Google Translate

miercuri, 31 martie 2010

Generalul in rezervă Catalin Voicu, pumnul dat in obrazul Armatei Române !

La 38 de ani, general! Ploaia de stele, ca sinecuri politice, iata unde poate duce! Cazul generalului rez. Catalin Voicu, cred ca trebuie sa fie tema de reflectie, masuri si atitudine ferma, pentru toti membrii SCMD!
Sa spunem un NU hotarat politizarii Armatei, Coruptiei, indiferent de grad si functie ! Afara cu "acesti indivizi", si din randurile rezervistilor !

p.s. Masoneria Romana, sa fi ajuns si locul "fratiei" "mafiotilor militari" ?!
Col.(r) Vasile Burcu

Cazul gen.(r) Catalin Voicu este intens mediatizat.
Am facut o minima trecere in revista! Link-uri:


1. Catalin Voicu cere ajutor “fratilor” masoni din Loja Memphis prin intermediul “Romaniei libere”

2. Voicu , mafiot ,general facut la apelul bocancilor de seara este şi mason ?

3. Ce e în spatele lui Cătălin Voicu?

4. Masoneria de cumetrie, antică şi acceptată

5. Caracatiţa cu şorţ - mafioneria made in Romania şi cazul Cătălin Voicu

6. Acum vorbesc altii, dumneavoastra intelegeti. Partea a III-a: Cum poate fi anihilata reteaua. Solutii

7. Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra. Partea a II-a: Secretul retelei

8. Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra Partea I:
Originile retelei


9. Cătălin Voicu

vineri, 26 martie 2010

Cât ne costă un europarlamentar? Dar 33? Cu cât contribuim la Bugetul UE? Cât mai primim?

Contribuabilii din ţările UE vor plăti în 2011 circa 2,3 milioane de euro pentru fiecare europarlamentar, iar costurile pentru Parlamentul European au crescut cu 6,5 la sută, ajungând la 2,8 miliarde de euro, potrivit proiectului de buget pentru 2010, scrie Daily Express. Oficialii UE spun că fondurile necesare din cauza "creşterii volumului de muncă" odată cu adoptarea Tratatului de la Lisabona.
"Costurile pentru europarlamentari sunt imense când nimeni nu ţine cont de existenţa lor. Parlamentul risipeşte sume foarte mari de bani şi nu reuşeşte să suscite interesul sau să-i reprezinte pe cetăţeni" ,
a declarat un membru al Alianţei Contribuabililor.

Proiectul de buget indică faptul că Parlamentului European îi vor fi alocate anul viitor circa 1,9 miliarde de euro, inclusiv pentru salarii, sedii, mobilă, transport şi alte costuri pentru Legislativul care se reuneşte atât la Bruxelles, cât şi la Strasbourg.

De asemenea, costurile administrative vor creşte cu circa 20 la sută, ajungând la circa 15,5 milioane de euro. Sumele alocate pentru salariile, cheltuielile şi pensiile celor 736 de europarlamentari vor fi suplimentate cu 4,5 la sută, totalizând circa 240 de milioane de euro. Costurile pentru armata de birocraţi vor ajunge la circa 603 de milioane de euro.

Romania va achita la bugetul Uniunii Europene peste 11 miliarde euro, in perioada 2007-2013, conform celor anuntate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).
Dam UE cca 2 miliarde euro pe an,
si primim ... cateva... zeci de milioane!

Başca o multime de cerinte si restrictii!
Straşnica afacere!

REMEMBER!
Ei sunt cei 33 de europarlamentari,
aleşi de români la data de 07 iunie 2009:
____________________________

PSD: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Silvia Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Catalin Ivan, Ioan Enciu si Vasilica Viorica Danila.

PC: Sabin Cutas

PD-L: Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda, Marian - Jean Marinescu, Iosif Matula, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Rares Niculescu si Oana Elena Antonescu.

PNL: Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu si Cristian Busoi.

UDMR: Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba

PRM: Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si Cristian Claudiu Tanasescu.

Independenti: Elena Basescu
_________________________

p.s. News: Azi,peste 200 pensionari au pichetat sediul Guvernului, nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie şi de coplata în sănătate, ameninţând că dacă niciun reprezentant al Guvernului nu va veni să discute cu ei pentru a găsi soluţii la solicitările lor, vor da Executivul în judecată. Concomitent cu protestul de la Palatul Victoria au fost organizate pichete de protest la sediile mai multor prefecturi din ţară. Ei,... si ce daca?
Col.(r) Vasile Burcu
_________________________
UPDATE:
_________________________
Salariu de comisar european:
215.000 euro pentru Leonard Orban în 2009!
Doar pentru "unii si salariile/privilegiile unora",
am intrat in celebra si controversata UE ?

joi, 25 martie 2010

Un mesaj de suflet, de la un tanar... pensionar militar!

"Am onoarea sa va transmit un cintec dedicat militarilor (fosti, prezenti/activi si viitori).
Asa ceva se poate intimpla doar intr-o tara cu o conducere demna, civilizata. Ceea ce, din pacate trebuie sa recunoastem, nu este cazul noastru…

Am ascultat cu atentie versurile (muzica este superba, antrenanta!) si am vazut ca nu se vorbeste deloc despre interzicerea cumulului pensie-salariu, sau despre pensii nesimtite.

Nu! Pentru ca intr-o tara normala, civilizata respectul este reciproc, nu doar din partea militarilor… care s-au obisnuit sa fie numiti: MAREA MUTA!!!

Sa traiti cum puteti, ca bine nu cred!... Si, sincer, sper ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate/SCMD sa aduca un strop de speranta si de bine si pe strada pensionarilor militari!
Cu stima, lt.col.rz.....

PS: Pentru a-l asculta intrati pe adresa indicata. Daca v-a placut, poate il veti transmite si prietenilor dumneavoastra care respecta pensionarii militari si militarii in general. Multumiri anticipate!"
_________________________

E-mail-ul dumneavoastra,stimate coleg,....
(fara permisiune expresa,nu divulg identitatea),
mi-a facut deosebita bucurie!
Asa am reusit sa-mi amintesc, in zile
atat de pline de milioane de nuante
"gri/negru, ca pe lumea aceasta mai este...
si BINE, si FRUMOS!
Va multumesc si eu,si cei care vor asculta aici:
"THE WARRIOR SONG" , un videoclip minunat!
Col. (r) Vasile Burcu

miercuri, 24 martie 2010

Documentar pensii militare!

Sunt 51 de pagini cu informatii valoroase!
OK, merita ATENTIA! Poate fi accesat, click link:
Documentar pensii militare!
Este in format PDF si are 5,92 MB.

Asteptati sa se descarce, dupa care il puteti "salva" in calculator si studia ... Offline ! Costuri "zero"!

Col. (r) Vasile Burcu
Mulţumim, Elena!
Mulţumim, Infomondo Militar!

luni, 22 martie 2010

In atentia tuturor membrilor Sindicatului Militarilor (SCMD) !

Se pare ca eforturile CONJUGATE ale tuturor,
cu subliniere expresa a SCMD, curajului de a
spune lucrurilor pe nume in fata intregii tari,
au dat primele ROADE!

Va prezint in seara aceasta un DOCUMENT recent,
respectiv - A V I Z-ul - referitor la proiectul de
"Lege privind sistemul unitar de pensii publice"
al CONSILIUL-ui LEGISLATIV, transmis de Secretariatul General al Guvernului cu adresa nr.24 din 10.02.2010:
Cine si ce este CONSILIUL LEGISLATIV, clik pe link.


-A V I Z - referitor la proiectul de
Lege privind sistemul unitar de pensii publice.


Analizând proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, transmis de Secretariatul General al Guvernului cu adresa nr.24 din 10.02.2010,

CONSILIUL LEGISLATIV
În temeiul art. 2 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 73 / 1993, republicată şi art.46 (2) din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Legislativ, Avizează favorabil proiectul de lege, cu urmatoarele observatii si propuneri :

I. Observaţii generale :
(…………………………….)

4. Referitor la principiile şi metodologia privind stabilirea pensiilor militare, atât în statele membre NATO, ale Uniunii Europene, cât şi în alte state, semnalăm următoarele :

a) sistemul de calcul al pensilor militare este reglementat prin lege separată, deci lege specială, în Germania, Marea Britanie, SUA, Turcia, Coreea de Sud, Israel, Egipt, Japonia sau printr-un capitol independent, cuprins formal într-o singură lege, împreună cu cel al pensiilor civile, în Franţa, Italia, Grecia, Portugalia, Austria, deci capitol special într-o lege unitară, nu unică ;

b) baza de calcul a pensiilor militare se stabileşte în funcţie de valoarea soldei din ultima lună de activitate, în Germania, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Austria, Japonia, Coreea de Sud, Israel, sau de media soldelor pe ultimele trei sau şase luni, în Franţa şi Egipt, precum şi de vechimea integrală în armată ( în majoritatea ţărilor – 35 sau 36 ani, Japonia – 20 ani, Israel – 25 ani). În Franţa, limita maximă pentru serviciul activ este de 25 de ani, dar există şi o limită minimă, care este de 15 ani, de la care se poate primi pensie de serviciu ;

c) în majoritatea ţărilor NATO, pentru stabilirea pensiei, bazei de calcul rezultate i se aplică un procent cuprins între 75 – 80 % din valoarea pe ultimele 1-3-6 luni ;

d) din considerente de compensare a cheltuielilor efectuate pe timpul serviciului activ (schimbarea obligatorie multipla a resedintei, conform cerintelor postului) si a constrângerii de a lipsi pe perioade lungi de lânga familie, pensia militarului francez se majorează cu 10 % pentru fiecare copil în plus ;

e) în armata portugheză, valoarea reală a pensiei poate fi mai mare decât salariul dinaintea pensionării, deoarece nu este supusă impozitării.

5. Cu privire la abrogarea prevederilor legale referitoare la pensiile de serviciu, semnalam ca în aceasta materie Curtea Constitutionala s-a pronuntat prin Decizia nr.20 din 2 februarie 2000 ( Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 / 2000), în sensul constatarii ca fiind neconstitutionale dispozitiile prin care s-a abrogat art.103 din Legea nr.92 /1992 pentru organizarea judecatoreasca, (în prezent preluat de art. 82 din Legea nr. 303 /2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor), prin care se stabileau conditiile de acordare a pensiilor de serviciu pentru magistrati.

Astfel, pensia de serviciu pentru magistrati, introdusa în anul 1997 prin efectul modificarii si completarii Legii nr. 92 / 1992 pentru organizarea judecatoreasca, la fel ca si pensia de serviciu pentru militari, prevazuta de Decretul nr.214 /1977 privind pensiile militare de stat, cu modificarile ulterioare, au fost instituite în vederea stimularii stabilitatii în serviciu si formarii unei cariere în magistratura sau, dupa caz, în rândul cadrelor militare permanente.

Conform reglementarilor mentionate, pensia de serviciu se acorda la împlinirea vârstei de pensionare numai magistratilor, respectiv militarilor, care, în privinta totalului vechimii lor în munca, îndeplinesc conditia de a fi lucrat un numar de ani numai în magistratura sau, dupa caz, ca militar.

Caracterul stimulativ al pensiei de serviciu constă, atât în cazul magistraţilor, cât şi în cel al militarilor, în modul de determinare a cuantumului pensiei în raport cu salariul, respectiv cu solda avută la data ieşirii la pensie. În plus, în ceea ce priveşte acordarea pensiei de serviciu pentru militari, se aplică un spor de 10 % până la 20 % pentru militarii care beneficiază, în considerarea vechimii şi a activităţii meritorii de ordinul ,,Meritul Militar’’, conform prevederilor art.11 din Legea nr. 80 /1995 privind Statutul cadrelor militare.

Constatând că aceste elemente, care diferenţiază regimul de pensionare al militarilor şi al magistraţlor de regimul general al pensiilor, asigură un tratament juridic specific celor două categorii de asiguraţi, Curtea Constituţională reţine că instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare şi pentru magistraţi nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensaţie parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supună militarii şi magistraţii.

Astfel, aceste statute speciale, stabilite de Parlament prin legi, sunt mult mai severe, mai restrictive, impunând beneficiarilor obligaţii şi interdicţii pe care alte categorii de asiguraţi nu le au. Întradevăr, acestora le sunt interzise activităţi ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care să le asigure posibilitatea efectivă de a-şi crea o situaţie materială de natură să le ofere după pensionare menţinerea unui nivel de viaţă cât mai apropiat de cel avut în timpul activităţii.

În acest context, relevăm faptul că, atât în statele membre ale Uniunii Europene, cât şi în legislaţia altor state, există şi alte categorii profesionale care beneficiază de sisteme proprii de pensionare, în funcţie de importanţa socială a muncii desfăşurate, cum ar fi : funcţionarii publici din domeniul sănătăţii, învăţământului, funcţionarii parlamentari, diplomaţii ş.a.

Totodată menţionăm şi faptul că pentru acordarea pensiilor de serviciu este necesar să fie îndeplinite trei condiţii cumulative în loc de două, ca în cazul pensiilor din sistemul public, cea de a treia condiţie fiind reglementarea în mod expres a acordării unei astfel de pensii speciale în acte normative care stabilesc un regim diferit faţă de reglementările cadru în materie de pensii.

(............................)

6. Semnalăm că şi altele dintre soluţiile propuse pot fi considerate ca încălcând principii de drept consacrate de Constituţie.

Astfel, măsura privind recalcularea pensiilor stabilite prin legi speciale, aflate în plată la data introducerii sistemului unitar de pensii publice, nu se poate face decât prin încălcarea principiului neretroactivităţii legii, prevăzut la art.15 alin.(2) din Constituţia României, republicată, conform căruia ,,Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile’’

În cazul de faţă, deoarece măsurile propuse nu sunt de natură penală sau contravenţională, ci au un caracter civil, ele pot viza doar cazurile care se vor ivi după intrarea în vigoare a proiectului, nu şi situaţiile deja existente.

Actualele pensii de serviciu au fost acordate în baza unor legi emise de statul român, în vigoare la momentul calculării. O recalculare a acestor pensii, care au fost acordate legal, ar însemna o încălcare de către stat a propriei legislaţii, iar a o modifica retroactiv ar avea repercusiuni asupra caracterului de stat de drept.

De asemenea, conform principiului drepturilor câştigate – recunoscut în toate statele de drept – orice drept, indiferent de natura sa, trebuie acordat chiar dacă pentru cazurile apărute ulterior acesta este diminuat.

Modificarea retroactivă a unor drepturi civile deja câştigate nu este posibilă fără a se încălca prevederile constituţionale, ceea ce ar putea conduce la sesizarea Curţii Constituţionale şi declararea previzibilă de către aceasta a neconstituţionalităţii acestei măsuri, având în vedere jurisprudenţa proprie anterioară.

Este de relevat, totodată, că există posibilitatea ca un mare număr de pensionari afectaţi de recalcularea pensiilor să se adreseze instanţelor de judecată, naţionale şi internaţionale, pentru contestarea diminuării unui drept câştigat, cu şanse de a obţine câştig de cauză în procesele respective.

Într-adevăr, potrivit prevederilor art.47 alin.(2) din Constituţie, condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi la alte forme de asistenţă socială se stabilesc prin lege şi, prin urmare, este dreptul exclusiv al legiuitorului de a modifica sau completa legislaţia în materie şi de a stabili data de la care operează recalcularea, ,, însă orice prevedere nouă poate fi aplicată numai de la data intrării sale în vigoare, pentru a respecta principiul neretroactivităţii legii, consacrat de art.15 alin.(2) din Constituţie’’. ( Decizia Curţii Constituţionale nr.57 / 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 / 2006).

Într-o altă decizie, Curtea Constituţională face referire expresă la intangibilitatea drepturilor câştigate :
,, În cazurile în care din recalculare rezultă un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti acesta, iar dacă noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilită şi aflată în plată, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal câştigate anterior’’. ( Decizia Curţii Constituţionale nr.120 / 2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.204 /2007).

Curtea face, de asemenea, precizarea că, prin constatarea neconstituţionalităţii Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.230 / 2008, Guvernul nu este împiedicat să promoveze, cu respectarea dispoziţiilor constituţionale amintite mai sus, a principiilor neretroactivităţii legii, nediscriminării şi egalităţii în drepturi şi a celorlalte norme şi principii prevăzute de Constituţie, măsurile necesare cu privire la cazurile şi condiţiile în care pensia poate fi cumulată cu veniturile realizate din muncă’’. ( Decizia Curţii Constituţionale nr.82 / 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.33 / 2009).

În concluzie,
pensiile aflate în plată constituie drepturi legal câştigate şi nu pot fi afectate prin recalculare, care prin efectele ei, ar constitui implicit o aplicare retroactivă a legii, orice nouă reglementare aplicându-se numai pe viitor, adică pensiilor stabilite după data întrării în vigoare a acesteia.
7. Argumentul de desfiinţare a pensiilor de serviciu, potrivit căruia acestea nu respectă principiul contributivităţii pare a fi contrazis de faptul că pensionarii de azi nu-şi recuperează contribuţia lor, ci din acea contribuţie i-au întreţinut, când erau angajaţi, pe pensionarii generaţiei lor, iar cei care contribuie acum, când vor ieşi la pensie, vor fi întreţinuţi de cei care vor lucra în acel moment.

Astfel, principiul contributivităţii poate fi privit ca un indicator în modul de calcul al pensiilor, fiind însă unul relativ. De altfel, acest principiu nu se aplică la anumite categorii de pensii, cum ar fi, ca exemplu, pensiile militare, pensiile poliţiştilor şi pensiile agricultorilor, astfel încât nu poate fi considerat ca un principiu cu aplicabilitate generală.

Menţionăm că şi persoanelor care beneficiază de pensie de serviciu li se calculează pensia din sistemul public potrivit prevederilor Legii nr.19 / 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca doar diferenţa până la cuantumul prevăzut de legea specială să fie suportată de la bugetul de stat.

Precizăm că dreptul la pensie este prevăzut de art.47 alin.(2) din Constituţia României, republicată, dar componentele acesteia, cum ar fi tipul, condiţiile de acordare, modul de calcul şi plata acesteia, îndreptăţesc pe legiuitor ca, în considerarea unor situaţii deosebite, să adopte, prin legi speciale, reglementări diferite pentru anumite categorii socio-profesionale, cum sunt cele menţionate.

8. Tot în acest context, menţionăm că actuala reglementare-cadru în materie de pensii, Legea nr.19 / 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, cuprinde norme de trimitere la legile speciale, care reglementează sau includ şi dispoziţii normative privind pensiile de serviciu şi, deci, recunoaşte sistemele proprii de asigurări sociale, neintegrate sistemului public de pensii, acest tip de pensii fiind rezultanta specificului şi importanţei activităţii şi formei de remunerare şi de contribuţie la asigurările sociale, precum şi a vechimii în serviciu a acestei categorii de personal.

Pensia de serviciu este un drept acordat de legiuitor unor categorii socio-profesionale din sisteme ocupaţiomale particulare - demnitari, diplomaţi, judecători, procurori, militari, funcţionari publici, parlamentari - a căror activitate reprezintă un interes deosebit pentru societate şi care trebuie recunoscută şi după retragerea din activitate a acestora.

9. Referitor la măsura creşterii vârstei de pensionare, argumentată ca o necesitate a alinierii la cerinţele Uniunii Europene, care însă nu sunt unitare în acest domeniu necomunitarizat, semnalăm că ar trebui să se ţină seamă şi de speranţa de viaţă în România.

Astfel, speranţa de viaţă a bărbaţilor români este printre cele mai scurte în Europa, de 68,2 de ani, faţă de 78,4 de ani în Suedia. Prin stabilirea vârstei de pensionare la 65 de ani, ar urma ca, în medie, un bărbat care lucrează de la 20 de ani până la 65 de ani, adică 45 de ani, să beneficieze de pensie doar o perioadă de 3,2 ani, faţă de 13,4 ani în alte state europene.

În aceeaşi ordine de idei, deşi în cadrul Expunerii de motive se invocă drept argument suprem pentru egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor necesitatea instituirii egalităţii de tratament, semnalăm că, în egală măsură, constituie discriminare atât a trata diferenţiat persoane aflate în situaţii similare sau compatibile, cât şi a trata identic persoane aflate în situaţii diferite, aşa cum de altfel a arătat Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Thlimmenos contra Greciei (2000).

Astfel, situaţia femeilor, generată de existenţa unor particularităţi fiziologice specifice lor, justifică beneficierea de către acestea de un tratament diferenţiat. Avem în vedere aşa-numita discriminare pozitivă, statul, în cadrul unor politici sociale, putând adopta o legislaţie care să creeze inegalităţi de drept menite a corecta inegalităţile de fapt. În acest sens, menţionăm că o serie de acte comunitare prevăd că principiul egalităţii între femei şi bărbaţi nu împiedică adoptarea de măsuri specifice vizând remedierea inegalităţilor de fapt.

Avem în vedere inclusiv art.6 alin.(2) din Directiva 2000 /78 / CE a Consiliului din 27 noiembrie 2000 de creare a unui cadru general în favoarea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă, potrivit căruia, statele membre pot să prevadă că nu constituie discriminare luarea în considerare a criteriului vârstei la fixarea, pentru regimurile profesionale de securitate socială, a unei vârste de aderare sau admisibilitate la prestaţiile de pensie sau invaliditate.

Menţionăm că acest tratament juridic diferenţiat este considerat o măsură de protecţie socială a femeilor, bazată nu pe deosebirea de sex, ci pe poziţia socială care decurge din această deosebire.

Referitor la acest aspect, exemplificăm cu jurisprudenţa CEDO, care, în cauzele Stec şi alţii contra Regatului Unit (2006) şi Walker contra Regatului Unit (2006), a arătat că diferenţele dintre vârstele de pensionare ale femeilor şi cele ale bărbaţilor au fost justificate până în momentul în care condiţiile sociale s-au schimbat, subliniind însă că este dificil, dacă nu chiar imposibil, să se stabilească precis un moment anume când nedreptatea cauzată bărbaţilor prin instituirea unor vârste diferite de pensionare va începe să depăşească necesitatea corectării dezavantajelor situaţiei femeilor.

Semnalăm, de asemenea şi faptul că prin modalitatea de calcul prevăzută de actualul proiect nu ar trebui să rezulte, în nici un caz, o valoare mai mică a pensiilor în plată, stabilite conform Legii nr.19 / 2000.

II. Observaţii de tehnică legislativă.

1. La art. 3 alin. (1) lit. m) cu referire la definirea noţiunii de punctaj anual utilizată în calculul pensiilor (secţiunea 6), precizăm că punctajul anual este numărul de puncte realizat de asigurat pe parcursul unui an calendaristic, pe perioada efectivă cât acesta a lucrat şi a achitat contribuţia de asigurări sociale, fără a se determina prin împărţirea la 12.
În situaţia în care un asigurat îndeplineşte condiţiile de pensionare în cursul anului calendaristic, acesta este frustrat de o sumă care i s-ar cuveni, dacă punctajul se obţine prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare.

Sugerăm reanalizarea noţiunii de punctaj anual.
La alin.(2), pentru un spor de rigoare, propunem întroducerea expresiei ,, pentru care s-a achitat contribuţia de asigurări sociale’’ şi după sintagma ,,fondul de salarii’’.
(......................)

Intregul DOCUMENT, 44 pagini, poate fi citit aici:
Click Link: A V I Z - referitor la proiectul de
Lege privind sistemul unitar de pensii publice


Col. (r) Vasile Burcu
Adica ...si pe Forumuri!
SCMD.freeforums.org
sau,
SCMD MEHEDINTI


_________________________
O photografie pe zi!
_______________________________




Cin' să fie,
cin' să fie?
Comenturi, please!

duminică, 21 martie 2010

Stimati colegi, va propun un nou Forum de discutii si dezbateri ! Cu mult mai usor de folosit!

Am pornit de la urmatoarea postare de pe Forumul nostru de discutii ( SCMD.freeforums.org) :
"Cred ca lumea nu intra pe acest forum de discutii mai ales din cauza ca nu are o interfata foarte intuitiva pentru cei nu prea familiarizati cu forumurile.

Eu am stat cam vreo 10 minute astazi, pana
m-am dumirit ce si cum, si asta fiindca mi-am propus cu tot dinadinsul sa-l descui .

Am mai click- uit si alta data link-ul, dar am inchis pentru ca nu intelesesem dintr-o scurta privire cum functioneaza."
Am raspuns imediat postarii, dar...
nu am mai primit nimic!
Vazand totusi ca prin forum au trecut sute de "vizitatori", dar de ramas/loagat sunt doar... 21, dintre care au "postat" doar ... 6, mi-am zis ca trebuie facut "ceva"! Un nou Forum!

Sa fie in limba romana,
sa aiba o "interfata" atragatoare,
dar mai ales sa fie ...
"usor de descuiat"!

M-am pus ieri pe treaba, a prins partial contur!
Va INVIT sa participati cu IDEI, OBSERVATII,
dar indeosebi... cu PROPUNERI de subiecte etc.etc.!
Poate fi accesat, si chiar folosit, aici: Click Link : http://scmdmh.time2forum.net/forum.htm

sâmbătă, 20 martie 2010

Fie că ne înjură, fie că ne laudă, e bine că ne citesc!

" Cadrele militare disponibilizate
din Mehedinţi se revoltă

Cadrele militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere, organizate în sindicat naţional (SCMD), reacţionează din ce în ce mai des şi mai virulent (verbal şi în scris) la criza socială, economică şi politică.

Filiala Mehedinţi a acestui sindicat (Presedinte: Col. (r) Vasile Burcu, Vicepresedinte: Col. (r) Caileanu Paul, Lt.Col. Marin Mircea şi , av. Branescu Gheorghe, Secretar: Col(r) Dumitrele Dorin) au de cca o lună un blog popriu prin care se exprimă.

În unul din ultimele articole, SCMD Mehedinţi afirmă că "Mister Boc a aruncat in strada oameni supercalificati, a angajat tot soiul de piţifelnici, fătuci şi guguştiuci, "lipsiti de cea mai elementara experienta" pentru functiile care le ocupa doar pe criterii politice, iar noi ne miram de "pagubele"
pe care acestia le genereaza!"


Technorati Tags: Societate, blog, Branescu Gheorghe, cadrele militare, Caileanu Paul, disponibilizate, Dumitrele Dorin, în retragere, în rezervă, Marin Mircea, Mehedinţi, SCMD, sindicat, Vasile Burcu.

03/19/2010 - 05:57 / Posted by admin
PORTAL DROBETA TURNU SEVERIN
MEHEDINTI ROMANIA "

__________________________
De la Admin, la Admin !
__________________________

Articolul postat, intr-un judet "portocaliu",
poate fi interpretat ... "de la caz, la caz"!
Eu te inteleg foarte bine, cunosc pe fond problema!
Cu Baronii puterii, e chiar periculos sa te pui!

Oricum, iti multumesc pentru cele scrise, avand o singura
obiectiune, citez: "reacţionează din ce în ce mai des şi mai virulent (verbal şi în scris) la criza socială, economică şi politică." Aici, cred ca te inseli!
Totdeauna, asa am fost!
Dar... Am si platit destul!

Col. (r) Vasile Burcu

p.s.Remember :
La 12 februarie 2010, scriam primul articol!
La 12 martie 2010, am implinit ... o luna!
Va multumesc tuturor! Impreuna, vom reusi!

" Who you are DOES make a difference!! "

Am gasit ... pe "roarmy230" ! Link :
"Who you are DOES make a difference!!"
Recomand calduros, citirea "mesajului",
impreuna cu cei dragi!
Merita!

DONARIS

vineri, 19 martie 2010

SCMD, la ora bilanţului !

Scurt bilant al activitatii SCMD
in perioada 01.10.2009 - 15.03.2010


1. Organizare:

• Constituirea si legitimarea a 37 de filiale (6 in Bucuresti)

• Pregatirea constituirii altor 24 de filiale (2 in Bucuresti) - in curs de legitimare

• Organizarea activitatii Secretariatului, elaborarea si emiterea documentelor necesare inscrierii in sindicat si legitimarii filialelor; tiparirea legitimatiilor de membru de sindicat , confectionarea stampilelor filialelor

• Realizarea unui site de Internet (blog) al SCMD, cu pagini destinate filialelor

• Traducerea si adaptarea modelului de ROF (Regulamentul de Organizare si Functionare), care va fi postat pe site pt a fi completat de filiale

• Organizarea colaborarii filialelor din acelasi judet sau din judete apropiate

2. Economic:

• Declansarea actiunii de depistare in Bucuresti si judete, si realizarea repertoriului proprietatilor abuziv instrainate ale militarilor, rezultate din contributii ale ofiterilor si subofiterilor, donatii ale militarilor, donatii regale, etc. in vederea recuperarii lor de catre ministerele de resort si trecerii in custodia SCMD pentru organizarea de asezaminte de sanatate si baze de odihna si tratament pentru militarii in rezerva si in retragere

• Sprijinirea financiara a organizarii activitatii filialelor prin cooperarea in domeniu a secretarilor acestora cu vicepresedintele trezorier

3. Juridic:

• Strangerea probelor si alcatuirea actiunilor in vederea chemarii in justitie a numitilor Emil Boc si Mihai Seitan pentru discriminarea categoriei socioprofesionale a militarilor, insulta si calomnie

• Strangerea probelor si intocmirea actiunii in vederea obtinerii prin justitie a restituirii sumelor abuziv retinute prin impozitare din salariile compensatorii atribuite tuturor categoriilor de militari trecuti in rezerva anticipat

• Strangerea probelor si intocmirea actiunii pentru impunerea respectarii dreptului la asistenta medicala gratuita pentru toate categoriile de militari, restituirea sumelor abuziv incasate in ultimii 3 ani din pensii si salarii drept contributie pentru sanatate, renuntarea la abuzivul sistem al “coplatii” si pedepsirea vinovatilor

4. Actiuni in derulare:

a) Impotriva consecintelor Legii 329/2009:

• Elaborarea si inscrierea la Senat in regim de urgenta a initiativelor legislative nr. 591/24.11.2009 si 592/25.11.2009 privind abrogarea art. 17-26 din Lege, reincadrarea in munca si acordarea de reparatii financiare celor prejudiciati; s-a obtinut sustinerea de catre o majoritate parlamentara si de catre comisiile Senatului, urmand a fi supuse votului in plen in cursul acestei luni

• Deschiderea actiunii in justitie prin dosarele inscrise la TMB 49689/3/2009 si 49780/3/2009, actiuni in civil solicitand recunoasterea existentei neconcordantei intre legislatia europeana si cea interna si amendarea vinovatilor, cu amenda in cuantum zilnic in favoarea sindicatului pana la reglementarea printr-o noua lege a situatiei. Ne aflam in faza finala urmand ca in caz de pronuntare impotriva sindicatului (fapt absolut improbabil) sau derobare de raspundere, sa mergem la CEDO.

b) Impotriva Legii sistemului unitar de pensii si a ofensivei imagologice si psihologice declansata impotriva militarilor :

• s-au elaborate documentare si nota de protest privind situatia reala a pensiilor militare, drepturile si privatiunile militarilor, trimise tuturor mijloacelor media si parlamentarilor.

• S-a sustinut si se sustine necesitatea legilor ocupationale separate, mentinerea legilor 164/2001 si 179/2004 ca legi elaborate in baza negocierilor de aderare a Romaniei la NATO si UE.

• S-au purtat discutii in cadrul grupurilor parlamentare, comisiilor din Senat si prin filiale cu senatorii si deputatii din judete, demonstrandu-se caracterul anticonstitutional, antiNATO, antiUE, si lovirea de nulitate a legii Boc-Seitan-Sarbu

• S-au purtat discutii in acelasi sens cu ministrii muncii, apararii, administratiei si internelor

• La initiativa Filialei 1 Bacau s-a solicitat si sprijinul BOR

• In ceea ce priveste campania mediatica, au fost informate toate mijloacele media prin comunicate si documentare, si s-au desfasurat actiuni de contracarare imagologica la Realitatea TV, B1 TV, PRO TV, Antena 3, TVR 2, TVRMC, TVRME si posturile locale judetene

5. In privinta relatiilor cu ONG-urile militare si alte ONG-uri:

• SCMD poarta tratative in vederea integrarii ca filiale a Asociatiei Nationale a Magistratilor Pensionari, Asociatiei Diplomatilor Profesionisti, ROMIL si Asociatiei Avram Iancu de la Oradea.

• In ceea ce priveste relatia cu ANCMRR, Federatia Militarilor din Romania si alte ONG-uri ale militarilor in rezerva si in retragere, SCMD le va acorda tot sprijinul in masura in care acestea nu vor atrage militarii in aventuri politice.

6. Succese de ultima ora:

• SCMD a contribuit prin campanie mediatica si lobby in Parlament la recunoasterea prin lege a calitatii de militar militarilor angajati pe baza de contract

• Constatand insa caracterul manipulator, de amanare a reparatiilor cu cinci ani si atragere a MAC-ilor intr-o aventura politica, a legii mentionate, aflata in faza de promulgare, SCMD va milita pentru recunoasterea imediata a calitatii de VETERANI (din Angola, Iraq, Afganistan, etc) a MAC-ilor

7. In acest moment SCMD se afla in faza inaintata de patrundere pe cale federativa in comunitatea Federatiei Europene a Muncii.

Honor et Patria! Vae victis!

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Publicat de Sindicatul Militarilor
_________________________

Este mult, este putin ?
Eu cred ca este bine !
Mi-am recapatat increderea!
Impreuna, uniti vom invinge!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Col. (r) Vasile Burcu

joi, 18 martie 2010

Directorul aeroportului din Timişoara, fost comerciant de textile!

În România, orice nebun poate întoarce avioanele din zborAmeninţarea cu bombă făcută de Vasile Anghelescu, bolnav psihic, a întors un avion din zbor şi a provocat haosul pe aeroportul din Timişoara. Directorul aeroportului din Timişoara, PDL-istul Cornel Sămărtinean, fost comerciant de textile, a gestionat catastrofal o situaţie de urgenţă.Cornel Sămărtinean, directorul Aeroportului Internaţional din Timişoara, se află din funcţie de aproximativ trei luni, când a fost numit în locul lui Alexandru Chirilă. Are 43 de ani şi, înainte de a se afla la cârma aeroportului, s-a ocupat cu afaceri de comerţ cu textile. A avut însă un atu mult mai important decât experienţa profesională, şi anume calitatea de membru în Biroul Permanent Judeţean al PD-L Timiş.MIG-urile de la Câmpia Turzii au escortat aeronavele ameninţate cu bombă de la Timişoara
Două MIG-uri de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii au escortat aeronaele ameninţate cu bombă de la Timişoara. Militarii au aplicat procedura standard în cazul alertelor de tip terorist.
_________________________

Iata unde am ajuns!
Un "comerciant de textile", director de aeroport!
La prima "confruntare" cu o situatie creata de un
nebun, pdl-istul/ Big Director, se smiorcaie ca nu are
"experienta"! Ai dreptate musiu, dar asta nu stiai?
Ma intreb, dincolo de nervii cetatenilor, autoritatilor implicate sa rezolve "cauza", cine PLATESTE COSTURILE?

Mister Boc a aruncat in strada oameni supercalificati, a angajat tot soiul de piţifelnici, fătuci şi guguştiuci, "lipsiti de cea mai elementara experienta" pentru functiile care le ocupa doar pe criterii politice, iar noi ne miram de "pagubele" pe care acestia le genereaza!

Zilele trecute, ma enervam cu 2-3 postari mai jos,
cu privire la "O fostă barmaniţă numită de PD-L şefă peste fonduri de miliarde de euro"! Ei si ?
Am ramas cu nervii! Poate nu va trece multa vreme,
si vom afla de un nou caz...Ritzi!

Revoltatul de serviciu,
Col. (r) Vasile Burcu_________________________
UPDATE:
_________________________

Va este dor de Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice din Romania? Colegii de la SIBIU preiau un ARTICOL excelent, semnat de Colonel (r) Marian Constantin, doctor în ştiinţe militare, fost şef al serviciului pensii militare din Ministerul Apărării Naţionale. Cititi integral aici! Clik Link: ...parerea unui specialist!




Cititi integral aici! Clik Link: Participarea SCMD la dezbaterile din Comisa pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senatul Romaniei SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Biroul Operativ

miercuri, 17 martie 2010

Consiliul Superior al Magistraturii vs Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice

Magistraţii români amendează proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice datorită nerespectării normelor comunitare, a jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului şi Curţii Constituţionale, a nerecunoaşterii riscurilor profesionale, a ignorării incompatibilităţilor şi interdicţiilor pe care le presupun activităţile desfăşurate în cadrul sistemului judiciar, a încălcării principiului neretroactivităţii legii, precum şi al nediscriminării.(............)În România există cca. 150.000 de pensii speciale, care totalizează un efort bugetar de cca. 10 miliarde lei, din care în august 2009, potrivit datelor furnizate de CNPAS, existau doar 2.488 de persoane provenite din magistratură care beneficiau de pensie. Efortul anual cu pensiile din magistratură nu depăşeşte cifra de 60 milioane euro.

Existenţa unor sisteme de pensii speciale, aplicabile unor categorii profesionale diferite este în deplină concordanţă cu prevederile internaţionale.

Este necesar însă să fie evitată apariţia unor noi forme de discriminare între categoriile care desfăşoară activităţi supuse unui risc special şi cu o importantă deosebită în arhitectura socială.

Consiliul Superior al Magistraturii va transmite de urgenţă aceste amendamente Primului Ministru, Ministerului Justiţiei, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, comisiilor juridice ale celor două camere ale Parlamentului României, şi le va susţine în faţa acestor instituţii.

Consiliul Superior al Magistraturii solicită de urgenţă Primului Ministru al României o întrevedere pentru ca propunerile sistemului judiciar să se regăsească în noul proiect de lege.

Un ARTICOL bine scris,
care merita a fi citit INTEGRAL aici:
Clik Link: Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice
__________________________
REMEMBER! Ei au fost "initiatorii"
acestui Proiect de Lege, facut cu picioarele!
Proiect cotroversat, proiect care a varsat fluvii de ura!
Spre stiinta, pomenire, si vesnica amintire!
Click Image to Enlarge!
_________________________
STIRE de ultima ora,
privind "lucratura lui ȘEITAN"!
Adica, ce se mai stie de "projectum"!
(ȘEITAN = unul dintre numele dracului)
Click Image to Enlarge!

A consemnat pentru domniile voastre,
Col. (r) Vasile Burcu
p.s.Treceti zilnic pe "aici",si prin Forumul SCMD,
deoarece va promit ca prin munca "patriotica",
cu "salut voios de pioner", sa va tin la curent cu...
NEWS, Actualité, adica....information récente,
communiquée par les médias, ori.... "π surse"!.

marți, 16 martie 2010

APROPÓ de Blogul SCMD, Forum... ambele: ... "free"! APROPÓ, de cheltuirea banilor!


Guvernul a aprobat luni strategia nationala eRomania, care promite modernizarea statului prin informatizarea interactiunii cu cetătenii si companiile, prin intermediul unui portal care sa cuprinda zeci de servicii publice in format electronic, alocand circa jumatate de miliard de euro pentru anii 2010-2013. Dincolo de aceasta promisiune insa, lucrurile sunt blocate, iar bugetul ministerului comunicatiilor nu are acum decat circa 3-4 milioane euro. Autoritatile asteapta rectificare bugetara sau ca firmele castigatoare sa vina cu credite solide de la banci pentru a demara lucrarile la un proiect prin care s-au promis 20 de servicii publice in format electronic pana la finele lui 2009.

Potrivit strategiei eRomania aprobate de Executiv, pentru acest proiect vor fi alocati in 2010 245,1 milioane lei, in 2011 se vor aloca 714,5 milioane lei, in 2012 - 575,8 milioane lei iar in 2013 - 364,8 milioane lei.

Director MCSI, despre aprobarea strategiei eRomania:
Fara buget nimeni nu poate face nimic

Informeaza: HotNews.ro

Personal, ma bucur!
Problema ar fi ... COSTURILE!

Mai ieftin, pe saracia asta,
nu s-ar putea? Aici e PROBLEMA!
Cum "cheltuim" banii pe care nu-i avem?!
Cum si cine "manageriază" prioritatile ministerelor, guvernarii?! Aici sunt banii dumneavoastră!

Col. (r) Vasile Burcu
_________________________
UPDATE:
Mintea romanului de pe urma!
Cititi aici, inclusiv comentariile:
_________________________
Sandu, ministrul Comunicatiilor: Cei 500 milioane euro pentru eRomania nu sunt pentru un simplu site si implica si fonduri structurale. Emil Boc: Nu sunt fonduri in prezent pentru eRomania

Citeşte şi dă mai departe!

Azi, Marti, 16.03.2010, orele 10.00 - SECRETARUL GENERAL al SCMD,D-l Col. (r) dr. Monac Constantin: in direct la ANTENA 3 !

luni, 15 martie 2010

Ceva nu este in regulă! Indiferenta, ne poate costa enorm!

Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejan, a solicitat, luni, prezenta ministrului de Interne Vasile Blaga in zona, in conditiile in care nu maghiarii, ci romanii sunt minoritari in aceasta regiune si au nevoie "de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman'',
relateaza Agerpres.
''Solicitam ca ministrul de Interne sa vina cat mai repede in zona. De asemenea solicitam infiintarea unei comisii parlamentare care sa analizeze situatia creata in urma acestor manifestari'',
a spus liderul spiritual al romanilor din regiune, care s-a referit astfel la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, de la Sfantu Gheorghe, unde s-a cerut oficializarea limbii maghiare, si la inaltarea steagului secuiesc pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.

El a afirmat ca romanii doresc sa traiasca in buna intelegere cu maghiarii, dar a subliniat ca cei care sunt minoritari aici sunt romanii si ei au nevoie de protectie din partea statului roman.
''Noi, romanii din aceasta parte de tara, dorim sa traim in relatii bune cu maghiarii de aici si dorim sa se pastreze aceeasi masura, conform legislatiei europene, si pentru unii, si pentru altii. De remarcat ca in aceasta zona nu maghiarii ci noi, romanii, suntem minoritari si noi avem nevoie de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman'',
a conchis IPS Ioan Selejan.

Peste 250 de primari, viceprimari si consilieri din Harghita, Covasna si Mures, majoritatea de la Partidul Civic Maghiar, au solicitat, vineri, la Sfantu Gheorghe, oficializarea limbii maghiare si declararea zilei de 15 martie ca zi nelucratoare pentru maghiari.

De asemenea, in cursul zilei de luni, pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc a fost inaltat steagul secuiesc care va flutura, de acum incolo, alaturi de drapelul Romaniei.

Articol preluat de pe HotNews.ro

Stimati colegi din SCMD,
Stimati oameni de bine din Ardeal

Care este situatia reala din Transilvania?
Avem de-a face cu mintile infierbantate ale
unor "capete cat nuca", sau IPS Ioan Selejan
TRAGE un "Clopot de alarma", nu DOAR Ministrului
de Interne Blaga?

Asteptam cu nerabdare OPINIILE voastre,
ale celor din Ardeal, din toata Tara!
Va invit sa postati COMENTARII,
sau sa intrati pe FORUM!

Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

p.s.:Cel mai mare pacat fata de oameni, nu este ura... ci indiferenta fata de ei. Indiferenta este esenta inumanitatii.
George Bernard Shaw
_________________________
U P D A T E :
_________________________

Liderul Batalionului Secuiesc al Noii Garzi Maghiare,
Balazsi Pal Gergely, a fost retinut luni de politisti, dupa manifestarile studentilor maghiari din Cluj, pentru ca avea pe uniforma insemne fasciste.

Mesajul inscriptionat pe bratul acestuia, "Meine Ehre heißt Treue" - "Onoarea mea este loialitatea", a fost motto-ul SS-ului, relateaza CityNews.ro.

Mai multe, cititi AICI:
1. Liderul Garzii Secuiesti a fost retinut de politie, dupa ce a marsaluit in Cluj cu inscriptia SS pe brat - Meine Ehre heißt Treue

2. Liderul Garzii Secuiesti, ridicat de politisti

3. Rechtsextreme Symbole und Zeichen

4. Schutzstaffel

Rechtsextreme_Symbole = Simbolurile
extremei dreapta

Col. (r) Vasile Burcu

duminică, 14 martie 2010

Ştiri care ne revoltă!

O fostă barmaniţă a fost numită de PD-L şefă peste fonduri de miliarde de euro. Anca-Cristina Zevedei a fost numită de Mihai Şeitan director interimar al autorităţii de management, instituţie subordonată Ministerului Muncii care gestionează fonduri europene pentru resurse umane în valoare de 4,2 miliarde de euro, scrie Inpolitics.

La doar 34 de ani, Cristina ocupă o funcţie importantă în organizaţia de femei a PD-L şi este căsătorită cu un om de afaceri apropiat de primarul sectorului 6, Cristian Poteraş.

Acum patru ani, presa a dezvăluit că Zevedei a lucrat ca barmaniţă la Bistro Ateneu, lângă Ateneul Român.

Ulterior s-a lansat în afaceri, deschizându-şi o agenţie de fotomodele, un salon de frumuseţe, în incinta unui celebru hotel din Capitală, dar şi o agenţie de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Sursa si materialul video: Link: Fostă barmaniţă, numită de PD-L şefă peste fonduri de miliarde de euro (VIDEO)

Cititi si urmatoarele:
1. PDL numeste o fosta barmanita sefa peste fonduri de miliarde de euro

2. Bani obtinuti cu foarfeca si foehnul

3. DIN BARMANITA IN SPUMA PD-ULUI
_________________________
Cred ca ne vom imbolnavi cu capul!
Este incredibil cata bataie de joc poate exista!
Oameni cu studii, supercalificati, aruncati in strada!
Posturi cheie, aducatoare de bine pentru tara, popor, date pe mana unor impostori in ale stiintei administratiei!
Quo vadis, Romania?
Quo vadis, Boc?

Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

joi, 11 martie 2010

Se cauta 11 miliarde de lei! Găsitorului recompensă!

Premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul vrea un fond national de investitii care sa poata pune la dispozitie resurse financiare pentru proiecte majore. Problema e ca, in acest moment, Romania mai are un instrument similar: Fondul National de Dezvoltare (FND), creat in 2006. Un fond alimentat cu 11 miliarde de lei din privatizarea BCR si alte privatizari.Destinatia reala celor 11 miliarde de lei este insa un mister. Declaratiile oficialilor sugereaza ca banii, destinati exclusiv investitiilor - potrivit legii, ar fi acoperit deficitul bugetar in ultimii trei ani. Ramine ca autoritatile in drept sa stabileasca daca este vorba de o uriasa deturnare de fonduri sau daca banii au fost mutati de la investitii catre plata salariilor si pensiilor printr-o inginerie contabila legala.

Informatia pe scurt:

1. FND a fost constituit in 2006, de Guvernul Tariceanu, pentru a directiona catre investitii banii rezultati din privatizari
2. Suma prevazuta pentru alimentarea FND se ridica la cel putin 11 miliarde lei
3. Legea de functionare a FND prevede ca banii pot fi trasi doar pentru lucrari de investitii
4. Un calcul simplu, realizat pe baza tuturor HG-urilor prin care s-au tras bani din Fond, arata ca doar circa 700 de milioane de lei au fost alocati pentru investitii. In 2009, ordonatorii principali de credite nu au solicitat sume din acest Fond
5. Diferenta de peste zece miliarde de lei nu este asumata de nici un reprezentant al ultimelor 3 guverne
6. Ministerul Finantelor sustine ca banii din Fond au fost folositi pentru acoperirea deficitului bugetar
7. Fondul National de Dezvoltare trebuie reintregit, banii trebuie pusi la loc
Informeaza HotNews.roPentru Guvernanti nu există Lege!
Ei pot să facă orice, nu dau socoteală!
Mass-media se aprinde,
precum focul de paie!
Apoi, totul se uită, se trece sub tăcere!
Iar noi... noi plătim, plătim, plătim ...

Situatia dosarelor SCMD! Aici sunt banii dumneavoastra!

Din pacate, asta e Romania!
Aici am ajuns! Fiecare adevar, act de dreptate, trebuie in zilele apocaliptice ale unei democratii bezmetice, sa fie RECONFIRMAT de catre instantele de judecata!
Bataie de joc inimaginabila, timp si nervi irositi de pomana, dar si mari cheltuieli de judecata!Vom urmari evolutia acestor DOSARE!
Speram ca JUSTITIA, sa faca dreptate!

Col. (r) Vasile Burcu
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

p.s.Pentru o buna vizualizare, clik pe imagine!
Este vorba de dosarele: 49689/3/2010 si 49780/3/2010.

miercuri, 10 martie 2010

De ce Blog? Ce facem cu banii? Raspund unor "cozi de topor"!

Conducerea SCMD a preferat folosirea ca "pagina principala Web" a "Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate" un site "blog", cu platforma "blogger", inclusiv pentru filialele din teritoriu, din motive temeinice, obiective:

1. Costuri mult mai mici de realizare fata de un site. Daca un site clasic costa de la 1000 euro in sus, un site de tip blog ajunge la ..."hei-rup-ul patriotic" al celor care se pricep! Deci: COSTURI ZERO!

Banii care se strang,in principal din COTIZATII, sunt folositi transparent, judicios si in scopuri bine definite. CONSILIUL Director al Sindicatului, Birourile operative din teritoriu, fac si ei tot “munca patriotica”. NIMENI dintre acesti "lideri de sindicat" nu e platit! Sunt utilizate telefoanele personale, masinile personale, precum si timpul liber al fiecaruia!

2. In cazul unui site de tip blog, costul gazduirii este zero, acesta fiind "gazduit free", pe platforma blogger.

3. Indexarea sitului de tip blog, se face mult mai rapid decat a unui site clasic.

4. Optimizarea siteului de tip blog, este mai lesne de realizat decat a unui site clasic.

5. Administrarea unui site de tip blog este mult mai usoara.

6. Timpul de realizare a unui site de tip blog este foarte scurt.

Consider ca ARGUMENTELE enumerate, ne fac mândri că in locul unor "pagini Web" de mii si mii de euro, sau sute de mii euro, asa cum au guvernantii nostri dragi, folosim credem cu mai multa eficienta, site-uri free, in care muncim cu drag!

Iar celor care arunca cu pietre in Sindicatul SCMD privind cotizatia de "120 lei/an", adica "10 lei/luna", semanand nejustificat suspiciuni cu privire la folosirea banilor, le facem cunoscut ca habar nu au ce vorbesc, sunt eventual din categoria celor care "s-au prajit" cu altii, "dau din propria lor casa", ori au "sarcini bine precizate", de tipul "dezbina si stapaneste"!

Col. (r) Vasile Burcu
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

p.s.: Din motive de "mai sus",
propun Conducerii SCMD sa folosim in
continuare "blogul"! Sa fim mandrii,
ca suntem bloggeri!

marți, 9 martie 2010

Cine nu e cu noi, e impotriva noastra !

Zilele lui Mircea Geoana la sefia Senatului par sa fie numarate, democrat-liberalii avand un plan serios prin care fostul sef al PSD sa devina si fostul sef al Camerei superioare a Parlamentului.Astfel, "Planul A" al PD-L este ca, in cazul in care social-democratii nu se vor prezenta nici marti la sedinta Biroului Permanent al Senatului, sa ceara revocarea respectivei structuri de coordonare, sub motiv ca boicoteaza activitatea parlamentara, arata Gandul.

PD-L si UDMR sustin revocarea lui Geoana de la sefia Senatului

Daca insa social-democratii se vor infiinta la sedinta, democrat-liberalii vor pune in aplicare "Planul B": introducerea pe ordinea de zi a plenului de miercuri cererea de revocare din functie a lui Geoana, lucru ce, destul de probabil, va fi refuzat de presedintele Senatului...Geoana.

Insa PD-L atat va astepta: "Daca Geoana refuza sa introduca pe ordinea de zi cererea noastra, chemam chestorul si il scoatem afara din sala", a declarat pentru publicatia citata senatorul PD-L, Mircea Andrei.
Integral Link aici: Planul PD-L anti-Geoana: Chemam chestorul si il scoatem afara din sala!
___________________
Comentariu anonim:
___________________
Cine nu e cu noi, e impotriva noastra .......

"Chemam chestorul si il scoatem din sala " - ?! Buuun ! Dar de ce nu scoateti voi in afara legii, toate partidele politice care NU sint de acord cu voi, domnilor de la PD? Iar pe cei indezirabili, vezi Geoana, Ponta, Crin Antonescu si care-or mai fi, scoateti-i si din tara ! Pai, unde se trezesc ei aici ?! Doar PD-ul este cel mai "democrat", cel mai "reformator" si mai "cinstit" partid din tara asta ! Merita sa fie UNIC, sub conducerea UNICULUI reformator pe care l-a cunoscut istoria acestei tari ! Nu conteaza ca CINCI MILIOANE de romani l-au votat pe Geoana ! Nu conteaza ca la alegerile parlamentare PSD-ul a avut cistig ! Nimic nu mai conteaza in tara asta ! Cine NU e cu noi, e impotriva noastra si bineinteles tarii ! AFARA cu EI !
Boby 23,Rank user: x5,astazi, 11:48
__________________

Situatia este pe zi ce trece, tot mai grava!
Tot mai multe SINDICATE isi anunta un calendar
al protestelor! Vine primăvara, se mişcă ţara!
Dar Guvernantii nu vad, nu aud, nu pricep!
Ei au cu totul si cu totul, alte preocupari!
Vai noua, biet popor roman!

A consemnat pentru domniile voastre,
Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

luni, 8 martie 2010

SCMD, invitat la dezbateri publice, de catre Senatul Romaniei!

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD), isi dovedeste VIABILITATEA! Conducerea SCMD, a fost invitata marti, 09 martie a.c., la Senatul Romaniei, pentru dezbateri pe marginea Legii privind sistemul unitar de pensii publice! Vom astepta cu rabdarea necesara, rezultatele. Uram mult succes, echipei de negociatori!
Stire preluata, de pe SINDICATUL MILITARILOR!

ATENŢIE, Guvernanţi!
Mai bine previi, decat să tratezi!

Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin
________________
UPDATE:
miercuri, 10 martie 2010
________________

Delegatia SCMD la Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senatul Romaniei
In ziua de 09.03.2010, incepand cu orele 10.00, Secretarul general al SCMD, Dl. Monac Constantin si Vicepresedinta SCMD, Dna Cobuz Elena, au participat la sedinta Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala din Senatul Romaniei, la dezbaterile de la urmatoarele puncte de pe ordinea de zi:

• Pct. 7 – Dezbaterile pentru avizarea Propunerii legislative de abrogare a cap. IV din Legea 329/2009, unde delegatii nostri au adus argumente pertinente privind neconstitutionalitatea si nelegalitatea cap. IV din legea mentionata. Comisia a dat un aviz pozitiv pentru abrogarea cap. IV. Urmeaza intocmirea raportului de catre Comisia pt buget, finante, activitate bancara si piata de capital, in cursul saptamanii viitoare. SCMD va participa si la dezbaterile respectivei Comisii.

• Pct. 9 – Dezbateri asupra Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice. Delegatia noastra a propus scoaterea precizarilor referitoare la militari si politisti din continutul proiectului de lege. S-au adus multiple argumente, au fost provocate dezbateri aprinse pro si contra. Dezbaterile vor continua si in zilele urmatoare, pana la intocmirea raportului final al Comisiei.

SECRETAR GENERAL AL SCMD,
Col. (r) dr. Constantin MONAC
Publicat de Sindicatul Militarilor la miercuri, martie 10, 2010
___________________
Delegatia SCMD formata din Dl. Constantin MONAC – Secretar general, si Dna Elena COBUZ - Vicepresedinte, impreuna cu urmatorii membri de sindicat, domnii generali:
• Mihail POPESCU
• Florin PINTA
• Vasile BAETELU

a participat in ziua de 09.03.2010, intre orele 15.00 – 18.00, la dezbaterea organizata la Senatul Romaniei, sub conducerea presedintelui Senatului, Dl. Mircea GEOANA.

Dezbaterea s-a purtat pe tema Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice, avand ca participanti pe membrii Comisiilor pentru munca, familie si protectie sociala de la Senat si Camera Deputatilor, reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor si ai unor organizatii neguvernamentale.

Delegatia noastra si-a exprimat si a sustinut cu multiple argumente punctul de vedere al SCMD: scoaterea din continutul Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice a prevederilor referitoare la militari si politisti si ramanerea in vigoare a Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat si a Legii 179/2004 privind pensiile politistilor, legi elaborate in spiritul legislatiei europene in domeniu.


SECRETAR GENERAL AL SCMD,
Col. (r) dr. Constantin MONAC

Publicat de Sindicatul Militarilor la miercuri, martie 10, 2010

Vine primăvara, se mişcă ţara!


Sindicaliştii de la "Carte Alfa" încep, de miercuri, pichetările în teritoriu, nemulţumiţi de proiectul Legii pensiilor şi de Legea salarizării unitare, urmând ca în ziua votului Legii pensiilor din Camera Deputaţilor să organizeze un miting în Capitală, la care vor participa 10.000 de oameni.

Comitetul confederal al Cartel Alfa a decis luni începerea de miercuri a protestelor în teritoriuastfel că în 10 martie vor fi pichetări în judeţul Timiş, pe 11 martie în Satu Mare, Dolj, Dâmboviţa şi Botoşani, în 12 martie în Vrancea urmând ca reprezentanţii celorlalte judeţe să hotărască data protestelor în perioada următoare, a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a adăugat că, în această perioadă, vor avea loc dezbateri ale sindicaliştilor din judeţe cu parlamentarii
cu privire la "Legea pensiilor"
şi la "Legea salarizării unice".

Informeaza: Mediafax.ro

duminică, 7 martie 2010

Pornind de la "datoria externă" a Romaniei, solicit un "Raport despre starea naţiunii"!

Remember 1:
Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, vineri 5 martie a.c., că, dacă guvernul Boc nu va reuşi "să ţină lucrurile sub control", România
s-ar putea trezi în situaţia de a mai face un împrumut la sfârşitul lui 2010
, pe lângă cel contractat deja cu FMI.

Remember 2:

Conform BNR, datoria externă totală a României a crescut cu 8,7% la finalul lui 2009, ajungand la 78,66 miliarde euro! Curata nebunie!




Conform aceleiasi surse BNR, acesta este trendul pe 12 luni al datoriei externe pe termen mediu si scurt!



Remember 3:

În 1982, datoria externă a României era de aproximativ 12 miliarde dolari. Între 1971-1982, datoria externă a României a crescut de la 1,2 miliarde dolari la aproape aproximativ 12 miliarde. Ceauşescu s-a văzut pus în situaţia de a nu-şi putea plăti creditorii occidentali, iar ţara a fost declarată în incapacitate de plată.


Nicolae Ceauşescu a dispus achitarea rapidă a datoriilor externe, fără a mai lua noi credite. În acest scop, o mare parte a producţiei agricole şi industriale a ţării a luat calea exportului, privându-se astfel populaţia până şi de cele mai elementare alimente şi bunuri de consum.
Începând cu anii 1986-1987 se instituie raţionalizarea produselor de bază. Benzina şi alimentele de bază precum pâinea, uleiul, zahărul, făina, orezul au început să fie distribuite pe bonuri sau cartele. Domnilor, vreti sa repetam istoria?

Plata întregii datorii externe, în valoare nominală de 60 de miliarde de lei adică "10 miliarde dolari", se încheie în vara lui 1989, cu câteva luni înaintea căderii regimului comunist. Nicolae Ceauşescu organizează un "referendum" prin care introduce în Constituţia României "interdicţia de a contracta împrumuturi externe". Pentru a evita deprecierea leului, Ceauşescu a continuat exporturile excesive, "acumulând aur" în Banca Naţională. Ne spune cineva ce s-a ales de acesti bani? Si inca mai avem de recuperat din creanţele externe, 1,2 miliarde de dolari!

Remember 4:

La sfîrşitul anului 1989, în Trezoreria Statului existau circa 3 miliarde de dolari şi România avea de încasat de la alte ţări aproape 8 miliarde dolari.


Din această sumă, în primăvara anului 2005 Guvernul Tăriceanu I (P.D., P.N.L, P.C. şi U.D.M.R.) a renunţat – fără înştiinţarea şi acordul Poporului Român, sau măcar al Parlamentului – la aproape 3 miliarde de dolari, reprezentînd datoria Irakului pentru investiţiile realizate înainte de anul 1990.


Asa s-a scris istoria!
Adevăruri uitate, voit denaturate!
In numele democratiei, doar ură, dezbinare, manipulare si dezinformare, coruptie si hotie la drumul mare!

Avand in vedere incapacitatea Guvernului de a gestiona criza care devine tot mai împovărătoare pentru majoritatea romanilor , că apar doar măsuri de reducere a veniturilor populaţiei şi a consumului, solicit Presedintelui, Primului Ministru, să facă o "declaraţie publică" despre modul în care s-au cheltuit banii împrumutaţi anul trecut, şi despre situaţia actuală economică şi socială a ţării.

Noi nu dorim să încurajăm o stare conflictuală în România, dar atragem atenţia că nu suntem departe de ceea ce se întâmplă în Grecia, că numai frigul îi mai ţine pe oameni să nu iasă în stradă pentru a protesta faţă de ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Vrem pace sociala,
nu haos si anarhie!

Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

p.s.: Eu stiu ca spre deosebire de preşedintele Statelor Unite, care are curajul şi, în acelaşi timp, şi obligaţia de a prezenta anual un "raport privind starea naţiunii americane", la noi în România, preşedintele Traian Băsescu, la fel ca preşedinţii precedenţi - Iliescu şi Constantinescu - niciodată nu au venit în faţa poporului român, sau măcar în parlament, să prezinte un "raport privind starea naţiunii"! Poate ca ACUM, inainte de un posibil COLAPS, se va razgandi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri