Google Translate

duminică, 15 septembrie 2024

Acum sunt buni și la mare cinste, militarii...


 

MAI și MApN în alertă maximă: sute de pompieri, jandarmi și militari, desfășurați pentru a combate dezastrul inundațiilor


MAI şi MApN au mobilizat sute de pompieri, jandarmi, militari şi echipamente, pentru a acorda sprijin în situaţiile dificile create de inundaţii, informează Rador Radio România.


Ministerul de Interne și Ministerul Apărării au mobilizat sute de pompieri, jandarmi, militari, dar și echipamente pentru a ajuta la evacuarea sinistraților și pentru a interveni ulterior la refacerea infrastructurilor distruse de ape.

Au fost trimise deja 20 de locuințe modulare și se pregătesc alte peste 150.

S-au amenajat tabere cu o capacitate de 400 de locuri în localitățile cele mai afectate, unde patru persoane au murit și 5.000 de locuințe au fost distruse.

De asemenea, Ministerul Apărării va transporta ajutoare din rezervele de stat aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Este vorba despre apă și alimente, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături și saltele.

Celulă de criză la Ministerul Sănătății în urma inundațiilor din județele Galați și Vaslui

O celulă de criză a fost organizată la Ministerul Sănătății pentru asigurarea asistenței medicale necesare locuitorilor din județele Galați și Vaslui afectate de inundații. Membrii celulei vor ține legătura permanentă cu autoritățile locale și direcțiile de sănătate publică din cele două județe pentru asigurarea de vaccin antitetanic și vaccin hepatic A pentru copii.

Ministerul Sănătății recomandă, pentru mai multă siguranță în cazul inundațiilor, ca apa din rețea să se consume fiartă și răcită, dar fără a adăuga gheață. În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecția chimică a apei contaminate cu preparate cu clor este eficientă pentru eliminarea bacteriilor și a majorității virușilor. În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, locuitorii să consume numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanții autorităților publice.

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/sute-de-pompieri-jandarmi-si-militari-desfasurati-pentru-a-combate-dezastrul-inundatiilor_3433743.html

joi, 12 septembrie 2024

2024 Alegerile Prezidențiale. Casele de pariuri anunță surprize...

 

2024 Alegerile Prezidențiale. Casele de pariuri anunță surprize în cursa pentru alegerile prezidențiale

Casele de pariuri și-au desemnat favoritul în cursa pentru Palatul Cotroceni. Pe primul loc se află Mircea Geoană, care şi-a anunţat miercuri oficial candidatura la prezidenţiale și are cea mai bună cotă la pariuri pe platforma Betano, urmat de Marcel Ciolacu şi de Elena Lasconi.
Cu o cotă 1,8, Geoană, care şi-a anunţat candidatura ca independent, conduce în topul prezidenţiabililor, la pariuri, fiind astfel cotat cu cele mari mari şanse pentru Cotroceni.
 
Locul al doilea îi revine liderului PSD, premierul Marcel Ciolacu, cu o cotă de 3, urmat de candidatul USR Elena Lasconi - cotă 4.
 
Pe poziţia a patra se află liderul AUR George Simion, cu cotă de 8,5
 
Liderul liberal Nicolae Ciucă, ocupă poziţia a cincea (cotă 15), pe locul şase se află Diana Şoşoacă (25), urmată de Ana Birchall (cotă 50), Cristian Diaconescu (100) şi Cristian Terheş (250).
 
Primul tur al alegerilor prezidenţiale este programat în 24 noiembrie, cel de al doilea tur, în care se vor confrunta primii doi clasaţi, urmând să aibă loc în 8 decembrie.
 
Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale începe în 25 octombrie.
 
https://www.stiripesurse.ro/casele-de-pariuri-anunta-surprize-in-cursa-pentru-alegerile--prezidentiale_3431615.html


miercuri, 11 septembrie 2024

Mircea Geoană și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale

 


Mircea Geoană și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale


Mircea Geoană și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale și a spus că obiectivul său nu este să promită o țară perfectă sau să pozeze în politicianul perfect, dar crede că doar muncind împreună cu oamenii se poate ajunge la o țară mai bună.

Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată!

Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună.

România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism.

Haideți să renaștem împreună!

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/video-mircea-geoana-si-a-anuntat-oficial-candidatura-la-alegerile-prezidentiale_3430255.html

duminică, 8 septembrie 2024

Actualitate, Fotografii cu cântec. Gafa celebră despre pensii


Ce vedeţi ataşat este o burtieră Realitatea Plus despre pensii. Imaginea e pe internet și s-a viralizat. Este mai veche, dar a revenit in actualitate acum, odată cu harababura recalculării.


 SURSA:https://www.cotidianul.ro/gafa-zilei/

vineri, 6 septembrie 2024

VIDEO Marcel Ciolacu denunță manipulări online: 'S-a transmis că eu am făcut nesimţiţi pensionarii militari; un neadevăr total'


 

VIDEO Marcel Ciolacu denunță manipulări online: 'S-a transmis că eu am făcut nesimţiţi pensionarii militari; un neadevăr total'


Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că pe reţelele social-media şi pe anumite grupuri circulă un clip în care apare că îi face nesimţiţi pe pensionarii militari, el arătând că acest lucru este total neadevărat şi că este vorba de o manipulare, prin tăierea unei părţi dintr-o emisiune de televiziune.

El a adăugat că are "ficat" pentru această campanie electorală, dar s-a "trunchiat adevărul" şi este o diferenţă mare faţă de ce a spus el.

"Aş vrea să încep cu o ştire care este mai nou pe zona social-media şi pe anumite grupuri de pensionari militari. Demult, am fost la o televiziune centrală şi s-a decupat din ceea ce am spus, ca pe urmă să se facă un filmuleţ să fie transmis cu un neadevăr total. Eu m-am referit foarte clar - dar fără să nominalizez, fiindcă aşa mi-a plăcut întotdeauna, dar dacă sunt nevoit, n-am o problemă - la nişte nesimţiţi, care în acest moment apar în spaţiul public, după ce ei au trecut în PNRR faptul că pensiile militarilor, ale poliţiştilor sunt pensii speciale. Şi tot aceiaşi nesimţiţi care au trecut în PNRR acel celebru parcă 9,4%, ceea ce ar fi dus ca pensiile să nu se mărească în următorii 50 de ani", a explicat Ciolacu la o conferinţă de presă.

„Am ficat pentru această campanie electorală”

Şeful Guvernului a arătat că, împreună cu Victor Negrescu, Mihai Tudose şi Adrian Cîciu, a discutat cu reprezentanţii Comisiei Europene, a îndreptat aceste lucruri şi a explicat de ce pensiile militarilor şi poliţiştilor nu sunt pensii speciale şi că sunt pensii ocupaţionale.

"S-a tăiat din emisiunea de televiziune şi s-a transmis că eu am făcut nesimţiţi pensionarii militari - vreau să vă reamintesc: tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte, era pensionar militar - şi că eu sunt împotriva lor. Eu înţeleg campania electorală şi am ficat pentru această campanie electorală, n-am nicio problemă, dar să fii şi ipocrit şi nesimţit şi să mai manipulezi şi tăind dintr-o emisiune părţi astfel încât să trunchiezi adevărul şi ceea ce am spus eu, e o diferenţă mare. N-am o problemă să răspund la orice întrebare atunci când greşesc sau nu greşesc. Cred că sunt unul dintre liderii politici care la 2 - 3 zile am o conferinţă de presă şi răspund la orice fel de întrebare", a adăugat Marcel Ciolacu.

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/video-marcel-ciolacu-denunta-manipulari-online-s-a-transmis-ca-eu-am-facut-nesimtiti-pensionarii-militari-un-neadevar-total_3425995.html

miercuri, 4 septembrie 2024

Marcel Ciolacu, afirmând public despre "politistii si militarii care urla cu nesimtire in strada"... a jignit grav, oripilând opinia publică

 

Sa-ti explic Marcele!

Desi am mari dubii ca te intereseaza sau ca ai sa intelegi eu totusi o voi face...


Marcele!

Suntem prima, daca nu singura Tara din Europa in care militarii in retragere si in rezerva ies periodic in strada ca sa-si ceara drepturile...

Stiu... o sa-mi spui ca nu te intereseaza si asa ar trebui sa fie dar, din pacate astazi esti primul ministru al acestei Tari si tocmai ce ti-ai aratat intentia de a deveni presedintele ei asa ca... ar trebui sa te intereseze...

Vadit deranjat de ceea ce s-a intamplat ieri in fata sediului partidului al carui tartor esti, aseara, in emisiunea lui Ciutacu ti-ai dat arama pe fata si ai spus exact ce gandesti despre "politistii si militarii care urla cu nesimtire in strada"...

Hai sa-ti explic ce-ai spus...

I-ai facut nesimtiti pe urmatorii: - pe cei de la SPP care te duc si te aduc cu masina in fiecare zi de acolo de unde vrei pana acolo unde ai treaba sau mergi sa te distrezi sau ce-oi mai vrea tu sa faci... - pe cei de la STS care iti asigura posibilitatea sa vorbesti la telefon cu cine vrei tu fara sa ai vreo grija ca te-ar putea asculta cineva si care-ti asigura acelasi lucru si pentru leptop si celelalte... - pe cei de la SRI care te tin la curent in fiecare zi cu ceea ce se intampla sau se poate intampla rau la tine in Tara... - pe cei de la SIE care iti explica pe intelesul tau cum si ce se intampla prin lume... pe la ucrainieni, pe la israelieni, pe la americani si... cam peste tot...- pe pompieri, cei care astazi, ca in fiecare zi aproape se lupta in Hunedoara cu incendiile... pe cei de la ISU care in caz de cutremur, de inundatii sau mai stiu eu ce vor sari sa-ti scape fundul din necaz...- pe jandarmii aia care stau zilnic de paza in fata guvernului ca sa nu intre peste tine romanii suparati de belele pe care le faci zilnic... pe politistii de la frontiera care impiedica sa intre in tara teroristii aia raii si marfurile de contrabanda... pe politistii de la penitenciare care nu-i lasa pe banditii inchisi acolo sa iasa in strada si sa vina peste persoanele dragi tie... - pe politistii pe care ii vezi prin intersectii dand din main ca ventilatorul ca sa-ti asigure tie - persoana importanta, nu - fluienta in trafic ca sa ajungi la timp la guvern ca sa le tai salariile si pensiile...  pe politistii aia care iti apara tie averile si linistea... - pe pilotii aia care defileaza pe sus la paradele in care te infingi la tribuna si te bucuri cand primesti onorul... pe militarii aia care nu dorm uitandu-se dupa avioanele sau dronele pe care le mai scapa rusii ca sa poti tu dormi ca un prunc alaturi de... stii tu cine... pe fostii camarazi ai tatalui tau pe care, in ciuda a ceea ce declari de fiecare data se pare ca l-ai urat si il urasti cu obstinatie...   

Da Marcele... pe toti cei enumerati de mine mai sus si inca unii despre care nu vreau sa amintesc dar tu ii stii foarte bine pentru ca le cunosti rezultatele muncii i-ai facut nesimtiti pentru ca toti acestia la un moment dat vor ajunge in strada sa-si caute drepturile si implicit vor trebui sa "urle cu nesimtire" pentru ca niciodata vremelnicii locatari de la Palatul Cotroceni sau de la Palatul Victoriei nu vor realiza ce au reprezentat si ce reprezinta acestia pentru Tara numita ROMANIA! Si daca tot am ajuns aici... Marcelica... sa stii ca daca nu chiuleai de la orele de istorie ai fi aflat ca pe la anul 1869 a existat un individ care conducea aceasta Tara si care se numea Alexandru Ioan Cuza si care, pe langa multe alte lucruri bune pe care le-a facut pentru Tara si pentru Popor a dat o lege prin care tuturor militarilor ajunsi la vremea pensiei li se recunosteau sacrificiile si eforturile facute de-a lungul carierelor lor si li se confereau niste drepturi cu ajutorul carora puteau avea un trai linistit pana cand ajungeau sa le cante gornistul... Asadar nu Ceausescu a dat pensii militare... Ceausescu doar ce stia putin mai multa istorie decat tine si a hotara ca nu e corect sa strice niste legi date inca de pe timpul lui Cuza...

Marcele... nu-i taziu... pune si tu mana pe o carte si te asigur ca o sa afli lucruri de mare interes... dar sa nu fie cele de joc ca de la alea nu o sa afli mare lucru...

In concluzie... daca chiar ai nevoie de mai multe detalii despre acest subiect vezi ca saptamana viitoare ar trebui sa vina niste rezervisti pe la tine asa ca fa-ti timp si scrie o lista cu lucrurile pe care nu le prea stii tu legat de militari si militarie si fara rusine intreaba-i pe ei ca multe lucruri interesante o sa afli...

SURSA: https://www.facebook.com/groups/722110684655927/posts/2638459726354337

marți, 3 septembrie 2024

Toamna a venit cu scumpiri. Majorarea cu 24,1% a tarifelor, aprobată!

 

Românii abia trăiesc de la o zi la alta, din cauza cheltuielilor. Ce probleme au oamenii, în funcție de zona ţării în care locuiesc

Conform unor date oficiale, două din zece familii din România nu îşi pot plăti la timp cheltuielile lunare.

Mai bine de un sfert din gospodăriile din ţară au restanţe la întreţinere, când vorbim de cele de la oraş, şi întârzieri de plată pentru energia electrică în ceea ce priveşte familiile din mediul rural.

Ratele, plătite cu prioritate

Cele mai frecvente restanţe sunt cele la întreţinere, iar conform ultimului studiu realizat de INS, aproape 80% din populaţia care trăieşte în mediul urban se loveşte de această problemă. În mediul rural, 75% dintre oameni întârzie să îşi plătească facturile aferente energiei electrice.

În ceea ce privește ratele, acestea sunt plătite cu prioritate de români, fiind înregistrate întârzieri foarte mici, conform Antena 3.

„Motivul? Salarii mici, prețuri din ce în ce mai mari. Suntem singura tară din UE unde o familie cu 2 copii da aproape trei sferturi din bani pe mancare, intretinere si celelalte facturi esentiale in viata de zi cu zi”, a spus Adrian Negrescu, analist financiar, pentru sursa amintită.

Majorarea cu 24,1% a tarifelor, aprobată!

Românii vor plăti facturi mai mari la gaze, după ce ANRE a probat majorarea cu 24,1% a tarifelor de distribuție pentru cel mai mare operator de distribuție gaze naturale din România.

Această majorare vine ca o consecință pentru a compensa gratuitatea de branșare la rețea, din 2020.

Conectările la sistem au fost făcute din fondurile companiilor de distribuție, care vor să își recupereze banii. Pentru acest lucru plătesc tot românii de rând care vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru facturi.

Îngrijorător este că experții ne avertizează că scumpirile nu se opresc aici, iar din iarnă facturile vor crește iar.

SURSA: https://www.national.ro/economie/romanii-abia-traiesc-de-la-o-zi-la-alta-din-cauza-cheltuielilor-ce-probleme-au-oamenii-in-functie-de-zona-tarii-in-care-locuiesc-835169.html/

duminică, 1 septembrie 2024

Coșmarul europenilor devine realitate!

Coșmarul europenilor devine realitate! Extrema dreaptă AfD din Germania câștigă alegerile (exit poll)


Partidul german de extremă dreapta AfD a câștigat primele sale alegeri regionale, obținând între 30,5 și 33,5% din voturi în fostul land est-german Turingia, potrivit sondajelor făcute duminică la ieșirea de la urne, scrie Mediafax.

De asemenea, partidul se află la egalitate cu conservatorul CDU pe primul loc în landul Saxonia, care a organizat, de asemenea, alegeri regionale duminică, conform sondajelor citat de AFP.

Între timp, social-democrații (SPD) ai cancelarului Olaf Scholz par să fi obținut un rezultat dezamăgitor în ambele state, între 6,5 și 8,5 %.

UPDATE, ora 20.00: Un partid de extremă-dreapta a devenit cea mai mare forță din parlamentul unui land german, pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial încoace, într-unul dintre cele două scrutine atent monitorizate de duminică, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, în timp ce o nouă forță populistă de stânga s-a impus ferm în peisajul politic al țării.

Alegătorii din estul ex-comunist și-au exprimat clar nemulțumirea față de principalele partide politice germane, plasând partidul Alternative für Deutschland (AfD) pe primul loc în Turingia, cu între 30,5 și 33,5% din voturi, și pe locul al doilea în Saxonia, cu 30-31,5%, potrivit exit-poll-urilor, scrie și The Guardian.

„Este un succes istoric pentru noi. Este pentru prima dată când devenim cea mai puternică forță într-o alegere de stat”, a declarat triumfătoare Alice Weidel, co-liderul AfD. „Este un requiem pentru această coaliție (din Berlin)”.

Rezultatele din Saxonia și Turingia s-au dovedit dezastruoase pentru cele trei partide aflate la putere în guvernul federal de centru-stânga condus de cancelarul Olaf Scholz, fiecare obținând un scor cu o singură cifră în ambele state, cu un an înainte ca Germania să organizeze următoarele alegeri generale.

Deși rezultatul fusese prezis de luni de zile, partidele de centru s-au dovedit neputincioase în cursul anului pentru a inversa tendința, iar rezultatele au trimis unde de șoc în peisajul politic.

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/breaking-extrema-dreapta-afd-din-germania-castiga-alegerile-exit-poll_3420767.html

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri