Google Translate

luni, 18 ianuarie 2016

Nuland a remarcat, la întâlnirea cu Iohannis, "progresele substanțiale" înregistrate de România în "combaterea corupției". In problema 'luptei anticoruptie', ne mint... de ingheata apele!


Nuland a remarcat, la întâlnirea cu Iohannis, 
progresele substanțiale înregistrate de România în combaterea corupției.

 Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni, la Palatul Cotroceni, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, care a remarcat progresele "substanțiale" înregistrate de autoritățile române în lupta anticorupție, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

  Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii s-a subliniat caracterul privilegiat al relațiilor bilaterale româno-americane și s-a reiterat hotărârea de a consolida în continuare, pe toate dimensiunile, Parteneriatul Strategic dintre România și SUA.

"Un alt subiect de discuție a fost cel privind eforturile României în domeniul reformei justiției și combaterii corupției, doamna Nuland remarcând progresele substanțiale înregistrate în acest sens de autoritățile române", se arată în comunicatul citat.

În cadrul discuțiilor, șeful statului a subliniat determinarea țării noastre de a-și îndeplini angajamentele de membru al NATO, mai ales pe fondul provocărilor de securitate cu care comunitatea internațională se confruntă la ora actuală. Cei doi oficiali au convenit ca România și SUA să coopereze strâns în perspectiva pregătirii summitului NATO de la Varșovia, din iulie 2016.

Cei doi oficiali au avut și un schimb de vederi pe tema evoluțiilor din vecinătatea estică a Uniunii Europene, arătându-se preocupați de situația din Republica Moldova, context în care au subliniat necesitatea continuării procesului de reformă și a parcursului european al țării.

O altă temă discutată a fost situația din Ucraina, care are un impact negativ direct asupra securității regionale.

La întâlnire au mai fost abordate subiecte privind agenda europeană, precum cele referitoare la criza refugiaților, securitatea energetică și situația din regiunea Balcanilor de Vest.

Întrevederea dintre cei doi oficiali a durat aproape o oră.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu; editor online: Simona Aruștei) 


=========================================


In problema 'luptei anticoruptie', ne mint... de ingheata apele!
Unde vad ei realizari 'notabile'? 
In multimea (oricum mica) a celor plasati in 'arestul' la domiciliile lor de lux? 
Cati au fost judecati si ce pedepse au fost aplicate?
Unde sunt confiscarile... extinse'?
Cati bani au fost confiscati?

Sa ne lase! 
In afara unor jocuri de glezna si praf in ochii prostilor, 
incet - dar cu viteza... se revine la 'Epoca de aur'... Basescu!
Epoca mafiei generalizate, umilirii totale si aservirii tari 'marilor licurici'!
Am scris acestea, pen'ca... nu mai pot sa rabd!
M-am saturat de manipulare si dezinformari aiuritoare!
Admin, Romania megalitica 
--------------------------------------

Un comentariu:

  1. 4 dosare mai vechi de 20 de ani
    aflate pe rolul instantelor din Romania.
    ------------------
    În ședința din data de 21 ianuarie 2016, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Raportul Inspecției Judiciare privind rezultatul activității de monitorizare a dosarelor mai vechi de 10 ani aflate pe rolul instanțelor judecătorești în semestrul I al anului 2015.

    La nivel național, analiza datelor statistice relevă că numărul dosarelor mai vechi de 10 ani aflate pe rolul instanțelor judecătorești în semestrele I și ÎI ale anului 2014 și în semestrul I al anului 2015 este constant — 225, 221, respectiv 225 cauze, dintre care, în semestrul I 2015: 192 dosare cu o vechime între 10 — 15 ani, 29 cu o vechime între 15 — 20 de ani și 4 cu o vechime de peste 20 de ani.

    Printre cauzele care au determinat prelungirea excesivă a duratei soluționării cauzelor se află modificarea în timp a componenței completelor de judecată, parcurgerea mai multor cicluri procesuale, administrarea cu întârziere a expertizelor tehnice sau a unui probatoriu complex, declinări de competență, strămutarea unor dosare, suspendarea judecății pentru perioade mari de timp, admiterea căilor extraordinare de atac la un interval mare de timp de la data soluționării inițiale a cauzei, neefectuarea verificărilor cu privire la dosarele suspendate, lipsa rolului activ al instanțelor, acordarea unor termene de judecată cu o durată mare sau neadaptată motivelor de amânare, amânarea succesivă a pronunțării, precum și motivarea cu întârziere a hotărârilor judecătorești.

    Secția pentru judecători apreciază că o durată excesivă a procedurii judiciare poate aduce atingere dreptului la un proces echitabil al părților. Prin urmare, aceste cauze trebuie să beneficieze de atenția sporită a judecătorilor prin acordarea unor termene scurte și dispunerea tuturor măsurilor procedurale care să contribuie la accelerarea judecății.

    Raportul Inspecției Judiciare va putea fi vizualizat pe site-ul: www.inspectiajudiciara.ro.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri