Google Translate

sâmbătă, 30 august 2014

PSD, arată pisica UDMR. PSD amenință UDMR cu divorțul: Ne descurcăm și fără ei! OK! Cu cat mai repede, cu atat mai bine!



UDMR anunță că va începe o dezbatere parlamentară cu privire la autonomia Ținutului Secuiesc, care ar putea cuprinde județele Mureș, Covasna și Harghita. Liderii maghiarilor spun că proiectul lor se asemănă cu cel din Tirolul de Sud.

Însă vicepremierul Liviu Dragnea (PSD) îi atenționează pe cei din UDMR că ar putea fi îndepărtați din coaliția de guvernare dacă pun astfel de presiuni.
„Noi avem majoritate parlamentară și fără UDMR, așa că nu poate să pună presiuni. Nu există termenul de ținut. Asemănarea cu Tirolul de Sud este greșită și nu se poate compara cu ce se întâmplă în Harghita și Covasna. Noi nu suntem de acord cu autonomia pe criterii etnice.

Nu este nicio posibilitate de compromis între noi şi UDMR. Aşa cum toate guvernele, indiferent de culoarea politică, au rezistat de-a lungul anilor la aceste iniţiative care, într-adevăr, se intensifică în preajma unor alegeri importante, nici nu ne facem probleme că nu rezistăm şi nu susţinem, aici discutăm de caracterul unitar al statului român”,

a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Vicepremierul a mai spus și că i-ar fi întrebat pe cei de la UDMR, în cadrul unei întâlniri politice, dacă urmează să susțină proiectul de autonomie în Parlament.
„Răspunsul pe care l-am primit a fost nu. Asta nu înseamnă că nu suntem atenţi la orice acţiune se întreprinde, la orice acţiune care este publică sau mai puţin publică şi că nu beneficiem şi noi de informaţiile la care avem acces, pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie. Pe de altă parte, nici nu vrem să escaladăm un conflict în acea zonă”,
a mai adăugat Liviu Dragnea.

Sursa:
https://ro.stiri.yahoo.com/psd-amenin%C8%9B%C4%83-udmr-cu-divor%C8%9Bul--ne-descurc%C4%83m-%C8%99i-f%C4%83r%C4%83-ei-194435806.html
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri