Google Translate

sâmbătă, 27 iulie 2024

Ne merităm soarta! Autoritățile române, batjocorite de Comisia Europeană.

 

Ne merităm soarta! Autoritățile române, batjocorite de Comisia Europeană. Fondurile pentru apă și canalizare, blocate abuziv

2024-07-25
România nu reușește să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru 2,2 miliarde de euro pe lucrări deja efectuate la canalizarea localităților, în condițiile în care mai puțin de 20% din populația rurală are acces la astfel de sisteme.
Autoritățile din țara noastră au încercat să îndeplinească toate cerințele Comisiei, plătind și experți ai Băncii Mondiale, însă, de fiecare dată, s-a mai găsit câte ceva, doar ca să ne taie finanțarea.
De când este membră a UE, ca să obțină bani din fonduri europene, România a trebuit să treacă prin furcile caudine ale birocrației excesive de la Bruxelles și ale inflexibilității Comisiei Europene în cazul țării noastre.
 
Deși suntem puși la colț de fiecare dată pe motiv că poluăm pânza freatică din cauza absenței canalizării și a stațiilor de epurare, în special din zonele rurale, în loc să ne sprijine, Comisia Europeană ne tot pune piedici, ca să nu beneficiem nici de bruma de bani care ni se cuvenea, în condițiile în care necesarul de investiții depășește 30 de miliarde de euro în sectorul apă și canalizare. Autoritățile române au fost pur și simplu batjocorite și puse să facă și să refacă documentații, pentru ca, în final, tot ”nu!” să ni se spună.
 
Astfel, în acest moment, sunt blocați 2,258 miliarde euro, deja cheltuiți pe proiecte de apă și canalizare, pe care Comisia Europeană refuză să îi deblocheze, pe motiv că nu trebuia să investim în sistemele mici de alimentare cu apă, dat fiind că acestea nu constituiau o prioritate.
Exasperați, reprezentanții ministerelor implicate au cerut desemnarea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice ca lider instituțional care să asigure coordonarea implementării Planului Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată -trimestrul III 2024 și asumarea consolidării regionalizării serviciilor de apă atât prin fuzionarea, după caz, a operatorilor mici cu operatorii regionali, cât și prin fuzionarea celor mari. Este puțin probabil ca aceste măsuri să aibă vreun efect, atâta vreme cât Comisia Europeană refuză să ne aprobe fondurile.
Investiții pe bani publici
În acord cu prevederile Regulamentului (UE) 2021/1060 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a dispozițiilor comune privind Fondul European de dezvoltare regional (RDC) în perioada de programare 2021-2027, sectorului apă/apă uzată i se aplică o condiție favorizantă tematică privind existența unei Planificări actualizate pentru investițiile necesare în acest sector, respectiv existența unui plan național de investiții în sectorul apă/apă uzată, se arată într-un Memorandum prezentat în ședința de guvern.
Planul trebuie să cuprindă o evaluare a stadiului actual de aplicare a Directivei 91/271/CEE a Consiliului și a Directivei 98/83/CE a Consiliului, identificarea și planificarea, inclusiv o estimare financiară orientativă, a oricăror investiții publice, o estimare a investițiilor necesare pentru reînnoirea infrastructurilor existente de epurare a apelor uzate și de alimentare cu apă, inclusiv a rețelelor, bazată pe vechimea acestora și pe planuri de amortizare și indicarea unor posibile surse de finanțare publică, atunci când aceasta este necesară pentru completarea veniturilor din taxe de utilizare.
De la Ana la Caiafa
În perioada iunie-iulie 2023, un grup tehnic de lucru format din mai multe ministere a avut 4 reuniuni în vederea elaborării Planului Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată, care urmează a fi agreat din punct de vedere tehnic, astfel încât documentul strategic să răspundă rigorilor impuse de directivele 91/271/CEE privind tratarea apelor urbane reziduale, 98/83/CE și 2020/21843 privind calitatea apei destinate consumului uman, precum și criteriilor condiției favorizante. În data de 20 octombrie 2023, Comisia Europeană (CE) a comunicat observațiile asupra Planului Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată și a acceptat ca îndeplinit criteriul 4 al condiției favorizante
”Indicarea unor posibile surse de finanțare publică, atunci când aceasta este necesară pentru completarea veniturilor din taxe de utilizare”. În urma analizei observațiilor CE, Planul Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată și autoevaluarea națională au fost actualizate și în data de 21 noiembrie 2023 au fost retransmise CE, care, în data de 25 decembrie, a comunicat observațiile și propunerile sale la documentele reactualizate. Din nou, documentele au fost modificate și retransmise CE în data de 1 februarie 2024.
Respingeri repetate
În data de 5 martie 2024 Comisia Europeană a transmis punctul său de vedere în care a acceptat ca îndeplinite toate criteriile aferente condiției, cu excepția subcriteriului (b) de la criteriul 2 și a criteriului 3, solicitând informații suplimentare referitoare la stadiul implementării Directivei 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman (apreciind că investițiile prevăzute pentru sistemele mici de alimentare cu apă nu constituiau o prioritate pentru vechea Directivă) și la reînnoirea infrastructurii existente de apă și apă uzată. Acestea au fost elaborate în cadrul grupului tehnic de lucru de către instituțiile responsabile de politica sectorială și de reglementare, Planul Național de Investiții în Sectorul Apă/Apă Uzată și autoevaluarea fiind modificate și pregătite pentru a fi înaintate Comisiei.
”Conform prevederilor RDC, CE nu face nicio rambursare aferentă operațiunilor finanțate din bugetul european până când nu este îndeplinită condiția favorizantă aplicabilă sau în momentul în care va constata că nu este menținută îndeplinirea acesteia pe parcursul perioadei de programare. Nevoia de finanțare în sectorul apă/apă uzată este de peste 30 miliarde de euro. 
 
Din decembrie 2023 până în prezent, prin Programul Dezvoltare Durabilă au fost deja lansate apeluri de proiecte de apă şi apă uzată în valoare totală de 2,835 miliarde euro, din care 2,258 miliarde euro din bugetul european, ce vor genera cheltuieli aflate sub riscul de a nu putea fi rambursate de către CE având în vedere neîndeplinirea condiției favorizante. Astfel, în situația menținerii ca neîndeplinite, toate cheltuielile cu implementarea intervențiilor vizate în acest sector vor fi exclusiv în sarcina bugetului de stat”, se arată în Memorandum.
 
SURSA:https://www.national.ro/economie/autoritatile-romane-batjocorite-de-comisia-europeana-fondurile-pentru-apa-si-canalizare-blocate-abuziv-832993.html/

133 de comentarii:

  1. Unu, doi, unu, doi, probă de microfon, Petrea să ne dai pelea înapoi și să ne sufli în trombon;

    RăspundețiȘtergere
  2. CEZAR27 iulie 2024 la 19:05
    pmt..boule , am facut atitea aplicatii impreuna cu tancurile..jegule !
    Chiar crezi ca toti au inpins aerul cu chieptul pe holurile M-100??
    Da banii inapoi ..hotule...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă - te bă ciobârlane cu minciunile tale. Mergeai la instrucție cu bibanii, te ascundeai în tufe, puneai capul pe porthart și -i trăgeai cu porcul.

      Ștergere
    2. Ai făcut aplicații cu mă-ta, bă idiotule. Și cu caprilii gestante de la Gheaze.
      Cred că mă confunz cu em o 100. Am vechime de regiment și brigadă cât n-ai tu în total, ca excursionist voiajor prin sistem !
      Băi rapandulo, când am plecat de la regiment eram deja coilinel, cu stele d-alea rusești ! 8 ani am fost coilinel activ, din care fro 3 într-o unitate cu peste 500 de tilicari !
      Am impresia că ne confunz pe ăștia de p-aciulea cu niște tromboniști, de pe la muzica rejimentulu, de ne tot aburești cu prostiile tale !

      Ștergere
    3. Pesea: și, bă căcănare, eu ca tine am fost, da tu ca mine n-ai ajuns ! Nu m-am lăudat niciodată, da unor mocofani ca tine trebă musai să le pui pula pe bot !
      Zău de n-avea dreptate Kișă, când se întreba de cum pizda mă-tii ai ajuns ofițer, măi idiotule !

      Ștergere
    4. Pesea: ca să nu fiu acuzat că blufez:
      ==============================
      rambo2021 14 februarie 2022, 17:12
      @Capitane criminal,te vad tare putintel la minte,ai un vocabular redus si primitiv, la vreo judecata abstracta nu ai cadere.practic esti un munte de prostie pe care si Himalaia il invidiaza.Cum crucea si altarul ma-ti ai ajuns ofiter mai retardatule? Ai biblioteca acasa, ai citit vreo carte la viata ta?
      Fac ceva pe mormintele celor dragi tie si cred ca ar fi mai nimerit sa iesi odata din sistem ca faci degeaba umbra pamantului.Mi-e scarba de cate ori trebuie sa ma confrunt cu tine, imi vine sa vomit, spurcaciune umana!

      Ștergere
    5. Mojiule, Bis pentru ultimul comentariu!😂🍾🥂

      Ștergere
  3. Slavă Țiuzăr muci pi chiept, cel ca oaia Dolly de deștept 😂!
    Slavă Țiuzăr orckranianu, să ne -o belească tot anul!

    RăspundețiȘtergere
  4. rambo2021...tigri 2, kis viorel,vosi,ion ionescu,avram iancu,bibicu,vasi,colinelulXXL...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))
      ... și consumeor de frecție galenică & lichid de degivrare, în amestec cu gaz lampant, prifesor emerit manga cum laude în matematici, administratore de cefereu, erou în viață, olimpiadist de top, cariciopterist de brazdă, demiurg universal, chioșcar, secretar general de Pecerea și șoptirică CI, etc și alea alea !
      Bă, da ce mi-e dor de poveștile lui, de pe vremea când i-o trăgea salciei de la capul satulu, ori când îș lostroia nasturii cu scoipat, în buda din tren, ca să dea fatalitii la gagici, ori când l-o uitat cotoroanța aia de bunică-sa la budă, în miezul nopții, de l-o văzut pe necuratul și și-a umplut budigăile de moștar și alea alea !
      Ioi !

      Ștergere
  5. @ pmt,
    Daca ai prins gradele de coilinel cu stele de alea rusești înseamnă că ești leat cu fostul soț al Brendei.
    Nu o spun cu răutate. Recunosc faptul că îți merge mintea brici și îți doresc sa prinzi suta de ani, sa vina Bachidea cu tortul aniversar și o diplomă sa ai cu ce te șterge la fund.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bă, ia vedeți că faceți erori impardonabile. Mă băgați la grămadă cu Viurelu Kelu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Țiuzer, nu uita la ora doo să ne -o sugi și să ne - nbelești la oo 😜🖕

    RăspundețiȘtergere
  8. Înainte de-a pleca la carieră cu rechizitele, tornocop,baros ,lopata inima lu' Stalin să mă cac în ceapca de husar a cetățeanulu cu baineta pomnal !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sa.i sugi pula..pi nespalate😅🤣😂

      Ștergere
    2. Goleste.i plosca lu prapaditul ala care se da colinel..colecteaza tot sa ai cu ce te spala pe fata la amiaza cînd transpiri!!😂🤣😅

      Ștergere
  9. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9 !

    RăspundețiȘtergere
  10. @ akord 75 27 iulie 2024 la 21:37
    @ https://youtu.be/DLwa2gmaILw

    Ținând cont că filmarea este de acum 2 ani, oare câți dintre ei mai sunt în viață?
    ===
    @ https://youtu.be/YOfly-BHQws

    Frumoase femei👍
    Dacă se pricep, ca în bancul cu broscuța, și la altceva tot la fel de bine precum manevrează săbiile, le învăț eu să gătească😁

    RăspundețiȘtergere
  11. @ akord 75 27 iulie 2024 la 21:52
    @ https://youtu.be/1m9r-9TY094

    Îi doare pe ruși în pulă/pizdă de sancțiuni, precum pe șoarece-n siloz.
    Sancțiunile alea sunt mai mult la nivel declarativ.
    Exportă gaz și petrol ca înainte de "sancțiuni".
    Importă componente electronice ca înainte de "sancțiuni".
    Până la urmă, cei mai sancționați sunt românii și polonezii😁
    Piticul porno de la Kremlin oricum își urmează planurile mârșave.
    Piticul porno de la Kiev doar strâns cu ușa va respecta cât de cât drepturile minorităților.
    Noi luptăm pentru pace😂

    RăspundețiȘtergere
  12. Azi iar s-a anunțat căldură. Petrea fii pregătit cu a ta ceapkă să ne vânturi la sulă

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Ne merităm soarta! Autoritățile române, batjocorite de Comisia Europeană.

    Eu nu cred că "Ne merităm soarta!".
    Citind articolul, ar reieși că suntem pe post de iepuraș și cu sau fără șapcă tot ne-o luăm.
    Nu m-am stresat să caut surse alternative de informare pentru afirmațiile din articol și nici nu o voi face pentru că, din păcate, nu pot schimba ceva la afacerea asta.
    Părerea mea este că meciul este futut de comuniștii vopsiți, adică USR-iștii spurcați.
    Oxiurii ăștia sunt infiltrați peste tot și dacă nu le pică lor banul gros fac tot ce pot și se opun cu toate copitele pentru a bloca proiecte bune pentru țară.
    Cred că ăștia sunt mai nocivi și decât fesenarii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Propun să milităm pentru salvarea planetei,să combatem încălzirea globală,să,salvăm balenele albastre dar între timp până facem cele enumerate să ne kăkăm fuior în ceapka lu' PP!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buei Petrică, vin' să -ți dăm o clanță mică!

    RăspundețiȘtergere
  16. "Învățați, învățați și iar învățați..." versiunea 2024, vara:
    De supărare că a fost lăsat repetent, un elev din Mehedinți a dat foc școlii

    https://www.digi24.ro/stiri/de-suparare-ca-a-fost-lasat-repetent-un-elev-din-mehedinti-a-dat-foc-scolii-2875361

    Răzbunare șocantă a unui copil din Mehedinți, care a dat foc la școală pentru că a fost lăsat repetent. Adolescentul de 14 ani a pornit focul în toaleta unității de învățământ din comuna Devesel, iar flăcările s-au extins rapid. Oamenii au sunat speriați la 112, iar mai multe mașini de pompieri au intervenit rapid ca să stingă incendiul.

    Puștiul cred că se califică pentru un viitor post de conducere în MApN.

    RăspundețiȘtergere
  17. O nouă consecință a învățământului:
    Date personale ale sportivilor israelieni, divulgate în social media.

    https://www.news.ro/sport/jo-date-personale-ale-sportivilor-israelieni-divulgate-in-social-media-oficiul-francez-de-combatere-a-criminalitatii-informatice-a-fost-sesizat-1922402028352024070921684055

    Aceste informaţii personale, inclusiv rezultatele analizelor de sânge, precum şi autentificările şi parolele de acces la diverse servicii, au fost difuzate vineri pe un canal al serviciului de mesagerie criptată Telegram, a declarat o sursă din poliţie.
    În ziua precedentă, a adăugat aceeaşi sursă, alte date privind sportivii israelieni care au fost sau sunt în armată au fost, de asemenea, divulgate ilegal pe reţele, inclusiv Telegram.


    Când ești incapabil și neinstruit să asiguri securitatea unor servere, mai bine te duci cu caprele la păscut.
    Acolo, cel mult poți încurca țapul cu capra😁

    RăspundețiȘtergere
  18. Domn Petrică ciobănașul să ne sugă iepurașul

    RăspundețiȘtergere
  19. Io de aia nu intru pe bloaga aia. Prea mulți idioți, din care cel puțin jumătate dintre comentaci sunt majuri.
    Apropo de subiectul ăla, parcă mai promitea un amerloc acum vreo 3-4 ani un coridor de la Gdansk la Constanța 😂

    RăspundețiȘtergere
  20. @ akord 75 28 iulie 2024 la 10:05
    @ acum facem "geopolitica militara"

    Omul nou, multilateral dezvoltat😁

    RăspundețiȘtergere
  21. Domn Petrică zis Alică să ne sufle - n găurică

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt foarte curios ce motivație vor găsi pentru asta cei cu "Free Palestina":
    Cel puțin 12 oameni au murit și alți 29 au fost răniți, după un atac cu rachete în Israel. „Toți sunt copii”

    https://stirileprotv.ro/stiri/international/cel-putin-12-oameni-au-murit-si-alti-29-au-fost-raniti-dupa-un-atac-cu-rachete-in-israel-ztoti-sunt-copii.html

    Un martor a declarat pentru Reuters: „A aterizat pe terenul de fotbal, toţi sunt copii ... multe cadavre şi rămăşiţe sunt pe câmp, nu ştim cine sunt".

    Ființele care au apăsat pe butoanele de lansare știau foarte bine ce fac.
    Sunt convins că supravegheau din drone, în timp real, mârșava lor "operă".
    Cum poți să cataloghezi drept "oameni" astfel de ființe?

    RăspundețiȘtergere
  23. Milogul de pmt/UKP-un kakat in ploaie...care a "facut el regimentul si brigada - cu 3 stele bolovan rusesti ..nu a mai avut aer si s-a urcat in carutul de handikap ..imprumutat de la SMC..si direct la Mall..ca se da" aere conditionate " gratis.....
    NB! El sta mai linga privata caci acolo ...e mai multe arome...hi..hi..hi..
    Latra asta ca a fost si a dres ..dar are mare grija sa nu dea nimic concret!
    Va propun un exercitiu de logica ..daca la Regiment el era Coi.linel rusesc..si nu era Comandant...ce functie putea sa aiba tinind cont ca doar doua functii erau de colonel si deci 2 indivizi purtau gradul de coi..linel?
    O treaba ii clara : ii este rusine de ce a facut ..ii este rusine de ce face pe acest blog...si pastreaza cu sfintenie calitatea de Anus..Nimeni !
    S-o sugi baaaa...!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă ciobene, era șăf di stat majur pupa - l-ai în cur

      Ștergere
    2. Nu era colonel..saful de stat
      Mai incearca..😅🤣😂

      Ștergere
    3. La regiment erau două funcții de colonel, comandantul și secretarul de partid (PCR).
      Șeful de stat major, locțiitorii, CI-stul, șeful BPL și comandanții de batalioane aveau funcții de Lt.col.
      Șefii de armă, cadristul, financiarul și șeful biroului OM aveau funcții de maior....in rest ...pulime.

      Ștergere
  24. Curs de supraviețuire "în concediu":
    În timp ce la Paris avea loc ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice, la Eforie pe plajă începeau... jocurile foamei.

    https://republica.ro/in-timp-ce-la-paris-avea-loc-ceremonia-de-inaugurare-a-jocurilor-olimpice-la-eforie-pe-plaja-incepeau

    ...un grup de turiști și-a adus bucătăria pe nisip, pregătindu-și mâncarea într-o oală pusă pe un aragaz alimentat cu butelie.
    “Prima dată mirosea a ciorbă, am crezut că este de la hotelul Steaua de Mare și când colo era la 20 de metri de noi”, a povestit un martor.


    Pentru a face economie, cred că "turiștii" dormeau și se căcau în boscheți.
    Este posibil ca "turiștii" să fi ajuns la Eforie Nord cu trenul și-mi pun întrebarea cum arătau bagajele lor?

    RăspundețiȘtergere
  25. În legătură cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, îmi pun întrebarea: pe lângă "Cina cea de taină" cu homalăi, curve și transsexuali, de ce nu au făcut și o scenă din "Coran" cu musulmani futându-se-n cur și o scenă cu Buddha făcând laba?

    RăspundețiȘtergere
  26. Câteva evenimente interesante:
    28 IULIE, calendarul zilei: Încetau din viață Antonio Vivaldi și Johann Sebastian Bach / 250.000 de morți în cea mai mare catastrofă seismică

    https://www.gandul.ro/actualitate/28-iulie-calendarul-zilei-incetau-din-viata-antonio-vivaldi-si-johann-sebastian-bach-ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-hepatitei-20264949

    RăspundețiȘtergere
  27. Țiuze, vino să ți -o dăm în biuze

    RăspundețiȘtergere
  28. Petrea, serjent Bulă vântura -ne -ai la poolă, da, la Regiment erau 2 funcții de coilinel. Comandantul și șeful de stat majur, bagai-ne -ai "digitalul" în cur. PCR -istul avea funcție de lt.coilinel la maxim (Lt.col 15). La brigadă, comandantul avea funcție de general de brigadă, cu o stea /maiur pupa - m- ai în cur, iar restul conducerii, inclusiv locțiitorii aveau funcții de coilinel pupa -ne-ai pe kel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-o mai fute că NU ai dreptate.
      La regimentele mecanizate erau două funcții de colonel. Comandantul și secretarul de partid. Șeful de stat major avea funcție de Lt. col la maxim.
      Brigăzile s-su înființat începând cu 1994 și întradevăr funcția de comandant era de general de brigadă cu o stea și șeful de stat major ,,coilinel".

      Ștergere
  29. Bati cîmpii..pmt
    Încerci sa dregi busuiocul..hanimalule
    Este evidenta aplecarea ta..rezultata din comentarii..pentru teorie..nimic concret ni
    mic practic..
    QED!

    RăspundețiȘtergere
  30. NB
    Brigazile au aparut muult mai tîrziu..dupa 89..89..6969
    Regimentele erau de sorginte sovietica
    Deci secretarul PCR/R..ERA DE FAPT COMISARUL SOVIETIC!!
    LA O ADICA.."IL TAIA SI PE COMANDANT"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă prostane, bă ciobene, ce armată ai făcut tu? Bă Alică pupa -ne-ai în găurică, bă, la batalionul ăla al vostru de șoșoi da - ne -ai pelea poolii înapoi, aveai O Singură Funcție de Lt coilinel la 1000 de ciumeți . Un Rejiment idiotule, avea echivalentul a 3 Batalioane de -a voastre, adică vreo 3000 , de fapt 3500 de oameni cu tot cu Comanda - Controlul R. O brigadă avea 2 Rejimente+ Comanda -Controlul+ Informații, adică vreo 7500 de oameni. O Divizie avea 3 Brigăji prostovane, adică undeva la 21000 - 22000 de militari.
      Bă Petrea, tu ai stat prea mult la GAZ, de aia ești așa de habarnist cu armata 😂🤮🖕

      Ștergere
    2. Ba idiotenie..eu vorbesc de Divizia de Arme intrunite care era pe Regimente..prostane!
      Nu existau Brigazi..

      Ștergere
  31. Domnule APV_rz prin multe din cele spuse de dvs. dovediti ca aveti ceva in cap!
    Numai ca cele ce le spuneti legat de Rusia/Ucraina si Palestina/Israel va coboara la nivelul de cunostinte si intelegere a evenimentelor al prostovanului de sergent Bula

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ cineva 28 iulie 2024 la 14:01 (https://plano10.blogspot.com/)
      Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdare să-mi citiți comentariile😃
      Domnule cineva, nu mă pretind "expert" sau "specialist" în problemele Rusia/Ucraina sau Palestina/Israel.
      Totuși, dacă doriți, putem purta un dialog civilizat și argumentat pe cele două teme.
      În ziua de azi, oricum e foarte dificil să triezi știrile reale de cele propagandistice și false sau voit manipulatoare.
      Nu știu ce anume v-a nemulțumit din comentariile mele.
      Deocamdată consider că afirmațiile făcute de mine, pe baza datelor aflate în principal de pe internet, sunt corecte.

      Ștergere
  32. Petrea, pesea, dă - te - n poola mea...Un Rejiment de AA pe tunuri, avea ștatul de organizare la război de 3400 de oameni idiotule 😂😜🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și regimentele mecanizate (3 batalioane de inf./un divizion de art./un batalion de tc. plus Cp.de cc/transmisiuni/transport/...etc...cam câți oameni crezi că aveau pe statul de organizare la război?
      Și cu toate astea funcțiile de colonel până la înființarea brigăzilor...erau două. Nu le mai repet că deja m-am plictisit.

      Ștergere
    2. Cîti paduchios ca limbricul lu stalin..ati tras vaghoane cu munitie in cer..dupa tîntari..in decembriei..putori..mincati banii de pomana
      Am vazut la 89..89..69..69..cîte tinte aeriene ati doborît..

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Idiotii astia..sînt de la aparare voba vine AA..
      Ei credeau ca Armata se rezuma doar la ei..buni la NIMIC..PRECUM SI AVIATIA PE MIGURI CACACIOASE
      LUAU BANI CU CACIULA MARE SI LUSTRUIAU TEVA LA NISTE TUNURI ANTICE..FUNCTII SI GRADE CACALAU..la fel ca pîrlitii de la aviatie
      Uite acum..ridicam urgent F-16..,si nu cad singure

      Ștergere
  33. Bă Nikk, păi io ce ziceam? Regimentul avea 2 funcții mari și late de colonel.
    Restul, ce zice ciobârlanul sunt povești...

    RăspundețiȘtergere
  34. Bă Petrea, află bă prostovane de serjent Bulă vântura -ne -ai la poolă, că la război , în cadrul fiecărei Armate, se înființa câte o Divizie de AA, exact ca la ruși. Numai ăștia aveau organizarea pe arme la nivel atât de înalt.
    La nivelul tău de prostovan și la nivel Divizie, se putea aloca o brigadă independentă de arme ( artilerie, tancuri...) exact ce-ți spuneam mai sus. De aia ciobârlane erau Regimente și Brigăzi independente, care aparțineau Comandamentelor de Arme ( nu întrunite prostovane).
    Ce spui tu că aveai la Divizia ta de arme întrunite era altceva.
    Dar ce să -ți cer ție, lui Petrea ciobârlanus, decât să ne săruți în anus? 😂😜🖕

    RăspundețiȘtergere
  35. Cum se leaga anumite lucruri..
    Porcovanul de Anus pmt..care tot el face pe anonimul..
    Astia au ceva dosare..Calea Lipovei..poc poc..cu Alica 😅🤣😂printre gard...
    Trebuiau sa se evindentieze...daca tot nu au lovit cu tunurile..nica😂🤣😅
    Mallul..îi tot pe acolo parca...etc..etc..
    Scîrbosul drakului..

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. Anonim27 iulie 2024 la 21:25
    Așa este. Nuș cine și ce a fost soțul lu Breanda, însă toate gradele mele au fo pe sistem rusesc, cu steluțe și epoleț adevăraț, nu prezervative de astea din cârpe, agățate la șto de reverul vestonulu, ori cum plm se cheamă salopetele astea de zugrav, pe care le poartă marii apărători ai democrației mondiale de acu !
    Am purtat și eo dân cârpe. Acu s-au decolorat tresele alea galbene. O să le donez, cu tot cu veston și ceapcă, la ăștia de merg de Anul Nou cu ursul și capra lu Petrea ! Oricum nu mai valorează nika. I le dau gratis lu bachidea să și le bage-n cur !

    Due: ca să fie clar, la regiment erau doo funcții de coilinel. Secretarele de partid (comitet de partid, sau ceva de genul) avea funcție de lt.col. Ca să fie avansat, după ce a dat examenul pentru gradul de coilinel, a fost mutat la un comandament de armă, care avea sediul unde este în prezent DNA, pe Știrbey Vodă. La politruci nu avea importanță arma de proveniență. Tipul era de radiolocație și a fost mutat, ca să poată fi avansat, la Comandamentul Artileriei, locație în care mai erau CTGe și CITul.
    Oi hi eu bătrân, da încă mai țin minte unele lucruri. Restul sunt tâmpenii d-ale lu Petrea Prostul, ce a mai auzit și el, la una mică, când se scobea de mucii din nas, pe lângă masa unde se parangheleau tilicarii adevăraț !
    Nu zic că nu o fi fost și cum susțin unii camaraz, însă, în acest caz, vorbim de perioade diferite de timp !

    Fapt pentru care reiterez cu celeritate că trebă să mă cac în ceapca handilăului frițișorean, cunoscut și ca Proasta Netului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, cu toții să ne căcăm în ceapka sa . Să îi urăm noroc și să i -o dăm la ceok

      Ștergere
  38. Ciobârlane, crimele împotriva umanității nu se prescriu. Să ți se taie pensia măi Alică pupa- ne - ai în găurică.
    Îndată vine după tine Volga neagră și te băga la beci, mosorelul să ni-l freci.😂😜🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da banii inapoi, criminalule care ai tras tu in popor

      Ștergere
  39. Măi Petrea, măi prostalăule ce eș tu un mare frustrat, abține-te dreq de a mai face comentarii de handicapat despre arme și specialități militare !
    Măi bovină încălțată, lasă-i în plata domnulu nostru ceresc pe aviatori, artileriști, rachetiști și ce mai avem noi p-aciulea și vezi-ți de număratul zâmțâlor la bainetă, pe care ai studiat-o 5 trimestre. Și tot bou ai rămas !
    Vorba aia, nu toț au putut și au avut oportunitatea de a se specializa în creșterea oilor, la Gheazeul unității ! Unii s-au mai făcut și aviatori, or transmisioniști, raketiști, artileriști și alea alea ! Adică au învățat, nu au băut cerneala ca tine.
    Taci dreq bă rapandulo, cu chestii de astea.
    Noo să ne spui cum e cu ăia 3kmp, calculaț de tine. Lasă-ne cu ce făceau ei aviatorii și câți bani încasau !

    RăspundețiȘtergere
  40. Bă Petrea, bă tataie linge - ne -ai pe koaie, tu ai probleme grave cu unitatea centrală 😂. Bă, io nu- s PMT, Don jenaral Mojiu suge -i-ai cocoșu. Io îs din garda aia veke, cu Akord, Ifrim, Pulano 10, Nea Cașu... Așa că nu te lua aiurea de el. PMT a intrat pe blog prin 2012 când noi deja ți -o trăgeam la buci, de cuc să ne -apuci.
    Ciobârlane, nu vrau să mă desconspir, dar denumirea de Zoo+ 9, io am dat -o😂😜🖕
    Pesea. Bă Petrea, cum sulili noastre ai reușit să pierzi TABul?😂

    RăspundețiȘtergere
  41. "Sărăcia-n cur mă-mpunge, eu tot fug și ea m-ajunge!"
    [Din puțul gândirii poporului român😁]
    CNPP: 1.136.211 pensionari au primit indemnizație socială, în mai 2024

    https://www.agerpres.ro/economic-intern/2024/07/26/cnpp-1-136-211-pensionari-au-primit-indemnizatie-sociala-in-mai-2024--1333141

    Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în iunie 2024, de 1.136.211 persoane, cu 67 mai mic comparativ cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
    Dintre aceştia, 1.040.624 erau pensionari din sistemul public, iar 95.587 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.
    CNPP precizează că beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.281 de lei, încasează lunar această valoare, denumită "Indemnizaţie socială pentru pensionari", conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare.


    Numărul persoanelor care sunt nevoite să se întrețină din acea "Indemnizaţie socială pentru pensionari" mi se pare foarte mare.
    Ținând cont de faptul că, dacă mergi cu o sacoșă la cumpărături și cumperi de 100 de lei ceva, trebuie să scuturi sacoșa ca să-ți dai seama că nu e goală, mi se pare mică suma de 1.281 de lei.
    Din câte am citit, statul le mai asigură acestor cetățeni ceva carduri pentru plata energiei (gaz și electricitate) dar chiar și așa, acești oameni cred că se descurcă foarte greu, mai ales dacă locuiesc în orașe.

    RăspundețiȘtergere
  42. Văz că când e treabă de cafteală, Apevilă o șterge pe sub mese 😂
    Cât despre Petrea Alică ciobârlică, mă bucur că în lipsa lu' Viurelu Kelu a învățat să înjure. Doar n-o să omorâm maimuța cu care facem spectacol la Zoo & 9😂

    RăspundețiȘtergere
  43. Domnule APV_rz desi spuneti ca "În ziua de azi, oricum e foarte dificil să triezi știrile reale de cele propagandistice și false sau voit manipulatoare.", veniti apoi a spune ca "Deocamdată consider că afirmațiile făcute de mine, pe baza datelor aflate în principal de pe internet, sunt corecte.".

    Este grav, este foarte grav, spre descalificant, ca cineva constient de faptul ca "e foarte dificil să triezi știrile reale de cele propagandistice și false sau voit manipulatoare", sa se documenteze "pe baza datelor aflate în principal de pe internet, sunt corecte".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii cu neuroni funcționali de multe ori pot tria informațiile.

      Ștergere
    2. Lasă bre, că merje și așa ! Doar n-a dat cu parul !
      Vorghim și noi prostii, fiecare cu zda mă-sii !
      Plus că e membru marcant al hacademiei !

      Ștergere
    3. Domnule APV_rz sint lamurit!
      Este adevarat insa ca oamenii, cu neuronii functionali de multe ori, triaza informatiile ajutati fiind de cite un acar care dirijeaza informatiile spre bune sau cele rele! Cind acel acar este unul de genul lui Radu Tudor, este clar ce fel de dirijare a informatiilor se va face!

      Ștergere
    4. @ un altcineva 28 iulie 2024 la 18:06 (https://timbrelemele.blogspot.com/)
      @ Cind acel acar este unul de genul lui Radu Tudor, este clar ce fel de dirijare a informatiilor se va face!

      😁
      Afirmația dumneavoastră o consider corectă.
      Dar, cine plm "pune botul" la "informațiile" sau cugetările furnizate de Radu Tudor?
      Personajul are publicul lui țintă, dar nu cred că acel public scrie aici comentarii😂

      Ștergere
  44. Măi, măi !
    Pute a smardoială generală ! Ca pe vremuri, când fiecare se gâtuia cu fiecare, prin rotație, ca la atelierul de constanța okirii !
    Văz că și Țiuzăr Maimucea a devenit agresiv ! Singur, singur, da mușcă bre !

    RăspundețiȘtergere
  45. Dacă nu belești ochii, belești belengherul:
    Tot mai multe magazine apelează la servicii AI de „optimizare” a prețurilor pentru a-ți scumpi produsele de care ești interesat

    https://zonait.ro/inteligenta-artificiala-surveillance-pricing/

    Ești interesat de un anume smartphone și cauți informații despre acesta pe site-ul producătorului sau forumuri de discuție? Curând, magazinele care folosesc noile servicii AI de „optimizare” a prețurilor vor putea determina cât de mult îți dorești un anume produs, afișându-ți prețuri umflate dacă AI-ul te surprinde căutând prea des informații despre acestea.

    Chestiile astea le-am verificat pe propria epidermă😃
    Acum vreun an trebuia să fac o călătorie cu avionul. Pentru că-mi era la îndemână, am încercat să cumpăr biletul online folosind un laptop care mai avea bateria încărcată cam la 20% și nu mi-a venit să cred că-mi cer pe bilet 290 de euro. Cu vreo două zile înainte verificasem prețurile, fără să fiu logat, de pe un desktop și prețul era de 138 euro.
    Am cumpărat biletul, folosind o mașină virtuală creată pe desktop și un VPN care mi-a furnizat adresă de IP de Austria, cu 98 euro.
    Așa-zisa inteligență artificială m-a identificat probabil ca "disperat".😁

    RăspundețiȘtergere
  46. Bă frate, ce bine -o fi de Ifrim acuma. Stăă cu catargul în sus și arborează drapelul roș ca salvamarii.
    Ce fraier am fost că n-am luat repartiția pe pe crucișătorul portelicopter Muntenia/ azi Mărășești, Țiuzăr sula tu să ne -o belești...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil e de gardă la almbic, că era cam îngrijorat de borhotiștii ieșeni cărora le-a explodat cazanul de făcut țuică. Cred că s-a înarmat cu un retevei pentru alungat chiriașele degustătoare de produs finit🍷

      Ștergere
  47. Mucureștenii să fie pregătiți. Păzea!😂

    ttps://www.stiripesurse.ro/nicusor-dan-spune-adio-aparatelor-de-aer-conditionat-primarul-capitalei-vrea-o-tehnologie-ciudata-care-functioneaza-cu-succes-in-alte-tari-europene_3391267.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ anonim 28 iulie 2024 la 18:21

      Alt "inginer"😁
      Vor băga în calorifere azot lichid.😂
      Articolul original a plecat din data de 17.07.2024 de la euronews.ro:

      https://www.euronews.ro/articole/ce-spune-seful-elcen-despre-ideea-racirii-locuintelor-prin-pomparea-apei-reci-in

      Articolul s-a rostogolit la bugetul.ro:

      https://www.bugetul.ro/adio-aparate-de-aer-conditionat-cu-ce-vor-expertii-sa-le-inlocuiasca-nu-o-sa-mai-ocupe-loc-pe-pereti/

      Într-un final apoteotic a ajuns și la stiripesurse.ro:

      https://www.stiripesurse.ro/nicusor-dan-spune-adio-aparatelor-de-aer-conditionat-primarul-capitalei-vrea-o-tehnologie-ciudata-care-functioneaza-cu-succes-in-alte-tari-europene_3391267.html

      Pe cale de consecință, plagiat în toată regula coane Fănică😃

      Mugur Bălan, profesor universitar doctor inginer, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: „Ar fi mult mai redus efectul. Hai să zicem, poate, să obțin un efect la 25-30% din ce s-ar putea obtine cu un ventiloconvector.

      Adică, un fel de labă tristă🤣

      Ștergere
    2. Eo crecă Mucușor Ban vra o pulă-n cur de la mucureșteni !
      Ne-a mai promis el, acu fro 4 ani, șosele suspendate, ca în filmul Al 5lea element ! Numa prostii are în diblă !
      Oricum, decât fesenara aia de firea, care ne-ar hi cheltuit banii cu Cratedrala Neamurilor și alte șmekereli cu poki, mai bine cu mucușor

      Ștergere
    3. Pesea: numa prostii ! În loc s-o rezolve cu țevile de apă și căldură, care bubuie ca artificurile de anul nou, cu drumurile astea pline de groape, cu gunoaiele, cu drogurile și drogații de la fiecare colț de stradă, cu sutele de coșmelii care stau să cadă, cu copacii care-ți cad în freză la fiecare ploicică, cu autostrada de centură, pe care n-o mai termină, de zici că străpung Alpii și cu pizda mamii lor, ăștia umblă cu prostii !
      Te-n plm

      Ștergere
  48. Dacă nu sunt prea insistent, știe frun camarad dacă mai e dășkisă haznaua ceobenulu Peotrî ? Am mâncat niște prune...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu - i deschisă. Ciobenul a șters comentariile, a închis ușa și a înghițit cheia. Mârlan...

      Ștergere
    2. No, așe ! Atunci mărg să-i fut o cufireală în fața ușii !

      Ștergere
  49. Scandal mondial pe parodia cu Cina cea de taină, de la dășkiderea olimpiăzii ! Dacă nu dădea pă tevea că handilăii ăia ilustrează tabloul cu cina, habar nu aveam despre ce e vorba ! Acu mă uitai și eo pe niște poze și văzui că Cristi Tâmplaru o fo reprodus artistic, în laiv, de o pațachină de fro 150 de kile. Iar molusca aia albastră, care stătea tolănită în curul gol, crecă ierea Necoratu !
    Bă, da mare e grădina Ta Doamne, iar franțujii ț-or sărit gardul !

    Bue, mie mi-a plăcut și așa, chiar de i-au confundat pe Cureeni de S cu ăi din N, iar pe Cristi l-a travestit în lesbiană !
    Hai că-i bine !
    Slava Șoșy !

    RăspundețiȘtergere
  50. Ce iureș pe capul bășinoșilor,au avut de lucru azi !Compunerea R.,Bg,dotare,efective,funcții...Io cum să vă spui..ieșit din evidența activă acu' fro dooj' doi dă ani..știți cum zice unguru'?Mi-i rupe pool4 ,la pensia socială pe care mi-o dau nici nu mă mai interesează respectivul sistem!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' cu ceapka lu' bou' bălții n-am cum să fiu infiderent!Musai lucrare de escepție în-trânsa!

      Ștergere
    2. Mulți ani să aveți cu toții de-acu-nainte, sau pensia să fie cât de lungă,😁 că de groasă au grijă fesenarii, jienii, bachizii și livadarii să nu fie👿.

      Ștergere
  51. Da, emagii s-au porcit destul de mult.
    Cred că acum sunt ceva turci cei care conduc pe acolo.
    Le impun taxe destul de mari și celor care vând sub acoperișul lor.
    Câteodată mai citesc comentariile făcute de cumpărători. Cam 90% dintre comentarii sunt scrise de oameni cu educație precară și din punct de vedere intelectual natura n-a fost prea generoasă cu ei. Totuși, rămâne procentul de 10% și din comentariile lor poți înțelege dacă un produs merită sau nu să fie cumpărat.
    Am observat și eu porcăria cu contul care nu poate fi șters dar nu mi-am bătut capul cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  52. Până acum n-am cumpărat de pe Temu dar am bântuit pe acolo. Citisem un articol nu de multă vreme cum că UE vor să le bage mătărâna-n gură celor de la Temu și Shein pe chestie de taxe, bla, bla, bla.
    Și eu prefer pachetomatele (easybox, fanbox, postapanduri) pentru a nu mai depinde de programul curierilor.

    RăspundețiȘtergere
  53. Țiuzăre, șoșoiule, nu uita la ora doo să ne sufli în burlane și să ne vânturi la oo

    RăspundețiȘtergere
  54. Paraziți,ceva pentru propășirea neamului,plusvaloare,cresterea PIBului ceva?Vă doare-n carici pe voi,care cu mâna la pupăză,care atârnat de ușa frigiderului,plantoane pool4,dorm ca porci.Apoi încep cu cârcota,că Bachide-i rău și nu le-o bagă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁
      Cineva trebuie să fie vinovat. Boul Bachide are față de vinovat de când l-au extirpat felcerii din mă-sa.
      Noroc că e un frigider robust, fabricat acum vreo 24 de ani, și rezistă la apucăturile bețivilor🍺

      Ștergere
  55. Vedeți păcătoși că am aplicat creștinii la postul Adormirii Maicii Domnului!Dacă vreți să știți când aveți dezlegare la untdelemn,pește,vin vă stau la dispoziție .Huța,huța la buci interzis cu desăvârșire.Nu de alta da' vă-ntreabă Bachide și n-o știți și iaar o să spuneți că-i băiet rău!Bașca când o să vreți în Rai n-o să vă primească nici în Iad ci veți rămâne suspendați între cele precum de ușa frigiderului.No, numa' așa spre știință și informare,da' voi după cum presimt eu în urină tot la boschetăreală cu gândul și fapta!Iartă-i Doamne căci nu știu ce fac,sunt rătăcite oile noastre pe câmpiile Elizze precum TABurile boului bălții kăkam-aș fuior în ceapka dumnealui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No acu' fiți pe fază,acuși apare apeverezea să ne dea binețe după ce toată noaptea a vandalizat fridzideru urlând agățat de lustră precum Grigore Vasiliu Birlic în Două Lozuri:Vițeversa,vițeversa...

      Ștergere
    2. 😁
      Am loc rezervat la cazanul cu smoală.

      Ștergere
  56. Chirie Cluj Napoca:
    -Salut ,a stat vreodată cineva în zona str.Răsăritului,Mărăști și poate să-mi spună cum este zgomotul la trecerea trenurilor?Mulțumesc!
    -tagadam,tagadam...uuuu...cicicici.. ceva de genu' cred!

    RăspundețiȘtergere
  57. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9 !

    RăspundețiȘtergere
  58. APV_rz28 iulie 2024 la 21:53
    Da. Același produs, dublu la preț față de Altex sau Flanco, unde găsești cu reduceri semnificative. Doar un exemplu. Dar poate fi și invers, prețuri mai bune pe eMag.
    Așa este și cu comentariile celor de pe eMag. Dacă te spargi în figuri și spui adevărul, nu ți-l publică. Primești răspuns că le pare rău, pentru că ar putea afecta interesele comerciantului și alea alea.
    Sunt abonat la Genius de când a apărut. În jur de 100 lei/an. Ți-i trage otomat din card. Folosesc frecvent. Am achiziționat inclusif cafea și alte prostii, în perioadele când au dispărut, temporar, de prin magazine.
    Am cumpărat și de pe Temu. O singură dată am loat de la Temu mumu mumu. După ce le-am scris că nu am primit paketul, mi-au trimis banii înapoi în card. După vreo 2 luni am primit și produsul. Cred că a fost rătăcit prin cala vamporului.
    De fapt, m-am abătut de la dorința mea arzătoare, care m-a frământat toată noaptea, ca pe aloatul de la frabica de pită Vel Pizdar: să mă cac în ceapka handilăulu bou de baltă, cum ar zice un camarad. Vrau să fac o lucrare de escepție, cum s-ar zice. Poate-mi dă și mie ceva Hoțkar, or măcar ceva Specialist de clasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Același produs, dublu la preț față de Altex sau Flanco

      Da, dar nu tot timpul.
      Și pe eMAG au promoții bune câteodată.
      Nu am trimis retur multe produse dar asta face diferența față de alți comercianți. Nu guiță și dau banii înapoi pe produs repede.
      De vreo 2 ani am și eu geniusul și și-a scos banii.

      Ștergere
  59. @ akord 75 28 iulie 2024 la 23:14

    Eu aș fi purtat discuția asta cu o halbă de Ciucaș în față😁
    E o analiză bună făcută de domnul Dungaciu.
    Mi s-a părut relevantă parabola cu telefonul "Va trebui să faci tu, nu să aștepți lângă telefon... nu sună nimeni. Ce faci dacă nu te mai sună nimeni?".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laba după ușă ca Țiuzăr

      Ștergere
    2. @ anonim29 iulie 2024 la 08:54
      @ Laba după ușă ca Țiuzăr

      Mai dă un dobitoc ușa de perete și o belești mai tare decât prevede legea😂

      Ștergere
  60. Sculele alea electrice, cărora le fac reclamă (Ronix) pe vagoanele de metrou din Teheran, cam seamănă la exterior cu Bosch😁
    Curvele care stau la agățat pe stradă în New York sunt tare durdulii și obosite😂

    RăspundețiȘtergere
  61. @ anonim 29 iulie 2024 la 08:54
    @ Laba după ușă ca Țiuzăr

    Dă un dobitoc ușa de perete și-o beleși mai mult decât prevede regulamentul😁

    RăspundețiȘtergere
  62. @ akord 75 29 iulie 2024 la 09:01
    Dacă jurnalizda întrunea condițiile descrise de Ion Creangă (Strâmtă-n pizdă, tare-n șele, crâșca pula din măsele) nu prea mai contează ce spunea😁
    Ce, n-au inventat niște idioți "cu carte" noțiunea de "creștere negativă"? În situația asta "economisești" pierderile🤣

    RăspundețiȘtergere
  63. 29 iulie - Ziua imnului național al României

    https://www.agerpres.ro/documentare/2024/07/29/29-iulie-ziua-imnului-national-al-romaniei--1333051

    Ziua imnului naţional al României - "Deşteaptă-te române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 - este sărbătorită, anual, la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ''Deşteaptă-te române!'' a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

    RăspundețiȘtergere
  64. Un ucrainean patriot, dornic să-și apere țara, s-a rătăcit în drum spre front:
    Ucrainean blocat într-o prăpastie din Munții Maramureșului; va fi extras cu ajutorul unui elicopter

    https://www.agerpres.ro/social/2024/07/29/maramures-ucrainean-blocat-intr-o-prapastie-din-muntii-maramuresului-va-fi-extras-cu-ajutorul-unui-elicopter--1333661

    Salvamontiştii au ajuns în cursul nopţii de duminică spre luni la un cetăţean ucrainean care este blocat deasupra unei cascade, într-o prăpastie de peste 200 de metri din Munţii Maramureşului, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.
    La operaţiunea de salvarea participă şi un echipaj al sectorului Poliţiei de Frontieră din Valea Vişeului.

    RăspundețiȘtergere
  65. Buey mucureștenilor, ete ce zice șeful vostru:
    https://www.stiripesurse.ro/solutia-nicusorista-apa-rece-din-calorifere-ar-fi-buna-si-vara-nu-doar-iarna_3391803.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ akord 75 29 iulie 2024 la 12:30
      @ Tot un mucuresteam idiot(cum altfel) a propus sa bage azot lichid in calorifere.

      😁
      Idiot sunt, dar nu mucureștean😁
      Am scris chestia aia cu azotul lichid la bășcălie (APV_rz 28 iulie 2024 la 19:04). Plm, poate-o fi luat-o careva în serios😁
      Și dacă ipotetic în CET vor răci apa pe la 5-6 grade, până ajunge la fraieri în calorifere, pescuiește de pe traseu căldură și va circula pe la 27-28 de grade dacă-i cald tare afară și în case.
      Concluzia: o labă tristă.

      Ștergere
  66. Cam mumu mumu până acu la Holimpiadă !
    În schimb stăm bine la flobalul intern, unde se vântură sume de sute de mii de oiro, pentru niște handicapaț analfabeț, cu aere de mari vedete !

    RăspundețiȘtergere
  67. :)))
    Se râde Putin cu răclimi !
    Și eo m-am râs !
    Cam prostănaci franțujii ăjdea !

    RăspundețiȘtergere
  68. https://www.stiripesurse.ro/statul-cauta-bani-pentru-marea-recalculare-a-pensiilor-impactul-bugetar-mult-mai-mare-decat-s-a-anuntat_3391675.html

    Militaurii pensionari vor primi poola în brațe.🤮

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ anonim 29 iulie 2024 la 15:35
      @ Militaurii pensionari vor primi poola în brațe.

      Ăsta-i cazul fericit😁
      Să nu trebuiască să aducem și ceva bani de acasă, cum au luat-o-ntre buci milițienii.
      Găsesc ei ceva. De exemplu, că n-a avut rezervistul militar erecția corespunzătoare și pe cale de consecință n-ar fi trebuit să i se indexeze pensia sau mai știe plm ce motivări tâmpite. Îi cred în stare pe fesenari de toate relele, da-le-aș cu mătărânga-n mestecătoare.

      Ștergere
  69. 🍺
    Să trăiești și multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  70. Râsu' pizdii stimați telespectatori😂

    RăspundețiȘtergere
  71. Măi Petrică banderist, nu mai fi așa de trist. Vino tu cu ceapka ta să avem un' ne căca

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri