Google Translate

marți, 12 noiembrie 2013

Ruperea USL. Acum... se pare ca TOT mai multi... asta vor / asta viseaza!

 
Ce urmăreşte Traian Băsescu prin noua strategie de rupere a USL.
 
Pentru preşedinte este vital ca USL să se rupă. Ce ofertă „generoasă” anunţă Traian Băsescu pentru PSD. Ultimul interviu al preşedintelui a devoalat adevăratele sale intenţii.

A. Ruperea USL

Interviul de luni seara marchează o premieră pe scena politică: Traian Băsescu a preluat în propriile mâini tentativa de a sparge USL. Până acum, această misiune o avea presa portocalie (nu mai amintim despre cine este vorba, sunt aceleaşi medii de informare care au „operat” şi în 2012), diverşi foşti sau actuali consilieri prezidenţiali, politicieni din zona PDL şi partidele satelit ale Palatului Cotroceni. Numai că toată această armată a plecat din start cu o credibilitate apropiată de zero, eşecul fiind previzibil.

Acum Traian Băsescu a decis să se implice direct. Dar şi cum el este la pământ la capitolul credibilitate, a ales o strategie nou. În primul rând el spune: „USL nu se va rupe”. Timp de trei ani, Traian Băsescu a „văzut” mereu rupererea USL. Evident, toată lumea a pus – corect – semnul egal între „prezicerile” preşedintelui şi dorinţele lui. Mai mult, rezultatele electorale ale USL (scorurile de la alegerile locale, parlamentare, de la referendum) au redus la maxim gradul de credibilitate al preşedintelui. Acum, venind în premieră cu formularea „USL nu se va rupe”, Traian Băsescu vizează două efecte: să fie percepută ca fiind „noua” sa dorinţă şi/sau să fie percepută ca fiind necredibilă. Adică vizează generarea de efecte contrare. Mesajul este adresat întregului electorat.

B. Ecuaţia prezidenţialelor şi „meciul” Ponta vs Antonescu

Argumentul forte al lui Traian Băsescu întru susţinerea formulării „USL nu se va rupe” îl constituie următoarea „previziune”: „PSD-ul dacă se rupe de liberali nu câştigă prezidenţialele”. Aici Traian Băsescu se contrazice singur. Dacă „USL nu se rupe” aşa cum susţine el, PSD nu are cum să câştige prezidenţialele, pentru că Antonescu va fi candidatul Alianţei. Or, ca PSD să poată propune un candidat propriu la Preşedinţie, condiţia o reprezintă ruperea USL. Numai că în acest caz Traian Băsescu se contrazice intenţionat (mizează probabil pe nebăgarea de seamă a celor care l-au urmărit şi l-au analizat) şi avem aici mai multe mesaje adresate exclusiv PSD şi electoratului acestui partid.

În primul rând, Traian Băsescu zgândăre orgoliul activiştilor şi electoratului PSD. Practic, Traian Băsescu prin formularea de mai sus lasă să se înţeleagă că PSD este un partid care depinde 100% de alianţa cu PNL şi că fără liberali nu ar putea să facă nimic. Pur şi simplu îi mobilizează. Împotriva liberalilor. Şi pentru ca mobilizarea să fie completă, Traian Băsescu vine şi plusează prezicând că, într-un tur II, candidat PSD (Ponta) vs Crin Antonescu, liberalul ar avea câştig de cauză pentru că ar obţine voturile întregului electorat de dreapta, adică şi ale electoratului PDL, FC, PNŢCD şi PMP.

Aici logica lui Traian Băsescu este însă în suferinţă. În primul rând pentru că electoratul PNL plus al forţelor pro Băsescu este, numeric, sensibil, sub cel al PSD. Traian Băsescu nu a luat în calcul electoratul UDMR, cel al PPDD şi PRM (atât cât a rămas) şi segmentul indecişilor. Aceste electorate vor decide un eventual duel PSD – PNL la Preşedinţie.

Dar Traian Băsescu le omite cu bună ştiinţă. Lui Traian Băsescu nici prin cap nu-i trece să-şi îndemne electoratul, adică un maxim de 10-12 cât ar putea strânge PDL şi celelalte partiduleţe derivate din el, să-l voteze pe Antonescu. Din contră. Oferta este pentru PSD. Şi aici tot ce a spus Băsescu trebuie perceput invers. Se impune o întrebare: de ce vine Traian Băsescu cu această ofertă făcută PSD? Răspunsul este simplu şi el lămureşte şi de ce pentru Traian Băsescu este vital ca USL să se rupă.

Să explicăm. Traian Băsescu ştie foarte bine că un USL puternic dă în proporţie de 90% preşedintele din primul tur de scrutin sau fără probleme în turul II. De asemenea, Traian Băsescu ştie foarte bine că forţele politice pe care le promovează, fie ele şi sub forma „dreptei unite”, nu au nicio şansă nici la prezidenţialele din 2014 şi nici la parlamentarele din 2016. Pentru Traian Băsescu contează un singur lucru: să-şi salveze pielea după ce pleacă de la Palatul Cotroceni şi să-şi negocieze o funcţie onorabilă după ce nu va mai fi preşedinte.

Oferta lui Traian Băsescu este reprezentată de cele 10-12 procente care într-adevăr ar ajuta 100% PSD să obţină preşedinţia. Numai ca aceată ofertă să fie viabilă, USL trebuie să se rupă. Este condiţia esenţială pentru ca Traian Băsescu să demareze manevrele pentru salvarea viitorului său. Şi pentru a-şi atinge scopul, a mai scos un „as” din mânecă: dacă până mai ieri, Victor Ponta era (totuşi) băiatul cel bun şi Crin Antonescu un „iresponsabil nefrecventabil” (să ne amintim că, în calitate de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu a fost scos de Traian Băsescu din protocolul ceremoniei depunerii jurământului unui ministru liberal), de luni seara, brusc, Antonescu a devenit „corect” şi Ponta un iresponsabil.

Este greu de spus dacă noua strategie a lui Traian Băsescu va prinde. Depinde foarte mult de modul în care vor acţiona (vor evita capcanele) liderii USL şi ceilalţi fruntaşi ai alianţei, inclusiv cei din zona administraţiei locale.


Analiză cotidianul.ro
Ce urmăreşte Traian Băsescu prin noua strategie de rupere a USL
http://www.cotidianul.ro/ce-urmareste-traian-basescu-prin-noua-strategie-de-rupere-a-usl-226334/
 ======================================================================
======================================================
=================================

28 de comentarii:

  1. Io nu-i prevad Kioretelui un viitor prea fericit. Nici lui, nici kotzofenelor alora a caror tata este. Nastase a primit putzina pirnaie pentru relele pe care le-a facut. Asta va sta mult mai mult ascuns la mititica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheee....
      La cate DOSARE a pregatit pentru fiecare... vise, taica vise!
      La cat a DAT ca altii sa-l OCROTEASCA... chiar nimic nu va pati!
      Pai... ganditi-va... Elena Udrea etc.... pateste careva ceva???
      NIMIC si NICIODATA. Corb la Corb... NU scoate ochii!

      Ștergere
    2. Va candida Victor Ponta la PREZIDENŢIALE? Iată răspunsul premierului.
      ==================================
      Candidatul USL la alegerile prezidenţiale rămâne Crin Antonescu, a reamintit premierul Victor Ponta, marţi seară, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

      Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, copreşedintele USL a răspuns:

      "Vom avea candidat unic al USL pe Crin Antonescu. (...) Duşmanul comun al USL, nu doar al României, este la Cotroceni, nu a plecat Traian Băsescu.

      Nimic nu mi se pare mai important decât să scăpăm ţara de Traian Băsescu", a spus şeful Executivului.

      Ștergere
    3. Ma doare-n buci de cine va candida si de raspunsurile lu Dottore-Privatizatore, ori de ragaielile pline de damf de uischi alu colonistu sef !

      Vin ai nostri, pleaca-ai nostri, eu raman tot ca prostu !
      Pula si cureaua lata ma mai prin derbedeii astia pe la urne !
      Ma fut in jocurile lor politice de grofi nenorociti, cu care or nenorocit Romanistanul !

      Traiasca Kingu Mishulika de Hohentzollern das Zigmastronghen von Meonhengladbahenzie !

      Ștergere
    4. Pese: singura mea dorinta este sa mai aud, in racoarea diminetii, urmatoarele comenzi:
      - Baza derbedeul sef !
      -Bazaaa !
      - Derbedei, in coloana...ADUNA- REA !
      Tonul la cantec !
      - Noi suntem ai puscariei
      -Batalion de derbedei REPE- TA !
      -Spre parnaie, cu cantec, inainteeeee MARS !

      Rap-rap-rap...noi suntem ai puscarieiiiii....noi suntem si frati u-niti...

      Ștergere
  2. Nu vreau a sti cite dosare avea Gitler .
    Cind se da liber la dictatori, si o tigaie la oferta, ...

    RăspundețiȘtergere
  3. hai si ....pula ..pula pula ...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne-o suji Cezarel-cap roshu si kel de Viurel!!!

      Ștergere
  4. Muei, sunteti loviti de tescovina?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uai, ce-asi be o scroboteala ! De max 26-28 de grade ! Facuta, asea gospodareste, la un alambic proprietate perzonala, intr-o magazie, pe sestake !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, si ce mi-e dor de-o adunare de partid, de aia adevarata, in care sa-mi prezint raportul de activitate si sa-mi iau mai multe angajiamente, iar secretarul sa-l tot zoreasca pe cel de zmangalea procesul verbal, ca nu cumva sa-i scape sa noteze la ceaslov frun angajiament !
      Uai, ce amintiri fromoase !
      Ierea unii experti in adunari beobe, stiau fel de fel de spekerii pe care trebo sa le dai pe goarna, ca sa iesi bine !
      De exemplu, cand treboia sa-mi prezint activitatea, ma inscriam in aodienta la un specialist de asta, care ma consilie, contra 4-5 halbe si-un rom mare, cum si cata automuie treboia sa-mi dau !
      Ca, musai treboia sa-ti pui cenusa-n cap ! Insa nu ca boul, ci asea stilat !

      Ci fain bre, ci fain...

      Ștergere
    2. Pese: acusika stau sa ma uit cum unii, romani adevarati, se jioaca ori de-a guvernatorii, ori de-a conducatorii, ori de-a baronii, ori de sefii de mafie personala, ori de-a procororii !

      Ștergere
  6. A aparut un nou numar din Obositorul Militar !
    Uai, da ce-mi mai place kestia iasta cu “A aparut” !
    Imi aduce aminte de vremurilii de demult, cam pe cand ieream locotenent, cu stelute rusesti, si mergeam cu tilicarii la instructia tragerii, pe-un islaz, unde puneam in “scena”, cat mai fidel, conditiile de tragere prevazute de Reteai !
    Fro 6 tilicari, prin rotatie, o faceau pe-a dispozitivele alea automate de ridicat tintele, iar cand zghieram ca scapetele “Au aparut”, jiup, tilicarii, care stateau turceste, le ridicau ! Cand coboram steagul rosiu, coborau si ei tintele. Si tot asea, pana cand tilicarii se plictiseau si se luau la povesti si nu mai iereau atenti la comanda ! Atunci interveneam prompt sa pun ordine in poligonul automatizat: “Au aparut” baaaa, tu-va-n gura, ca va sparg ! Si iar pornea poligonul, ca la regulament !
    Deci, cum ziceam, a aparut un nou numar din Obo !
    Ia-n sa vedem ce mai zice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai aflam, cu mandrie patriotica, ca pe 6 nov a avut loc activul de partid si de stat cu mosnegii bolsevici, in prezent uneperizati, pentru realegerea organurilor de conducere din fruntea Anecemerere !
      A fost reales, pe viata, tovarasul neo-cripto-comunist uneperizat Iliescul,
      S-a scandat : Iliescul si poporul, din partea stanga a salii si Iliescul ce mai stai-vine regele Mihai, din partea dreapta a salii !

      Ștergere
    2. Pese: unul de la Secemede o vrut sa strige ceva de " jos securistii " si-o loat muie !
      Asa am aozit, da eo nu cred ca-i adevarat...

      Ștergere
  7. Si mai aflam ca pe 1 decembre vom vedea cea mai tare parada, cu ocazia lu 95 de ani de cand hortystii or loat muie !
    E bine cum gandeste ministrul Huoprea, de la Ministerul Dezbinarii Nationale. Ca, la 100 de ani, nush daca om mai avea ceva in dotarea armatii ! Or sa defileze numa sepepeii, sereistii, securistii si setesistii, cu tehnica lor de ultima generatie ! Armata militara...ciuciu, ca ne iau amerlocii inapoi si hamvriurile alea donate mocca ! Poate doar cu scutul de la Deveselu sa defileze brava armata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In rest...e fain tare in armata ! Asa zice Observatoarea. Avioanele inca mai zboara...lasa ca-i bine !

      Ștergere
  8. Doamne feri, ce film horor vazui pe Hronicul seamnalelor !
    Cica un UFO gigantic se indreapta spre soare !
    Ioi !

    Da, eo ma oitai mai bine, cu ambele perechi de ochelari, si vazui ca, de fapt, nu-i un UFO, ci un Mig 21 Lensar, de la Baza Campia Sturzii, care zboara la Briusel, ca sa-l duca pe seful Danila la Conferinta Anuala a Sefilor Semegheilor din mUE !
    Ia-n vedeti si voi, de nu-i Migul nostru !

    RăspundețiȘtergere
  9. JOIENEL si BUGETUL ROMÂNIEI PE 2014 !
    Accizele la carburanţi cresc cu 20%. Sau, mai exacteman, acciza la benzină se va majora cu 19,4%, iar cea la motorină cu 21,1% !

    Calculai repede, cu cat se vor scumpi alimentele si concluzionai ca beliram fiecare ce are intre picere, in zona inghi !
    ==========================
    Zurza: ziarul Zgandul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sireaca tzatza Leusteanca ! Ea zice acusica ca o doare-n floci de benzina, ca n-are masina !
      Insa nu stie ce-o asteapta. Sa videm cum o mai cumpara ea "Franzela Dottore", cu 90 de banutzi !

      Ștergere
  10. Muei, is atit de obo incit si sa zimbesc mi-e greu. Da beau o canuta de mitilic si trec la studierea ,,corespondentei'', desi vad ca sunteti toti cam tapeni. Mai putin defectii de serviciu. Ha, ha, ha! DSB(defect de serviciu pe blog)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baga una si pentru mine ! Ca miroase fain !

      Ștergere
  11. Ioi !
    ===========================
    La ce ministere cresc bugetele

    Conform proiecţiei raportate strict la bugetul ministerelor şi altor instituţii, Administraţia Prezidenţială va primi 25,5 milioane lei (de la 24,8 milioane lei în acest an, cu 2,79% mai mult), Senatul - 101,6 milioane lei (de la 95,4 milioane lei, 6,42%), Camera Deputaţilor - 238,8 milioane lei (de la 223,4 milioane lei, 6,86%), Curtea Constituţională - 14,69 milioane lei (de la 14,58 milioane lei, 0,71%), Secretariatul General al Guvernului - 7,2 miliarde lei (de la 6,5 miliarde lei, 10,03%), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - 4,8 miliarde lei (de la 3,58 miliarde lei, 33,9%), Ministerul Finanţelor - 3 miliarde lei (de la 2,65 miliarde lei, 15,35%), Ministerul Apărării - 6,4 miliarde lei (de la 6,2 miliarde lei, 3,66%), Ministerul Muncii - 29,7 miliarde lei (de la 28,9 miliarde lei, 2,48%), Ministerul Agriculturii - 19,4 miliarde lei (de la 17,1 miliarde lei, 13,01%), Ministerul Mediului - 2,68 miliarde lei (de la 2,32 miliarde lei, 15,59%), Ministerul Transporturilor - 6,4 miliarde lei (de la 6 miliarde lei, 6,46%), Ministerul Educaţiei - 8,5 miliarde lei (de la 8,4 miliarde lei, 1,43%), Serviciul Român de Informaţii - 1,106 miliarde lei (de la 1,101 miliarde lei, 0,47%), Ministerul Fondurilor Europene - 166,3 milioane lei (de la 149,3 mlioane lei, 11,40%), Autoritatea Electorală Permanentă - 17,1 milioane lei (de la 16,2 milioane lei, 5,20%).
    ==========================

    SGG=7,2 melearde ! Aproape cat Educatia ! Si mai mult decat Dezbinarea Nationala !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: bugetul asta de la Guvern este pentru manareala, ca altfel nu se justifica !
      La fel ca si bogetul pe care i-l da lu Baroane von Dragnea ! Pentru manareala, in an cu alegeri !
      La fel cum o facut si boc (boc=cacat in limba turca). Vor curge bani spre primariile amice si prietene, cu gardurile vopsite intr-o nuanta de rosiu aprins, ca steagul bolsevic !
      Sa moara pedelicii de necaz, cu tot cu Alianta Poponara !

      Ștergere
    2. Sa moara, sa moara!

      Ștergere
  12. Ioi !
    =================
    Va aducem la cunostinta faptul ca,SCMD,prin Departamentul Juridic,va deschide un proces pentru recuperarea sumelor de bani retinute din pensii ca urmare a recalcularilor pensiilor in perioada 2011-2013.Pentru a putea intra in acest proces va trebui sa faceti dovada platii la zi a cotizatiei de membru al SCMD si sa achitati suma de 50(cincizeci)lei,constituind cheltuieli de judecata.
    ======================
    Deci, ca sa intri in proces, trebo sa faci dovada ca ai platit, LA ZI, cotizatia ! Altfel ai FUTAT-O !
    Oricum ai futat-o, chiar si cu ea platita, la zi, ori la noapte !
    Pentru ca, procesul asta, e ca si pierdut. Nici n-apuca sa se nasca, ca o sa si hie avortat !

    Spekeri sindicalistii astia de la centru, ca sa mai salveze din coeziunea sindicala, or mai pus-o de-o muie !
    Las ca-i bine, macar au ceva actiune, agitatie, nu ca bosorogii aia comunistoizi de la Anecemerere ! Chit ca-i pe banii pulimii !

    RăspundețiȘtergere
  13. CEZAREEEE...E OARA NOAUA, IAR UITASI DE OUAUA???

    RăspundețiȘtergere
  14. Booon. Am bagat un sandavis mitilic/fasole&carnat/mitilic si parca-l vad pe maimucu in roz(roz vreju, maimucule!). Deci asia cu boogetul. Muei M/III, la dezbinare-s bani destui, cacuma nu se mai cumpara crema pentru bocanci. Ficare si-i mozoleste acasa, cu curu(ceaunului).

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri