Google Translate

marți, 29 octombrie 2013

De tinut MINTE cum se/s-au "papat" banii de pensii! Dezmăţ pe banii din pensii private


Şefii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private au uitat de criză. Deşi, anul trecut, instituţia a ieşit pe minus cu peste un milion de euro, cei 80 de angajaţi şi şefii lor şi-au împărţit ilegal premii, prime de vacanţă şi de căsătorie.

Anul 2012 a fost unul dificil pentru Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), organism inclus din acest an în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Dovada este că instituţia a înregistrat un deficit de peste un milion de euro, dar asta nu i-a împiedicat pe şefii Comisiei să arunce cu banii în stânga şi-n dreapta.


CSSPP a împărţit cu dărnicie salariaţilor premii, prime de vacanţă şi chiar de căsătorie. Cheltuielile s-au făcut ilegal, susţine un raport al Curţii de Conturi.  Astfel, conducerea Comisiei a ignorat prevederile legale privind măsurile de reducere a unor categorii de  cheltuieli publice. Auditul a avut loc în primăvara acestui an şi a verificat modul în care au fost administrate fondurile CSSPP.

Angajaţii, plătiţi printr-un act normativ nul de drept

Raportul Curţii de Conturi consemnează că, în 2012, totalul plăţilor făcute de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private s-a ridicat la 16,5 milioane de lei (3,7 milioane de euro). Din această sumă, nu mai puţin de 79% au reprezentat cheltuieli de personal. Astfel, CSSPP, condusă de fostul ministru al Muncii Marian Sârbu până în aprilie 2013, când a fost comasată la Autoritatea de Supraveghere Financiară, a plătit salarii, premii şi prime de tot felul în valoare de peste 13 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro).

La finele lui 2012, Comisia a raportat un deficit de 5,1 milioane de lei (1,15 milioane de euro).

Pentru echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli, Consiliul CSSPP a apelat la excedentul înregistrat în anii precedenţi. Grav este că salariaţii au fost remuneraţi în baza unui act normativ nul de drept. Plăţile făcute pentru „cheltuieli de personal” au avut la bază doar Regulamentul de salarizare a personalului CSSPP, aprobat de Consiliul CSSPP, fără ca acest act să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Regulamentul de salarizare a personalului CSSPP este nul de drept, deoarece nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, conform Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă (...). Dat fiind faptul că actul normativ menţionat nu a îndeplinit formalitatea posterioară emiterii lui, respectiv publicarea în Monitorul Oficial, actul emis este nul/inexistent, iar actele administrative emise ulterior în baza lui sunt ineficiente”, se menţionează în raportul Curţii de Conturi.

Prime de vacanţă şi de căsătorie

În urma controlului de la CSSPP, Curtea de Conturi a estimat erori sau abateri în valoare totală de 14,6 milioane de lei (3,3 milioane de euro). Auditorii au stabilit că „fundamentarea anumitor categorii de cheltuieli nu a ţinut cont de restricţiile impuse de legislaţie pentru autorităţi şi instituţii publice”. Astfel, CSSPP a cheltuit ilegal 1,78 milioane de lei (peste 400.000 de euro), reprezentând tichete cadou, premii şi prime de vacanţă. Şefii Comisiei nu i-au uitat nici pe angajaţii proaspăt însuraţi, aceştia primind prime cu ocazia căsătoriei.

Pentru că „obrazul subţire cu cheltuială se ţine”, CSSPP a tocat 60.000 de lei (13.500 de euro) pentru diverse bunuri a căror procurare a fost interzisă şi cheltuieli de protocol şi reprezentare peste nivelul prevăzut de lege.

„Au fost făcute cheltuieli de protocol şi reprezentare fără a fi aprobate de ordonatorul de credite, fără avizul compartimentelor de specialitate şi viza pentru controlul financiar-preventiv propriu”, se arată în raportul de audit. Alţi 10.000 de lei au fost cheltuiţi aiurea (peste cuantumurile prevăzute de lege) pentru deplasări, delegări şi detaşări.

Recompense pentru foştii directori

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a fost darnică şi cu foştii directori. Potrivit surselor de la Curtea de Conturi, fosta directoare economică a instituţiei, deşi îi expirase mandatul la jumătatea anului 2012, a încasat 16.000 lei, reprezentând indemnizaţie de concediu de odihnă şi primă de vacanţă. Banii încasaţi ilegal au fost restituiţi chiar în timpul controlului Curţii de Conturi. „În timpul misiunii de audit, conducerea CSSPP a luat următoarele măsuri operative: s-a restituit integral suma de 12.000 lei de către persoana care a încasat necuvenit indemnizaţia de concediu şi prima de vacanţă şi prin statul de plată aferent lunii martie 2013 s-au calculat, reţinut şi regularizat obligaţiile aferente către bugetul general consolidat”, se menţionează în raport.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară au refuzat să comenteze constatările Curţii de Conturi. Prin purtătorul de cuvânt Radu Soviani, ASF a precizat că “CSSPP a formulat în termen legal obiecţii şi obiecţiuni în procesul verbal de constatare, care nu au fost reţinute în decizia emisă de Curtea de Conturi a României”. Totodată, la 13 august 2013, ASF a contestat la Curtea de Apel concluziile raportului de audit, “argumentând nelegalitatea şi netemeinicia acestora”.

Aroganţa şefilor CSSPP

Neregulile constatate de Curtea de Conturi nu i-au impresionat pe şefii CSSPP. Aceştia au contestat raportul de control, pe motiv că prevederile legale invocate de auditori nu se aplică în cazul lor. „Cu privire la constatările identificate cu ocazia auditului financiar, conducerea CSSPP consideră că nu i se aplică măsurile de reducere a unor categorii de cheltuieli publice prevăzute de legislaţie”, se arată în raportul de control. Mai mult, şefii Comisiei nu recunosc autoritatea Curţii de Conturi. În contestaţie, aceştia au precizat că „în îndeplinirea atribuţiilor sale, CSSPP şi persoanele din conducere nu vor solicita sau primi instrucţiuni de orice natură de la nicio altă instituţie ori autoritate publică”.

Curtea de Conturi a respins însă punctul de vedere formulat de CSSPP. „Măsura dispusă de Curte nu priveşte organizarea CSSPP, nici atribuţiile stabilite în sarcina acesteia în domeniul pensiilor private. Măsura dispusă se referă la încălcarea unor reglementări financiare menite să restricţioneze efectuarea unor cheltuieli prin interzicerea unor achiziţii publice, măsuri care, potrivit OUG 34/2009, se aplică inclusiv autorităţilor a căror finanţare se asigură integral din venituri proprii, cum este cazul CSSPP”, mai precizează raportul de control.

Restructurare doar pe hârtie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a fost integrată, în aprilie 2013, în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), organism care a preluat şi prerogativele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Scopul acestei restructurări a fost reducerea cheltuielilor, adică salarii mai mici şi personal mai puţin. După restructurare, schema de personal a ASF, în loc să scadă, s-a îmbogaţit cu 300 de angajaţi. CSSPP este coordonată, în prezent, de vicepreşedintele ASF Ion Giurescu. Fostul preşedinte Marian Sârbu a rămas membru neexecutiv al consiliului ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Dan Radu Ruşanu, care primeşte un salariu de 14.000 de euro pe lună. Prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu câştigă 95% din salariul preşedintelui, adică 13.300 de euro, iar cei trei vicepreşedinţi, 90% - 12.600 de euro. Cei 12 membri neexecutivi, printre care şi Marian Sârbu, primesc fiecare câte 3.600 de euro.

Sursa:
Dezmăţ pe banii din pensii private  adevarul.ro
==============================
======================================
===========================================

Click here:
miercuri, 23 noiembrie 2011
Militarii, obligaţi de GUVERN să adere la un fond de pensii administrat privat

=================================================================
===================================================
====================================

66 de comentarii:

  1. Dupe ce am vaz't la tv+ articolu' lu nea Vasile....ce sa zic?
    Sa va fie de bine!!
    PSparca tot mai bun era boc=......in limba turca) ca si-a ingropat partidul.Da ala cand zicea ca e nashpa si te fute chiar o facea.astia mint,mint si iar mint,Si asta-i cel mai rau lucru care se poate intampla

    RăspundețiȘtergere
  2. PS2 si parca bocul si-a bagat partidul in cacat ca sa mai scoata tara la liman,cre' io.
    No astia baga tara in cacat ca sa le fie lor bine!Oare ma insel sau hrebenciucii si cozmancii sunt reloaded??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci bei, ca emani o puternica halena alcoolica!

      Ștergere
  3. TROIENEL si "Gaura din bugetul României şi TAXELE PE CARE GUVERNUL LE NEGOCIAZĂ cu FMI.".
    Eote aciulea:
    http://www.gandul.info/
    Sau unde vreti voi in alta parte, ca e prin toata presa.

    S-apoi, cine se lauda, exact acusica 1 an,

    in campania electorala,
    ca va da cu coruptia de pamant
    de muci din nas sa-i sara ?

    Nu tovarasul TROIENEL si compania ?
    Si, avand in vedere ca fondul asta privat de penzii nu afecteaza de indata si ca mai este mult pana departe, romanasii doarme pe ei ! Lasa bre, ca pana ajunge sa se penzioneze fro unul si sa aiba legatura cu fondul privat, mai este !
    In mod normal, niste oameni normali, asa cum se intampla in tarile normale, ar hi pus urjent mana pe ciomag si ar hi mers la Comisia de Supraveghere, ca sa-i traga un proces verbal, in 2 exemplare !

    Las ca-i bine !
    O rezolva TROIENEL !

    RăspundețiȘtergere
  4. Si uitai, dreaq, ca-i dimineata ! Greata !
    S-a dus si octombre !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioi:
    ===============
    „Cu privire la constatările identificate cu ocazia auditului financiar, conducerea CSSPP consideră că nu i se aplică măsurile de reducere a unor categorii de cheltuieli publice prevăzute de legislaţie”, se arată în raportul de control. Mai mult, şefii Comisiei nu recunosc autoritatea Curţii de Conturi. În contestaţie, aceştia au precizat că „în îndeplinirea atribuţiilor sale, CSSPP şi persoanele din conducere nu vor solicita sau primi instrucţiuni de orice natură de la nicio altă instituţie ori autoritate publică”.
    ============================

    Fiecare cum il taie capul, in Tara lu TROIENEL !
    Ce curte de conturi, bre !
    Ce institutii ale statului, bre !

    Voi stiti cine suntem noi ?
    Hai, baga banu si ciocu mic !

    Pe vremuri, cand vedeam la REFLECTOR (emisiunea aia celebra), cum il critica pe cate un cetatean, prins ca a furat doua cepe, mi se ridica parul in varful cheliei !
    Acusica vezi cate o institutie intreaga ca se ocupa cu devalizarea !

    Las ca-i bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un numar nou din Obo Mily. Nou numa numarul, ca altceva nou n-ai ce sa vezi !
    Un amerloc se tot lauda p-acolea ca Românistanul este unul dintre cei mai de încredere aliati ai S U ale A.
    Lasa ca asea se lauda si Germania, care avea baze militare cu duiumul p-aciulea, ca suntem cei mai giugiuc aliati ai ei !
    Pana "am intors" armele si le-am dat-o la muie, cand le ierea viata mai grea !
    Adica le-am intors curul, ca niste lasi ce suntem, cu Kingu Balbaitul in frunte, de ne-o vandut la bolsevici si l-o puscat pe maresal !

    Sa mai studieze amerlocii cum sta cu gena aiasta a tradarii, la romani, si sa faca ochii cat cepele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce mi-a mai sarit in muie, din Obo Mily, o fo o poza in care 4 lopatau de zor, cu un buldozer de poza, in spate ! Ca sa dea bine la onorata asistenta !
      Nici nu se putea ca din partea noastra sa nu participe guvernatorul sef al coloniei !
      Aia isi trimit niste tilicari, care si asea nu aveau ce sa mai faca pe la serviciu, iar noi ne inghesuim la lopeti, la nivel de sef de colonie si de ministru al silviculturii !

      Numa JOIENEL o lipsit, de la scut !

      Ștergere
  7. Liber malu !
    Plec cu potaia la caca-pisu !
    Stiti voi.
    Tara geme de saracie, de hoti, de jaf, de tradare, de neputinta, de prostie institutionalizata, iar pe mine ma freaca curiozitatea de niste poze !
    Sau de taxele noi pe care vrea sa le bage Joienel !

    Hai, ciocu mic si basti afara cu potaia !

    RăspundețiȘtergere
  8. Eote, nici nu vorghii bine de coruptie, ca si anunta pe teveu ca nush ce procoroare, cu biblia supt brat, si fiul ei, or fo arestati pentru magarii, 29 de zile !
    In paralel ce, pe alt post, anunta ca Berbeceanu e un pericol public ! Iar la Hidroelectrica aresteaza cate un pluton, odata !

    RăspundețiȘtergere
  9. Te pui cu hotii din Romanistan ? Pai, la Pitesti, specialistii rromanasi or furat cutiile de valori, cu totul, dintr-o banca !
    Ce sa se mai complice cu transferul bunurilor ! Jiap, cu totul bre ! Or furat ei bancomate cu totul, dar o cutiuta, acolea, cu cateva sute de mii de ieuro !

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe televiziunea nationala, de la ora 7 zero-zero, se transmit, invariabil, numai stiri de genul: arestare preventiva, jaf, coruptie, furturi, complicitate, evaziune, devalizare si anunturi de genul "Evitati deplasarilii in Coreea din Nord"!

    Iar in timp ce-si mai trag sufletul stiristii, aflam ca apa-i infestata, ca creapa lumea in accidente rutiere mai dihai ca pe front,

    Gata, plec, ca urla zbarcita, de zici ca i-o intrat cosmaru-n cur, azi noapte !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si ca in scoli se distribuie lapte stricat !
      Gata, acu chiar o uskesc !

      Pentru asta au morit puletii la lovitura de stat din decembrie 89 !

      Ștergere
  11. Ca sa fiti siguri ca veti avea o pensie buna, procedati ca Cezar si va depuneti banii la Caritas!

    RăspundețiȘtergere
  12. JOIENEL si salariile !
    Auzi bre:
    =================
    Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Dan Radu Ruşanu, care primeşte un salariu de 14.000 de euro pe lună. Prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu câştigă 95% din salariul preşedintelui, adică 13.300 de euro, iar cei trei vicepreşedinţi, 90% - 12.600 de euro. Cei 12 membri neexecutivi, printre care şi Marian Sârbu, primesc fiecare câte 3.600 de euro.
    ===========================
    Adica, Supraveghetorul sef, baga la boznar, cca 62.000 LEI NOI NOUTI ! Pe luna, lunar ! Cam cat salariile nete a fro 60-70 de doctorasi !

    Fain in Tara lu Joienel !
    Pace supt casketa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: Munca grea domle, supravegheala asta ! Nu ca tilicari, unde totu-i mecanic, alde Sa traiti ! 'Nteles sefu !

      Ștergere
  13. HALUCINANT - guvernul a dat de-a moca la apevisti de la 200 pana la 7.000 lei/capitta !
    ====================================================================
    CCR a spus clar ca pensiile stabilite pe principiul contributivitatii sunt un drept dobindit deoarece oamenii au depus sume de bani care le apartin. Deci aceste pensii nu pot fi scazute ci doar crescute sau mentinute la acelasi nivel. La apevisti partea din pensie care nu este contributiva (cea peste punctele de pensie, respectiv cea "reparata" de dottore) nu este dreptul lor si ei stau la mila guvernului care poate sa le dea mai mult sau poate sa faca asa cum a facut Boc. Deci nu va luati Jeep-uri cu partea reparata ca nu se stie cit timp mai ramineti cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  14. PE LA ORA DOUA,
    CEZAR SA NE-O SUGA NOUA!
    SA NE SUGA DE-AMIGADALE
    CU TOATE CURVELE SALE!

    RăspundețiȘtergere
  15. Uai, da ce fain e afara, aciulea in Miticia !
    Zici ca-i sfarsit de vara, bre, nu ca se apropie ziua blogului !

    Moaaaamaaaa, ce mai sarbatorim, cu berbecuti la protap, cu zaibar de Trompeta, cu doua peste fripte, cu artifucii, cu lautari...
    Ce program ne-o pregatit Nenea Vasea !
    Ala de Pasti o fo mizilic, ca un fel de Daniel Iordachioaie pe langa Maical Gecsan !

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, 1/2 jumara compensata si 1/2 din juma de bere cu fara alcoOol.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eote, bre, ce de-a decoratii de razboiu !
    Pe ei, care aveti cunostinte, sa dea de beut si de crepat in mat !
    ==============================

    Preşedintele Traian Băsescu, a semnat decretul de decorare pentru un număr mare de generali, colonei, plutonieri şi maiştri

    Astfel, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile şi înaltul profesionalism dovedite în executarea misiunilor încredinţate, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului-maior Alexandru Ion, Ordinul "Meritul Sanitar" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, colonelului George Duţă, Ordinul "Meritul Sanitar" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari colonelului Daniela-Mihaela Mihai, colonelului Dragoş-Marian Popescu, colonelului Gigi Teodoru şi maiorului Robert-George Munteanu, Ordinul "Meritul Sanitar" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, Cristinei Alexandru, Mariei Cîrlan, Mihaelei-Raluca Mititelu şi lui Sorin Perlea.
    Au mai primit Ordinulul "Virtutea Militară" - în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, generalul-maior Valentin Petre şi generalul de brigadă Cristian-Iulian Dincovici, iar Ordinul "Virtutea Militară" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, generalul-maior Avram Cătănici, generalul-maior Alexandru Rus, colonelul Nicolae Iordache şi colonelul Marian Zancă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi, cati sunt !
      ========================
      Ordinul "Virtutea Militară" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari a fost acordat generalului de brigadă Constantin-Adrian Ciolponea şi coloneilor Marian Almăjanu, Cristian-Marius Apostol, Valentin Becheru, Mihai Buta, Gheorghe Calopăreanu, Ionel Cristea, Ion Dihoiu, Ştefan Dilihei, Sandală Iordache, Oliviu Irina, Florin Jianu, Ioan Lahman, Viorel-Cătălin Mihalcea, Gheorghe Mocanu, Romeo Nechita, Liviu-Dănuţ Nichifor, Viorel-Florian Niculescu, Vasile Puşcaşu, Florentin Răduţ, Narcis-Costel Ştreangă şi Gelu-Cătălin Tuinea, coloneilor în retragere Vasile Cârjaliu şi Vasile Cîmpeanu şi locotenent-coloneilor Cristian-Daniel Dan şi Ionel Vîlcea.
      De asemenea, preşedintele Băsescu a conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, Anei-Maria Pavăl, iar Ordinul "Virtutea Aeronautică" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, generalilor de flotilă aeriană Constantin Dobre şi Florian Răpan şi comandorului Marian Oprişi.
      S-a mai acordat Ordinul "Virtutea Aeronautică" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, comandorului Ion Mălăelea, Ordinul "Virtutea Aeronautică" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, Violetei-Simona Toma, Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, contraamiralului de flotilă Mihai Gheorghe şi comandorului Gigi-Cristinel Uce, iar Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, comandorului Cornel Rogozan. Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, a fost conferit Alinei Cîrstocea.
      Preşedintele a conferit Crucea Naţională "Serviciul Credincios", Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, plutonierului-adjutant principal Liviu Voine, şi Crucea Naţională "Serviciul Credincios", Clasa a III-a, cu însemn pentru civili, lui Anton Cost, Mirela Constanda, Mariana Deleanu, Mihai-Dorin Dengel, Maria-Luiza Dragomir, Florentina Ganea, Ion Georgescu, Elena Ochetan, Valentin Olaru, Viorica Olaru, Emil Piţigoi şi Elena-Simona Vlad.
      Şeful statului a mai acordat Medalia Naţională "Serviciul Credincios", Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, plutonierului-adjutant Ion Verdeşi, Medalia Naţională "Serviciul Credincios", Clasa a III-a, cu însemn pentru militari maistrului militar principal Aurel Ilie, plutonierului-adjutant principal Paula Brînceanu, plutonierului major Gheorghe Ciliboiu, plutonierului major Mihaela Lăzărescu şi maistrului militar clasa a III-a Dumitru-Daniel Catană.
      Au primit Medalia Naţională "Serviciul Credincios", Clasa a III-a, cu însemn pentru civili Antohi Adrian-Daniel, Georgeta-Petruţa Crăciun, Ana-Maria-Alexandra Dascălu, Gabriela Dîrdală, Elena Gâdei, Cornelia Gheorghe, Mihaela-Luminiţa Grigore, Elena Mihalache, Doina Niţu, Carmen-Veronica Păun, Marian Petre, Corneliu Popa ş Iolanda Radi.
      Medalia Naţională "Pentru Merit", Clasa a III-a, cu însemn pentru militari a fost acordată maistrului militar principal Nicuşor Vasilache, plutonierului-adjutant Florin-Alexandru Iacob, plutonierului-adjutant Bogdan Petrescu, plutonierului major Ştefan Pârlog şi maistrului militar clasa a IV-a Ionuţ-Stelian Niţu.

      Ștergere
    2. Ioi, mei, da nu se mai termina ?
      ==================
      Preşedintele Traian Băsescu a mai acordat Medalia Naţională "Pentru Merit", Clasa a III-a, cu însemn pentru civili lui Ghiulnas Curtasan, Niculina Dinu, Titu Dragotă, Mărioara Lupu, Mariana Pamfil, Ionela-Ruxandra Radu, Simona Spătaru, Nicoleta Tîrboiu şi Rodica Voicu, iar Medalia "Meritul Sanitar", Clasa I, cu însemn pentru civili, Elenei Mandache.
      Medalia "Meritul Sanitar", Clasa a II-a, cu însemn pentru civili, a fost acordată Gabrielei Vasile, iar Medalia "Meritul Sanitar", Clasa a III-a, cu însemn pentru civili, au primit-o Mărioara Anghel, Maria-Elena Boriceanu, Georgeta Costin, Camelia-Liliana Datcu, Elena-Daniela Florică, Nicoleta Mavriş, Gabriela Pop, Nicoleta Predincea şi Mirela-Marcela Vasile.
      Preşedintele Băsescu a mai acordat Medalia "Virtutea Militară", Clasa I, cu însemn pentru militari, plutonierilor-adjutanţi principal Costică Măgureanu, Constantin Nălbaru, Cătălin Ilincescu şi Cătălin-Dorin Romaşcu.
      Medalia "Virtutea Militară", Clasa a II-a, cu însemn pentru militari a fost acordată de şeful statului plutonier-adjutanţilor principali Florin-Cristinel Dobrescu, Daniel Dumitru, Viorel Şandru, Gigi Todiraşcu, Rodica Vitalis şi Sorin-Valentin Petre.
      Preşedintele Băsescu a conferit Medalia "Virtutea Militară", Clasa a III-a, cu însemn pentru militari plutonierilor adjutanţi principali Stelian Grigoraş, Lucian Iancu, Maria Neculai, Mihai Olaru, Aristide Păun, Viorel Ştefan, Gabriel Enache, Gheorghiţă Fişcuci, Petruţa-Camelia Grigorescu, Teofil-Mircea Lung, Sandu Mocanu, Adrian-Daniel Nachiu, Camelia Stan, Adrian Stănciulescu, Anti Tomescu, Gelu Ungureanu, Teodor China, Alin-George Ciurel, Adrian-Leonaş Lambă, Ionel Stoica şi Cătălin-Nicolae Pintilie.
      Au mai primit Medalia "Virtutea Militară", Clasa a III-a, cu însemn pentru civili Gheorghe Băruţă, Gheorghe Dutcă şi Viorel Tapu, iar Medalia "Virtutea Aeronautică", Clasa I, cu însemn pentru militari, maistrul militar clasa a II-a Gabriel Iacob.
      A mai fost acordată Medalia "Virtutea Aeronautică", Clasa a II-a, cu însemn pentru militari maistrilor militari principali Costinel-Gabi Ene şi Constantin Grozea, medalia "Virtutea Aeronautică", Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, plutonierilor-adjutanţi principali Victor Anghel, Radu Şaran, Georgel Buga, şi maistrului militar clasa I Marinelo Rădoi, maistrului militar clasa I Claudiu Şerbănescu şi plutonierului Daniel Mitrică.
      Şeful statului a acordat Medalia "Virtutea Maritimă", Clasa I, cu însemn pentru civili, Marianei Nicolae, Medalia "Virtutea Maritimă", Clasa a II-a, cu însemn pentru militari maistrului militar principal Stelică Bănică şi luiConstantin Grosu, iar Medalia "Virtutea Maritimă", Clasa a II-a, cu însemn pentru civili lui Constantin Tronaru şi Medalia "Virtutea Maritimă", Clasa a III-a, cu însemn pentru militari maistrului militar principal Sorin Gîdea şi plutonier-adjutantului principal Cătălin Bolfan.
      ===================
      Ioi, ca ma doare mana de cat am cetit !

      Zurza: Revista Arici Pogonici- Filiala Sectoru 6se.

      Ștergere
    3. HALUCINANT - guvernul a dat de-a moca la apevisti de la 200 pana la 7.000 lei/capitta !
      ====================================================================
      CCR a spus clar ca pensiile stabilite pe principiul contributivitatii sunt un drept dobindit deoarece oamenii au depus sume de bani care le apartin. Deci aceste pensii nu pot fi scazute ci doar crescute sau mentinute la acelasi nivel. La apevisti partea din pensie care nu este contributiva (cea peste punctele de pensie, respectiv cea "reparata" de dottore) nu este dreptul lor si ei stau la mila guvernului care poate sa le dea mai mult sau poate sa faca asa cum a facut Boc. Deci nu va luati Jeep-uri cu partea reparata ca nu se stie cit timp mai ramineti cu ea.

      Ștergere
    4. Asta -i chiar ..halucinant !!

      Ștergere
    5. Sunt mai multi civili decorati decat apv-isti, cum dracu vine asta "Virtutea Militara" pentru civili, dupa cum merg lucrurile in curand "armata civila" o sa fie mai mare decat "armata militara".

      Ștergere
  18. CEZAR SI AMICII LUI
    SA NE PUPE TOTI IN KUR!

    RăspundețiȘtergere
  19. ANda Mo ..faza lunga ,
    Toti dulaii sa te ..linga !
    Eu Nu - iubirea mea,
    Nici pe tot aurul din ..ROSIA !

    RăspundețiȘtergere
  20. RADIO EREVAN TRANSMITE:

    1. CEZAR SA-MI SUFLE IN BURLAN, CA N-A FOST CURATAT DE-UN AN;
    2. CEZARIKA, PUTZA MIKA, GOGONIKA, SA MA PUPI IN PASARIKA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ANda Mo ..faza lunga ,
      Toti dulaii sa ti-onfiga !
      Eu Nu ,..te fu.. - iubirea mea,
      Nici pe tot aurul din ..ROSIA !

      Ștergere
  21. Cezare, tu ăsta cu HALUCINANT, să be belești păsărica INSTANT, iară dacă ești grăbit, s-o iei muei dragă și la răzbuzit!

    RăspundețiȘtergere
  22. Am rosit citind aceste comentarii. Sufletele delicate, sensibile, romantice si afectuase cu greu mai pot gasi cu cine sa comunice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..ai di pula noastra ci trgedie ..!!

      Ștergere
    2. Da, dragul meu, este tragic cit de putini oameni sensibili au ramas. Si sufletele fragile raman neconsolate.

      Ștergere
    3. Aici se intaresc cu un ALUPIGUS....

      Ștergere
    4. Dimineata ..la pranz si seara....!!Se da si mportie dubla ..tripla sau nelimitat pentru cazurile ..disperate !

      Ștergere
  23. CEZARIKA MURATURA
    MAI TACI DRAKULUI DIN GURA
    EU MA KAK PE A TA PULA

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu mai sunt cavalerii de altadata. Doar caprari gogonari care ciufulesc barzoiul pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  25. ati vrut ..egalitate v....!!

    RăspundețiȘtergere
  26. ANda Mo ..faza lunga ,
    Toti dulaii sa ti-onfiga !
    Eu Nu ,..te fu.. - iubirea mea,
    Nici pe tot aurul din ..ROSIA !

    RăspundețiȘtergere
  27. Cezare, ai salutari de la Motanelul kkcios, ce-ti transmite sa il pupi in dos. El acu e ocupat, e la produs la Urziceni pe centura, unde inghite de zor, de la turcaletzi, capete de sula.

    RăspundețiȘtergere
  28. Neatza si o mooiutza mica lui Cezar ca sa i se taie greatza!

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna-i dimineta stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  30. Greatza !'Mneata !
    Uai, da ce vand bate, la rafala, aciulea in Miticia !
    Ne-or loat toatii frunzilii din tei !

    RăspundețiȘtergere
  31. S-a dus si octombre morghen !
    Faina luna !

    Uai, sa nu uitati ca, pe 3 noie, sa-i felicitati pe colegii apevistii pulei de la Vanatori de Munte !
    Faina specialitate militara, ce se trage din pifanterie, ca omu din maimukles !
    Am vrut si eo sa ma fac vanator, insa nu m-a lasat raul de inaltime !
    Oameni destoinici ! Nu ca istia de la Relatii Publice, de si-or serbat si ei ziua, ieri !
    Facuti la pachet, in loturi de cate 10, prin filiera indecenta ! De tre sa stea cate doi apevisti pe langa fiecare, in poligon, cand tre sa traga cateva cartuse cu pistolul ! Ca sa nu sinucida pe careva, de atata sange cachi ce le curge prin organismus !

    RăspundețiȘtergere
  32. Uai, si sa nu uitati sa va mascati, de Halouin- sarabatoare dacica, strabuna !
    Hoasca me nu mai trebo sa se maskeze, ca-i gata arenjata ! De nu si-ar hi zmuls mustata acu cateva zile, cand am fo la paranghelie, la sf. Mitici, cred ca arata caco ntele Dreachiula, in mizerie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: la mine nu-i nicio problems, ca iau un cacat in gura si ma maschez in cur, fara niciun alt aranjament, cat ai zice pensie !

      Ștergere
    2. BRAVOS MPT ! ETI CEL MAI TARE AMERLOC!!!!

      Ștergere
  33. JOIENEL si SALMONELLA !
    Ioi !
    =========================
    În acest circuit evazionist sunt implicate firme producătoare de carne şi produse din pui, precum Avicola Crevedia, Avicola Călăraşi, Avicola Tărtăşeşti. Procurorii suspectează că în reţea sunt implicaţi avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, respectiv ANAF.

    În acest dosar au fost arestate preventiv 16 persoane, printre care şi procurorul Angela Nicolae, de la Parchetul General, şi fiul acesteia, care ar fi protejat reţeaua de evazionişti în schimbul şpăgilor. De asemenea, senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău este învinuit de procurori că a protejat această reţea şi a făcut trafic de influenţă la ANAF, primind în schimb şpagă în natură – 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 de kilograme ficat de pasăre, pe care a folosit-o la restaurantul său din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

    Procurorul Angela Nicolae solicita bani oamenilor de afaceri investigaţi pentru evaziune pentru a le închide dosarele penale. Aceiaşi oameni de afaceri erau protejaţi de Bădălău şi de funcţionarii Ministerului de Finanţe.
    ===========================

    Ce va spusei eo, acusica cateva zile ca, in Romanistan, pana nu pui mana pe ciomag, nu poti rezolva hotia, coruptia, tradarea, bla bla !

    Aciulea, in Tara lu Dorele, si cand te uiti la un meci de fotbal, iti apare o stire in coltul ecranului cu cine pe cine a mai furat, omorat sau mituit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ne mai dadea Neica Bazile nush ce lista cu euri periculoase, cancerigene si mortale !
      Lasa uai, ca la noi se vinde Sallmonika direct la punga, odata cu produsul ! Ce euri, alea-s un fel de desert !

      Ștergere
  34. Nenea Vasea, eote sobect pentru Hronicu Semnalelor:
    ==========================
    “Faptul că fierul a fost atât de bine amestecat în perioada vieţii universului înseamnă că o parte din fierul de pe Pământ, o mică parte din fierul din celulele noastre roşii, ar putea să fi venit literalmente dintr-o altă galaxie, de foarte, foarte departe. Suntem mai bătrâni decât credem – sau cel puţin fierul din sângele nostru este mai în vârstă, format în galaxii aflate la milioane de ani-lumină, cu miliarde de ani în urmă”, explică Aurora Simionescu.

    Zurza: Ziarul Zgandul.
    ===============================
    Eo cred ca cea mai mare parte a feroaselor si neferoaselor din celulele putred-visinii ale lu Domnu Don Cur di Leu, provin din tuica de pofoaica si taria din electrozi, din Birtolomeu Gara, intitulate, la raft, "Adio Mama "!

    RăspundețiȘtergere
  35. HALUCINANT - guvernul a dat de-a moca la apevisti de la 200 pana la 7.000 lei/capitta !
    ====================================================================
    CCR a spus clar ca pensiile stabilite pe principiul contributivitatii sunt un drept dobindit deoarece oamenii au depus sume de bani care le apartin. Deci aceste pensii nu pot fi scazute ci doar crescute sau mentinute la acelasi nivel. La apevisti partea din pensie care nu este contributiva (cea peste punctele de pensie, respectiv cea "reparata" de dottore) nu este dreptul lor si ei stau la mila guvernului care poate sa le dea mai mult sau poate sa faca asa cum a facut Boc. Deci nu va luati Jeep-uri cu partea reparata ca nu se stie cit timp mai ramineti cu ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezare, mare prostovan mai esti...
      Sa-ti dau prazul sa il rontzaiesti!

      Ștergere
  36. Te referezi la huoOprea? Are Jeep din inzestrarea governului. Asa ca, plimba ursul!

    RăspundețiȘtergere
  37. Chiar ii adevarat ? ...asta-i blasfemie ...!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. MNEATA PE NEMANCATE
    I-O TRAGEM LUI CEZAR PE LA SPATE
    NU UITA CA PE LA DOAUA
    SA NE SUGI NITEL DE O,O

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ANDA Mo ..faza lunga ,
      Toti dulaii sa ti-o-nfiga !
      Eu Nu ..te fu.. - iubirea mea,
      De-mi dai ....tot aurul din ..ROSIA !

      Ștergere
  39. MPT-ule 31 octombrie 2013, 08:10 ai dreptate cu cei de la relatii publice ...
    Poate ca va mai amintiti ce spunea cacatul de Calin Hentea despre armata ! Cacatul acesta a fost platit de armata pentru relatii publice !
    Cei care ati uitat de Calin Hentea cautati pe google "calin hentea" .

    RăspundețiȘtergere
  40. marcu says:
    Octombrie 31, 2013 at 11:43 am
    Cine se ocupa totusi de indexarea pensiilor pe 2011 si 2012 in urma declararii ordonantei de guvern privind indexarea anterioara ca neconstitutionala.
    Se ocupa cineva si de problema alinierii grupelor de munca conf. Hg 1019.
    SCMD si ANCMRR dorm in privinta acestor probleme. Parca sunt animate de alte initiative precum cumularea salariului cu pensia in momentul in care tinerii intra in somaj negasindu-si un loc de munca.
    Mai accelereaza cineva emiterea unei noi legi a pensiilor avind la baza incadrare in grupe de munca nediscriminatorie si luarea ca baza de calcul a VENITURILOR SALARIALE din cel putin ultimele 12 luni de activitate sau la alegere o alta perioada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. JOIENEL se ocupa, impreuna cu Nenea Mos Calicu, Ciuciu Rez, Pulano Ics si Roby Horvaci Pozitronic !
      In colaborare cu Trofin Programatoristul ! Iar de semnat semneaza coana Lupu cea cu Coc si cu contratorpilorul Erga Omnes !
      Stai linistit, ca cei 15 mii de specialisti, pe contributivitate, ai izmanarului, deja au inceput treaba la penzii !

      Ștergere
  41. Uai, mi-am pus o punga de hartie, pe muian, ca s-o sperii pe hoasca, de Halouin !
    Am sarit, de dupe use, asea briusc, si am facut ca fantoma aia din Scubi Du: huhuuu-rez, huhuuu-rez !
    Efectul? Degeaba m-am spart in figuri, plus ca mi-o mai tras si-un scuipat in muian !
    Auzi, cica-s mosneag nebun si ca cxica dadui in mintea copchiilor !

    Am vrut sa merg si la vecinu Costica, cu Haloinu, insa mi-o aratat coada de la mop !

    RăspundețiȘtergere
  42. Ioi !
    =========================
    Suntem un popor ba vesel, ba mahmur, dar cu o nota de plata ridicata atunci cand vine vorba de tratarea afectiunilor provocate de alcool. Cei care sunt dependenti de bautura au adunat 570 de mii de zile de spitalizare in ultimul an.
    Desi nu excelam la foarte multe capitole atunci cand vine vorba de bautura, suntem printre campioni cu 13 litri de alcool pur.
    Asta inseamna ca in 12 luni un roman poate sa dea gata 177 de sticle de vin. Una la doua zile. Sau 330 de pahare de tarie. De asemenea suntem capabili sa golim 532 de doze de bere. Una jumate in fiecare zi.

    Zurza intreaga:http://stirileprotv.ro/stiri/social/graficul-consumului-de-alcool-in-romania-tara-care-toarna-25-mil-euro-pe-an-in-lupta-cu-dependenta.html
    =======================

    Ioi !
    Da eo cred ca, totusi, din cauza datelor falsificate de la ultimul recensamant, situatia nu exprima realitatea !
    Apoi, cred ca nu sunt luate in calcul si miile de hectolitri de alcool produs, vandut si beut la negru, inclusiv tuica de pufoaica "Adio mama", pe care o conzuma Domnu Don Cur di Leu din Birtolomeu, cam cate o cisterna de vagon, de 60 to, de aia pe 4 osii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sa mearga cineva in Judetul Iasi- campion mondial absolut la consumul zilnic de alcool si lider universal la nivelul de alcoolemie inregistrat pe cap de barbat, femeie, senior, junior si tanara speranta, in varsta de pana la 5 ani !
      Aia dau gata productia anuala a Fabricii de Vodca "Vorona", intr-o singura zi ! Iar catre seara incep a urla daca mai da cineva una mica, ca sa-si vada de treaba ! Plus ca nici n-au treaba cu spitalizarile, ca n-au timp de asa ceva !

      Ștergere
    2. Pese: acolo-i centrul universului marilor si adevaratilor consumatori, ce trebo loati ca etalon !
      Restu-s sarantoci neputinciosi !

      Ștergere
  43. Pulă ziua!

    Tocmai ce am scris si io ceva si mi-a crapat netu'tonmai cand apasai cu destu' pe "publicati"....baga-mi-as!! Si scrisesem muuuult bre muuult,aproape la fel de mult (dar nu la fel de prost ca emptrei).Si iote asa pierdui tot.
    Daaa nu-i niica.Ma intristai doar cand cetii ca io beau asa putin.Cum pula mea! Doar un pahar de tarie pe zi???? doar un kil de vin de surcele la doua zile,,,doar asa putina bere???
    Hmmm astia nu m-au intrebat pe mine.Ba ce mincinosi cu statisticile lor!!...hac!Ar trebui sa faca o amplificare/multiplicare cu 3-400% hac!

    PS Cica romanake ie talentosi...ie o pula!

    iote colea ce face o copilita de 10 anisori! uitati-va ca nu va cad gradele bosorogilor

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-ridicat-sala-in-picioare-trebuie-sa-o-ascultati-clipul-are-deja-peste-un-milion-de-viz-1064870.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri