Google Translate

duminică, 1 septembrie 2024

Coșmarul europenilor devine realitate!

Coșmarul europenilor devine realitate! Extrema dreaptă AfD din Germania câștigă alegerile (exit poll)


Partidul german de extremă dreapta AfD a câștigat primele sale alegeri regionale, obținând între 30,5 și 33,5% din voturi în fostul land est-german Turingia, potrivit sondajelor făcute duminică la ieșirea de la urne, scrie Mediafax.

De asemenea, partidul se află la egalitate cu conservatorul CDU pe primul loc în landul Saxonia, care a organizat, de asemenea, alegeri regionale duminică, conform sondajelor citat de AFP.

Între timp, social-democrații (SPD) ai cancelarului Olaf Scholz par să fi obținut un rezultat dezamăgitor în ambele state, între 6,5 și 8,5 %.

UPDATE, ora 20.00: Un partid de extremă-dreapta a devenit cea mai mare forță din parlamentul unui land german, pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial încoace, într-unul dintre cele două scrutine atent monitorizate de duminică, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, în timp ce o nouă forță populistă de stânga s-a impus ferm în peisajul politic al țării.

Alegătorii din estul ex-comunist și-au exprimat clar nemulțumirea față de principalele partide politice germane, plasând partidul Alternative für Deutschland (AfD) pe primul loc în Turingia, cu între 30,5 și 33,5% din voturi, și pe locul al doilea în Saxonia, cu 30-31,5%, potrivit exit-poll-urilor, scrie și The Guardian.

„Este un succes istoric pentru noi. Este pentru prima dată când devenim cea mai puternică forță într-o alegere de stat”, a declarat triumfătoare Alice Weidel, co-liderul AfD. „Este un requiem pentru această coaliție (din Berlin)”.

Rezultatele din Saxonia și Turingia s-au dovedit dezastruoase pentru cele trei partide aflate la putere în guvernul federal de centru-stânga condus de cancelarul Olaf Scholz, fiecare obținând un scor cu o singură cifră în ambele state, cu un an înainte ca Germania să organizeze următoarele alegeri generale.

Deși rezultatul fusese prezis de luni de zile, partidele de centru s-au dovedit neputincioase în cursul anului pentru a inversa tendința, iar rezultatele au trimis unde de șoc în peisajul politic.

SURSA: https://www.stiripesurse.ro/breaking-extrema-dreapta-afd-din-germania-castiga-alegerile-exit-poll_3420767.html

200 de comentarii:

  1. Și partidul lui Hitler a fost de extrema dreaptă
    Interesante mișcări. Cred că Ursulea from den Lai e în culmile fericirii absolute. Aproape integrată total în absolut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: doar nu ați rămas să vă smardoiți pe topicul anterior...
      S-a schimbat apa.

      Ștergere
    2. Pesesea: hai, băgaț câteva comenturi la topic, așea de contrel, ca să se vadă cât dă dăștepț stem pă persoană fizică, dupe care rapid înapoi la smardoi. În special la lupta cu cei doi tâmpiți, ăl de se crede șef de legiunea pulii și ăl de tot cacă steagul !

      Ștergere
  2. "Radix omnium malorum est cupiditas"

    RăspundețiȘtergere
  3. Las ' că - i bine că mai echilibrează nițel balanța în politica europeană. Ce vreți, să conducă doar curlangiii ca Zdreanță, ori Petrică Alică puță mică . Sau o preferați cumva pe Greta trotineta?😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine, nu zic că nu. Văd că și franțujii își arată mușkii !

      Ștergere
    2. Unii se tem de rezboi și de alea alea. Asta e, uneori viața e greu.
      Avem generali suficienți și bine pregătiț, care să ne apere. Unii cu experiență prin pustiile de la Nasirea !

      Ștergere
  4. Pe PROTV a început filmul Geon Uic 2, cu Keanu Riiv ! Un film care, la data apariției, mi s-a părut destul de ciudat. Nu moare Geon ăsta nici de-al dreq, chit că l-au umplut bagabonții de alice, ca Semaca pe comisarul Moldovan ( Filmul Cu mânurili curate Țiuzăre să ne-o belești).
    Dar asta nu e totul. Pe Netflix a apărut Geon Uic 4 ! Keanu ăsta sigur a făcut ședințele de supraviețuire cu Padina, că de altfel nu se explică cum de nu suflă-n veioză, nici dacă e plin de plumb și lăsat aproape mort în mijlocul unui deșert !
    Tare men, tare ! Vă recomand, amatorilor de gen, în care Geon îi bulește numa-n frunte, da ăia fro 50 de specialiști de clasă nu-l nimeresc niciunul !

    RăspundețiȘtergere
  5. La cestiune tovarăși:
    Poate așa curcubeii vor sta cuminți pe cozile lor și se vor "arde" mai feriți de ochii lumii.
    Au sărit toți "democrații", ca uliul pe pui când ungurii le-au interzis curcubeilor propaganda poponărească că, cum s-ar zice, e nedemocratic să nu înveți copilul cum să se joace cu puța în cur.
    La nemți și în general în toate țările foste necomuniste sunt probleme serioase cu babuinii musulmani aduși cu strigături de Angela și care, în loc să adopte obiceiurile și cultura băștinașilor, fac pula mare pe banii fraierilor, se înmulțesc ca șobolanii și vor ei să-și impună căcaturile religioase.
    În Anglia văd că au reușit să-i pună cu botul pe labe pe băștinași, după revoltele pornite de la babuinul care a omorât trei fetițe.
    Lucrurile mocnesc în Europa și cred că la un moment dat capacul oalei va zbura până în tavan și se va ajunge la "care pe care" iar lumea-și va băga pula-n ea democrație.
    Dacă nu se vor lua măsuri serioase de limitare a emigrației, apărarea granițelor cu "foc de voie" și expulzarea în masă a putorilor neproductive care refuză să se integreze în societate, cred că se va ajunge la război civil între băștinașii europeni și maimuțele invadatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Susțin extraordinar de mult.
      Avem și pe aici un babuin de ăsta, total neproductiv, care face pula mare pe skinările noastre.
      Pardonemoa, doi.

      Ștergere
    2. Așa vă vreau, ostenii mei!👏 👏👏COMENTARII, DE SUPER-TOP!👏👏👏

      Ștergere
  6. Aș vrea să trăiesc momentul ăla înălțător când un skinhead de ăsta de extremă dreaptă, o să - i ia pe Petrică Alică puță mică și pe Zdreanță marele dulău și -o să -i tragă pe gealău

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea. Cuțu, cuțu, na Grivei, cum vrei mooia ca s-o iei?

      Ștergere
    2. reddog1 septembrie 2024 la 22:22
      "Radix omnium malorum est cupiditas"

      Ștergere
  7. Axa Petrea ciobârlanul - Zdreanță, la ora doo să ne -o sugă și să ne- nbeleascâ la oo

    RăspundețiȘtergere
  8. https://www.realitatea.net/stiri/lumeaanimalelor/lege-noua-pentru-proprietarii-de-cani-ce-suprafata-locativa-minima-trebuie-asigurata-fiecarui-animal_66d4b8558c71b3777a12a656

    Auzi Zdreanță? Trebuie să -ți lungești lanțul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că legea va fi atacată la CCR pe motiv de discriminare.
      Păi ce plm facem?
      Ce spațiu locativ trebuie alocat gândacului de bucătărie? Dar șobolanilor?
      Nici despre suprafața minimă de asigurat pentru ursul brun nu se spune nimic.

      Ștergere
  9. Io aștept la cotitură să-mi revină comuniștii la putere că nu ' geaba îmi plătesc cotizația lunară și consemnez în carnet și să vă pun la muncă !Căci prea multe fonfleuri în tigvele voastre democrate!Nu vă place supa de varză?Ei lăsați c-o să vă placă!Trecând în alt registru ,azi e luni,probabil vă pregătiți pentru o nouă săptămână de lucru!Ori mă-nșel amarnic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁

      https://www.youtube.com/watch?v=2-7XkJGpZW0

      O nouă zi de împliniri mărețe.

      Ștergere
  10. Fută-ti pizda ma-tiii!!
    Vrei comunism?
    Meri în Siberia..fromoasa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine?
      Cum?
      Unde?
      Dacă vă referiți la domnul Ifrim, înainte de a-l trimite în Siberia pentru calificare la locul de muncă într-o mină de uraniu, rugați-l să ne trimită nouă chiriașele, cu tot cu alambic. Cineva trebuie să învelească doamnele și să facă mentenanța instalației de distilare.

      Ștergere
    2. Anonime,sa vezi ce dexteritate o să-ți faci cu lopata "inima lu' Stalin"!

      Ștergere
  11. Făceam o lectură pe la Cufu, așa pentru încălzire.
    Eote ce zice, printre altele, tribunalul Tg.Jiu, în motivarea unei hotărâri :
    =======================
    În conformitate cu dispozițiile art. 2 lit. b) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat stipulează principiul egalității, potrivit căruia asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoanele aflate în aceeași situatie juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege”.
    #### clar faptul că toți pensionarii militari, care au același grad și au îndeplinit aceeași funcție, indiferent de data pensionării, beneficiază la calculul pensiei de aceleași elemente salariale, ca număr, procentaj și cuantum

    Aloooooo, ciucajienii, băi zice că toț tilicarii BENEFICIAZĂ de ACELEAȘI bla blauri !

    Stai, stai, că acu vine El Giudice, de ne dă pe spate:
    =============================================
    În întreg sistemul de pensii de serviciu din ####### și în sistemul pensiilor militare/de serviciu/ocupaționale din țările membre UE și #### pensia este stabilită și în permanentă actualizată procentual la solda/salariul persoanei în activitate care îndeplinește aceeași funcție pe care a îndeplinit-o pensionarul în cauză, acesta fiind un principiu nediscriminatoriu, întocmai respectat.
    ======================

    Alooooooooo, uăi ciucajieniiiiii, daț bă cu var și plecaț acasă !
    Da stai așa, că asta încă nu e totul, abea acu vine palitura supremă !
    Ia, ia:

    =====================================
    Mai mult decât atât, într-un sistem organizat și bine ierarhizat cum este cel militar, în care gradul militar este esențial este inadmisibil să se creeze discriminări între persoane care dețin același grad și au îndeplinit aceeași funcție. La grad, funcție și vechime egale competențele, atribuțiile. responsabilitățile riscurile și privațiunile au fost egale și pensia trebuie să fie egală.
    Recalcularea pensiei reclamantului pe baza unor elemente salariale incomplete și diminuate în raport cu situația la zi, constituie o încălcare a principiului egalității și creează o evidentă discriminare în raport cu cei cărora li se stabilește dreptul la pensie pe baza elementelor salariale și ale cuantumurilor acestora la zi.
    În temeiul prevederilor articolelor mai sus menționate, Curtea Constituțională s-a pronunțat constant prin deciziile sale, privind încălcarea principiilor egalității și neretroactivității legii în situații similare.
    ======================================
    Ioi ! Să-m trag una !
    Ăsta vorbește de drepturi egale, la grade, vechimi și competențe egale !
    Bueiii, păi la ăștia alu Tâlhar sunt și maci care bat la cur coilineii !

    Citiț și voi motivarea instanței, postată la Cufureț, că e interesantă
    Nuș, da am așa o presimțire că justițea ecu noi !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pula calulu în vârfu dealulu ! Toată lumea îi dă cu alea alea, despre una, despre alta, numa ăsta portdrapelul pulii minte-ngustă o tot arde cu căcaturi aristotelice în latină !
    Băi Petreo, te întreb din nou, cum dreq de te-ai înhăitat cu asemenea specimen ? Nu ți-a ajuns alianța aia de om tâmp cu Horvath Zugravul, ăla pe care l-ai și făcut, la un moment dat, redactor șef al câcăstorii tale de blog și care, ulterior, te-a umplut tot de câcat ?
    Păi ce dracu bă să ne povestească ăsta din viața lui ? Nu vezi că din două fraze, 3 prostii și-a epuizat întreaga carieră ? Păi se poate, măi musiu, tu care ai făcut supraviețuirea prin boskeț, cu șărki cu un okiu și râme flambate, să te compromiț cu ăsta alde Vișinescu și Ficior ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9 !

    RăspundețiȘtergere
  14. Dau ăștia pe tevea: futaiuri, droguri și chermeze la Operă ! Soprană celebră, drogată pe scenă, în șpectacol !
    Nu prea mă interesează cine și cum se urcă pe scenă la Operă. Oricum nu înțeleg mai nika din orăcăielile ălora. Mă rog, asta e viața: unii să dea din clanță toată viața, iar eu să jur că-mi dau viața, ca să poată da unii liniștiți din clanță !
    Ăia cu pensii de pensii, cu bonusuri grase de clănțăi, iar eu cu pula în mână.
    Nu vorbesc de ăștia ciucajienii, recent pensionați, că ăștia au alte pasiuni !

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai băgaț și voi. Eo tre să mărg cu poti la caca-pișu. Am văzut mai sus că tre să-i asigur cel puțin 4mp de spațiu. 4 mp de ăia adevăraț, nu de ăia calcolaț după formula lu Padină, potrivit căreia 3kmp=un pătrat cu laturile de 3km ! Adică ne-a și explicat omul logica: dacă 1 mp= un pătrat cu laturile de câte 1m, atunci și 3kmp= un pătrat cu laturile de 3km.
    Măi muceo, cum dreq de te-au admis în liceul militar ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: măcar kișă cariciopter are explicații solide, care l-au adus în starea de descreierat absolut: consumul excesiv și prelungit de frecție galenică, la glăjuțe de 100 ml și alcool de degivrare în amestec cu gaz lampant, la butoaie de 200 l, de a ajuns baza de la Alexeni să stea la sol o iarnă întreagă !

      Ștergere
    2. Pesesea: mă rog, și galenica l-a cam dilit, de a ajuns să i-o tot tragă unei sălcii pletoase, de la capătul satului, însă dereglarea esențială în adeneul lui s-a produs ca cariciopterist.

      Ștergere
    3. ..pmt , bah distrusule - invata sa exploatezi un Smartfon Samsung si dupa aia da din clanta - latrau afurisit!

      Ștergere
  16. Bună dimineața camarazilor de la celelalte arme!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa incepem pozitiv ziua cu tradiționalul "moooie stiaua"

    RăspundețiȘtergere
  18. "Invidia e fiziologică. A trăi înseamnă să secretezi venin. Tragedia curiozităţii (Adam), a dorinţei (Eva), a invidiei (Cain) - aşa a început istoria, aşa continuă şi aşa va sfârşi."

    Emil Cioran

    RăspundețiȘtergere
  19. Zdreanță, pelikane, ceoku mare și ia clanță

    RăspundețiȘtergere
  20. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Sondaj: Aproape 60% dintre polonezi sunt de acord ca dronele ruseşti care survolează Polonia să fie doborâte. Kievul a fost atacat cu rachete balistice și de croazieră. Armata rusă înaintează în regiunea Doneț, spre localitatea Pokrovsk, armata Ucrainei își consolidează pozițiile din Kursk
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Aproape 300.000 de israelieni au participat seara trecută la Tel Aviv la demonstrația pentru încheierea unui acord de încetare a focului în Gaza, care ar duce automat și la eliberarea ostaticilor, în timp ce alți peste 500.000 au participat în diverse alte orașe din întreaga țară, arată presa locală. Acțiunea vine după ce Armata Israelului a confirmat recuperarea cadavrelor a șase ostatici dintr-un tunel sub orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza și poziția dură a premierului Netanyahu care pune condiții suplimentare în cadrul negocierilor cu organizația teroristă Hamas
    ☑️ Apelul cancelarului Olaf Scholz după victoria extremei drepte la alegerile regionale: Faceţi guverne fără „extremişti de dreapta”
    ☑️ Războiul din Sudan: bomba cu ceas a Africii. Milioane de vieți sunt în pericol. Din cauza foametei, oamenii se hrănesc cu frunze și iarbă
    ☑️ Ministrul Mediului: Vara lui 2024, cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor ANM
    ☑️ Marcel Ciolacu: Voi avea luni o discuție cu Ursula von der Leyen, apoi voi trimite propunerea de comisar european „Roxana Mînzatu este o variantă”
    ☑️ Care e ruta cea mai bună pentru sprijin militar al aliaților în cazul unui atac rusesc asupra României. Din cauza infrastructurii neadecvate, românii ar trebui să aștepte cel puțin două săptămâni până să primească întăriri din NATO

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-2-septembrie-2024-1-55396

    RăspundețiȘtergere
  21. @ pmt 2 septembrie 2024 la 08:11

    "Ie" încurcate rău de tot căile Domnului!
    Știu că domnul Moș Alecu scrisese câteva articole pe chestiile astea.
    La o primă strigare:

    https://mosalecu.blogspot.com/2022/05/sporurile-din-sudoarea-fruntii-si.html

    https://mosalecu.blogspot.com/2018/02/salarizari-egale-pentru-functii-egale.html

    https://mosalecu.blogspot.com/2018/09/de-la-americani-citire.html

    https://mosalecu.blogspot.com/2019/09/fara-sporuri-vai-de-capu-militarilor.html

    https://mosalecu.blogspot.com/2022/01/limitarea-sporurilor-prin-nelimitare.html

    https://mosalecu.blogspot.com/2022/03/sporuri-in-pensii-si-coeficienti-de.html

    Și mai sunt multe articole...
    Referitor la "sporuri", pot spune că, dacă le-ar reteza toate din pensia mea, probabil că ar trebui să-mi confecționez o cocardă și, desculț și nebărbierit ar trebui să-mi caut loc de cerșit la poarta bisericii sau a cimitirului.
    Întrebarea e următoarea: de ce plm n-au stabilit solde "cinstite" pentru activi, fără "jdemii" de sporuri?
    Și ar mai fi și altele legate de tema asta:
    De ce nu se plătesc condițiile de muncă cât ești "activ"?
    Cum plm să aibă "condiții speciale" sau chiar "alte condiții" un magazioner sau o secretară?

    Chestia cu gradul militar este într-adevăr o mizerie clocită de minți bolnave.
    Până la urmă, e singurul element definitoriu pentru un militar. Nu funcție, nu sporuri, nu plm mai știe ce.

    Șpilul e următorul: acum este prevăzut în lege că pensiile militare se indexează anual cu rata inflației "indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie".
    Dacă pensiile s-ar și actualiza cu evoluția soldelor celor activi și s-ar și indexa cu rata inflației, ar rezulta cuantumuri ale pensiilor mai mari decât soldele activilor.

    Situația aberantă de acum, cu coilinei de 356 de lei și de 2838 de lei cred că nu se mai întâlnește în altă țară.

    https://www.huhurez.com/2024/04/pentru-cei-care-inca-nu-realizeaza-ce.html

    Cum plm, șoșoiul soldat să aibă SG de 1584 lei și generalul să aibă 410 lei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este grav, foarte grav, ce se petrece în questa colonia. Însă, nimeni nu vede, nimeni nu știe, câinii latră, babele se keaptănă !

      Ștergere
  22. @ reddog,
    FCSB/Steaua s-a calificat în grupele UEFA- Europa Ligue unde nu am mai avut reprezentanta de vreo 7 ani. Va aduce la București echipe de top din Europa.
    Voi (pisicile dinamoviste) jucați fotbal acilisa pe cocioc cu Slobozia, Voluntari, Buzău...
    Fă-ți poza cu clasamentul că la primăvară o să trageți iar pentru evitarea retrogradării.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi Dinamo are meci cu U Cluj.
      Vom fi pe primul loc.
      "Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decât atat"

      Ștergere
    2. Va fute direcția Nistor în seara asta.
      Daca și Chipciu va fi în forma o sa fie vai de kuru vostru.😁

      Ștergere
    3. Veți fi o pulă belită. Și mai mult decât atât.

      Ștergere
  23. Sloganul pisicilor dinamoviste:
    Miau-Miau-Miau, unde-i muia sa mi-o iau!😁

    RăspundețiȘtergere
  24. Copii, lipsesc puțin că - mi fac un borș de perișoare cu smântână. Bă, borș de putină făcut de mine, nu zeamă de cur cu dușe de care folosesc cerșetorii axei.
    Până atunci, un călduros: Hop, hop, hop, Țiuzăr ciobârlanul și Zdreanță coteiul să o ia la ceok!😜

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea. Mie - mi plac perișoarele, dar lu' Apevilă îi plac berișoarele 😂

      Ștergere
    2. La tăți ni-i greu, da' nu la fel!😁🍺

      Ștergere

  25. Începe să crească temperatura în telmometre ! Respectiv presiunea în căpățânile unora.
    Asta e, până la iarnă, când va fi gheață la mal și muci pe keptul lui Petrea, trebă să ne mulțumim cu ce avem

    RăspundețiȘtergere
  26. Fals!
    Doar necredința ne-a adus aici.
    Trebuie să ne întoarcem cu fața către Domnul!
    Către domnul Ciuca.

    pmt2 septembrie 2024 la 11:56
    Este grav, foarte grav, ce se petrece în questa colonia. Însă, nimeni nu vede, nimeni nu știe, câinii latră, babele se keaptănă !

    RăspundețiȘtergere
  27. Zice și de domnul Ifrim.
    Cam bate apropouri cu desfrânarea.

    1. "Veniţi să ne întoarcem către Domnul, căci numai El, după ce ne-a rănit, ne tămăduieşte, iar după ce ne-a bătut, ne leagă rănile noastre.
    2. Şi după două zile din nou ne va da viaţă, iar în ziua a treia ne va ridica iarăşi şi vom trăi în faţa Lui.
    3. Să-L cunoaştem, să ne sârguim să cunoaştem cine este Domnul! Venirea Lui este sigură ca ivirea zorilor. Că El va veni la noi ca o ploaie timpurie şi ca o ploaie târzie care adapă pământul".
    4. Ce să-ţi fac ţie, Efraime? Ce să-ţi fac ţie, Israele, fiindcă dragostea ta se risipeşte ca norii de dimineaţă, ca roua care se ia de timpuriu?
    5. Pentru aceasta i-am prăbuşit prin cuvântul profeţilor, i-am ucis prin graiul gurii Mele, iar judecata Mea s-a înălţat ca soarele.
    6. Că milă voiesc, iar nu jertfă, şi cunoaşterea lui Dumnezeu mai mult decât arderile de tot.
    7. Ei, întocmai ca Adam, au călcat legământul Meu, au căzut de la credinţă.
    8. Galaadul este o cetate de răufăcători, plină de urme de sânge.
    9. Ca şi tâlharii din locuri ascunse, o ceată de preoţi săvârşesc ucideri pe drumul spre Sichem - ei au făcut lucruri de ocară.
    10. În Betel am văzut lucruri înspăimântătoare; desfrânarea lui Efraim şi întinarea lui Israel.
    11. Şi ţie, Iuda, îţi este pregătit un seceriş, când voi aduce înapoi pe prinşii de război ai poporului Meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și în vremea de apoi, pe când bărbatul dormea, femeia îi luă degetul arătător și-i deblocă telefonul. Așa a început totul!

      Ștergere
  28. Sistemul Patriot pe care România îl va dona Ucrainei – Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern

    https://hotnews.ro/sistemul-patriot-pe-care-romania-il-va-dona-ucrainei-proiectul-de-lege-a-fost-aprobat-de-guvern-1782493

    Concret, proiectul prevede ca un sistem de rachete sol-aer Patriot face obiectul unor acte de donație către terți.
    Tot Executivul este împuternicit să reconstituie capabilitatea de apărare sol-aer a țării din bugetul alocat MApN”, a declarat Mihai Constantin.


    Cum România este o țară foarte bogată, își permite să doneze hoholilor 1.000.000.000$. Pizdoasă chestie!
    Dacă nu ne folosește la ceva, de ce plm am mai cumpărat sistemul?
    Dacă ne folosește la ceva, de ce-l donăm?
    Dacă-l donăm și totuși ne trebuie, ce plm punem în loc?
    Cum plm se "reconstituie capabilitatea de apărare sol-aer a țării din bugetul alocat MApN"?
    Se vor achiziționa arcuri cu săgeți sau praștii cu bătaie lungă?
    Vai de pulele noastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se numește Aparare Avansata. 😁

      https://revista.unap.ro/index.php/revista/article/view/1946

      Ștergere
  29. MApN va primi fonduri „externe nerambursabile” pentru achiziţia unui sistem PATRIOT, după ce va dona o baterie Ucrainei. Va plăti, totuşi, 60 milioane dolari, contravaloarea taxelor şi comisioanelor


    https://monitorulapararii.ro/mapn-va-primi-fonduri-externe-nerambursabile-pentru-achizitia-unui-sistem-patriot-dupa-ce-va-dona-o-baterie-ucrainei-va-plati-totusi-60-milioane-1-55399

    RăspundețiȘtergere
  30. Covrigarul șăf confirmă intenția de majorare a "plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei":
    Noi decizii la Guvern după problemele cu recalcularea pensiilor. Ciolacu: Reparăm toate aceste nedreptăți

    https://hotnews.ro/noi-decizii-la-guvern-dupa-problemele-cu-recalcularea-pensiilor-ciolacu-reparam-toate-aceste-nedreptati-1782464

    „Anunț că prima urgență a coaliției PSD-PNL este dezbaterea în regim de urgență a proiectului de lege privind majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei. Adoptăm în proces accelerat acest proiect și dăm astfel timp caselor de pensii să pregătească sistemul pentru a aplica decizia din 1 octombrie”, a spus premierul.
    ===
    Cam pe aceeași temă:
    Prietenul Col. Hathi i-a trimis ieri pentru publicare domnului Neacșu următorul comentariu:

    Vă salut,
    Politicieni "de frunte" au declarat că se intenționează modificarea Codului Fiscal (Legea nr.227/2015) în sensul majorării "sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei" la valoarea de "3.000 lei" începând cu data de 01.10.2024. Varianta actuală a Legii 227/2015 o găsiți la următoarea adresă:

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/286009

    De interes pentru noi sunt articolele 100 (1) și 101 (2), c).

    Politicienii clamează că "toți pensionarii" vor beneficia de "100 de lei în plus" la pensie.
    Nu vă voi plictisi cu calcule sofisticate dar vă voi furniza versiunea cu numărul "11" a programului "Calculator pensii militare 2024" ca să puteți afla ce sumă ați putea primi în plus (nu toți pensionarii militari vor primi acei 100 de lei în plus) și ce sumă o confiscă CPS-urile în mod "nelegal" (expresia "nelegal" le aparține unor magistrați).
    Linkul de descărcare a programului este următorul:

    https://drive.usercontent.google.com/download?id=15ZS1kGLwJcDFmMJn3enrFF7oiAJJMh_g

    Programul este realizat în "Excel" și ar trebui să funcționeze fără probleme pe toate versiunile de programe Microsoft Office, LibreOffice și OpenOffice.
    Pentru versiunile de OFFICE mai noi de 2007 fișierul se va deschide în modul "PROTECTED VIEW" și va trebui să fie apăsat butonul "Enable Editing" pentru introducerea valorii pensiei brute.
    Singurul parametru care trebuie introdus în program este valoarea pensiei brute din anul 2024, valoare scrisă pe unul dintre cupoanele de pensie din intervalul ianuarie - august 2024.

    Observație:
    Pensionarii militari trecuți în rezervă după data de 15.09.2017 și ale căror pensii sunt limitate "net la net" nu vor beneficia de bani în plus "pe card" dar vor observa pe cuponul de pensie modificarea impozitului reținut de CPS.

    Cu stimă,
    Col. Hathi
    (https://drive.google.com/file/d/1Nxocrrly6aw0Y0sHQ-yCh9u69B4SdDRf/view)

    ===
    Domnul Neacșu nu a considerat că trebuie să fie publicat comentariul, nefiind unul de interes pentru pensionarii militari și, pentru dumnealui, a fost mai important următorul comentariu:

    https://in-cuiul-catarii.info/2024/08/31/stiri-sportive-2-21091#comment-73882

    sim spune:
    1 septembrie 2024 la 13:51
    subiect fumat si neinteresant. cred ca alta e actualitatea care priveste sistemul militar


    Deh, fiecare cu politica lui editorială.

    RăspundețiȘtergere
  31. Când e să ai ghinion, și-n pizdă găsești pioneze:
    O femeie a fost ucisă de o adolescentă care, dorind să-și ia viața, s-a prăbușit peste ea, după ce a sărit de pe un centru comercial

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/o-femeie-a-fost-ucisa-de-o-adolescenta-care-dorind-sa-si-ia-viata-s-a-prabusit-peste-ea-dupa-ce-a-sarit-de-pe-un-centru-comercial-2914499

    O adolescentă care, într-un gest sinucigaș, a sărit de pe terasa unui centru comercial din orașul japonez Yokohama a lovit o femeie de 32 de ani care și-a pierdut la rândul ei viața.

    RăspundețiȘtergere
  32. În viață trebuie sa fim empatici.
    Sa ne gândim și la problemele celor de langa noi.
    Cine seamănă vânt, culege furtuna!

    Când l-am întâlnit prima data pe Domnul Ciuca pășeam ca pe pioneze de emoție.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁
      Și eu mă umectez de emoție când văd ciucii de pe lângă drumuri😁😁😁

      Ștergere
  33. Civilii "ie" cu noi:
    Recalcularea pensiilor, finalizată: 82% din totalul pensionarilor din România au pensii majorate din luna septembrie

    https://www.euronews.ro/articole/recalcularea-pensiilor-finalizata-82-din-totalul-pensionarilor-din-romania-au-pen

    Ministerul Muncii a anunțat că a finalizat recalcularea pensiilor din sistemul public, prin Casa Naţională de Pensii Publice.
    Media de creștere a pensiilor a fost de 26%

    ===

    https://www.huhurez.com/2024/08/saptamana-viitoare-realitatea-plus-va.html?showComment=1725271946924#c211300403100578448

    maiag spunea...
    DECIZIA NEINSPIRATA,sotia unui colonel educatoare cu 43 ani vechime avea pensie 1700 lei si a optat pentru pensie de sotie suprafvietuitaoare,alegand jumatate din pensia colonelului,respectiv de 2300 lei,daca nu facea alegerea asta acum ar fi avut 4800 lei,asa ca dragi consoarte supravietuitaorae de apevisti,daca ati muncit lasati pensia voastra ca poate creste si a apevistului decedus de mult ramane pe loc,SURPRIZE sau blestem?
    2 septembrie 2024 la 13:12


    Din fericire pentru doamna respectivă, dacă se informează și e mai avantajos pentru dumneaei, poate trece înapoi în sistemul public de pensii deoarece blestemul viperei roșcate nu va dispărea tare repede.

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu l-am văzut la televizor pe Ciuca.
    Mi se parea ca e cam nauc.
    La pasarica claudiota adulatorii "maestrului" continua sa invarta contorul...

    RăspundețiȘtergere
  35. La mulți ani!
    Helios, primul câine de avalanșă din România, a împlinit 12 ani, dintre care 11 în serviciul Salvamont

    https://evz.ro/helios-primul-caine-de-avalansa-din-romania-a-implinit-12-ani-dintre-care-11-in-serviciul-salvamont.html

    Helios, un Border Collie și emigrat din Franța, a împlinit 12 ani. Este primul câine dresat pentru salvarea victimelor surprinse de avalanșe. Veteranul face parte din familia șefului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

    RăspundețiȘtergere
  36. Ce năuci deștepți în cap !

    RăspundețiȘtergere
  37. Uăi niesâmțâțâlor, nu mai borâți pe boscheții lui Charles, nu mai aruncați chiștoace pe jos și nu mai lăsați în pădure scutece și prezervative:
    Regele Charles, înfuriat de turiști

    https://evz.ro/regele-charles-infuriat-de-turisti.html

    Regele Charles este iritat de gunoaiele lăsate de turiști pe moșia de la Balmoral. El spune că serviciul de pază de pe moșie petrece prea mult timp să strângă ambalajele lăsate în urma lor de turiști.

    Plm, ăla-i gunoi? Să vină la noi, prin pădurile de lângă orașe să vadă ce înseamnă gunoi.

    RăspundețiȘtergere
  38. Ciucaletele este o vipera paraditoare.
    Sunt incantat de Dorobanțu care le are cu papagalul.
    Am mai trimis 1000 de mailuri la toate instituțiile din țară și străinătate să vadă ce fac viperele paraditoare cu pensionarii militari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimite si la Ziarul de Onesti, ceva cu taloanele, dar sub formă de pamflet. Acolo e salvarea noastra.

      Ștergere
  39. În Cuiul Căcării2 septembrie 2024 la 16:28

    Sunteți buni doar la făcut miștok ! Să-l văd eu pe unul dintre voi, care are curajul, cum s-ar descurca la un interviu cu domnul Ciucă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că e relativ ușor dacă domnul Ciucă se îmbracă cu rochița doamnei Monica Lewinsky. Poate să-mi dea un interviu la saxofon.

      Ștergere
  40. Fotografie de famiglie:

    https://www.catavencii.ro/wp-content/uploads/2024/08/CopertaCatavencii27august2024-scaled.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁
      Don Cezare, Don Gardiano del Carcera, prego un poco de intervio a la nostre saxofone !

      Ștergere
  41. Nicolae Ciucă lucrează la o nouă carte: Secretul apei. De ce este apa udă

    https://www.catavencii.ro/nicolae-ciuca-lucreaza-la-o-noua-carte-secretul-apei-de-ce-este-apa-uda/

    Militar de carieră, cu nenumărate victorii în câmpul de luptă, generalul Ciucă este decis să domine atât apa plată cât și cea minerală, încă dinainte să se lanseze oficial în cursa electorală.

    Eu i-aș da o altă idee pentru viitoarea carte: Secretele popotei. Mangalița și pericolul Crăciunului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moș Aleicum. Saliam Aleicum.2 septembrie 2024 la 17:03

      😁😁😁
      Aveam impresia că numai Cezar sergentul Bulă a evoluat, de la statutul de prostovan, la cel de complet dobitoc, însă observ că sunteți cu toții un pic năuci în cap !

      Ștergere
    2. @ Moș Aleicum. Saliam Aleicum. 2 septembrie 2024 la 17:03

      Cei mai mulți postaci de aici sunt externați sau evadați de la "9" și unii de la Zoo.
      Evident că nu vor recunoaște sau nu-și dau seama.
      Dacă suntem doar "cu toții un pic năuci în cap", eu cred că sunteți prea optimist.
      Gradele sunt următoarele: prostovan, un pic năuc, năuc, dobitoc și complet dobitoc.
      Din câte știu, doar domnul Cezar a avut o evoluție fulminantă și a fost avansat la excepțional în grad de complet dobitoc, adică un fel de mareșal.

      P.S. Da', de pule nu spui nimic? Poate avem și calități, nu doar defecte😁

      Ștergere
    3. Spun și eu ce pot. Iar când spun pula, roșesc, mă fâstâcesc și mă ud toată la fofoloancă !

      Ștergere
  42. S-au adunat ciobârlanii la guvern, în contextul pestei ovine. Printre ei și ciobârloiu Cezar, cu potaia lui reddog zdreanță, care scandează înverșunat că vor clantza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reprezentant al Guvernului:

      https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2018/02/26/oaie.ms6rkehx1t-1000x600.jpg

      Ștergere
  43. A început programul Litoralul pentru Tonți ! Aviz Țiuzăr Luzăr & gardiano di carcera !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se dă turiștilor aceeași muie dar pe bani mai puțini.

      Ștergere
  44. Slavă Petrea zis Tăunul, se cacă și - i dă cu pumnul, că că el nu e niciunul 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Slavă ! Slavă Petrea al nostru Tont, ce-are puța cât un bont ! Cât bontul unui creion, să ne sufle-n saxofon !

      Ștergere
    2. Văd că a cam lăsat-o moale cu Ukrii ! Sau poate doar sunt niște aparențe înșelătoare...
      S-a zis și cu portdrapelul lui, celălalt idiot al axei. Probabil că se resetează acu și-ș încarcă în sistem alte prostii de astea puerile.

      Ștergere
  45. https://ecopolitic.ro/romania-va-da-65-miliarde-de-dolari-pe-avioanele-f35-doar-armamentul-cumparat-din-sua-depaseste-cu-mult-investitiile-totale-americane-in-romania-din-intervalul-2013-2022/

    Auzi Petrea serjent Bulă scarpina -ne-ai tu la poolă? Partenerul tău strategic nici nu te bagă în seamă. Pe tine doar partenerul de secs Zdreanță te mai bagă în seamă

    RăspundețiȘtergere
  46. Admin, Romania Megalitica30 august 2024 la 20:56
    reddog30 august 2024 la 19:59
    👍✌️🔥

    reddog30 august 2024 la 18:07
    Prea tare! ❤️
    Merita repostat!

    reddog30 august 2024 la 16:53
    "Șoimii Carpatini" 👍🦅🇹🇩

    "Popândăii Maro" 👎🤡🌈

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daci chel, mic, urât și prostvan ești...ca o sulă de - o belești

      Ștergere
    2. Mulțumim pentru sprijin adminului.
      Îl rugăm să nu-i ia în seamă pe cei care spun că e chel, mic, urat și prostovan.
      Ați ales baricada corecta.
      Axa Binelui.

      Ștergere
  47. Ia de luaț de-aciulea! Cetiț cu atenție!
    Zdreanță, tu știi să citești înafară să ne-o belești?
    ------------------------------------------------------------------
    https://www.amosnews.ro/armata-de-rezervisti-trimisa-la-casat/?fbclid=IwY2xjawFCynZleHRuA2FlbQIxMQABHWflJm07XqN0ENQRD8KRqwgvV9-qKGvXesqErOhOdRjZv0M3TMjwPTClww_aem_Xhs1yMWe8SaO9__oEA6f3w

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citit cap coada.
      Bun, și care e noutatea?
      Nu știați lucrurile astea sau cum?
      Oricum, articolul e preluat de undeva, nu-l văd pe acest Romica mare specialist in chestiunea asta.
      Dacă cineva chiar citește cu atenție articolul realizează că trebuie să fii foarte bun cunoscător al subiectului.
      A omis să spună despre mormanarii veseli care o ardeau asea aproximativ frumos după ce au luat mormanele. 😁

      Ștergere
    2. Taci mă Zdreanță Moromet și suge - ne -o încet

      Ștergere
    3. Da bă Zdreanță da - ți - aș clanță, ai dreptate, a fost postat "și pe". N-am putut să mă concentrez, deoarece eram în culmea extazului când îmi sugeai poola, în momentul coitului

      Ștergere
  48. Romica Adrian Vlad este autorul articolului postat mai sus de un micuț anonim.
    Așa la o simpla căutare văd că omul scrie prin mai multe părți.
    Subiecte gen :lucruri pe care nu vi le spune nimeni, adevăruri ascunse și deconspirarea ocultei.
    E asea și el pe niște frecvente, na.
    O sa mai sap despre acest personaj și poate postez ceva din opera sa.
    Pare genul care îi va da pe spate pe micuții anonimi din Axa Raului. 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, nu degeaba faci parte din Axa prostovanilor. Articolul are la bază un material preluat de pe un grup FB, Panoramic Militar.
      Potaie, tu nu puteai citi cap - coadă, ai citit doar coada, că în dotare nu ai cap

      Ștergere
    2. Taci dreq măi gardiene de carceră ! Dacă ți-a spus omul că ești idiot desăvârșit, apăi așa e !
      Ce tot o lălăi cu micuții și cu nu știu ce axe, măi fătălăule !

      Ștergere
    3. Tocmai că am citit foarte atent.
      Spune așa în doi peri "Acest articol este redactat şi pe pagina “Panoramic Militar”
      Pai trebuia să spună că e preluat.
      Și de ce micuțul anonim nu a postat articolul din Panoramic Militar?
      I se par mai de încredere publicații gen Amosnews sau Solidnews pe unde mai scrie nea Romica asta?

      Ștergere
  49. Am intrat și pe pagina de Facebook "Panoramic Militar"
    Da, e clar și cu ăștia.
    Postări cu soldați ucraineni uciși gen " Ucraineni care se odihnesc definitiv" și "Israel și stătul ocupat Palestina"
    Ăștia sunt pe aceeași frecvență cu Popândăii Maro din Axa Raului.

    https://www.facebook.com/profile.php?id=61555605284182

    RăspundețiȘtergere
  50. Credeam că Panoramic Militar e vreo publicație serioasa.
    De fapt sunt niste labe triste.
    Seamănă cu Popândăii Maro din Axa Raului.

    RăspundețiȘtergere
  51. Mai e puțin și începe U Cluj- Dinamo

    Popândăii Maro din Axa Raului cu cine țin la meciul asta?

    RăspundețiȘtergere
  52. Axa Petrea ciobârlanul - Zdreanță, să nu uite la ora doo să ne -o sugă și să ne - nbeleascâ la oo

    RăspundețiȘtergere
  53. @reddog,
    Bai tristule, cum e cu ,,muie stiaua"?
    V-a tras-o U Cluj la care jumătate din titulari (jucători de câmp) au trecut pe la stiaua.
    Chipciu/Cristea/Ov.Popescu/Rata și Boboc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze!
      De fapt corect este Muie Steaua!
      Oricare ar fi ea.
      Mars!

      Ștergere
    2. Mars să-i zici lu ma-ta bai cretinule!
      Ideia e că cinci foști STELISTI v-au dat muie...ca intotdeauna..😁

      Ștergere
    3. Ideea nu ideia.
      Fcsbisti ca sa fim riguroși.
      Asta practic înseamnă automuie.
      Dar asta e deja specialitatea steliștilor.
      Mars la școală!

      Ștergere
    4. Bă ăsta cu fața spre obiectiv, ca să fim riguroși- da extrem, extrem de riguroși, ia deschide tu mumos mestecătoarea, ca să ți-o pună popândacii drept pe limbă !
      Au ! Oălei ! Aiii, nu mai da nea Vasileeee...

      Ștergere
  54. Zdreanță, vai de capul tău.... Ești un mare și patentat prostălău

    RăspundețiȘtergere
  55. Popândăii Maro sa nu uite că la doua, doua și ceva fix sa le dea o barba-n coaie Șoimilor Carpatini.

    RăspundețiȘtergere
  56. Bă ăsta din Axa Pulii, măi paznice de carceră, ia și de la moșu o muie !
    Muie DINAMO !
    Numa pe jos or fo gabonejîî ăia de dinamuiști ! Valea în Divizea Ce, acolo cu Recolta Flămânzeni și Șoimii BăiCoi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Susțin !
      Constat că s-a dus dracului comandamentul suprem întrunit al legiunii proștilor, constituit din marele imperatore Cezar și portdrapelul lui, purtătorul de izmene gălbăjâte, reddoagă zdreanță- zis și nea Vasile Asmardoiței, mare specialist strategico-tactic la luat muie printre zăbrele !

      Salutăm decizia maimuțoiului de Cimișoara, de a se debarasa de balast

      Ștergere
  57. Brigadierii mei,ne pregătim și noi de lucru?

    RăspundețiȘtergere
  58. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9 !

    RăspundețiȘtergere
  59. Mnă dimigreața gospodari !
    Văd că viața-i greu și noaptea-i lung !
    1. Din punctul meu de vedere, flobalul așa zis profesionist din Românistan ar treboi desființat total, iar cohortele alea de haidamaci buni de muncă trimise la dat cu sapa ! Flobal numa în curtea școlii și pe imaș, așea o miuță (sau muiță !) de relaxare.
    2. Ave Cezar Muci pi Kept, ce-i ca oaia de deștept !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: da chiar, că acu făcui o retrospectivă, ce a făcut împăratul legiunii, a dezertat ? Sau si-a rătăcit portdrapelul ?
      Ioi, doamne feri ! Doar nu se clatină alianța, ca la ăștia din guvern !

      Ștergere
    2. Pesesea: alianța = (citez) Axa Proștilor, Axa Idioților, Axa R&C, Axa Pulii, etc

      Ștergere
  60. De remarcat că *domn Claudiu* a început să ia mumu-mumu de la proprii postaci, în propriul câcăstor !
    Ioi, să-m trag !
    ====================
    Alexandru
    Fără supărare domn Claudiu, ce legătură are videoclipul cu pichetarea sedii PSD și PNL cu prefectura, adică cu pensia magistratului 🤔🤔🤔.
    Faci în așa fel încât să nu se vadă pichetarea sedii PSD și PNL de către sindicatele și reprezentanți pensionari militari, așa că mai lasă prostiile cu magistrații și altele, vezi strict de ceea ce interesează pensionarii militari.
    Până nu observ o schimbare de atitudine nu mai primești niciun material informativ care privește pensionari militari.
    Iar pentru camarazi, sfat gratis - stați departe de Huhurez este trol PSD PNL
    2 septembrie 2024 la 20:32
    =======================================
    Reșineți sfatul gratis: cică să staț departe de piticul securilă, care e trol fesenaro-pinilic !
    Ioi, să-m trag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: și mai e un răzvrătit, Viurel Nekel, care lovește la temelie ! Însă ăsta e cam redus sireacu, nu reprezintă un pericol real, ci doar de fațadă.

      Ștergere
    2. Pesesea: de fapt, cam tonți de pe acolea îs cam reduși în cap. Unii claudioți, alții năuci...

      Ștergere
    3. @ pmt 3 septembrie 2024 la 08:22

      În nemernicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna care m-a crescut și care m-a hrănit😁

      https://www.youtube.com/watch?v=SyUuVcJTNbc

      Ștergere
  61. @ anonim 2 septembrie 2024 la 19:49
    @ https://www.amosnews.ro/armata-de-rezervisti-trimisa-la-casat/

    Autorul articolului (Romică Adrian VLAD) a făcut o sinteză destul de bună a "situației operative". Păcat că nu a inclus în articol corect linkurile (sunt trunchiate).
    Probabil că vor mai apărea astfel de articole dar nu în "marile" publicații pentru că acolo dictează "clocarii" (brevet CFI😁).
    Eu sunt destul de sceptic că se va obține ceva prin mediatizarea situației pensionarilor militari dar măcar li se arată rahaților cu ochi 💩 că "Marea Mută" are glas.
    Pe 24.09.2024 se vor împlini 14 ani de la protestul polițiștilor sub sloganul "Ieși afară, javră ordinară!". Javra ordinară nu a ieșit afară însă a lovit pe ascuns, ca un câine turbat, în tot ce înseamnă SNAOPSN, activi sau rezerviști.
    Nici până atunci militarii nu erau "cei mai iubiți dintre pământeni" însă de atunci TOȚI care s-au perindat pe la putere n-au scăpat ocazia să le mai aplice militarilor câte un șut, unii în coaie, alții în cur dar nici un politician nu a scăpat ocazia să se pișe cu boltă pe militari.
    Partea mai tristă a lucrurilor constă în faptul că au existat și există "camarazi" în funcțiile de conducere ale MApN și MAI care au pactizat cu dușmanul și, cu ajutorul nemijlocit al unora ca Ciucă, Roșu, Jianu și alții de teapa lor, politicienii au reușit să perpetueze bătaia de joc la adresa militarilor activi sau rezerviști.

    Sigur că lucrurile astea nu sunt noutăți pentru cei care de ani buni se scaldă în "mocirla pensiilor militare" cu sau fără voie. Pentru civilii care nu au avut până acum tangență cu acest domeniu par lucruri "oauuu" pentru că până acum capacul a stat cuminte pe oală și bocancul pe gură.
    Se pare că s-a ajuns la un punct de inflexiune botezat "destul, futu-vă-n gură" pentru pensionarii militari, mai ales în contextul majorării "necontributive" prin așa-zisele "puncte de stabilitate" acordate pentru vechimi matusalemice unor civili care, neavând locuri de muncă stresante, au putut sta în serviciu până s-au plictisit.

    După cum poate ați observat, la "insectar" nu se află multe cupoane ale celor pensionați după 15.09.2027. Probabil că mulți dintre aceștia încă sunt mulțumiți cu ce au în acest moment. Dacă se perpetuează situația actuală, eu estimez că în cel mult 2 ani vor fi și ei la fel de nemulțumiți ca vechii rezerviști.

    Domnul Moș Alecu scrisese un comentariu care a trecut poate neobservat de mulți:

    https://mosalecu.blogspot.com/2024/08/despre-vorbe-denvirtit-contoru.html?showComment=1725202119827#c1360737252392046125

    mos alecu 01.09.2024, 17:48
    <...>
    Pai s-o luam din aproape in aproape:
    - daca vor ca cresterea de la 2.000 la 3.000 sa aiba efect (si treb'e sa vrea pen'c-au promis) atunci treb'e sa modifice si art. 101
    - daca tot modifica art.101, atunci sa-l aduca la forma de dinainte de l.282/2023 (cota de impunere se aplica la venitul lunar impozabil din pensii...fără bălăngănelile actuale)
    - daca tot modifica art.101 si vor sa-i "arda" pe cei cu pensii "speciale" (si vor pen'ca nu vor sa-i supere pe cei de la USR) atunci sa prevada ca venitul lunar impozabil din pensii se imparte la cele trei parti la care se aplica cele trei cote de impunere (iarăși fără bălăngănelile actuale)
    - si gata!


    Chestia asta i-ar obliga pe ticăloșii din CPS-uri să nu-i mai reguleze suplimentar prin supraimpozitare pe crăcănații bășinoși și atunci nu s-ar mai justifica rândul din programul de calcul cu "Suma lunară reținută în plus (nelegal) de CPS"😀
    Rămâne să aflăm, în vreo săptămână sau două, câtă voință politică există măcar pentru atenuarea problemelor create artificial de CPS-uri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mos Alecu..este un mare parsiv
      Sustine doar ce.i convine lui cu aere de mare guru
      Amintiti.va numai de limitarea de ne net la net!
      Teoria mosita si sustinuta de el
      Un fost ministru de finante "destept la cap " sustinea aseara ca ar fi bine sa se renunte la impozitarea..supraimpozitarea...si sa se aplice Taxarea cu 50 % a virfurilor devenite NESIMTITE
      PARE MAI CORECT..EXPLICA DETALIAT LU Rifai..m

      Ștergere
    2. Erată: în loc de "15.09.2027" trebuia, evident, scris "15.09.2017"😀

      Ștergere
  62. Bună dimineața!
    Lupta împotriva viperelor paraditoare continua!
    Speranța e tot la mormanari, ei duc steagul victoriei.
    Au așa o furie când se gândesc la lacătul de pe poarta.
    Nici măcar imaginea mormanelor nu le poate domoli furia.
    Le este alaturi și fratele Romica de la Amosnews.
    Patria o Muerțe!
    Venceremos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, daci kel, mic, urât și prostovan ești, ca o poolă de -o belești.

      Ștergere
  63. Zicea cineva mai sus că e posibil sa fi dezertat Cezar de la comanda Axei pwlii.
    Da de unde.
    Moș Bășina asta, la ora 20:00 e in pat și trage cu porku, epuizat după mwia luată în timpul zilei.
    Ramane pe poziție port-drapelul care încasează muie și în locul ,,comandantului" pentru a nu se pierde nimic.
    Din când în când, port-drapelul își mai permite cate o aroganta la adresa mormanarilor. Evident fara acordul șefului lui care prin 2000 cara ,,mormanele" cu olt-citul.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Șeful legiunii macar a fost onest și a recunoscut că nu l-a dat nimeni afară sau alte povesti lacrimogene cu lacăte.
      Micuții anonimi care vor sa para mai isteți decât sunt i ard in telenovele din astea siropoase. 🤣
      Alții în perioada aia de glorie a mormanarilor aveau perioade crunte cu banii.
      Dar, na, mormanarii au fost cei mai oropsiți din Univers.
      Le da asea cate o lacrimă de crocodil uneori... 😁

      Ștergere
  64. @ Cezar 3 septembrie 2024 la 09:22

    Dumneavoastră comparați mere cu pere.
    Ce treabă are limitarea "net la net" cu ce discutăm aici?
    Pensia mea este limitată "net la net" și "netul" nu mi-a fost afectat în vreun fel de impozitarea progresivă.
    Ca să "muște" din net, ar trebui să mă impoziteze cu mai mult de 41% și nu progresiv ci în total.
    Dacă vor crește valoarea "sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei" la valoarea de "3.000 lei" pe mine nu mă va afecta nici în plus, nici în minus deci, vorba domnului Ifrim "mi-i rupe pool4".😁
    Chiar, ați folosit programul de calcul care v-a fost pus la dispoziție în mod gratuit?

    https://mhblogonline.blogspot.com/2024/08/ursula-von-der-leyen-sfidata-de.html?showComment=1725170707055#c3976249625267208602

    V-a fost de folos?
    Aveți ceva propuneri pentru îmbunătățirea lui?
    ===
    Citiți cu atenție comentariul pe care l-am preluat de la domnul Moș Alecu (mos alecu 01.09.2024, 17:48).
    Este soluția pentru obligarea prin lege a CPS-urilor să aplice în mod corect impozitarea progresivă și nu după cum a interpretat o blondă de la Casa de Pensii a civililor.
    Restul, ce spuneți dumneavoastră sunt "basme".
    Nu știu ce v-a determinat să scrieți comentariul în care l-ați atacat în mod oribil pe domnul Moș Alecu:

    https://cezar-armya.blogspot.com/2024/08/surpriza-c.html?showComment=1725180862066#c269135354885984692

    CEZAR 11:54
    Stie mosul fffoarte bine ! Dar atita timp cit nu a fost in pericol S.M si IC..<...> !!


    Replica domnului Moș Alecu a fost, probabil, un răspuns la acel comentariu.
    Nu am redat întregul comentariu pentru că este oribil.
    Se practică cu voioșie loviturile "amicale" la fluierul piciorului "adversarului", dar nu amestecând în discuție, în mod nepermis, rudele celui în cauză.
    Cred că ar fi bine să eliminați postarea respectivă de pe blogul dumneavoastră.
    ===
    @ si sa se aplice Taxarea cu 50 % a virfurilor devenite NESIMTITE

    Cine și cum plm stabilește nivelul de nesimțire al vârfurilor?
    Ce ați zice dacă vârful va fi stabilit la, să zicem, 3000 de lei pensie brută "total necontributivă"?

    RăspundețiȘtergere
  65. Pmt și ceilalți micuți anonimi de pe aici poate au uitat cum își rupeau capetele între ei cu mult timp in urmă.
    Când nu erau ciucanii și alții.
    Ne pot explica micuții anonimi tari in biuze de ce își rupeau capetele atunci. 😁

    RăspundețiȘtergere
  66. Pe surse s-a aflat că în Axa pwlii, constituită numai din comandant și port-drapel se duc lupte interne pentru ocuparea (prin cumul) a funcției de dobitoc șef.
    Într-un final cei doi au ajuns la concluzia de a-și împărți responsabilitățile. Comandantul e dobitoc complet iar port-drapelul e dobitoc absolut.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vise de micuți popândăi maro.
      Relația dintre cdt legiunii și port-drapel e "ironclad"cum ar spune aliatul strategic..
      Sau amerlocii cum ar spune cineva din fostul oraș Stalin. 😁

      Ștergere
    2. Trebuie sa recunosc faptul că în numirea lui Cezar că ,,dobitoc complet" a contat foarte mult opinia competenta a domnului moș Alecu.😁

      Ștergere
  67. Hai sa clarificam

    1.Am "luptat" cu mosul A.si nu numai din 2001cînd a aparut L.164(mizerabila lege)..
    Deci il cunosc ca pe....
    Ultima luna mosul si.a aranjat.o cum necum si a iesit "tre bine"
    A picat L.164 si a venit L119 Contributeala..
    Ati calculat cam cît aveati..aveam , pe contributeala cu toate maririle punctului de pensie la civili si toate celelalte mariri?
    EU cu vechimea mea de 26 de ani ..contributivi..aveam ACUM DUBLU CEL PUTIN
    ERAM BOIERI SI DIN ALTE PUNCTE DE VEDERE..NU NE MAI SCUIPA NIMENI IN CIORBA UNDE ERATI PE VREMEA AIA??
    MOSUL DESIGUR CU ABERATIILE LUI
    PINA BOUL DE PONTA LE.A DAT " CUANTUMUL CEL MAI AVANTAJOS"
    Atunci mosul a inceput sa roada linistit ce pe nedrept obtinuse pe L.164
    Acum simte pericolul de a pierde I.C + SM
    (CA CAM MINERII SPORURILE) SI ATACA FURIBUND
    NB
    Modul cum m.a etichetat atacat pe mine..justifica ironia finuta pe care am facuta..dar care loveste in niste practici..care s.au aplicat cu succes..in acea perooada si nu numai

    RăspundețiȘtergere
  68. 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐌𝐈𝐍𝐄𝐓̦𝐈𝐈 – 𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒
    ☑️ Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene au atacat o rafinărie de lângă Moscova. Putin a declarat că incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk nu a oprit ofensiva din Doneț, unde au fost cuceriți aproape 500 kilometri pătrați. Rusia l-a arestat pe generalul-maior Valery Muminjanov, pentru corupție, fiind al nouălea oficial militar reținut în ultimele luni
    ☑️ Războiul Israel-Hamas. Președintele american Joe Biden a declarat luni că premierul Benjamin Netanyahu nu face suficient pentru eliberarea ostaticilor răpiți de Hamas pe 7 octombrie și încetarea focului în Gaza, dezvăluind în același timp că administrația sa este foarte aproape de a prezenta o ofertă finală de acord în cursul acestei săptămâni. Netanyahu a răspuns în cadrul unei conferințe de presă și a precizat că Hamas ar trebui să facă concesii, nu Israelul. Hamas a comunicat că ostaticii se vor întoarce în sicriu fără un acord de încetare a focului
    ☑️ ONU: Peste 400 de persoane au fost executate în Iran în 2024
    ☑️ Putin este în Mongolia, țară membră a Curţii Penale Internaţionale, care refuză să-l aresteze. Nu există consecințe grave pentru Mongolia, cum ar fi sancțiunile
    ☑️ SUA au confiscat avionul președintelui venezuelean Nicolas Maduro în Republica Dominicană
    ☑️ Proiectul ordonanţei privind amnistia fiscală, făcut public. Creanţele bugetare neîncasate la termen, estimate la 71,8 mld lei. Total impact net al măsurii de acordare a facilităţilor fiscale este de 7,9 mld lei
    ☑️ Guvernul se împrumută tot mai mult, în 2024 a ajuns la 168 miliarde de lei. Aproximativ 22 miliarde de lei plătim pentru dobânzi la împrumuturi
    ☑️ Exerciţii militare cu muniție de război în Poligonul din Babadag; trafic restricţionat pe DJ 222, până la finalul lunii septembrie, între Enisala şi Sălcioara
    ☑️ Șeful Serviciului Investigare Criminalitate Economică de la Poliția Sectorului 3, trimis în judecată de DNA pentru afaceri de milioane de euro
    ☑️ Mircea Geoană își încheie mandatul la NATO pe 10 septembrie. El ar urma să își anunțe candidatura la prezidențiale imediat după ceremonie

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-3-septembrie-2024-1-55400

    RăspundețiȘtergere
  69. @ Cezar,
    La faza cu ,,contributeala" ai dreptate 100%.
    Poate nu dublu dar cel puțin cu un 80% mai mult decât ai acum ai fi avut cu siguranță.

    RăspundețiȘtergere
  70. NB
    A se retine colonel H(ARezervist..etc)
    Pe Legea 119 Contributiva..a crescut pensia pentru 86/%..dintre pensionari

    RăspundețiȘtergere
  71. NB
    A se retine colonel H(ARezervist..etc)
    Pe Legea 119 Contributiva..a crescut pensia pentru 86/%..dintre pensionari

    RăspundețiȘtergere
  72. Lu Marele Mos Alecu..Nu
    Poti explica DE CE
    DAU O BERE😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Cezar,
      Explic aici pentru că acolo în mod sigur nu o sa fiu publicat.
      Luam exemplul pensiei tale.
      În cei 26 de ani contributivi ai acumulat 67 de puncte. Cam puțin...dar asta e.(nu mă întreba de unde știu).
      67×81=5427
      De la 01.01.2025
      67×91=6097
      Atenție calculul este fara adausul OMM de 15%.
      Cu OMM, pe contributeala, de la 1 ianuarie 2025 pensia ți s-ar dubla.
      Sa fii sănătos.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos ..chiar nu stiam ..doar banuiam !

      Ștergere
  73. Cu toata simpatia si tot respectul..Sa NU.MI CERI MIE SA FAC CEVA PE BLOGUL MEU..SA STERG...
    TIN BLOGUL DE VREO 15 ANI..

    RăspundețiȘtergere
  74. @ Ăștia cu contributivitatea: aveați o poolă. Dacă se împărțea punctajul ăla pe care chipurile l- ați avut la 30 de ani ca la civili, iar veniturile nu ar fi fost scose din prohab, mureati de foame.
    Pentru Petrea serjant Bulă cel cu capul ca o poolă:
    Prostovane, ți s- a mai spus că nu toți din armată au ars -o așa ca tine cu căprili de la GAZ. Petrea, nu putem fi toți atât de nătărăi ca tine.
    Cât despre L164 și Moș Kaliku ot Dolhasca căca -i-am cu toții basca, vezi că încurci borcanele. În 2001 nu existau bloage pe care puteai tu să te cerți cu keagul bătrân . Mai taie coada la vulpe, ori lui Zdreanță da -i-am clanță.
    Pesea. Cum pooola mea ai fost tu lt coilinel numai cu 26 de ani vechime? Ești și tu avansat la apelul bocancilor ca Kișu?😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Functie de LT.COL...grad MR....Urma sa vina dar mi-a zburat-o un mare -general ! Mai aveam 4 luni !
      Acum marele Cocosat ..zace de ani buni la 2 m..Sa ma bucur sau sa scuip
      Banutii pe care mi i-a sters....am hotarit demult ca-i dau ..sa aiba pentru lemne la cazan....!!

      Ștergere
  75. Tovarăși!
    Alooo, tovarăși!
    Stați la locurile dumneavoastră!

    https://www.huhurez.com/2024/09/comisia-de-buget-finante-din-cd.html

    sau direct:

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqFkBNqD7NfH6iYH4CYVBc20HzjjrDsEi5iE5sYMsqTa4LDwMPmUPe0G3ZezzmeEppj9IIl_RMD46cWksSCdU1ElPG9hGRsC9PVKqmb0QmVhtW0yWxt7C2PC1Qu2inVCkEzRJzIpLjgPECUMIZlGm9o54TLe6DTAQl3VB9HAb9yE8aAZQWuvaBPFAQrrAM/s15899/FireShot%20Capture%20940%20-%20(fa%CC%86ra%CC%86%20subiect)%20-%20huhurez2013@gmail.com%20-%20Gmail%20-%20mail.google.com.png

    Dacă "puliticienii" vor păstra doar amendamentele "admise", se prefigurează ce scrisesem eu mai demult (am să caut prin istoricul blogului) că se va da MUIE MAXIMĂ pensionarilor militari și anume, vor mări "sumea neimpozabilă lunare de 2.000 lei" DOAR pentru "venitul lunar din pensii determinat ca urmare a aplicării principiului contributivității" (Punctul 5. din "AMENDAMENTE ADMISE" art.101 alin.(2) li.(a).)

    Mai precis, doar oamenii muncii contributivi vor beneficia de suta de lei😂
    Deci, la muncă băăă, nu la-ntins mâna!

    În traducere liberă, fesenarii sunt pe cale să le-o tragă din nou în stil grobian crăcănaților bășinoși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ziceam mai sus, mie "mi-i rupe pool4" dar cei pensionați înainte de 15.09.2017 vor continua s-o ia în mână la fel ca până acum laolaltă cu judecătorii pensionari (ăia se încadrează la litera b) alin.(2) din art.101).

      Politicienii aveau acum ocazia măcar să micșoreze debitul jetului de pișat pe care-l revarsă asupra pensionarilor militari dar văd că au intenția să-l mărească, ba mai mult, plusesează și cu o remorcă cu fecale.

      Ștergere
  76. Trebuie să facem nițică ordine aciulea pe blog. Din câte am constatat, membrii distinsului club Zoo &9 sunt în majoritate covârșitoare ofițeri superiori. Avem și un suptofițer, pe Petrea sergentul Bulă și un maidanez cu numele de Reddoagă - Zdreanță care este mascota Brigăjii de arme întrunite.
    Ofițerii superiori vor fi repartizați la clasa întâi, Petrea la clasa a doua, iar Zdreanță la bouvagon. Pentru economii, propun ca supt ofițerul și mascota să fie încartiruiți la bouvagon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu uitați că funcția doboară gradul!!!

      Ștergere
    2. E posibil sa stea primii enumerați la bouvagon daca domnii ofițeri se încordează la câine.
      E recomandabil să păstrați distanta legală.

      https://www.facebook.com/share/v/PeydsbnjtEKmELzf/

      Ștergere
  77. @ anonim 11:05,
    Mai terminați dracului cu împărțeala asta. Așa i-ați ametit pe ăștia de cap de nu mai înțeleg nimic.
    Numărul total de puncte NU se împarte la nimic.
    Pur și simplu se înmulțește cu 81 și se obține cuantumul pensiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce nu înțelegi?
      Vezi că i-am explicat lui Cezar într-un comment la ora 11:21 cum i s-ar calcula pensia in sistem contributiv
      Simplu!

      Ștergere
    2. La calculul ai uitat al 13- lea salariu, primele etc.

      Ștergere
    3. Bai frate nu mă face să-mi schimb impresia în ceea ce te privește.
      Punctajul total include și al 13-lea salariu și primele.
      Calculul e făcut pe LEGEA 360.
      Cezar are un punctaj total realizat in 26 de ani contributivi de 67 puncte.
      Acest punctaj, conform L360 nu se împarte la NIMIC.
      Pur și simplu se înmulțește cu 81 iar de la 1 ianuarie cu 91.
      Calculul e valabil doar daca printr-o minune s-ar reveni la schimbarea legislației și stabilirea pensiilor militare pe baza de contributivitățe.

      Ștergere
  78. Da, multe controverse privind legile astea.
    Se poate rezolva asta foarte simplu.
    Adunați toți ăștia așa mai tari in biuze și reeducați la confecționarea de coșuri de nuiele.
    Cu Cosorul lui Moceanu.
    Dar nu se vrea pentru că sunt interese mari la mijloc.

    RăspundețiȘtergere

  79. MASINA PENTRU PENSIONARII MILITARII
    https://autolatest.ro/teste-auto/dacia-duster-killer-test-drive-cu-noul-ford-kuga-facelift-1-5-turbo-dragon-186-cp-at8-2024-cu-pret-de-25-700-euro-cu-tva-inclus/?fbclid=IwY2xjawFDtVRleHRuA2FlbQIxMAABHTqT5z9EgEiA76wyh2vVzKJsOH5vJD68WINnxSLxDo87e0rzDZmUOB0SWA_aem_o4M8QTCbiEVdghuANomtxw

    RăspundețiȘtergere
  80. Nu jafu lu pmt...fara conexiune la ..satelit...hihihi..,!

    RăspundețiȘtergere
  81. "Munca te face liber'

    Iși are originea în Fenomenologia spiritului a lui Hegel și se referă la faptul că omul se eliberează prin muncă, devenind astfel stăpânul naturii și liber de ea. Este parte a conceptului eticii protestante a muncii.

    RăspundețiȘtergere
  82. Deci, domnilor, muia s-a dat!
    Au adoptat PL-x nr. 22/2023, cu ultimele amendamente.

    https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20251

    https://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.Nominal?idv=34100

    https://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2024/rp022_23.pdf

    Care și-a planificat ca începând cu luna octombrie să cumpere Viagra de 100 de lei, poate să renunțe la idee😁
    Fiți optimiști, ce dreaku'!
    Nu se scoală, dar ce frumos atârnă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte știu, mai urmează promulgarea legii de Dulapul Suprem și apoi publicarea în Monitorul Oficial.

      Ștergere
    2. Ce jmecher ☹️esti!
      Normal te doare in pula de 100 de lei☹️

      Ștergere
    3. Prntru mine era importanta..fix cît îmi mai trebuia sa.mi iau ..Fordul!

      Ștergere
    4. Când are peste 10 000 normal că îl doare in pula de amărășteni mai ales că faza cu impozitul nu-l afectează de loc.
      A luat și Apevila doua lovituri prin neactualizate cu măririle soldei de grad și de funcție dar deocamdată trăiește din osânză. Nu pentru mult timp. Deja au început să-i sufle in ceafa SGV-ii care trec acum în rezervă.
      Tocmai am văzut pe un post tv un miner revoltat că a rămas înghețat la 9700 și după calculele lui i s-ar cuveni 13700.

      Ștergere
  83. Negocieri foarte complicate la Bruxelles: Doar România și alte 7 state au respectat cerința Ursulei von der Leyen
    ------------------------------------
    După realegerea Ursulei von der Leyen, în fruntea Comisiei Europene, aceasta a cerut ca fiecare țară din Uniunea Europeană să trimită câte o femeie și un bărbat, propuneri pentru comisarul european. Majoritatea țărilor nu au ținut cont de această paritate de gen, doar România și alte 7 state europene au respectat solicitarea Ursulei von der Leyen. Premierul Marcel Ciolacu a trimis, oficial, propunerea Roxana Mînzatu, din partea României, iar țara noastră ar putea ajunge la al treilea comisar european femeie, după Corina Crețu și Adina Vălean, fiind singura țară din UE aflată într-o astfel de situație, informează Agerpres.
    -----------------------------------
    Așadar, preşedinta Comisiei Europene va conduce probabil o echipă dominată de bărbaţi după depunerea tuturor celor 25 de nominalizări.
    -----------------------------
    Ursula von der Leyen a cerut ca fiecare capitală europeană să propună o femeie şi un bărbat pentru posturile de comisari pentru a obţine o Comisie Europeană cu paritate de gen, dar majoritatea guvernelor UE au propus doar candidaţi bărbaţi.

    Dacă nominalizările nu se schimbă, bărbaţii vor reprezenta aproximativ două treimi din componenţa noului executiv european.
    Bulgaria a fost unica țară care a propus un bărbat şi o femeie

    Nominalizările Sofiei sunt fosta şefă a diplomaţiei bulgare, Ekaterina Zaharieva, şi fostul ministru al mediului Iulian Popov.

    Fiecare dintre cei 27 de membri ai Comisiei Europene, inclusiv Ursula von der Leyen, poate desemna un comisar. În prezent, 12 din cei 27 de comisari sunt femei. Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene, propune noi legi și supraveghează respectarea tratatelor UE.

    Propunerea viitorului colegiu de comisari va trebui să fie aprobată de Parlamentul European, după ce candidații vor susține audierile în octombrie.
    ------------------------------------
    În România, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România o va propune pe Roxana Mînzatu pentru funcția de comisar european, considerând-o „persoana potrivită” pentru aceasta funcție, după ce inițial l-a propus pe Victor Negrescu.
    ------------------------------------
    SURSA:https://www.stiripesurse.ro/negocieri-foarte-complicate-la-bruxelles-doar-romania-si-alte-7-state-au-respectat-cerinta-ursulei-von-der-leyen_3422355.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Idioți, care în loc să promoveze reprezentanți pe baza competențelor au acceptat " egalitatea de gen". Suntem la fel ca bulgarii, ba chiar mai rău

      Ștergere
    2. De acord cu asta dar în cazul asta am văzut că doamna are studii și expertiza.
      Mult mai multă școală decât anonimii care se încordează pe aici ca popândăii la Șoimi.

      Ștergere
  84. Roxana Mînzatu (n. 1 aprilie 1980, București, România) este europarlamentară română alesă la alegerile din iunie 2024 pe listele Partidului Social Democrat(PSD).

    A fost deputat PSD între 2016 și 2020 iar în 2019 a fost ministra a fondurilor europene.[2] Din ianuarie 2022 și până în iulie 2024 a fost secretar de stat coordonator al Departamentului pentru Evaluarea și Monitorizarea Integrată a Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene.[3] Iar în septembrie 2024, a fost propusă pentru funcția de comisar european.[4]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Studii

      Roxana Mînzatu a absolvit în 2002 Facultatea de Științe Politice în limba engleză la Universitatea din București și în 2005 a obținut un Master în Integrare Europeană la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.[5] Ea a absolvit Harvard Kennedy School Public Leadership Credential în 2022 și, în același an, a participat la Vital Voices Engage, un program dedicat leadershipului feminin.[6]

      Are formare ca manager de proiect și trainer, activități în care a și profesat, în mediul privat.

      Ștergere
    2. Cariera politică

      Roxana Mînzatu este membră a Partidului Social Democrat din anul 2000. [4] În 2009 a fost subprefect al județului Brașov iar între 2004 - 2008 și 2011 - 20212 a fost consilier județean PSD în Consiliul Județean Brașov.

      În 2015 a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, responsabilă cu reforma sistemului achizițiilor publice iar din septembrie 2015 a condus Agenția Națională pentru Achiziții Publice, până în ianuarie 2016.

      Roxana Mînzatu deține o experiența profesională, publică și privată, de 20 de ani în domeniul gestionării și implementării fondurilor europene în România, carieră începută ca și euroconsilier (consilier de integrare) în Ministerul Integrării Europene, în martie 2004.[necesită citare]

      Printre domeniile prioritare susținute se numără antreprenoriatului și sprijinirea start-up-urilor și a IMM-urilor, inclusiv prin implicarea în designul unor scheme de finanțare precum Start Up Nation, promovarea femeilor, atât în viața publică cât și în antreprenoriat, abordarea integrată a finanțării publice în sectorul apei și canalizării, industria apei ca proiect de țară.

      Ștergere
    3. Activitatea în Camera Deputaților (2016-2020)
      modificare
      A fost deputat PSD între 2016 și 2020. La nivel parlamentar, în Camera Deputaților a activat ca secretar în cadrul Comisiei pentru Industrii și Servicii și ca membru în cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene.[2]

      De la preluarea mandatului de deputat și până în prezent, Roxana Mînzatu a luat cuvântul în plen de 63 de ori. Dintre cele 63 de intervenții, 17 au fost declarații politice. În actualul mandat de parlamentar, Mînzatu a inițiat 81 de propuneri legislative, 26 dintre acestea fiind promulgate legi.[necesită citare]

      În Parlament, Roxana Mînzatu s-a implicat în dezbaterile pe marginea Legii Adopției, a susținut Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – prin amendamente dedicate salarizării din fonduri europene și a promovat Legea care prevede creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor. În același timp, Roxana Mînzatu este unul dintre promotorii programului de finanțare guvernamentală StartUp Nation

      Ștergere
    4. Activitatea în Ministerul Fondurilor Europene (2019)
      modificare
      Prioritățile mandatului ministerial din iunie 2019 până în octombrie 2019 au fost sănătatea și digitalizarea serviciilor publice.[necesită citare]

      O inițiativă pe care a susținut-o a a fost lansarea descentralizării unei componente a fondurilor europene 2021-2027 către cele 8 regiuni de dezvoltare. În consecință, în prezent, 11 miliarde Euro, fonduri UE, sunt gestionate de către cele 8 agenții pentru dezvoltare regională în parteneriat cu Comisia Europeană.[necesită citare]

      De asemenea, ea a propus crearea unui Program Operațional dedicat sănătății, care să integreze toate intervențiile de finanțare anterior fragmentate, de la investiții în ambulatorii și în infrastructura spitalicească, digitalizare, screening și prevenție, instruire, cercetare medicală.[necesită citare]

      Secretar de stat (2022-2024)
      modificare
      Din ianuarie 2022 și până în iulie 2024 a fost secretar de stat coordonator al Departamentului pentru Evaluarea și Monitorizarea Integrată a Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene.[3]

      Europarlamentară (2024-)
      modificare
      La alegerile din iunie 2024 Roxana Mânzatu a fost aleasă ca membră a Parlamentulu European pe listele Partidului Social Democrat.[5]

      În septembrie 2024, a fost propusă pentru funcția de comisar european

      Ștergere

  85. Sursa:

    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Roxana_M%C3%AEnzatu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță , și tu puteai fi cu brio senator, senatorul melcilor

      Ștergere
    2. Ha ha
      Prefer sa fiu liber.
      Sunt ok așa cum sunt.

      Ștergere
  86. 👍

    Record în sistemul legislativ din România: Donarea sistemului PATRIOT către Ucraina a fost votată de Guvern, Senat și Camera Deputaților în două zile

    https://monitorulapararii.ro/donarea-unui-sistem-patriot-ucrainei-a-fost-votata-in-regim-de-urgenta-de-parlament-1-55407

    RăspundețiȘtergere
  87. @cîine roșu (reddog)Las-o pe Mânzata mai bie spune cum a luat bătaie ai tai de la ai lui Boc(caca în turcă). Cum va făcut arbitrul ala cu moaca de țăran etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În viață mai ai si succesuri, mai ai și esece!
      Mai bine conventrati-va pe gramatica nu pe traducerile din limba turca.
      Au luat
      V-a
      Astea sunt deja flagrante, chiar și un simplu soldat știe forma corecta.
      Un soldat de acum nu de pe timpul când mergeați la cules sfecla și va incaltati cu fesul.

      Ștergere
    2. @ reddog,
      Anonimul de la 14:33 sigur e rapidist.
      Astora nu le-a prea plăcut cartea.
      Pentru comentariul de la 14:44 👍

      Ștergere
  88. @ Cezar 3 septembrie 2024 la 14:04
    @ Ce jmecher ☹️esti!
    @ Normal te doare in pula de 100 de lei☹️

    @ Cezar 3 septembrie 2024 la 14:08
    @ Prntru mine era importanta..fix cît îmi mai trebuia sa.mi iau ..Fordul!

    Domnule Cezar, dumneavoastră aveți o problemă gravă privind înțelegerea sensului unei fraze pe care o citiți.
    Nu am spus vreodată că "mă doare în pulă de 100 de lei".
    Dacă citeați ce am scris în capul tabelului Excel referitor la cei pensionați după data de 15.09.2017 aflați că pensia militară a lor "pe card" nu va fi influențată de o eventuală majorare de la 2000 de lei la 3000 de lei a sumei neimpozabile.
    De asemenea, dacă citeați ultima frază a comentariului pe care l-ați publicat pe blogul dumneavoastră, ați fi aflat același lucru.

    https://cezar-armya.blogspot.com/2024/08/surpriza-c.html?showComment=1725172991193#c6649896557264243262

    "Observație:
    Pensionarii militari trecuți în rezervă după data de 15.09.2017 și ale căror pensii sunt limitate "net la net" nu vor beneficia de bani în plus "pe card" dar vor observa pe cuponul de pensie modificarea impozitului reținut de CPS.
    "

    În comentariul meu de la 11:42 (APV_rz 3 septembrie 2024 la 11:42) exact ăsta era sensul expresiei Cum ziceam mai sus, mie "mi-i rupe pool4"..., adică, asupra pensiei mele, fiind pensionat în 2022, nu ar avea nici un efect majorarea sau micșorarea valorii sumei neimpozabile.
    Și am scris asta pentru că nu a existat vreun comentariu la comentariul de la 11:06 (APV_rz 3 septembrie 2024 la 11:06).
    Dacă pe voi, care sunteți direct afectați, nu vă interesează subiectul, atunci, mie "mi-i rupe pool4" de situație și NU de suma de 100 de lei cu care aș găsi ce să fac.😁
    Chestia cu Viagra a fost o glumă😀
    De altfel și domnul Moș Alecu am văzut că a publicat un articol pe tema asta:

    https://mosalecu.blogspot.com/2024/09/fiii-ploii.html

    Doar bietul CIfrim se bucura ca proasta la pulă, fără să înțeleagă nimic:

    https://www.huhurez.com/2024/09/comisia-de-buget-finante-din-cd.html?showComment=1725353603819#c4686629774947025824

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...
    Chiar in aceste momente s-a votat in Parlament plafonul de impozitare de 3000 lei.<...>


    Vai de pulele noastre!

    RăspundețiȘtergere
  89. "Apevilă"..,
    de esti în simbria "porcului de m.alecu"mergi repede ca imparte simbria
    NB,
    Te rog sa fi convins ca nu am citit nici macar trei litere din polologhia pe care ai asternut.o pe blogul lu don Bazile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am înțeles concluzia dumneavoastră.
      Vă doresc multă sănătate!

      Ștergere
  90. Răspunsuri
    1. Slavă Petrea muci pe kept cel ca Zdreanță/ poola de deștept

      Ștergere
  91. În timp ce Dogaru și puscaretele tropăiau pe la guvern pentru a obține sprijin in rezolvarea problemei soldei de grad, parlamentarii ne mai trăgeau pe pula cu 100 de lei. Evident că măsura nu-i afectează pe ciucani sau super ciucani.
    Mă fwt în ea pensie militara (specială).

    RăspundețiȘtergere
  92. @ Anonim 3 septembrie 2024 la 14:56
    @ Când are peste 10 000 normal că îl doare in pula de amărășteni mai ales că faza cu impozitul nu-l afectează de loc.

    Scrisesem mai demult că, în cel mult doi ani, pensiile pe care le vor avea subofițerii și poate chiar unii caporali vor ajunge să depășească nivelul pensiei mele, pentru că așa doresc politicienii inconștienți sau trădători de țară.
    Cu majorările soldelor de grad și de funcție de anul ăsta se pare că acei doi ani s-au contractat😁
    Este complet aberant ce se întâmplă în România.
    Nu mai există practic ierarhie militară decât pe hârtie.
    Gândiți-vă că și printre activi sunt cazuri de ofițeri inferiori cu solde nete mai mari decât ale unor ofițeri superiori și, mai grav, subofițeri cu solde mai mari decât ale unor ofițeri.
    Aberațiile astea sunt permise de sporuri acordate discreționar și de OSKAR.
    Revenind la scrierea dumneavoastră "Când are peste 10 000 normal că îl doare in pula de amărășteni...", răspunsul este DA, MĂ DOARE ÎN PULĂ DE AMĂRĂȘTENI și de asta mi-am pierdut câteva ore să vă fac un program de calcul și de asta am încercat să vă informez cât mai obiectiv posibil despre lucrurile pe care le-am considerat importante.
    Eu consider că nu au vreo vină cei care trec în rezervă cu drept de pensie militară și au cuantumuri ale pensiilor mai mari decât ale celor care au ieșit anterior lor din sistemul militar activ.
    Ce vină au ei că s-au născut mai târziu și au intrat mai târziu în armată decât cei pensionați înainte de 15.09.2017?
    Pornind de la aceeași ipoteză, ar trebui să-mi înjur foștii colegi sau camarazi care au ieșit la pensie în 2023 și în 2024.
    În nici un caz nu voi face vreodată asta!
    Altul e inamicul și vă las pe domniile voastre să-l identificați.
    Vă doresc multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inamicul este Axa Raului prin luptătorii săi supranumiți Popândăii Maro.

      Ștergere
  93. Eu mia aia de lei de la impozit i-o donez lui Petrică Alică puță mică. Să - și cumpere caramele, cu Zdreanță să sugă la ele 😜

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era vorba de 100..fonfaitule!
      O primesc sa.mi iau prezervative mai de marcă😅🤣😂

      Ștergere
  94. Lasă bă Apevilă, nu pune la suflet. Unii e răi și mușcă de varice, așa ca Zdreanță. Nu ți -ai dat tu singur legea pensiilor după care ai trecut în rezervă. Mulțumim pentru munca depusă la elaborarea celor 2 programe în Excel! Rămâi amicul nostru cu care vom călători în viitor la clasa întâia. Restul, Petrea și Zdreanță, la bouvagon 😂👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sunt unii care se cred Napoleon și visează că merg cu trăsuri de aur.
      Dar sunt izolați undeva sub supraveghere.

      Ștergere
    2. Daci chel, mic, prostovan și urât ești...ca o poolă de -o belești

      Ștergere
  95. https://www.stiripesurse.ro/scandal-in-politica-parlamentari-ucrainieni-surprinsi-in-vacante-exclusiviste-pe-vreme-de-razboi_3422611.html

    Auzi Petrică Alică puță mică? Tu- vă -n găoază să vă foot ca Ileana mașina de cusut cu orckranienii voștri!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri