Google Translate

vineri, 22 ianuarie 2021

”VIITORUL” PENSIONARILOR CIVILI SI MILITARI... OPINII


”VIITORUL” PENSIONARILOR CIVILI SI MILITARI IN VIZIUNEA GUVERNULUI CITU

-         In atentia tuturor pensionarilor si rezervistilor –

Suntem naivi sau ne-a luat Dumnezeu mintile?

Datoria externa a Romaniei a ajuns la 119,97 miliarde de euro, 10,18 fiind imprumutate de dl. Citu in ultimele luni. Romania este in faliment, ca stat, potrivit Troikai (FMI, CE si BCE) care a anuntat evaluarea situatiei noastre economice in aprilie 2021.

Ca unica solutie de iesire din criza, ”Guvernul meu” a hotarat inghetarea salariilor si pensiilor intr-o prima etapa. Si a facut-o neprocedural prin OUG 226 data, ca de obicei, in ajunul Anului Nou 2021. Adica in ziua in care a iertat CEC Bank si Raiffeisen Bank de datoria de 178 milioane de euro catre statul roman, stabilita de ICCJ.

In faza a doua, acelasi Guvern va trece la micsorarea reala a salariilor si pensiilor prin marirea taxelor si impozitelor, anularea, deja anuntata, de sporuri, ajutoare sociale, pensii ”necuvenite”, vouchere, etc. Pentru ca prevede micsorarea, in continuare a veniturilor statului prin vinderea pe nimic a ultimelor companii si banci aducatoare de venit: TAROM, CFR-Calatori si CFR-Marfa, Portul Constanta, CEC Bank, EXIM Bank, Hidroelectrica, Termoelectrica, Romgaz, Oil Terminal, Loteria Romana, Posta Romana, etc. Pentru aceasta, va abroga Legea 173/2020 pentru protejarea intereselor nationale in activitatile economice, lege care interzice privatizarile in urmatorii doi ani.

In aceste conditii, chiar mai speram ca miloaga si linsul clantelor la ministrii Muncii sau Apararii ne vor aduce ceva? Cand au refuzat, in conditiile unei inflatii galopante si al liberarizarii pretului la energie, sa ne dea in luna ianuarie (conform legii) pana si rata inflatiei, de 3,8%? Daca nu iesim in strada pe 24 ianuarie, putem sa incepem sa economisim, la sticla sau borcan, banii pentru popa, ca sa nu ne obligam urmasii sa faca imprumuturi pentru Ghencea ori Bellu!

Soarta pensiilor civile

De la infiintare (2009), SCMD atrage atentia pensionarilor civili ca fondul de pensii le-a fost furat pana in 2009, ca prima ticalosie a fost inventarea punctului de pensie, stabilit dupa salariul tarifar, nu dupa venitul real de contributie (Vezi Decizia ICCJ nr. 19 in Dosarul nr. 18/17.10.2011), ca legislatia ulterioara, inclusiv Legea LOV, nu-si definesc obiectul, adica pensia, amestecand aiurea pensiile cu indemnizatiile, rentele viagere si ajutoarele sociale! Totul pentru a sterge statutul juridic al pensiei de drept patrimonial dobandit, in spatele minciunii ca, la 6,8 milioane contracte de munca (astazi 6,5) am avea 5,5 milioane pensionari, nu 2,2 cat sunt in realitate. Mai mult, adulata Lege LOV, croita in 2018, promulgata ca Legea nr. 127/2019, urma sa se aplice la ”pastele cailor”, adica la 1 septembrie 2021. In plus, ea anula punctul de pensie, inlocuindu-l cu aberantul ”punct de referinta”.

Si a venit scadenta! Cresterea punctului de pensie, stabilita, inclusiv de CCR, la 40% s-a transformat intr-o promisiune de 8% dar... dupa 1 septembrie 2021. Alinierea cu inflatia...NU! Rata inflatiei...NU!

Va aducem la cunostinta ca si cei 8% promisi se inscriu tot la...NU! Pentru ca Ministerul Muncii are pe teava o noua lege a pensiilor civile (exclusi magistratii) care anuleaza totul si care va fi promulgata pana la 1 septembrie 2021. In timp ce d-na Turcan ii va minti duios, mangaindu-i pe crestet pe ”bietii batranei” naivi, pensiile lor vor ramane inghetate, multe vor dispare ca ”necuvenite”, ca si alinierea cu inflatia, obligatorie pentru luna ianuarie a fiecarui an, iar rata inflatiei (adica diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi) se va da aleatoriu, odata la 3-4 ani! Mortalitatea la pensionari, cu sau fara COVID-19, se traduce, pentru Guvern, prin mari beneficii la bugetul de stat. In aceste conditii, dvs., pensionarii civili inca mai credeti in niste ministrii nauci care va mint programat, prefacandu-se impresionati de suferintele ”bunicilor nostri”? NU! Acelasi lokum (un soi de rahat turcesc) care se mananca seara de seara, de ani de zile, de catre aceleasi persoane, pe la televiziuni, va va lua ochii, in continuare, pana cand ii veti inchide definitiv! Ochii, nu criminalii si slugile lor!

Soarta pensiilor militare de stat

Din 9 decembrie 2015 si pana astazi, SCMD lupta pentru aplicarea Legii 223/2015 asa cum a fost promulgata! Pentru ca orice lege dispune numai pentru viitor! Inclusiv Legea 223/2015, datorita schimbarii statutului nostru la 01.01.2016, cand am (re)devenit rezervisti. Statutul nostru de rezervist ne este singura protectie, si anularea prevederilor OUG 57/2015, 59/2017, 114/2018, etc. singura sansa de a ne alinia la cuantumurile celor trecuti in rezerva in perioada 01.01.2016 – 15.09.2017!

Ministrii (Motoc, Les, Fifor, Ciuca, etc.) au semnat si vor semna, insa, in orb, in continuare, aberatiile juridice inventate de ”specialistii” sistemului pentru a ne grabi internarea definitiva la Ghencea, considerata ”mari economii la bugetul de stat, fond pensii militare” (gl. Maria Lupu dixit). Fiindca ”Actiunea COVID-19” nu da rezultatele scontate!

Toate drepturile rezervistilor acordate prin contracte de activitate, nu de munca, au fost transferate magistratilor! Pensia privata, OMM, grupele de munca, ajutoarele salariale, pensia civila, etc. ne-au fost confiscate prin OUG-urile care ne-au pastrat, pentru moment, doar obligatiile de rezervist. Sub pretextul ca au coborat baza de calcul, la 65% din net, plafonul la 85% din net, si ce-am lucrat dupa 35 ani vechime, nu mai conteaza!

Invatand din experienta confruntarilor juridice cu SCMD, ”expertii” sistemului l-au inlocuit pe Vela, caruia i s-a facut teama, cu Bodea! Un ”Ciuca” pentru M.A.I.! Au fabricat un nou proiect legislativ al pensiilor militare care nu vor mai fi de stat, vizand schimbarea naturii juridice atat a pensiei cat si a noastra, a rezervistilor! Pe scurt, modifica legile statut ale politistilor si militarilor. Juridic, pierdem statutul de rezervist, pe viitor urmand sa existe doar militari in activitate si in retragere!

Nu veniturile si pensiile noastre vor fi aliniate la NATO ci statutul nostru juridic!

Proiectul a fost trimis la Ministerul Muncii pentru studiul de impact. Noile legi cadru vor actiona numai pentru viitor! Deveniti balast, pensiile noastre vor fi nu numai inghetate ci si micsorate prin introducerea impozitului progresiv. Iluzorii ”cresteri” vom avea doar odata la cativa ani, nici macar cu rata inflatiei ci cu un procent din aceasta, care sa nu depaseasca 2%. Cine va protesta in viitor va fi lovit prin prevederile OUG 95/2014, ilegal integrate in textul Legii 341/2004 si ale noului proiect legislativ, inregistrat la Camera Deputatilor, de liberalul Claudiu Florin Roman, pe 6 ianuarie a.c.!

De ce protestam pe 24 ianuarie?

Pentru ca s-ar putea sa fie ultima data cand o vom mai putea face legal! Deja, in conditiile in care am anuntat ministerele si ambasadele, adresandu-ne asadar si ”stapanilor” pentru ca linsul clantelor de la usile slugilor politice din Romania nu ne-a adus decat minciuni electorale, au inceput presiunile, adica amenintarile la adresa liderilor fortelor participante. Lasii ori naivii vor sta, ca de obicei, pe margine, maraind, eventual pe bancutele din fata blocurilor. Si mintindu-se singuri ca ”va fi bine si la vara cald”. Cei care inteleg ca numai prin lupta obtii drepturi, vor fi pe 24 ianuarie la obiectivele stabilite! Pentru ca, in viitorul foarte apropiat, singurele salarii si pensii care vor creste, in mod revoltator, vor fi cele ale magistratilor. Cata vreme raman complici ai calailor nostri, ei, cei care nu raspund in fata niciunei autoritati (decat in fata propriilor dosare), vor da verdicte impotriva bunului simt, a legii si a noastra! Pana cand ne vor ingropa pe toti! Abia atunci, dupa genocid, le va veni si lor randul!

In concluzie, vom urma exemplul inaintasilor nostri, care, in 1859, au infrant vointa intregii Europe politice, in interes national, gandind ”europeneste”: ”Mai bine un sfarsit cu groaza, decat o groaza fara de sfarsit!” (proverb german).

Honor et patria! Vae victis!

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Presedintele S.C.M.D.

P.S. Amanunte, astazi 21 ianuarie, intre orele 20.00 – 22.00, la Kapital TV, in emisiunea ”Realitatea in politica” a d-lui Titi Sultan!

joi, 21 ianuarie 2021

Secretariatul General al S.C.M.D. la 13:06

 

3 comentarii:

  1. LISTA OBIECTIVELOR PARTICIPANTILOR

    LA ACTIUNILE DE PROTEST DIN 24 IANUARIE 2021

    REVENDICARI SI SOLUTII

    1. ANULAREA OUG-urilor și a PROIECTELOR DE OUG asumate de noul Guvern de la instalare și până în prezent, în special în domeniile fiscal bugetar și juridic;

    2. Aplicarea imediată a prevederilor Legilor organice vizând salarizarea,pensiile și indemnizațiile, cu anularea prevederilor neconstituționale introduse prin OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc și OUG nr. 226/30.12.2020;

    3. Stabilirea salariului minim brut pe economie de 2400 lei începând cu 01 ianuarie 2021 si a cresterii punctului de pensie cu 40%;

    4. Alinierea veniturilor și pensiilor cu inflația reală și nu doar cu rata inflației;

    5. Achiziția de trenuri electrice noi(100 rame electrice noi) pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020 și alte 200 trenuri noi pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2021-2027 în cele două programe operaționale în care sunt prevăzute aceste fonduri pentru schimbarea materialului rulant vechi;

    6. Reforma reală a Justiției CU RESPONSABILITATEA MAGISTRATILOR;

    7. Redeschiderea în condiții de protecție sanitară a școlilor;

    8. Investiții prioritare în sănătate, transporturi și învățământ;

    9. Respectarea obligatiilor financiare asumate prin contracte, fata de patronate;

    10. Renunțarea la desființarea grupărilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor și a pompierilor,statute conform NATO pentru militari și polițiști și aplicarea legii 223/2015 așa cum a fost promulgată, de la 01.01.2021;

    11. Aplicarea Legii privind Statutul Personalului Feroviar privind salarizarea, bazată pe noua formula de calcul, cu începere din 1 martie 2021;

    12. Interzicerea sponsorizării din banul public a băncilor, multinaționalelor, partidelor și ONG-urile sinecură de partid;

    13. Protejarea patronilor/investitorilor români;

    14. Taxe și impozite comparabile cu cele din țările de origine pentru bănci și multinaționale;

    15. RESPECTAREA, AD LITTERAM, DE CATRE GUVERN, PARLAMENT SI PRESEDINTE, a Art.47, al.(1) si (2) din Constitutia Romaniei, care prevede:

    a) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa ASIGURE CETATENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT (nn.).

    b) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutorul de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii.


    Publicat de Secretariatul General al S.C.M.D. la 11:21

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar isi, nah Mehedinț, ne-o furăm earăj în dinț !
    Ciclic, cam la 10 ani, se repetă borfășeala ! Acu fro 10 ani, par ezample, administram muioten (injectabil, pastile, pipetabil și sirop) lu boc cel pitic și kioretelui cel strîmb (zis și Smeogăl) !
    De la cine ? De la aceiaș rahaț cu dinț, metamorfozaț din pidilici în penelici și alț userici !
    Sireaca țărișoara, sireacu popor, în ce hal fără de hal or ajuns ! Exact cum fekalizam p-aciulea, acu 7-8 ani !

    Peseu: schiuz mi, da dogarismele astea de mai sus mai valoreaza fix pula ! Acu fro 10 ani, Zdrongaru mai ierea ce mai ierea ! Acu, in vremurile astea de veselă amintire, in care ne-am umplut de asociatii de bășinoși (ca să fie funcții de conducere, cel puțin, pentru toț jeneralii de rezervă și pentru cît mai mulț coilonei), nea Nemuriciu ăsta mai contează ezgt cît epiderma de pe matarînga învîrtoșată !

    Treiască condușerea !

    RăspundețiȘtergere
  3. La Molț Ani cu okazea sărbetoririi Onirii Mici !
    Mai oniț ca amu nu fuserăm niciodat ! Avem de toate az: zguvărnu mău, șparleamentu mău, securitatea mău, procororii mău, etcsamd !
    Ura, trăească condușerea !

    Peseu: vă mai aduceț aminte, cum stodiam noi despre Monstruoasa Coaliție, formatată din lăbărali și alț lăbari, care, dupe reformele lu Cuza, nu mai aveau la ce pune botul ?
    Alupigus, băăăă ! Știț voi care !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri