Google Translate

joi, 2 iulie 2015

PSD-isti si vechii PNL-isti... fac 'nalaoga'/aglomeratie, gramadeala, imbulzeala, inghesuiala... la DNA! Intrebarea... intrebarilor: PDL... unde e? Pdl-istii... au 'scutire'? Trebuie sa fi tampit ori rau intentionat, sa nu vezi... diferenta!


Vicepreședintele Camerei Deputaților, urmărit penal.
Liberalul Dan Motreanu, acuzat de luare de mită.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, și spălarea banilor. Dan Motreanu a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA, în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial. Liberalul este anchetat de procurori pentru că ar fi primit o mită de 250.000 de euro.

ORA 14:00 Vicepreședintele Camerei Deputaților, prim-vicepreşedinte al PNL şi fost ministru al Agriculturii, Dan Motreanu, este acuzat de folosirea influenţei de lider de partid şi de spălarea banilor. Este acuzat că în 2008 ar fi primit mită 250.000 de euro de la primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, şi de la fostul prefect de Buzău, Cristinel Bîju, bani pe care i-a folosit în campanie electorală. Dan Motreanu era pe atunci secretarul general al PNL. Potrivit procurorilor, Adrian Mladin a primit 1 milion de euro de la o persoană ca să o ajute cu retrocedarea a 15 hectare de teren în intravilanul oraşului Buzău. Din aceşti bani, jumătate de milion de euro au mers către fosul ministru de Interne, Cristian David, 170.000 de euro către fostul consilier prezidenţial George Scutaru şi 250.000 de euro către Dan Motreanu, a precizat corespondentul TVR Alexandru Costache, pentru Telejurnal.

ORA 12:00 Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Dan Motreanu. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor este cercetat pentru folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, și spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală — denunțător în prezenta cauză — a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui George Scutaru, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Dan Motreanu, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate. Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani, susțin procurorii.

ORA 11:05 Vicepreședintele Camerei Deputaților Dan Motreanu s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori într-un dosar de corupție. Dan Motreanu va fi pus sub urmărire penală de procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Aceleași surse judiciare au precizat că Motreanu a fost chemat la DNA pentru a i se comunica calitatea de suspect și acuzațiile aduse.

Potrivit unor surse judiciare, prim-vicepreședintele PNL a fost chemat la DNA în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

 - See more at: http://stiri.tvr.ro/vicepre--edintele-camerei-deputa--ilor--urmarit-penal--liberalul-dan-motreanu--acuzat-de-luare-de-mita_62443.html#sthash.PgC816cx.dpuf
--------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii:

 1. Andrei Chiliman a scapat de sechestrul astronomic impus de DNA.
  ----------------------
  Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis, joi, contestatia formulata de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, impotriva ordonantei privind luarea masurii asiguratorii emise de DNA Ploiesti, instanta desfiintand in parte dispozitia procurorilor doar sub aspectul sumei pana la concurenta careia s-a dispus sechestrul in privinta bunurilor acestuia, scrie Agerpres.

  Potrivit deciziei ICCJ, magistratii au desfiintat in parte ordonanta contestata de Chiliman doar in ceea ce il priveste pe primarul Sectorului 1 si doar sub aspectul cuantumului sumei pana la concurenta careia s-a dispus sechestrul in privinta bunurilor acestuia si in privinta dispozitiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmeaza a fi incasate in contul bancar cu titlu de drepturi salariale de catre acelasi inculpat.

  ''Modifica cuantumul sumei pana la concurenta careia s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentand procentul de 30% din sumele de 300.000 lei si 38.481.488 lei)'', se arata in decizia ICCJ.

  Mai mult, aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/andrei-chiliman-a-scapat-de-sechestrul-astronomic-impus-de-dna-cate-zerouri-au-taiat-judecatorii-din-suma.html
  ---------------------------------------------
  Bine, bine...
  Dar cu Ghita... cum ramane? ... ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Wow...
  Cozmin Gușă, dezvăluiri despre scandalul care îi dă frisoane lui Traian Băsescu.
  -------------------
  Cozmin Guşă a explicat că, după o emisiune în care s-a discutat despre neregulile descoperite de procurori la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, a fost sunat de fostul preşedinte al României. Se întâmpla în toamna trecută, când Traian Băsescu se afla încă la Palatul Cotroceni.

  "Rareș Bogdan a sugerat aseară că în scandalul Simu, un scandal groaznic cu retrocedări de peste 100 mil. euro și arestarea lui Simu, ar fi fost niște forțe care mi-au explicat mie că trebuie sa nu se vorbească despre cazul Simu, fiind vorba de incidență la nivelul unor structuri ale statului. Nu stiu dacă e așa, s-ar putea. Dar întamplarea care e comică e în felul următor. Și aici o să fac o devoalare, nu obișnuiesc să devoalez convorbiri telefonice. Au fost foarte multe semne de întrebare despre ce și cine ar fi putut să spună despre Simu. Rareș Bogdan a făcut o deducție logică în urma unui telelefon primit de la fostul președinte Traian Băsescu într-o dimineață, care era foarte nervos și nu vorbea reverențios la adresa lui Rareș Bogdan, ba dimpotrivă. Cu niște amenințări voalate, dar nu facem caz din asta. Traian Băsescu e destul de năvalnic, a făcut asta și live. L-am șarjat, nu mi-am dat seama de unde vine nervozitatea. Era inca președinte toamna trecută. Aceste amenințări legate de Rareș Bogdan, eu care nu văzusem emisiunea m-au făcut să-l sun pe Rareș si l-am întrebat: ce e cu acest Traian Băsescu isteric care sună dimineața și te amenință, ce ai făcut aseară la emisiune. Mi-a povestit că printre subiectele emisiunii se afla și Simu, om despre care s-a afirmat în emisiune că ar fi o interfață a lui Băsescu apropopo de retrocedări și că acolo ar fi banii lui Traian Băsescu și atunci am înțeles de unde venea nervozitatea lui fostului președinte", a povestit Cozmin Gușă în emisiunea de la Realitatea TV.

  Cozmin Gușă a lămurit astfel că nu este implicată nicio instituție a statului, niciun ofițer activ dintr-un serviciu secret în dezvăluirile făcute de Rareș Bogdan în emisiunea sa.

  "Ofițerul sau instituția la care se referea Rareș Bogdan în emisiune era de fapt strict Traian Băsescu, dacă presupunem ca o fi și el ofițer, dacă nu, este cetățeanul Traian Băsescu fostul președinte al României. Rareș Bogdan a făcut o deducție logică că nervozitatea lui Traian Băsescu s-ar fi datorat acestor lucruri pe care el le-a spus despre Simu atunci. De aia mă și gândesc că suta aia de millioane cine știe cum s-a împarțit, dar e treaba procurorilor să deduca acest lucru. Nu e implicată nicio instituție a statului, niciun ofițer activ dintr-un serviciu secret în ce s-a devoalat acolo", a explicat Gușă.

  Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gu-a-despre-scandalul-horia-simu_1737426.html#ixzz3f1qIqI76

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite