Google Translate

marți, 20 august 2024

Afacerea vieții...

 

Afacerea vieții. Ciucă a dat finlandezilor 99,5 milioane din banii țării, ca să scoată 69 milioane euro în 10 ani

Pe vremea când era premier, Nicolae Ciucă a parafat afacerea vieții. A reușit să dea 99,5 milioane de euro din banii României unei firme private din Finlanda, în speranța că va primi înapoi 69 milioane de euro în 10 ani.
Afacerea s-a numit ajutor de stat în numele creării a 542 de locuri de muncă, iar cei 10 ani socotiți de fostul prim ministru s-ar putea să fie mai puțini, dat fiind că societatea este obligată să mențină activitatea doar 5 ani.
Dacă ar fi depus la bancă cele aproape 100 de milioane de euro făcuți cadou unei firme private din Finlanda, statul român ar fi avut mult mai mult de câștigat. În ianuarie 2023, când premier era ”ostașul în slujba țării” Nicolae Ciucă, Guvernul a decis să doneze 99,5 milioane de euro, sub formă de ajutor de stat, companiei finlandeze Nokian Tyres PLC, pentru construcția unei fabrici de cauciucuri la Oradea. Entuziasmul guvernanților de atunci a fost maxim, astfel că, în memorandumul de aprobare a ajutorului de stat, s-au publicat și cifrele păguboase pentru România.
 
” Ca urmare a investiției realizate, în perioada 2023-2032, contribuțiile la bugetul general consolidat generate de investiția realizată de Nokian Tyres PLC sunt în valoare de 69 milioane euro”, se arăta în Memorandum. Potrivit documentului aprobat de Guvern, salariul mediu brut în fabrica Nokian Tyres va fi de 2.070 euro lunar, mai mare decât salariul mediu brut la nivel național raportat în august 2022, de 1.229 euro lunar. Totodată, Nokian Tyres va asigura condiții superioare și sigure de lucru pentru angajați și un mediu de lucru profesional, prin achiziționarea de echipamente noi și prin instruirea inițială și continuă a angajaților. Investiția va genera crearea a 542 de noi locuri de muncă. Ca urmare a acestei investiții, rata șomajului în județul Bihor va scădea, iar contribuțiile pe salarii colectate de către statul român de la Nokian Tyres Europe Operations SRL vor depăși 5,8 milioane euro anual încă din anul 2026. În total, în perioada de analiză 2023-2032, totalitatea contribuțiilor pe salarii se va ridica la 52,63 milioane euro. Adițional, impozitul pe profitul companiei este estimat a atinge aproximativ 2,5 milioane euro pe an. În total, în perioada de analiză 2023-2032, totalitatea impozitului pe profit estimat se va ridica la 16,37 milioane euro.
Socoteala de acasă…
Faza cu salariul mediu brut de 2.000 de euro nu este nicidecum o certitudine, pentru că statul român nu poate pune niciun fel de astfel de condiții la acordarea finanțării. Iar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, dat fiind că cei 10 ani de impozitare se ciocnesc de o prevedere din contractul de ajutor de stat, care spune că proiectul de investiții trebuie menținut pe o perioadă de minimum 5 ani, nicidecum 10 ani.
 
Fără să explice în detaliu cum s-ar putea concretiza aceste lucruri, Guvernul a trecut în Memorandum că donația de 99,5 milioane de euro către finlandezi va avea un impact asupra economiei locale pe perioada 2023-2032 cuantificat la 147 milioane euro, din calcul excluzând costurile companiilor de construcții care vor contribui la edificarea fabricii sau potențiali furnizori de echipamente.
 
”Peste 9% din costurile operaționale angrenate de investiție în perioada 2023-2032 vor fi angajate cu companii locale, furnizori de utilități și o parte din materia primă, precum și alte costuri, generând un impact pozitiv suplimentar prin creșterea cifrei de afaceri a companiilor locale cu aproximativ 20 milioane euro anual. Având în vedere că domeniul cercetării-dezvoltării este o componentă crucială a activităților productive ale Nokian Tyres, investiția care va fi derulată în România va implica o componentă de cercetare-dezvoltare, reunind specialiști locali în domeniu, care va dezvolta sau îmbunătăți familiile de produse ce vor fi dezvoltate în această nouă fabrică”, se precizează în Memorandum.
A venit scadența
Ajutorul de stat de 99,5 milioane de euro a fost prevăzut a se da încă din 2023, în etape, însă nu înainte ca acesta să fie aprobat de Comisia Europeană. Cum aprobarea a venit abia în 13 august 2024, România este obligată să se împrumute de aproape 77 milioane de euro, ca să le dea finlandezilor tranșele pe 2023 și 2024.
 
”Conform informațiilor de pe Ministerul Finanțelor, Nokian Tyres Europe Operations SRL a fost înființată în noiembrie 2022, iar în 2023 avea 5 angajați. În 2023 avea un capital social subscris de 612.928.300 lei (adică banii depuși se asociatul unic finlandez), undeva la vreo 120 milioane euro. Până la 626 milioane euro, cât e investiția, este cale lungă. Mai are datorii de vreo 168.747.933 lei (circa 34 milioane euro), probabil a luat niște împrumuturi ca să faca active imobilizate de 727.287.182 lei și acum așteaptă cadoul lui Ciucă de 99,5 milioane euro. Păi, dacă tot voia să le dea 99,5 milioane euro finlandezilor să facă fabrici în România, nu mai bine se asocia statul român cu finlandezii ăia, cu 15,88% participație? ”, a semnalat av. Elena Radu, președintele Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept.
 

187 de comentarii:

  1. Pe lângă celebrul îndemn afișat pe tehnica sovietică:
    "Bнимание, противник прослушать!"
    Ar trebui să- l aveți în vedere și pe ăsta: " Fii deștept că țara geme".
    Geme de măciuci, marcei, lasconi...de idioți și idioate

    RăspundețiȘtergere
  2. Înafara de rând:

    https://adevarul.ro/economie/cum-au-evoluat-pensiile-mapn-mai-si-sri-fata-de-2382533.html

    Bă Petrică Alică și Azorică, bă aveți mare tupeu cu pensiile astea ale voastre. Ete ce scriu mai sus cei de la Adevărul/Minciuna 😜.
    Petrea, ție cică trebuie să ți aplice Metoda Ceomu, dar ai noroc că -i mică, mică cât o puță de furnică 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce trece de 4500, la pensiile necotributive trebuie sa aiba parte de operatiunea speciala
      supranumita dr.Ciomu !!

      Ștergere
    2. Ma refeream la operatiunea speciala
      "dr.Ciomu" !
      Ce scrie asta dezakordatul" , este fix rahat cu perje !
      Aberatii de om lovit cu leuca!!
      Prost din nastere!

      Ștergere
  3. ALUPIGUS Petreo Muci pe Față !

    RăspundețiȘtergere
  4. TITLURILE DIMINEŢII – 20 august 2024

    - Războiul din Ucraina. Ucraina continuă operaţiunea ofensivă din Kursk şi a ajuns să ocupe nu mai puţin de 92 de aşezări şi 1.250 de km pătraţi din Rusia, asta după ce ieri au apărut informaţii potrivit cărora un al treilea pod de peste râul Seym a fost distrus. Ruşii se apropie de oraşul Donbas şi de cucerirea oraşului Pokrovsk. Două săptămâni mai au la dispoziţie ucraineni să fie evacuaţi din Pokrovsk. (MAS)

    - Războiul dintre Israel şi Hamas. Cel puţin patru trupuri ale ostaticilor israelieni ţinuţi captivi în Gaza, de Hamas, au fost recuperate de IDF. Hezbollah a lansat 40 de rachete spre Galileea şi Înălţimile Golan, noaptea trecută. Armata israeliană a atacat lansatoarele de rachete ale Hezbollah. Yahya Sinwar, şeful Hamas, crede că ultima rundă de negocieri a fost o „cacealma” care are scopul extinderii conflictului. (Times of Israel)

    - Coreea de Nord critică exerciţiile militare americane şi sud-coreene.

    - Forţele Navale ale SUA cumpără încă patru nave de război.

    - Un militar nord-coreean a trecut graniţa cu Sudul.

    - SUA aprobă vânzarea de elicoptere de atac Apache către Coreea de Sud.

    Apărarea şi securitatea României

    - Ministrul Tîlvăr a avut o întâlnire cu ministrul suedez al apărării. Ministrul român a vorbit despre situaţia de securitate din zonă, subliniind importanţa Grupului de deminare la Marea Neagră, operaţionalizat alături de Turcia şi Bulgaria în vederea asigurării libertăţii de navigaţie

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-20-august-2024-1-55318

    RăspundețiȘtergere
  5. Cezar Petrea Prostovanul să ne-o sugă-ncet tot anul !
    Măi Padina, măi proasta pulii, tu nu mai vorbi despre pensiile militare ! Când o fi cazul și se va vorbi de ajutoarele sociale si indemnizatiile de handicapați, atunci să te bagi în seamă !

    RăspundețiȘtergere
  6. Zdreanță, pelikane, ceoku mare și ia clanță . Nu mai veni cu monitoare și prostii de poolă să ne ții

    RăspundețiȘtergere
  7. Pensionar CFR: 7000 și ceva penzie ! I-a venit decizia, prin care l-a rașchetat de vreo 3000, pentru ca nu are nu știu ce !!!
    Băi, sunteți nebuni ?
    Nu am nimic cu ceferistul, o fi fost mecanic de locomotivă, cu salarii mari, fapt pentru care își merită banii, însă văd că se publică fel de fel de cupoane de pensie cu pensii militare de tot rahatul !

    RăspundețiȘtergere
  8. Bă frate, căcații ăștia din politica românească, din 4 în 4 ani mai clocesc și mai scot câte -o lege a pensiilor, dar nu mai bună, mai proastă. Nu mai vorbesc de pensiile militare, că nu e cazul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Zât potaie, mai bine suflă de ne răcorește la coaie . Suflă -ne în falus, pupă -ne în anus

    RăspundețiȘtergere
  10. Am o propunere geniala. ❤️
    Haideți să trimitem aici la camaradul admin de la arma penitenciare (numita și arma care da emoția) taloanele cu mormanele luate la pensionare.
    Să-i facem concurenta lui Huhu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din dovleacul ăla sec al tău, numai "idei geniale" nu pot ieși 🖕😜

      Ștergere
    2. Eu am luat cu Oltcitul
      Cum sa.l bag ici sa..??
      Are fo 3m lungime/2.5 latime
      😂😅🤣

      Ștergere
    3. Sa-ti bagi geniala-n cur !

      Ștergere
  11. Și ne mai întrebam de ce pensiile militar,pensionarii militari au rămas de căruță și curând vom deveni Asistați sociali.Iata cu m ies la iveala afacerile scârbește ăstura,pe suferință noastră.Asta nu o spune cea cu ,curul lat de 2 m,și cel din învățământ, Hadăr,cu 4 luni vacante pe an și scot numai tâmpiti( Traian Basescu)

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta e ocazia cea mare pentru Akord și ceilalți anonimi mormanari tari in biuze.


    "Putin deschide uşa imigranţilor care „împărtăşesc valorile Rusiei”

    Preşedintele Vladimir Putin a semnat, luni, un decret prin care permite cetăţenilor străini şi apatrizilor să aplice pentru reşedinţă temporară în Rusia, dacă „împărtăşesc valorile morale şi spirituale ruseşti”, chiar şi dacă aceste persoane nu vorbesc limba rusă şi nu cunosc cultura ţării, scrie ISW."

    https://monitorulapararii.ro/putin-deschide-usa-imigrantilor-care-impartasesc-valorile-rusiei-1-55319

    RăspundețiȘtergere
  13. Plt.adj. MApN- 5470 !!! (conform claudiotis)
    Maiur ceoben criminal MApN- 4345 !!!
    Mai tăiați, mai tăiați de la maiorache ăsta, care a dat cu alica in populație în 89 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să i-o taie toată ciobârlanului, să -l lase în curul gol, ca după aia, cu Zdreanță să meargă la produs la Techirghiol

      Ștergere
    2. Sa.mi taie pula?
      Baa scirnaviile drakului si eu cu ce mai lucrez la nepoatele voastre. ??

      Ștergere
    3. Tu ciobene lucrează cu limba, ca Zdreanță da -i-am clanță 😜😂

      Ștergere
    4. Tu ciobene lucrează cu limba, ca Zdreanță da -i-am clanță 😜😂

      Ștergere
  14. "Bonum vinum laetificat cor hominis"

    RăspundețiȘtergere
  15. Propaganda rusă lovește din nou, cu un fake news grosolan. Pe canalul de Telegram „Intel Slava Z" a fost anunțat un eveniment grav care ar fi avut loc în România, lângă Brașov, la Prejmer.



    Fake news grosolan al propagandei ruse. A raportat un bombardament la Brașov

    https://m.ziare.com/fake-news/incendiu-bombardament-brasov-rusia-1889121?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zdreanță, daci chel, mic, prostovan și curlangiu ești, ca o poolă de -o belești

      Ștergere
  16. Ar fi bine daca din când ar mai posta si camaradul admin sa ne anunțe cine a mai trimis taloanele cu mormanele primite la pensionare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Exista suspiciunea rezonabilă că un anonim de pe aici e Nikk Lindik Mik.
    E un mare fan de-al meu pentru cine nu știe.
    Bine, nu e singurul.
    Cred că și adminul a devenit fanul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă Zdreanță, nu mai sta în soare fără ceapkă. Împrumut - o de la aliatul tău ciobârlan, sufla -ne - ați în burlan

      Ștergere
    2. E bolsevic si bărbosul fostul director al baletului de Severin!

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  18. Să ni suji pulile dimineata pe nespalate!

    RăspundețiȘtergere
  19. Futatorul de mehedinteni20 august 2024 la 18:13

    Sa ma cac in gitlejurile voastre bai animale de Mehedinti si sa va fut printre dinti.
    Zoofililor, v-ati publicat taloanele de muritori de foame la Cufurez?
    Cufuritul de Padina, prostul satului, cretinul cu 3km², inca n-a terminat de numarat zimtii la baineta si se lauda cu mormane de bani dar n-are in buzunar bani nici sa se pise la wc-ul garii.
    Seful de stat majur, linge-v-ar pe toti in cur e inteligent ca melcul.
    Puscaretele curlangiu da ture prin lume cu banii luati ca spaga pentru supt pule de detinuti si e mai prost ca un cap de pula.
    Akordul betivan din Gara Birtolomeu, cind se scoala din sant prima data cinta o oda lui Stalin, se caca pe el si se apuca iar de baut.
    Ifrim calicul suge lindikul.
    Ce adunatura de cretini! Bine v-ati intitulat Zoo+9, muistilor!
    Da-v-as muie, pe nespalate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sâni căcăm în gâtlejul tău cu bucăți de poolă cât mâneca cojocului

      Ștergere
    2. Băi, iar ai băut Ciucaș alterat ?

      Ștergere
    3. Li mortacci tua, de tuo nonno, de tua madre e dei 3/4 daa palazzina tua

      Ștergere
    4. San dilo. Has moro car!

      Ștergere
    5. Pardon Ifrim teava, sunt gabur si te ard in cur.

      Ștergere
  20. Va dau muie mehedinteni!20 august 2024 la 18:52

    Ma sterg la cur cu limbile voastre si ma cac in pizdele mamelor voastre, muistilor!
    Mangiate merda, tuo bastardi!
    Da bule mule ceadaca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da bule, da bule, dar mai întâi înghite de la noi câteva capete de poole

      Ștergere
    2. Al dreak Viurel Gaburul..T2...este si poliglot !
      Pe linga limba lu Attila ..hodorogul mai stie si tiganeasca de balta
      Bravo..baaaa...

      Ștergere
  21. "Amicus Plato, sed magis amica veritas"

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😂😂👍 A mâncat - o de mult....

      Ștergere
    2. Mama trăiește.
      85 de ani.
      Și e mai vioaie decât multe rable (vorba camaradului CEZAR din Axa Binelui) de aici.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  23. 👍🇷🇴🦅

    NATO întărește apărarea României. Alianța mută un radar mobil din Italia în România

    Centrul de Comandă și Control Mobil al NATO a mutat radarul de apărare aeriană LANZA LTR-25 și echipa sa tehnică de la Poggio Renatico, Italia, la Cataloi, România, anunță Comandamentul Aerian Aliat al NATO. Timp de câteva luni, experții de supraveghere și control aerian ai NATO vor sprijini activitățile de supraveghere ale Alianței pe flancul de est. Centrul a obținut capabilitatea operațională inițială a radarului mobil pe 14 august, astfel reușind să întărească supravegherea la granițele României, în special având scopul de a identifica dispozitivele cu profil radar redus care se apropie de spațiul aerian aliat.

    https://monitorulapararii.ro/nato-intareste-apararea-romaniei-alianta-a-mutat-un-radar-de-aparare-aeriana-din-poggio-renatico-italia-in-cataloi-romania-1-55321

    RăspundețiȘtergere
  24. In atentia tov..Limbric..etc...
    https://vm.tiktok.com/ZGe3heJsR/

    RăspundețiȘtergere
  25. De obicei Nikk Lindik Mik percuta mai repede.
    De data asta s-a mișcat in reluare.
    Ii mai dau asea cate o alarma din când în când...
    Sa nu uite că a fost militar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Si eu care ma gindeam ca vom intari" Axa binelui" hihihoho !

      Ștergere
    3. Să-i sugi pula lui Nik, dimineața pe răcoare, când stă cu fața la soare !
      Șo !

      Ștergere
  26. in afara topicului ;
    este adevarat ca l-au incinerat pe pmt...si au aruncat ..praful si pulberea ..la Glina..??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 90% din comentarii sunt pe lângă temă ! Bine că ne-ai avertizat că te-ai scăpat pe tine, în afara topicului, că nu ne dădeam seama !
      Bă nene, de unde l-ați mai pescuit și pe idiotul ăsta ?

      Ștergere
  27. Extraordinar ! Va invit sa urmariti serialul cu fetele asta !
    Ma relaxeaza si ramin mut de uimire ! Cum pot lucra 2 fete chinezoaice!
    Vedeti ca au si seriale cu -timplarie ..fabulos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.tiktok.com/@my.survivalbushcr/video/7402643701224213791

      Ștergere
    2. Scuze
      Am uitat sa pun adresa
      O voi face cît de cutind

      Ștergere
    3. La cât ești de tâmpit, era și de așteptat !
      Numai de la un cretin ca tine ne putem aștepta ca să comentezi ca Anonim, iar imediat mai jos să-ți autocorectezi mizeria, semnându-te ca Cezar !

      Ștergere
  28. Vnimanie , vnimanie!
    In atentia tov.limbricot..etc!
    China isi intoarce fata de la ruSSia!
    Se distanteaza public de toate actiunile orcilor!!
    Au declarat public!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și ce te bucuri ca muta la pulă !
      M-am speriat că ți-a băgat-o mărită, ori ți-a actualizat gradul !
      Trebuie să fii tâmpit din naștere, ca să te bucuri că nu știu ce gălbejiți nu mai joacă cazaciocul !
      Bă băiatu, bă moșnege, du-te bă și te aruncă în urma trenului !

      Ștergere
  29. Sunteți (unii) într-o derută totală !
    Nu e niciun Viurel de ăla Kel pe aici ! Ăla are un stil inconfundabil. Apoi, când se bagă la aroganțe, are o duhoare specifică ! Omul e la categoria super-grea, un colos al urărilor de bine ! Nu se joacă cu glume de astea de clasa a 5a, postate pe aici de către unul care consumă Ciucaș în exces !
    Mă mir pentru confuziile unora, care sunt membri din categoria de platină ai Hacademiei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti plin de intelepciune, ca un cap de pula. Preferi sa iei muie sau sa sugi pula?

      Ștergere
  30. Trebuie să evidențiez prestația acestui reddog ! Unii îl beștelesc din prostie, iar alții din plictiseală. Mai sunt și unii care se simt incomod la comentariile lui.
    Îmi place cum combate. Și cum lovește la temelie. Are stil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi continua să urmăresc acest blog. O combinație perfectă de proști, mitocani, frustrați, plictisiți și glumeți !
      Îmi place !

      Ștergere
    2. Anonim20 august 2024 la 20:44

      Da, te rugăm să urmărești, iar după, poola să ne -o belești

      Ștergere
    3. Sa-ti dam muie cu lamuie !

      Ștergere
    4. Bai laba trista de la 20,39 iti dam voie sa-i sugi pula coteiului si sa ne pupi in borta curului.

      Ștergere
    5. EX." Camarade"
      Regula de aur in fotbal si NET: Daca Tu centrezi ..nu tot tu dai si cu capul....hi hi hi
      Da-o drakului ....!!

      Ștergere
    6. Valabil pentru....Anonim20 august 2024 la 20:39

      Ștergere
  31. Nu ne pierdem timpul în/ cu detalii. Testează vigilența membrilor grupului? Primește ce trebuie, Mooe!
    Atenție la parolă și consemn! S-aude acolo în fund, la cei 2 nătărăi, Țiuzăr și Zdreanță?

    RăspundețiȘtergere
  32. Confuzie generală ! Derută totală, nu se mai știe cine cu cine mai este și cine cu cine se smardoiește !
    Stați cu deștele în nări, ca retardații, întrebându-vă cine-i unul, cine-i altul ! Timp în care vă rătăciți și biluțele pe jos !
    Doamne Dumnezeule/ Mărite Alah / Slăvite Brahman, cine i-a adunat pe ăștia în acest grup mirobolant ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia un ALUPIGUS de la Zeul Suprem !

      Ștergere
    2. Ia o poolă - n cur să nu -ți cadă izmenele! Nu uita să ne -o belești cu 2 degete!

      Ștergere
    3. Ești subțirel și limitat. Însă, problema cea mai gravă este că te crezi și nostim ! Fals. Despre ăsta de la 21,02 vorbesc.

      Ștergere
    4. Anonimul pulii de la 20,59 mars in pizda ma-tii si cinta la crucea lu tata-to, poate iese din pamint sa-ti suga pula.

      Ștergere
    5. 🤣😅😂
      Nea Vasile adminul fost comandantul corpului de balet "Danubius" si mare iubitor de "coltura porno"- el i-a adunat la Haznaua dunareana!!

      Ștergere
    6. 🤣😅😂
      Nea Vasile adminul fost comandantul corpului de balet "Danubius" si mare iubitor de "coltura porno"- el i-a adunat la Haznaua dunareana!!

      Ștergere
  33. Băi pulete, ăsta care îți tot dai cu părerea despre unul, despre altul, da tu de unde plm mai apăruși ?
    Ți s-a făcut de-o muie și nu știi de unde să ți-o furi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am fost pe la ma-ta. Inca tine bine la luatul in pula. Du-te sa-ti arate cum se suge pula, ca sa stii cum sa mi-o sugi.

      Ștergere
  34. "Famam multi curant pauci conscienciam"

    RăspundețiȘtergere
  35. Să ne căcăm în chizda mamii lui de Futăcios și să i-l dăm lui Zdreanță să îl ia prin dos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia si tu o muie, da-te in pizda ma-tii.

      Ștergere
    2. Futacios
      Dar în kizda mă -ti ce are? Aia de te -a căcat din cur și din picioare, bou mare

      Ștergere
  36. Axa Țiuzăr ciobârlanul -Zdreanță, să nu uite la ora doo să ne-o sugă și să ne -nbelească la oo. Să -l ia și pe Anonim să ne-o belească și el puțin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sugi poola și fuți pe mă-ta!

      Ștergere
    2. Anonim20 august 2024 la 23:51
      Să faci ca puiul boulene, adică s-o fooți pe mă -ta!

      Ștergere
  37. Un ostaș în slujba pizdei21 august 2024 la 09:23

    Bă ăsta de la 23:51, bă analfabetule, corect se scrie * și O fuți pe mă-ta* ! Pe mă-ta aia care te-a avortat, drept în cap !

    RăspundețiȘtergere
  38. Măi aceștia, când se deschide sesiunea de azi ? Sau miercurea nu se lucrează în plen, ci doar pe comisii !
    Întreb și eu, că acu vine șoșocarul ăla, cu futatul mamelor, de ne umple apa de nomol !

    PS: slava Țiuzăr Muci pi Kept, ce-i ca oaia de deștept !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ifrimeeeee, ce dreaq făcuși bre, că nici plontoanele nu le-ai controlat ! Și, ai oitat să trezești și SSCul

      Ștergere
    2. A aparut ursarul pe blog,când vezi atâția morți footuți,îți piere cheful de rond,patrulă,plantoane,SSCp.Îți vine să te predai la inamic să te tortureze ăia!

      Ștergere
    3. Nu te lăsa Ifrime, ce ești tu în fața ta !
      Ignoră-l, dă-l dreq de impotent frustrat !

      Ștergere
  39. Colonel mapn = 4456
    Adj. mapn = 5470 !!!
    Ce frumos ! Mă simțesc ca un ostaș în slujba țării, așa însuflețit și motivat !

    RăspundețiȘtergere
  40. Adjutant m ap.n ''în slujba țării" , 3430 lei pensie, 42 ani vechime, 30 ani în armată!

    RăspundețiȘtergere
  41. Cel de-și zice Futaciosul, să ne sugă rapid osul !
    PS: pare a fi mai mult Câcăcios, decât Futăcios !

    RăspundețiȘtergere
  42. VA VINE RINDUL ..HOTILOR.....!!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Noua lege a pensiilor face victime printre seniori: „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?” Data actualizării: 20.08.2024 16:34 Data publicării: 20.08.2024 15:00 Noua lege a pensiilor face victime printre seniori. Sunt afectați în special cei care au avut stagii de cotizare mai mici deși au lucrat o viață în condiții grele de muncă. Vorbim despre foștii mineri, CFR-iști, petroliști, siderurgiști. Unii dintre ei au fost șocați când a ajuns poștașul cu decizia de recalculare. Așa a pățit și un fost mecanic de tren, care povestește că a leșinat când a văzut decizia. 0 seconds of 3 minutes, 16 secondsVolume 56% embed Șeful Casei de Pensii: „Nu ne-am propus să mărim toate pensiile” Poștașii au început astăzi distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor Incendiu de amploare la Craiova Pecheziții la SNSPA Un copil de 8 ani a murit în timpul unui curs de înot Soldații ruși s-au omorât între ei, după o noapte de beție De unde a furat iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon anestezicul O nouă boală tropicală a fost detectată în Europa Domnul Vasile a lucrat ca mecanic de locomotivă toată viața. Când a venit poștașul, a fost șocul vieții lui. Condițiile grele de muncă i-au fost răsplătite când a ieșit la pensie, primea peste 7.000 de lei. După decizia de recalculare, cuantumul i-a scăzut cu mai bine de 2.500 de lei. Vasile Apătroaiei - pensionar: Mi-era rău, am leșinat când mi-a venit asta ieri. Am fost fochist, la 18 ani dădeam cu lopata la locomotiva cu aburi. Am lucrat numai pe locomotivă, vreo 2 ani și ceva, 3 ani am avut condiții normale, am ieșit la pensie. E posibil domnule așa ceva? S-a muncit corect și munca, știți, în condiții grele. Și uite: mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa? Uite, uitați-vă aici: nu e nimic. E posibil așa ceva? Rodrigo Maxim - președinte Sindicatul pentru Unitatea Salariaților CFR Călători: La cei care sunt în condiții de muncă speciale, cum sunt mecanicii de locomotivă, mecanicii ajutori și mecanicii instructori, aceștia pierd. Se elimină indicele de corecție, acel indice de corecție era aplicat punctajului mediu anual și creștea cu 10- 20-30%, acel punctaj mediu anual în funcție de anul în care s-a ieșit la pensii și de coeficientul de corecție care era în anul respectiv. Scoțându-l, eliminându-l automat rezultă pensii mai mici după recalculare. În aceleași condiții au fost taxați și minerii. Cei care au lucrat în subteran erau declarați cu un stagiu de cotizare

    Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/legea-pensiilor/noua-lege-a-pensiilor-face-victime-printre-seniori-am-lesinat-cand-a-venit-mi-a-adus-pensia-de-la-7-300-la-4-800-e-posibil-asa-2901257

    Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

    RăspundețiȘtergere
  43. Daa..a muncit greu ..tragea de tren in locul locomotivei
    Mai greu era cind impartea ciubucul cu Nasu" ca mai scundea ala in chiloti....:D

    RăspundețiȘtergere
  44. https://www.tiktok.com/@bigoflifeuk/video/7393392081219210529

    RăspundețiȘtergere
  45. https://www.tiktok.com/@mybushcraft_nhat/video/7400777277245639982

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa, și care-i treaba cu gălbejiții ăștia ? Că e plin Tic tocul și Yutubul cu Rembolăi din ăștia, care construiesc fel de fel de coșmelii prin păduri, prin diferite tehnici !

      Ștergere
    2. La munca ..hotilor ..tineti pasul cu chinezoaicele !!

      Ștergere
    3. Esti super idiot daca nu ai de invatat din practicile formidabile ...ale unor fete
      Asta da ..suprvetuire
      Eu am facut cu militarii la viata mea ..dar eram ..mici copii pe linga astea
      Am mincat si serpi si ..rime.....

      Ștergere
    4. Da, da, la viața ta ai mâncat și șerpi, ai supt și pula...de asta ai ajuns vai mama ta, un tâmpit cu ajutor social de subzistență !
      Bă nenică, da tre să fii frustrat rău de tot, de ai ajuns să te uiți la căcăstușurile astea, de-a joaca prin tufișuri !

      Ștergere
    5. Ce pute hoitul lu pmt..⁰
      Parca ziceau ca l.au prajit...cacatul tot cacat..si prajit

      Ștergere
  46. La munca putorilor..tineti pasul cu chinezoaicele...:D :D

    RăspundețiȘtergere
  47. Bă, ej nebun ? 7 mii că dădea cărbuni cu lopata ?
    Ce plm de țară e asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, să zici că e de înțeles un aviator, care face școală câcălău și zboară cu sute de oameni, pe întreg globul ! Însă, un tolomac de fochist, care a dat doar la lopată ?

      Ștergere
    2. Si la astia ii greu ...pina intepi toate stewardesele..in rest pilotul automat....
      Decolarea si aterizarea este a pilotului..restul labareala .la cravata ..cu cafeluta...

      Ștergere
  48. Claudiu Marin spunea...Daogarule esti prost ..narod si dobitoc....
    Stiu eu de ce....
    """Sa-i spuna cineva domnului Dogaru ca abrogarea ordonantelor 57, 59 si 114, art. 84 nu repun in vigoare dispozitiile privind actualizarea soldelor
    din Legea 223/2015, potrivit normelor de tehnica legislativa din L 24/2000.
    Solutia este adoptarea Plx 199/2020 actualizat.

    21 august 2024 la 10:05

    RăspundețiȘtergere
  49. Vnimanie , vnimanie!
    In atentia tov.limbricot..etc!
    China isi intoarce fata de la ruSSia!
    Se distanteaza public de toate actiunile orcilor!!
    Au declarat public!

    RăspundețiȘtergere
  50. Păi dacă fochistul băga cărbuni cu " inima lui Stalin", Petrea Ciobârlanul băga la aghioase prin boscheți, măi băieți. Punea boul pe porthart și nu se mai trezea decât la gustarea de la 10 ca să n-o halească rece. La fel ca măciucă, era prieten bun cu popota și GAZul 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁
      Auzi, cică mânca șerpi și râme !!!
      Ăsta se crede un fel de Chuck Norris în mizerie, ca în filmul Dispărut în misiune, unde a fost părăsit prin junglă și capturat de gălbejiți, fiind nevoit să se hrănească cu ce apuca !

      Ștergere
    2. Rahatule
      ...habar nu ai ce presupune ..Supravietuirea in spate frontului inamic

      Ștergere
    3. Păi se vede că Petrică Alică minte mică e frate cu măciucă. N-a postat ciobenul mai sus un link despre supraviețuire? 😂
      Bă băieț, ce -a fost și ce -a ajuns și infanteria asta....😂

      Ștergere
  51. Neata' camarazi!

    "Fortes fortuna juvat"

    RăspundețiȘtergere
  52. Pe surse cei din Axa Raului mâncau carași cu barba in aplicații.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu mâncai castraveți cu curul pe două rânduri, bă pușcărete

      Ștergere
    2. Dar trebuiau sa.l primeasca pe farfurie cu garnitura de sînge menstrial..🤣😂😀😄

      Ștergere
    3. Ăsta, Petrea, era abonat la carași cu barbă și șerpi cu un ochi, cu garnitură de râme murate ! Asta era pe vremea când infanteria trăgea de pulă artileria ! Acu e abonat permanent la muie.

      Ștergere
  53. E clar pentru noi varșoviștii. Poola soldă de gard, poola actualizare. Puneți mâna și vă luați din timp de la solduri costume, cravata, pantofi de carton și lomânări că cu inflația asta nu se știe.
    Petrică Alică, Azorică, am puși niște bani deoparte. Vreți să vă iau și vouă accesoriile astea vestimentare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesea. Sau poate voi doriți să aveți parte de ceremonii militare? 😂

      Ștergere
    2. IFRIME..multumesc nu...
      Ia pentru tine caci esti supravaccinat si cu vechimea ta de kkt..e nasoale!

      Ștergere
    3. Ce Ifrim visezi bă ! Ai băut kerosen cu Kișă ?

      Ștergere
    4. Ești cam prost,ți-am spus că nu scriu anonim,boule!

      Ștergere
    5. Taci..solzosule!!🤣😂

      Ștergere
  54. O adunătură de frustrați constipați își publică cupoanele pe blogul securistului. De parcă i-ar băga cineva în seamă. Îi zbârnâie lui ăla contorul și banii în cont.
    Când a fost să iasă la miting, să-și ceară drepturile, au stat la televizor ! Acu își fac publice cupoanele, că poate poateeee...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fraieri mulți pe la Cufureață și toți bântuiți de Sindromul Stockholm 😂

      Ștergere
    2. Sunt mulți fraieri pe la Cufureață pe blog și majoritatea lor bântuiți de Sindromul Stockholm 😂

      Ștergere
  55. TITLURILE DIMINEŢII – 21 august 2024

    - Războiul din Ucraina: Ucraina a lansat, noaptea trecută, unul dintre cele mai intense atacuri asupra Moscovei, de la începutul războiului. Primarul regiunii spune că 10 drone ucrainene au fost doborâte de sistemele antiaeriene ruseşti. Atacul de acum este mai mare decât cel din mai 2023, când cel puţin opt drone au fost distruse deasupra aceleiaşi regiuni. Alte explozii au fost auzite şi în Briansk, Belgorod, Kaluga şi Kursk. De cealaltă parte a graniţei, se pregăteşte evacuarea a 45.000 de persoane din regiunea Sumîi, iar comandantul armatei ucrainene, Oleksandar Sîrski, a făcut o statistică a dronelor şi rachetelor folosite de Rusia împotriva Ucrainei de la începutul războiului.

    - Războiul dintre Israel şi Hamas. Între 40 şi 50 de rachete au fost lansate, noaptea trecută, de Hezbollah asupra oraşului Kasrin, din Înălţimile Golan. Unele rachete au fost interceptate de sistemele israeliene, dar altele au provocat pagube materiale. Un bărbat a fost uşor rănit. Hezbollah spune că a vizat o bază militară. Militanţii au folosit rachete Katiuşa.

    - Marina SUA a recepţionat al 23-lea şi ultimul elicopter prezidenţial VH-92A.

    - Fost pilot american şi membru al gărzii naţionale din Massachusetts, căutat în SUA, apare într-un video propagandistic al ministerului rus al apărării.

    - Marea Britanie va construi hangare care vor proteja echipamentele militare de bruiajul GPS.

    Apărarea şi securitatea României

    - Aeronavele C-27 J Spartan şi C-130 Hercules ale Forţelor Aeriene Române care au acţionat, în Albania, în sprijinul forţelor de intervenţie din această ţară pentru stingerea incendiilor de pădure şi-au încheiat misiunea.

    - Eroii Regimentului 6 Artilerie Grea "Tribunul Axente Sever" au fost comemoraţi, marţi, printr-un serviciu religios oficiat la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

    https://monitorulapararii.ro/titlurile-diminetii-21-august-2024-1-55326

    RăspundețiȘtergere
  56. N.B.
    Legat de supravietuire!
    Sa nu creada careva ca ma lasam asa in voia sortii cu hranirea..cu ce parasuta avionul..care deobicei si intentionat gresea punctul....
    Aveam la mine in buzunarul secret..minim 10 cartuse de razboi
    Plus un incarcator plin ..30 cartuse..oficial pentru autoaparare..ursi lupi..mistreti...
    Trageti concluzia ca nu.mi mureau subordonatii de foame...🤣😂😅
    Ce vremuri...ce focuri de tabara mascate..ce berbecuti copti haiduceste...etc
    PS
    C.I.desigur aveau o cirtita pe care eu o stiam..si el stia..dar jura loialitate😅🤣😂
    Îi dictam eu ce sa informeze
    Asta era...mincam :numai"..serpi..pui de pasare oua de pasare..pesti raci..sobolani...cîte un irpure..ce pica in capcane..
    A se retine..militari in termen aveam nu soldati angajati cu ifose de capitani..
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 👍

      "Ave Caesar morituri te salutant"

      Ștergere
    2. Bă ciobârlane, sigur aveai la tine un căcat 😂. De fapt e periculos să dai unuia ca tine sau Zdreanță da -i-am clanță muniție reală , unor labili psihici. De fapt s-a văzut în 22 cine -a tras în noi, da -ne-ar pelea poolii înapoi.

      Ștergere
  57. De reținut pentru cei din Axa Raului.
    Noi cei din Axa Binelui nu luam prizonieri.
    Ca să știți nu de alta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hop, hop, hop, Axa voastră să ne -o ea la ceok, ca să - i fie cu noroc!

      Ștergere
    2. @/RedDog
      Îi lasam sa se imputa si apoi la balta cu crocodili cu ei😅🤣😂

      Ștergere
  58. Reddoagă, Axa voastră nu ia prizonieri, ia muie.

    RăspundețiȘtergere
  59. La răzbel ca la răzbel,în lupta pentru supraviețuire pe front n-ai cum să mori de foame când ai prizonieri.Faci câte unul / pluton la proțap zilnic!Când se constipă efectivele de la atâta proteină mai faci și-o ciorbă...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Ifrime, dar în cazul ciobenului și al lui Potaie, ăștia trebuie jugăniți mai întâi , că au osânza râncedă.

      Ștergere
    2. Pizda ma.tii..Ifrime😅🤣😂

      Ștergere
  60. La pasarica claudiota naucii continua sa invarta contorul.

    Cineva aproape la fel de inteligent ca mine spunea ca ești ceea ce mananci.
    Am citit ce mancau naucii de aici dar vreau sa spun ca la pasarica claudiota se mananca mult rahat.

    RăspundețiȘtergere
  61. Băgați mare, până nu ne trezim iar cu descreieratul aburit de Ciucaș expirat, că ne ia mămicile la futat !
    Slava Țiuzer Muci pe Chiept, ce-i ca oaia de deștept !

    RăspundețiȘtergere
  62. Pot fi acuzat că am inima de câine dar n-ar fi rău să fie dați la crocodili când încă mai mișca.
    Na, la răzbel ca la răzbel cum spunea și dl Ifrim mai sus

    Cezar21 august 2024 la 14:37
    @/RedDog
    Îi lasam sa se imputa si apoi la balta cu crocodili cu ei😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îi dam cînd înca mai misca..atunci
      Da.i drakului..nu merita clementa..adica un glonte in ..occipital

      Ștergere
    2. 😅🤣😂😛😜🤪😝🤑

      Ștergere
  63. Slavă, slavă, slavă, Zdreanță și cu Petrea să ne fac-o labă!

    RăspundețiȘtergere
  64. Tot năuci, tot năuci !

    RăspundețiȘtergere
  65. Vreau sa spun doar atât: Cine poate oase roade.
    Cu toate ca urmaresc acest blog nu prea postez pe aici.
    Dar am fost anuntat de cineva prin email când a trimis un talon ca am fost menționat aici.
    Ifrim vad ca are aceeasi atitudine si pe aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E plin de Astra Zeneca...au inceput sa.i creasca solzi..reptilian scrie pe el🤣😂😛😜

      Ștergere
    2. Taci măi bainetă !
      Ifrimea e reprezentantul nostru împuternicit, cu mandat, pentru blogul claudioților ! Ca un fel de consul general si plenipotentiar !
      Tu nu vezi că-s toți cu ochii pe noi, de zici că-s șpioni cibernetici !

      Ștergere
    3. PS: am văzut că ți-ai dat publicității, pe bloaga piticului securilă, coponul de handilău !

      Ștergere
  66. Criminalul ăsta se crede încă la Lovitura de Stat din 89, când a dat cu alica în Frițișoreni !

    *Cezar21 august 2024 la 15:59

    Da.i drakului..nu merita clementa..adica un glonte in ..occipital *

    Măi căpitănașiule, grijă mare, griiiijă mare, că procurorii au început să răscolească iar prin dosare !

    RăspundețiȘtergere
  67. Daca gaseste vreunul cu teasta pstrunsa de o alica de 14.7..mi.l asum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14,5 ! De 14,7 o fi fost pe TABul ăla de l-ai rătăcit tu prin cucuruz !

      Ștergere
    2. Oileeeeiiii ! Crecă de 14,7 o avea magariul de la GAZul unde era bainetaru șăf !

      Ștergere
    3. 🤣😂🤣😂
      Prostovanul în loc să învețe carte și să se pregătească, el făcea supraviețuirea prin boscheți, cu soldățoii: le sugea ălor șărpăii cu un ochi, apoi băga o porție de râme confiate !

      Bă prostovane, e ceva și de calibrul virgulă 7, știi tu ceva, da habar n-ai cum să le potrivești !
      Ai di plm, auzi la 3kmp !

      Ștergere
  68. Îndată apar la ciobârlan la ușă doi haidamaci care -l iau pe bășinos de subțiori, îl urcă în Volga neagră și -l depun la beciul domnesc de pe Popa Ceapkă din Cimișoara 😜 După aia vor face sigur și o cursă după Zdreanță Moromet că să îl depună la Parchet 😂

    RăspundețiȘtergere
  69. Măi Petreo măi, iar te-ai mozolit de câcat !

    RăspundețiȘtergere
  70. "Dulce et decorum est pro patria mori"

    RăspundețiȘtergere
  71. csej21.08.2024, 17:23
    Si Ciolacu are tot Spiritul haret si e Prim-ministru.O zicala românească graieste"vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri"
    Unul care isi zice Cezar si care a încercat de n ori sa intre la AISM da vina pe nereusita"nu am avut pile".
    --------------------------------------------
    Hi, hi, hi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și dacă el n-are, cică să ne-o taie și nouă !
      La Ceomu mă refer, nu la pensie !

      Ștergere
  72. 6%
    O fi mult, o fi puțin?
    Cam ca creșterea pensiilor in raport cu inflația.
    Nu e rău
    Sa fie primit!

    "Kremlinul crede că incursiunea ucrainenilor din Kursk ar putea dura câteva luni. Anxietatea în rândul ruşilor a crescut cu 6%"

    https://monitorulapararii.ro/kremlinul-crede-ca-incursiunea-ucrainenilor-din-kursk-ar-putea-dura-cateva-luni-anxietatea-in-randul-rusilor-a-crescut-cu-6-1-55327

    RăspundețiȘtergere
  73. https://flux24.ro/100-de-violuri-probate-in-dosarul-fostului-episcop-de-husi/

    Cu siguranță că printre clienții popii s-a aflat și Zdreanță Moromet, care i- a supt -o și - a luat -o - n cur încet

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri