Google Translate

sâmbătă, 31 august 2024

Ursula von der Leyen, sfidată de majoritatea țărilor UE

 

Negocieri extrem de complicate la Bruxelles: Ursula von der Leyen, sfidată de majoritatea țărilor UE

Înaintea datei limită de vineri, 30 august, mai mult de jumătate dintre guvernele din Uniunea Europeană au propus câte un singur candidat, bărbat, pentru a face parte din viitoarea formulă a Comisiei Europene, deşi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicitase câte un candidat şi o candidată din partea fiecăruia, pentru a se ajunge la paritatea de gen, notează dpa şi AFP.
Dacă nominalizările vor rămâne neschimbate, preşedinta Comisiei riscă să fie dezamăgită: bărbaţii ar putea forma o majoritate de circa două treimi în viitorul colegiu al comisarilor, din care ar putea face parte doar opt femei - inclusiv preşedinta von der Leyen şi estona Kaja Kallas, viitoarea şefă a diplomaţiei UE.
După ce a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat în iulie, von der Leyen le-a cerut statelor membre să nominalizeze atât un bărbat, cât şi o femeie pentru constituirea unei comisii paritare.
Singurele țări care au fost exceptate
Singura excepţie de la această cerere le-a fost oferită guvernelor care au nominalizat un comisar aflat deja în funcţie, aşa cum este cazul cu Franţa, Ungaria şi Letonia.
Doar Bulgaria a ţinut cont de dorinţa lui von der Leyen şi a propus public atât un candidat, cât şi o candidată, anunţând vineri că îi nominalizează pe fostul ministru de externe Ekaterina Zaharieva şi pe Iulian Popov, ex-ministru al mediului.
După propunerile anunţate vineri de Italia şi Bulgaria, mai lipseşte doar candidatul Belgiei pentru a avea lista completă.
În Belgia, situaţia a fost complicată de lipsa unui guvern cu puteri depline după alegerile din 9 iunie.
Joi seară, Georges-Louis Bouchez, liderul Mişcării Reformatoare (MR), partidul liberal francofon, a promis că 'numele' va fi comunicat în termenul prevăzut, adică până vineri seara, fără a face alte precizări.
Ursula von der Leyen va anunța echipa până la mijlocul lui septembrie
După reunirea propunerilor de la toate statele membre, von der Leyen ar urma să-şi anunţe echipa până la mijlocul lui septembrie, împreună cu portofoliul atribuit fiecărui comisar.
Fiecare din cele 27 de state UE are dreptul să desemneze un reprezentant în Comisie. În cazul Germanei, acesta este în mod automat preşedinta Ursula von der Leyen.
 
În prezent, 12 din cei 27 de comisari europeni sunt femei. Comisia, puternicul braţ executiv al UE, propune noi legi şi monitorizează respectarea tratatelor UE, având în jur de 32.000 de angajaţi.
În ciuda iritării probabile a lui von der Leyen, statele UE nu au obligaţia legală de a se conforma solicitării acesteia de a nominaliza atât un bărbat, cât şi o femeie.
 
Tratatele UE nu menţionează în mod explicit paritatea de gen, ci doar faptul că executivul UE reflectă ca pe ansamblu demografia şi geografia statelor membre.
 
https://www.stiripesurse.ro/negocieri-extrem-de-complicate-la-bruxelles-ursula-von-der-leyen-sfidata-de-majoritatea-tarilor-ue_3419543.html

201 comentarii:

  1. *Comisia are în jur de 32.000 de angajaţi !!!

    O singură entitate politrucă cu peste 30 de mii de mameluci ! Care doar consumă hârtie, curent, benzină, papa bun moca și bani câcălău, din pensia mea supraimpozitată aiurea de ciucajieni !
    În Românistan sunt zone și județe unde se trăiește încă ca pe vremea moromeților, într-o sărăcie lucie. Problema e că până și sărăcanii sărăcanilor, bețivanii bețivanilor, care mai muncesc cu ziua ca să aibă ce drojdi, au început să facă pratențîî la ziua de muncă: musai un pachet de țigări și o bere la 2l în avans. Dacă faci prostia să le dai bani înainte, nu-i mai vezi 2 zile.
    Mă gândesc ce salarii au ăștia 32.000 ! Și cât de mult îi doare pe dânșii în cur de moromeții noștri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: nu-i bai, că și pe ai noștri îi cam doare în cur, dar măcar îs covrigari românești !

      Ștergere
  2. WCSB s-a calificat în nuș ce grupe ale flobalului european !
    Ghinion. Ne vor face de câcat, la fel ca naționala la CE.
    Clujul s-a făcut de râs cu nuș ce echipă Prafos din Cipru, care acu fro câțiva ani nici nu avea cluburi de flobal.
    Prostălăul ăla de Chiricheș a fost fugărit de la WCSB. Fugea ca un drogat pe teren, exact în direcția opusă locului de joc al mingii !
    Numa mediocrități, cu ifose de mari vedete !

    În următoarele comentarii vom dezbate și subiecte docte și de interes, ca cum ar hi moniția de 14,7 mm, suprafața unui pătrat cu laturile de 3km sau modalități de supraviețuire îndelungată în boskeț, cu șerpi cu un oki și râme confiate ala grec.
    Un exemplu. Putem diversifica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pmt - colonel cica fara un smartfon!!!???Asta sobiect de dezbatere!
      Unde ai beut banii băăa.???

      Ștergere
  3. Pe surse Popândăii Maro din Axa Raului cantă mult la ceatârna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Șou aviatic în Mucurești, la Băneasa !!!
    Trec cioroiplanele p-aciulea de zici că a început smardoiul cu rușii !
    Printre ei e și cariciopteristul erou în viață Kis, pe Tractorul cu sfârlează Mi8 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kiș zboară tractat la ștangă

      Ștergere
    2. Pesea: cineva de la Baza 90 mi-a spus că zona este supraaglomerată de mitici gură cască. Majoritatea din Mucurești, dar sunt și din provincie. Provincia a venit mai mult pentru a-și achiziționa tigăi ieftine, prosoape și chiftele congelate semipreparate, de la Ikea, care este în zona de interes.

      Ștergere
  5. Slavă Petrea muci pe kept ca o poolă de deștept și Zdreanță portdrapelul lui că ăsta - i deștept ca un cui

    RăspundețiȘtergere
  6. Șoimii Carpatini din Axa Binelui ii dedică camaradului admin de la arma penitenciare o melodie.
    Vrednic este!

    https://youtu.be/dXfeU3k6FBs?si=PZMR591wcCRmXvXJ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă unge pe suflet când îmi aduc aminte cum spunea banditul când aveam acțiuni: Nu mai da nea Vasile! 😁

      Ștergere
  7. De mâine începe toamna. Mă rog, calendaristic, că până o să ne punem izmenele mai e !
    Pe vremurile de tristă începeau deportările la munci agricole. Am crezut că cel mai nașpa e la popușoi, în Insulă, de unde ne-am întors ca Robinson Crusoe, jegoși, cu chică, cu bărghi și cotrănțoși ! Aveau grijă de noi numa când venea partidul în control.
    După vro 2 ani am fo trimis, cu conpanea, la sfeclă !!! Mamă-mamăăă, numa sfeclă să nu scoți cînd plouă și s-o cureți când afară e cu minus !
    Atunci a fost pentru prima dată când am băut țuică de sfeclă. De fapt doar am încercat.
    Vremuri.
    Să aveți un sfârșit de vară excelent !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: cele 2-3 luni de absență din cazarmă, cât eram în întrecerea socialistă, nu ne scutea de recuperarea PPLP ! Mai reduceam din zilele de aplicații în teren, însă tragerile planificate nu puteau fi fentate. Nici aplicațiile în comun cu alte arme, ca de exemplu exercițiile de treceri peste un curs de apă, pe care le făceam cu geniștii. Un exemplu.
      Vremuri !

      Ștergere
    2. Pesesea: observ că unul care se vrea camarad cu tilicarii, își aduce și el aminte de extraordinarele lui întâmplări din timpul activității de paznic, care mie, pur și simplu, îmi produc o avalanșă de emoții !
      Auzi nana, cică nu mai da nea Vasile !
      Deosebit. Chiar se poate scrie o carte, o să iasă mai ceva ca a groșteiului din vârf de stâlp !

      Ștergere
  8. Taci mă Moromet - Vișinescu...tu nu ești șloim , ești ciocănitoare că știi s-o sugi bine și tare

    RăspundețiȘtergere
  9. Hopa..
    Au început iar sa ridice capurile (cum ar zice camaradul Moș Alecu) Popândăii Maro din Axa Raului.

    Și-au șters lacrimile și iar se încordează ca rața la bordura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tocmai ce a trecut prin dreptul blocului un F16. Sau ceva de genul. Mi-a speriat potaia.
    Le recomand ăstora să nu se apropie prea mult de granița cu Ucrii, că, la căt sunt de războinici, să nu se trezească cu vreo Patrioată în coadă !
    Am văzut că au o atracție deosebită pentru F16, inclusiv pentru ale lor !
    Ar fi bine ca otaniștii ăștia de la Băneasa să facă curbele mai în strâns ! Nu se știe.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mojiule, la spirtoasa aia consumată pe vremea lui Ceaușescu și mai ales în nordul Moldovei, i se spunea samahoancă sau Cogniac 3 frunze 😂. Era mai mult decât mortală, că avea din zahăr, prin distilare un procent mare de mitilic. La scosul sfeclei din pământ era băgarea dejtului în cur că - ți trebuia o furcă cu doo coarne în formă de liră 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Problema era cu damful. Se zice că la primele 2-3 doze/ șoturi e mai nașpa, că după aia te calibrezi pe gustul ei. Am văzut că unii trăgeau înainte de a bea de câteva ori dintr-o Mărășească și, imediat, dădeau peste cap și spirtoasa. Cică se mai atenua din gust și miros.
      Însă, nu am auzit pe niciunul să se plângă de dureri de cap de la samahoarca asta !

      Ștergere
  12. Ce ai Zdreanță? Vrei o clanță? Bagă - mi mâna în izmene și jumulește - mi cocoșul de pene

    RăspundețiȘtergere
  13. ÎPS Teodosie a făcut, în ultima perioadă, inclusiv în ultimele zile, mai multe rugăciuni speciale pentru ploaie. Rugăciunile sale au fost ascultate, deși ierarhul a fost ironizat de influencerii care sunt împotriva ortodocșilor și de o parte a presei.

    Da, da, rugăciunile moșneagului au fost ascultate !
    Acu, majoritatea constănțenilor trebuie să-l bage în pizda mă-sii pe tâmpit, că de la atâta potop li s-au inundat casele, orașele, plajele, hotelurile, culturile și le-au fugit toți turiștii !
    Bă prostovane, vezi că poți fi băgat la instigare, de le-a dat ĂL DE SUS câte 127 l/mp, adică potop în toată regula, de a băgat județul sub ape !

    RăspundețiȘtergere
  14. Liderii europeni nu ascultă de Ursula von der Leyen: Paritatea pentru comisar european nu va fi respectată, odată cu anunţarea ultimelor candidaturi
    Paritatea nu va fi respectată în viitorul Colegiu al celor 27 de comisari europeni, după ce statele au desemnat majoritar bărbaţi să facă parte din viitoarea Comisie Europeană (CE), în pofida unor apeluri ale lui Ursula von der Leyen de a nominaliza femei, relatează Euronews, care prezintă ultimele candidaturi anunţate sau nu.
    ------------------------------------------
    BULGARIA

    Fostul ministru de Externe Ekaterina Zaharieva şi fostul ministru al Ecologiei Julian Popov au fost propuşi vineri drept candidaţi bulgari la un post de comisar european.

    Aceste candidaturi par că au fost discutate vineri seara de preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul Dimităr Glavşev şi confirmate într-un mesaj pe X de către reprezentanţa bulgară la Uniunea Europeană (UE).

    Acest lucru face din Bulgaria singura ţară care dă curs cererii preşedintei CE Ursula von der Leyen de a se propune candidaţi bărbaţi şi femei până la data limită de 30 august.

    ITALIA

    Noul comisar italian anunţat, Raffaele Fitto,are o lungă carieră politică, începută la Puglia.

    Născut la Maglie, în provincia Lecce, în 1969, absolvent de drept, el a fost ales în 1990 consilier regional al Partidului Creştin Democrat (DC), primul dintr-o serie de posturi care l-a adus la Bruxelles, mai întâi ca eurodeputat, în 1999, 2014 şi 2019, iar acum în calitate de comisar.

    DANEMARCA

    Danemarca l-a popus pe Dan Jørgensen să facă parte din a doua echipă de comisari a Ursulei von der Leyen.

    Nominalizarea foarte aşyeptată a lui Jørgensen, un social-demiocrat, face parte dintr-o remaniere mai largă anunţată de către premierul Mette Frederiksen.

    Jørgensen nu este nou la Bruxelles, unde şi-a început cariera politică în 2004, ca membru al Parlamentului European (ĂE), în care a rămas până în 2013.

    BELGIA

    Belgia nu a reuşit să desemneze un comisar, în contextul în care se află într-o cirză politică.

    Regatul belgian se află între ţările care urmează să numească un bărbat, în pofifa eforturilor Ursulei von de Leyen în favoarea unui echilibru între sexe.

    Statele membre UE au desemnat foarte puţine candidate.
    -------------------------------------
    https://www.stiripesurse.ro/liderii-europeni-nu-asculta-de-ursula-von-der-leyen-paritatea-pentru-comisar-european-nu-va-fi-respectata-odata-cu-anuntarea-ultimelor-candidaturi_3420047.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăia deștepți își nominalizează comisarii cât de cât pe competențe, nu pe genuri

      Ștergere
    2. Și la noi tot pe competențe se desemnează șefii. De exemplu, manager general de spital a fost desemnat unul de la Pompele Funebre. La Armată, unul de la Muzeul Țărănoiului Român Vrancea. Și tot așa.

      Ștergere
    3. Chiar eram îngrijorat că cine o să ocupe funcții de comisar european!

      Ștergere
  15. Pe Discavării este un serial intitulat Test de Supraviețuire, cu niște unii în curul gol, lăsați să se descurce prin fel de fel de jungle și pustietăți ! Pur și simplu sunt în pula goală, cu pizdele și mamelele la vedere !
    Dar nu ăsta e șpilu. Întâmplător am văzut un mameluc de ăsta mâncând râme. Uitându-mă mai atent la puța lui mică, mică, mi-am dat seama că e supraviețuitorul frițișorean Padină ! Doar el ar putea duce concursul până la capăt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fizic, deși Petrică Alică puță mică in extremis ar fi putut termina, la bostan slabe șanse. În loc să - l citească pe Clawsevitz, el cică, ca Mogorogea, citește din memorie 😂

      Ștergere
    2. Din memorie și din Clanțăsevitz !

      Ștergere
  16. Ce să mai zici când doi camarazi ai prostiei emană atâta informație, pur și simplu inundată de cultură !

    reddog31 august 2024 la 17:55
    Mă unge pe suflet când îmi aduc aminte cum spunea banditul când aveam acțiuni: Nu mai da nea Vasile! 😁

    Cezar31 august 2024 la 19:01
    Superb..kamarade!

    reddog31 august 2024 la 19:09
    💪✌️

    În special reacția lui Padină, care este magnifică !

    RăspundețiȘtergere
  17. Dintr-o regretabilă greșeală de utilizare a mausului am nimerit pe un blog populat majoritar de idioți.
    Iată un altul care poate face față cu brio Axei Proștilor, aia cu șoimii, de aici de la noi !

    John1
    Costandine, Constantine, udă-i cămașa pe tine!!!!! Am 3 Constantini: raposatul tata, fratele, nașul si fiul. Este un nume mare.
    31 august 2024 la 18:00

    Ce vraț buei, atâta a reoșit și omul să socotească: tata+fratele+nașul+fiul = 3 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: măcar Padină ăsta al nost, cu cei 3kmp ai lui, e oarecum scuzabil: în amplele lui demonstrații maritmetice erau implicate și figuri geometrice, și fel de fel de mărimi metrice, etc, deci e scuzabil, față de ăsta al lui Huhu !

      Ștergere
    2. Ceva de genul:
      Cei patru evangheliști sunt următorii trei...Luca și Matei ! 😁

      Ștergere
  18. Popândăii Maro din Axa Raului știu să numere până la 4.
    Asta e de apreciat.
    Înseamnă că fac progrese. 👍

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu vreau să fiu rău și nici cârcotaș, însă vreau să subliniez că, în urma unei atente lecturi, mi s-a concluzionat că și lui Moș Alecu i s-a făcut de-o muie, ori de-o pulă-n cur, ori în gură ! Mă rog, de ceva smardoy !
    Faptul că are niște cunoștințe bășite despre niște legislație din secolul trecut, pe care le tot molfăie în stil de Mare Guru care Suge Curu, zic că nu îl califică să se spargă în figuri la adresa Academiei !
    Am admis faptul că are cunoștințele necesare pentru a face ceva lumină în acest hățiș populat de prostovani, care stau toată ziua cu pensiile în gură, însă dacă continuă cu derapajele astea necontrolate trebuie să mă dezbrac de caracter și să-l lovesc corespunzător la temelie !
    E doar o constatare și un avertisment.

    RăspundețiȘtergere
  20. Trebuie să admit faptul că, nu de puține ori, mi-am tot pus întrebarea: cum dreq idiotul ăsta de Padină, care totuși a absolvit un liceu militar și o școală militară, care a comandat inclusiv un batalion și, cum-necum, are și grad de locotenent-colonel, care a urmat fel de fel de cursuri de perfecționare în carieră și alte alea alea, deci cum dreq de s-a înhăitat cu limitatul ăsta de paznic de pârnaie ?
    La un momentdat al vieții era înhăitat cu un alt cretin, care, în cele din urmă i s-a întors împotrivă, de l-a făcut de tot câcatul !
    Băi Padino, muei Petreo, da tu chiar nu găsești pe cineva din branșă, cu care să faci o axă de asta, decât zugravi cu ifose de pictori și paznici de caraulă, cu pretenții de tilicar ? Numa civiliști de ăștia răsuflați ? Nu ai și tu mândria ta, onoarea ta de fost comandant de trupe, de ofițer superior al RoArmy ?
    Băi, ce dreq ai în căpățâna aia cât un bostan ? Că prost nu ești, însă idioțenia văd că te domină !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hainele te fak doar ..domn
      "Sufletul te face om"
      Intelegi Anus..nimeni??

      Ștergere
    2. NB
      Colegul Kamaradului si implicit..Kamaradul number 2..lupta din greu pe metereze pentru pensiile militare...spre disperarea unor caricaturi de militari..CARE VOR SCHIMBARE..DAR SA NU SE MODIFICE NIMIC..!

      Ștergere
  21. @ reddog,
    Bai pulete, unde îți e comandantul de Axa ?
    Iar ,,a dat dos la fata" cum îți place ție să te exprimi și te-a lăsat cu kuru-n pula ? Nu că nu ți-ar place...
    Pe surse s-a aflat că are o întâlnire importantă. La cat e de libidinos boshorogul pervers, sigur și-a dat întâlnire cu vreo băbăciune din zona.
    Io cred că acum e la baie și își caută ,,cosorul" prin izmene.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Militarii adevărați știu că un subaltern nu-și permite sa se bage în viața șefului.
      Și chiar daca mai știe câte ceva nu spune asta inamicului.
      Chiar daca nu recunosc se pare că Popândăii Maro din Axa Raului sunt cam invidioși pe cdt Legiunii Șoimilor Carpatini din Axa Binelui.

      Ștergere
  22. De remarcat că contorul merge bine, atât la vizitatori, cât și la flaguri ! Mă rog, la steaguri. Statele Uimite ale Americii continuă să dețină primul loc, cu peste 6% !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: s-a depășit și pragul de 78000 de comentarii. Mă rog, unele-s de genul ng, ng, cu trei cuvinte și două emoticoane, ca de ex cele cu șoimii și popândacii

      Ștergere
  23. Din păcate timpul alocat pentru studiu, documentare și relaxare în Academie mi-a expirat, pentru această zi. Fiind atent monotorizat și colimatorizat, trebă să mă retrag la coibar.
    Vae victis !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU UITA PLOSCA...BĂ DISTRUSULE
      FORTONASELE TAIE -LE PE LUNG SI PUNE - LE LA AERAT- CA PUT A HOITAR...

      Ștergere
  24. Na că fusei nițel până la Kaufland și deja Zdreanță, marele oxiur ce a scos capul din cur, se dă artist; trist și mooist.
    Zdreanță, mare portdrapel, să ne pupi pe toți în kel. Ia - l te rog și pe Petrică, să vă dăm o clanță mică

    RăspundețiȘtergere
  25. Ramaneti in zona!
    Am de făcut un anunt important un pic mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, fă - l pe la doo, pe la doo, când tu cu Țiuzăr ne -o sugeți și ne înbeliți la oo

      Ștergere
  26. Comunicatul de presă nu a fost aprobat de către cdt Legiunii "Șoimii Carpatini"
    SPQR 🦅🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
  27. Dar asea pe la doua, doua și ceva fix "Popândăii Maro" ne pot da o frunte în buric.
    Sau chiar doua.

    RăspundețiȘtergere
  28. La bârfă,cârcotă,șușanele nu vă-ntrece nimeni,la muncă nu prea vă-nghesuiți!La tornocop paraziți !

    RăspundețiȘtergere
  29. Ifrim...la munca jagardea😅🤣😂
    Noi dam sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfaturi de șosoi?Făra AÎSM,SM,IC ce poate învăța cineva ,ceva de la tine?Tu învață-i pe orkrainienii tăi lupta la încercuire,unu' nu mai apucă să-și vadă pământurile natale!

      Ștergere
  30. A venit toamna.
    Padină a început să recite din clasici, ceva cu haine si cu domni. Tocmai când imi făceam speranțe că apartenenta lui la alianța cu paznicul de pușcărie îl descalifică, in raport cu statutul pe care il are, idiotul imi confirmă că este irecuperabil.
    Mă rog, se crede nostim. Important. E treaba lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS: Padina afirmă că NOI dăm sfaturi. Care NOI ? Care SFATURI ? Că nu pot distinge. Numai cretinisme puerile de curtea scolii, cu nuș ce popândaci verzi și galbeni. Ceva apucături de mucoși de clasele a 3a- a4a, care se joacă de-a târpoaca prin boskeți.
      Un tâmpit se crede șef de legiune, altul, la fel de idiot, portdrapel ! Dacă le dai câte un băț în mână, pe post de sabie, spectacolul cu proști e garantat !
      Ce să ceri de la un limitat, care a ars-o pe la pază și de la un ratat, dat afară din sistem în șuturi, rușinos, din poziția La dispoziție. Adică pus pe liber, ca nefolositor și incomod.

      Ștergere
    2. PSS: la drept vorbind, am un sentiment neplăcut de regret pentru faptul că, un camarad de al nostru, chiar și idiot fiind, s-a înhăitat cu paznicul de la ocnă. Cineva comenta mai sus că cine se aseamănă, se adună. Depinde din ce unghi privim, in situația dată. Poate fi și DA, și NU.
      Din unghiurile mele de vedere, Padina nu se aseamănă cu nea ocnă. Nici măcar dpdv al fizicului. Ce să mai zic în ceea ce privește ocupațiile: unul o ardea cu supraviețuirea (a se citi fofilarea) prin boskeți, la consumul de șerpi cu un oki și rîme confiate, iar celălalt, când avea aplicații cu transmisiuni în teren, o ardea cu smardoiala la bandiți, de urlau ăia Nu mai da nea Vasile, nu mai da !!!
      Plăcut să afli asemenea experiențe deosebite, chiar din gura protagoniștilor !
      Acu, după ce s-au găsit unul pe altul, atrași fiind de aceleași sentimente pure de idioțenie, se cred comandanți de legiuni romane, portdrapele, șoimi carpatini, sfătuitori și bla bla !
      În ceea ce-l privește pe Paznic, e de înțeles: școală puțină și de pomană, doar pentru palmaresul de a fi absolvit 10 clase.
      Însă, Padina, ofițerul Padina, stau și mă întreb, cum dracu a făcut ăsta 4 clase de liceu militar ? Să fii fost o gravă scăpare a sistemului, acu mai bine de 50 de ani și să-l fii scăpat la triajul psihologic ?

      Ștergere
    3. Sa-i sugi pula si isi revine😅🤣😂

      Ștergere
  31. Anus..nimeni
    Nu am fost nici macar o secunda in pozitia...la dispozitie..
    Am plecat atunci cînd a vrut muskiul meu..cu cerere scrisa si semnata de mînuta mea...jegosule!

    RăspundețiȘtergere
  32. NB
    A se vedea..caracter deasa zis colonel..el Anus..Nimeni..dar imi publica mie numele de familie!
    Ce caracter de cacat..el crede ca ma jigneste
    Boule..ai auzit de cabana PADINA..??
    PROPRIETATEA MEA DE ANI BUNI SI NUMELE DE COD..IDIOT DISTRUS ,
    SMC..TE ASTEAPTA..

    RăspundețiȘtergere
  33. Vă salut,
    Politicieni "de frunte" au declarat că se intenționează modificarea Codului Fiscal (Legea nr.227/2015) în sensul majorării "sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei" la valoarea de "3.000 lei" începând cu data de 01.10.2024. Varianta actuală a Legii 227/2015 o găsiți la următoarea adresă:

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/286009

    De interes pentru noi sunt articolele 100 (1) și 101 (2), c).

    Politicienii clamează că "toți pensionarii" vor beneficia de "100 de lei în plus" la pensie.
    Nu vă voi plictisi cu calcule sofisticate dar vă voi furniza versiunea cu numărul "11" a programului "Calculator pensii militare 2024" ca să puteți afla ce sumă ați putea primi în plus (nu toți pensionarii militari vor primi acei 100 de lei în plus) și ce sumă o confiscă CPS-urile în mod "nelegal" (expresia "nelegal" le aparține unor magistrați).
    Linkul de descărcare a programului este următorul:

    Calculator_pensii_militare_2024_v11.xls

    Programul este realizat în "Excel" și ar trebui să funcționeze fără probleme pe toate versiunile de programe Microsoft Office, LibreOffice și OpenOffice.
    Pentru versiunile de OFFICE mai noi de 2007 fișierul se va deschide în modul "PROTECTED VIEW" și va trebui să fie apăsat butonul "Enable Editing" pentru introducerea valorii pensiei brute.
    Singurul parametru care trebuie introdus în program este valoarea pensiei brute din anul 2024, valoare scrisă pe unul dintre cupoanele de pensie din intervalul ianuarie - august 2024.

    Observație:
    Pensionarii militari trecuți în rezervă după data de 15.09.2017 și ale căror pensii sunt limitate "net la net" nu vor beneficia de bani în plus "pe card" dar vor observa pe cuponul de pensie modificarea impozitului reținut de CPS.

    Cu stimă,
    Col. Hathi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apevilă, mulțămim și bogdaproste, da' acum nu - i momentul, că ne războim cu dezaxații.
      ... Și, în completare se spune: " Cu stimă și respect, lu' Țiuzăr ciobârlanul și lu' Zdreanță să le punem poolele pe kept"

      Ștergere
  34. Auzi la cioben: proprietar al cabanei Padina 😂😂😂
    Ciubenul are pânza de păianjeni la cur de foame, dar el zice că -i proprietar.

    RăspundețiȘtergere
  35. Bună să aveți ziua hacademicieni Zoo+9 !

    RăspundețiȘtergere
  36. @anonim 1 septembrie 2024 la 09:29
    @...ne războim cu dezaxații...

    😁😁😁
    Am băgat de seamă că "curje sânjele pă păreți"😁
    Ce nu am reușit să-mi dau seama e cine cu cine se luptă?
    E ca la "9" aici😁
    Mai mult, am băgat de seamă că au apărut vreo 2 sau chiar 3 epigoni ai domnului Viurel comandurul și care se smardoiesc cu toată lumea, inclusiv cu domnul Moș Alecu. Încă mai studiez de unde a pornit toată gâlceava, că nu prea am înțeles mare lucru printre atâtea înjurături😁
    Cu această ocazie mi-am adus aminte de un film vechi cu Stan și Bran:

    https://www.youtube.com/watch?v=aHY5SM0YFv0

    Cam așa decurg și aici ostilitățile, fiecare cu fiecare și fiecare cu peserica mă-sii😁
    Ioai!

    RăspundețiȘtergere
  37. Se pare ca in Axa Raului sunt lupte interne.
    Zicea un anonim mai sus ca lupta cu dezaxații.
    Astia cred ca sunt aripa Prigozin.

    RăspundețiȘtergere
  38. Noi cei din Axa Binelui trebuie sa fim atenți inclusiv la APV_rz
    O arde asea la mai multe capete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După un sumar examen anatomic, are "decât" două capete. Încă e neclar cu care dintre ele gândește😁.
      Totuși, ținând cont de faptul că ne aflăm în aula Hacademiei Zoo+9, cred că nici nu prea are mare importanță "organul gândirii"😁

      Ștergere
    2. @ reddog,
      Corect e ...Noi ăștia doi din Axa pwlii 😁

      Ștergere
    3. Apoi sa fim ..boieri
      Sa.i mai dam si noi...2..țîțe😅🤣😂

      Ștergere
    4. Pai și ceilalți sunt din Axa pizdei?

      Ștergere
  39. 1 Septembrie - este Ziua informaticienilor militari, iar începând cu anul 2023 aceeași zi devine și Ziua Comandamentului Apărării Cibernetice.
    🔹️Au trecut 61 de ani de la înființarea primei grupe de automatizări din cadrul Direcției Generale a Înzestrării și șase ani de la constituirea celui mai tânăr comandament din armata română.

    📲În era digitalizării totale, Comandamentul Apărării Cibernetice și specialiștii săi din IT și securitate cibernetică își aduc o contribuție importantă la transformarea digitală a instituției militare, asigurând în același timp protecția cibernetică a infrastructurilor de rețea și a serviciilor IT puse la dispoziția comunităților de utilizatori militari.

    La mulți ani Comandamentul Apărării Cibernetice!
    La mulți ani informaticienilor militari de ieri și de astăzi!

    Text: Adina Murgoci
    #capc #it #informaticieni

    RăspundețiȘtergere
  40. Bine-ai revenit apvrezea,te bârfeam p'aciulea că ai plecat 'neața la alergat și după modelul lu Forest Gump(Tom Hanks)tot alergi și alergi!Bine c-ai găsit casa!

    RăspundețiȘtergere
  41. @ reddog,
    Bai idiotule, în afara de tine și camaradul tau Cezar, nici-un alt comentator de pe blogul asta nu a revendicat apartenenta la vreo axa.
    As că luati-va Axa și bagati-vo in kur cu port-drapelul in frunte,😁

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Cezar

    Printre bălăngănelile pe "axă", vă rog să vă faceți puțin timp și să "moderați" pe blogul dumneavoastră (cezar-armya) comentariile.
    Veți găsi acolo și unul, poate printre puținele, neinjurios😁
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc..cu mare placere😅🤣
      Caldura mare..trebuie sa deschid laptopul...

      Ștergere
  43. Cezar
    Nu recomand!
    Are profil de cal troian.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ reddog 1 septembrie 2024 la 11:24
      @ Are profil de cal troian.

      Poate că are moacă de bou și doar o parte a corpului e "de cal".
      Dacă aveți curiozitate, vă pot detalia😁

      Ștergere
    2. Cezar
      Eu am zis...
      Au zis și alții acum ceva timp pe la Troia.
      O sa vă detalieze cel cu moaca de bou. 😁
      După.

      Ștergere
    3. Usurel ..avem o functie in AXA BINELUI pentru un baiat destept !

      Ștergere
    4. @ reddog 1 septembrie 2024 la 11:47
      Doar dacă vor exista solicitări în acest sens😁

      Ștergere
  44. https://www.tiktok.com/@danyanastasie/video/7409001979659160865

    RăspundețiȘtergere
  45. La Chilia -n port
    Zace - un câine mort.
    Se numește Zdreanță
    Și -a murit de clanță.
    Iar stăpânul lui, deștept ca un cui,
    Petrea ciobârlanus îl pupă în anus

    RăspundețiȘtergere
  46. DOAR PENTRU DISTRACTIE >>MAXIMA DE SE POATE!!
    akord31.08.2024, 14:56
    Pai ce mosule crezi ca nedreptatile au inceput dupa 2018 ?.Ohooo erau incepute inca de fo 10 ani,dar nu sarisera calu' chiar in halul asta cu oskare si "mers la teatru"+ altele mai marunte dar multe, pe baza de pupături in bortă....
    De parca n-ai sti mai bine ca mine !

    Ștergere
    Răspundeți

    CEZAR11:54
    Stie mosul fffoarte bine ! Dar atita timp cit nu a fost in pericol S.M si IC..pentru care mosul a dat porcul si vaca...adica le-a dus nevestica cu fundita rosie.....nu era problems !!

    RăspundețiȘtergere

    CEZAR11:56
    Mi-am permis sa-i dau un raspuns lu mosu care zilnic ..papakk.galbin !! Aici ca la el am interdictie ...

    RăspundețiȘtergere
  47. Col. Hathi09:43
    Vă salut,
    Politicieni "de frunte" au declarat că se intenționează modificarea Codului Fiscal (Legea nr.227/2015) în sensul majorării "sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei" la valoarea de "3.000 lei" începând cu data de 01.10.2024. Varianta actuală a Legii 227/2015 o găsiți la următoarea adresă:

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/286009

    De interes pentru noi sunt articolele 100 (1) și 101 (2), c).

    Politicienii clamează că "toți pensionarii" vor beneficia de "100 de lei în plus" la pensie.
    Nu vă voi plictisi cu calcule sofisticate dar vă voi furniza versiunea cu numărul "11" a programului "Calculator pensii militare 2024" ca să puteți afla ce sumă ați putea primi în plus (nu toți pensionarii militari vor primi acei 100 de lei în plus) și ce sumă o confiscă CPS-urile în mod "nelegal" (expresia "nelegal" le aparține unor magistrați).
    Linkul de descărcare a programului este următorul:

    Calculator_pensii_militare_2024_v11.xls

    Programul este realizat în "Excel" și ar trebui să funcționeze fără probleme pe toate versiunile de programe Microsoft Office, LibreOffice și OpenOffice.
    Pentru versiunile de OFFICE mai noi de 2007 fișierul se va deschide în modul "PROTECTED VIEW" și va trebui să fie apăsat butonul "Enable Editing" pentru introducerea valorii pensiei brute.
    Singurul parametru care trebuie introdus în program este valoarea pensiei brute din anul 2024, valoare scrisă pe unul dintre cupoanele de pensie din intervalul ianuarie - august 2024.

    Observație:
    Pensionarii militari trecuți în rezervă după data de 15.09.2017 și ale căror pensii sunt limitate "net la net" nu vor beneficia de bani în plus "pe card" dar vor observa pe cuponul de pensie modificarea impozitului reținut de CPS.

    Cu stimă,
    Col. Hathi

    RăspundețiȘtergere
  48. Întâmplări cu doru de prin Axa Raului.
    Na, atât s-a putut.

    https://m.ziare.com/bancul-zilei/discutie-femeie-iubit-1890634

    RăspundețiȘtergere
  49. Petrea, Petrea, deschide a ta hazna să avem un' ne căca!

    RăspundețiȘtergere
  50. Muey Țiuzăre, ți -ai vopsit caloriferul ăla din bucătărie? Dacă ai terminat, vino și la mine de - mi vopsește oole. Nu uita să -l iei calfă și pe Zdreanță ca să pot să -i dau o clanță.

    RăspundețiȘtergere
  51. mos alecu01.09.2024, 13:07
    Cezare, Prostovane de sergent Bula, prost esti de cind te stiu, singura modificare care a aparut este ca acum esti complet dobitoc!
    😂😂😂
    Ciobârlane, ți - a tras - o junghiul, cheagul bătrân 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnului Cezar i s-a cam îndoit "axa", pe ici, pe colo, prin locurile esențiale😁

      Ștergere
  52. @ reddog 1 septembrie 2024 la 12:06
    @ Atenție mare la darurile otrăvite!

    Ce plm să fie "otrăvit" într-un amărât de tabel făcut în Excel?
    Dacă se plictisește careva, pot să-i trimit varianta în care sunt în clar formulele de calcul. Oricum vor fi destul de puțini cei care vor reuși să înțelegă unele formule scrise pe vreo trei rânduri😁
    Dacă ar conține "macro", ar apărea un avertisment la deschiderea fișierului. Implicit, TOATE programele OFFICE au dezactivată funcția de "Enable macro". Prietenii știu de ce😁
    Macro astea pot conține cod malițios (viruși informatici) deoarece sunt porțiuni de program scrise în Visual Basic. Nu este cazul la fișierul despre care discutăm😀
    Dacă există vreun dubiu, oricare dintre dumneavoastră poate trimite pentru analiză fișierul la "Virustotal"

    https://www.virustotal.com/gui/home/upload

    Se apasă butonul "Choose file" și automat se va deschide o fereastră în care va trebui să selectați fișierul "suspect". În cazul de față, fișierul este "Calculator_pensii_militare_2024_v11.xls" și apoi apăsați butonul "Open".

    Dacă ați apucat să deschideți fișierul și "v-ați jucat" cu el, suma de control a lui nu va mai fi aceeași cu a celui "virgin" descărcat și se va activa butonul "Confirm upload".
    În funcție de cât de ocupat este serverul, vreo 64 de programe antivirus vor scana fișierul.
    Rezultatul ar trebui să fie asemănător cu acesta:

    https://www.virustotal.com/gui/file/0334a91589820f5729bfefbf3c08ddc796b45a4b656ec468e5ac8a5e59473b6e

    "No security vendors flagged this file as malicious".
    Dacă veți trimite la scanare exact fișierul descărcat, pe care nu l-ați deschis, după "upload" se va deschide exact pagina de mai sus.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apevilă, programul tău e foarte bun, l-am verificat , deși știam că odată cu creșterea pragului de impozitare, pensia îmi va crește cu 💯 de lei.
      Nu -ți mai pierde timpul cu prostovanii axei, că nu se merită. " Strici orzul pe gâște", nu pe șloimi 😂

      Ștergere
    2. Credeți că Popândăii Maro din Axa Raului sunt interesați să citească toate cearceafurile astea?
      Ei vor sa știe când le-o baga.
      Fără Excel, Ofiice, virusi și alte bălării.
      Că ei sunt oricum visusati la mansarda.
      A se vedea luptele interne din Axa Raului.
      Spun pe acolo că aripa Akord-Prigozin deja a devenit periculoasă pentru Axa lor.

      Ștergere
    3. anonim
      Col. Hathi a postat asta cu programul.
      Ok, că e tot APV_rz se știe.
      Cum unii știu că mai scrie și ca anonim.
      Așa pentru diversificare. 😁

      Ștergere
    4. @ anonim 1 septembrie 2024 la 13:57
      @ Apevilă, programul tău e foarte bun, l-am verificat

      Mulțumesc!
      Programul a fost făcut mai mult pentru cei mulți care au o conexiune la internet dar nu se pricep tare bine la făcut calcule.
      De asemenea, pentru că sunt sigur că l-au verificat și "eminențele cenușii" (de fapt sunt maro💩) de la CPS a MApN, poate ați observat că le-am transmis și lor un mesaj😁

      Ștergere
  53. Noooooo
    Că zice că are nasul fin.


    anonim1 septembrie 2024 la 13:36
    mos alecu01.09.2024, 13:07
    Cezare, Prostovane de sergent Bula, prost esti de cind te stiu, singura modificare care a aparut este ca acum esti complet dobitoc!
    😂😂😂
    Ciobârlane, ți - a tras - o junghiul, cheagul bătrân 😂😂😂

    Răspundeți
    Răspunsuri

    APV_rz1 septembrie 2024 la 14:03
    Domnului Cezar i s-a cam îndoit "axa", pe ici, pe colo, prin locurile esențiale😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi voi plagia o bucată din comentariul scris la ora 10:22:

      https://www.youtube.com/watch?v=aHY5SM0YFv0

      Cam așa decurg și aici ostilitățile, fiecare cu fiecare și fiecare cu peserica mă-sii😁
      Ioai!

      Ștergere
  54. maiag spunea...
    O SA FIUE ISTERIE NATIONALA,presa va face speculatii maxime,va arata taloanele cu pensiile mari de la armata si mai si va intreba ce mai vrem/.vor fi manipouloari maxime,subiecte de presa si televiziuni,postaci de rea credinta,realizatori care pt audiebnta vor arata ce pensii amri au specialii,scopuil nu va fi atins,solutia este lupta cu guvernu,ministerul si parlamentul,cand vor arata taloane cu pensii peste 8000 la soldati si subofiteri,vor sari in aer si se vor opune reformei pensiilor pe motiv ca toate or sa creasca la nivelul ala speculat si vor da dreptatei olgutei,asa ca nu va hazardati,circul abia incepe,a ti deskis o tema exploziva cu efect invers decat cek asteptat,botin este un palavragiu

    1 septembrie 2024 la 11:43
    ===============================================================
    maiag spunea...
    LUC 3,tu ai dreptate,dar crezi ca astia pt audienta nu vor face speculatii?ca sa arati inechitatea trebuie sa compari cu ceva si atunci inerent vor aparea speculatii si teme care ne dezavantajeaza,priveste treaba in ansamblu si mai ales ca sunt partide si influenteti care sunt impotriva specialilor,e ocazie perfecta pt a se afirma viitorii candidati,aur si usr abia asteapta o asemenea tema,o sa mi dai dreptate,mai ales daca bulangiu de botin va invita in direct partide care denigreaza armata sau face emisiuni cu participare in direct cu auditori,sa vezi atunci cum sar cei cu pensia sociala,politicienii adevarati vor evita sa se implice in mod sigur deoarece nu vor sa piarda voturi de la pulime

    1 septembrie 2024 la 13:06
    =================================================================
    Printre toată fauna care mișună la Cufureață pe bloagă, în sfârșit unul care mai și gândește. Are dreptate 100%. Momentul este ales prost, iar darea jos a kiloților apeviștilor în public, nu va face decât să fim footuți și mai tare. Lupta trebuie dusă la guvern, parlament, ministere, nu în stradă/tv, unde orice idiot gen Ciobârlanul sau Zdreanță poate contesta revendicările noastre pe motiv că și ei au ”lucrat” la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde și cum va fi jucată și cartea "insectarului".

      https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lZ3zo-H_DJhTVUd4PDFAZiw10EtstKgv/edit?pli=1&gid=597869314#gid=597869314

      Dacă oamenii muncii vor sorta datele din coloana "G" de la Z la A, lupta e pierdută din start în favoarea buldozeriștilor și a strungarilor care au puncte de stabilitate cât două vieți ale lui Ion Iliescu și vor zice "ia mă ce de bani iau specialii ăia, 'tu-i în gură de îmbuibați".
      Eu sunt curios și cum vor reacționa "strategii" care ticluiesc campania electorală a eroului în viață care și-a donat chiloții de luptă și opincile la muzeu.

      @ Lupta trebuie dusă la guvern, parlament, ministere, nu în stradă/tv...
      Așa este.
      Problema e: cine plm să ducă lupta? Găozarul de la SCMD care povestește de faptele de arme ale lui Decebal?
      Prin asociațiile astea "de utilitate publică" ale crăcănaților bășinoși, am văzut o singură ființă care avea cuvintele la ea, un discurs coerent și cel puțin dădea impresia că este bine pregătită din punct de vedere juridic. Era o doamnă col. Gheorghe. În rest, doar căcăcioși incoerenți, nepregătiți și nu foarte inteligenți. Și la întâlnirea cu muzeograful, cu Bașchide și cu care plm au mai fost, așa-zișii reprezentanți ai pensionarilor și-au supt singuri scutecele.

      Nefăcând speculații, la cum merg lucrurile, cred că va fi un miracol dacă se va respecta legea și pensiile militare vor fi indexate cu 10,4% începând cu 01.01.2025.
      Și eu îmi doresc ca statul român măcar să respecte legile pe care tot el le emite.

      Ștergere
  55. Și pe aici cei din Axa Raului își spală chiloții (tanga) in public.
    Nu e plăcut la vedere dar strategico-tactic e bine pentru Axa Binelui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, pelikane, mare portdrapel, vino de ne pupă - n kel

      Ștergere
    2. Auzi la prostalău, cică strategico-tactic !
      A auzit el ceva de nivel strategic, de nivel tactic, ori operațional, da habar nu are cu ce se mănâncă !
      Băi idiotule, băi nea paznicu, limitează-te la aia cu Nu mai da nea Vasile ! Eventual la joaca asta de-a proștii, cu legiunea și drapelele, cu celălalt tâmpit, zis Padina, pe care o tot reiterezi la nesfârșit !
      Sictir tanti, ciocu mic și atenție la gropi. Că, la cât ești de prostovan...s-ar putea să rămână Padina fără portdrapel legionar !

      Ștergere
    3. Anonim1 septembrie 2024 la 14:36

      😂😂😂👍🍺

      Ștergere
    4. @ Anonim 1 septembrie 2024 la 14:36
      Tare de tot, frate! 👍

      Ștergere
  56. Trăiască axa Zdreanță - Petrea serjent Bulă, cei frumoși și deștepți fix ca o poolă 😂👍🍺🥂
    Trăiască, trăiască, trăiască, de - a pururi și cu sârg, ei puța s-o belească!

    RăspundețiȘtergere
  57. Când citești ce scriu pe aici Popândăii Maro din Axa Raului realizezi că ei prin armata au fost mai mult la cules de sfecla.
    Chiar ei au spus asta mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reddoagă, Zdreanță, daci prost, kel, mic și urât ești...ca o poolă de -o belești.
      Bă prostălăule, da au/am fost la munci agricole, la mină, la Canal... Ce - i cu asta? Tu ai stat cu ceoku deschis și cu curul la pușcăriași

      Ștergere
  58. Mulțumim pentru sprijin!
    Doamne Ajuta!

    Admin, Romania Megalitica30 august 2024 la 20:56
    reddog30 august 2024 la 19:59
    👍✌️🔥

    reddog30 august 2024 la 18:07
    Prea tare! ❤️
    Merita repostat!

    reddog30 august 2024 la 16:53
    "Șoimii Carpatini" 👍🦅🇹🇩

    "Popândăii Maro" 👎🤡🌈

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești idiot! Ar fi bine sa fie numai atât.
      Daca vre-un membru al familiei tale are acces la ceea ce postezi pe social-media, recomand sa ia toate măsurile pentru a te duce la un control psihiatric. NU glumesc.

      Ștergere
  59. Da. Sunt de acord cu afirmația lui Moș Keag Alecu (interesantă denumire), potrivit căreia s-a produs o modificare substanțială în sistem, adică, sergentul Bulă Padina s-a transformat din prost, în complet dobitoc !

    RăspundețiȘtergere
  60. Mi scuzii, da trebă să-l salut și eu pe APV_rz ! Văd că nu a venit cu mâna goală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🖐️
      Sper că am adus ce trebuie, nu ca Bulă care stătea cu mătărânga în mână la ușa doctorului pentru că auzise că nu e bine să mergi la doctor cu mâna goală😁

      Ștergere
  61. Când vezi ce postează Popândăii Maro din Axa Raului stai sa te întrebi dacă soțiile dumnealor știu de activitatile astea pe diferite site-uri.
    Că iar mai trimite și la dus gunoiul sau alte chestii prin bucătărie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "I-ar"că iar apare miliția gramaticii din fostul oraș Stalin.

      Ștergere
  62. @ reddog,
    I-ar trimite....tembelule...😁
    Că iar sau iarăși demonstrezi că ești dobitoc/analfabet, e cu totul altceva.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ridicat mâna!
      Știam că va percuta vreun micuț anonim.
      Data viitoare sa fiți mai rapid.

      Ștergere
  63. @ reddog,
    Ce face moș Cezar?
    Iar a dat dos la fata și te-a lăsat cu kuru-n pwla?
    A obosit moșneagul și s-a dus să tragă un pui de somn.
    Apare el mâine dimineață să nu rateze porția zilnică de mwie.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-l pupi in cur pe nespalate😅🤣😂

      Ștergere
    2. Bravo cezarica! (Anonimule)
      În sfarsit ai învățat să pui cratima in loc de punct.
      E bine și la 70 de ani decât niciodată.😁

      Ștergere
  64. Anonimul are ceva din stilul lui APV_rz 👍

    Anonim1 septembrie 2024 la 16:05
    Sa-l pupi in cur pe nespalate😅🤣😂


    Cezar1 septembrie 2024 la 16:30
    ...si pe mine😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt șanse să fie bărbat român, să trăiască și să locuiască în România și poate a fost și ofițer prin armată. E o ipoteză.

      Ștergere
  65. Răspunsuri
    1. @ Cezar,
      Razi că proasta-n pwla!😁
      N-ai înțeles nimic, dar na...asta e, ai și tu o vârstă.😁

      Ștergere
  66. Imi pare nespus de rău, însă trebuie să reintervin. Uitați-vă la cele două comentarii de mai sus, respectiv la mizeria de la 16,34, postată de paznicul de ocnă și, respectiv la cel de la 16,39, postat de idiotul suprem Padina !
    Cu o mare frenezie de om tălâmb, nea paznicul repostează două ng, ng-uri, ambele aparținând tâmpitului Padina. La care, același cretin de Padina, se râde ca lovit de boala Down, probabil crezând că a fost foarte nostim !
    Măi Petrea Dawn, măcar emoticoanele alea mai diversifică-le și tu !
    Adică, măi Petrea Dawn, să înțeleg că la 16,39 ai realizat cât de bou ai fost mai sus, de te-a pocnit iarăși râsul peste rât și ai băgat fix aceleași emoticoane ?
    Cineva se întreba mai sus: cum dracul de v-a unit universul ăsta, în același cerc al prostiei supreme ?
    Chiar, cum ?

    RăspundețiȘtergere
  67. Bună seara gospodari !
    Văd că se combate serios. Inclusiv Ifrimea văd că e la post, chiar dacă în zona lui de responsabilitate a fost prăpăd !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: am înțeles că responabil cu potopul este IPS Tudoasă, care cică s-a rugat prea profund ca să plouă ! Acu cică nu știe ce rugăciuni se potrivesc ca să oprească potopul !

      Ștergere
  68. "In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus caritas"

    RăspundețiȘtergere
  69. Aaaaa, am citi undeva pe aici că Cezar este foarte oripilat pentru faptul că nu am un telefon deștept.
    Am. Cred că vreo 3 sau 4. Nepoții ăștia ai mei le tot schimbă ca pe kiloț. Ba chiar știu să le dau și cu deștu și să navighez. Am și abonament la Vodafone, de ăla Red 12, cu internet fără număr, fără număr.
    Mi-a mai spus cineva că ar trebui să-mi arunc Nokia la gunoi. Eu zic că nu. Telefonul meu face exact ceea ce trebă să facă un telefon, adică să sun și să primesc apeluri vocale, sau mesaje prin SMS.
    Aplicațiile de care mă folosesc le am descărcate/instalate pe calculator. Oricum nu văd mai nimica pe ecranul telefonului, fără ochelari.
    Ca să fie mai clar, folosesc intensiv doar două butoane, pe cel verde și cel roșu.
    Pentru poze, mesaje pe Oazeap, Glugăl, Iahuu și ce plm o mai fi, e responsabilă Hoșky, cu supersmarfonul ei, primit cadău de curând, de ăl de se rupe în două și alea alea !
    Mă rog, dacă o fi musai, o să trec și eu pe telefoane de astea telijente !
    Singura chestie care mă deranjează e treaba cu conectarea aplicației Oaze la mașină. Aplicația de navigație pe care o are SuperMegaSuvul meu e de câcat. Pentru multe adrese comandate îmi spune că a detectat o pulă în sistem, adică zero destinații. Din acest motiv, uneori, sunt nevoit să mă conectez cu telefonul lui nevastă-mea.
    Sper că am folosit termenii tehnici corespunzători. Trăind cea mai mare parte din viață în secolul trecut, mi-e mai greu să mă adaptez la chestiile astea. Sau lehamite, nu știu exact.
    Deh, nu toți avem resursele și potențialul celor din Axa R&C

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea: mulțumit, domnul Cezar ?

      Ștergere
    2. 2 întrebări daca permiteți.
      Cine e Hosky?
      Ce înseamnă Axa R&C?

      Ștergere
  70. Că tot am vorbit de telefon și de sistemul Infoteinementăn (?) al mașinii: mai are cineva probleme de genul ăsta, adică sistemul de navigație să nu poată detecta o adresă ?
    Întreb, nu trebă să-mi răspundă cineva. În mare, am primit niște răspunsuri.
    Asta e, cât am avut Dacea, adică aproape toată viața, aveam alte preocopări: să nu mi se aborească jeamurilii când ploo, să nu mi se înfunde jigleoarilii, să am o pătură pentru jenunche pe timp de ger și alea alea. Acu am ajuns să-mi reglez scaonul pe înălțime, adâncime și lombar din botoane electrice ! Iar dacă e fro unul mangă prin mașină, mă avertizează că nu poate porni motorul. Trebă să-l dau jos, să dezactivez șmekeria, dupe care să plec cu matrafoxatul.
    Deh, chestii inutile pe bani mulți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PMT dragă, compară harta cu țăranul și problema se rezolvă de la sine.

      Ștergere
    2. Pesea: ajdebd să se trezește Akoarde, că ăsta sigur știe. Să se trezește din somn, nu din beție, că nu mai bea de ani buni !
      E băjeat citit. Știe și Apeverezică, că e din branșa aitiștilor, da ăsta nu are timp. E ocupat cu editarea programelor PrinDOS a foilor de calcul pentru pensiile militare, pe care cică ni le bagă de la 1 a zecea. Și cu rezultatul devastator al acțiunii razelor de lună, asupra galoșilor de gumă, e ocupat. Academician adevărat, cu ștaiff, ce dracu.
      Slava Moș Alecu !

      Ștergere
    3. Bah ,da prost mai esti
      Fa ca la Dacea ,ia o surubelnita in cruce pune-o in mojlocul ecranului si fute-i un ciocan!
      E ca rezolvata,prostane😅🤣😂

      Ștergere
  71. Pmt
    Ok, poate aveți nevoie de mai mult timp pentru răspunsuri.

    Dar vroiam sa va spun că Șoimii sunt inca in zona Bucureștiului.


    https://www.facebook.com/share/V38LhU9JtUuuPxZ8/

    RăspundețiȘtergere
  72. Zdreanță, spermatozoidule, Axa R C este axa imaginară care leagă orașul Cimișoara unde își paște căprili Petrea Țiuzăr muci pe kept, ca o poolă de deștept, cu orașul Constanța, unde trăiește o javră căreia îi place clanța

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci axa asta trece pe lângă Hosky bănuiesc.
      Sau așa ar trebui.

      Ștergere
  73. Pe RTV se difuzează dimensiunea dezastrului rămas în urma potopului din jud. Constanța. Principalul vinovat este țârcovnicul Tudoasă, care numa ce se lăuda că datorită rugăminților lui a dat Cel de Sus ploaie !
    Na, ca să vez !
    Băi Red, lasă dreq arganțele pe bloguri, pune mâna pe o lopată și fugi de-ți ajută conjudețenii !
    Ifrimea e de az dimineață pe faleză la Techirghiol, un ș-o freacă-n curul gol, acolea la nudy !

    RăspundețiȘtergere
  74. anonim1 septembrie 2024 la 18:03
    PMT dragă, compară harta cu țăranul și problema se rezolvă de la sine.

    WTF men ? Probabil cu terenul, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  75. mos alecu01.09.2024, 13:07
    Cezare, Prostovane de sergent Bula, prost esti de cind te stiu, singura modificare care a aparut este ca acum esti complet dobitoc!

    Răspundeți
    =========================================
    Am citit cu atenție comentariile de acolo și nu mi se pare ca Cezar Bulă a scăpat-o pe scări, prin câcăstoarea moșneagului.
    Mă rog, poate nu am sesizat eu, ori bătrânețile încep să lase urme severe !

    Oricum, Doamne feri, să nu se creadă că zic că Moș Koilă nu are dreptate, însă ca să te iei, așa dân senin, de om, mi se parea de-a dreptul și total.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil ca mosu sa nu fi publicat un comentariu al lui Cezar. Mai bine, că nu se știe ce tâmpenii debita...
      Oricum, concluzia moșului in ceea ce privește evoluția lui Cezar este de necontestat.

      Ștergere
    2. PMT ai dreptate cind spui ca batrinetea incepe sa-ti lase urme severe.
      Chiar aici Bula a spus:
      CEZAR11:54
      Stie mosul fffoarte bine ! Dar atita timp cit nu a fost in pericol S.M si IC..pentru care mosul a dat porcul si vaca...adica le-a dus nevestica cu fundita rosie.....nu era problems !!

      Ștergere
  76. Domnilor, aveți cuvântul !
    Tocmai am fo anunțat să-mi iau izmenele alea bune, colțunii și-un tiricău aligant, că vine nuș ce zbârcită, la o cafea ! Iar bagă astea trăncănitoarele în funcțiune, de nu scapă picior de babă din tot cartierul, de analize ! Că aia așa, că aia încă și-o trage cu ăla în garaj, că alu ăla și-a cumpărat perucă nouă, că lu aia i-a mărit-o, că pe aia a belit-o...
    Moaaa, și fumează creponata...

    RăspundețiȘtergere
  77. Akoarde...pe unde umbli tata?
    Nu că ar fi nevoie de tine că deocamdată e liniște.
    S-a kkt comandantul Axei Șoimilor pe el și port-drapelul a fost convocat de urgență să-i schimbe pampersul.
    Urmează un comunicat oficial după efectuarea operațiunii.
    Doamne-ajută sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  78. Petrică Alică puță mică, unde ești? Hai vino iute ca să ne -o belești. Iar și pe portdrapelul Zdreanță, că merită și el o clanță

    RăspundețiȘtergere
  79. Probabil îi bătea apropouri celui cu harta, țărani alea alea
    Că mai sunt și din ăștia care fac arogante.

    pmt1 septembrie 2024 la 18:15
    anonim1 septembrie 2024 la 18:03
    PMT dragă, compară harta cu țăranul și problema se rezolvă de la sine.

    WTF men ? Probabil cu terenul, nu ?

    Răspundeți
    Răspunsuri

    anonim1 septembrie 2024 la 18:41
    😂👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă Zdreanță, stai pe coadă și linge -te pe poolă că ești prostovan.
      Prin anii 80 sulele tu să ni le freci, făceam aplicații în teren cu hărți ridicate de prin 1956 - 1960, hărți care desigur nu mai băteau cu realitatea. De aici și vorba cu " nu bate harta cu țăranul", că pentru clarificarea lucrurilor, eram nevoiți să apelăm pentru clarificări la oamenii din zonă. Dar ce să ceri de la un spermatozoid ca tine...

      Ștergere
    2. Pai trebuia sa-i explicati asta omului.
      Ca era un pic nedumerit.

      Ștergere
  80. Moamaaa..ce i.a futat pe mineri..-2560..-3200..etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așteaptă, nu te empacienta, că -ți vine rândul cât de curând. O să trebuiască să -ți vinzi la REMAT cazanul, trokariciul ăla de Linea 😂

      Ștergere
  81. Ma gîndesc la Mares
    Am 26 de ani..fara grupe totusi
    La ultima recalculare am iesit tanty pe mandi..fara gaura de umplut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scade școala militare de ofițeri și îți rămân 23 de ani contributivi.
      Slabut 😁

      Ștergere
  82. @ pmt 1 septembrie 2024 la 17:55
    @ mai are cineva probleme de genul ăsta, adică sistemul de navigație să nu poată detecta o adresă ?

    Scula respectivă e dotată cu modul GPS exact ca telefoanele "dăștepte".
    Telefoanele "dăștepte" își actualizează periodic aplicațiile prin conexiune la internet.
    Și Maps de la Google are posibilitatea să descarce hărți și acestea să fie folosite offline, adică fără conexiune la internet, și funcționează foarte bine atâta timp cât GPS-ul "vede" suficient de mulți sateliți.
    Problema e că producătorii de mașini mai deștepte decât Dacia 1300 au ori propriile aplicații ori cotizează la terți pentru aplicații.
    Faptul că doar câteva adrese nu le găsește înseamnă că acelea nu se află în baza de date pe care o cunoaște dispozitivul.
    Baza de date laolaltă cu hărțile musai să fie actualizate.
    Puține astfel de dispozitive sunt dotate cu modul Wi-Fi și se pot actualiza singure dacă le asiguri conexiune la internet făcând spre exemplu un hotspot de pe telefonul mobil.
    Dacă prin setările dispozitivului nu ai găsit ceva cu "Enable Wi-Fi" e foarte posibil ca să nu fie dotat cu așa ceva.
    Pe la începuturile sistemelor de navigație, hărțile "furate" le încărcai de pe carduri de memorie SD, mai editai țărănește vreo două fișiere de configurare și treaba era rezolvată. Acele obiecte erau independente de sistemele de control ale mașinii.
    Sfatul meu este să mergi cu tărăboanța la cei care sunt autorizați să facă mentenanța modelului de mașină pe care-l ai.
    E clar că nu vor face operațiunea pe doi nasturi dar îți vor da garanție pe lucrare.
    Varianta mult mai ieftină ar fi să mergi la "băieți pricepuți" care prestează prin garaje obscure dar eu NU îți recomand să faci asta.
    Gândește-te că obiectul respectiv e interconectat cu sistemele vitale ale mașinii și nu cred că ți-ar conveni ca atunci când apeși pe frână mașina să accelereze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varianta cea mai simplă este tilifonu 😁

      Ștergere
    2. @ anonim 1 septembrie 2024 la 21:19
      @ Varianta cea mai simplă este tilifonu 😁

      Indubitabil!
      Baza legăturii radio este firul și aflarea unei adrese se poate face lăsând jos geamul și întrebând bețivii de pe terasă.
      Problema cu telefonul e că depinde de stăpânul telefonului "dăștept" 😁

      Ștergere
    3. Hai maaă..omul nu.i in stare sa manevreze un smartfon si tu il aburesti cu sateliti..gps..
      Sa faca precum la Dacea
      O surubelnita pusa fix in centrul ecranului si sa.i futa un ciocan...😅🤣😂

      Ștergere
    4. Mulțumesc.
      Sistemul de navigație rămâne așa cum este. Nu-i bai, când are probleme cu sateliții, o să folosesc telefonul colegei de apartament. E mult mai complicat, potrivit explicațiilor, decât mi-aș fi închipuit.
      Dacă aș fi făcut taximetrie prin Mucurești, poate ar fi fost necesar ca sistemul să răspundă așa cum trebă. Însă, pentru câteva drumuri pe la Ikea, Horlbah sau Calfur, mă descurc, așa cum m-am descurcat o viață cu Dacea ! Poate nici nu-mi dădeam seama că nu găsește unele locații, dacă nu trebuia să duc pe unul de la gară, tocmai pe la mama dreq.
      Băiat deștept Apeveul ăsta !

      Ștergere
  83. @ reddog 1 septembrie 2024 la 20:33
    @ "Pecunia non olet"

    Chestia cu banii care n-au miros au născocit-o romanii cu nasuri înfundate și a fost reșapată pe vremea pandemiei.

    Banii n-aduc fericirea și mărimea nu contează 😁
    - zicea asta unul sărac și cu puță mică 😁
    Fuți, nu fuți, vremea pulei trece.
    - asta are origini necunoscute dar a fost confirmată de succesul pastilei albastre 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Axa Raului e o vorba in mare voga.
      "Si fututi si cu banii luați"

      Ștergere
    2. @ "Si fututi si cu banii luați"
      La tăți ni-i greu, da' nu la fel!

      Ștergere
  84. Cea mai tare masina SUV...FORD KUGA
    SPARGE CONCURENTA LA UN PRET CU PINA LA 10.000 MAI IEFTIN SI DOTARI DE TOP TOATE IN STANDARD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă Petrea, ferește - te de Ford, Opel , Fiat și Peugeot 😂. Ai bani, îți iei o japuneză, sau kureană

      Ștergere
  85. Răspunsuri
    1. Ție Petrea îți recomand un SUV chinezesc din hârtie igienică pe care-l poți lua cu banii dintr-o pensie de - a ta, de pe Temu sau AliExpress 😂😂😂🖕😜

      Ștergere
  86. Anonim1 septembrie 2024 la 19:56

    Știu despre asta. Dacă e așa, înseamnă că moșneagul ne bagă în seamă, ceea ce mă bucură.
    Reiterez că susțin afirmația lu Moș Koilă, potrivit căreia, pe lângă faptul că Padină e prost din născare, e și complet dobitoc !
    Nu știam însă care este adevărata cauză, care l-a supărat cu nervii într-un asemenea hal pe Moș Alecu Alivincă !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri