Atata prostie cata am vazut in ultimele zile in mass-media si in luarile
de pozitie ale unor politicieni, cu privire la întâlnirea informală de la Cotroceni,
si asa-zisul caz al tradatorului din PSD,
rareori mi-a fost dat sa mai observ ...
Iata totusi, si un om cu mintea intreaga!
Cum a reacționat Ion Iliescu după ce a aflat de întâlnirea informală de la Cotroceni
Întâlnirea informală din această săptămână de la Palatul Cotroceni, între liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, împreună cu Liviu Dragnea, și șeful statului Traian Băsescu, este “firească” și “necesară”, a declarat, duminică, pentru Gândul, fostul președinte Ion Iliescu.
“Ce-i nefiresc în a se întâlni un premier în funcţie, practic, candidatul unic la şefia noului guvern, cu preşedintele ţării? Nu-i normal să discute, în linişte, lucrurile, să se consulte? Nefiresc ar fi să nu se întâlnească. Ar crea o impresie de ostilitate. Contactul e necesar, trebuie discutate lucrurile. Dar nu vreau, neapărat, să sug din deget o reacţie, aşa cum cum văd că fac alţii”,a comentat Ion Iliescu întâlnirea informală de miercuri de la Palatul Cotroceni, la care a participat victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea și Traian Băsescu .
Despre faptul că cei doi lideri USL au trecut sub tăcere atât subiectul discuţiei, cât şi întâlnirea ca atare, președintele de onoare al PSD consideră că aceștia nu au avut, de fapt, ce comunica.
=========================
Consultarea de luni de la Cotroceni, neconstituțională
http://www.dcnews.ro/2012/12/consultarea-de-maine-de-la-cotroceni-neconstitutionala-vezi-de-ce/
=======================================
===========================
Negocierile la INFORMALĂ, show pentru popor la OFICIALĂ - ce spectacol se pregăteşte pentru ”consultările” de la Cotroceni
Partidele care au intrat în Parlament vin luni, la ora 10, la Cotroceni,
la negocierile legate de nominalizarea premierului. Majoritatea celor prezenţi merg pe varianta Victor Ponta premier (propunere susţinută de USL, UDMR şi grupul minorităţilor). PDL n-are nicio variantă, deşi MRU promite că "va spune ceva" la întâlnire, în timp ce PP-DD este decis să facă primul show politic de după alegeri. După informala de miercuri, liderul PNL,
Crin Antonescu, a anunţat că nu va fi prezent la oficială.
DD Show la Cotroceni
Invitat de preşedintele Traian Băsescu din greşeală, ca lider de partid, la consultările de mâine de la Cotroceni, şi retras apoi de pe listă, Dan Diaconescu va veni până la urmă la discuţiile despre nominalizarea viitorului prim-ministru să facă show. Una e poziţia PPDD pe care preşedintele în scripte al partidului a explicat-o pentru gândul şi cu totul alta intenţia declarată a lui Dan Diaconescu în legătură cu mizele politice ale momentului.
Simona Man, preşedintele oficial al PPDD, spune că partidul său va merge mâine pe mâna majorităţii USL care să îşi asume guvernarea, parlamentarii PPDD urmând să nu i se opună lui Victor Ponta nici la votul din plen, de la care se vor abţine. În traducere, PPDD ar face, indirect, jocul lui Ponta. Dan Diaconescu de cealaltă parte jură că partidul din care nu mai demisionează i se va opune ferm lui Ponta, inclusiv la vot şi are alte două variante de premier.
Programate pentru luni la ora 10.00, simultan cu toate partidele, consultările de la Palatul Cotroceni se anunţă a fi mai mult o formalitate. La varianta desemnării lui Victor Ponta, asumată de majoritatea de 67% a USL, s-au raliat oficial după alegeri şi parlamentarii minorităţilor naţionale şi cei ai UDMR. Singurii care se vor opune la votul în parlament vor fi aleşii PDL, PNŢCD şi ai Forţei Civice, fără a avansa însă o propunere proprie de prim-ministru.
"O chestiune protocolară"
Formula de 50 de invitaţi chemaţi simultan la consultări de Traian Băsescu a fost folosită de Crin Antonescu din start pentru a-şi anunţa neparticiparea. După întâlnirea secretă de miercuri cu Traian Băsescu a lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, consultările în sine au încetat să mai fie o mare miză în USL. Ca dovadă, cu o zi înainte, în USL stabilirea delegaţilor pentru discuţiile cu preşedintele nu era o prioritate, singura certitudine fiind participarea lui Victor Ponta.
Cu sau fără liderul PNL, căruia îi revenea de regulă rolul de a avansa oficial numele lui Ponta, pentru ca acesta să evite autopropunerea, varianta USL rămâne singura care va veni din partea partidelor.
"Este doar o formalitate. Avem o majoritate, toate lucrurile sunt clare, e o chestiune protocolară. Nici nu cred că ne va întreba pe fiecare ce propune când e invitată toată lumea. O să fie în linii mari acelaşi guvern. Probabil că vineri va fi şi învestirea", a estimat pentru gândul liderul celor 18 reprezentanţi ai minorităţilor, Varujan Pambuccian, care spune că va merge însoţit de "cine mai este prin Bucureşti".
UDMR merge cu Ponta
Numele lui Ponta va fi rostit de liderii UDMR ca propunere de prim-ministru, chiar dacă nu vor fi cooptaţi la guvernare, au susţinut pentru gândul surse politice din interiorul formaţiunii. Maghiarii nu sunt dispuşi să intre în excecutiv decât cu un portofoliu de ministru, nu doar la nivel de secretari de stat ori şefi de agenţii. Or, până acum, discuţiile cu USL nu au inclus şi propuneri concrete în acest sens. În aceste condiţii, în interiorul UDMR se vorbeşte tot mai serios despre varianta "opoziţiei constructive", într-o relaţie apropiată cu Victor Ponta. Concret, opoziţia constructivă ar însemna acces la resursele bugetare şi disponibilitatea de a sări în barca PSD la guvernare într-un viitor apropiat.
"La Cotroceni mergem cu un singur mesaj: cei care au câştigat alegerile au tot dreptul să vină cu propunerea pentru funcţia de premier şi să formeze Guvernul. Asta e situaţia, avem nevoie de stabilitate, de coerenţă în ceea ce priveşte abordările economice şi fiscale şi avem nevoie de o opoziţie constructivă, indiferent cine şi câţi vor sta în opoziţie", şi-a anunţat opţiunea Kelemen Hunor.
Din start, pronosticul său, merge de altfel spre nominalizarea lui Ponta: "După câte ştiu eu, asta va fi soluţia corectă", a spus Kelemen. La discuţiile cu Băsescu, liderul UDMR va fi însoţit de fostul ministru Laszlo Borbely, secretarul general Kovacs Peter, preşedintele CRU, Rozalia Biro şi Borbely Csaba, preşedintele aleşilor locali.
PPDD joacă la două capete
Ceva mai voalat, aceeaşi susţinere vine şi din partea preşedintelui PPDD. "Având în vedere scorul obţinut de USL la alegerile din 9 decembrie, cu siguranţă vor avea prioritate şi îi lăsăm să îşi asume până la capăt guvernarea. Acest lucru îl vom spune şi mâine, la consultări", a explicat pentru gândul Simona Man, preşedintele de drept al PPDD.
Deşi s-ar poziţiona oficial în opoziţie, la votul din parlament, spune Man, PPDD nu va vota împotriva unui guvern Ponta II, ci se va abţine. "Dacă se va pune în discuţie nominalizarea lui Victor Ponta, parlamentarii PPDD se vor abţine de la votul în parlament", a declarat liderul PPDD care va apărea la prima sa întâlnire cu ceilalţi lideri de partid, în tandem cu Dan Diaconescu.
În schimb, Dan Diaconescu, liderul de fapt al partidului, spune că susţinerea se va decide pe loc. Caz în care poziţia la consultări a partidului se anunţă diametral opusă.
"În niciun caz nu susţinem guvernul. Toţi cei 64 de parlamentari ai PPDD (PPDD are în realitate 68 de parlamentari, n.red) vor vota împotrivă", a declarat pentru gândul patronul OTV.
Mai mult, dacă vor fi întrebaţi de premier, Diaconescu spune că are doi aşi în mânecă: "Propunerile sunt Tudor Barbu şi Diana Voiculescu". Primul este liderul de grup al senatorilor PPDD, a doua vicepreşedintele partidului, ambii făcând parte din delegaţia pentru consultări, alături de Robert-Liviu Neagu, viitorul lider al deputaţilor PPDD. Prezentată oficial la Braşov drept "adevărata preşedintă a PPDD", Man nu a mai avut loc pe lista scurtă a lui DD.
Singura certitudine este că patronul OTV se va afla în delegaţia PPDD, chiar dacă invitaţia oficială la consultări i-a ajuns iniţial din greşeală. "Eu nu m-am supărat nicio secundă. Am primit invitaţia amândoi, inclusiv pe mail, dar nu m-a deranjat", a spus Simona Man.
Fosta ARD face act de prezenţă
De partea cealaltă, opoziţia va faace mai mult act de prezenţă. PDL se va prezenta la Cotroceni în formula Vasile Blaga - Anca Boagiu - Cezar Preda - Mihai Stănişoară - Gheorghe Flutur, pentru a anunţa că nu va vota guvernul USL, dar că nici nu înaintează vreo propunere de premier.
Singurul care susţine că va veni cu o alternativă de prim-ministru este lidrerul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, fără a dori însă să precizeze dacă nominalizarea va fi lansată mâine, la consultări sau după, ca variantă pur formală. "Ce vom propune, vom propune acolo, nu înainte", a explicat MRU, care va merge la consultări însoţit de prim-vicepreşedintele Adrian Iuraşcu, de secretarul general Ştefan Pirpiliu, de deputatul Dan Cristian Popescu şi de Smaranda Vornicu, vicepreşedinte al Forţei Civice.
Poziţia fostei ARD în viitorul parlament este însă una şubredă. Fără UDMR şi PPDD, opoziţia nu ar avea decât 80 de aleşi din 588.
http://www.gandul.info/politica/negocierile-la-informala-show-pentru-popor-la-oficiala-ce-spectacol-se-pregateste-pentru-consultarile-de-la-cotroceni-10395173
“O să comunice când vor avea ceva de comunicat. Asta e o anumită manieră de a judeca lucrurile – să fie totul la vedere, să fie transparent… Dar dacă nu au avut ce comunica?! Abia mâine, cei doi se văd oficial cu Băsescu. O să comunice atunci lucrurile de fond, nu?”,a explicat Iliescu.
În ceea ce privește situația senatorului Mircea Geoană, după așa-zisa “trădare” din PSD, privind numirea noului premier, Ion Iliescu consideră că subiectul este acum fără importanță.
“În povestea asta cu Geoană, au pus batista pe ţambal. O agitaţie inutilă. Pe cine mai interesează acum de Mircea Geoană? Discuţii fără importanţă. E limpede că preşedintele nu are nicio altă soluţie decât aceea de a-l numi pe Ponta. E un act normal, Ponta e candidat unic” a conchis Ion Iliescu.
Sursa:
================================================================
Consultarea de luni de la Cotroceni, neconstituțională
Consultările de luni, de la Cotroceni, indiferent de rezultat, sunt neconstituționale. Modul de desfăşurare al evenimentului este unul care încalcă prevederile Constituţiei.
Articolul 103, alin.1 din Constituţie prevede: „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.
Forţa Civică şi PNŢCD nu sunt partide reprezentate în Parlament. Astfel, este încălcat acest articol. Chiar dacă ambele au candidat în cadrul unei alianţe electorale (ARD) care a intrat în Parlament, nici FC şi nici PNŢCD nu au reprezentare parlamentară, nu pentru că ARD s-a desfiinţat de drept pe 9 decembrie, ora 21.00, ci pentru faptul că nu pot forma grupuri parlamentare.
Conform reglementărilor în vigoare, pentru ca un partid politic să fie considerat ca fiind parlamentar trebuie să aibă minimum un grup parlamentar. La Senat, numărul minim de senatori pentru formarea unui grup parlamentar este de 7, iar la Cameră este de 10, potrivit Cotidianul. În schimb, Forţa Civică are un senator şi 3 deputaţi, iar PNŢCD, un senator şi un deputat. Prin urmare, din punct de vedere juridic, FC şi PNŢCD nu există în Parlament, iar invitarea liderilor FC şi PNŢCD la consultări este neconstituţională.
Prezența la consultări a delegației grupului minorităților este tot o prezență constituțională pentru că grupul parlamentar încă nu există, urmând să se constituie după ce deputații sunt validați și după ce depun jurământul. Din această cauză, prezenţa la Cotroceni a unei delegaţii de la „minorităţi” este neconstituţională. Pentru a fi legală prezenţa „minorităţilor” există însă o portiţă: participarea tuturor celor 18 viitori deputaţi, iar în acest caz, ei reprezintă organizaţiile care i-au desemnat să candideze.
Sursa:http://www.dcnews.ro/2012/12/consultarea-de-maine-de-la-cotroceni-neconstitutionala-vezi-de-ce/
=======================================
===========================
Negocierile la INFORMALĂ, show pentru popor la OFICIALĂ - ce spectacol se pregăteşte pentru ”consultările” de la Cotroceni
Partidele care au intrat în Parlament vin luni, la ora 10, la Cotroceni,
la negocierile legate de nominalizarea premierului. Majoritatea celor prezenţi merg pe varianta Victor Ponta premier (propunere susţinută de USL, UDMR şi grupul minorităţilor). PDL n-are nicio variantă, deşi MRU promite că "va spune ceva" la întâlnire, în timp ce PP-DD este decis să facă primul show politic de după alegeri. După informala de miercuri, liderul PNL,
Crin Antonescu, a anunţat că nu va fi prezent la oficială.
DD Show la Cotroceni
Invitat de preşedintele Traian Băsescu din greşeală, ca lider de partid, la consultările de mâine de la Cotroceni, şi retras apoi de pe listă, Dan Diaconescu va veni până la urmă la discuţiile despre nominalizarea viitorului prim-ministru să facă show. Una e poziţia PPDD pe care preşedintele în scripte al partidului a explicat-o pentru gândul şi cu totul alta intenţia declarată a lui Dan Diaconescu în legătură cu mizele politice ale momentului.
Simona Man, preşedintele oficial al PPDD, spune că partidul său va merge mâine pe mâna majorităţii USL care să îşi asume guvernarea, parlamentarii PPDD urmând să nu i se opună lui Victor Ponta nici la votul din plen, de la care se vor abţine. În traducere, PPDD ar face, indirect, jocul lui Ponta. Dan Diaconescu de cealaltă parte jură că partidul din care nu mai demisionează i se va opune ferm lui Ponta, inclusiv la vot şi are alte două variante de premier.
Programate pentru luni la ora 10.00, simultan cu toate partidele, consultările de la Palatul Cotroceni se anunţă a fi mai mult o formalitate. La varianta desemnării lui Victor Ponta, asumată de majoritatea de 67% a USL, s-au raliat oficial după alegeri şi parlamentarii minorităţilor naţionale şi cei ai UDMR. Singurii care se vor opune la votul în parlament vor fi aleşii PDL, PNŢCD şi ai Forţei Civice, fără a avansa însă o propunere proprie de prim-ministru.
"O chestiune protocolară"
Formula de 50 de invitaţi chemaţi simultan la consultări de Traian Băsescu a fost folosită de Crin Antonescu din start pentru a-şi anunţa neparticiparea. După întâlnirea secretă de miercuri cu Traian Băsescu a lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, consultările în sine au încetat să mai fie o mare miză în USL. Ca dovadă, cu o zi înainte, în USL stabilirea delegaţilor pentru discuţiile cu preşedintele nu era o prioritate, singura certitudine fiind participarea lui Victor Ponta.
Cu sau fără liderul PNL, căruia îi revenea de regulă rolul de a avansa oficial numele lui Ponta, pentru ca acesta să evite autopropunerea, varianta USL rămâne singura care va veni din partea partidelor.
"Este doar o formalitate. Avem o majoritate, toate lucrurile sunt clare, e o chestiune protocolară. Nici nu cred că ne va întreba pe fiecare ce propune când e invitată toată lumea. O să fie în linii mari acelaşi guvern. Probabil că vineri va fi şi învestirea", a estimat pentru gândul liderul celor 18 reprezentanţi ai minorităţilor, Varujan Pambuccian, care spune că va merge însoţit de "cine mai este prin Bucureşti".
UDMR merge cu Ponta
Numele lui Ponta va fi rostit de liderii UDMR ca propunere de prim-ministru, chiar dacă nu vor fi cooptaţi la guvernare, au susţinut pentru gândul surse politice din interiorul formaţiunii. Maghiarii nu sunt dispuşi să intre în excecutiv decât cu un portofoliu de ministru, nu doar la nivel de secretari de stat ori şefi de agenţii. Or, până acum, discuţiile cu USL nu au inclus şi propuneri concrete în acest sens. În aceste condiţii, în interiorul UDMR se vorbeşte tot mai serios despre varianta "opoziţiei constructive", într-o relaţie apropiată cu Victor Ponta. Concret, opoziţia constructivă ar însemna acces la resursele bugetare şi disponibilitatea de a sări în barca PSD la guvernare într-un viitor apropiat.
"La Cotroceni mergem cu un singur mesaj: cei care au câştigat alegerile au tot dreptul să vină cu propunerea pentru funcţia de premier şi să formeze Guvernul. Asta e situaţia, avem nevoie de stabilitate, de coerenţă în ceea ce priveşte abordările economice şi fiscale şi avem nevoie de o opoziţie constructivă, indiferent cine şi câţi vor sta în opoziţie", şi-a anunţat opţiunea Kelemen Hunor.
Din start, pronosticul său, merge de altfel spre nominalizarea lui Ponta: "După câte ştiu eu, asta va fi soluţia corectă", a spus Kelemen. La discuţiile cu Băsescu, liderul UDMR va fi însoţit de fostul ministru Laszlo Borbely, secretarul general Kovacs Peter, preşedintele CRU, Rozalia Biro şi Borbely Csaba, preşedintele aleşilor locali.
PPDD joacă la două capete
Ceva mai voalat, aceeaşi susţinere vine şi din partea preşedintelui PPDD. "Având în vedere scorul obţinut de USL la alegerile din 9 decembrie, cu siguranţă vor avea prioritate şi îi lăsăm să îşi asume până la capăt guvernarea. Acest lucru îl vom spune şi mâine, la consultări", a explicat pentru gândul Simona Man, preşedintele de drept al PPDD.
Deşi s-ar poziţiona oficial în opoziţie, la votul din parlament, spune Man, PPDD nu va vota împotriva unui guvern Ponta II, ci se va abţine. "Dacă se va pune în discuţie nominalizarea lui Victor Ponta, parlamentarii PPDD se vor abţine de la votul în parlament", a declarat liderul PPDD care va apărea la prima sa întâlnire cu ceilalţi lideri de partid, în tandem cu Dan Diaconescu.
În schimb, Dan Diaconescu, liderul de fapt al partidului, spune că susţinerea se va decide pe loc. Caz în care poziţia la consultări a partidului se anunţă diametral opusă.
"În niciun caz nu susţinem guvernul. Toţi cei 64 de parlamentari ai PPDD (PPDD are în realitate 68 de parlamentari, n.red) vor vota împotrivă", a declarat pentru gândul patronul OTV.
Mai mult, dacă vor fi întrebaţi de premier, Diaconescu spune că are doi aşi în mânecă: "Propunerile sunt Tudor Barbu şi Diana Voiculescu". Primul este liderul de grup al senatorilor PPDD, a doua vicepreşedintele partidului, ambii făcând parte din delegaţia pentru consultări, alături de Robert-Liviu Neagu, viitorul lider al deputaţilor PPDD. Prezentată oficial la Braşov drept "adevărata preşedintă a PPDD", Man nu a mai avut loc pe lista scurtă a lui DD.
Singura certitudine este că patronul OTV se va afla în delegaţia PPDD, chiar dacă invitaţia oficială la consultări i-a ajuns iniţial din greşeală. "Eu nu m-am supărat nicio secundă. Am primit invitaţia amândoi, inclusiv pe mail, dar nu m-a deranjat", a spus Simona Man.
Fosta ARD face act de prezenţă
De partea cealaltă, opoziţia va faace mai mult act de prezenţă. PDL se va prezenta la Cotroceni în formula Vasile Blaga - Anca Boagiu - Cezar Preda - Mihai Stănişoară - Gheorghe Flutur, pentru a anunţa că nu va vota guvernul USL, dar că nici nu înaintează vreo propunere de premier.
Singurul care susţine că va veni cu o alternativă de prim-ministru este lidrerul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, fără a dori însă să precizeze dacă nominalizarea va fi lansată mâine, la consultări sau după, ca variantă pur formală. "Ce vom propune, vom propune acolo, nu înainte", a explicat MRU, care va merge la consultări însoţit de prim-vicepreşedintele Adrian Iuraşcu, de secretarul general Ştefan Pirpiliu, de deputatul Dan Cristian Popescu şi de Smaranda Vornicu, vicepreşedinte al Forţei Civice.
Poziţia fostei ARD în viitorul parlament este însă una şubredă. Fără UDMR şi PPDD, opoziţia nu ar avea decât 80 de aleşi din 588.
Marian Sultănoiu este senior editor al ziarului Gândul
http://www.gandul.info/politica/negocierile-la-informala-show-pentru-popor-la-oficiala-ce-spectacol-se-pregateste-pentru-consultarile-de-la-cotroceni-10395173
Unde ati disparut cu totii! Maimucule, vin la tata!
RăspundețiȘtergereAu cazut pe ganduri!
ȘtergereApocalipsa, pana la urma, se intreaba ZOO-land+Noo, vine ori nu?
Maimucles, nebunii si cine dreak mai sunt p'aciulea, vor sa stie!
Pun ori nu, de-o paranghelie?
Buey, ia vedeti voi de colea cum se antreneaza Cezar maimukles, primul si ultimul militar din armata romana!!!
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU
Tot mai multe voci: Consultarea de luni de la Palatul Cotroceni este NECONSTITUŢIONALĂ.
RăspundețiȘtergere=================
Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderii partidelor parlamentare, respectiv cei ai reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlament, care vor avea loc luni, la Palatul Cotroceni, sunt neconstituţionale, indiferent de rezultat, scrie cotidianul.ro.
Articolul 103, alin.1 din Constituţie prevede: “Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.
Neconstituţionalitatea consultării constă în încălcarea ultimei teze a acestui articol.
Forţa Civică şi PNŢCD nu sunt partide reprezentate în Parlament. Chiar dacă ambele au candidat în cadrul unei alianţe electorale (ARD) care a intrat în Parlament, nici FC şi nici PNŢCD nu au reprezentare parlamentară, nu pentru că ARD s-a desfiinţat de drept pe 9 decembrie, ora 21.00, ci pentru faptul că nu pot forma grupuri parlamentare.
Conform reglementărilor în vigoare, pentru ca un partid politic să fie considerat ca fiind parlamentar trebuie să aibă minimum un grup parlamentar. La Senat, numărul minim de senatori pentru formarea unui grup parlamentar este de 7, iar la Cameră este de 10. În schimb, Forţa Civică are un senator şi 3 deputaţi, iar PNŢCD, un senator şi un deputat. Prin urmare, din punct de vedere juridic, FC şi PNŢCD nu există în Parlament, iar invitarea liderilor FC şi PNŢCD la consultări este neconstituţională.
Şi prezența la consultări a delegației grupului minorităților este tot o problemă constituțională pentru că grupul parlamentar încă nu există, urmând să se constituie după ce deputații sunt validați și după ce depun jurământul.
Din această cauză, prezenţa la Cotroceni a unei delegaţii de la “minorităţi” este neconstituţională. Pentru a fi legală prezenţa “minorităţilor” există însă o portiţă: participarea tuturor celor 18 viitori deputaţi, iar în acest caz, ei reprezintă organizaţiile care i-au desemnat să candideze.
Liderii partidelor parlamentare şi cei ai reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlament au primit scrisori de invitaţie din partea lui Traian Băsescu pentru participarea la consultările necesare desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului.
Consultările în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României vor avea loc luni, 17 decembrie, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni.
Un DOBITOC de GENERAL iata ce aiureaza catre o presa bolnava: Ceauşescu a vrut să fugă din ţară cu 24 de tone de aur. Lingourile au dispărut.
RăspundețiȘtergere==========================================
Nicolae Ceaușescu ar fi fost convins în decembrie 89 să-și dea demisia și să fugă în Iran cu 24 de tone de aur.
Un general specialist în contrainformaţii, pe care o să-l numim fictiv Ioan Gez, ne-a dezvăluit că Ceauşescu fusese convins, în decembrie, să-şi dea demisia şi să fugă în Iran cu 24 de tone de aur. Plecat pe 18, dictatorul a fost păcălit că în ţară lucrurile au reintrat în normal, astfel că două zile mai târziu s-a întors la Bucureşti. Urmarea o ştim cu toţii: dictatorul a fost împuşcat, iar aurul “s-a evaporat”.
Generalul Gez, specialist în contrainformaţii, a condus structuri informative româneşti pe teritoriul unor ţări occidentale înainte de Revoluţie şi a fost ordonator de credite, având drept de semnătură pentru conturile structurilor pe care le conducea. Iată ce ne-a povestit: “Pe 3 decembrie, la Malta, se hotărâse deja soarta României: Ceauşescu trebuia să plece.
În noaptea de 14 spre 15 decembrie 1989, de pe Otopeni au decolat două avioane care au făcut două transporturi secrete, unul către Kiev, altul către Teheran. Fiecare aparat avea la bord câte 12 tone de aur. Primul era destinat ruşilor, ca preţ al libertăţii pentru Ceauşescu. Al doilea trebuia să fie luat câteva zile mai târziu de la Teheran de familia dictatorului, care urma să plece spre Chile, ţară în care să se stabilească. Ruşii voiau o revoluţie de catifea şi în România, fără vărsare de sânge. Astfel, după negocieri cu URSS, pe 17 decembrie, Ceauşescu a declarat că demisionează. Pe 18 a ajuns în capitala Iranului, Teheran, într-o vizită de prietenie”, scrie libertatea.ro.
Generalul Gez susţine că la şedinţa Comitetului Politic Executiv din 17 decembrie, în timp ce Timişoara era în plin război civil, Ceauşescu a demisionat, la ora 17.45.
“În mod straniu, fila care consemna acel moment a dispărut din stenogramă şi a fost refăcută, din memorie, pe 4 ianuarie 1990, de cea care consemnase datele, Maria Ionescu.
În această variantă, Ceauşescu apare cu următoarea declaraţie: “Deci nu sunteţi de acord cu măsura propusă?! Atunci, alegeţi-vă alt secretar general! Pe 18 decembrie, a apărut un articol în Scânteia Tineretului, care dădea semnalul trupelor Securităţii să declanşeze lovitura de stat, ceea ce s-a şi întâmplat. Pe 20 decembrie, Ceauşescu s-a întors la Bucureşti, convins de anumite structuri, care îl voiau neapărat mort, că totul este sub control în ţară. A urmat ceea ce se ştie, execuţia cuplului dictatorial şi transformarea României în ceea ce vedem cu toţii. De-spre aurul din Teheran nu se mai ştie nimic. Avionul care a făcut transportul în Iran s-a întors gol în data de 4 ianuarie 1990”, ne-a spus generalul Gez.
=====================================
======================
Sau......
O ipoteza la fel de halucinanta:
Cineva, este interesat sa dea vina pe Ceausescu, pentru DISPARITIA/volatilizarea celor 24 TONE de aur din visteria tarii!!!!! Romani, treziti-va!
Buna dimineata Zoo si Noo!
RăspundețiȘtergereApevistilor, AMR...4 zile.
P.S.
ȘtergereCica ora fatala va fi 13,11, ora Romaniei.Czare,sa fii pe faza!
Sugeti- ULA pentru ultima data!!
RăspundețiȘtergereNeatza Buna la Zoo + 9! Cezare nu uita de oua!
RăspundețiȘtergere"Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atentia asupra faptului ca un nou legislativ trebuie sa aiba printre prioritati si necesitatea adoptarii unei legi de responsabilizare a magistratilor.
RăspundețiȘtergereUn astfel de act normativ se impune a fi adoptat intr-un stat in care magistratii nu raspund nici pentru deciziile pe care le iau cu rea-vointa sau din grava neglijenta. Mai mult, Consiliul Superior al Magistraturii si Inspectia Judiciara functioneaza mai curand ca un sindicat si nu ca un organ de control, iar plata pentru erorile judiciare se face de la bugetul de stat, din buzunarul fiecarui contribuabil.
Institutiile din sistemul judiciar nu au reusit niciodata sa se puna de acord asupra unui mecanism prin care judecatorii si procurorii sa raspunda material ori disciplinar pentru situatiile în care pronunta condamnari fara probe sau hotarari contrare legii.
Orice condamnare fara probe este inacceptabila intr-un stat de drept. Nu conteaza numele sau calitatea inculpatului. Daca nu sunt probe nu trebuie sa existe condamnari. Un judecator care, din rea-credinta, sub presiunea unor factori de influenta sau din grava neglijenta, condamna fara probe trebuie sa raspunda profesional, civil si penal."
http://jurnalul.ro/stiri/observator/facias-raspundere-penala-magistrati-631681.html
PRELUARE de la SCMD
RăspundețiȘtergere=======================
Am mai pierdut un prieten drag. Astăzi , DUMINICA 16.12.2012 ,col.(R) TRS. VICTOR IONAȘCU a încetat din viata la SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA MILITAR CENTRAL "DR. CAROL DAVILA".
Ne cunoșteam din anul 1970 , adică de atunci când împreuna am devenit elevi ai LICEULUI MILITAR "DIMITRIE CANTEMIR " din BREAZA. Ulterior , viata ne-a mai adus de multe ori aproape. Mai întâi la STATUL MAJOR GENERAL și mai apoi în FILIALA din sectorul 6 a SCMD! Peste tot, VICTOR , un om bun la suflet , încrezător în oameni dar și în propriile-i forte, a muncit din greu și cu tenacitate pentru a realiza target- urile structurilor pe care în majoritate le-a condus sau din a căror conducere a făcut parte.Probabil ca v-ați convins de veridicitatea celor de mai sus participând alături de VICTOR la toate acțiunile SCMD pregătite și de el.
Caracterul sau introvertit nu a lăsat sa răzbată pana la noi durerea din sufletul lui pricinuita de "amputarea " pensiei cu o suma importantă. Într-un fel , acest lucru ne obliga sa nu încetăm lupta noastră pana nu ni se va face dreptate iar vinovații vor fi pedepsiți.
Victor avea un har deosebit, un suflet cald, dar și o dragoste de oameni cum rar întâlnești .
Acum ne-a mai rămas doar durerea surda pentru ca l-am pierdut și ii vom duce dorul neîncetat.
Victor cel blajin, Victor cel care nu se supăra niciodată, Victor care era mereu cu mintea cum sa facă sa fie bine, Victor cel silitor, Victor cel permanent robotitor nu mai este iar noua ne este greu sa credem asta?!
De ce Victor ? Si de ce asa brutal ?
Sa-l odihnească Dumnezeu și sa se milostivească de cei care i-au rămas în urmă, soția și fiul , alinându le sfâșierea din suflet și pustiul din viată !
ADIO DRAG CAMARAD!
Vă vom anunța în timp util data și locul funeraliilor.
Publicat de Costel Galateanu la 20:49
Muey, unde ati disparut cu tontii ca magariul in ceata?
RăspundețiȘtergereHaideti sa strangem randurile, uite cum viata ne rareste.Barem amu,cat suntem vii, sa fim uniti.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe colegul nostru!
Ne unim daca-ti spui parerea asupra pistolarului nr.1 cu numele de cod Cezar maimukles, prezentat aici in acest filmulet:
Ștergerehttp://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU
PS. astia ai nostri s-au speriat de cit este de bengos Czar si aia au fugit!
Am si io o firma in bv care se ocupa de anunturi funerare,de fapt sunt mai multe.SCMD-SRL face si reduceri??(ca doar cu asta se ocupa in ultimul timp-anunturi mortuare la "mica publicitate")
RăspundețiȘtergereDoamne feri !
ȘtergereN-ai crapat, inca ?
@PMT
Ștergerechiar iti doresti sa crap?Eu n-am dorit asa ceva nimanui.
ref la filmulet
RăspundețiȘtergereconcluzie;
multe "maimuce" sunt mai inteligente,mult mai inteligente decat coloneii bashiti care scriu pe bloguri.
vezi final film si semnul victoriei al maimucei vs negrotei colonei
Mei Curleoane, noi credeam ca tu esti nigger si inca unul din ala de Triviale...
ȘtergereScandal monstru in cadrul "coeziunii usele" : daca s-a faurit un minister "al maretelor proiecte", pentru pesedistu'-sudistu' Seova Danutz, liberoii vor si un minister "al micilor proiecte", pentru Mery Campeanu, care s-a cam saturat de atata "Munca" !
RăspundețiȘtergereE fain tare in tara lu' Dorele !
Daca nu se inventeaza si "Ministerul Mijlociilor Proiecte", n-am rezolvat nimic !
Din surse sigure, Ministerul MARILOR Proiecte, condus de Seova Danutze se va ocupa, in principal, cu elaborarea de studii de fezabilitate pentru zugravirea Casei Poporului, precum si cu intocmirea de anteproiecte pentru elaborarea de proiecte viabile, in vederea asfaltarii podului de la Agigea numai cu un singur strat de asfalt, asa cum a fost proiectat de inginerii comunisti !
Si daca,(virgula)coloneii erau ca generalii de la summitu' NATO??mureau ca porcii injungheati.Cel putin negroteii (coloneii) erau supli si iuti de picior.Ce te faci cu ai nostri??
RăspundețiȘtergereMai pula, ai prins grai din nou?
ȘtergereTu n-ai obraz?ca de crapat, vaz ca n-ai crapat, barem obrazul sa-ti crape de rusine, dobibocule!
Ai nostrii e grasi ca porcii! Mai ales astia care impingeau aerul cu pieptul prin SEMEGE si apoi si-au tras niste pensioaie cu L164....porcii!!
RăspundețiȘtergereUai, iar pute a maimuca kkcioasa pe-aciulea! Deschideti repede fereastra ca ne axfixiem!
ȘtergereBuey, PMT, unde PL MNEU ai fo?
RăspundețiȘtergereDai bir cu fugitii si nu raportezi ninica?
Traiasca domnul hOOOOOPREA - cel mai tare vicepremier care se va ocupa doar de ....pensiile militare!!
RăspundețiȘtergereBai ce bine se misca armasarii USL(Crin si Ponta) ,parca ar fi urmasii lui ...Ducipal!!
Si la Tv. e mai ..cool acum! Doamne ajuta ca s-a trezit si poporul ROMAN dupa 22 de ani de anestezie generala ! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!! Czar