Google Translate

luni, 29 iulie 2024

''România educată'', face implozie!

 


''România educată'', face implozie! Sociologul Alfred Bulai, acuzat de abuzuri sexuale de mai multe foste studente de la SNSPA: 'Le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui' (presă)

Un val de acuzații grave îl vizează pe sociologul și analistul politic Alfred Bulai, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). În cadrul unui articol de investigație, publicat de Snoop, au fost dezvăluite detalii șocante despre comportamentul profesorului Bulai, care a fost acuzat de manipulare și abuzuri sexuale asupra studentelor sale, desfășurate pe parcursul a aproape trei decenii.
Profilul lui Alfred Bulai
Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, este un nume cunoscut în mediul academic și în mass-media din România, fiind considerat unul dintre cei mai buni sociologi din țară. A fost prodecan al Facultății de Științe Politice la SNSPA și a ocupat funcții de rang înalt în cadrul Guvernului României, inclusiv președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (ASG). De asemenea, a fost directorul Departamentului de Sociologie din SNSPA și membru al Consiliului de Administrație al TVR.
Acuzațiile și modus operandi
În articolul publicat de Snoop, numeroase foste și actuale studente ale lui Bulai au relatat experiențe similare de abuzuri și manipulări. Profesorul își invita frecvent studentele la terase pentru discuții despre prestația lor academică, însă conversațiile deviau rapid spre subiecte intime și sexuale. Bulai le sugera adesea să se dezbrace pentru a-și demonstra încrederea în sine și le manipula să creadă că aceste acțiuni sunt esențiale pentru dezvoltarea lor personală și profesională.
Într-o mărturie cutremurătoare, Alexandra Costa, o fostă studentă la SNSPA, a descris cum, la vârsta de 19 ani, a fost forțată să se dezbrace în fața profesorului Bulai, care ulterior a încercat să o pipăie și să o sărute. Alexandra a suferit atacuri de panică și depresie severă în urma acestei experiențe, ajungând să fie diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD).
Reacția publică și instituțională
Reacțiile din partea SNSPA și a comunității academice au fost mixte. Rectorul Remus Pricopie a declarat că este pentru prima dată când aude de aceste acuzații și a promis că instituția va acționa conform legii. Cu toate acestea, multe dintre victime au exprimat îndoieli cu privire la eficiența măsurilor instituționale, având în vedere poziția influentă a lui Bulai și legăturile sale politice.
Profesorul Alfred Bulai a negat toate acuzațiile, susținând că nu a cerut niciodată vreunei studente să se dezbrace și că nu a avut niciodată relații sexuale cu studentele sale. De asemenea, a refuzat să acorde un interviu video pentru Snoop.
Manipularea psihologică și abuzul de autoritate
Articolul din Snoop detaliază tehnicile de manipulare psihologică folosite de Bulai pentru a-și controla victimele. Acesta folosea tehnici de intimidare, flatare și izolarea victimelor de grupul lor social, inducându-le sentimentul că sunt vinovate pentru situațiile în care se aflau. Psihologul Bogdan Morar a analizat comportamentul profesorului și a concluzionat că Bulai folosea tactici subtile de manipulare pentru a obține supunerea studenților săi.
Consecințele
Conform legii române, comportamentul lui Bulai ar putea fi încadrat penal ca folosire abuzivă a funcției în scop sexual. Avocatul Vladimir Ignat, din cadrul Asociației ANAIS, a declarat că există suficiente dovezi pentru a iniția o investigație penală. Cu toate acestea, multe dintre victime au fost reticente să depună plângeri oficiale, temându-se de repercusiuni și de lipsa de suport din partea instituției.
 
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/sociologul-alfred-bulai-acuzat-de-abuzuri-sexuale-de-mai-multe-foste-studente-de-la-snspa-le-cerea-studentelor-sa-se-dezbrace-in-fata-lui-presa_3391615.html

SURSA VIDEO: https://youtu.be/4GJqwOCz2v8

SURSA: Maestrul manipulării: „Dezbracă-te să-mi arăți că ai încredere în tine” - https://snoop.ro/maestrul-manipularii-dezbraca-te-sa-mi-arati-ca-ai-incredere-in-tine-alfred-bulai/

sâmbătă, 27 iulie 2024

Ne merităm soarta! Autoritățile române, batjocorite de Comisia Europeană.

 

Ne merităm soarta! Autoritățile române, batjocorite de Comisia Europeană. Fondurile pentru apă și canalizare, blocate abuziv

2024-07-25
România nu reușește să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru 2,2 miliarde de euro pe lucrări deja efectuate la canalizarea localităților, în condițiile în care mai puțin de 20% din populația rurală are acces la astfel de sisteme.
Autoritățile din țara noastră au încercat să îndeplinească toate cerințele Comisiei, plătind și experți ai Băncii Mondiale, însă, de fiecare dată, s-a mai găsit câte ceva, doar ca să ne taie finanțarea.
De când este membră a UE, ca să obțină bani din fonduri europene, România a trebuit să treacă prin furcile caudine ale birocrației excesive de la Bruxelles și ale inflexibilității Comisiei Europene în cazul țării noastre.
 
Deși suntem puși la colț de fiecare dată pe motiv că poluăm pânza freatică din cauza absenței canalizării și a stațiilor de epurare, în special din zonele rurale, în loc să ne sprijine, Comisia Europeană ne tot pune piedici, ca să nu beneficiem nici de bruma de bani care ni se cuvenea, în condițiile în care necesarul de investiții depășește 30 de miliarde de euro în sectorul apă și canalizare. Autoritățile române au fost pur și simplu batjocorite și puse să facă și să refacă documentații, pentru ca, în final, tot ”nu!” să ni se spună.
 
Astfel, în acest moment, sunt blocați 2,258 miliarde euro, deja cheltuiți pe proiecte de apă și canalizare, pe care Comisia Europeană refuză să îi deblocheze, pe motiv că nu trebuia să investim în sistemele mici de alimentare cu apă, dat fiind că acestea nu constituiau o prioritate.
Exasperați, reprezentanții ministerelor implicate au cerut desemnarea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice ca lider instituțional care să asigure coordonarea implementării Planului Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată -trimestrul III 2024 și asumarea consolidării regionalizării serviciilor de apă atât prin fuzionarea, după caz, a operatorilor mici cu operatorii regionali, cât și prin fuzionarea celor mari. Este puțin probabil ca aceste măsuri să aibă vreun efect, atâta vreme cât Comisia Europeană refuză să ne aprobe fondurile.
Investiții pe bani publici
În acord cu prevederile Regulamentului (UE) 2021/1060 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a dispozițiilor comune privind Fondul European de dezvoltare regional (RDC) în perioada de programare 2021-2027, sectorului apă/apă uzată i se aplică o condiție favorizantă tematică privind existența unei Planificări actualizate pentru investițiile necesare în acest sector, respectiv existența unui plan național de investiții în sectorul apă/apă uzată, se arată într-un Memorandum prezentat în ședința de guvern.
Planul trebuie să cuprindă o evaluare a stadiului actual de aplicare a Directivei 91/271/CEE a Consiliului și a Directivei 98/83/CE a Consiliului, identificarea și planificarea, inclusiv o estimare financiară orientativă, a oricăror investiții publice, o estimare a investițiilor necesare pentru reînnoirea infrastructurilor existente de epurare a apelor uzate și de alimentare cu apă, inclusiv a rețelelor, bazată pe vechimea acestora și pe planuri de amortizare și indicarea unor posibile surse de finanțare publică, atunci când aceasta este necesară pentru completarea veniturilor din taxe de utilizare.
De la Ana la Caiafa
În perioada iunie-iulie 2023, un grup tehnic de lucru format din mai multe ministere a avut 4 reuniuni în vederea elaborării Planului Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată, care urmează a fi agreat din punct de vedere tehnic, astfel încât documentul strategic să răspundă rigorilor impuse de directivele 91/271/CEE privind tratarea apelor urbane reziduale, 98/83/CE și 2020/21843 privind calitatea apei destinate consumului uman, precum și criteriilor condiției favorizante. În data de 20 octombrie 2023, Comisia Europeană (CE) a comunicat observațiile asupra Planului Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată și a acceptat ca îndeplinit criteriul 4 al condiției favorizante
”Indicarea unor posibile surse de finanțare publică, atunci când aceasta este necesară pentru completarea veniturilor din taxe de utilizare”. În urma analizei observațiilor CE, Planul Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată și autoevaluarea națională au fost actualizate și în data de 21 noiembrie 2023 au fost retransmise CE, care, în data de 25 decembrie, a comunicat observațiile și propunerile sale la documentele reactualizate. Din nou, documentele au fost modificate și retransmise CE în data de 1 februarie 2024.
Respingeri repetate
În data de 5 martie 2024 Comisia Europeană a transmis punctul său de vedere în care a acceptat ca îndeplinite toate criteriile aferente condiției, cu excepția subcriteriului (b) de la criteriul 2 și a criteriului 3, solicitând informații suplimentare referitoare la stadiul implementării Directivei 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman (apreciind că investițiile prevăzute pentru sistemele mici de alimentare cu apă nu constituiau o prioritate pentru vechea Directivă) și la reînnoirea infrastructurii existente de apă și apă uzată. Acestea au fost elaborate în cadrul grupului tehnic de lucru de către instituțiile responsabile de politica sectorială și de reglementare, Planul Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată și autoevaluarea fiind modificate și pregătite pentru a fi înaintate Comisiei.
”Conform prevederilor RDC, CE nu face nicio rambursare aferentă operațiunilor finanțate din bugetul european până când nu este îndeplinită condiția favorizantă aplicabilă sau în momentul în care va constata că nu este menținută îndeplinirea acesteia pe parcursul perioadei de programare. Nevoia de finanțare în sectorul apă/apă uzată este de peste 30 miliarde de euro. 
 
Din decembrie 2023 până în prezent, prin Programul Dezvoltare Durabilă au fost deja lansate apeluri de proiecte de apă şi apă uzată în valoare totală de 2,835 miliarde euro, din care 2,258 miliarde euro din bugetul european, ce vor genera cheltuieli aflate sub riscul de a nu putea fi rambursate de către CE având în vedere neîndeplinirea condiției favorizante. Astfel, în situația menținerii ca neîndeplinite, toate cheltuielile cu implementarea intervențiilor vizate în acest sector vor fi exclusiv în sarcina bugetului de stat”, se arată în Memorandum.
 
SURSA:https://www.national.ro/economie/autoritatile-romane-batjocorite-de-comisia-europeana-fondurile-pentru-apa-si-canalizare-blocate-abuziv-832993.html/

joi, 25 iulie 2024

🔴GARANTAT, sfârșitul lumii!


 

Încă un 'profesor' defilează în haine de damă: Polițistul cu rochiță, responsabil cu pregătirea polițiștilor locali

25/07/2024
Scandalul în care este implicat lectorul universitar Andrei Nae, care a venit la facultate îmbrăcat în haine de damă, nu este singular. Un alt 'profesor' preferă să vină la serviciu îmbrăcat în rochițe și fustițe. De această dată este vorba despre un polițist, responsabil cu pregătirea polițiștilor locali.
Dezvăluirile și imaginile vin la doar câteva zile după ce un caz similar, al unui lector de la Universitatea București, a stârnit o dezbatere la nivel național. Potrivit jurnalistului Robert Turcescu, un polițist de la Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București ar veni la muncă îmbrăcat în fustă, cu toate că superiorii săi i-au atras atenția asupra comportamentului său, însă acesta îi acuză de discriminare și își vede în continuare de ale sale.
Vezi și: Cazul controversat care a împărțit mediul online în două: Profesor, în fustă și sandale. Reacția Universității București
Iată ce a scris Robert Turcescu:
„Faceți cunoștință cu polițistul local Bucur Cezar Mihail, absolvent al Academiei de Poliție, actual angajat al DGPLCMB (Directia Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București), responsabil cu pregătirea polițiștilor locali.
 
Omul s-a declarat femeie si tratează orice încercare a șefilor de a-i spune că încalcă regulamentul interior prin afișarea unor astfel de ținute în timpul orelor de muncă drept discriminare.
De altfel, declarația lui de avere de pe site-ul instituției începe cu “SubsemnatA Bucur Cezar Mihail…”.
 
Mai interesant, deși în declarația de avere de pe site-ul Directiei Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București), bărbatul se declară “Subsemnata", din același document reiese că bărbatul este căsătorit.
 
SURSA: https://www.stiripesurse.ro/inca-un-profesor-defileaza-in-haine-de-dama-politistul-cu-rochita-responsabil-cu-pregatirea-politistilor-locali_3388371.html

luni, 22 iulie 2024

Vai mama noastră, Dumnezeu cu mila! 'În România, următorii 5-10 ani vor fi complicați din punct de vedere economic'

 


Vai mama noastră, Dumnezeu cu mila! Analistul Radu Georgescu trage un puternic semnal de alarmă: 'În România, următorii 5-10 ani vor fi complicați din punct de vedere economic'

Economistul economic Radu Georgescu face, o analiză profundă a ceea ce se va întâmpla, din punct de vedere economic, în următorii ani, în România.
"In acest articol voi explica daca vine criza economica in 2025
Fac aceasta analiza financiara din perspectiva unui tip care analizeaza cifre financiare de peste 20 de ani
In ultimii 20 de ani am lucrat pentru cea mai mare firma de consultanta financiara din lume
Pentru una dintre cele mai mari banci din lume
Si pentru unele dintre cele mai mari firme antreprenoriale din Romania
O parte importanta a jobului meu este sa vad ce se intampla in viitor din punct de vedere economic

Sa incepem

1 De unde vine cresterea economica din ultimii ani?

70% din PIB-ul Romaniei inseamna cumparaturile zilnice facute de populatie
Restul de 30% reprezinta investitii ale firmelor in echipamente, fabrici etc si investitii ale statului in autostrazi, scoli etc
Deci evolutia cumparaturilor zlinice: mancare, restaurante, filme, sandale, combustibil etc a determinat cresterea economica
Dar ce a generat cresterea consumului?

2. Deficitele bugetare din utimii ani au fost ca niste doze de steroizi pentru cumparaturile zilnice

In ultimii 5 ani deficitul bugetar a crescut accelerat
Guvernul a crescut datoria Romaniei cu 400 miliarde de lei in ultimii 5 ani
Datoria Romaniei a crescut cu 140% in acesti ani
Peste 70% din aceasta datorie reprezinta datorie in valuta
Acest lucru genereaza o alta mare problema pe care o analizez la punctul 3
O mare parte din acesti bani imprumutati au fost folositi pentru cresterea salariilor bugetarilor si angajarea de noi bugetari
UE ne-a spus ca nu ne mai da bani daca nu reducem deficitul bugetar
In urmatorii ani trebuie sa reducem deficitul bugetar cu aproximativ 50 miliarde lei/ an
Deci vor intra mai putini bani in Romania cu aproximativ 50 miliarde lei / an
Cu alte cuvinte , mai putini bani pentru consum.
Astfel, consumul va fi serios afectat

3. O problema foarte importanta. Cand va creste cursul la euro?

Aproape toate preturile din Romania sunt in euro
Preturile la apartamente, masini, salarii, internet, servicii medicale, scoli etc sunt in euro
Monedele sunt ca orice marfa care se tranzactioneaza
Valoarea unei monede este data de indicatorul numit cont curent
Romania are cel mai mare deficit de cont curent din UE
Asta inseamna ca ies mult mai multi euro decat intra
Deficitul de cont curent este acoperit de deficitul bugetar
Adica statul imprumuta valuta pe care o vinde in piata
In acest fel se mentine cursul stabil
Aceasta schema nu mai este posibila incepand cu 2025
Orice crestere a cursului euro va duce la inflatie si la scaderea economiei

4. Concluzii. In 2025 incepe sevrajul

Din 2025 economia Romaniei va trebui sa invete sa functioneze fara banii imprumutati de stat
UE nu mai tolereza deficitul nostru bugetar
Cu alte cuvinte nu vom mai avea acces la steroizi
In Romania fiind un comportament economic puternic emotional , este posibil sa trecem usor „de la bal la spital” iar consumul sa franeze rapid
Urmatorii 5-10 ani vor fi complicati din punct de vedere economic", spune analistul economic.
 
SURSA:https://www.stiripesurse.ro/analistul-radu-georgescu-trage-un-puternic-semnal-de-alarma-in-romnia-urmatorii-5-10-ani-vor-fi-complicati-din-punct-de-vedere-economic_3384435.html

vineri, 19 iulie 2024

US... la răscruce de evenimente!

 

US... la răscruce de evenimente! Vor schimba macazul?!?

„Înghețată” cineva? - https://x.com/grandoldmemes/status/1813698288455184702
 
Biden spune că ar putea renunța la cursa prezidențială dacă apare „afecțiunea medicală”. https://x.com/APBIOonly/status/1813706312586600701
 
Kash Patel prezice următoarele mișcări ale lui Biden acum că a fost testat pozitiv pentru COVID, după ce a spus că ar demisiona dacă ar exista o „urgență medicală”: „În continuare va avea un fel de defecțiune și apoi își va ierta fiul, îl va ierta pe fratele său, se va ierta pe sine...” https://x.com/bennyjohnson/status/1813705219118637144
 
PREȘEDINTELE JOE BIDEN A FOST TESTAT POZITIV PENTRU COVID Joe Biden trebuia să participe astăzi la „Conferința anuală UNIDOS US 2024”. Cu toate acestea, el nu a putut participa la eveniment, deoarece are Covid. „Am fost doar la telefon cu președintele Biden și a împărtășit o profundă dezamăgire că nu a putut participa la conferință”, spune organizatorul. Cine ia Covid-19 în 2024? https://x.com/GasLight_Slayer/status/1813698611164950621

luni, 15 iulie 2024

Ciucă, de la Washington: Voi candida la prezidențiale


Ciucă, de la Washington: Voi candida la prezidențiale


Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la Washington, într-un interviu difuzat luni seară de Antena 3, că va candida la alegerile prezidențiale după ce obține acordul filialelor partidului.

„În momentul de față ar trebui să am o decizie a partidului, o decizie în Consiliul Național, dar în momentul de față voi candida pentru că sunt președintele PNL dar înainte de toate trebuie să obțin aprobarea partidului și de aceea, în această perioadă, voi merge în toate filialele PNL să îmi câștig încrederea și votul de la PNL. Am foarte mare încredere în PNL, s-a văzut asta la locale, de la 14-16% am reușit să închidem alegerile locale la 30%, asta înseamnă mobilizare și o treabă bine facută”, a declarat Ciucă, întrebat dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale.

Liderul PNL a adăugat că proiectul unui candidat comun cu PSD la alegerile prezidențiale „nu mai poate să se deruleze”.

Ciucă a spus, chestionat dacă o intrare în cursă a lui Mircea Geoană i-ar pune în pericol intrarea în turul 2 la prezidențiale, acesta a răspuns: „Eu cred foarte mult în șansa mea, am încredere în forța PNL și asta se va vedea”.

Președintele PNL a făcut și o promisiune pentru alegători: „Că voi munci pentru poporul român așa cum am făcut toată viața mea, de dimineața până termin treaba”.

SURSA:https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-voi-candida-la-prezidentiale_3379287.html

 

vineri, 12 iulie 2024

2024. De unde sare iepurele la prezidențiale?

 


De unde sare iepurele la prezidențiale?


Blocurile politice dominante care formează alianța de guvernare, PSD și PNL, nu se grăbesc cu desemnarea candidatului la prezidențiale.

„Seceta” politică a fost întreruptă de câteva candidaturi „pe persoană fizică” și intrarea în cursa prezidențială a unor concurenți din opoziția care își pansează rănile după rezultatele sub așteptări la alegerile locale.

În contextul războiului ruso-ucrainean, alegerile prezidențiale din România vor beneficia de o atenție sporită în cancelariile din Est și Vest: România e cap de pod NATO și SUA în Europa de Est și în regiunea Mării Negre.

Dilema roșie

Ultima oară când PSD a câștigat funcția de Președinte al țării, România nici măcar nu se afla în NATO și UE, iar românii au avut de ales între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor.

Apoi, timp de 20 de ani, PSD a trăit același „film”: candidatul PSD a intrat fără emoții în finala prezidențială, unde a fost „măturat” de valul anti-PSD format de electoratul de dreapta.

Acum, PSD trebuie să-și desemneze un nou candidat și tradiția în partid a fost ca președintele formațiunii să fie automat și candidat la Cotroceni. Alegerea naturală a PSD-iștilor ar trebui să fie Marcel Ciolacu. Cel puțin momentan, nimeni altcineva din PSD nu și-a manifestat dorința de a candida.

Rămâne de văzut dacă Ciolacu, aflat în fruntea Guvernului, va accepta să candideze. În joc pentru el sunt atât funcția de președinte PSD cât și cea de premier, pentru că în cazul unui eșec la prezidențiale, ambele îi vor deveni aproape imposibil de păstrat. Stau exemplu Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Viorica Dăncilă, care după ce au pierdut cursa pentru Cotroceni au pierdut și puterea în PSD.

Nu este exclus ca liderul PSD să nu aibă însă de ales și filialele partidului să-l „oblige” să candideze. Cel puțin momentan, o alternativă în partid nu există.

Geoană - electronul liber

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a înregistrat la OSIM marca „Mircea Geoană 2024 președinte”. Au trecut 15 ani de când Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din postura de candidat PSD, iar fosta etichetă de „prostănac” pe care i-a aplicat-o Ion Iliescu, precum și scandalurile care au culminat cu excluderea sa din PSD au rămas undeva în trecut. Geoană joacă acum cartea „independentului” care provine din structura de conducere a celei mai puternice alianțe militare de pe planetă și care are, cel puțin teoretic, o carte de vizită pentru a candida la funcția de președinte.

Geoană nu și-a anunțat însă oficial intrarea în cursa pentru Cotroceni. Singurul partid care și-a anunțat momentan susținerea pentru Geoană este o formațiune cvasinecunoscută, Partidul România în Acţiune. Căreia i se adaugă o „mișcare civică cu sens politic”, așa cum a descris-o Geoană, Mișcarea România Renaște.

Secretarul general adjunct al NATO a exclus posibilitatea de a se înscrie în PSD sau în oricare alt partid politic. El a explicat că este „anul independenților” așa că nu se va înregimenta politic pentru a obține sprijin în campanie.

Pare greu de crezut că Geoană ar putea fi candidatul PSD

O dreaptă plină de surprize

Traian Băsescu și Klaus Iohannis au condus România, de la Cotroceni, în urma unor piruete politice de mare efect, dirijate de liberali.

În 2004, candidatul PNL la prezidențiale, Theodor Stolojan, s-a retras din cursă pe ultima sută de metri (unii ar spune chiar că „a fost retras”) invocând probleme grave de sănătate, astfel că Traian Băsescu a devenit candidatul unic al dreptei și l-a învins pe candidatul PSD Adrian Năstase.

În 2014, candidatul PNL la prezidențiale, Crin Antonescu, a demisionat de la șefia partidului în urma rezultatului slab înregistrat de partid la alegerile europarlamentare, la timp pentru ca PNL să-l desemneze candidat pe primarul Sibiului la acea vreme, Klaus Iohannis.

Orice este posibil în tabăra liberală, obișnuită cu surprizele la prezidențiale. Momentan, PNL pare să-și dorească să meargă spre Cotroceni cu Nicolae Ciucă, președintele formațiunii. Fostul general are mai degrabă o imagine de „tehnocrat” decât de om politic, precum și de „protejat” al lui Klaus Iohannis, pe care l-a însoțit la summitul NATO de la Washington, un loc de unde politicienilor care vizează funcții înalte le place să pozeze pentru electorat.

Cum Ciucă nu a respins o candidatură la prezidențiale, ba chiar a insistat pe ideea că își va asuma candidatura dacă i-o va cere partidul, numele său este momentan prima opțiune a PNL. Rămâne de văzut dacă liberalii vor juca previzibil sau dacă „au în mânecă” un candidat surpriză și vor produce o nouă piruetă politică pentru Cotroceni.

Opoziția, în reanimare

Alegerile locale au turnat plumb în ghetele partidelor de opoziție.

USR și-a schimbat conducerea și a numit-o candidat la prezidențiale pe Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel. Raportat la mărimea partidului care o susține, ar fi o surpriză ca Lasconi să reușească să intre în finala prezidențială fără ajutoare suplimentare de la alte partide. Experiența de 20 de ani de jurnalist la ProTv ar putea să-i ofere un avantaj în fața celorlalți candidați. Până atunci, Lasconi trebuie să se transforme dintr-un primar local lîntr-un politician cu notorietate națională. Faptul că USR se află abia la a doua campanie prezidențială nu o ajută, la fel cum nu o ajută nici faptul că nu are o „armată” de primari în spate.

Ludovic Orban s-a înscris și el pe lista potențialilor candidați la prezidențiale din partea Forța Dreptei. Dacă PNL ar ieși de la guvernare, Forța Dreptei ar fi dispusă să negocieze cu PNL un candidat comun la prezidențiale.

AUR l-a desemnat pe George Simion candidatul partidului la Cotroceni. El se „luptă” pentru același electorat cu președintele SOS România, Diana Șoșoacă, care și-a anunțat și ea candidatura la prezidențiale după ce a reușit să intre în Parlamentul European. Pentru moment, forțele „suveraniste” și „patriotice” sunt dezbinate și nu dau semne că ar avea de gând să se alieze. Cum nici împreună nu au o garanție că pot produce o surpriză la prezidențiale, separat le va fi și mai greu.

Pe persoană fizică

Fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, și-a anunțat și ea candidatura independentă la prezidențiale, în timp ce surse din anturajul fostului ministru de externe Cristian Diaconescu au declarat pentru stiripesurse.ro că acesta ia în calcul să candideze la prezidențiale și ar fi început deja să formeze o echipă care lucrează la o platformă pentru candidatură.

Cozmin Gușă, fost consultant politic, a anunțat și el că a primit o scrisoare de susținere din partea lui Donald Trump pentru o candidatură „independentă” la alegerile prezidențiale. O candidatură la Cotroceni a lui Gușă necesită însă un strop de rezervă: Gușă a anunțat la locale că a acceptat să candideze din partea AUR la Primăria Capitalei, pentru ca în mai puțin de 24 de ore să fie contrazis de AUR.

Și-a mai anunțat candidatura la prezidențiale avocatul Aurelian Pavelescu, din partea PNȚCD, sub sloganul „Un preşedinte pentru cei care n-au avut un preşedinte”.

Există și o serie de posibile candidaturi „exotice” vehiculate în cercurile politice: fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu,precum și fostul șef SRI Eduard Hellvig.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (al doilea tur). ----------------------------------------------------

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/de-unde-sare-iepurele-la-prezidentiale_3376899.html

marți, 9 iulie 2024

Nicki Minaj... /mamăă..., ce 'muială' a tras paparuda, la fro 40-50 de mii de fraieri plătitori...

 

Nicki Minaj @NICKIMINAJ

Out of concern for the well-being of our team and myself, I have been advised by my security detail not to travel to Romania’s festival tonight due to safety concerns regarding protests in the area. I look forward to seeing you all at another time. As a mom, I have to make sure I’m making sound decisions for me to make it home to my son and for my team to make it home to their families. To not heed the advice of security at this time is simply not what I think I should be doing. I love you and thank you for your understanding and support.

I am very excited to see my fans this Friday in London for another very special headlining show at Wireless Festival.

8:01 PM · Jul 7, 2024 · 289.5K Views

Traducerea textului în limba română:

Nicki Minaj @NICKIMINAJ

Din preocupare pentru bunăstarea echipei noastre și a mea, am fost sfătuită de echipa mea de securitate să nu călătoresc la festivalul din România în această seară din cauza preocupărilor legate de siguranță în ceea ce privește protestele din zonă. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți altă dată. Ca mamă, trebuie să mă asigur că iau decizii înțelepte pentru a ajunge acasă la fiul meu și pentru ca echipa mea să ajungă acasă la familiile lor. Să nu țin cont de sfaturile echipei de securitate în acest moment nu este pur și simplu ceea ce cred că ar trebui să fac. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijin.

Sunt foarte încântată să-mi văd fanii vineri în Londra pentru un alt spectacol special în calitate de headliner la Wireless Festival.

8:01 PM · 7 Iul 2024 · 289.5K Vizualizări

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri