Prieteni,
“E cumpăna dintre ani!
Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani !”
“La mulţi ani cu sănătate!"
Domnul să vă dea de toate.
Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate... la un loc.”
“E cumpăna dintre ani!
Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani !”
“La mulţi ani cu sănătate!"
Domnul să vă dea de toate.
Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate... la un loc.”
“Gândiţi-vă la trecerea dintre ani... ca la o poartă.
Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune.
LA MULŢI ANI!”
------------------------------------------------
Admin Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ -
Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune.
LA MULŢI ANI!”
------------------------------------------------
Admin Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ -
Anul Nou este sărbătorit prin obiceiuri diverse şi inedite de diferitele popoare, însă peste tot se manifestă credinţa unui nou început şi speranţa unui viitor mai bun, prin aruncarea lucrurilor vechi din casă, aprinderea de artificii sau exprimarea unor dorinţe.
În Scoţia, Anul Nou este numit "Hogmanay", iar în unele sate sunt aprinse suluri de smoală, care sunt lăsate apoi să se rostogolească pe străzi. Astfel, anul vechi este ars şi celui nou îi este permis să vină. Scoţienii cred că prima persoană care va intra în casă de Anul Nou va aduce fie noroc, fie ghinion. Anul cel nou va fi norocos dacă această persoană este un bărbat brunet, care aduce un dar.
Un obicei spaniol de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului care vestesc trecerea în noul an, acestea reprezentând dorinţe pentru fiecare lună a anului următor. De asemenea, pentru mirese, noaptea de Anul Nou reprezintă ocazia de a-şi strecura verigheta în cupa de şampanie şi de a ciocni.
Un obicei similar există şi în Portugalia, cu diferenţa că aici sunt preferate smochinele. Astfel, în noaptea dintre ani, trebuie înghiţite 12 smochine, care simbolizează 12 dorinţe pentru anul ce vine.
La Liège, în Belgia, pe 1 ianuarie, există obiceiul de a mânca choucroute (un fel de varză murată cu cârnaţi) în familie, având sub farfurie, în mână sau în buzunar o monedă, pentru a avea bani tot anul.
La Napoli, în Italia, Anul Nou este întâmpinat printr-un obicei special, care constă în a arunca pe fereastră obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut. Astfel, obiecte de mobilier, vase şi haine ajung în stradă, spre nefericirea gunoierilor, care trebuie să treacă în timpul nopţii pentru a face curăţenie. Tradiţia, însă, tinde să dispară, deoarece prezintă reale riscuri pentru trecători. În noaptea de Anul Nou, numită "Capodanno", italienii obişnuiesc să pună pe masă mâncăruri speciale, despre care se spune că aduc bogăţie şi abundenţă.
În Olanda, Oudejaarsdag sau "ziua anului trecut" (31 decembrie) este sărbătorită prin multe focuri de artificii, care încep în zori şi ţin până târziu în noapte.
În unele părţi din Elveţia şi Austria localnicii se costumează pentru a sărbători ajunul zilei de Sfântul Silvestru. În anul 314, oamenii au crezut că suveranul pontif al acelei perioade, care se numea Silvestru, a capturat un monstru de mare ce va scăpa şi va distruge lumea în anul 1000. În amintirea acelei spaime, oamenii se îmbracă în costume neobişnuite.
În Grecia, ziua de Anul Nou este dedicată Sfântului Vasile, celebru pentru bunătatea sa. Copiii îşi lasă încălţările lângă şemineu în noaptea de Anul Nou, pentru a primi daruri de la sfântul cel bun. O mâncare tradiţională pentru această sărbătoare este "vassilopitta", o prăjitură în care este pusă o monedă din argint sau din aur. Cel ce găseşte moneda va avea noroc în anul respectiv.
În ţări din America Latină, precum Ecuador sau Peru, cu puţin timp înainte de Anul Nou, oamenii fac păpuşi de cârpă sau din hârtie creponată (muñecos), care reprezintă anul ce s-a terminat. Păpuşile sunt expuse apoi în faţa caselor până pe 31 decembrie, la miezul nopţii, când sunt arse în stradă. Există, de asemenea, credinţa conform căreia dacă porţi o anumită culoare la 12 noaptea, aceasta ar putea aduce noroc în anumite domenii. Astfel, se spune că galbenul este semn de bani, iar roşul poate aduce noroc în dragoste. De asemenea, cel care doreşte să călătorească tot anul trebuie să alerge prin cartier cu o valiză în mână, la ora 12 noaptea fix.
Ruşii obişnuiesc să bea şampanie la miezul nopţii şi, după ora 12, să deschidă uşile şi ferestrele pentru ca noul an să intre în casă.
În ebraică, Anul Nou se traduce prin "Rosh Hashanah". Este un moment sacru, când oamenii se gândesc la ceea ce au făcut rău în trecut şi promit că vor fi mai buni în viitor. Ceremonii speciale au loc în sinagogi, unde se cântă la shofar, un instrument special. Copiii primesc haine noi, iar masa cuprinde obligatoriu fructe şi produse din făină, pentru a aminti de vremea recoltei.
În calendarul islamic, care se bazează pe mişcările Lunii, data noului an este devansată cu 11 zile în fiecare an. În Iran, Anul Nou se sărbătoreşte pe 21 martie. Cu câteva săptămâni înainte de această dată, oamenii pun seminţe de grâu la încolţit, în vase speciale. Până la sosirea anului nou, grâul creşte şi simbolizează primăvara şi viaţa nouă care începe.
Nu toţi hinduşii sărbătoresc noul an în acelaşi timp sau în acelaşi fel. În Bengalul de Vest, oamenii se împodobesc cu flori, pe care le colorează în roşu, roz, violet sau alb. Femeile poartă haine galbene, culoarea primăverii. În schimb, în sudul Indiei, mamele pun mâncare, flori şi daruri într-o cutie specială, pentru copii. În dimineaţa Anului Nou, copiii trebuie să ţină ochii închişi, până când sunt conduşi de mână la cutia cu daruri. În India Centrală, steagurile portocalii împodobesc toate clădirile în ziua de Anul Nou. În provincia Gujarat, în vestul Indiei, Anul Nou este celebrat la sfârşitul lunii octombrie, în acelaşi timp cu festivalul Diwali, când pe acoperişuri se pun mici lămpi cu ulei aprinse. În aprilie, când Soarele se mişcă din Casa Peştilor în Casa Berbecului, locuitorii din Sri Lanka încep să sărbătorească Anul Nou. Acesta cade, de obicei, pe 13 sau 14 aprilie.
În Vietnam, Anul Nou este numit "Tet Nguyen Dan" sau mai simplu "Tet". El începe pe 21 ianuarie sau 19 februarie, în funcţie de an. Vietnamezii cred că un zeu stă în fiecare casă, iar în ziua de Anul Nou se duce la cer. Acolo, el spune cât de bun sau rău a fost fiecare membru al familiei în anul care a trecut. Zeul călătoreşte pe spatele unui crap, de aceea vietnamezii obişnuiesc ca de Anul Nou să cumpere un crap viu, căruia îi dau drumul în râu.
Anul Noul chinezesc este celebrat cândva între 17 ianuarie şi 19 februarie, când este Lună Nouă - "Yuan Tan". El este sărbătorit de chinezii din întreaga lume prin procesiuni pe stradă, unde sunt aprinse mii de lanterne. Chinezii cred că spiritele rele sunt peste tot în acea perioadă, aşa că aprind artificii pentru a le îndepărta. Uneori, ei îşi sigilează ferestrele şi uşile cu hârtie, pentru a nu lăsa spiritele malefice să pătrundă în casă.
Pentru japonezi, Anul Nou, numit "Oshogatsu", este una dintre cele mai importante sărbători şi un simbol al înnoirii. În decembrie, sunt organizate "petreceri de uitat anul" sau "Bonenkai", prin care oamenii lasă în urmă problemele şi grijile anului pe cale să se încheie şi se pregătesc pentru un nou început. Neînţelegerile şi animozităţile sunt uitate. Pe 31 decembrie, la miezul nopţii, familiile merg la cel mai apropiat templu pentru a împărţi saké (băutură tradiţională, n.r.) şi pentru a asista la cele 108 lovituri de gong care anunţă trecerea în noul an (această cifră reprezintă numărul păcatelor acumulate într-un suflet de-a lungul anului, iar loviturile de gong simbolizează alungarea păcatelor unul câte unul şi purificarea sufletelor). Pe 1 ianuarie, copiii primesc otoshidamas - mici cadouri cu bani înăuntru.
Ceremonialul de înnoire simbolică a timpului calendaristic în noaptea de 31 decembrie - 1 ianuarie este numit la români "Îngropatul Anului", denumirea de "Revelion" aparţinând timpurilor moderne.
Potrivit lui Ion Ghinoiu, autorul cărţii "Zile şi mituri", asemănător divinităţii, timpul se naşte anual, întinereşte, se maturizează, îmbătrâneşte şi moare, pentru a renaşte după alte 365 de zile. Ciclul sărbătorilor de Anul Nou este unul ritualic, împărţit simetric de Revelion în două segmente: perioada dintre Crăciun şi miezul nopţii de 31 decembrie şi apoi până la Bobotează.
În prima parte a ciclului, timpul se degradează: se măreşte noaptea, sporeşte frigul şi întunericul şi, odată cu acestea, spaima oamenilor că lumea merge spre pierzanie, că va veni momentul când Soarele va dispărea definitiv de pe cer. Se face apoi simţit fenomenul solstiţiului de iarnă, când Soarele începe să urce pe bolta cerului şi ziua să crească puţin câte puţin, "cu cât sare cocoşul pe pragul casei" sau "cu cât se mişcă puiul în găoacea oului". Prin multe obiceiuri şi credinţe care exprimă iniţial teama, dezordinea şi haosul, iar, după miezul nopţii de Revelion, optimismul, veselia, ordinea şi echilibrul, oamenii acordă diverse semnificaţii fenomenelor naturale.
Sursa:
ANUL NOU ÎN JURUL LUMII Moment al unui nou început, marcat prin obiceiuri inedite - Mediafax
------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La multi ani cu sanatate si fericire tuturor celor care intra in contact cu acest blog.tigri 2
RăspundețiȘtergereLa multi ani tuturor pacientilor din stabiliment, animalelor de la Zoo, purtatorului de vorbe Firea-Muie-PMT,barbosului de la super-supraveghere, precum si oilor,tigrilor,leilor,mîțelor si ciorilor din opozitie!
RăspundețiȘtergereAho si ho
RăspundețiȘtergereLanga bou v-alatureati
Si Umpic sa me-o frecati !
Manati Buey !
La multi ani si fericiti,
RăspundețiȘtergeretuturor vizitatorilor, special comentatorilor!
2014... cu bune si rele... se duce, pleaca in negura timpului!
2015... sper sa fie un an mai bun, un inceput... spre mult mai bine!
La multi ani cu sanatate,prieteni!
La Mulţi Ani fericiţi atît familiilor voastre, cît şi vouă!!!
RăspundețiȘtergerePS. Apropos: pe la 2 care mă-nbeleşti la oauă?
Sfântul Vasile cel Mare este ocrotitorul săracilor
RăspundețiȘtergereÎn prima zi a Anului Nou, creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Vasile cel Mare, cunoscut în tradiţia populară ca fiind Crăciunul cel Mic, fratele Crăciunului.
Sfântul Vasile cel Mare a trăit în Cezareea Capadochiei între anii 330- 379, în vremea marelui şi credinciosului împărat Constantin şi până în timpul domniei împăratului Valens, cel care a devenit un admirator a lui Arie. Sfântul Vasile provenea dintr-o familie creştină binecuvântată: tatăl său, Sf. Vasile cel Bătrân, a fost un renumit învăţător din Pont, iar fratele său Grigore din Nyssa şi sora Macrina au intrat şi ei în rândul sfinţilor. Iubitor de învăţătură, Vasile cel Mare a studiat la cele mai importante şcoli din Cezareea, din Constantinopol şi din Atena. La Atena, cea mai importantă şcoală din timpul său, Sfântul Vasile a studiat cu pasiune astronomia, geometria, medicina şi retorica. Aici a legat o sfântă prietenie cu Grigore de Nazianz, impresionat de inteligenţa şi de harul său duhovnicesc. În data de 14 iunie 370, în momente dificile pentru Biserică, când ereticii lui Arie şi Macedonie l-au atras la această credinţă chiar pe împăratul Valens, Sfântul Vasile a fost înălţat la demnitatea de arhiepiscop al Cezareei. Prin scrierile sale, Sfântul Vasile a luminat creştinătatea şi a apărat cu dârzenie dogma Sfintei Treimi, fără să ţină seamă de mânia împăratului Valens.
Sfântul Vasile a protejat păturile sociale sărace
Sfântul Vasile este cunoscut ca părinte al monahismului oriental, ca protector al familiei şi al săracilor. Sfântul Vasile a acordat o mare atenţie păturii sociale sărace, venind în ajutorul acesteia prin remarcabile acte de caritate. Este cel dintâi ierarh care a întemeiat, pe lângă biserică, azile şi spitale, solicitâd celor bogaţi să vină în ajutorul persoanelor nevoiaşe. În acest sens, Sfântul Vasile a fost un exemplu; după moartea părinţilor, el şi-a împărţit averea celor neputincioşi şi săraci. În acelaşi timp, episcopul Vasile a acordat o mare atenţie pregătirii canonice şi spirituale a preoţilor. În timpul vieţii, ierarhul a făcut numeroase minuni.
„Dintre scrierile cele mai importante ale Sfântului Vasile trebuie să amintim „Liturghia Sfântului Vasile” şi „Moliftele Sfântului Vasile.” „Moliftele” care-i poartă numele se citesc de câte ori este nevoie şi aceste rugăciuni au puterea să vindece boli grave, să alunge duhurile necurate şi blestemele. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca persoanele care solicită să li se citescă aceste rugăciuni au nevoie de o pregătire lăuntrică specială: să ţină post şi să rostească rugăciuni; după o perioadă de curăţire sufletească şi trupească, credinciosul care doreşte să se coboare harul Sfântului Vasile asupra sa, poate să solicite preotului să-i citească Moliftele Sfântului Vasile. De asemenea, Moliftele se citesc când sunt calamităţi naturale sau epidemii, pentru că acestea au puternice efecte terapeutice. Tot în ziua Anului Nou se continuă datinile străvechi, iar sorcovitul este o urare tradiţională; acum, membrii comunităţii, la sfârşitul slujbei, îşi adresează urări de sănătate şi bucurii pentru Noul An. Aceleaşi gânduri bune se adresează naşilor de botez şi de cununie”, ne spune părintele Valentin Fotescu, Doctor în Teologie, preot la Biserica „Sfânta Vineri Nouă” din Bucureşti (B-dul Nicolae Titulescu).
Datini pentru spor şi sănătate
RăspundețiȘtergereColindătorii alungă forţele malefice
Dezlegarea anului este un obicei practicat în ajunul Anului Nou. Cetele de colindători merg pe uliţele satului sau pe străzi, iar vacarmul produs de bice şi de buciume alungă forţele malefice din acea comunitate: insectele dăunătoare recoltelor, seceta, tăciunele din grâu, blestemele făcute pentru pagubă. În tradiţia populară, feciorii harnici şi religioşi, care colindă la casele gospodarilor, pot să dezlege şi cununiile în acea noapte dintre ani, rostind descântece pentru „slobozirea” cununiei, iar pentru măritişul fetelor ei cheamă peţitorii.
Pentru sănătate şi prosperitate, colindătorii le urează gazdelor să le dea Dumnezeu numai bine : spor, sănătate, noroc în tot ce fac, ca să se înnoiască vieţile lor.
Se rostesc rugăciuni de ajutor
Sfântul Vasile este cel care alungă duhurile rele şi are o mare putere asupra dracilor. De aceea, în acestă zi, trebuie rostite rugăciuni de ajutor în casele în care paguba sau boala dăinuie de multă vreme.
La cumpăna dintre ani, dorinţa se împlineşte
În noaptea Anului Nou, să ne punem în gând o dorinţă şi să ne rugăm pentru împlinirea acesteia. Tradiţia spune că fiecare dorinţă, rostită cu credinţă la cumpăna dintre ani, totdeauna
se împlineşte, cu condiţia ca aceasta să nu fie mărturisită nimănui.
Un bărbat trebuie să vină primul în casă
În prima zi a Anului Nou, în fiecare gospodărie este bine să păşească un bărbat sau o femeie brunetă, pentru că aceştia aduc noroc gospodarului. Dacă într-o gospodărie trebuie să vină
o femeie roşcată sau o femeie blondă, fiecare trebuie să poarte asupra sa un fir de busuioc sfinţit, pentru a alunga ghinionul.
Spor în muncile agricole
Primul colac pregătit de gospodină pentru Anul Nou se păstrează până în primăvară; atunci, înainte de începerea muncilor agricole , se pune colacul în hrana animalelor de tracţiune, boi sau cai. Când se împlineşte tradiţia, animalele folosite la muncile agricole vor fi sănătoase, iar în gospodăria respectivă va fi belşug de legume şi cereale.
În noaptea de Anul Nou să aveţi bani în buzunare !
În noaptea de Anul Nou este bine să aveţi în buzunar cât mai mulţi bani, pentru ca tot anul să nu le duceţi dorul, şi să vă bucuraţi de bunăstare. Totodată, în această zi să nu daţi bani cu împrumut şi nici obiecte de uz gospodăresc.
Să nu intraţi în Noul An cu datorii
Este bine să scăpaţi cât mai repede de datorii. Dacă nu reuşiţi acest lucru, veţi avea probleme financiare tot anul viitor.
Să întâmplinăm Anul Nou cu un pahar plin cu vin
O tradiţie urmată în ajunul Anului Nou de gospodarii din toate zonele ţării aduce reuşite până la anul viitor. În noaptea dintre ani, să aşezăm pe masă un pahar plin cu vin, pentru ca totul să ne meargă din plin.
Purtaţi un obiect de îmbrăcăminte, nou şi ceva roşu
O veche tradiţie spune că în noaptea de Revelon este de bun augur să purtăm un obiect de îmbrăcămite nou şi ceva roşu- o eşarfă sau o cravată. Aceste obiecte simbolizează schimbarea în bine şi prosperitatea.
ȘtergereMâncaţi stafide sau struguri pentru a câştiga mai mulţi bani
Pentru a te bucura mereu de câştiguri, trebuie să mănânci struguri sau stafide în această noapte magică.
Fetele nemăritate îşi caută ursitul
În această noapte, fetele nemăritate trebuie să număre nouă stele pe cer; dacă a noua stea este mai strălucitoare înseamnă că tânăra va avea un ursit voinic şi frumos. Apoi, fata o roagă pe strălucitoarea stea să-i aducă ursitul cât mai repede.
Colindătorii care vin cu Pluguşorul cheamă belşugul
Pluguşorul, obiceiul strâns legat de mitul fertilităţii este aşteptat cu bucurie de gospodari. În fiecare casă, colindătorii care vin cu Pluguşorul rostesc vorbe frumoase, cheamă prosperitatea şi belşugul, iar urarea se face şi în familia celui care conduce grupul colindătorilor.
Şi Sorcovitul atrage belşugul
Acolo unde colindătorii vin să-i sorcovească pe gospodari, o datină întâlnită la oraşe şi la sate, în familiile rspective se adună sănătatea şi belşugul tot anul. Este bine ca fetele care colindă să folosească o sorcovă cu flori albe şi roz, în timp ce la băieţi, sorcova trebuie să fie împodobită cu flori bleu sau albastre pentru a aduce noroc persoanelor sorcovite.
Colindul acesta aduce noroc şi belşug gospodarilor
Jocul Caprei face parte din străvechile tradiţii populare româneşti de iarnă. Pentru respectarea acestui obicei se folosesc costumul de Capră, obiecte de recuzită: panglici multicolore, clopoţei, zurgălăi, coarne împodobite cu oglinzi , mărgele şi ciucuri, blană de capră, texte literare şi muzicale.
Obiceiul de a colida cu Capra cunoaşte unele particularităţi de la o zonă geografică la alta. În Transilvania, "turca" ("cerbul" sau "bouriţa") este jucată de un fecior şi însoţită de un muzicant. În Muntenia, "brezaia" adună în ceata colindătorilor "moşoi şi moşicuţe" (3-4 personaje mascate) şi un flueraş. Cea mai mare ceată are "Capra" moldovenească, care a grupat în jurul nucleului principal de personaje, un număr impresionant de "mascaţi" (35-40 de personaje). Cetele de urători cu Capra merg în toate gospodăriile dintr-o aşezare sătească, iar "Capra" este jucată pentru a aduce noroc şi belşug. La finalul colindului, "Capra" este săgetată, adică omorâtă, ca şi anul care se sfârşeşte şi îngropată simbolic. În ziua de 2 ianuarie, ea se dezgroapă, iar evenimentul este sărbătorit de feciorii colindători, printr-o petrecere cunoscută sub numele de "bulciugul turcii", unde sunt invitate fetele şi părinţii lor .
Mâncaţi peşte în noaptea dintre ani!
De secole, se spune că în această noapte trebuie să mâncăm peşte, dar acesta să aibă cap. Obiceiul acesta ne ajută să ne strecurăm printre obstacole cu mai multă uşurinţă.
Aprindeţi o candelă sau o lumânare
Este de bun augur, ca în noaptea de Anul Nou să aprindeţi o candelă sau o lumânare până în dimineaţa zilei de Anul Nou, pentru a avea un an mai luminios decât cel care se încheie.
Deschideţi ferestrele şi alungaţi spiritele malefice
Când Anul Nou bate la uşă, pentru câteva minute, este bine să deschideţi ferestrele locuinţei voastre pentru a alunga spiritele malefice care s-au cuibărit în căminul vostru!
Manati buey ! Si sa ma loati de retevei !
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI VASILE, Vasilie, Vasilica, Vasilache, Vasi, Vasilis, Vasila, Vasilca, Vasilica, Vasea, Sile, Sica, Silica !
RăspundețiȘtergereLa multi ani, muei! Si capulape ste cine il pleteste?
RăspundețiȘtergereIar la anul care vine, sa me-o loati la ceoc mai bine !
RăspundețiȘtergereManati plugul tras de-un bou
Si strigati cu tontii hou !
Manati plugul tras de-o vaca
ȘtergereToti in palma ta se caca!
Muei cotcodacilor, ar fi bine sa ganditi far de rautate, ca futeti diagrama Fe-C alora de- l folosesc cu beton . Iar de- ar hi sa hie bine, amintiti- va- ti de mine, iar de- ar hi sa fie rau sa ganditi bine mereu.
RăspundețiȘtergereManati muei!
Da, da, eutecticele din diagrama Fer-Charbon sufla-ne-ai in trombon. Si-n-c-o data mai baieti, dintre dej-tele de la turloaie sa mincati bureti!
ȘtergereUni PL-ul mieu ai vazt cas emanca boreti de an nou? De trombon ieou n- am plecere, sa ma tuci intre membrele posterioare!
RăspundețiȘtergereHop, si hop, si hop !
RăspundețiȘtergereBuey, da ce pinguine am tras cu babornita !
Sa vina Smurduuu, puneti-mi perfuzeaaaa !
Hop, si hop...
Ioi !
Nea Vasile, "Aliantza",
ȘtergereCre'ca o sa-ti rupa clantza !
Ear dupe Revelion
O punem d-un milion !
Manati buey pularai
Si strigati cu tontii hai !
Hop, si hop...
RăspundețiȘtergereMerg sa bag un tango de ala cu figuri, cu vecina ! Are sholdanca niste tzatzoace de zici ca-s doo bidoane de apa de la Cumpana, de alea de 19 litri !
Ioi, sa vezi cum ii bag genunchiu intre craci !
Ioi, am belit- o. De 1/doi ora ma chinui sa ieas din cabina de toileta si nu reusesc. Mi- o dat vecinu Mitica de diminiata un Tic- Tac din ala albastru cu- n pahar de SunGE(NERAL) de taur si efectul o aparut dupa ce- am tras apa. Briusc! Pe care- l fac primu?
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI, VASILE BURCU !
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani tutulor !
Hop...
Traiasca guvernul boc (boc=cacat in limba turca) care ne-a majeorat penziile cu 5 la 100 !
ȘtergereLA MULTI ANI, LA MULTI ANI SI FITI ATENTI CA DE ZIUA LU" NEA VASILE BURCU-SFINTU, SA NU VA IA CACIULA VINTU"!
RăspundețiȘtergereUaiiii ! Sa-nceapa Burculionul ! Muci ma fac !
RăspundețiȘtergereHop, si hop ! Merg sa bag o sarba, cu babornitza, de sa-i faca budigaii la cur, ca foalele de la covalie !
Si hop....
Buey, La Multi Ani !
RăspundețiȘtergereDa ce ma-mbetai, muci ma facui ! Si inche n-am beut toata cotia de bere, ca intream in coma alcoolica, dreaca !
Me duc sa ma dreg, sabeau niste moare de curechi, ca indata incepe partea a doua de la Burculion 2015 !
Ioi !
Generalul Ștefan Dănilă va deveni consilierul premierului Victor Ponta după ce își va preda, la 1 ianuarie anul viitor, mandatul de șef al Statului Major General.
RăspundețiȘtergereDecizia de numire în funcția de consilier de stat a fost semnată luni de premierul Ponta, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2015, conform Mediafax. În document se afirmă că numirea este semnată "avand în vedere adresa din 22 decembrie a Ministerului Apărarii Naționale".
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a Gl. Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major General. Gl. Nicolae-Ionel Ciucă este, până la începutul lui 2015, locțiitorul șefului Statului Major General.
=====================================
Merg sa vad cum decurge activitatea de predare-primire si dake astia din comizie nu-s muci ?
Zice unele voci ca plagiatorul Michi Maus vrea sa faureasca, in acest an, dreptatea pana la capat si de aea si-a tras conzilier apevist !
Deocamdata, insa, o parte din apevisti iau 5% doar pe hartie ! Adica, la o penzie decenta de tilicar de fro 3000 de roni noi, ar hi fost fro suta si ceva pe luna, adike fro 15 milioane pe an !
Vorbesc de penziile decente, nu de buhaii uneperizati care si-au tras penzii ametitoare, de partid !
Ceocu mic si jioc de glezne, ca anul abea a inceput !
Alooo, domnu Olescu, la mneatale, acolea la Arges, se aude ?
Traiasca Rejele, jos basoii !
Pese: pai unde pula calulu sa-l puna si pe Danila asta, dupa ce a fost seful armatei ! Ca anii de penzie ciuciu, iar functii libere la scutul de la Deveselu nu mai sunt !
ȘtergereSa vedem dupe ce si-o termina mandatul noul sef, jeneralul asta Ciuca sa m-apuce de maciuca, care are fro 47 de ani, unde o sa-l duca ! Cre ca pe la Ceseate o sa-l ascunda, ca are experenta in lupta cu dusimanul de clasa !
Nea Vasile, zice drept,
RăspundețiȘtergereCate beri ai tras in kept ?
Bag sama ca te-ai cam dat la fund, de zioa lu neatali ! Ori nu esti prea tuziasmat !
Hop, si hop....