si sefia senatului a dus la o scadere subsatntiala de imagine ? Cum o puteti repara? Multumesc 1
Victor Ponta
Dupa 8 ani de regim al domnului Traian Basescu, orice democratie are nevoie de o schimbare. Asta e un motiv.
USL va propune oameni competenti profesional.
USL are in acest moment capacitatea de a depolitiza administratia publica.
USL s-a angajat si va sprijini toate structurile anti-coruptie.
Si Crin Antonescu si eu avem si experienta politica dar si dinamica varstei ca sa facem schimbarile de care e mare nevoie in Romania.
Întrebarea nr. 10 Razvan Anistoroaei
Domnule Ponta,
inca mai astept de la dumneavoastra un raspuns pertinent privitor la votul prin corespondenta. Am inteles data trecuta ca sunteti primul care sustineti votul prin corespondenta insa va opuneti fatis implementarii lui. Am inteles si argumentul privind fraudarea in forma actuala propusa de coalitia de guveramant. Deci, in concluzie, si cu aceasta ma repet: CUM si mai ales CAND vreti sa vedeti acest vis al dumneavoastra cu ochii? Speram aceasta la alegerile de anul acesta? Credeti-ma ca ati da un semnal pozitiv daca ati dori asta. Ca si alte multe legi de itneres national mereu obstructionate de dogma: Vrem, dar nu asha. Multumesc.
Victor Ponta
Aveti o informatie gresita. Eu sustin ideea ca romanii din strainatate sa voteze dar sunt total opus ca votul sa se desfasoare prin corespondenta deoarece aceasta este o metoda care duce la frauda. Romanii din strainatate trebuie sprijiniti sa voteze in cat mai multe sectii de vot ( nu doar ambasade si consulate) dar trebuie mai ales sprijiniti sa fie reprezentati si sa aiba drepturi in comunitatile in care traiesc acum (ma refer in special la Spania, Italia si Marea Britanie).
Întrebarea nr. 11 laurentiucat
in calitate de viitor prim ministru, in ce masura vedeti o persoana de genul daniel daianu ca ministru de finante in viitoarea guvernare ? mi se pare ca e un liberal cu o viziune sociala asupra problemelor economice si bugetare. e un tip cu coloana vertebrala,cu recunoastere internationala si care intelege rolul statului in relansarea economica prin investitii . ar fi un punct care ar uni si mai tare pnl si psd.
p.s. sunt un votant pnl si o sa fac tot ce pot ptr a-mi convinge cu argumente, cunostintele,rudele si prietenii, cu conditia ca dvs si crin antonescu sa mi le furnizati .
succes...!
Victor Ponta
Si eu in apreciez foarte mult pe dl Daniel Daianu, un economist liberal asa cum il apreciez pe Liviu Voinea, un economist mai degraba social-democrat. In mod sigur, viitorul guvern USL va avea ca ministru de finante un specialist recunoscut si competent iar faptul ca aceasta nu va fi membru de parti il consider chiar un lucru bun.
Întrebarea nr. 12 Ritzi Pitzi
De unde veti acoperi scaderea veniturilor bugetare in urma aplicarii treptelor de impozitare de 8, 12 si 16%, din moment ce per ansamblu impozitarea nu creste, ci doar se reduce pentru cei cu venituri mici ?
Victor Ponta
Am propus cinci masuri cae sa aduca mai multe venituri la buget (si implicit sa acopere implicatiile negative ca cea mentionata de dvs).
- Reducerea la jumatate a cheltuielilor cu bunuri si servicii
- Interdictia pentru fondul de rezerva al primului ministru de a mai finanta autoritati locale pe criterii politice
- Oprirea programului national de dezvoltare a infrastructurii si a celorlalte programe de investitii cu caracter strict politic demarate de ministerul dezvoltarii regionale
- Asigurarea tuturor sumelor necesare pentru cofinantarea proiectelor europene si rambursarea anticipata a TVA-ului pentru aceste proiecte
Întrebarea nr. 13 Ileana
Buna ziua!
D-nule Ponta, am inteles azi ca in urma sedintei USL, s-a discutat despre faptul ca Uniunea îşi va desemna candidaţii la alegerile locale şi parlamentare până în luna iunie, în urma unui proces de validare publică, respectiv a unor alegeri preliminare deschise tuturor cetăţenilor.
Ne puteti spune cum se va realiza acest lucru si cum veti pune in aplicare un astfel de proiect? Va multumesc!
Victor Ponta
Va pot spune ideea si decizia politica iar detaliile le vom stabili si comunica pana pe 15 februarie. Esential este ca toti candidatii USL la nivel local si central (inclusiv parlamentarii) vor obtine validarea doar in urma unui scrutin deschis (nu doar membri de partid ci orice alt cetatean), care se va desfasura in luna iunie in perioada in care ar fi trebuit sa se desfasoare alegerile locale. Scopul acestui demers este atingerea urmatoarelor obiective:
- legitimarea candidaturilor USL printr-un sprijin popular
- mobilizarea candidatilor nostri in asa fel incat sa-si faca cunoscute propunerile inainte de campania electorala
- marcarea ca moment politic a faptului ca actualul guvern a luat dreptul romanilor de a vota in luna iunie
- un exercitiu pentru a vedea cum functioneaza un scrutin mixt in care se voteaza si pentru parlamentari si pentru alesii locali
- verificarea capacitatii organizatorice a structurilor noastre politice si a modului in care vor conlucra candidati PSD si PNL+PC
Întrebarea nr. 14 Sonia
Cum ii veti ajuta pe romanii care lucreaza in afara granitelor?
Victor Ponta
Cel mai important pentru romanii din afara este ca Guvernul Romaniei (oricare partid este la guvernare) sa aiba suficienta preocupare si credibilitate pe plan european pentru a impune drepturi egale pentru romanii care traiesc in alte tari europene: ridicarea restrictiilor privind piata muncii, drept de vot la alegerile locale, securitate sociala egala cu a cetatenilor din tara respectiva si, desigur, dreptul de a vota in mod real si de a influenta deciziile politice care se iau la Bucuresti;
Eu sunt insa convins ca fac un bine romanilor din strainatate daca ma preocup de modul in care ei sunt tratati de tara in care traiesc decat daca m-as limita la propaganda politica si inutila practicata in ultimii ani.
Întrebarea nr. 15 Cristina
Ce va face USL in 2012 pentru medici? Dar pentru profesori?
Victor Ponta
Pentru USL exista trei domenii in care statul trebuie sa se implice in continuare, compensand taierile irationale din ultimii doi ani: educatia, sanatatea si siguranta personala a cetateanului (adica politia). Strict la santatate trebuie reglementat prin consultare si o gandire buna (nu prin angajarea raspunderii) o noua lege a sistemului prin care sa garantam o salarizare adecvata, stabilitate a postului, predictibilitatea carierei si respectul public pentru o elita sociale. Daca asiguram aceste conditii, putem cere cadrelor medicale mai mult profesionalism si responsabilitate fata de actul medical. Aceeasi filozofie trebuie aplicata si in cazul profesorilor si in cazul judecatorilor.
Întrebarea nr. 16 Alice Macovei
Ce va face USL ca sa iesim din criza? Se va prelungi criza si in 2012?
Care sunt planurile dumneavoastra?
Victor Ponta
Opinia mea ca lider USL, bazata pe prognoze profesioniste, este ca si Romania si Europa vor ramane in criza inca cel putin 2 - 3 ani de acum incolo. Fiind in opozitie, USL nu poate lua acum masuri concrete de combatere a crizei dar va sprijini chiar si in cursul anului 2012 masuri de acest gen (daca vor fi luate de actualul guvern) si va prezenta politicile economice si fiscale pentru perioada 2013 - 2016.
Întrebarea nr. 17 Marcel
Ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana, in 2012, domnule Victor Ponta?
Victor Ponta
Daca presedintele Basescu si ministrul Borbely vor autoriza proiectul Rosia Montana in cursul anului 2012, aceasta va fi doar oportunitatea pentru o uriasa speculatie financiara cu actiunile Gold Corporation la bursa din Toronto. Din aceasta speculatie, vor castiga cativa cetateni straini care detin in acest moment actiuni si politicienii corupti din Romania care sprijina in mod inteersat acest proiect. Daca vrem ca Romania in ansamblu sa beneficieze de aurul de la Rosia Montana trebuie regandit tot proiectul pentru a se asigura o exploatare in favoarea tarii noastre cu asigurarea unui numar important de locuri de munca pe termen mediu si lung si cu protectia mediului la standardele cele mai inalte din Europa.
Întrebarea nr. 18 Cerasela
Vom avea austeritate si in 2012, sub guvernarea USL?
Victor Ponta
Nu stiu daca USL va fi la guvernare pana in noiembrie 2012, e putin probabil. Dar dupa 2012 inca o perioada de 8 - 10 ani cel putin politicile bugetare la nivel european trebuie sa tina cont de austeritate si de o regandire a eficientei investitiilor publice.
Întrebarea nr. 19 Irina Sabau
Buna ziua!
Stimate d-nule presedinte Ponta, cum va reactiona si care va fi demersul Opozitiei, in cazul in care Guvernul Boc isi va angaja răspunderea pe Legea Sănătăţii, fara sa o dezbata asa cum ar fi normal in Parlament?
D-nul Crin Antonescu spunea ceva despre introducerea unei motiuni de cenzura, insa care ar fi sansele ca un astfel de demers sa se concretizeze, in conditiile in care Puterea detine majoritatea in Parlament?
Victor Ponta
Da, vom depune motiune de cenzura dar speranta mea este ca de aceasta data guvernul Boc sa nu persevereze in modul de adoptare a legii, prin angajarea raspunderii. Sunt lucruri bune in proiectul de lege si lucruri categoric negative. Acestea pot fi indreptate doar printr-o dezbatere reala, atat cu mediul medical cat si in Parlament.
Întrebarea nr. 20 Ionut Enache
Intrucat am observat in ultima perioada ca Partidul Social Democrat este cel care s-a ocupat cel mai mult de romanii din provincie, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: ce va face USL in 2012 ca sa fim primiti in Spatiul Schengen?
Victor Ponta
In acest semestru eu ma voi deplasa in Danemarca (unde primul ministru este social democrat si detine presedintia semestriala a UE) iar dl Antonescu in Olanda (unde primul ministru este liberal); amandoi vom prezenta decizia USL de a sprijini in acest an, din opozitie, si de a aplica dupa noiembrie 2012 toate masurile negociate de Romania privind combaterea coruptiei si eficientizarea sistemului administrativ, in ideea includerii Romaniei in spatiul Schengen si a ridicarii mecanismului de cooperare si verificare (MCV), numai dupa ce vom fi capabili sa asiguram functionarea institutiilor in domeniu.
Întrebarea nr. 21 Corina
Care este viziunea USL despre acest subiect? Va veti mai imprumuta la FMI?
Victor Ponta
Optiunea USL este de a pastra acordul cu FMI in formula actuala (de precautie, fara a imprumuta efectiv bani) si de a ne concentra pe dezbaterea si asumarea strategiei BNR si a Guvernului Romaniei (actual si viitor) de indeplinire a criteriilor de convergenta pentru aderarea Romaniei la spatiul euro.
Sursa:
Primit azi decizie rev. Data intocmirii 30.12.2011. Data exp.08.01.2012 (duminica!!!!). La adrisant azi 09.01.2012.
RăspundețiȘtergereLIPSA venituri pt. 42 luni!!!! Tot ce scrie pe cele 3 foi e gluma proasta!!! Derbedeii dreacului!!! Bai astia 2, Curdeleu si Cezar unde sunteti maimucelor? Sa va zic ceva "de dulce".
A cazut inalta !Stai sa pornesc grupul.
RăspundețiȘtergereMama lor !Asti au carat tot ce era in rezervor.
RăspundețiȘtergereAu ras tot si din masina de alarma !
RăspundețiȘtergereHa,ha,ha !
Treci pe canalul de rezerva,ca astia ne-au luat urma.
RăspundețiȘtergereviitorul prim ministru,care are la punctul 2(in programul usl) prevederea ca nicio pensie militara sa nu scada,tinand cont ca astia de la usl sunt prieteni cu aia de la scmd,sansele ca legea din 2001 privind pensiile militare sa revina din ianuarie 2013,dar cel mai important,parlitii aia de subofiteri carora le-au crescut pensiile vor trebui sa dea bani inapoi,dar din pacate parliti de subofiteri i-au baut toti bani asa ca speram sa le ia casa.
RăspundețiȘtergere@01;41
RăspundețiȘtergereVorbesti prostii si doresti sa-i "maninpulezi" si pe altii pitzigoiule! Se doreste o legea ocupationala pt. toti, cu pastrarea celei mai avantajoase sume la pensie (pt. cei iesiti deja), corelata cu ...hai mai citeste/documenteaza-te si tu....Nici unul dintre SOF nu va trebui sa dea banii inapoi...deoacamdata. Daca ramine sef de ciurda Bashinescu sigur acesta va face politica secreta a lui boc si a FMI adicatelea de bagare a miinii in boznarul tutulor.
ce se doreste?
RăspundețiȘtergereesti foarte naiv.
pai nenorociti astia au vrut clar,sa scada pensiile militare,dar fiind incompetenti uite ce a iesit.
tu chiar crezi ca au vrut ei sa plateasca cu sute de milioane de euro in plus,cand au scazut salariile alea de 500 de lei?
si da,deocamdata parliti de subofiteri nu trebuie sa dea banii inapoi,dar si cand o sa trebuiasca sa dea bani inapoi nu stiu pe unde o sa isi mai scoata camasa.
Nu va mai certati aiurea si nu invidiati subofiterii! In primul rand, terminati cu prostia "dogariana" a datului banilor inapoi. Nimeni nu va da NIMIC, cu exceptia celor prevazuti acum, prin Lege. Aceasta problema a fost stiuta de toti, nu trebuie sa mire, supere pe nimeni! Nu mai cobiti aiurea, la moartea caprei vecinului! Iar daca tot vreti sa visati cai verzi pe pereti, platiti COTIZATII la Dogaru, iar el o sa va PROMITA alti cai... NATO! In rest, numai de bine!
RăspundețiȘtergere“Bai, “neicusorilor”, daca punctul de pensie a fost de 738, 28 lei in 2010 (cand nu ne privea, pentru ca eram militari in rezerva), este de 732,8 lei astazi si va fi de 540 lei in ianuarie,…”
RăspundețiȘtergere17.10.2011
Honor et patria!.......
@Stelian P.,
RăspundețiȘtergereBingo! Iata ce trebuie sa ne intereseze cu adevarat! In rest ... povesti cu NATO, CEDO ...
Uite cum ,acum isi arata adevarata clasa- dogarienii !!
RăspundețiȘtergerePe ARMYA- CEDO A ZIS:::
RăspundețiȘtergeretigri2 catre Cezar. Nu mai pot intra pe blogul tau. vezi ca serviciile ne bruiaza. Spune cum sa te contactez casa postezi un material interesant.tigri2
RăspundețiȘtergere@T2-procedeaza ca deobicei! am pus eu o protectie anti marlan nesimtit!! Astept!!Czar
RăspundețiȘtergereProtectie antimirlanul de tigri2?
RăspundețiȘtergereAno - 10 ianuarie 2012, 14:39
RăspundețiȘtergereTE_AI CREZUT ISTET?
Coco de la 18:04: Bei chiar sunt. Fata de tine...
RăspundețiȘtergere@anonim,de ce minti-eu nu am scris asa ceva.In legatura cu intrebarile puse d-lui ponta ,este cumva un monolog in fata oglinzii sau cei ce pun intrebarile le aveau pe un biletel date da ponta?Neavand argumente sau subiecte interesamnte veniti cu inventii si cu minciuni .Bravo !tigri2
RăspundețiȘtergere@Stelian P.,
RăspundețiȘtergerecu calculatorul, a mintit poporul:
=================================
Casa Nationala de Pensii Publice a facut recent o serie de precizari referitoare la valoarea punctului de pensie si a cuantumul ajutorului de deces. Astfel, conform prevederilor legilor 263/2010 si 283/2011, in anul 2012, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei, ca in 2010 si 2011.. De asemenea, cuantumul ajutorului de deces este de :
- 2.117 lei, in cazul decesului asiguratului sau pensionarului;
- 1.059 lei, in cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului.
He, he, he! Hai tigri2 mai treci si pe la noi ca iti ducem "dorul"! Uite vezi ce inseamna sa nu "cunosti" munca de contra-informatii?
RăspundețiȘtergereVietCongul
@all,
RăspundețiȘtergereRaed Arafat a demisionat ...
"Votati", Raed Arafat!
P.S/: A fost si cutremur, nu-i asa?
Un cutremur cu magnitutdinea de 4,4 pe scara Richter a avut loc în această seară în Vrancea. Conform Insititutului Naţional pentru Fizica Pâmântului seismul s-a produs la ora 20: 26 în această seară. Acesta este cel de-al doilea cutremur pe ziua de astăzi. În cursul nopţii s-a înregistrat un seism cu magnitudinea de 3,6 pe scara Rischetr în Banat.
Nici Pamamantul nu ne mai suporta!
Eram cu cana de vin in mina si n-am putut sa-mi dau seama de magnitudinea cutremurului.
RăspundețiȘtergereBai romanilor, fratii mei trebuie sa recunoastem ca suntem niste jegosi! A venit un arab (jos palaria fata de omul asta-putea fi un chinez, congolez s.a. ) sa ne faca noua serviciu de urgenta! Votez Arafat, restul faceti-va reteaua voastra de urgenta!
RUSINE ROMANI, RUSINE!
CUM SA NE MAI SUPORTE PAMANTU CAND TRADATORII CARE GUVERNEAZA NU RESPECTA LEGEA,CURTEA CONSTITUTIONALA A SPUS CLAR CA NU ARE VOIE SA SCADA NICIO PENSIE,IAR ACUMA VIN BOI ASTIA(PDL,UDMR SI UNPR) SI TOTUSI SCAD,IN IAD CAND O SA ARDA,SCARAOTSCHI O SA TREBUIASCA SA II TORTUREZE CU O CLEMA LA NAS,CA NU POATE SUPORTA NICI EL MIROSUL PESTILENTIAL DE TRADATOR CEL EMANA ACTUALUL GUVERN.
RăspundețiȘtergereMOARTE PARTIDELOR DE LA GUVERNARE(PD-L,UDMR SI MAI ALES UNPR),IN IAD BANI FURATI NU O SA VA AJUTE LA NIMICA.
@ano 00:33,
RăspundețiȘtergereFaptul ca nu iti meriti nici macar pensia pe care o ai acum, este modul in care comunici celorlalti "semeni", necazul care te macina! Gradul tau de cultura, intelegere, pregatire si experienta profesionala este "vadit"! Nu depaseste pe cel al tatei Floarea, care cu poalele peste cap, la gard se cearta cu vecinii! Din nefericire, cateva sute ca tine, vor aduce in continuare grave prejudicii intregului corp al pensionarilor militari! Dar cand se va vedea aceasta, va fi prea tarziu! Oricum, cei ca tine, intotdeauna (mai ales la o noua revizuire a revizuirii), vor primi si mai putin!! Cu mult mai putin ca acum !!!! Ma crezi?
Mey,mey, Czar ii inconjurat(pe Tolba Cu..) Lupta la incercuire, raport de forte- 1 la 5,6,7 rezerva strategica ce face??
RăspundețiȘtergereNeacsu spunea...
RăspundețiȘtergereVere
" La multi ani si sanatate!
Despre pensii nu stiu decat ca mie imi creste negativ cu 1000 asa ca tu stai linistit. ...""
Si cand te gandesti -pe el numai principiile il manau in lupta...bla,bla
Circul dracului ii ca lui Dogaru si Pricina le creste cascavalul(pensia)+ si ceva smantana de pe la cotizatii merge treaba- S_A MERITAT EFORTUL !!!
ano 8:53:cat de cretini esti,nici nu iti dai seama ca eu nu am nicio legatura cu armata si nici nu sunt militar,mie doar mi se pare absurd ca pe timp de criza sa maresti pensiile speciale si sa scazi salariile de 2 lei.tu chiar esti asa de prost sa nu iti dai seama ca dogaru ala a semnat ceva cu cei de la usl privind revenirea la legea din 2001 a pensiilor militare?
RăspundețiȘtergereiar din noiembrie 2012,pdl o sa aiba probleme si sa intre in parlamnet,cine crezi ca o sa mai voteze cu ei?
chiar ca multi au dreptate ca a infiltrat chioru betiv securisti pe bloguri,adica tu chiar crezi ca vreun judecator de pe pamantul asta o sa accepte ca un parlit de subofiter sa castige de trei ori cat un colonel?
tu nu iti dai seama ce haos ii in sistemul de pensii militare daca l-a amestecat cu cel de stat,tu nu iti dai seama ca de aia lipsesc bani de la pensii?
esti extrem de naiv daca tu crezi ca situatia o sa ramana asa,cei care vin la guvernare nu o sa aiba nicio problema sa ii bage pe aia de la pdl si unpr la puscarie,o sa vezi tu cum intra pe rand la puscarie(oricum deja incep sa intre primari lor la puscarie).
si inca ceva pentru securitu de la 8:53,esti probabil sluga izmanarului,mai revizuiti revizuirea unpristi prosti,ca mai aveti cateva luni pana intrati la puscarie,ma indoiesc ca o sa mai aveti timp de ceva,sunteti ocupati acuma cu furturi de voturi,dar de la 0% nu poti sa urci la 5% nici daca ar fura pdl numai pentru voi.
RăspundețiȘtergere@anonim 8:53:cateva sute?sunt pe putin vreo 10000-15000 mii,daca nu si mai mult.daca erau cateva sute,securistii de la unpr nu te puneau sa comentezi.
RăspundețiȘtergereproblema este ca voi ati dat in aia 10-20% care erau sefi,in loc sa dati in aia 80-90% care erau sclavi de subofiteri(aia probabil nu stiau nici sa redacteze contestatia).
sunt un civil care uraste subofiteri.
@ano 14:39
RăspundețiȘtergereDa de ce ??Subofiterii,ti-au futut nevasta colonele??
E numai vina ta ca esti/o ai bleaga prostovanule!
@Anonim 14:39,
RăspundețiȘtergereIncredibila expimarea dumitale!!!
Te invit sa-ti versi ura - daca nu poti trai si altfel decat urand - oriunde, dar nu aici! Pe viitor, acest tip de MESAJE (instigatoare la ura, violente),vor fi sterse! Aviz amatorilor!
@& 16:34,
Cartonas rosu!!!