11.12.2011.
Băsescu: Eu mi-am asumat informarea CE că ROMÂNIA VA ADERA LA ACORDUL PENTRU SALVAREA EURO. Dacă Parlamentul hotărăşte altceva e problema lui.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că şi-a asumat informarea Comisiei Europene în legătură cu faptul că România va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, şeful statului menţionând că dacă Parlamentul vrea altceva, este treaba legislativului.
"Eu mi-am asumat informarea Comisiei că România va adera la acest acord. Dacă Parlamentul hotărăşte altceva, e problema lui",a spus Băsescu.
El a menţionat că, în calitate de şef de stat, nu putea să aibă altă atitudine, ştiind care sunt riscurile.
Şeful statului a spus, totodată, că va susţine includerea în Consituţie a prevederilor acordului interguvernamental până la sfârşitul anului 2012.
"Termenul e sfârşitul anului 2012. Nu ai îndeplnit toate condiţiile, nu intri în acord. Iar acastă responsabilitate să şi-o asume cine vrea. Eu voi susţine că trebuie să rezolvăm această problemă",a mai spus Băsescu.
Preşedintele a subliniat că România trebuie să evite o dezbatere pe tema acordului interguvernamental în necunoştinţă de cauză.
"În România trebuie să evităm o dezbatere în necunoştinţă de cauză. Ar fi foarte grav, ne-am dovedi incapabili să înţelegem realităţile Europene şi nu aş vrea ca România să aibă o asemenea apreciere",a spus şeful statului.
El şi-a exprimat speranţa ca Guvernul şi Parlamentul, precum şi membrii Comisiilor de politică externă din Legislativ, să contribuie la dezbateri pe această temă.
"Eu voi participa pentru a susţine necesitateta aderării la acest acord, dar nu aş putea să acopăr tot necesarul de dezbateri, va trebui un efort al întregii clase politice",a spus Băsescu.
El a mai spus că aderarea la acest acord este în interesul României.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că România trebuie să treacă în Constituţie, şi nu în alt act normativ, prevederile privind bugetul şi deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE
Preşedintele Băsescu a subliniat că una dintre prevederile acordului se referă la obligaţia statelor care aderă la acesta de a include în legislaţia naţională angajamentul pentru "buget naţional echilibrat şi în surplus", ceea ce înseamnă că deficitul structurat nu trebuie să depăşească 0,5% din PIB.
UPDATE. Băsescu: Nu avem soluţii, trebuie ca acordul interguvernamental să fie adoptat prin Constituţie
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că acordul interguvernamental stabilit vineri la Bruxelles trebuie adoptat prin Constituţie, el afirmând despre propunerea USL privind adoptarea prin lege: "Doamne Fereşte să fie recomandare a juriştilor care au spus că Geoană rămâne şef la Senat".
El a afirmat că, fiind vorba despre un acord interguvernamental, nu se pot aplica prevederile articolului 148 din Constituţie, care se referă doar la acorduri UE.
UPDATE 2. Băsescu: Pactul de Stabilitate UE recomanda deficite structurale de 0,5% şi bugete excedentare
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că politicienii europeni au ascuns, în timp, faptul că Pactul de Stabilitate şi Creştere la nivelul UE recomanda deficite structurale de maxim 0,5% şi practicarea unor bugete excedentare, aceasta fiind una din cauzele care au dus Uniunea în situaţia actuală.
Şeful statului a spus că politicienii au tot vorbit despre deficit de 3% şi îndatorare de maximum 60% în legătură cu criteriile de la Maastricht.
UPDATE 3. Băsescu: Invitaţia la consultări cu partidele este pentru miercuri
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că invitaţia către partide pentru consultări privind pactul stabilit la Bruxelles este pentru miercuri, el subliniind că este nevoie de o dezbatere importantă a deciziei, la nivelul întregii societăţi.
Preşedintele a mai spus că a chemat partidele pentru miecuri, pentru că luni şi marţi va fi plecat din ţară.
UPDATE 4. Băsescu: În ce priveşte fiscalitatea, rămânem suverani şi nu suntem dispuşi la cedări
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că pactul de uniune fiscală adoptat la Bruxelles nu impune României modificări ale fiscalităţii atât timp cât se menţin parametrii privind deficitele şi datoria publică.
Băsescu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nivelul fiscalităţii nu a fost obiect de discuţie la Bruxelles, întrucât fiecare stat al UE are libertate în acest sens cât timp va respecta parametrii bugetari impuşi prin acordul semnat pe 9 decembrie la Bruxelles. Citeşte mai departe
UPDATE 5. Băsescu: Aderarea la acordul stabilit la Bruxelles nu s-a obţinut uşor, fac apel la responsabilitate
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că aderarea la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles nu s-a obţinut uşor, el făcând apel la responsabilitate din partea politicienilor.
Preşedintele a subliniat că a fost cel mai preocupat lider din zona non-Euro ca şi România să aibă acces la acest acord.
--------------------------------------------------------------------------------
Principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:
Am observat că deja sunt poziţionări legate de ultimul consiliu european. Eu acum aş vrea să vorbesc în primul rând pentru români, pentru că subiectul Uniune este foarte puţin discutat la noi şi cred că este obligaţia mea să fac acest exerciţiu de explicare.
Pentru a înţelege ce s-a întâmplat la Bruxelles ar trebuie să începem cu începutul. De ce am ajuns aici? De ce uniunea este în situaţia de a fi în mare dificultate financiară, de ce analiştii îi plâng prohodul, de ce încrederea este scăzută şi există o disponibilitate tot mai mică de a împrumuta state membre.
Ar trebui să vedem dincolo de moneda euro cum a funcţionat UE în susţinerea monedei sale. Aici, pentru cunoscători, este clar că au existat 2 piloni: pactul de stabilitate şi creştere, care a fost adoptat în 1992. Deşi limitele de 3% deficit şi grad de îndatorare 60% pentru datoria publică figurat în acest tratat, respectarea acestor criterii se bazau pe câteva elemente. Primul era responsabilitatea statului membru. Un alt element era eventuale presiuni ale Comisiei Europene. Şi în sfârşit, dacă exista un motor eficient în respectarea pactului acesta era numai pentru statele din afara zonei euro. Practic, acesta era singurul element coercitiv care făcea statele ca până la intrarea în zona euro să respecte parametrii. În rest, totul ţinea de bunăvoinţa statelor.
România a fost avertizată din 2007 despre riscurile de depăşire a deficitului. Nu existau instrumente, în ţinerea sub observaţie şi control de la nivel european a pactului de stabilitate şi creştere.
3% a fost o cifră adoptată de toţi oamenii politici ca să contruiască Europa socialistă pe datorie. Una din cauzele fundamentale pentru care s-a ajuns la această criză de încredere în statele UE şi cele din zona euro a fost ascunderea miezului pactului de stabilitate şi creştere.
Un alt pilon pe care s-a stabilit avansul UE a fost Agenda Lisabona, stabilită în 2000 cu obiective pe 10 ani. Din păcate, nici Agenda Lisabona nu a avut elemente de coerciţie pentru statele care nu respectau obiectivele. Nici acest al doilea pilon nu avut niciun instrument prin care statele să fie obligate.
Vreau să subliniez că ceea ce am spus nu este o critică, ci o informare de ce am ajuns aici, de ce a ajuns UE aici.
Nu mai văd o motivaţie corectă să acuzăm pe iniţiatori instrumentele de control şi de susţinere a monedei euro. În acelaşi timp, trăgând o concluzie, putem spune că această criză ne-a făcut să descoperim câteva realităţi: nu avem mecanisme care să susţină disciplina bugetara.
Am putut contata că disciplina bugetară nu este suficientă.
Nu s-a observat că s-a ajuns la datorii publice enorme.
Aceste constatări nu au făcut decât să împingă statele UE către găsirea de intrumente. Ori, acest lucru nu se putea face decât aşa cum s-a făcut acum. Printr-o analiză a ce este de făcut, pentru ca statele să rămâna în parametrii fixaţi în pactul de stabilitate şi creştere.
Deciziile care s-au luat în noaptea de 9 decembrie fac din UE un şantier care se reconstruieşte integral. Împing lucrurile către ceva care deja s-a decis:
uniunea monetară se completează cu o uniune fiscală.
Aceste măsuri care urmează să intre în vigoare, obligatori pentru statele euro, şi voluntar pentru non euro, s-a materializat în acordul de uniune fiscală. Aşa se numeşte în acest moment setul de măsuri politice care vor fi transpuse într-un document tehnic.
Prin acest acord, se realizează câteva lucruri: un răspuns european la criză. Deciziile adoptate la ultimul consiliu au câteva obiective. Primul este prezervarea Uniunii.
O destrămare a UE ar reînvia naţionalistmul monetar şi comercial.
Un alt doilea instrument ar fi adoptarea unor mecanisme de solidaritate.
Al treilea element: instrumente de supraveghere bugetară.
Această abordare este de natură să pună capăt populismului, lucru neplăcut pentru mulţi politicieni.
Cam aceasta este înţelegerea pe care eu o dau consiliului care s-a desfăşuat pe 8 şi 9. Miza nu este delegarea competenţei către Bruxelles, dar aceasta este mijlocul prin care poate exista o supraveghere a politicilor fiscale şi economice ale statului. Ţelul ultim al acestor eforturi este mutarea politicilor economice ale statelor către o zonă a sustenabilităţii.
De asemeni, ceea ce s-a adoptat mai reprezintă un lucru important. Este analiza mea: modul cum se vor desfăşura lucrurile în UE în perioada următoare are şi darul de a nu permite să nu fie ţări care să nu ducă politici de calitate, ci se ascund acolo.
Nimeni nu mai poate miza că propria ineficienţă va fi ascunsă de statele cu politici de calitate.
Un alt element decis, dincolo de cele trei elemente de răspuns ale UE în faţa crizei, este reîntoarcerea la normalitate a pactului de stabilitate şi creştere.
Prima măsură: menţinerea bugetelor sau în surplus, având un deficit structural mai mic de 0,5%
Un alt mijloc de asumare a responsabilităţii: încadrare în deficitul maxim de 10% sau excedent este legat de înscrierea acestei regulii în constituţii sau într-un act echivalent.
Obligaţia trebuie realizată până la 31.12.2012. Mai mult decât atât, pentru a se preveni orice aranjament, modul cum va fi în constituţie sau în legislaţie acest obiectiv al pactului va fi analizat şi aprobat de Curtea de Justiţie a UE.
În sfârşit ca toate statele membre ale UE, cu accent pe statele zonei euro, să revină la deficite de maxim 0,5% şi la un nivel de îndatorare de maxim 60%, în conformitate cu un program stabilit de CE.
Aceste prevederi se aplică tuturor statelor membre UE.
În sfârşit, aş face un ultim comentariu legat de cele prezentate: deficitul de 0,5% ca fiind un deficit maxim revine în forţă ca o chintesenţă a revenirii la o situaţia normală a nivelului de îndatorare a statelor
A devenit mult mai scump să nu-ţi plăteştei datoriile decât să continui să împrumuţi bani. Se va trece la o politică de reducere a nivelului de îndatorare,
cu îngheţări de salarii şi pensii,
poate chiar cu reduceri.
Acest acord de uniunea fiscală mai crează şi un mecanism de evitare a erorilor. Nu-ţi mai trimiţi bugetul la Parlament până nu ai o consultare cu CE. De asemeni, execuţia bugetară va fi monitorizată. Statele care sunt în pericol de deficit excesiv, intră sub monitorizare permantent.
N-au fost stabilitate ce sancţiuni se vor aplica.
Ca să fac o sinteză: vreau să ştiţi că acest proiect de acord nu este o noutate absolută. În 2011 Consiliul şi în unele cazuri şi PE au adoptat câteva documente referitoare la guvernarea economică. Acest documente s-au materializat în cinci regulamente adoptate de PE. Toate deciziile din programul de guvernanţă economică au fost adoptate şi
intră în vigoare în luna decembrie.
V-aş mai aduce aminte şi un document: strategia UE 2020 care are obiective legate de educaţie, locuri de muncă şi altele.
Aceste documente se regăsesc într-o formă sau alta în acordul care a fost stabilit pe
9 decembrie.
Eu mi-am asumat informarea Comisiei că România va adera la acest acord. Dacă Parlamentul hotărăşte altceva e problema lui.
Gândul a transmis LIVE TEXT
Stimati colegi,
lucram la o analiza proprie, post-summit UE 8-9 decembrie,
cand a intervenit aceasta
Conferinta de presa.
Sunt socat de multe, din cele aflate!
Voi reveni cu analiza promisa!
Admin
PIB-ul Germaniei, o tara cu o economie remarcabila = 2500 miliarde de Euro;
RăspundețiȘtergerePIB-ul Romanikei, o tara in curul gol = 120 miliarde Euro;
Deci despre ce vorbim? Comparam mere cu pere? Oricum, istoric vorbind, nemtii nu ne au la suflet asa ca...Vedeti Bulgaria care a beneficiat de investitii serioaase din partea acestora si care in curind ne vor lasa cu mult in urma. Noi ii vom ajunge pe albanezi...
...Iar incrucisatorul a ajuns mai tare ca Ceusescu; le stie pe toate!
Excelenta sa, spune textual: Guvernul şi Parlamentul, precum şi membrii Comisiilor de politică externă din Legislativ, să contribuie la dezbateri! Deci TOTI pe cei care ii domina!
RăspundețiȘtergere==============
Am inteles bine:
Poporul nu conteaza!
Poporul nu este capabil de intelegere!
Poporul nu este si nu a fost informat!
Dar cine trebuia sa informeze poporul? Cine se face vinovat de asta? Cine a ascuns atatea si atatea? Excelenta, ma dezamagiti cumplit! Chiar daca ACUM, vreti sa pasati raspunderea DECIZIEI luate pe 9 decembrie catre Guvern, Parlament, Politicieni! Dar, cum bine spuneti, spun si eu: daca si EI vor asta, este treaba lor!
În România trebuie să evităm o dezbatere în necunoştinţă de cauză. Ar fi foarte grav, ne-am dovedi incapabili să înţelegem realităţile Europene şi nu aş vrea ca România să aibă o asemenea apreciere, a spus şeful statului.
RăspundețiȘtergere===========================
Inteleg, Excelenta!
Amaratului de popor, ii revine doar:
===================
citez: ... "o politică de reducere a nivelului de îndatorare, cu îngheţări de salarii şi pensii, poate chiar cu reduceri".
===================
DA! Un popor platitor de taxe si impozite!
Un popor de sclavi! Un popor care nu beneficiaza de conturi in lei sau valute, kilograme de ceasuri si bijuterii, tablouri, masini de lux, alte resurse, ca multi, foarte multi dintre voi, politicienii neamului!
Sunt suparat! Sunt revoltat!
RăspundețiȘtergereStiti de ce? Pentru ca eu stiu ce ASCUND, intre altele, Liderii UE! Stiu ca EI, in majoritate, "naviga" impotriva curentului, impotriva vointei popoarelor lor! Viata va DEMONSTRA asta! Atentie la ce va urma!
============
Felicitari Premierului UK, Cameron! A fost un VETO istoric! Felicitari Liderilor din Ungaria, Cehia si Suedia, care au declarat ca trebuie sa-si consulte parlamentele!
Băsescu: România trebuie să se împrumute cu 16 miliarde de Euro în 2012.
RăspundețiȘtergere................
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să se împrumute cu 16 miliarde de Euro în 2012, respectiv 13,5 miliarde pentru rostogolirea datoriilor anterioare şi 2,5 miliarde pentru finanţarea deficitului de 1,9 din PIB.
"Intenţia este să împrumutăm cât mai puţin Şi aşa trebuie să împrumutăm 13,5 miliarde de Euro pentru a rostogoli datoriile anterioare. Deficitul de 1,9 procente mai înseamnă încă 2,5 miliarde, ceea ce înseamnă că România trebuie să se împrumute de pe pieţe - internă şi externă - 16 miliarde de Euro anul viitor", a spus şeful statului.
Unde sunt comentatorii mancatori de rahat.... unde esti tu tepuitdezacordat, hauhaucezar, polionestelione ??? unde sunteti hahalelelor?????
RăspundețiȘtergereIti spun eu: Tac ca porcu-n cucuruz ca nu au voie sa posteze pe marginea unui asemenea subiect.
RăspundețiȘtergere@Anonim 12 decembrie 2011, 08:01
RăspundețiȘtergereCe pot sa spun ? Astept sa spuna ce stie el si nu stim noi. Sunt atent la ce va urma.
"Admin spunea...
Sunt suparat! Sunt revoltat!
Stiti de ce? Pentru ca eu stiu ce ASCUND, intre altele, Liderii UE! Stiu ca EI, in majoritate, "naviga" impotriva curentului, impotriva vointei popoarelor lor! Viata va DEMONSTRA asta! Atentie la ce va urma!"
Mei nu-l mai deştepteţi pe Cezăruş că ăla-l sună pe-Akordelu şi-uite aşa-ncepe răzbelu. Oare cei doi i-or fi terminat lucrarea lui Bill?
RăspundețiȘtergere@ Admin+all Pana mai ieri era o problema de viata si de moarte ,o problema de interes NATIONAL-intrarea in NATO si UE. Acum de fapt ce vreti? Sa iesim? Cum a aparut un nor de furtuna gata ca la 44 !! Voi vedeti numai invitatiile la masa intinsa cu de toate...e jenant! Poate ca nu o fi procedat bine Base . Sigur trebuia sa-i spuna ferm lui SARKOMERKELL-ca trebuie sa mai astepte un pic pana consulta el pomporul din Bolintin Deal!!!
RăspundețiȘtergereHopa, s-a desteptat oracolul de Timisoara cu nume de imperator! Gata, fiti atenti si luati notitze! Asta-i mai tare ca Mama Omida!
RăspundețiȘtergereFără precedent în Europa
RăspundețiȘtergereE oficial: Guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pentru comasarea alegerilor !
Membrii ASUR susţin că an de an, sute de milioane de lei din bugetele autorităţilor de stat, centrale şi locale, "sunt deturnate de la nevoile reale ale ţării spre a se cumpăra "bunăvoinţa" ierarhilor bisericeşti".
RăspundețiȘtergere"An de an, deşi Sănătatea este sub-finanţată, deşi salariile profesorilor sunt reduse, deşi se închid nenumărate şcoli şi spitale, BOR şi celelalte cultele religioase cunosc un tratament privilegiat, cu toate că: dispun de o avere estimată la peste 3 miliarde de euro şi obţin profituri consistente din activităţile economice desfăşurate,beneficiază de scutiri extensive de taxe şi impozite şi de monopol în domeniul comercializării obiectelor de cult, încasează importante sume de bani fără a emite documente fiscale", se arată într-un comunicat trimis de ASUR.
Pentru a-şi susţine afirmaţiile, ASUR a prezentat o comparaţie a bugetului. Astfel, statul plăteşte salarii, impozite, asigurări de sănătate şi contribuţii sociale pentru aproximativ 46.000 de reprezentanţi ai cultelor, aproximativ 17.000 de preoţi, 19.000 aparţinând "personalului neclerical" şi 10.000 de profesori de religie, un număr aproximativ egal cu cel al medicilor din România.
Fondurile bugetare alocate anual pentru plata preoţilor şi a celorlalţi reprezentanţi ai bisericilor sunt de aproximativ 750 milioane de lei. "Prin comparaţie, aceşti bani ar permite: creşterea cu 60% a salariilor medicilor sau construirea, în numai doi ani, a unui spital regional de urgenţă, reabilitarea secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din 60 de spitale, realizarea anuală a 25 km de autostradă sau acordarea, gratuită, a unui laptop performant fiecarui copil care începe şcoala. Să nu uităm: În România sunt 18.300 de biserici; doar 4.700 de şcoli generale stau la dispoziţia copiilor", se mai anunţă în comunicat.
Apelul este făcut astăzi când plenul Parlamentului dezbate proiectul de buget pe anul 2012.
sursa>
RăspundețiȘtergerehttp://www.cotidianul.ro/apel-catre-parlament-trebuie-finantate-educatia-si-sanatatea-nu-bisericile-166705/
Nebunul cu ochii CRUCIS !
RăspundețiȘtergereAsta se pisa pe noi.
Iar noua ne place !!!
@CEZAR, te citez:
RăspundețiȘtergerePana mai ieri era o problema de viata si de moarte ,o problema de interes NATIONAL-intrarea in NATO si UE.
============
Nu confunda dorinta unor POLITICIENI ai zilei, cu VOINTA POPORULUI! Poporul, inclusiv eu, am fost martori la caratul apei! Pe nimeni nu a interesat ce gandeste, ce vrea POPORUL! Asa s-a intamplat si cu intrarea in UE! Asa este in democratia originala din Romania! Doar ELITELE gandesc, conteaza! Iti place, nu-i asa?
Trepadusii, agentii de influienta, ONG-urile societatii civile (fff bine platite), au facut o infernala PROPAGANDA, manipulare si dezinformare, au tropait ca POPORUL VREA, de se zguduia pamantul. AIUREA, PRIETENI! Abia de acum POPORUL, "norodul, nu tagma jefuitorilor", se va destepta! Cand vede ce s-a ales de el!
RăspundețiȘtergereNemernicii, dorm linistiti!
RăspundețiȘtergereArmate personale, inarmate pana-n dinti, oarecum bine platite, ii pazesc ca pe Sfintele moaste! Au furat, au jefuit la greu, au de unde plati 100 de ani sa traiasca! POPORUL insa, saracit, infometat, cu copii pe drumuri, bolnavi si batrani fara spitale, medicamente, o duce greu, din ce in ce mai greu! Dar TOATE au o limita! Sa-i fereasca Dumnezeu de ce va urma!
Apropo de ONG-uri !!!
RăspundețiȘtergereSa vedeti in Bugetul pe 2012 cat primesc din banii publici, in urma "magariei" stipulate prin Lege! La ce ma refer??? Dupa realizarea "misiunilor" incredintate de catre SPONSORI gen Soros, fiind invatati sa traiasca FFF BINE pe banii altora, au apelat la GUVERNANTI! Banul si santajul! "Ne dati bani, va lasam in pace!"! Asau au aparut ... ca fiind: de utilitate publica, cu bani de la buget!
ONG-urile + Partidele + Bisericile:
RăspundețiȘtergere===========================
Nu trebuie sa li se aloce bani publici!
STOP bani de la buget!
Sa munceasca, sa-si dovedeasca UTILITATEA, si sa primeasca BANII necesari de la cei care cred in ei, de la membrii sustinatori, simpatizanti!
Sunt TREI mari, enorme GAURI NEGRE pentru buget!
Dar despre asta, nu veti auzi politicieni vorbind! Nici macar pe Presedinte!
Asta e in legatura directa cu ..UE?!!
RăspundețiȘtergere@ano 15:09,
RăspundețiȘtergereNu fa pe popa prostu'
Pai nu vezi??? Nu stii sa citesti ???
Tot ce este in legatura cu bugetu, este de acum, in legatura cu UE! Dar fi linistit! Si la UE, ca la noi! Tot politicieni, tot coruptie, tot salarii si pensii speciale! Ii doare pe SUE in cot de tine, de mine, de popor! Stai calm!
Nuuu.....15:09,
RăspundețiȘtergereFace pe Popa Sapca! Hi, hi, hi ...
Stiri, opinii, informari
RăspundețiȘtergere* Mesaj catre eroii din Afganistan si Irak
* Mesaj catre promotia 2011 a Academiei de Politie - Col. (r) Mircea DOGARU
* Mesaj catre sindicalistii din M.A.I. - Col. (r) Mircea Dogaru
* Recursul in interesul legii - Col. (r) Nicolae Ionita
* Decesul prematur al colegului nostru, Col. (r) Cordos Gheorghe, vicepresedinte al Filialei Baia Mare a SCMD
* Luni, 12.12.2011 - un episod crucial pentru justitia romana si statul roman
* Lista cu membrii SCMD din Bucuresti care nu au semnat modelul de imputernicire prin care sindicatul sa poata formula actiuni in instantele de judecata, in numele lor
* La Calafat se infiinteaza o noua filiala a SCMD
* Cine sa-l opreasca pe fruntasul Ontanu?
* Romania - campioana europeana la avansari in grad de general si amiral!
12.12.2011
Victorie definitiva!
Dictatura a fost zdrobita!
Incercarea Puterii de a forta incalcarea principiilor de drept , impotriva noastra, a SCMD, a esuat lamentabil. Baschetbalista a ratat aruncarea directa!
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul in interesul legii, promovat de catre Kovesi, dupa cum urmeaza:
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Biroul de Informare şi Relaţii Publice
C O M U N I C A T
În şedinţa din 12 decembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare dintre cauze, a soluţionat un număr de 2 recursuri în interesul legii, fiind pronunţate următoarele soluţii:
Decizia nr.28 în dosarul nr. 27/2011.
Respinge, recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea interpretării şi aplicării unitare a dispoziţiilor art. 3201 alin.1 şi 7 din Codul de procedură penală, cu privire la momentul procesual până la care sunt aplicabile prevederile referitoare la procedura de judecată simplificată.
Obligatorie, potrivit art.4145 alin.4 din Codul de procedură penală.
Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.
Decizia nr.29 în dosarul nr. 29/2011.
Respinge recursurile în interesul legii declarate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Colegiile de conducere ale Curţilor de Apel Braşov, Cluj, Craiova şi Galaţi privind aplicarea dispoziţiilor Legii nr.119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege.
Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.
După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Purtător de cuvânt al
Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
judecător Georgeta Barbălată
Din acest moment avem un singur indemn: Pe ei!...
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU
GATA AM SCAPAT SI DE DICTATURA !! ACUM PUTEM manca PORCUL!!
Hai sa dam mana cu mana,
RăspundețiȘtergereLaş cu laş sa ne adunam.
Sa-nvârtim hora frăției,
Pe pamantul Romaniei!
Somn usor, natiune!
Noapte buna, popor!
!Sa vina Nea Cisu fara tilifon dar cu o analiza beton armat sa ..mai radem si noi cata momente..!!hi,hi,hi
RăspundețiȘtergerecurleonule, czare vedeti ba ca v-a bagat boc la alimentarele de cartier locuri de munca! I-ati terminat lucrarea lui Clinton! Vedeti ca Sarsaila e foc si para pe voi.
RăspundețiȘtergere"....
RăspundețiȘtergereCodrul, frate cu Românul,
De secure se tot pleaca
Si isvoarele îi seaca.
Sarac în tara saraca!
Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.
....."
DOINA M. Eminescu (1883)
Mai este ceva de zis/comentat dupa 128 de ani?
Cu stima, tuturor!
Czare, Hakordele fugiti fratilor la Planu pe blog c-a bagat sarmale si cratite pe de-a moca! Cezare hai ca e bune bei. Are si carne de groshtei in ele.
RăspundețiȘtergereSondaj Soros: USL ar fi votat de 55% dintre cetăţenii care s-ar prezenta la vot. PDL de 18%.
RăspundețiȘtergere============================
Mai puţin de jumătate dintre români s-au hotărât cu ce partid vor vota, USL fiind în topul preferinţelor, urmat de PDL, Partidul Poporului şi UDMR, se arată într-un sondaj de opinie comandat de Fundaţia Soroş.
Doar 47% dintre respondenţi au afirmat că vor merge cu siguranţă să voteze, 24% spunând că probabil vor merge. 8% au răspuns că probabil nu vor vota, în timp ce 18% că sigur nu vor vota. În ceea ce priveşte preferinţele electorale, doar 49% dintre cetăţeni au deja o opinie formată.
Dintre aceştia, 55% preferă USL, iar PDL obţine 18 procente din preferinţele de vot. Pe locul trei, cu 9%, se află Partidul Poporului Dan Diaconescu. Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu 7%.
În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru preşedinte, doar 32% dintre respondenţi au dat un răspuns concret. Pe primul loc se află Crin Antonescu, cu 31% din intenţiile de vot, urmat de Dan Diaconescu cu 14%. Niciun membru PDL nu a fost menţionat spontan de mai mult de 1% din cei chestionaţi.
Analiza preferinţelor electorale a arătat că USL este preferată în mai mare măsură de persoanele afectate de criză, dar şi de persoanele cu venituri medii. De asemenea, are o poziţie mai bună între persoanele cu studii superioare decât între cele cu studii medii sau scăzute.
Persoanele cu venituri mari sunt semnificativ mai înclinate să voteze cu partidul de guvernământ, la fel şi persoanele care nu au fost direct afectate de criza economică.
Partidul lui Dan Diaconescu este susţinut de persoane de peste 55 de ani şi are succes cu precădere în rândul persoanelor cu educaţie scăzută şi cu venituri mai mici.
Bucureştenii par a fi cei mai hotărâţi să nu voteze, unul din trei afirmând că nu se va prezenta la vot.
Sondajul a mai arătat că optimismul românilor se află la cea mai joasă cotă din ultimii cincisprezece ani. 82% dintre români spun că direcţia în care se îndreaptă ţara este greşită şi doar 12% cred că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie bună.
Sondajul de opinie a fost realizat în noiembrie 2011 de The Gallup Organization România, pe un eşantion de 1.200 de persoane în vârstă de cel puţin 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,7%, la un nivel de încredere de 95%.
Am recititi aceasta postare. Este extrem de interesanta! Atentie la ce spune presedintele Basescu, evidentiat in postare cu IMPORTANT!
RăspundețiȘtergereCitez: "A devenit mult mai scump să nu-ţi plăteştei datoriile decât să continui să împrumuţi bani. Se va trece la o politică de reducere a nivelului de îndatorare,
cu îngheţări de salarii şi pensii,
poate chiar cu reduceri."
De retinut, vin vremuri grele. Deosebit de grele. Pensionarii militari, vor plati din greu paranoia, limbarita dogarienilor! Luati aminte!
Predictie:
RăspundețiȘtergere==========
Daca din nou vor fi "reduceri" in cuantumul pensiei fiecaruia, "dogarienii" sa retina: da, se vor retine bani din pensiile tuturor, dar pensiile "lor", vor scade in continuare! In final, vor fi cred multumiti: au crapat si caprele vecinilor, iar ale lor nici ca mai conteaza! Vor dansa ca indienii care si-au vandut pamanturile, istoria, pe margele de sticla colorata! Dogarieni, luati aminte! Puteti deveni groparii, tuturor pensionarilor militari! Raul facut, nici dracul nu-l va mai putea indrepta! Sa nu ziceti, ca nu v-am zis!