Google Translate

marți, 12 martie 2024

Klaus Iohannis anunță oficial: Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO

Klaus Iohannis anunță oficial: Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO

12/03/2024
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că și-a depus candidatura pentru funcția de secretar general al NATO.
 
"În urmă cu douăzeci de ani, drapelul României a fost arborat pentru prima dată la sediul NATO de la Bruxelles, marcând ultimul pas în aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.
Sunt două decenii de când România este membră a celei mai puternice alianțe politico-militare, care, de 75 de ani, promovează democrația și libertatea, îi apără eficient pe membrii săi și a dezvoltat o rețea vastă de parteneri, alături de care promovează ordinea internațională bazată pe reguli.
 
Valorile cardinale ale Alianței, printre care statul de drept, respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale, au reprezentat busola care ne-a ghidat spre consolidarea unei democrații autentice.
În plus, extrem de important, umbrela NATO ne-a oferit cele mai puternice garanții de securitate din istorie. Nicicând aceste garanții de securitate nu s-au dovedit mai relevante decât astăzi.
Trăim în cele mai dificile vremuri din punctul de vedere al securității din ultimele decenii, dar noi, românii, ne simțim protejați tocmai pentru că suntem membri ai Alianței Nord-Atlantice.
Un conflict militar în Europa este o realitate care în urmă cu câțiva ani părea improbabilă. Rusia se dovedește a fi o amenințare gravă și de lungă durată pentru continentul nostru, pentru securitatea noastră euroatlantică.
 
În aceste condiții, frontierele NATO capătă o importanță capitală, iar întărirea Flancului Estic, care include și România, va rămâne o prioritate pe termen lung.
 
În tot acest context complicat, țara noastră a dovedit că este un pilon de stabilitate și de securitate în regiune. Ca prioritate majoră, de la începutul primului meu mandat ca Președinte al României, am inițiat și negociat cu toate partidele parlamentare un Pact național care a prevăzut alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, iar acum am ajuns la alocarea a 2,5% din PIB, ceea ce înseamnă resurse semnificative pentru dezvoltarea capacităților și a capabilităților noastre militare.
Suntem printre Aliații care au înțeles și și-au asumat de la început acest angajament
România a contribuit și contribuie la misiunile și operațiile NATO. Avem o prezență militară semnificativă în Balcanii de Vest, ne interesează în cel mai înalt grad și contribuim în mod direct la securitatea Mării Negre.
 
Susținem necondiționat Ucraina și contribuim consistent la susținerea puternică a partenerilor Alianței, în special a celor mai vulnerabili.
 
Totodată, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, am adoptat strategii și măsuri pentru ca Armata României să se modernizeze complet și în același ritm cu Aliații noștri.
Avem o vecinătate complicată cu Rusia, am fost tot timpul conștienți de riscurile și amenințările care decurg din această situație și ne-am pregătit temeinic pentru a le asigura cetățenilor noștri securitatea deplină.
 
România nu s-ar fi putut dezvolta economic, nu ar fi atras capital și investitori care să contribuie la creșterea nivelului de trai dacă nu ar fi existat garanții solide privind securitatea națională. Iar aceste garanții sunt direct legate de modernizarea militară a țării noastre, dar și de apartenența noastră la Alianța Nord-Atlantică.
 
În prezent, România este un membru respectat în NATO, la fel ca și în Uniunea Europeană. Este un statut pe care ni l-am câștigat de-a lungul ultimilor ani, dând dovadă de implicare, de predictibilitate strategică în ceea ce privește politica noastră externă și de securitate, de stabilitate, de profesionalism și de respect nemijlocit față de valorile fundamentale pe care sunt clădite Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.
Mai mult, am acționat constant pentru a apropia cât mai mult cele două maluri ale Atlanticului, pentru că da, pentru noi relația transatlantică este esențială.
Ne aflăm într-un context de securitate în care cred că este momentul ca țara noastră să-și asume o și mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euro-atlantice
Este o aspirație legitimă a unui stat care a cunoscut în ultimele două decenii transformări radicale și care ar putea contribui cu această experiență la conturarea unei noi viziuni asupra modului în care putem răspunde rapid și eficient unei game variate și complexe de provocări și amenințări.
Avem o înțelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situații de securitate, situație dezechilibrată de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale.
 
Europa de Est are o contribuție valoroasă în discuțiile și deciziile adoptate în cadrul NATO.
Cu o reprezentare echilibrată, puternică și influentă din această regiune, Alianța va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor și preocupărilor tuturor statelor membre.
Pentru toate aceste motive, am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO.
 
Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO", a spus Klaus Iohannis.
SURSA:https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-candidatura-secretar-general-nato_3258863.html

128 de comentarii:

  1. 😂😂😂 Altul mai puturos și mai prostovan n-au găsit ăștia?

    RăspundețiȘtergere
  2. Zdreanță, Zdreanță bă ce plouă, vino să ne ștergi la oo

    RăspundețiȘtergere
  3. Decalogul lui Klaus Iohannis după anunțul despre candidatura la șefia Alianței: Viziunea sa pentru viitorul NATO
    Decalogul lui Klaus Iohannis după anunțul despre candidatura la șefia Alianței: Viziunea sa pentru viitorul NATO
    ---------------------------
    Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, marţi, 10 puncte referitoare la viziunea sa pentru viitorul NATO, într-un editorial de opinie publicat de Politico, nu la mult timp după ce şeful statului şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.
    „Pentru a aborda seria largă de ameninţări şi provocări, NATO trebuie să fie echipată corespunzător. Scopul cheie al Alianţei este de a asigura apărarea colectivă a Aliaţilor prin îndeplinirea sarcinilor sale cheie de descurajare şi apărare, prevenire şi gestionare a situaţiilor, şi cooperare pentru securitate. Ca atare, prin dezvoltarea adaptării politice şi militare în desfăşurare, trebuie să facem NATO mai puternică”, scrie preşedintele, în articolul publicat marţi de Politico.
    Decalogul pentru NATO
    ----------------------------
    „Pentru a obţine acest lucru, înaintez un decalog pentru NATO”, mai precizează şeful statului român:
    --------------------------
    „1. Accelerarea îndeplinirii celor trei sarcini cheie antemenţionate ale NATO prin consolidarea capabilităţilor de descurajare şi apărare în linie cu deciziile luate la Madrid şi Vilnius, intensificarea cooperării prin construirea unei agende mai ambiţioase în acest domeniu şi dezvoltarea eforturilor privind gestionarea crizelor în vederea promovării stabilităţii şi securităţii în „regiunile de interes strategic pentru alianţă.
    2. Continuarea sprijinirii Ucrainei atât timp cât e nevoie, precum şi susţinerea parcursului său gradual de a deveni o ţară membră a NATO şi UE.
    3. Îmbunătăţirea interoperabilităţii forţelor NATO şi dezvoltarea rapidă a unei baze industriale de apărare în întreaga alianţă, cu încurajarea industriei de apărare din Europa.
    4. Încurajarea atingerii pe cât de rapid este posibil a obiectivului de a investi 2% din PIB în apărare de către toate statele membre şi alocarea a 20% din cheltuieli pentru achiziţii de echipamente militare majore.
    5. Creşterea rezilienţei NATO şi a ţărilor membre în faţa atacurilor hibride şi cibernetice pentru protejarea infrastructurii critice.
    6. Consolidarea parteneriatelor transatlantice prin intensificarea consultărilor şi a coordonării cu toate organismele relevante ale NATO.
    7. Consolidarea parteneriatului strategic NATO-UE.
    8. Accelerarea transformării digitale şi a investiţiilor în inovaţie având în vedere dezvoltarea tehnologiilor perturbatoare precum inteligenţa artificială.
    9. Acordarea unei importanţe şi mai mari rolului NATO ca forum pentru consultări, coordonare şi pregătire în domeniul controlului de arme, dezarmării şi non-proliferării.
    10. Evaluarea continuă a metodelor de lucru ale Alianţei şi asigurarea unei reprezentări geografice echilibrate în deliberări şi pregătirea deciziilor”.
    -----------------------
    SURSA:https://www.stiripesurse.ro/decalogul-lui-klaus-iohannis-dupa-anuntul-despre-candidatura-la-sefia-aliantei-viziunea-sa-pentru-viitorul-nato_3259003.html?fbclid=IwAR1KCWbKBldMEXSWjtemNMWYvZ2v_lKgHdR1NmC5NRNhxizVkbQYK8UYtpU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CITEZ:...''şi alocarea a 20% din cheltuieli pentru achiziţii de echipamente militare majore''...

      Ștergere
    2. Anonim12 martie 2024 la 20:19

      exact asta asteapta amerlocii Dulapu' a avut grija sa-si imparta "decalogu" in asa fel incat sa-i multumeasca pe toti intr-un fel sau altul.Cu o exceptie: Romania
      Intreba unu ca ce-o sa faca dulapu' in "inalta functie" pt romanika?
      Nimic !Pai n-ati auzit de unu Geoana? ganditi-va la asta ,cu plusul ca Geoana si-a adus aminte ca-i roman acu cand e vorba de un "oaresce cascaval" Pana acu habar nu a avut dupa "Micaela dragostea mea" ce e romanake....acu brusc si dintr-o data si-a adus aminte
      dulapu' are alte enterese eheee tot felul de suspendari de dosare "pe peroada".....

      Ștergere
  4. https://www.national.ro/0pp/triumf-al-multinationalelor-statul-spulbera-din-piata-micii-comercianti-814168.html

    Ai auzit bă Joianus, bă bovane? Mă cac în decalogul tău și în "capabilitățile" tale de hoț și escroc imobiliar. Bă putoare, în română se spune "capacitate" și nu "capabilitate", profesoraș suplinitor ce-ai fost. Nenorociți oameni ne-au condus și ne conduc...PS. Și când eram activ, auzeam tot felul de idioți cu grade și fără cu Capabilități și Suport, de mi se sculau flocii de la sulă . Votați -l bă pe urmașul naziștilor la șefia NATO, să nu plângă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Akoarde, Geoană, cu tat -su general SIE, trecut și ăsta de la PNTCD și până la PSD, ambasador la Vașghinton și un alt prostănac și escroc, te va reprezenta în scurt timp 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.cotidianul.ro/sentinta-care-a-facut-din-fdgr-un-succesor-in-drepturi-de-organizatie-fascista/

    RăspundețiȘtergere
  7. Zdreanță, Zdreanță unde ești? Vino iute s-o belești.

    RăspundețiȘtergere
  8. Situațiunea e cam albastra stimați camarazi de la celelalte arme.
    Martalogii sunt cam divizați.
    Unii ar vrea să întoarcă armele și să formeze Divizia Pârsu și Agatârsu.

    RăspundețiȘtergere
  9. APV_rz și-a făcut bocceluța dar e cam nehotărât.
    Nu-i prea place nici aliatul strategic
    Poate devine partizan în munți.

    RăspundețiȘtergere
  10. Akord75 și-a pregătit uniforma cu epoleți model sovietic și speră că Brasovul se va numi Puțin într-o zi.
    Omul s-a născut în orașul Stalin și are nostalgii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cezar Cimisoreanul de la arma iepurași de camp vroia inițial o statuie cu Zelenski în orașul de pe Bega.
    După ce Zelenski la demis pe generalul de fer Zalujnii e cam dezamăgit.
    Dar inca e pe baricade, se uită zilnic la mii de videoclipuri pe tiktok cu succesurile ucrainienilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-a
      Că iarăși apare tavarisci polcovnic din fostul oraș Stalin cu corecturile.

      Ștergere
    2. Pai vezi? Nu te las să rămâi analfabet
      Acum stii totusi mai multe decât o "zdreanţă"
      hai, vezi greseala?

      Ștergere
  12. Camaradul artilerist Ifrim joaca la doua capete.
    Ucrainencele alea găzduite pot deveni prizoniere de război la o adică.
    Asta înseamnă să ai strategie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pmt ar prefera undeva în spatele frontului chiar și pe post de brancardier printre asistente cu tate mari.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cât despre Nikk lindik mik și celelalte anonime de pe aici care sunt fanele mele fidele in caz de rezbel primul lor gând e să mă găsească și să-mi dea o barba-n coaie. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  15. Și uite așa s-au dus pe pula comentariile la subiectul pus în discuție. Asta e. Probabil că în două zile vor fi peste 200 de comentarii dintre care 150 vor fi pe langa subiect și-l vor avea în centrul atenției pe reddog. Bun și așa, trafic sa fie.
    In numele @anonimilor și @Anonimilor care mai comentează pe aici îmi permit eu să-l bag in .zda ma-si pe puscaretele cu 8 clase (camaradul pulii).
    Muie reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De Zdreanță să fie primită și la capăt mozolită

      Ștergere
    2. Muie! .....vesnică muie!
      A stat sobolanu' ascuns toata ziua si a scos capu' acum in miez de noapte când crede ca a ramas singur
      Ca năpârca.Dati-i la cap si apoi la muie

      Ștergere
  16. Zdreanță, nu uita la ora doo să ne înbelești la oo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ anonim 01:02
      Pe mine Zdreanță mă găsește după miros, dacă -mi bagă nasu -n dos.

      Ștergere
  17. „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă” (Klaus Werner Iohannis, președintele României și comandantul suprem al Armatei – cartea autobiografică „Pas cu pas”, 2014..

    Bă Joianus, pas cu pas să -ți dăm kariciul pe la nas. Prostovane, vezi poate ne bagi cu rusnacii în război. Și ăsta vrea să fie mare șef NATO...

    RăspundețiȘtergere
  18. @"camaradul" pwlii mele
    Te astept la trei sa o sugi cum vrei...
    Dar si pe la doua jumate sa ti-o trag in spate,ca la trei si 'n rozeta o s-o iei

    RăspundețiȘtergere
  19. Zdreanță, vine ora 3, kariciul la ceok să ni -l iei!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dulapul plimbăreț alias ficusul de la Treicoceni posibil să cumpere voalat funcția râvnită cu procent din PIBul țării!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pai deja Johannis a "iesit" la cumparat cadouri, pentru, ia ghiciti daca e vorba de achizitii majore?
    "4. Încurajarea atingerii pe cât de rapid este posibil a obiectivului de a investi 2% din PIB în apărare de către toate statele membre şi alocarea a 20% din cheltuieli pentru achiziţii de echipamente militare majore."
    .....se bucura unii ,ohooo!!

    RăspundețiȘtergere
  22. https://adevarul.ro/economie/centralele-de-apartament-interzise-complet-in-ue-2346931.html

    Auzi leat, asta veste, nu cu cea cu marele mut! Vă veți încălzi de la Soare 😂

    RăspundețiȘtergere
  23. @ reddog,
    Unde ești limbricule?
    Te caută anonimii să-ți dăm muie.
    Aseară, între orele 22:30 și 23:40, ai fost foarte ,,viteaz", buey camaradul pulii.
    Hai, ieși la interval jegule sa relansam traficul pe blog.
    Muie reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De Reddoagă muia fie primită, iar de el sula să ne fie belită.

      Ștergere
  24. Iar s-a ascuns naparca ,"camaradul"pwlii mele?

    RăspundețiȘtergere
  25. Prefer un președinte ca mutulică,plimbăreț,să nu facă nimic și nu mă deranjează decât unul ca dementul chior și bețiv,parpanghel cel chel,stăpânul inelelor,name of code Petrov,ce-o ardea pe coana Nuțy spaima pooții și mi-a rașchetat 600 din simbrie în cârdășie cu piticul porno boc futea-o-aș pe mă-sa de ziua lui.Dacă apare iar un turbat ca ăla?

    RăspundețiȘtergere
  26. Bă ce plouă, bă ce plouă... Zdreanță vin' de ne -nbelește la oo, acum, nu la ora doo!

    RăspundețiȘtergere
  27. Martalogii pârsi au sunat spunand ca l-au visat pe Corsarul Invincibil.
    Ala cu extraterestri e sigur Cezar Cimisoreanul.

    https://ziare.com/apeluri-112/jumatate-apeluri-112-2023-alarme-false-motive-banale-romani-apeleaza-numar-urgenta-1858040

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nikk lindik mik a sunat in numele unor agâtarse anonime de bine spunand ca "Nu vrem bani nu vrem valuta vrem ca reddog sa ne foota"

      Ștergere
    2. Libric mic ce din găoz ai răsărit , Zdreanță, ceoku mic și ia o clanță

      Ștergere
  28. https://www.national.ro/social/incredibil-tariful-de-distributie-de-4-ori-mai-mare-decat-pretul-energiei-814278.html/

    Ete, Marea Privatizare, care a produs numai hoți și escroci! Toată infrastructura energetică e de pe vremea lui Ceașcă...

    RăspundețiȘtergere
  29. O să-l ungă secretar general NATO dacă trimite trupe în tranșee la vecini.Și ne trimite!

    RăspundețiȘtergere
  30. Succes camarazilor noștri! 👍🦅🇷🇴

    "Premieră la Universitatea Națională de Apărare "Carol I"

    În luna martie, la Colegiul Naţional de Apărare, se desfășoară primul curs de specializare „Leadership strategic în domeniul militar – CAPSTONE”.

    Cursul este destinat generalilor din Armata României şi vizează consolidarea abilităţilor necesare conducerii structurilor de nivel strategic."

    https://www.facebook.com/share/p/MUU5LdLxDPPomnNY/

    RăspundețiȘtergere
  31. Dincolo peste gârlă aliata strategică Melanie exersează tehnici care ne aduc aminte de Debarcarea din Normandia. 👍

    https://www.facebook.com/share/p/RbEuvVkDAGDBmouL/

    RăspundețiȘtergere
  32. Dragii mei, spre știință și informare, femei ascultătoare nu găsiți decât la SRI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ești "dragă" cu văr 'tu Zdreanță. Cui din voi să-i dăm o clanță?

      Ștergere
  33. "Colonele, colonele o sa vii in genunchi la mine"

    Lia Olguța Vasilescu

    RăspundețiȘtergere
  34. Adevărul e că Lia Olguța Vasilescu le-a dat letala cu replica aia polcovnicilor din Tratatul de la Varșovia.

    RăspundețiȘtergere
  35. Comandantul suprem a respins-o pentru că nu avea pregătirea necesară și este imorală. 👍


    "Klaus Iohannis i-a transmis astăzi Vioricăi Dăncilă printr-o scrisoare că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării. Acesta a invocat faptul că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară, el încheind că ”ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ”Victor Ciutacu: Ce vrea să insinueze, că sunteți cam curvă?"

      https://www.capital.ro/victor-ciutacu-socheaza-motivul-real-pentru-care-klaus-iohannis.html

      Ștergere
  36. Zdreanță, nu uita la ora doo să ne -o sugi și să ne -nbelești la oo!

    RăspundețiȘtergere
  37. https://www.stiripesurse.ro/proiect-socant-depus-in-parlament-de-un-deputat-din-partidul-lui-ciolos-pisicile-de-pe-strazi-sa-fie-prinse-si-eutanasiate_3260411.html

    Zdreanță, vezi că -ți vine rândul.

    RăspundețiȘtergere
  38. [...]Opoziția, în schimb, nu-i dă nicio șansă președintelui să ajungă la conducerea Alianței Nord-Atlantice.
    ---------------------------------------
    „Din toate informațiile pe care le avem, nu există șanse pentru această candidatură. Cele mai puternice state din NATO s-au pronunțat pentru domnul Rutte. Probabil e doar un gest care să-i permită negocierea unei alte funcții. După cum știm pentru Klaus Iohannis este esențial să-și găsească un job după Cotroceni, iar în funcție de asta se pun și alegerile în România, mai nou”, a declarat pentru Europa Liberă vicepreşedintele Uniunii Salvați România, Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al partidului.[...] SURSA:https://www.stiripesurse.ro/tari-sustin-klaus-iohannis-nato_3259679.html

    RăspundețiȘtergere
  39. Anonim14 martie 2024 la 08:45
    Macar despre bucatica/paragraful asta le dau si io dreptate o data 'n viata uzerijdilor, ca prea e vizibil,dar atat si nimic mai mult
    " După cum știm pentru Klaus Iohannis este esențial să-și găsească un job după Cotroceni, iar în funcție de asta se pun și alegerile în România, mai nou”
    ...si chiar sau mai ales in cazul asta si lui Ciutacu.....si pentru ca sunt bine dispus ii dau pana si lu' zdreanta o clanta clasica si lungaaaa

    RăspundețiȘtergere
  40. I-a zi reddoaga, ca tu stii in mod sigur.....mai putin treaba cu pruncii

    -Mami e adevarat ca pruncii,ies pe unde intra penisul ?
    -Da fata mea.....
    -Si nu te dor dintii ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În cazul lui reddog este valabilă zicala: pulă bagi, pulă iese😁
      Muie veșnică reddog!🖕

      Ștergere
    2. 👍😂🤣😂

      Ștergere
  41. Bună să aveți ziua Zoo+9!
    Multă sănătate lui PMT💪
    Multă muie lui reddog🖕

    RăspundețiȘtergere
  42. Referitor la anunțarea candidaturii domnului Klaus la funcția de secretar general al NATO, l-aș cita pe domnul Dragnea: "Și cu ce dracu mă ajută pe mine, ca să înțeleg și eu?"

    Domnul Iohannis nu știu în ce măsură iubește poporul român.
    Pe perioada celor două mandate de Președinte al României a dovedit că iubește călătoriile de agrement, golful, schiatul și golăniile politice.
    Agoniseala cetățeanului Klaus din salariul de profesor este destul de consistentă.
    A reușit să asigure stabilitate politică în România prin adunarea laolaltă a cirezilor formate din PSD și PNL.

    Celălalt candidat anunțat este primul ministru al Olandei, Mark Rutte.
    Mark Rutte, conform lui Traian Băsescu "este un dușman al României" care s-a opus din răsputeri intrării României în Schengen.
    Mark Rutte este un cetățean cumpătat, locuiește în același apartament pe care l-a cumpărat după terminarea studiilor, folosește un telefon de generație veche și conduce o mașină veche. Conduce automobilul doar atunci când nu merge la guvern sau la întâlniri de rang înalt cu bicicleta.
    Pe Mark Rutte l-a durut în pulă de alocarea a 2% din PIB pentru cheltuieli militare ale Olandei până de curând.

    Ținând cont de faptul că alții mai buni nu s-au găsit pentru funcția de secretar general al NATO cred că mai bun ar fi pentru funcția asta cetățeanul Klaus Iohannis, că ăsta nu face economie când vine vorba de bani pentru înarmare.

    Muie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  43. Românul s-a născut patriot și poet.
    Un cetățean "Anonim" publică pe blogul lui Cezar "bainetarul" o odă adusă domnului Viurel:

    Anonim14 martie 2024 la 08:40

    Borâtania hurzicană
    Stă în cur și-o ia la labă.
    Laba însă nu-i ajunge,
    Așa că mai bine-o linge.
    E umflatul USR ist
    Kișă-i spune, un muist.


    https://cezar-armya.blogspot.com/2024/03/ai-tai-te-fura-cel-mai-tare.html?showComment=1710398446071#c3576409336605907539

    Muie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  45. @APV_rz 14 martie 2024 la 10:57
    Am șters mesajul de la ora 10:57 deoarece se strecurase o greșeală.

    Domnul Moș Alecu publică un nou articol botezat "Dobitocenii de prin legi" în care demonstrează încă o dată imbecilitatea făcătorilor de legi.

    https://mosalecu.blogspot.com/2024/03/dobitocii-de-prin-legi.html

    Exemplul dat se referă la faptul că IPC (indicele prețurilor de consum lunar) este întotdeauna un număr pozitiv.
    După cum spune și domnul Alecu: "Rata inflatiei poate fi NEGATIVA! IPC-ul nu, si nu!".
    Într-adevăr, nu trebuie să fii geniu în domeniul matematicii, este suficient să arunci o privire pe pagina INS-ului ca să constați asta:

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://insse.ro/cms/ro/content/ipc%25E2%2580%2593serie-de-date-anuala&ved=2ahUKEwie-8ub4eyEAxW2gv0HHfHDDF4QFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw0To6A16pCvCqRXzY9opadv

    Recomandările făcute de Moș Alecu pentru viitoarea "specie" de pensionari militari, cei care se vor pensiona conform Legii 282/2023 sunt foarte bune și utile pentru aceștia.
    Tema e foarte interesantă dar, pentru vechii pensionari militari are doar caracter informativ, pentru ei, fiind valabilă întrebarea enunțată de Liviu Dragnea: "Și cu ce dracu mă ajută pe mine, ca să înțeleg și eu?"😄

    Printre comentarii pertinente și la obiect, apare și comentariul "doctorului" Călin:

    https://mosalecu.blogspot.com/2024/03/dobitocii-de-prin-legi.html?showComment=1710363630446#c3867953160070765465

    Vă las plăcerea să citiți comentariul și să vă imaginați ce tratamente a prescris ăsta când era felcer militar🤔

    Muie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  46. Să fie primită, iar sula ta de Zdreanță belită!

    RăspundețiȘtergere
  47. https://restaurantrozengeur.nl/sfarsitul-hartiei-igienice-un-nou-mod-de-a-ne-curata-dupa-baie/

    Zdreanță, folosește -ți cât mai des deștu și limba. Deștu mare de la picior Zdreanță da -ț -am clanță!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După ce ne va linge cururile, poate lui reddog îi va dispărea părul de pe limbă😁
      Mwie veșnică reddog!🖕

      Ștergere
  48. @Anonim 14 martie 2024 la 10:56
    Impotentul reddog se pricepe doar la supt mătărângi și la luat ștreomeleaguri în rozetă. Reddog caută un Chihuahua să îl spargă la rozetă😁, atât e de ahtiat după pwlă😂
    "Camarade" Zdreanță, ia o clanță!🖕

    RăspundețiȘtergere
  49. Incep sa cada balamalele dulapului tu'l in clanta
    zdreanta muie vesnica si permanenta!

    https://www.news.ro/externe/frankfurter-allgemaine-zeitung-despre-anuntul-lui-iohannis-un-candidat-care-divizeaza-nato-nu-are-sanse-dar-amana-o-decizie-iohannis-spera-anul-trecut-sa-devina-presedinte-al-comisiei-europene-1922401913002024031721523054

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @akord 75 14 martie 2024 la 11:38
      Nici boul ăla de Rutte nu-i mai breaz.
      Pe Rutte îl iubesc din toate pozițiile și prin toate orificiile și bulgarii, ungurii și turcii😂
      Ăștia amândoi, Rutte și Dulap, fac cât o acțiune la Gabriel Resources Ltd.😁

      https://drive.google.com/file/d/1fxd4LYNTQH1gjFoODcrzh8eaG-nF3pcw/view

      "Camarade" Zdreanță, ia o clanță!🖕

      Ștergere

    2. "Nici boul ăla de Rutte nu-i mai breaz."
      perfect de acord ! dar ala macar nu s-a autopropus ca ultimul jeg.....

      Ștergere
    3. @akord 75 14 martie 2024 la 14:55
      Șpilul era: bă, prin tot OTAN-ul nu s-au găsit decât cele două tegumente de penis?

      Ștergere
  50. @anonim14 martie 2024 la 00:04
    @ https://www.stiripesurse.ro/proiect-socant-depus-in-parlament-de-un-deputat-din-partidul-lui-ciolos-pisicile-de-pe-strazi-sa-fie-prinse-si-eutanasiate_3260411.html
    @Zdreanță, vezi că -ți vine rândul.


    Până acum, spurcăciunea reddog a scăpat pentru că l-au confundat hingherii cu o mâță.
    Când se apropiau hingherii cu lațul, Zdreanță începea să miaune și văzându-l așa jigărit, ziceau: dă-l mă-n plm că-i mâță.
    Acum Bubico ai belit belengherul, că nu mai ține cu mieunatul.
    Te reciclează ăștia în săpun și mănuși🐕‍🦺
    Grivei, de pwle să ne iei!🖕

    RăspundețiȘtergere
  51. Tovarășa Ramona Chiriac, este persoana care va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

    https://ramonachiriac.eu/interviu-vocile-care-conteaza-la-euronews/

    Referitor la absorbția fondurilor europene din PNRR:
    Euronews România: ...sunt foarte multe discuții în ultima vreme, în special este vorba de jaloanele care vorbesc despre pensiile speciale. Dvs. sunteți optimistă și în cazul acestor jaloane?

    Ramona Chiriac: ...Ceea ce eu vă pot spune este că noi am insistat cam spre regândirea sistemului de pensii, așa încât el să reflecte principiul contributivităţii și al echității sociale.

    Din câte declară tanti asta, se pare că și ea și-a cam băgat lindikul prin pensiile militare de stat🤔
    De zdreanța asta nici nu auzisem până acum.
    Asta-i din tribul ălora care tac și fac prostii pe ascuns.

    Mwie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să fie primită, iar sula ta de Zdreanță să fie belită!

      Ștergere
  52. Uăi crăcănaților bășânoși, care n-ați fost mari eroi ai patriei, stați degeaba cu mâna întinsă.
    Politicienii apreciază doar "veteranii din teatrele de operații":

    https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/proiectOUGmasurifiscale_13032024.pdf

    Art. XXXI (pag. 20)
    (1) Personalul participant care a dobândit calitatea de "veteran din teatrele de operații" și care nu este invalid <...> beneficiază de următoarele drepturi:
    <...>
    b) o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate;
    c) o indemnizație lunară, neimpozabilă, indexabilă anual cu rata inflației în valoare de 1000 lei, după trecerea în rezervă sau retragere.


    Veteranul măCiucă s-a căpătuit🖕
    Unii zic că de fapt domnul Ăăăăă Îîîîî s-ar fi ascuns sub pat în timpul eroicei bătălii de la Nassiryiah😁

    https://inpolitics.ro/biografii-glorioase-cum-a-fost-legendat-ministrul-ciuca-drept-erou-de-razboi-in-irak_18447371.html

    L-am întrebat pe robotul ION dacă la ăștialalți bășinoși și crăcănați se mai dă ceva?
    Iar trebuie resetat nesimțitul.😡
    Zice că "prin gard"🖕
    'Tu-l în gură de prostie artificială🖕

    Mwie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  53. despre candidati si-o blonda buna!....ca mai mult la ea ma uit
    https://www.youtube.com/watch?v=jo3mbSJPIN0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marga Nițu e într-adevăr o bunăciune👌

      Mwie veșnică reddog!🖕

      Ștergere
  54. Un nou motiv pentru Putin să se cufurească pe el de frică:
    Reapar Amazoanele Nordului: Danemarca va începe să recruteze femei în armată!

    https://www.puterea.ro/reapar-amazoanele-nordului-danemarca-va-incepe-sa-recruteze-femei-in-armata/

    Danemarca este acum a treia țară din Europa care introduce recrutarea obligatorie a femeilor.
    Norvegia și Suedia au făcut acest lucru în 2015 și, respectiv, în 2017.


    Pi#doasă armata asta a Danemarcei😃

    Mwie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa,când nu mai au muniție o să-l ostenească pe inamic cu păsărica!

      Ștergere
  55. Se pregătește o nouă operațiune "Ieși afară javră ordinară":
    Protest masiv pe 25 martie în fața MAI

    https://snpp.ro/protest-masiv-pe-25-martie-in-fata-mai/

    Ultimatumul dat guvernanților este de aprobare a actelor normative necesare până cel târziu la data de 21 martie, în caz contrar SNPP și Sindicatul EUROPOL vor asigura prezența a 4000 de protestatari în fața MAI pe 25 martie, când se sărbătorește și Ziua Poliției Române, începând cu ora 11,00.

    Pe ei și pe mamele lor, băieți!💪

    Mwie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  56. apevereze
    am terminat de vazut si cred ca merita vazut tot si este si cu "teflon rutte"

    https://www.youtube.com/watch?v=jo3mbSJPIN0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar merită să fie urmărită discuția.👍

      Mwie veșnică reddog!🖕

      Ștergere
  57. Referitor la autopropunerea lui Joianis pentru funcția de secretar general al NATO și apocalipticii publică articolul:
    Turnătorul, trădătorul și plagiatorul

    https://politicaapocalipsei.net/2024/03/12/turnatorul-tradatorul-si-plagiatorul/

    Apocalipticii i-o dau la jinjii Dulapului, din toate pozițiile.

    Mwie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  58. 👍
    "Guvernul a abrogat, joi, hotărârea privind circumstanţele şi procedura aferente Programului de înzestrare "Corvetă multifuncţională".

    Sursa: Agerpres.ro

    RăspundețiȘtergere
  59. Sărbători religioase 14 Martie

    Ortodoxe
    Sf. Cuv. Benedict din Nursia; Sf. Sfinţit Mc. Alexandru preotul

    Greco-catolice
    Sf. cuv. Benedict, patronul Europei; Sf. pr. m. Alexandru

    Romano-catolice
    Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfântul Cuvios Benedict este pomenit în calendarul creştin ortodox la 14 martie.

      "Acest sfânt a răsărit ca luceafărul de dimineaţă, din Nursia, cetatea romanilor. Apoi a fost dat la şcoală de părinţi să înveţe carte, dar el, văzând că mulţi mergeau mai mult în poftele lor, ca un înţelept, s-a retras şi n-a mai mers la şcoală, ca să nu cadă şi el într-o prăpastie ca aceea pierzătoare de suflet". (Vieţile Sfinţilor)

      Ștergere
  60. Credeați că ați scăpat?
    Nici vorbă! A apărut camaradul pulii!
    Baga mare jegule, să-ți meriti muia pe care o vei lua de la băieți.
    Muie reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  61. A apărut la interval jegul curlangiu🖕
    Să sugi pula de ziua ta gunoiule🖕

    https://www.youtube.com/watch?v=PRmIMyJaPO0

    Mwie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  62. Mi -mi de Zdreanță îmi place, ia mooe la greu dar tace. Așa dragă Azorel, să -ți trăiască obiceiul de-a o suge și-a o scărpina pe kel!

    RăspundețiȘtergere
  63. O știre cam ciudată.
    Poate fi doar lauda unor nespălați, un fel de reddogi abia dați jos din copaci.
    Membrii Houthi susţin că au testat o rachetă hipersonică şi se pregătesc de producţie

    https://monitorulapararii.ro/membrii-houthi-sustin-ca-au-testat-o-racheta-hipersonica-si-se-pregatesc-de-productie-1-54377

    Potrivit acestora, racheta hipersonică testată recent poate ajunge la 3200 de km distanţă de Yemen, locul lansării, în doar 10 minute.

    E neclar dacă reporterii au mai pus un zero sau așa se laudă maimuțele alea nespălate.
    Teoretic imbecilii ăia n-ar putea fabrica nici petarde dacă iranienii nu le-ar furniza componentele.

    Muie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  64. După ce ii citesc pe apocaliptici martalogii pârsi simt că turbează. 😁

    Apocalipticii ar putea scrie un articol cu titlul Martalogul, Pârșul și Gardul. 😁

    RăspundețiȘtergere
  65. Stai pe propria coadă potaie jegoasă și suge-ți puțulica.
    Muie veșnică reddog!🖕

    RăspundețiȘtergere
  66. Cam aici suntem stimați camarazi de la celelalte arme.
    Dezastru, apocalipsa și trădători.
    Asta micu, APV_rz zice că și-a făcut bocceluța și pleacă în Ouagadougou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvântul de origine al Ouagadougou este Wogodogo și semnifică "locul în care oamenii sunt respectați"

      Ștergere
    2. Zdreanță, limbric mic, ceoku mic și ia o clanță!

      Ștergere
  67. Burkina Faso, cunoscută și ca Burkina, este o țară localizată în Africa de Vest. Are șase vecini: Mali la nord, Niger la est, Benin la sud-est, Togo și Ghana la sud și Côte d'Ivoire la sud-vest. Numită în trecut Volta Superioară, a fost redenumită pe 4 august 1984, de președintele Thomas Sankara. Literar, „Burkina” se poate traduce „oamenii integrității” în limba moré, iar „Faso” înseamnă „casa tatălui” în limba dioula, împreuna Casa sau Țara oamenilor integri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucătăria

      Bucătăria din Burkina Faso, o bucătărie tipică vest africană, se bazeză pe sorg, orez, mei, arahide, porumb, cartofi, fasole, igname și bame. Carnea este un lux la sate, dar ouale și peștele de apă dulce sunt o sursă importantă de proteine. Sosurile sunt nelipsite din dieta Burkinabè. De exemplu "riz gras" este orez amestecat cu sos vegetal, carne și ulei, iar sosul "gombo" este o tocană pe bază de bame. Sosurile sunt servite de obicei cu tô (un terci tare făcut din făină de mei, sorg sau porumb) sau orez, și mâncată cu mâna dreaptă. Specialitățile includ brochette (carne friptă în țepușă) și mâncare de pui. În zonele rurale șobolanul de tufe este considerat o delicatesă. Semințele copacului néré sunt folosite ca și condiment principal în gătitul tuturor sosurilor pentru tô sau orez. Copacii néré nu se taie niciodată de pe terenurile agricole datorită faptului că semințele lor negre sunt un ingredient esențial a fiecărei mese. Semințele sunt fermentate și li se dă o formă sferică, numite soumbala sau Maggi Africana (maggi african). Când proprietarul unui teren arendează o bucată de pământ, drepturile asupra recoltei sunt ale arendașului, dar dacă există un copac néré pe acel pământ, proprietarul întotdeauna va deține drepturile asupra recoltei de semințe. Apa este cea mai comună băutură, dar în orașe sunt de asemenea populare dôlo, o bere de casă din mei, și bissap, o băutură roșcată facută din florile de hibiscus. Zoomkoom este un suc popular făcut din făină de mei și apă aromatizat cu ghimbir și lămâie și îndulcită.

      Ștergere
    2. Practic e un fel de pârș.
      Martalogii pârsi s-ar simți ca acasă.

      "În zonele rurale șobolanul de tufe este considerat o delicatesă."

      Ștergere
  68. https://www.national.ro/politica/armata-americana-in-criza-de-munitie-la-fel-si-ucraina-814366.html/

    Zdreanță, ia -l și pe Țiuzăr ciobârlanul și purcedeți la luptă în Hoholia. Tu poți fi dresat să plantezi mine magnetice sub tancuri ca în al 2-lea Război Mondial, iar maimucul să strige "ura" la boscheți.
    Clanță Zdreanță!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Americanii să ia "pe caiet" muniție de la ruși😂
      Câinii ăia din WW2 erau deștepți, că au putut fi dresați.
      Prostul de reddog s-ar așeza în cur și și-ar suge puțulica.
      E bun doar pentru mănuși.
      Muie veșnică reddog!🖕

      Ștergere
  69. @reddog
    Zdreanță curlangiul scoate capul din căcat.
    E o mare realizare pentru un rebut al naturii, alungat de pe toate blogurile.
    Povestește-ne cum îți dădeau muie pușcăriașii.
    Își băgau mătărângile nespălate în fălcile tale sau te puneau să le lustruiești înainte cu limba, curlangiule?
    Când îți spărgeau găoaza te excita?
    Bagă-te înapoi în căcat și stai acolo până te căutăm noi.
    Muie veșnică lui reddog curlangiul !🖕

    RăspundețiȘtergere
  70. În bucătăria romanilor, cam de la sfârșitul Republicii, se consumau pârși crescuți în voliere speciale (glirarii, asemănătoare cuștilor pentru hamsteri de astăzi) și îngrășați în vase întunecoase de teracotă. Se consumau de obicei ca o gustare și, probabil din cauza valorii nutritive reduse și prețului înalt, cu precădere în casele de vază.[14]

    Pârșii cenușii erau folosiți în alimentație și în perioadele ulterioare, de exemplu în Slovenia, unde aceștia se consideră o specialitate rară și prinsul lor în curse este o tradiție populară.[15] Consumul pârșilor în Evul Mediu, precum și folosirea grăsimii lor în scopuri medicinale sunt documentate din secolul al XIII-lea. De asemenea erau intensiv vânați sezonier pentru completarea alimentației sau în timpuri de foamete.[16]

    Consumul de pârși este o tradiție și în Italia, mai ales în Lombardia și Calabria. În prezent aceasta totuși nu este legal. Vânarea, îngrășarea și consumarea sunt interzise, întrucât acest animal este protejat.

    Sursa: Wikipedia.org

    RăspundețiȘtergere
  71. Pârșul roșu.

    Este o ființă nocturnă și își petrece cea mai mare parte din timp în crengile copacilor unde își caută hrana. Obișnuiește mai degrabă să facă ocoluri mari, decât să coboare pe sol și să se expună pericolului. Hibernează din octombrie până în aprilie-mai.

    Hibernarea are loc într-un cuib pe sol construit sub o grămadă de frunze sau de bușteni, unde variațiile de temperatură și umiditate nu sunt foarte mari. Primăvara își împletește un cuib din scoarță de caprifoi, frunze proaspete și ierburi, plasându-l în subarboret. Pe timp rece și umed sau dacă cantitatea de hrană este redusă, poate să cadă în letargie ca să-și păstreze energia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca ar fi descrierea martalogilor pârsi de aici.

      Ștergere
    2. Parca ar fi descrierea martalogilor pârsi de aici.

      Ștergere
  72. Muie veșnică lui reddog curlangiul!🖕

    Sursa: pulele militarilor

    RăspundețiȘtergere
  73. Muie veșnică lui reddog curlangiul!🖕

    RăspundețiȘtergere
  74. Mă retrag la coibar.
    Să aveți o noapte liniștită Zoo+9!
    Muie veșnică lui reddog curlangiul!🖕

    RăspundețiȘtergere
  75. Zdreanță, să ne suji pârșul și din a lui blăniță să-mi faci cojoc la coiță!

    RăspundețiȘtergere
  76. În timp ce martalogii pârsi se lupta cu turnătorii, trădătorii și plagiatorii o alta aliata strategică de-a noastră bea un whisky si se gândește la apusuri de soare, inimi, suflete și amintiri.

    Age is irrelevant. Ask me how many sunsets I've seen, hearts I've loved, souls I've touched, memories I've made. That's how old I am 💋
    LaRusa Premium Distilled Spirits 2024🥃

    https://www.facebook.com/share/p/Y4LkSiKtC5BuRgdC/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi martalogi pârsi se gândesc cum numărau mormanele cândva.

      Ștergere
    2. @ reddog,
      Și tu cu ce te lupți limbricule? sau ești epuizat după efortul pe care-l faci de fiecare data de câte ori ieși din kur.
      După cum bine ți-a zis APV_rz, rămâi acolo în kkt până te căutăm noi.
      Muie retardatule!🖕

      Ștergere
    3. @ reddog,
      Mars in plm, retardatule!🖕
      Du-te și cântă la alta masă.
      Muie veșnică jegule!🖕

      Ștergere
  77. Zdreanță, nu uita la ora doo să ne -o suji și să ne înbelești la oo!

    RăspundețiȘtergere
  78. Ioropa continentul "cotonogarilor" 4ever(grafica).Si-au dat la gioale toti la toti....noi aici dam muie toti la unu'...nu-i asa reddoaga?
    Cei mai pwlosi o fo romanii dup-aia a 'nceput "caftu" ca-n barurile din amerlocia
    Cei mai p..zdosi o fo apoi lituanienii....a drek astia bre!....si-au ramas acum cat un linckdick mic

    https://youtu.be/UY9P0QSxlnI

    Vesnica muie zdreanta sa-mi adormi cu "dansa" n'clanta. Somn usor vise placute sa-ti dau mwie pe tacute.Pe tacute ,pe-n'noptat ,ca ai mult de "sarutat"

    RăspundețiȘtergere
  79. ...si cum o "frecam"astazi sub influenta si in "peroada" marelui saf cu balamale
    iar la zdreanta ,se fac bale...

    https://youtu.be/8NlhfoFK9PI

    RăspundețiȘtergere
  80. Iar dormi Zdreanță? Să -ți dăm clanță!

    RăspundețiȘtergere
  81. Ia să vedem noi ce mai fac fetili noastre...Dorm ca porci!Ce ne facem fetelor c-a venit armata?Uite mamă elefanții,nu e mamă,e soldații !

    RăspundețiȘtergere
  82. "Băi, nene, ce țară suntem, dacă și Președintele vrea să plece la muncă în străinătate???"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😁😁😁
      Printre rândurile de căpșuni, cum va sta aplecat, poate-i face un compatriot o bucurie😮
      Muie reddog🖕

      Ștergere
  83. Bună să aveți ziua Zoo+9!
    Multă sănătate lui PMT💪
    Multă muie lui reddog curlangiul🖕

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri