Google Translate

vineri, 31 mai 2024

Omul care a refuzat un premiu, de 1 MILION USD. Cât de puternic trebuie să fi, pentru a face asta?

 

 

Grigori Perelman. 

Un matematician care a demonstrat Conjectura Poincaré. 

El a refuzat să accepte o medalie Fields și premiul Clay de 1.000.000 de dolari atașat. 

SURSA: https://x.com/AimThaMachine_/status/1796226519209230511

139 de comentarii:

  1. Grigori Yakovlevich născut la 13 iunie 1966) este un matematician rus, cunoscut pentru contribuțiile sale la domeniile analizei geometrice, geometriei riemanniene și topologiei geometrice. În 2005, Perelman a renunțat brusc la jobul său de cercetare la Institutul de Matematică Steklov, iar în 2006 a declarat că a renunțat la matematica profesională, din cauza sentimentului dezamăgit de standardele etice în domeniu. Trăiește izolat în Sankt Petersburg și nu a acceptat oferte pentru interviuri din 2006.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce a refuzat Grigori Perelman 1 milion de dolari?

    Potrivit Interfax, Perelman a refuzat să accepte premiul Millennium în iulie 2010.

    El a considerat decizia Institutului Clay nedreaptă de a nu împărți premiul cu Richard S. Hamilton și a declarat că „motivul principal este dezacordul meu cu comunitatea organizată de matematică.

    Ce face acum Grigori Perelman?
    Potrivit celor mai recente publicații din presa rusă, Perelman locuiește în orașul Sankt Petersburg și are grijă mai ales de mama lui în vârstă.

    Nu prea face matematică, deoarece crede că munca vieții lui este completă. Deci, acum este semipensionat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant.
    Și când te gândești la Petrea Țiuzăr Ciobârlanul, că la el 3 km pătrați reprezintă un pătrat cu latura de 3 km, chiar că -ți vine să te strângi de coaise 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aia și -a pierdut TABul, de aia a tras cu alica, de aia a ajuns șef batalion căpri. Nimic nu este întâmplător pe lumea asta...😂
      PS de aia e cam prostovan.

      Ștergere
  4. reluare de pe pagina din urma pentru ciobanu care suge la tzap
    "Buey proasta pulii....."nu aparusera dronele"
    Baaa pulea de conserva se tragea pe drone cu raa inca din anii 70 proasta pulii care esti tu!
    Ca ai aflat si tu de drone dupa o juma de secol....asta inseamna sa fii intarziat mental.Cu o juma' de secol 😂

    RăspundețiȘtergere
  5. adica aparusera rachetele inca din WWII si prostanu sustine ca nu existau "drone"
    Alooo puleaaa....erau si la Casa pionierilor.
    Da' tu esti cioben cu branza unde nu trebuie, de asta habar nu ai......adica pe creier!Ala dintre craci ca acolo il tii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Axa Țiuzăr ciobârlanul - Zdreanță să nu uite la ora doo să ne -o sugă și să ne -nbelească la oo

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.stiripesurse.ro/video-omul-care-s-a-transformat-in-caine-face-un-anunt-important-despre-viata-sa-dupa-ce-a-cheltuit-o-avere-pentru-visul-sau_3336003.html

    Ăsta ești tu bă Zdreanță da -ți -am clanță?

    RăspundețiȘtergere
  8. La Mulți Anus de ziua lor lui Țiuzăr ciobârlanul și Zdreanță da -le -am clanță

    RăspundețiȘtergere
  9. Paraziti ,pe cai,dacă n-aveți cai pe curând!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru" LIMBRICUL LU" stalin"
    Apariția dronelor în cadrul Proiectului Option. Experimentul eșuat al Marinei americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
    Autor:Sălăvăstru AlexandruData publicarii: 19 iunie 2023
    drone
    DISTRIBUIE ȘTIREA: FACEBOOK | TWITTER
    APARIȚIA DRONELOR ÎN CADRUL PROIECTULUI OPTION. EXPERIMENTUL EȘUAT AL MARINEI AMERICANE ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL
    Denumite uneori drone kamikaze, aceste muniții aeriene diferă de alte vehicule aeriene fără pilot, deoarece se prăbușesc intenționat asupra țintelor lor și se disting de rachetele de croazieră datorită manevrabilității și capacității lor de a zăbovi deasupra unei zone țintă înainte de a lovi.

    Munițiile de așteptare și vehiculele aeriene fără pilot înarmate în general sunt deseori considerate ca fiind o evoluție a secolului XXI, însă acestea au o istorie îndelungată. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, marina americană a fost la originea unora dintre primele atacuri cu drone de acest tip, în timpul unui experiment care a fost în cele din urmă abandonat, dar care a lăsat să se întrevadă ceea ce avea să urmeze.

    DRONA DE ASALT TDR-1
    Marina americană a început să lucreze la sisteme aeriene fără pilot în 1936. Scopul inițial a fost de a crea ținte pentru antrenamentele de artilerie antiaeriană navală, dar inventarea altimetrelor radar și a televiziunii, împreună cu dezvoltarea stabilizării giroscopice și a tehnologiei radio, au făcut ca proiectarea de vehicule aeriene fără pilot pentru misiuni distincte să fie mai realistă.

    Utilizarea navelor-țintă radiocomandate în anii 1920 a demonstrat că este posibilă operarea navelor de la distanță. Când SUA au intrat oficial în cel de-al Doilea Război Mondial, guvernul a devenit mult mai dispus să investească în idei noi care ar putea aduce un avantaj militar. Dar achiziționarea de arme convenționale dovedite a rămas prioritară, astfel încât noile drone ale Marinei, dezvoltate în cadrul Proiectului Option, trebuiau să fie ieftine și realizate în principal din materiale care nu erau necesare pentru efortul de război.

    Drona de asalt TDR-1 se potrivea acestor cerințe. Dezvoltată de Interstate Aircraft, TDR-1 a fost informată de lucrările la TDN-1, o dronă de portavion produsă de o altă companie care a fost în cele din urmă anulată. TDR-1 a fost realizată cu lemn presat furnizat de Wurlitzer Musical Instrument Company, care producea piane. Lemnul a fost așezat în jurul unui cadru din tuburi de oțel construit de Schwinn Bicycle Company.

    TDR-1 avea o lungime de 8 metri și o anvergură a aripilor de 10-12 metri. Două motoare Lycoming non-militare cu cap plat de 6 cilindri au furnizat 230 de cai putere, ceea ce i-a conferit o viteză maximă de 140 mph. Avea o autonomie de 426 mile și un plafon de 2500 de metri. Deoarece era destinat utilizării împotriva navelor, TDR-1 a fost proiectat cu trei puncte de sprijin care puteau transporta până la 2.000 de kilograme de muniție.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,,,,,La fel ca TDN-1, TDR-1 avea o cabină de pilotaj și comenzi de zbor, ceea ce permitea unui om să îl piloteze, dar avea și o cameră frontală montată pentru a transmite imagini în direct către un ecran aflat într-un bombardier torpilă TBM-1C Avenger modificat, care prelua controlul TDR-1 după ce era lansat de un echipaj de la sol.

      OPERAȚIUNI ÎN PACIFIC
      În 1942, Marina americană a acordat companiei Interstate un contract pentru 200 de TDR-1, dintre care aproximativ 190 au fost construite efectiv. Dronele puteau fie să arunce muniția și să se întoarcă la bază, fie să zboare spre ținte în timp ce transportau muniție grea. (TDR-1 își putea arunca trenul de aterizare, extinzându-și raza de acțiune în cazul misiunilor cu o singură direcție).

      Dronele au zburat pentru prima dată în 1942 și au fost operaționale până în 1944. Acestea au fost alocate Grupului aerian special de intervenție 1, care a efectuat o serie de teste deasupra continentului american.

      STAG-1 a fost trimis cu 50 de TDR-1 în Insulele Solomon în iunie 1944 pentru teste de luptă și pentru desfășurarea inițială, deși condițiile tropicale din Pacificul de Sud au interferat cu sistemele electronice ale dronelor și au făcut ca acestea să fie mai greu de operat.

      La 30 iulie, drona a efectuat primul său test operațional. Patru TDR-1, fiecare transportând câte o bombă de 2.000 de kilograme, au decolat de pe aerodromul Banika și au zburat spre Capul Esperance de pe Guadalcanal pentru a ataca Yamazuki Maru, o navă de marfă japoneză eșuată.

      Cu avioanele de control zburând la aproximativ 7 mile distanță, fiecare dronă urma să zboare direct în Yamazuki Maru și să detoneze.

      Prima dronă s-a ciocnit cu mijlocul navei, provocând o explozie masivă. A doua dronă a ratat suprastructura cu câțiva metri, prăbușindu-se pe insula din spatele navei. A treia dronă s-a prăbușit chiar lângă prova navei, fără ca bomba să detoneze, în timp ce a patra a lovit aproape de partea din spate a navei, provocând o altă explozie uriașă.

      Ștergere
    2. Având în vedere cele două cvasi-abordări și două lovituri, Marina a aprobat continuarea operațiunilor împotriva țintelor japoneze din zonă. La 27 septembrie, patru TDR-1 au efectuat prima misiune de luptă oficială a dronei, vizând o navă japoneză care eșuase pe insula Bougainville din Insulele Solomon și fusese transformată într-o baterie antiaeriană.

      Un TDR-1 a fost pierdut în timpul zborului la aproximativ 55 de mile de țintă, iar un altul s-a prăbușit la doar 30 de metri de aceasta. Un al treilea a intrat în contact, dar nu a detonat. Al patrulea a lovit în plin, provocând o explozie masivă.

      STAG-1 a lansat un total de 46 de TDR-1 în cursul lunii următoare împotriva unor amplasamente antiaeriene, aerodromuri, nave (majoritatea eșuate), poduri și alte ținte. Cincisprezece TDR-1 au fost pierdute în drum spre țintele lor, care se aflau până la 160 de mile distanță. Au fost înregistrate 31 de lovituri, potrivit Comandamentului pentru Patrimoniu și Istorie Navală al SUA, deși nu este clar câte dintre acestea și-au distrus țintele.

      drone

      ÎN CIUDA UNOR SUCCESE TIMPURII, TDR-1 A FOST ÎN CELE DIN URMĂ ANULAT
      În momentul în care a fost autorizat pentru misiuni de atac, luptele grele se mutaseră la nord de zona sa de operațiuni, iar atacurile sale au avut un efect redus asupra războiului.

      În plus, tehnologia de la acea vreme a limitat țintele pe care TDR-1 le putea lovi cu adevărat. Rezoluția scăzută a camerei sale montate frontal și a televizorului din avionul de comandă, de exemplu, a făcut dificilă lovirea țintelor în mișcare, cum ar fi navele – în special pe timp de noapte.

      Liderii marinei, care au fost întotdeauna sceptici în privința dronelor, nu au fost impresionați de lovituri și au dorit să urmărească sisteme mai bine stabilite. În consecință, TDR-1 a fost scos din uz până în noiembrie 1944.

      Optzeci de ani mai târziu, armatele din întreaga lume au îmbrățișat munițiile ieftine și de unică folosință care pot fi ghidate spre ținte și care pot zăbovi deasupra acestora, considerându-le o necesitate pentru războiul modern.

      Astfel de muniții și alte drone au fost folosite cu mare efect în timpul războiului de șase săptămâni dintre Armenia și Azerbaidjan în 2020 și au fost un element de bază al războiului dintre Rusia și Ucraina.

      Forțele ucrainene au folosit muniții de tip Switchblade și Phoenix Ghost de fabricație americană pentru a lovi ținte de pe câmpul de luptă și au folosit alte drone, inclusiv cele din epoca sovietică, pentru a lovi infrastructura din interiorul Rusiei. Forțele rusești au folosit muniții de tip Lancet, de fabricație internă, împotriva armatei ucrainene și au folosit muniții de tip Shahed-136 și 131, de fabricație iraniană, în atacuri asupra unor obiective militare și civile.

      Ștergere
    3. M-ai albit la coaie,mi-ai umplut pool4 de gânduri,chiar mă frământa...

      Ștergere
  11. Ciobârlane, știi ceva? Să ne căcăm în ceapka ta. Lasă - ne cu dronele că nu astea îl încălzesc pe Ifrim la portofel.
    Totuși unde ți -e aliatul Zdreanță da -i-am clanță? L-o fi călcat vreo mașină, ori l-au săltat hingherii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ifrim..strînge
      feer vechi
      Il doare in pula de noi!
      Noi nu ne calcam demnitatea si onoarea in picioare ca el!
      Feer vechi adunam..feeeer vechi..😅🤣
      Lenus ..Cur de feer..îi mindra de el😅🤣😂

      Ștergere
  12. În ritm de hop, hop, hop, Cezar muci pe față și Reddog Curlangiul s-o ia la ceok🖕
    Muie lui, muie lui, muie Ciobârlanului, de ziua copilului🖕

    Pese: Țiuzăre, ia-l și pe handicapatul de reddog și încingeți o horă ținându-vă de pule😂🤣

    RăspundețiȘtergere
  13. Boul cu tîte..aka 😅🤣"limbricul lu stalin"..tragea cu drone din 1907..vara..
    Idiotul drakului😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  14. Legat de profesorul acela..este evident ca nu a fost intreg la minte...poza spune mai mult devît 1000 de cuvinte..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar suge kelul1 iunie 2024 la 15:20

      Băi retardatule, tu ți-ai găsit să faci bășcălie de fizionomiile oamenilor ?
      Băi maimucă cu față de cur, mi-ar fi scârbă și să mă șterg la cur cu fața ta😄🤣😂
      Ia priviți ce față de pulă răsbelită poate avea Petre Padină, zis serjăntu' Bulă muci pe față, ori Cezarus Limbrycus Hemoroidys, or serjăntu' Bulă cel Fără de TAB, ori Transhumantul caprin, ori proasta pulii:

      https://i.ibb.co/hRRX1yK/CEZAR.jpg

      Cezărică puță mică, ce urât ești, ca o pulă ce-o belești🤣😂

      Ștergere
  15. Țiuzăre, ciobârlane, repetent eminent, poate totuși ne spui cât e latura unui pătrat de 3 km pătrați, sau raza cercului de aceeași suprafață.
    Bă frate, ferească-ne Dumnezeu să mergem la vreun război cu astfel de idioți!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ciobene, boulean e fiul lu” mă-ta și o dovedești cu prisosință de mulți ani. Ia zi-ne vițelule și cât e raza cercului!

    RăspundețiȘtergere
  17. Diametrul pe 2 ..vita incaltată..😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  18. Deci după boncalăul de Țiuzăr, raza cercului de suprafață 3 km pătrați este:
    " Diametrul pe 2 ..vita incaltată..😅🤣"
    Ciobârlane, nici la căpri nu ești bun, kariciul pe limbă să ți -l pun!

    RăspundețiȘtergere
  19. Caesare dacă aveam capul tău(la creier mă refer) fugeam cu el până-l pierdeam!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ciobârlane, pentru că ai lucrat în domeniu, îți dau o problemă simplă, căreia te rog să -i dai răspunsunsul și sună cam așa:
    " Țapul, capra și trei iezi fac 5000 de căcărezi. Capra, iezii fără țap, câte căcăreze fac?"

    RăspundețiȘtergere
  21. Simplu:
    Fă produsul mezilor - suge pula iezilor si ai rezultatul😅😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciobârlane, până -ți iese rezultatu, sugi kariciul lu' baiatu

      Ștergere
    2. Cezar suge pula!1 iunie 2024 la 15:03

      Cezerike, serjăntu' Bulă, pe la unu,
      De mă kak, tu-i dai cu pumnu' ?

      Ștergere
  22. Cezar suge pula!1 iunie 2024 la 15:30

    Petre Padină, zis serjăntu' Bulă muci pe față, ori Cezarus Limbrycus Hemoroidys, or serjăntu' Bulă cel Fără de TAB, ori Transhumantul caprin, ori proasta pulii sau maimuca:

    https://i.ibb.co/hRRX1yK/CEZAR.jpg

    Cezerike Măzărike de Oaie, ce urât ești, ca o pulă ce-o belești🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  23. https://www.tiktok.com/@123lovel123/video/7373637353803353377

    RăspundețiȘtergere
  24. Țiuzăre , bre tataie la 70 de ani câți ai, să ne lingi pe coaie

    RăspundețiȘtergere
  25. Iote ciobene "conserve"
    https://youtu.be/9oB3GCb-Tzg

    RăspundețiȘtergere
  26. Răspunsuri
    1. Asta cu "sculatu' " mai usurel asea! Treabă ?....si mai greu

      Ștergere
    2. ....dormit ca "porci"! Tziuzar e pe aici sa-l bag in "pool4"?

      Ștergere
  27. Cezarus Limbrycus Hemoroidys și Zdreanță Reddogu Pulii, de bună dimineața, să ia câte-o pulă-n ceok, să le taie greața🖕
    Ceilalți, să se pregătească de mers la pomană în fața besericii, desculți și cu veston cu epoleți, că fesenarii ne dau din pulă majorare de SG la pensie.
    Muie fesenari🖕
    Muie Cezar🖕
    Muie reddog🖕

    RăspundețiȘtergere
  28. Șosoiu are idilă cu Brenda,a pus geana pe simbria ei!Da' cine sunt au să mă pun pavăză iubirii lor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Șoșoiu va rămâne tot cu ajutorul social😁
      Baba-i hârșâită și nu pune botul la toți fraierii😂
      Tu ai grijă să învelești chiriașele că, de răcesc, iar trebuie să le dai vodkă fiartă.

      Ștergere
  29. Mă gândeam dacă are rost să facem vorbire despre cum stați cu erecția dar nu cre' că este cazul,e jale pe vale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ifrime, ți -a băgat -o Dogaru? 😂

      Ștergere
    2. Dă-l în pool4 mea mea de prost că ne bagă-n căcat cu pretențiile irealizabile ale lui.Nu stăpânește legislația pensiilor militare da-i trage cu placa & generalități!Și eu sunt prost da' măcar nu fac valuri!

      Ștergere
  30. Uite pe unul care "are mintea la purtator" Var'su zdreanta si ciobenu imputit cu branza la creierul dintre craci nici macar nu se mai vad la umbra *ulii lui
    "ifrim spunea...
    Băi care aveți vorbitor cu Mircea Dogaru spuneți-i să nu mai bage fitile,dacă nu face bine macar să nu ne facă rău cu prostiile lui!Acum e pe țeavă SG hai să marșăm doar pe asta momentan,nu plăți compensatorii,nu revenirea la forma inițială a L223,nu bilete de tratament,nu medicamente gratuite etc.Când o forțezi riști să nu iei nimic.Bun mitingul, dar momentan doar pe ce arde,SG!
    2 iunie 2024 la 09:30"
    ....vorbitor are ciobanu ala prostan ca el a fost secemedizd.
    Zdreanta nu poate,ca-mi canta mie la cimpoi cu gusa ,"momental"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În nemernicia mea ca un prost ce-am fost și eu i-am făcut pool4 mare câțiva ani până m-am prins că mă târa la mitinguri în zile nelucrătoare iar scopul lui era să nu se rezolve nimic pentru a avea mulți cotizanți nemulțumiți căci altfel dispărea obiectul sindicatului!

      Ștergere
    2. si-acu "musti mana care te-a hranit ?" Cu iluzii ??😄
      Oricum sinceritatea si recunoasterea sunt baza,De-aia ciobenu si zdreanta vor ramane pururea niste tampiti.....mai tampiti maine decat azi,mai tampiti azi decat ieri......nici nu pot sa gandesc mai mult de o saptamana in avans.
      Si mai sunt si "imprevizibili",oricand pot face "skip" o saptamana - doua
      😂😂😂

      Ștergere
  31. Cetățene cu baineta pomnal într-o clipită de nevigilență a Brendei ai reușit și tu să-i prestidigitezi proteza de haur?Sigur are Cârpaci un amanet pe lângă tine!Ce SG,SF...molarii Brendei-s baza!

    RăspundețiȘtergere
  32. Unde-i bărbatul tău?
    În grădină!
    Nu l-am văzut acolo!
    Trebuie să sapi un pic!

    RăspundețiȘtergere
  33. I-auzi akordeoane ce zice yar șoimul pe cucuvaie cică meapeneaua ne -a furat la coeficienții de ierarhizare cu ordine interne secretizate!Sacă-i adevărat să nu le iei falca-n carici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este furt în formă continuată! Până când judecătorii nu vor fi strânși de coițe sau de țâțe, nu se va rezolva nimic.

      Ștergere
    2. Nu stiu daca s-a furat sau nu.
      Stiu doar ca din functia de lt.col la max cum aveam in activitate acum am doar cu 0,10 peste minim.Cand am primit "recalcularea" in 2017 am tot vazut ca scade coef fctie.De multe ori m-am intrebat de ce dar am gandit ca sunt eu ramas in urma cu coaie-ficientii aia.
      ....si a ramas la fel.....Daca ma gandesc s-au adunat f'o 7 ani si un morman de banet(cu "-")......iar noi in timpul asta ne-am tot apropiat de "fundul gradinii" ca in banc
      Ce sa mai zic? Aici trebuie sapat serios ca deja se incadreaza la frauda si e cu d'aia.....cu colegii lu zdreanta
      Daca ma gandesc si ce influenta are functia asupra calculului pensiei chiar ca ma apuca dracii.Dar rau,rau de tot!!!

      Ștergere
  34. Cezar și reddog sug pula!3 iunie 2024 la 06:54

    Țiuzăre Muci pi Kept, unde ți-e reddogul curlangiu ?
    În grădină !
    Nu l-am văzut acolo !
    Trebuie să sapi mai mult !

    RăspundețiȘtergere
  35. POLONIA...a inceput sa.i mobilizeze pe urainienii buni de lupta din Polonia
    Deja au o armata de 150.000..echipati si care fac pregatire pentru a trece in Ukeayna
    BRAVOOO..BAAAA..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă oaie, au un căcat în ploaie

      Ștergere
    2. Vreo..50.000..gasim si pe la noi..fara efort

      Ștergere
    3. tu ce dracu' citesti acolo baaa,barbatu' lu' oaia?
      ...sau esti "ramas" de aseara.Mai curand din nastere !

      Ștergere
  36. Ciobârlane, da ' unde ți -e tovarășul cu care te arzi la găoază?😂

    RăspundețiȘtergere
  37. Oăi Ifrime, îl cunoști pe coilinelu Romanescu care a activat pe la voi prin zonă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Schimbăm cauciucurile de iarnă,vară la aceiași vulcanizare,stăm la șpriț de ziua antileriei dacă la Paul te referi!

      Ștergere
    2. Ăla de -a lucrat/ detașat în București, după Chiriță și Ovidiu Tatomir la o Secție a Comandamentului Artileriei. Parcă era Secția Dezvoltare Arme...ceva în genul Doctrină și Instrucție

      Ștergere
    3. Da,el este ,un băiat finuț,parfum și este mai mare ca mine.Chiriță mi-a fost cdt.Dn.elevi în ȘOA.

      Ștergere
    4. Ifrime, transmite-i salutări din partea-mi. Da, era un om de nota 10 și de-abia aștepta să fugă înapoi la Megidia...ha, ha.

      Ștergere
    5. Te văd baiat destupat la minte,ia luminează-mă cum să formulez salutările din partea-țî?

      Ștergere
  38. Stai in cur lînga tun
    Stînga scazi
    Dreapta aduni
    Daca nici asa nu.i bun
    Iti bagi pula in el de tun
    NB
    Teorema de baza a ..hartileriei 😅🤣😂😅🤣😂😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă,lasă îi provoci orgasme Brendei?I-ai vândut proteza?

      Ștergere
  39. Ai belit tzapu' ciobene! De unde?.....las ca stii tu de unde sa incepi
    https://www.defenseromania.ro/in-timp-ce-in-romania-rezervistii-calificati-sunt-privati-de-drepturi-elementare-parlamentarul-german-cere-armatei-sa-activeze-900-000-de-rezervisti_628554.html

    RăspundețiȘtergere
  40. Țiuzăre, ciobârlanus, pe toți artileriștii să îi pupi în anus

    RăspundețiȘtergere
  41. Ciobârlane, ți -or băgat -o ăștia în comisie?🖕😜

    RăspundețiȘtergere
  42. Mares zice ca..pula..pulaa..pulaaaa
    Poate pe 14 iulie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciobârlane, ție au să-ți majoreze ajutorul social, zis pensie, așa cum cântă în refren Sabrina Bruna:

      https://www.youtube.com/watch?v=_pF7v7iSSfY

      Țiuzăre da' ce urât ești , ca o pulă ce-o belești😄🤣😂

      Ștergere
  43. Ciobârlanul mic și prost
    Suge pula fără rost
    Crede că-i o acadea
    Și-și freacă limba de ea

    Ciobârlanul ar cam da
    O limbă pe la Brenda
    Cum e prost și retardat
    A băgat limba-n căcat

    Zdreanță, prostul retardat
    Mănâncă numai căcat
    Deținuții i-au dat muie
    De-a rămas cu mutra șuie

    Cezărică proasta pulii
    Suge pula ca hapsânii
    Reddogul chel și mic
    Dă cu fruntea în buric

    Amândoi sunt imbecili
    Căca-ne-am pe ei debili!
    Da-le-am muie printre dinți
    Chiar aici pe Mehedinți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu..poet necunoscut
      Pe Florica sa ti.o fut!
      Atunci cînd intri in closet..
      Cacă.te nu fi poet !😅🤣😂🤣😂😛😜🤪😝🤑

      Ștergere
    2. ....caci patronul de hazna
      Va fi foarte suparat
      Dac'a lui frumoasa hazna
      Nu se umple de kkt!!

      Ștergere
  44. Bă leat, ce vă spuneam io și Don jenaral Mojiu? Ați visat frumos, mai ales Țiuzăr ciobârlanul și acum o strângeți în brațe.😂 Canci actualizare gradului. Dacă ar trebui să se facă actualizarea gradului, aceasta ar trebui să facă referință strict la diferența actuală între grade, deci o sumă fixă, gen OMM..Dacă actualizarea gradului ar intra în L223, atunci totul ar sări în aer..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Căcăciosului Țiuzăr îi vor mări SG și din sărjentu' Bulă Muci pi Kept îl vor face sărjentu' Pulă Muci pi Koaie😅🤣😂🤣😂😛😜🤪😝🤑

      Ștergere
  45. Cezar suge pula!4 iunie 2024 la 00:08

    Țiuzăreeee!
    Băi Cezarus Limbrycus Hemoroidys, dormi? Futu-te-n fălci, retardatule!
    Sugi pula limbricule🖕

    RăspundețiȘtergere
  46. Axa Țiuzăr - Zdreanță,bla ora doo să ne -o sugă și să ne -nbelească la oo

    RăspundețiȘtergere
  47. https://in-cuiul-catarii.info/2024/06/03/ala-bala-portocala-cu-solda-de-grad-20916

    Țiuzăr ciobârlane, iar ai luat-o-n biuze.
    PS. Ciobârlane, a mai zis Nea Cașu ca la toți, tu să ne sugi iepurașu

    RăspundețiȘtergere
  48. Vreți bani?La muncă băăă!Mântuire prin suferință!

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu ne jigni
    Munca.i pentru negri..tractoare si ifrim...!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Țiuzăre, ce mai fac bă orckranienii ăia ai tăi? Mai există, ori au fugit toți în vest? A mai rămas vreunul de sămânță? 😂

    RăspundețiȘtergere
  51. Esența discuțiilor - de azi - de la Ministerul Apărării : 1) S-a menționat faptul că impactul bugetar - determinat de actualizarea soldei de grad - calculat de către Casa de pensii a MApN ( n.n. - pentru cei circa 80000 de rezerviști arondați acestei case ) ar fi de circa 142 milioane lei brut lunar ; 2) Asta ar însemna - în medie - 1775 lei brut lunar / rezervist ; 3) Este de înțeles faptul că stabilirea unui astfel de impact bugetar s-a realizat în concordanță cu forma amendamentului adoptat de către deputați în Comisia de Apărare și unde am fost și prezent ; 4) Acei 1775 lei brut lunar / rezervist din MApN ( în medie ) pot fi înțeleși prin prisma unui astfel de raționament : a) în cei circa 80000 de rezerviști, majoritatea sunt subofițeri ; b) pentru gradul de colonel - de exemplu - solda de grad ar trebui să ajungă la 2838 lei brut ( conform OUG 26 ). Din cei 2838 lei ar trebui să se scadă 356 lei ( n.n. - solda de grad până în ianuarie 2023 ) sau 900 lei ( n.n. - solda de grad pentru cei trecuți în rezervă după ianuarie 2023 ). Și ca să fim mai exacți, pentru o pensie stabilită / recalculată în 2016, prin prisma majorărilor / indexărilor efectuate...cei 356 lei ajung în prezent la 538 lei brut, iar pentru o pensie stabilită după ianuarie 2023... cei 900 lei ajung la 1024 lei brut ( 900 x 13,8 % + 900 ). Prin urmare, pentru gradul de colonel - pentru pensia în care solda de grad indexată ajunge la 538 lei brut în prezent - impactul bugetar ar fi de 2300 lei brut ( 2838 - 538 ). Luând în calcul că majoritatea celor 80000 de rezerviști MApN, sunt subofițeri...se poate concluziona că impactul bugetar a fost calculat - de către Casa MApN - pe o astfel de formulă, respectiv cea adoptată de către Comisia de Apărare, ajungându-se astfel - pe medie - la circa 1775 lei brut. Concluzionând, pe o astfel de formulă...fiecare rezervist cu gradul de colonel, indiferent de anul trecerii în rezervă - și care a avut solda de grad de 356 lei brut + indexările din 2016 încoace - ar primi, pe card : 58,5% din 2838 - 356 + indexarea / indexările avute la 356 ; 5) Dacă amendamentul comisiei ar fi presupus să se plece de la baza de calcul a pensiei și nu de la "partea din pensie corespunzătoare soldei de grad" care trebuie actualizată.., asta ar fi însemnat : a) o pensie stabilită / recalculată în 2016 nu ar fi primit niciun leu "pe card" prin actualizare ; b) o pensie stabilită în anul 2024 ar fi primit substanțial mai mult - "pe card", prin actualizare - decât este în prezent !! Iar asta ar fi însemnat două aspecte : accentuarea inechităților crase deja existente și respectiv...nu s-ar fi ajuns la impactul bugetar precizat azi, ci la unul evident mai mic ; 6) Azi, s-a discutat cu ministrul apărării, posibilitatea de a se promova o OUG pe problematica soldei de grad actualizate pentru rezerviști, ordonanță care ar putea fi dată aproape instant și care să nu implice circuitul legislativ al OUG 26, unde forma amendamentului adoptat nu e explicită în ceea ceea ce privește soldele de grad pentru rezerviști, având destule ambiguități..., în contradicție cu forma susținută de deputatul Coarnă, propusă de mine și doamna Georgeta și cu suport din partea dvs. ! Suport pe care l-am apreciat și azi din partea colegilor care am fost...8 ! Doamne ajută cu bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă leat, fac săpături pentru a vedea cine este autorul postării.
      Sper că ați înțeles cu toții, inclusiv Țiuzăr ciobârlanul, că e vorba despre întâlnirea de săptămâna asta dintre protestatari și Tâl var.

      Ștergere
  52. Mares..zicea ca.."au fost discutii sterile"..sic!

    RăspundețiȘtergere
  53. Se pare ca intra pe turnanta umar la umar..Roman-Coarna si Dogaru
    Nu vad clar am benoclu plin cu kkt..am privit cu el pe ..aici prin hazna!

    RăspundețiȘtergere
  54. @Ciobenu'
    𝕬𝖗𝖇𝖊𝖎𝖙 𝖒𝖆𝖈𝖍𝖙 𝖋𝖗𝖊𝖎 𝕿𝖟𝖎𝖚𝖟𝖆𝖗𝖊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă' nu-ș ce-ai scris dar zi-i că și de la mine la fel!

      Ștergere
    2. A zis Dogul ca nici pula nespalata nu v.o da la supt!
      Asa distrusi sînteti😅🤣😂😅🤣😂

      Ștergere
    3. ifrim4 iunie 2024 la 16:00
      Pai i-am zis sa mi-o suga.....😂

      Ștergere
  55. Adică cum,nu ne mai dă nimic?Păi eu am fost la Provident,la cămătari și le-am spus că Leoreanu lugu,lugu,ceaka,laka am loat banii și om fo' la lominițe.Acu ' io ce fac că ăia deja ascut macetele?Kakaia situația?Oare să fac o escursie între liniile de contakt de la Harkov?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am lucrat la Provident..agent independent!

      Ștergere
    2. Ai rupt oamenii cu dobânzile, cămătaru' lu' Cârpaci!

      Ștergere
    3. De aia am si demisionat..erau prea mari dobînzile!

      Ștergere
    4. Nu aveau treaba cu Cirpaci..erau licenta UK...

      Ștergere
  56. De aia umblă acum Țiuzăr cu bernevecii cârpiți în cur , că lucra cu cârpacii

    RăspundețiȘtergere
  57. Bă fraților, am auzit că axa Țiuzăr - Zdreanță se privatizează. Cică în vara asta vor vinde porumbi și bomboane agricole la Techirghiol și -o vor lua la curul gol

    RăspundețiȘtergere
  58. Țiuzăre, vreau s-o am mărită cât mai repede, deci vino de-mi suflă-n instalație, în cimpoi, iar după, dă-mi și pielea înapoi

    RăspundețiȘtergere
  59. La Chilia, la Tătaru/ Bate Zdreanță Moromet cu parul.

    RăspundețiȘtergere
  60. De pe la min 10:30 incepe un scurt pasaj interesant pt cine are minte sa priceapa
    -exclus ciobenu' ca doar am explicat mai sus de ce
    https://youtu.be/xQLX8aHF4kg

    RăspundețiȘtergere
  61. Careva planton să-mi verificați oole la coibar?

    RăspundețiȘtergere
  62. Cezar și Zdreanță sug pula!5 iunie 2024 la 07:52

    Țiuzăr, sărjentu' Bulă Muci pi Kept, împreună cu Zdreanță fiul lui Maromet, să se prezinte la raport și să se pregătească să sugă pulele hacademicienilor😁

    RăspundețiȘtergere
  63. Anonimul cu gradul neactualizat5 iunie 2024 la 08:52

    Cetind bloajele meletaure, m-am liniștit.
    Bășinoșii crăcănați care-au "negociat" actualizarea soldei de grad iar au căzut cu cururile-n pula lui Jianu😁.
    Fesenarii ne-au tras-o încă o dată, fără vaselină.
    Chiar, oare ce-aș fi făcut de-mi majorau ăștia SG ?
    Nu-i mai binea-așa cum e acum ? Vorba melețianului cretin Paul Puiu 😂.
    Acum că a trecut pericolul majorării SG pentru crăcănații bășinoși, putem să ne reluăm activitățile obișnuite de dat muie ciobărlanului și coteiului lui.
    Deci, muie lui Cezar Muci pi Față și muie lui Reddog Curlangiul 🖕!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai avea o șansă dacă-ți dai foc la mitingul din piața victoriei!P

      Ștergere
    2. Anonimul cu gradul neactualizat5 iunie 2024 la 11:37

      @ifrim 5 iunie 2024 la 09:27

      Băi Efrime, pe cine plm crezi că ar impresiona un moșneag în flăcări ?
      Îți zic eu, pe nimeni !
      Cel mult se vor pișa pe mine, la propriu, ca să nu deteriorez asfaltul 😁
      Mai bine adu la miting chiriașele, le dăm de băut și le punem să-și arate țâțele. Cred că ar avea mai mult impact emoțional și se va dezbate fenomenul în toată mass media 😁
      Zic și eu, nu mă trag pe cur de la autoincendiere 😁
      Oricum, SG majorată/actualizată o să vedem din pulă !

      Ștergere
  64. Baaaa..cacaciosilor
    Huhurezii nu dau vrabia din mina..mica slaba.pe cioroiul gras de pe gard😅🤣😂
    Voi continuati sa vi.o sugeti reciproc...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia zi ne umplem de bani?

      Ștergere
    2. Cezar suge pula!5 iunie 2024 la 20:01

      Băi Țiuzăre, serjentu Bulă Muci pi Kept, șterge-te la bot, că-ți curge diareea pe barbă!
      Ia zi mă căcăciosule, vii la miting ? Ne-ntâlnim, bem un vin și-ți dau o muie🖕

      Ștergere
  65. Unde sunt diavolii tasmanieni?Lostruiesc păpucii pt.miting?

    RăspundețiȘtergere
  66. https://www.catavencii.ro/drula-seful-la-romania-moderna-i-a-rapit-romaniei-aproape-un-miliard-de-euro-nerambursabili/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce putea face o drulă (curvă, conform DEX) de om ? Răspuns corect, un căcat asemănător lui ! 💩
      Ce scriu cațavencii nu s-a materializat în furt. A fost doar prostie useristă.
      Cireada de muiști useriști marxiști triști au în doctrină să facă să dispară pensionarii militari. Pe cale de consecință, le iau în pulă tot neamul 🖕

      Ștergere
  67. Răspunsuri
    1. Cezar suge pula!6 iunie 2024 la 17:26

      Băi serjentu' Bulă Muci pi Față, sugi pula și fuți pe mă-ta 🖕

      Ștergere
  68. Nu mai puneți la suflet toate prostiile,viața e frumoasă!Nu a voastră,așa în general...

    RăspundețiȘtergere
  69. N-am avut timp sa vad daca l-a mai postat cineva
    https://politicaapocalipsei.net/2024/05/28/tovarasul-gica-contra/

    RăspundețiȘtergere
  70. .....si nici asta nu-i de lepadat
    https://politicaapocalipsei.net/2024/06/04/mapn-guvernul-si-parlamentul-feudele-generalului-jianu/

    RăspundețiȘtergere
  71. Buey ciobene te'n pelemeu cu tdr-urile tale de c*c*t
    Iote aciulea ce urmeaza dupa dronele p**ii
    ......autonomi sau telecomandati incarcaturi intre 40 si 100kg functie de distanta,autonomie 200Km....acu' la inceput
    Io t'am zis ca ej prostan rau di tat...zii si lu zdreanta sa vina sa-mi sugeti acsa impreuna
    https://youtu.be/xEVwkzAcqOQ

    RăspundețiȘtergere
  72. na si nu-s facute de amerloci....ci de unii "prosti" rau de tot

    RăspundețiȘtergere
  73. instructiuni pentru vot
    https://drive.google.com/file/d/1UXMUkNO6dJUNwXdMj3yBVnJXG4jXZ5Rz/view?usp=sharing

    RăspundețiȘtergere
  74. ............................................................................................................
    asta merge s-o citeasca si adminu' poate iese de un articol

    https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/militarii-rezervisti-invita-ambasadorul-sua-in-romania-la-protestul-de-vineri-din-piata-victoriei-ce-mesaj-transmite-col-r-gachi-david-secretarul-general-al-ligii-pentru-apararea-drepturilor-pens/310150/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR10s-I_cIztAB1txGkQp5zLhs_cJ6ehvwYVlPbJBMp8RD0nXqy0N0Abd-c_aem_Afh4ZGyO-63MlJlGhbILbZtoPz36kjL_ncInlPsQt9bafG5m3p386ZGQULYcuJaa4dqipYif0Pt9g9CD3JBg734r

    RăspundețiȘtergere
  75. cre' ca au mierlit-o toti sau se pregatesc sa mearga/ or fi la Bucale

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri