Google Translate

miercuri, 25 martie 2015

Elena Udrea si prietenii sai! Multi au fost... putini au ramas! Nimic nou sub soare! Povestea-i veche... de cand lumea!

 
Cum s-au îmbogățit cei de lîngă Elena Udrea, care este relația dintre Ana Maria Topoliceanu și celebrul ”Stelu” și cum au plecat prietenii pe urma banilor și a puterii.
de Mirela Neag și Cătălin Tolontan
 
Încă 30 de zile de arest pentru Elena Udrea.

Prietenii s-au făcut unul: Ruxandra Dragomir.

Rudele s-au redus la propria mamă: Maria Veliceasa.

”Echipa de comunicare” e formată dintr-un singur om: Cristian Călugăru. Udrea vorbește la telefon din arest cu el și pun la punct textele-reacție. Așa apar mesajele pe facebook. Cînd politicianul și-a epuizat minutele, Călugăru le face singur, oricum el le redactează.  Dar loialitatea a rămas acum doar o marcă a orgoliului personal de ”comunicator”. Nu știe nici el exact de ce merge înainte.

Călugăru a apărut cam prin 2010 pe orbita lui Udrea, inițial lucrînd pentru ea de la firma lui Dan Andronic. Apoi a devenit șeful comunicării politice a lui Udrea. Astăzi a rămas șef peste el însuși.
 
Pînă și regimentul de postaci care a speriat netul s-a redus la o femeie, fosta șefă a trupei. Ea stă cît e ziua de lungă în brațe cu tableta albă Apple a fostului ministru și răspunde cum poate tuturor atacurilor.

În fine, suportul tehnic e asigurat de o nepoată a Elenei Udrea. Neînfricații luptători gurkha s-au trezit izolați, cîte un om pe fiecare pisc de munte.

Numai avocații sînt doi, dar nu se știe pentru cîtă vreme.

Între Alexandru Chiciu și Marius Striblea sînt diferențe mari de viziune asupra apărării. ”Chiciu pare destul de  puțin dedicat cazului Elenei și pune piedici”, după unele surse. Îl suspectează chiar ”că joacă, de fapt, cu foștii săi colegi de la DNA, dar poate că sîntem paranoici”.

Alte surse susțin că, ”de fapt, Chiciu este cel care se ocupă cu seriozitate de strategia de apărare, în timp ce Striblea a fost ales pentru calitățile sale de comunicator. El poate explica pe înțelesul oamenilor abuzurile juridice pe care le fac procurorii”. Nu e o gașcă simplă, așa-i?

Nimic nu e simplu în viața Elenei Udrea. A fost cea mai influentă femeie din România ultimilor 25 de ani, a fost ”un adevărat șef mafiot cu mulți locotenenți”, conform surselor din justiție, a fost ”o șefă formidabil de iubită la MDRT, unde femeile de serviciu au plîns cînd a plecat”. Fiecare are propria caracterizare.

Dar, indiferent cum a fost, a rămas aproape singură.

Pleiada nesfîrșită de curteni i s-a pulverizat. Unii, precauți, informați sau doar intuitivi, au răcit relațiile încă dinainte de a începe avalanșa de acuzări. ”Luminița Kohalmi, consiliera ei extrem de apropiată, practic a doua piele a Elenei, abia mai dă cîte un telefon”, spune o voce.

”De aproape un an, Kohalmi a început să ia distanță față de Elena. Luminița este omul care știe enorm de multe, prin ea trecea relația lui Udrea cu presa și cu televiziunile, dar care ar vrea să dispară de tot din preajma fostei amice. Brusc, Kohalmi nu-și mai amintește foarte multe lucruri”.sursă a Gazetei
 
La fel s-a întîmplat cu Bogdan Oprea. Fost purtător de cuvînt la MDRT, Oprea a ajuns apoi pe o poziție similară la ”Cotroceni”. Udrea și Băsescu și-au pus amîndoi bază în el. ”La Elena, Oprea se ocupa de ceea ce se vedea și de ceea ce nu se vedea în materie de comunicare. Și el a dispărut acum din peisaj”.

Apoi mai e lotul denunțătorilor. Un caz pe care s-a insistat mai puțin este cel al lui Ștefan Lungu. Lungu a ajuns astăzi unul dintre martorii cheie ai DNA împotriva Elenei Udrea. O dezertare glorioasă de lîngă tron.

”Lungu era loial, iar Udrea avea mare încredere în el”, descrie relația o sursă din MDRT. Chiar cînd apăreau nori negri deasupra curții regale, și Ștefan Lungu se contra cu Nicoleta Savin, fostă ziaristă ajunsă și ea în anturajul strălucitor al Doamnei, sau cu Ada Meseșan, șefa biroului de presă din PD-L, Udrea mergea mai mereu pe mîna ”băiatului de casă”. Între timp, Savin și Meseșan navighează și ele la mile nautice distanță de Udrea.

Udrea era generoasă cu Lungu. Nu doar că fostul angajat al TVR a făcut sute de mii de euro prin firmele sale din șpaga întoarsă de contractorii Ministerului, lucru de care toți foștii curteni află acum cu dinții strepeziți. Dar l-a lăsat să și lucreze pentru alți pedeliști. ”Anca Boagiu este un exemplu”, ni se spune.

”Cînd toată lumea din Minister era presată să facem Gala Bute, Lungu o freca și nici măcar nu era certat de Udrea”, își amintește unul dintre cei care nu făceau parte din cercul intim al puterii. A existat o adevărată bătălie în MDRT. Udrea a insistat ca această gală să aibă loc pe bani publici.

Există zeci de descrieri ale presiunii. Numai cîteva mărurii au fost reținute în documentele pe care procurorii le-au presărat pînă acum la dispoziția instanțelor. ”Udrea îi hrănea, Udrea îi punea să facă orice pentru ea”, spune cineva care i-a fost aproape.

Defecte ale suveranei? Controla absolut tot. ”Ani de zile ne spunea punct cu punct ce trebuie să facem”, povestește o altă sursă. Ministrul era strident nu doar în vestimentație, dar și în gîndire.

În schimb, Udrea avea grijă de oamenii săi. Și încasa scatoalce pentru ei fără să clipească. ”La un moment dat, în urma unei informații a SRI, l-a dat afară de Ioan Andreica, secretarul de stat venit de la Bistrița. Mai tîrziu a apărut dosarul penal și presa a sărit s-o atace pe Udrea. Nici un moment nu s-a apărat dezvăluind adevăratele motive ale plecării lui Andreica”, sună o întîmplare din interior.

Uneori, generozitatea lui Udrea a mers pînă la cote pe care nici DNA nu le cunoaște. O sursă a ziarului pretinde că în 2012, cînd dosarul Gala Bute era anchetat de procuroarea Alina Stoica, cei din MDRT se lăudau prin birouri că sînt sînt însoțiți la audieri de avocați plătiți de ministru.

Oamenii sînt, desigur, răzbunători dacă au ocazia. Se bucură de ce se întîmplă acum între Udrea și foștii curteni.

Pentru funcționarii din MDRT, Lungu, Oprea, Kohalmi și ceilalți erau norocoasele lipitori lipite de tocul aurit al reginei. Ei trăiau nu din ce știau să facă, ci din slugărnicie. ”Pe mulți dintre ei, Udrea practic i-a inventat”. Trădarea lor de azi îi uimește pe cei care le-au observat ascensiunea.

Din motive care au scăpat tuturor, ”că nu era vreo hărnicie”, Ștefan Lungu a fost păstrat de Udrea lîngă ea și după ce alți oameni i-au căzut în dizgrație, de-a lungul timpului. Apropo de certuri, una cumplită a avut loc între Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu.

Cea pe care toată lumea o considera șambelanul curții și cea mai apropiată prietenă a ministrului, Topoliceanu s-a transformat în altă autoare de denunțuri la DNA.

Relația dintre Udrea și Topoliceanu n-a fost niciodată în unic sens sau lipsită de contre. Absolventă de Drept la stat, Ana Maria îi era net superioară ca avocat Elenei, care terminase fără mare entuziasm ”la privat”. Ambele frecventau cazurile ”retrocedărilor”, un uriaș potențial de profit și, aflăm acum, de corupție.

De altfel, prin 2006 Topoliceanu devenise avocata cuplului Udrea – Cocoș. Unele informații susțin că Gheorghe Stelian, celebrul ”Stelu” din dosarul Microsoft, a fost introdus de Topoliceanu în combinațiile cu Udrea – Cocoș. ”Topoliceanu și Stelu au fost într-o relație romantică. Posibil să mai fie încă. Ambii par că şi+au negociat bine imunităţile în dosarele Microsoft şi Gala Bute”, spune o sursă.

Elena și Ana Maria stăteau mult împreună. O prietenie mai lungă de un deceniu.

Pentru unii observatori, între cele două femei a apărut vizibilă acea simbioză în care admirația și invidia se infiltrează în fiecare colț, ca într-o încăpere neaerisită. Cînd Udrea a numit-o șefă la CNI, Topoliceanu era fericită.

”Ajunsese să vorbească în numele Elenei. Ana Maria avea deja propriile ambiții politice în PD-L București, a vrut să intre pe lista consilierilor de la Primăria Capitalei”, își amintește un fost personaj din staff-ul portocaliu. Topoliceanu îşi juca propriile cărţi politice. Cînd Udrea a vrut s-o dea jos de la CNI, între ele s-a pornit ”o ceartă monstru”, după descrierea chiar uneia dintre participante.

E dificil de spus exact cînd s-a rupt inima comună, care stătea în pieptul celor două. Prin riftul îngust, au pătruns interesele, banii și frica. Cu fiecare zi, fisura s-a lărgit.

Și s-a tot lărgit, pînă fetele de altădată s-au transformat în două continente care au început să plutească pe un ocean cu ape reci. Nasol pentru două amice obișnuite să-și facă vacanțele în Maldive!

Cînd puterea corupe, prietenia devine ea însăși pretextul unei corupții și mai mari.

Sursa: Curtenii Elenei Udrea: ce puternici au fost, ce puțini ați rămas! by Mirela Neag și Cătălin Tolontan  -///-  http://www.tolo.ro/2015/03/24/curtenii-elenei-udrea-ce-puternici-au-fost-ce-putini-ati-ramas/
---------------------------------------------------------------------------------

 
Elena Udrea
  • Elena Udrea este o politiciană română care din 2008 deține funcția de deputat. În trecut a deținut funcțiile de consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, ministru al turismului și ministru al dezvoltării regionale și turismului. Wikipedia
  • Născută: 26 decembrie 1973 (vârsta 41), Buzău
  • Înălțime: 1,67 m
  • Soț: Dorin Cocoș (căs. 2003–2013)
  • -----------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    4 comentarii:

    1. Dezvăluiri de la confruntări:
      Postacii Elenei Udrea erau plătiți cu 10.000 de euro pe lună.
      --------------------
      În urma confruntărilor dintre Elena Udrea și denunțătorii săi, procurorii au aflat că „postacii” care scriau mesaje pozitive despre PDL și Elena Udrea erau plătiți lunar cu 10.000 de euro.

      A-a stabilit că inculpaţii Breazu Tudor Liberiu şi Topoliceanu Ana Maria foloseau sumele obţinute din infracţiunile de luare de mită pentru plata unor servicii efectuate în interesul organizaţiei Bucureşti a Partidului şi al inculpatei Udrea Elena Gabriela, cu ştiinţa acesteia.

      Spre exemplu, inculpaţii achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura „postaci”, şi al căror rol era de a posta comentarii sub identităţi fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de ştiri.

      Aceste persoane primeau zilnic de la persoana care sa ocupat de coordonarea echipei de comunicare mesajele pe care trebuiau să le promoveze, după care accesau paginile de internet care le erau indicate şi comentau articolele relevante pentru a canaliza opinia participanţilor la aceste discuţii în direcţia dorită.

      „Postacii” erau plătiţi în funcţie de numărul comentariilor formulate, pe baza unor statistici ţinute de acest coordonator al echipei de comunicare a organizaţiei PDL Bucureşti, care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela. Toate aceste plăţi se realizau fără a fi întocmite documente justificative, cu ştiinţa inculpatei Udrea Elena Gabriela, care primea periodic informări pe mail cu privire la situaţia plăţilor şi la eficienţa „postacilor” de la Breazu Tudor şi de la coordonator. -urmeaza-

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. De asemenea, inculpaţii achitau lunar suma de 3.000 de euro de la persoana care a coordonat într-o perioadă echipa de comunicare a organizaţiei PDL Bucureşti, după care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela

        Cu privire la aceste împrejurări, inculpata Udrea Elena Gabriela a arătat că unele plăţi se făceau din fonduri care nu erau înregistrate în evidenţa partidului, provenind de la persoane sau firme care nu doreau să le fie cunoscută calitatea de donator.

        „Întrebare: Ştiaţi că Breazu Tudor, (…), postacii şi materialele promoţionale erau plătite de către doamna TOPOLICEANU ANA MARIA?

        Răspuns: Pe Breazu Tudor îl plăteam eu. Dacă au fost situaţii în care l-a plătit TOPOLICEANU ANA MARIA, în mod cert ulterior banii aceia au fost recuperaţi de TOPOLICEANU ANA MARIA. (…) ştiu că primea bani de la partid şi separat, în afara contractului. În total probabil că era această sumă de 3000 de euro. Suma din afara contractului era plătită de TOPOLICEANU ANA MARIA, din ce ştiu eu, din bani de la partid, de unde se făceau toate plăţile. Erau situaţii în care partidul deţinea fonduri care nu erau înregistrate în contabilitate şi care proveneau, de exemplu, din contribuţiile de la sectoare, din donaţiile membrilor şi au fost şi cazuri în care candidaţii au contribuit cu sume de bani. Au fost situaţii în care aceşti bani nu se înregistrau. Deşi nu se ţinea o evidenţă a acestor sume, conducătorul fiecărui sector ştia cu cât a contribuit, astfel încât nu era dificil de ţinut socoteala. Este posibil ca o evidenţă a sumelor neînregistrate în contabilitate să fi fost ţinută şi de contabila. Nu ştiu cu cât erau plătiţi postacii. Ştiu doar că au funcţionat câteva luni în perioadă de campanie electorală, erau studenţi din partid care iniţial au lucrat gratis, dar era ineficient şi apoi s-a luat decizia să fie plătiţi şi nu aş şti să vă spun la cât ajungeau sumele, probabil la cât a spus TOPOLICEANU ANA MARIA. Presupun că postacii erau plătiţi din aceeaşi bani care se foloseau la partid.

        Întrebare: Primeaţi de la (…) o situaţie detaliată lunar cu numărul de comentarii ale postacilor şi cu sumele plătite acestora? Răspuns: Posibil da, dar nu stăteam să le citesc având în vedere că erau mii de comentarii. Întrebare: Ştiţi dacă domnul (…)a făcut asemenea donaţii neînregistrate sau a plătit cheltuieli ale partidului?

        Răspuns: Nu cunosc personal, dar cred că a fost candidat la consiliul general şi este posibil să fi făcut. Se întâmpla şi se întâmplă la toate partidele, fără excepţie, ca firme şi persoane care doresc să facă donaţii sau sponsorizări să nu vrea să apară în această calitate, de teama repercusiunilor politice ori a scandalului mediatic care s-ar declanşa ca urmare a asocierii cu un partid sau altul. În acest context, puteau fi firme şi persoane care să fi sprijinit campania PDL, fără să fi dorit ca lucrul acestea să fie cunoscut în mod public. Dacă voi identifica vreun caz, voi face precizări.”

        În condiţiile în care dispoziţiile Legii nr. 334/2006 interzic în mod expres finanţarea partidelor politice prin plata unor sume care să nu se regăsească în contabilitate, eludarea acestor dispoziţii imperative demonstrează că inculpata a cunoscut şi a acceptat provenienţa infracţională a sumelor de bani folosite pentru funcţionarea organizaţiei pe care o conducea.

        Sursa: http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/dezvaluiri-de-la-confruntari--postacii-elenei-udrea-erau-platiti-cu-10-000-de-euro-pe-luna-371980

        Ștergere
    2. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14789

      RăspundețiȘtergere

    Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
    Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

    Dialog între doi gemeni nenăscuţi

    MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

    Search mehedinti blog online:

    Lista mea de bloguri